jsou tam, ale jsou chytre schovanyCitace:
Původně odeslal Ladron
ani sis jich nevsiml
ja taky ne, az potom co jsi toto napsal tak jsem se na to zameril
Printable View
jsou tam, ale jsou chytre schovanyCitace:
Původně odeslal Ladron
ani sis jich nevsiml
ja taky ne, az potom co jsi toto napsal tak jsem se na to zameril
Hustá kejsna 8-) :-o , moooooc, kam se hrabe bit-tech... že to neni z Bit-Techu a je to přeložený (já sem to zatim nečet).
Popis výroby HDD boxu:
Takže první věc co jsem udělal, bylo překvapivě zakoupení HDD. Nejdřív jsem přemýšlel, jak to chladit, tak jsem zajel do obchodu s hliníkem a koupil jsem chladiče jako dělaný na HDD, chladič je 25mm vysoký, z toho žebra mají délku 15mm, šířka je 130mm, takže když si to necháte podélně rozpůlit, tak máte dva akorát velký chladiče na jeden box, délka závisí na vás, v mém případě to je 175mm, ale jestli chce někdo 3 metry, tak to nebude problém :-), cenu už si přesně nepamatuju, ale na oba boxy to stálo asi 300.-. Když jsem přijel domů a zkoušel jsem, jak to sedí na harddiscu, tak jsem byl docela překvapenej, nevím jak vypadají jiné HDD, ale můj samsung měl boční plochy, na které se má připevnit chladič, docela hodně křivý. Přechod tepla by byl hodně špatný, ani pasta by moc nepomohla. Takže jsem to nechal být a dělal něco jinýho. Po čase, když jsem hledal něco v katalogu s elektro-součástkama, tak koukám na elektrovodivou pryž, má to rozměr 210 x 20 x 1 mm, což je akorát na bok HDD a ono když je to elektrovodivý, tak by to mohlo být i dobře teplovodivý, takže jsem to jel rychle koupit, jeden pásek stojí 15 Kč. Dal jsem to mezi chladič a HDD, není to sice Arctic Silver 3, ale pořád lepší než drátem do oka. K tomu, aby se to pěkně všude přimáčklo k HDD a chladiči je potřeba to pořádně sešroubovat, takže zapomeňte na dírečky v HDD, já jsem koupil 5mm šroubovici, nakrátil jsem to podle šířky boxu. V boxu to vypadá tak, že dvě jsou nad HDD a dvě pod ním, takže se to rovnoměrně pevně stáhne v celé ploše a když to pořádně klíčem utáhnete, tak guma vyrovná všechny nerovnosti. Pak jsem kolem HDD omotal kus igelitu a celý box pořádně napěchoval vatou, aby to co nejvíc tlumilo hluk, navíc jsem to ještě celý kolem dokola zakrytovat 4mm plexi a na to broušený plech z nerezové ocely o tl. 0,8mm, HDD jsou uzeměný, do rohů jsem udělal takový dřevěný sloupečky, aby to ladilo s kejsem. Pak jsem to trochu oživil červenýma LED diodama. Boxy jsem postavil nad sebe na vyleštěný hliníkový válečky, které jsou přesně zasunuty do dna kejsu i do jednotlivých boxů, tak aby to všechno drželo pohromadě, rozpadne se to jedině když bych kejs otočil vzhůru nohama, což normálně nedělám. Jak vidíte, nic na tom není, jestli máte někdo vrtačku, tak něco podobnýho zboucháte taky, horší to budete mít s umístěním v běžném kejsu, budete asi muset kejs trochu pokuchat, aby se to tam vešlo, ale ta práce bude stát za to. :idea:
Postup cerpany z http://www.pretaktovani.cz/text/luxusdrevocase.asp
Uvazujem o zhotoveny silent/cooler boxu pre Seagate SATA, vsak nie je mi uplne jasny postup od zosrobovania boxu, a hlavne obalenie hdd igelitom a naslednym vyplnenim vatou :?:
Vdaka.
