sorry ze se ozyvam az ted - pucil bys teda nekdy? (kdyz tak pm)Citace:
Původně odeslal flash
jo jinak ja mam podle aidy TBread"B"
Printable View
sorry ze se ozyvam az ted - pucil bys teda nekdy? (kdyz tak pm)Citace:
Původně odeslal flash
jo jinak ja mam podle aidy TBread"B"
Ja mam taky T-Bred "B" (kdysi A-Bred :-) ) a je fakt povedenej,takze doporucuju ;-)
jj ta cache na 256kB fungovala všetkým na tom fóre. radšej by som ju ale preveril aj nejakým programom, nech je to na 110%.Citace:
Původně odeslal Honza001
Nechcem rýpať, ale nemal by ten raiting byť 2700+?? 3200+ by malo platiť tuším pre Barton.
Hmm dufam že nie všetky Durony 1,4GHz sú TB áčka ("A"). Aký je cenový rozdiel medzi 1,6 a 1,4GHz? U ABi-ho nemajú 1,6GHz v cenníku :-(
Mas pravdu ... 3200+ je Barton,ale v Sandre ma muj Duron@Athlon uplne stejnej vysledek,tak sem si dovolil napsat to tam ... :wink:
Samozrejme nema tak velkou cache jako Barton :-)
Kdyby nahodou nastaly s aktivovanou L2 cache nejaky potize,dam stopro vedet!
Jinak rozdil v cene mezi Duronem 1400 a 1600 jsou dve stovky ... nejspis bude stacit ujisteni,ze jde o T-Bred "B" ... ale nevim,jak to pri koupi zjistit,kdyz je to A-Bred :D
Jinak preju vsem,aby dosahli stejnyho vysledku jako ja :wink: Protoze to za to opravdu stoji !!!
Tak ja teraz rozmýšľam, ši bude stačiť 1,4 alebo 1,6GHz. Nerád by som chytil nejaký blbý kus, čo nepôjde ani na 2GHz (TB "A" to majú v obľube robiť). Spokojný by som bol tak s 2,2-2,4GHz pri 1,75V a pri 1,85-1,9V aby dal aspoň 2,6GHz. (chcem ho použiť v mojej SOČ-ke :idea: )
No rozmyslet se moc nemusis ;-) ... s 1,4 GHz nemam zkusenosti,ale zato vim,ze muj Duronek 1,6 GHz jde pri 1,65V na 2,2 GHz,coz je myslim si dost slusny ... Takze Ti jedine muzu napsat cislo moji serie (nebo spis cely oznaceni),jestli Ti to nejak pomuze:Citace:
Původně odeslal Vlado
DHD1600LV1C MIXIB 0336UPMW
Jo a tenhle kousek zrovna nema vadnou L2 cache,takze jako Athlon XP jede bez problemu ... nevim,jak je to s ostatnima,ale co sem cetl,vetsine lidi se to opravdu podarilo,jak tu uz nekdo podotknul ...
No, veď to vyzera to lákavo. Pomer by už nebol ale taký super ako pri 1,4GHz. (Pri starej 600-ke mám 75% a to už je slušné...) No asi predsa len 1,6GHz. :?: uvidím ako to dopadne. Dám vedieť keď ho budem mať!Citace:
Původně odeslal Honza001
Dík aj za sériu 8-)
Já mám Duron 1400 a je to taky revize B0, takže super.
DHD1400LV1C
MIUHB 0336WPMW
Zatím jsem s ním nic nedělal, čekám až mi přijde nová deska ;D
Kruci fix! Risk, alebo istota :?: Máš ho hnedý (PCB) alebo zelený? Nedalo by sa to rozlíšiť podľa farby PCB?Citace:
Původně odeslal Hybee
To fakt nevím. Můj Duron je zelenej, má to nový pouzdro s viditelnýma dráhama a zakrytýma můstkama. Když jsem ho kupoval, ještě jsem ani nevěděl, že se stále dělaj A0, já myslel, že je to automaticky B0. V mém případě naštěstí je ;D
Hmm, můj 1,4 GHz Duronek je hnědej a otevřít cache ne a ne. Mám lak EL3, ale jak čmárám, tak čmárám, nespojím. Jakou tloušťku laku mám nanést. Fakt nevim jak na to. Zkoušel jsem nanést silnější plošku na plastovou destičku, ale dráha laku ne a ne vodit. Jinak max co jede, je 1,8 GHz na 1,75 V, více asi ne. Nadátovat násobič 13,5 se mi nepodařilo, po několika pokusech........, ach jo. To platí i pro jiné drátované násobiče. S BOkou to šlape v poho. (drátování)
Tak to som si myslel aj ja že A0 je už história. :roll: Tento môj Duron je tiež A0 a na tektenie to teda žiaden zázrak nieje...preto nechcem A0 už ani vidieť!
