-
Zapojeni
Sem si totady cele pročetl ale nenašel jsem žádne schema zapojeni mohl by někdo dodat neco Takového včetně nějakehoelektrického zapojeni ?
A ruzne popisky ? třeba jka zapojit ten článek ktera strana je chladici ktera je ta co musime ofoukavat atd ? ??? :idea: Bude to pak jednoduchši se v tom vyznat hm :-)
-
Taky jsem si delal plany, co s peltierem, ale jako amater v tomto typu chlazeni (delam uz hodne dlouho pokusy, ale jen se vzduchem: tunely, pasivy, upravy kejsu...) bych si urcite netroufl hodit Peltier natvrdo na CPU, ale uvazuju o vodnikovi (klasicky) s tim, ze bych casem treba vyzkousel ochlazovat vodu:
Postavil bych si nadrzku na vodu s tim, ze bych dovnitr hodil klasicky pasiv z CPU (na ochlazovani vody) - nejvic se mi zamlouva medena zakladna s jednoduchymi medenymi zebry, a na ten chladic peltier, no a na teplou stranu peltiera (venku z nadobky) nejaky poradny velky pasiv, tim nemyslim na CPU, ale neco vetsiho 8-) , treba viz. nahore. Jde o to, aby to jen schladilo vodu o par stupnu, zadne silenosti.
Stejne bych se asi bal kondenzace, kdyby byla voda moc studena (staci si predstavit v letnich paracich vychlazeny pullitr :-) ) Ale abych schladil vodu na teploty nizsi, nez okoli (od teto chvile se zacina objevovat kondenzace ?), bylo by potreba asi docela silny peltier ( >100W ), ne? Musel by schladit kompletne cely vyzarovany vykon CPU a GPU (napr. tech 100W)?
Napajet obycejne jednoduse trafem napr. nakym dobre dimenzovanym toroidem na potrebne napeti, za nho jen usmernovac (jedine, co by topilo by byl usmernovac - to by vyresil pasiv), vyfiltrovat to a to by melo stacit, ne? Zdroj bez hluku, postaveny na miru, jednoduse. Ta regulace snad nebude nutna (?)
Zajimalo by me, jestli/jak by to fungovalo, pripominky/napady apod, je to jenom moje teorie, nikde jsem to nevidel, tak netusim, ale rad bych to nekdy vyzkousel...
-
Chadil sem s 30W kouskem PIII 450ku...
-
ked chladis peltierom, tak potrebujes na moderne cpu tak 130-150W (na prescott tak 200W) a vykony sa spolu s tym co vyziari cpu scitaju, vysledok je taky, ze musis HODNE chladit .. super vykonna voda jedine
-
Myslim ze na hodne otazek vam odpovi tohle ... http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=45774
staci jen hledat a ne se jen tupe ptat :?