Ok takze sa pojde rezat bocnica..(Diky Platon velmi pekne mas tu u mna za to vybavenie a kontakt). Dufam ze to poriesim coskoro :o
Mechaniky su uz na svojom mieste spolu s prestriekanymi zaslepkami (2ks) a vyzera to veeeelmi dobre.
Printable View
Ok takze sa pojde rezat bocnica..(Diky Platon velmi pekne mas tu u mna za to vybavenie a kontakt). Dufam ze to poriesim coskoro :o
Mechaniky su uz na svojom mieste spolu s prestriekanymi zaslepkami (2ks) a vyzera to veeeelmi dobre.
No takze po dost dlhom rozhovore s panom na ktoreho kontak mi dal Platon sme dosli k zaveru ze ak je bocnica nastriekana farbou tak laser neprepali resp. spali okolitu farbu dost viditelne.
Vie mi niekto tuto teoriu potvrdit ?
To sa mi bars nezda ze by to len spalilo ???
Sak tam na tel laser da 100KW a ide ako po masle :)
Dufam ze sa to dajako vyriesi a bude to vyzerat super :)
No sme sa nedohodli na nicom lebo proste povedal ze ak to je natrete tak to laser neprereze a hotovo...a ze spali okrej fest :| . Takze bude sa rezat rucne (pana boha to bude mäso :| :evil: )
Cize este jeden kotuc krep.pasky a predsa len dam zatazit mojmu pracovnemu nastroju (nieco ako dremmel).
Ano je to pravda, laser zjavne opali farbu asi tak 1 az 2 mm od reznej spary. Farba akoby nabubla a ma tendenciu sa odlupovat. Je potrebne prebrusit do stratena a nastriekat. :?Citace:
Původně odeslal GABO
Kto vsak palit vie, vie tomu aj zabranit. Ono sa musi pouzit specificka parametricka tabulka ktora farbu najprv akoby odpari, co jest sirka rovnajuca sa priemeru pouzitej dizy, v zavislosti od hrubky plechu. Co na PC bocnicu cini 0,8 az 1mm. A potom takto ocisteny plech krasne prepaly. 8-) :-)
Tak to by som teda naozaj rad vydel 100kW laser. (??? 100 000W ???)Citace:
Původně odeslal Platon
Na obrazku je laser Trumpf L3030. Ja pracujem na 4030tke a ma max.
vykon 3000W. Prepaly plech o hrubke az 20mm. (2cm)
http://www.sk.trumpf.com/166.img-cust/TC_L_3030_kl.jpg
2Entita: mas mail ak mozes please odpoved :wink:
Fotky uz z nahodenych krytiek mechanik :wink: :
http://www.pretaktovanie.sk/00/mech3.jpg
http://www.pretaktovanie.sk/00/mech4.jpg
Viac som sa do metalizy povdoneho CHiefteca trafit nevedel - aj tak som farbu vyberal a porovnaval velmi dlho :-)
uklidnime te...je to pekny :) ...na cem tam vubec drzej ty kryty mechanik? ja sem nejak nezkousel to sundavat
Najprv musis vysunut mechaniku teda jej vnutro a vypnut PC (mechanika je otvorena). Potom uz len na bokoch a spodku a vrchu mechaniky su take male otvory obdlznikove v ktorom su poistky toho krytu mechaniky...staci zatlacit a uvolnit. Ten kryt otvoru CD-Rom (co sa vysuva) ten je len nasunuty staci vysunut vonku smetom do hora...zavisi od typu mechaniky. Potom ti zostane hola mechanika :wink: 8-)
Trosku zlozito vysvetlene ale urcite pochopis...:)
jo pochopil....dik :wink: ...tak sem jen tak cvicne zkousel vytahnout kryt toho ..mhm...jezdiciho :idea: ....a driv nez se mi to povedlo tak to zajelo zpatky :D ....takze nekdy jindy :mweheh: ....
btw tesim se na design ty bocnice...hlavne na malyho aliena :wink:
myslim ze ti to zapasovalo. podla mna to vyzera prirodzene :) ako chieftecovske zaslepky :)
este dufam ze najdete riesenie toho palenia bocnice, mne lupienkovou pilkou trvalo vyrezanie kruhoveho otvoru priemeru 9mm nieco okolo dvoch hodin driny. a kedze dremel nemam, asi by som sa na bocnici s motivom upiloval k smrti. a ten zvuk... ani nehovorim.
Entitaaaaaa! need help! ty si macher, skoda ze nie si kosican..
2gabo? ja sem si nechal rezat bocnici u duduho a nikde zadny popaleniny prostre je to na jednicku rovna dira. a taky to bylo delany na laseru.
@ honzAK - a to Ti tam tu díru řezal až po laku? (příp. byl to orig. lakovaný plech nebo homemade?)
byla to bocnice cerna matna s puvodnim lakem a poslal jsem mu to na vyriznuti a otvor bez sebemensich opaleni. Kdyz nezapomenu postnu detailni foto.Citace:
Původně odeslal Luke_chiptuning
SKus to foto...potom fakt je to asi o tom kto je aky sikovny a vie s tym robit. Uvidime co povie Entita na moju prozbu :)
Hmm, skoda ze Dudu je tak z ruky, me bylo receno o barve to same, takze uz mam celou bocnici odrenou na zelezo ;D , no aspon me to donuti udelat peknej lak - nebo uvazuju o chromu, ale na to asi nikoho nesezenu :?:
tak mě ještě napadlo... kdysi se někde psalo o možnosti mechanického lisu na plech... no tak to by asi neklaplo na nějaké omalovánky do plechu, ale obdelník (pokud možno se zaoblením) by to snad zvádlo a zas tak moc by to laku ublížit nemuselo, ne? :?:
to ne, ale budeš muset dávat pozor při manipulaci a tak - abys to tam někde nepoškrábal. Špatné by asi taky nebyly takové ty nůžky na plech - střižník, střižnice apod...
me bocnici rezal taky dudu --> #1
proste cisty a rovny rez, zadny opaleny lak . .
A co keby tu bocnicu nerezal z tej strany ako je farba ale z opacnej ako je vnutro pc ???
Tam by to ani tak nevadilo ze je to popalene a vonkajsi strana bude pekna :wink:
Skusim teda napalit vsetky varianty a hodim sem detailne foto z oboch stran. Len neviem kedy sa my to podari. Do konca tyzdna to hadam stihnem.
Ja mam napr. nastriekanu case aj zvnutra. Teda vrchny kryt aj bocnice su nastriekane z oboch stran.Citace:
Původně odeslal Platon
takze fotka tady ma to kolem 100k
http://www.sweb.cz/ak.oc/laser.jpg
??? Prepac, ale co mam akoze na tej fotke vydiet? ???Citace:
Původně odeslal honzAK
Entita....dik za odpoved na SZ...ma moc potesila. Na tej fotke by malo byt vidiet ako to rezal laserom DUDU a ze to nie je opalene.
no já jsem to taky nejdřív nepoznal, ale teď myslím, že to po pravé (a dolní pravé straně) je černý plech, pak je hrana a pro názornost je pod plechem daná nějaká deka, aby to vyniklo. Sorry, jestli se pletu :wink:Citace:
Původně odeslal Entita
ale vypadá to DOST dobře
A viete ze na laser stroj terba robic motiv vo CADe ??? Dufam ze tu dakto vie aj ovladat autoCAD :) Lebo ak hej bolo by to super :)