Tak jsem to zkoušel na jiný desce(MSI 745) mno a co se nestalo bez probelmu 185Mhz FSB docela v pohodě jede:)
Printable View
Tak jsem to zkoušel na jiný desce(MSI 745) mno a co se nestalo bez probelmu 185Mhz FSB docela v pohodě jede:)
Nějak se to tady zvrhlo ve srovnávání procesorů.
Přispěji svojí troškou k tématu.
Duron DHD1600DLV1C MIXJB0414DPBW locked, hnědé PCB
1600MHz (12x133) @ 2000MHz (12x166) & 1,625V prime stable
Duron DHD1600DLV1C locked, hnědé PCB
1600MHz (12x133) @
2000MHz (12x166) & 1,525V prime stable
2207Mhz (14x157) & 1,750V prime stable - mod procesoru
Serii máme stejnou. Ale 2GHz při 1,525V ten můj nedá ani náhodou. :?Citace:
Původně odeslal DJSmart
Jaké máš to další označení s rokem a měsícem výroby?
Ja mel v ruce 3 Durony 1600, serie bohuzel nevim, kazdej kupovanej s odstupem minimalne mesic a vsechny sli na 2GHz pri 1.5V, jeden dokonce i pri 1.4V.
Za ty prachy je to vybornej pomer cena/vykon.
mi zkusenosti jsou takovi ze cena odpovida vykonu :| Je to fakt skvelej CPU do kanclu nebo pro nenarocny uzivatele ale na nejaky velky hrani to neni.
co se tyce taktovani a serie tak je v mym podpisu. Na 2000 Mhz sel na 1.525 V ale myslim ze z lepsim chladicem by sel na def pri ty frekvenci.
Je lock takze cache taky lock
Predtim jsem mel 1700+@2100 MHz
a v 3D marku 2003 mi vysledek klesl o 350-400 bodu v 2001 mi klesl o 1500 a napr v UT 2004 i Far Cry jsem musej o kus snizit detaily
btw:v tech testech jel duron na 2300 MHz :evil: bída ale lepsi nez celeron ;D
Mám dotázek. Jak můžu zmenit multiplier na svým duronku, kterej je ze 43.tejdne 2003?
Muzes, jedine kdyz z neho udelas mobilni procesor. Jinak nijak.Citace:
Původně odeslal Panta
A ten postup, co je napsanej na SvetHardware funguje i na Durony? Nejenom na Xpčka? Jenom abych nepo*ral procesor...ehm:)
A jak to udelas??Citace:
Původně odeslal Deimos
Co vim tak duroni jsou bud unlocked nebo superlock .
A superlock nejde nijak otevrit :wink:
jak uz tu je xkrat napsano, tak jedinej zpusob jak hejbat s nasobicema je predelat ho na mobilni. Problem je, ze s nasobicem nemuzes hejbat hned po startu, ale az ve widlich, takze pokud chces mensi nasobic a vyssi FSB, tak mas smulu. Jedina moznost je AMI Bios, kterej umi nasobic precist z L6tek takze na nich se da mensi nasobic nastavit a deska ho veme uz pri startu :-)
tak jsem po dlouhé době zpět.
durona mám pořád a dnes jsem ho taktnul na 11,5x200 (2300) při 1,7V. funguje, při benchmarku se Pc restartovalo, takže teď to zkouším na 11x200 (2200) při 1,65 V a vypadá to dobře. :)) hodina hraní NFS Most Wanted a pořád drží. v klidu 50st., při zátěži 55.
cheers!
