chjo... o tom tu v podstate mluvim uz od zacatku...Citace:
Původně odeslal puki
Printable View
chjo... o tom tu v podstate mluvim uz od zacatku...Citace:
Původně odeslal puki
No to jsem rád, že se shodneme. Takže jsme se kruhem dostali k tomu, co bylo napsáno už na začátku. Kvalitně vypálená kopie (nízký počet C1 chyb, žádné C2 a CU chyby, jitter pod normou) bude hrát na přehrávači, který přečte CD-R, stejně jako originál.
kvalitně = na studiovce ci s AAMQR :lol:
Hmm, to je tvůj názor. Pokud ho nejsi schopen podpořit nějakými meřeními vypálených médií, tak se není o čem bavit. Já si myslím, že podobných výsledků lze dosáhnout na řadě jiných vypalovaček. Mimoto přínos AAMQR z hlediska výskytu chyb na médiu je zcela zanedbatelný, jak se ostatně můžeš přesvědčit zde.Citace:
Původně odeslal ICE
Laser se muze odrazet jak chce, pokud projde spravne komparaci (rozumej je rozpoznana spravna log uroven), nebude na hudbe nic poznat - toto neni drazka na vinylu :wink: . Spatne precteni media v prehravaci produkuje chrakteristicke chyby, mezi ktere harmonie zvuku (prosim presnejsi definici = harmonicke zkresleni ?) nejspise nepatri.Citace:
Původně odeslal ICE
jj zdá se mi že ICE ignoruje fyzikální zákony. Udělej si primitivní pokus. Vem si baterku a střídavě ji zapínej a vypínej a přitom ji měj namířenou do oka. Rozsvícená je jako "1" zhasnutá jako "0". Teď zkus měnit úhly ze kterejch si svítíš do oka. A co se nestane? Pořád uvidíš jen světlo, nebo nic tj. "1", nebo "0" a je úplně jedno z jakého úhlu si do oka svítíš. A s laserem je to přesně to samé. Tak o jakém jiném způsobu odrazu, který má vliv na harmonii to pořád meleš? (bez urážky)
Citace:
Původně odeslal Vodicka
To jsem rád, že to někdo pochopil stejně jako já. Pokud to takhle ICE opravdu myslel, mohu zopakovat jen to, co jsem napsal výše - je to elementární nepochopení principu CD.Citace:
Původně odeslal goodji
to je fuk.. stejne si tu kazdej mele to svy takze co... ale rozdil je.
Ty chces povedat, ze to hra inak aj ked do D/A prevodnika idu rovnake data ???
Když tam je teda rozdíl, ty ho poznáš? Já jsem ještě neviděl, nečetl ani neslyšel o tom, že by někdo při SLEPÉM testu rozeznal originál a kopii. Zázraky se asi dějí...Citace:
Původně odeslal ICE
ja ti kludne spravim taku kopiu co bude mat pocutelnu degradaciu zvukuCitace:
Původně odeslal Dawn
nejake shitne medium + aspon 48x napalovanie este lepsie s citanim audia on the fly s vypnutou korekciou errorov :-)
ale to nieje asi to co si chcel pocut a uz vobec nie zazrak ;D
ale nato ze sa mi to na 100% podari by som sa nevsadil ...
z mp3 nepalim......ale audio palim 12x a grabujem v EAC (po dlhej diskusii s Toydolls)
ked si napalim word dokumet 52x a 16x zrejme to na dvoch roznzch pocitacoch otvori 2 rozne dokumenty vsak???
cize kopia nie je original, ale potom coho je to kopia nahodneho zhluku bitov????
Lenze datove CD je nieco ine ako Audio CD :)Citace:
Původně odeslal atari
Pri datovom mas z 2352KB na sektor celych 304KB na opravne algoritmy, kdezto u Audio stopy je tomu inak.
ano, lenze ak nieco kopirujem ocakavam v principe ze kopia je kopiou originalu a ze to neni kopia analogoveho zaznamu ale digitalnehoCitace:
Původně odeslal PiT
ak to tak neni tak sa stala niekde chyba ???