Hmm, já nečekal že A0 ještě někde vyhrabou. Jinak taktovat zaste tak moc nechci, můj předpoklad byl z něj vyrobit XP1500+ s nízkým teplotním výkonem oproti Palominu.
Pokud mas to nove pouzdro,tak to neni uplne jednoduchy ... bud bude potreba trochu sikovnosti a dostat lak do ty vypaleny ryhy po laseru,nebo seskrabnout vrchni vrstvu plastu ;-) Vse je jiz zmineno vyse :-)Citace:
Původně odeslal pierce
Ja zvolil tu brutalnejsi cestu ... a funguje to :lol:
Ne ne, to nové nemám, je to klasika. Mám podezření na ten vodivý lak, že zase tak vodivý není.
Hmmm ja mam EL-1 a taky se mi nejak nezda ... ale je tu par lidi,co tvrdi,ze se jim to podarilo i s nim ... Chce to poradne prolezt forum,protoze pokud vim,vyskytovali se tu i nazvy jinych (pry lespich) laku :-)Citace:
Původně odeslal pierce
Hodne zdaru!
EL1 nemám, vlastním EL3 za nekřesťanské peníze.
oba tyhle laky stojej za prd, odemknout palomino se mi s nima nepovedlo, radsi zainvestujte(treba napul nebo si pucte) stribrnej vodivej lak Ritelok SL69. sic stoji pres 300,- ale podarilo se mi to odemknout(palomino) na poprve
Tak len pre ostatnych, abych trocha niektorym schladil hlavu. Mam zeleny Applebred (kupovany v TSB Brno (to je snad jasne z porovnani cien u mna vychadzajucich :-))) a je to TB-B0 (681, 781), konkretne DHD1400DLV1C MIXIB0335VPMW.
Neviem ake testy stability s cache robili ostatni, ale len k tomu Honzovmu prispevku o vykone v SANDRA po zapnuti L2 cache, ja svoj prevadzkujem na frekvencii o 42MHz vyssej a SANDRA 2004 mi ukazuje skore 8605/3521 s L2 cache 64KB (!), takze asi tolko k jej ne/vplyvu (ne/funkcnosti) na vykon u Applebred resp. udajom zo SANDRA za ktore som bol dodrbany v komentaroch k mojmu clanku na www.pretaktovanie.sk.
Porovnat s 256KB vsak vykon neviem, bo nemam lak (nik navyse nepovedal co sa moze stat ked ho tam kvapnem a nezapne cache (stacilo by na uistenie "nic bude bezat rovnako dalej") resp. ta bude nestabilna (ako ho odstranit, btw. alt. orezavat povrch CPU teda naladu ozaj nemam)) a kupovat ho kvoli malemu rozdielu vo vykone nebudem. To skor vidim realne, ze zase premozem lenivost a zvysim v patici drotikmi MP (podla overeneho ocinside.de a nie pctuning.cz, lebo som pohodlny (Eagle preco nespravite tiez taky kresliaci formular nech nad tym clovek nemusi filozofovat?)) nech uvidime co to da, ked teraz bezim na tom co je v podpise bez problemov, este by som rad zostandardnil PCI frekvenciu a radsej to dal na 133MHz, takze realne vidim koniec u tych 17.5x133.9=2343 pri 1.85V a pokial by to bolo event. stabilne tak skusim este FSB trocha zvysit co to da, ale myslim, ze na 2400 to bolo svojho casu uz nestabilne (netusim preco, ked to bolo pretaktovane len o 71% :-)).
Rozdil pri zapnute/vypnute plne L2 cache je pri normalni praci s PC nejspis malinkaty ...
V Sandre sem rozdil nepoznal ... tam se to chova opravdu stejne.
Jinak tomu bylo v Benchmarku CPUmark 99 ... tam se vykon zvysil asi o 40 bodu !!!
Na moji stare desce vylezl z cca 135 na 173 :-)
Tak nevim ...
Čestne prehlasujem, že ja som ťa tam nedodrbal! ;D Ja som len čítal a kukal som čo je to za super kus kremíku. :-)Citace:
Původně odeslal Markoff.tk
Vďaka za sériu - skúsim si to nejako poskladať. Tá 1,4-ka ma láka...
tech 173 v CpuMarku99 je na jaky frekvenci??(+jaka fsb)Citace:
Původně odeslal Honza001
Je to na frekvenci 2,21 GHz pri 1,65V a FSB 138 (138x16) ...Citace:
Původně odeslal Sadam.
Verim tomu,ze v jiny desce by to mohlo byt i vic ... moje K7S5A neni na takovy frekvence stavena ;-)
jen ze se mi to skore zda pomerne nizky...ja mam asi 185 pri 2,083Ghz, ale urcite to bude pametma, protoze ja to mam pri fsb 180...diky za info
Jasne ... verim tomu,ze az budu mit lepsi desku,tak to bude o necem jinym ... 8-)Citace:
Původně odeslal Sadam.