A co zmacknout ScrollLock?Citace:
Původně odeslal wong
jinak ck sux, jelo mi to nejak divne...
Printable View
A co zmacknout ScrollLock?Citace:
Původně odeslal wong
jinak ck sux, jelo mi to nejak divne...
A hleda ti to root skutecne na hda3? Nemluvim ted o tom co mas v LILO ale o tom co se ti vypisuje pri bootu. Me se u gentoo stalo ze mi zatvrzele hledalo root na hdax pricemz root byl na hday a v LILO to pritom bylo spravne. Ale proc to delalo to uz vazne nevim.
ck sou divny ... nikdy jsem je poradne nerozchodil ... to i ten preplacanej wolk chodil lip ...
Chcel by som skusit nainstalovat Gentoo tak sa pitam:
1. V tej instalacii gentoo vsetky tie prikazy zadavam rucne?
2. Kolko moze trvat taka instalacia (mam CPU AMD 2500 Barton)?
3. Treba zadavat este extra parametre pri instalacii ked pouzivam SATA disk?
4. Gentoo je vhodny na pouzitie na desktop?
6. S tymi stage-ami je to tak za si mozem vybrat ktory pouzijem? (1,2,3,)
7. Je vhodne vyhybat sa instalacii z internetu?
8. Ked sa chcem vyhnut instalacii z netu tak musim pouzit stage3?
1) jo ... zadnej automat ... aspon se o svym systemu neco dozvis :DCitace:
Původně odeslal jama
2) ufff mno na dual xeon 2.4 HT jsem to dal asi za den ... takovej nejakej zaklad (dvojita rekompilace gcc a glibc)
3) ne pokud pouzivas nejaky normalni livecd (treba gentoo install 2005.0)
4) jo ... bezi mi na dvou desktopech a jednom notebooku (ntb je p3-600 :) )
5) se asi nekam ztratilo :)
6) vyberes si ten kterej ti vyhovuje ... ja doporucuju nptl stage1 on stage3 installl (najdes ho kdyz si na forums.gentoo.org nechas vyhledat locomotive :D )
7) a je k tomu vubec nejakej duvod?
8 ) pravdepodobne ... vubec sem nepochopil smysl/duvod otazky :) gentoo je sourcova distribuce ... a neslysel sem o zadny kolekci predtahanejch sourcu na dvd :)
obtw. ad ck ... ja ted jedu vsude (teda na desktopech ... na serverech mam povetsinou hardened nebo vanilla) CKO ... to mi vyhovuje a funguje perfektne :)
Ked idem instalovat stage (CPU=athlon), tak mam pouzit stage urceny pre Athlon-xp napr. z tejto url? ftp://ftp.sh.cvut.cz/MIRRORS/gentoo/...ges/athlon-xp/
v tom manualu je to vsechno perfektne popsany
staci se ridit instrukcema a vse nainstalujes v pohode za par hodinek,
kdyz teda pouzijes KDE z toho instalacniho CD a ne kompilaci s netu
jinak pro athlon samo athlon-xp
zalezi kterej stage chces instalovat :)Citace:
Původně odeslal jama
u s-1 to je uplne jedno a kdyz chces delat s-1 on s-3 tak je to taky jedno (teda pokud vemes neco generickyho (i686 treba))
Inac doporucujem prejst na gcc 3.4 , kompilacia jadra napr. na amd M 2600+(2300MHz) trvala aj s modulmi(genkernel) na gcc 3.3 okolo 12-15 minut, teraz s gcc 3.4 trva okolo 7-9 minut...
mel bych taky par dotazu
1. jak naucit v gentoo klavesnici cesky znaky ?
2. jak a co kde nastavit aby se mi furt po kazdym resetu nevypinal zvuk ? (je du na KDE a Kmix to dela, nahodil sem i Cmix ..)
3. nevi nekdo kdy bude OOo aspon ~amd64 ?
snad nekdo poradi
2. Nebude to tym, ze po kazdom starte treba ten zvuk zapnut? ;D Slackware ma niekde v boot skriptoch "alsactl restore", takze si nastavit vsetko ako chces, potom spustis "alsactl store" a hotovo.
rc-update add alsa default
Ta cestina teda snad
na ABCLinuxu se podivej pokud to nepude
urcite je to tam reseny, ale tohle by snad mohlo pomoct
[/quote]Kód:ozzy@OzzyTux ozzy $ export | grep LANG
declare -x LANG="cs_CZ"
Ahoj, chci vyzkoušet Gentoo, ale zarazila mne při čtení průvodce instalací věta o použítí speciální partition pro /boot. Lze se tomu nějak vyhnout? U žádného linuxu jsem to zatím neměl.
Díky za pomoc.
Nie je to tam len historicky pozostatok z doby ked LILO nemalo podporu LBA?
ja sem nikdy partiton /boot nepouzival a to sem zkousel MDK, Gentoo, ubuntu, RH, Debian :-)
ale i kdyby si to udelal presne podle navodu a udelal si ji tam, bude ti to tak moc vadit :?:
jo prosim vás , když chci přejít z x86_64 na x86 , tak mi stačí jen v make.confu přepsat arch (popř do use přidat 3dnow , mmx ... a odebrat amd64) a pak dát prostě jen emerge world ?
proč přecházím ?
třeba sim : verze 0.8.3 mi nejde emergnout ( snad vadnej ebuild) a 0.9.x na 64bitech segfaultujou , důvdodů je víc , a stejně mi to nepřipadá rychlejsí :evil:
no prejst na inu platformu nie je take jednoduche, skus pozriet gentoo.wiki , tam to asi bude...
tam už sem koukal ,ale nic nenašel ( zřejmě sem teda blbě hledal) mě nezajímá jak to udělat , mě zajímá jestli to de tak jak píšu výše - > fajn udělám to tak , nebo to nejde -> fajn reinstaluju to načistoCitace:
Původně odeslal lcdc
Odporucam cistu instalaciu, zalohni si etc a ostatne konfiguraky a mas pokoj :-)
boot partition se hodi napr. kdyz mas reiser4 (patchovany grub stale nechodi) a je to nutnost pri pouziti LVM... Jinak to samozrejme nema smyslCitace:
Původně odeslal Rainbow
Na notebooku to mam, pretoze BIOS podporuje len disky do 8,4GB a mam tam 40GB. Takze Windows a /boot su v prvych 8,4GB.
Jednoducho povedane - samostatna particia pre /boot sa pouziva len vtedy, ak je na to nejaky specialny dovod.
ok super, diky za info