Hej lidi ja se z vas zblaznim, svojeho duronka mam uz pekne dlouho akorat ze mam 1,8GHz v zakladu mno a jede mi maximalne na 13,5x149, (nasobic mam zamkly)teda jel od te doby co jsem si ustipl hranu jadra pri nasazovani vodniho bloku (ach ja kopyto) tak jeden jen na 13,5x141 jinak se NFSMW sekne je to presne 1900MHz coz dostat tech 100MHz je velice chabe s tim vodnikem :(, kua bud mam takovou smulu nebo vy takove stesti, bohuzel mam desku MSI KT333 ULTRA, menit muzu FSB i VCORE ale ten jen velice omezene, jeste skusim fintu s napetim na RAMkach a chci i dratkovani bo cash sem lakem neodemkl :( a pisnu sem i po nejakych testech. Zatim zdar, ale fakt me to stve, kua jak muze nekdo dostat z 1,6@2,2GHz a jeste se vzduchem !!! UAAA
Citace:
Původně odeslal marYn
Jj vim vim jako tech 1,9GHz je fpoho me omezuje ta grafika celkem hoodne, ale uz z principu bych chtel vymacknout vice z toho duraka, jen pro dobry pocit, to znate ne ;)
Tak jsem si Duronka dneska přinesl domů, na 1890 (FSB 140) se nechal celkem ochotně s default vcore, pak už odmítá, takže budu muset trošku poladit... Jinak mám datum výroby asi 1404, to už má zřejmě superlock, zná někdo nějakej sofistikovanej postup, jak na něj? Četl jsem na netu leccos, ale některé postupy byly řekněme krkolomné :)
Ja mam durona 1.8 provozuju ho na 13.5x172 pri 1.8Vcore da mi i 2.4 , ale wokna drzej cca 5min :lol: Na druhem pc mam durona 1.4 a ten mi jde na 10.5x172 pri 1.7Vcore :? da urcite vic jenom to chce torsicku postelovat.
Jj, nečekal jsem na default vcore žádný zázraky :)
Zkusím ho trošku polechtat větším Vcore a taky trochu poladit paměti etc. :)
Bohužel za chvíli musím do práce, a zítřek je v prd., takže na dolaďování budu mít čas až ve středu :(
A čím tu 1,8ku chladíš, stále vzduchem?
Zalmanem 7000A Alcu + dva vetraky v casu a teplota podle udaju v biosu je CPU 49 deska 30Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
Je to nějaká svině líná :D Dneska jsem prubnul zvýšení Vcore na 1.55 a přineslo to jen 4 FSB "bodíky" navíc, ze 140 na 144... Teplota se zvedla asi o dva stupínky... Ale na 145 už nechce :( Do Widlí sice najede, ale zhebne i na 3DM2k1SE :(
No nic, na víkend jedu za přítelkyní, takže to tu nechám ve "stable" stavu, kdyby někdo potřeboval něco u mě na PC vytisknout... Nicméně ještě s tím CPU nekončíme, v tejdnu a hlavně o Vánocích, až bude dost času, se má na co těšit :)
BTW uvažuju o lepším chlazení, jakej cooler byste na ScktA doporučili tak řekněme kolem 500 Kč?
@D_a_v_i_d
Primecooler PC-HC5+ Alcu - Je to verna napodobenina Zalmanu 7000ALCU. Ma regulaciu otaciek, pripina sa cez diery v okolo soketu, alebo beznou sponou. Myslim, ze pre socket A jeden z najlepsich a pritom lacnych :-)
Díry v MB mám, ale jak širokej je u základny? Mám trochu těsno kolem socketu :( Ale líbilo by se mi něco co se šroubuje do děr a ne kretensky nějakou sponou...Citace:
Původně odeslal Semik
EDIT : Tak jsem na to koukal, nejsem si jistej, jestli tam mám místo na chlaďák o rozměru 114 mm :?
Tak zatim sem ho vytahnul viz. obrazek
http://www.tenzor.cz/killinek/B/Duron.JPG
MNo trochu som hladal a nasiel som, ze ta tvoja doska je kompatibilna so Zalmanom CNPS7000A/B. (http://64.233.161.104/search?q=cache...ibility+&hl=en)Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
Mno a ten primecooler je jeho kopia.. i ked trochu ine rozmery, by to malo ist. Ja mam na svojej doske napriklad trochu ohnute kondiky pri sockete a spilovanu sponu aby tam vosiel :) Takze aj keby boli nejake mensie problemi ..to trochu ohnes a je pohoda. Alebo si uz nasiel lepsi chladic?
Chalani hadam sa uz viac oplati kupit hociaky 2200+ alebo lepsie 2400+ 2500+ Sempron ako Duron, ved cena je tam skoro rovnaka, a vykon uplne iny v Cpu vytazenych scenach, napr. v Ut 2003-4 je Duron od Semprona na rovnakej frekvencii pomalsi o cca 18% a od Bartona aj o 25%, nehovoriac o tom ze to je rozdiel ak je Duron na rovnakej Fsb ako Sempron a ten Baton. Duron byva v zaklade na tych 133mhz Fsb a Sempron uz na 166, to jest Duron malokedy kvoli vysokemu nasobicu pojde aspon na tych 166mhz fsb ale ten Sempron vacsinou zo 166fsb na 200mhz da, takze ak Vam mam poradit vymenit ten Duron za Sempron, a ak drvite dake hry zbadate rozdiel na prvy pohlad