Ked si to zoberies z cisto informatickeho hladiska ano. Malo by sa citat digitalne. Lenze prave mnoho starych CD prehravacov to cita "pseudo" digitalne a v pripade, ze strati stopu alebo nedokaze data precitat (poskrabane CD, velmi rychlo napalene CD = pity nie su dost vyrazne, ...), tak jednoducho interpoluje a pokracuje s prehravanim dalej s predpokladom, ze je ta chyba pod pocutelnou alebo postrehnutelnou hranicou (alebo ti preskakuje CD = nevie nadviazat na stopu, ktoru stratilo, pretoze je napr. skrkanec moc velky...).Citace:
Původně odeslal atari
Ne, v tomhle případě by nastala situace, že na jednom to CD přečteš, na druhém ne. Chápeš? A to samé je u audií - nejde o to, "že to zní se stejnou dynamikou a prostorem" (ble), ale o to, že přehrávač špatné CD (příliš rychle, nekvalitně, nebo špatně vypálené CD, mizerné médium nebo mechanika...):Citace:
Původně odeslal atari
a) vůbec nemusí načíst
b) načte je s problémy, problémy dělá i seek mezi stopami
c) při přehrávání "ztrácí stopu" - lupe nebo přeskakuje, klidně ukončí přehrávání nebo vyplivne error
d) jede třeba prvních několik stop, ke konci se čtení zhoršuje...
4 ALL:
Mimochodem, setkal jsem se s přehrávačem, který na médiích vypálených Z-CLV (se zónovými skoky) v místě přechodu (skoku) na vyšší rychlost VŽDY lupnul - nezapomínjte, že při Z-CLV zápisu se v místě přechodu na vyšší rychlost vypalování na chvíli zastaví, zasáhne burnproof(!), zvýší se otáčky a až PAK se jede dál.
Osobně jsem pro to, pálit na kvalitní média v kvalitní palírně (věc názoru - prostě na tom na co nám vyhovuje) a pálit CLV. Klidně maximální rychlostí, kdy to tak jde. Eventuelně CAV.
dik
Ja palim Audio 12x
Ja 8x
Myslim ze tu uz bylo receno skoro vse. Jen jeste doplnim, ze se na zaznam CD pouziva kodovani EFM - 8 to 14 Modulation a za to jak jsou na CD vyteckovany pity/landy nepredstavuje vyslednej datovej tok, ale je to trochu zprehazeny, takze se to musi cist s nakym predstihem aby se to poskladalo...
Ted vam pridu asi jako paranoik, ale ja palim vsechno 4x (audio) nebo 8x (data). Nepalim kazdou <> a tak nikam nepospicham. Max citelnost je pro me prednejsi nez mit to o 10min driv. Navic podle me kvalita toho vypaleni (asi se shodnem ze pri nizsi rychlosti budou pity umistene presneji, budou mit ostrejsi hranice a pod.) ovlivnuje i zivotnost.
P.S. skoda cd pri paleni mp3=)waw.2x kill music.
Já osobně pálím audio - 8x.
Moje Sonka mi umožní sice víc, ale rozhodně mi nejde dát míň. :?
Kdyby to šlo, dám si míň.
Jsem na tyhle věci pověrčivej a doma mám asi 250 audio céd.
Ale moje kázo (taky Sony) zatím sežralo všecko.
Lidi, kteří vlastní shit stroje okolo 10 000,- (AWIA, SONY , PANASONIC), ale mají se čtením CD-R dost problémy.
Jinak z MP3 do audia se dá dělat tak mluvený slovo, jinak to jde hodně do sr.aček.
Me to teda tak nepride. Samozrejme pokud by to bylo mozny, snazil bych se kopirovat CD bez komprese/dekomprese. Nevim asi nejsem audiofil :?:Citace:
Původně odeslal Lord Owl
No, rozdíl mezi orig. a páleným Cd je znát, pochopitelně čím víc se vám to (ne)povede vysmažit. Nebavím se o tom, že to věž nebere, ale že tomu prostě něco chybí (výšky, basy, dynamika, plasticita zvuku...). Rozdíl je celkem malý a roste s kvalitou zařízení a pokud máte doma věž aiwa za 10.000 nebo domácí kino zn. Tesco za 8.999 komplet, tak se vás to moc netýká. Pokud máte zájem o seriózní slepý test, můžu ho i někde dohledat; byl na www.gmx.cz.
Přehrávání Cd v mechanice počítače a přes zvukovku je pochopitelně někde jinde.
Důvod je těžko vyvětlitelný, logicky je 1 1 a 0 0 (teda jednička je jedničkou:-)...), asi je rozdíl v kvalitě zápisu jednotlivých bitů a některé to prostě nevezme. Je jich minimum, takže "nevypadne" slovo, nebo se to nekousne, ale prostě to zní hůř... to je moje subj. vysvětlení, jinak to nechápu.
Jinak pálím 2x, to je min. co to umí. Na původní mechanice jsem pálil 1x (ona taky nic jinýho neuměla:-).
Pokud smažíte rychle, tak jsou ty vypálený dírky menší a po čase se zaserou a CD blbne. Sorry, že to zní jak pro debily:-), ale není to snad logické:-)