...njn, aj ja uz od pondelka cakam na Zalmana :? a furt nic :? hold Slovenska Posta :? grrrrrCitace:
Původně odeslal Deviant
Printable View
...njn, aj ja uz od pondelka cakam na Zalmana :? a furt nic :? hold Slovenska Posta :? grrrrrCitace:
Původně odeslal Deviant
Co keby som len odpojil ten maly hlucny vetrak a fukal na neho 8cm/2300 ot. vetrakom? Nechcem prist o zaruku lepenim pasivu.
Uchladilo by to v pohode?
JJ uchladilo, presne tak sem to mel pres mesic na FSB 200 a naprosto v pohode, pak mi konecne prisel zalman a mel sem klid.Citace:
Původně odeslal Zoli
no mám teď FSB220 a NB je horkej, ale je to stabilní.... uvidíme co bude dálCitace:
Původně odeslal roxik
cau tak diky FAbsovi jsem konecne dostal do ruky taky pasiv od zalmana ZM-NB47J a premyslim jestli ho mam na NB lepit ci jestli staci ho tam pridelat pomoci tech nozicek s pruzinkamia a dodanou pastou thermal grease (CSL 850), nebo jestli si musim nekde sehnat sekundovy lepidlo a prilepit to aspon ve dvou rozich. (ale nechtel bych ztratit zaruky zase) poradte neco jestli to bude stacit podle navodu nebo jestli se to musi trochu drsneji pridelat .) diky
myslim, ze v poho bude stacit usadit ho pomoci nozicek s pruzinkama, ja to tak mam udelaneCitace:
Původně odeslal Ranor
na SB jsem ho ale musel prilepit, nejsou v mb otvory na prichyceni....
DIKY TO JSEM CHTEL SLYSET .)
jak jste odstranili ten vetracek z desky? jsem ji musel uplne vyndat ale stejne bez toho abych porusil ty nozicky tak se mi to nepodarilo vyndat.....jak jste to delali vy?
no ja si ji jdu zitra taky koupit, ( jako tu desku a ma na to prichystany pasiv z jednoho stareho cooler-mastera, na ktery dam nejaky 6cm aktiv, a mam to vyresene, akorat musim do toho cooler mastera vyvrtat 2 diry na sroubky... a myslim si ze to je celkem dobre reseni .... co vy na to ???
Ide tu o ticho a 6 cm vetrak bude robit ticho iba pri nizkych otackach a to je zas na..., lebo bude nahanat malo vzduchu. Ja tam mam zalmana (32, idem menit za 47 a 32 pojde na druhy bridge).
...tak to si dobry :roll: stacilo na zadnej strane dosky trochu napr. kliestami stlacit tie rozsirenia na nozickach a vytiahnut :wink: :arrow: osobne som ich pouzil na Zalmana /NB32J/ lebo v original baleni jedna ta nozicka chybala, achjo :?Citace:
Původně odeslal Ranor
...no a musel som ho vylapovat, lebo zakladna bola kryva jaxwina :evil:
mno muj byl zase krasne hladkej a rovnej...parada :arrow:Citace:
...no a musel som ho vylapovat, lebo zakladna bola kryva jaxwina :evil:
Ja bych se pridal k Ranorovi. Odcvaknout nozicky na zadni strane desky, to je jasny. Problem je v tom, ze ten vetron je tam nejspis prilepenej, a ja bych ho nerad serval i s chipsetem. I kdyz s nim kroutim do stran, tak tam porad drzi a ja se bojim poradne zabrat z obavy abych ho nevyrval i se svabem. Nevite nekdo co s tim?
mno pokud se pamatuju tak prilepenej nebyl, byla tam pasta, ale jinak nicCitace:
Původně odeslal ironfist
takze kdyz odstranis nozicky, mel byt jit dolu...
Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
ja tam ale nemam rozsirene nozicky, ja tam mam plast ve tvaru spicky asi tak 3mm velka ve ktere neni zadna mezera kterou bych mohl stlacenim odstranit.
Je to tak .. je tam len pasta ..cize po odstraneni noziciek ide normalne dole bez akeychkolvek problemov :arrow:Citace:
Původně odeslal roxik
Tak aj ja som si kupil toho Zalmana 47 ze vymenim ho za pasiv co som tam mal z nejakeho stareho kompu... ze to bude lepsie vyzerat. Dal som ho tam a komp neni stabilny :(( meram na nom zospodu cidlom teplotu a ide to az do 50 C. Neviem ci som ho tam mohol dat nejakym sposobom zle, ale proste to asi neuchladi... :roll:
btw, co keby som troxa pridal voltage na NB, myslite ze mu to moze uskodit?
Co myslis tym pridanim voltaze na NB ? Nejakym HW modom ?Citace:
Původně odeslal Mavko
Ak len Biosom tak voltaz 1.7V NB urcite neuskodi - akurat ze sa ti na nom trochu zvysi teplota ...
Ja od 215FSB davam na NB 1.7V automaticky kvoli stabilite
To je dost divny, ja tam toho Zalmanka mam taky a vic jak 28 stupnu (podle Winbonda) tam nebylo 8-) (na dotek je vlaznej) ... a nejak moc podtaktovany to taky nemam ;D (viz podpis)Citace:
Původně odeslal Mavko
Asi bude záležet na větrání skříně, já vyfukuju zatím jenom zdrojem a pasiv na NB bych si netroufnul dát. Až udělám dvě díry a přidám dva 80mm Titany 2000rpm, tak uvidíme :smoke:
praveze mam v skrinke celkom pekny luft - chieftec plny ventilatorov neco urcite spravi.
Ja na nom mam prirobene teplotne cidlo a tym meram teplotu, takze neni vymyslena.
Rozmyslal som ci by to nemohlo byt aj tym, ze on vlastne nepokryva cely ten chipset, a ci sa potom nejako kratkodobo lokalne neprehrieva, cim sposobuje nestabilitu. Mozno by to vyriesila nejaka medena platnicka...
2 Deviant: jasne ze som myslel ze biosom, uz som dal 1.7 a uvidim ci to pomoze...
No takze som aj ja konecne updatol svoj cooler na NB
Dal som tam ZALMANa NB32J a pri 1.7V a 220 FSB je pasiv len trochu teply odhad okolo 35 - 40°C :-)
Takze u mna uplna spokojnost a ticho
PS:dal som tam pastu original Zalaman co bola v baleni aj ked som sa rozhodoval ci tam nedam radsej striebornu Titan ....
chci se zeptat, podělala se mi deska, a na bridge jsem měl zalmana 32 a kapky sekundovýho lepidla. když to chci reklamovat takjsem ho musel samozřejmě sundat. Na rozích zůstali ty lesklí kapkylepidla tak jsem je pilníčkem onímal,jenže tímnímáním se jinak drsný povrch bridge vyleštil. Bojim se aby mi to neuznali:..... Přitom všiczni víme že to tý desce jenomp prospělo.... Aby se na to jen prostě nevymluvili a nemuseli dělat reklamaci čubky...
vyšel jsem to tak že jsem ta lesklá místa na čipsetu posipal prachem aby zmatněla :o)
myslíte že se v tom ten tehcnik nějak hrabe? koukám pod chladič čipsetu,,okukuje NB SB, proměřuje atd... nebo toje zkusí zjistí že nejde a hotovo?
nerad bych si vydělal 4k
díky
NOTE, deska je z CC, jaké tam jsou zkušernsoti s rekla?
Tak to ti preji hodne stesti :-)Citace:
Původně odeslal semeno.
To co se ti stalo je moje nocni mura - ze se deska p....e a jestli mi ji vezmou na reklamaci po mych upravach( pasiv na NB, dalsi na SB)
Taky tam mam sekundak :wink:
Ja bych si ale tipnul, ze pokud tam das zpatky ten aktiv( mluvis o NB?) tak ho nikdo sundavat nebude, a pokud jsi ho nejak viditelne neposkodil, tak by to melo byt OK
Ale chlapci co vyfacovali Abita, kde je aktiv tak divne pripevnenej, ze nejde sundat bez odstipnuti tech umelohmotnych pacicek to budou mit horsi...
Az pujdes na reklamaci do CC tak dej vedet jak to dopadlo
...prinajhorsom sa daju pouzit tie koliky so Zalmana :wink: aj ked su teda trochu ineCitace:
Původně odeslal Zaram