Připadá mi to kapku divný,to je otázkou vkusu ,ale nápad je to (ty disky) dobrej,ale při přidání dalšího disku to bude muset vždycky překopat :? a barevně to teda taky mohl sladit líp-to dřevo a ta modrá?! :roll: a k tomu dřevu se ten "stojánek" na disky... podle mě moc nehodí,myslím,že největší chyba byla použít jako materiál na case dřevo,to by řešilo jak ty barvy,tak ten "stojánek"...
BTW jsem autor toho kejsu včetně výše zveřejněného návodu.
--- to FunATIk---
přidávat další disk nikdy nebudu, v nouzi si maximálně koupím externí, ale pochybuju. Jinak že se ti to nelíbí, tak to samozřejmě chápu, nikdo nedokáže vyrobit něco, co se bude líbit všem, ale to s tím "stojánkem" nějak nechápu, v kejsu je spousta hliníkovejch a ocelovejch věcí a že zrovna "stojánek" se tam nehodí, tak to je zajímavej pohled na věc :roll: . To že je to ze dřeva jsem snad jasně vysvětlil, přeci to nebudu vyrábět z plechu, když to chci dřevěný :?: . Jinak šlo mě hlavně o to, abych svůj komp neslyšel a o to se VY tady marně snažíte :lol:
---to dak---
1. Seagate SATA zcela neodhluční ani tento box, protože nový seagaty vydávaj tak nepředstavitelnej řev při seeku, že fakt nee, musíš si koupit Samsung
2.Pokud nedokážeš vymyslet, jak sešroubovat dvě věci k sobě, tak se radči do ničeho nepouštěj nebo si ublížíš :-), igelit je tam na to, aby se vata nedostala na HDD, špatně by se odstraňovala ze spodní části
Nič si z toho nerob - ešte veľa ľudí ťa nebude chápať.Citace:
Původně odeslal Vlastimil Jireček
Mne sa páči práve tá drevená časť - presne takto spracovaný kejs by som si predstavoval. Teda nie presne taký istý, ale materiál (druh dreva) a tvar (hladká zo zaoblenými okrajmi) - to je to, čo sa mi páči.
Čo by som urobil ináč:
- Tie dvojité steny, v ktorých sú kábly by som urobil tak, aby ten kejs vyzeral, že je z plnej hrubej dosky (tie rebrá vovnútri mi kazia dojem...)
- "sklá" by som dal sklenené, možno trocha dymové - plexi sa rýchlo poškriabe
- Pri ohýbaní toho nerezu by som použil nejaký prípravok alebo ohýbačku, aby som dostal pekné presné hrany - vyzerá to ako ohnuté "na kolene"
- Osobne mi nesedí kombinácia nerezu a hliníka - buď jedno, alebo druhé (ja radšej ten nerez).
Ale to nič nemení na veci, že je to nádherná práca.
Jak už jsem psal,je to věc gusta-jak ten stojánek,tak to dřevo, prodi gustu žádný dišputát,mě prostě vadí to dřevo,né že bych dřevo neměl rád,ale na PC mi prosě nesedí a to není jen v případě Tvé case-už jsem vyděl plno dřevěných case,ale ani 1 se mi příliš nelíbila a ohledně toho stojánku,nevím,prostě mi připadá,že se tam nehodí,ty ostatní plech,železný věci mi asi nevadí,protože tolik nebijou do očí,ale ten stojánek je podle mě moc agresivní-nápad je to dobrej,to nepopírám,ale....Citace:
To řešení těch CD se mi ale dost líbí,na co je to odklopný dřevo na pravo od CD(ještě jsem to celí nečetl)
--- to PeterM ---
- nejsem si jistej, jestli víš, kde ty kabely jsou, protože žádnou dvojitou stěnu tam nemám, nevím přesně co znamená "rebrá vovnútri" :?: , můžeš to nějak popsat česky?
- se sklem jsem taky počítal, ale nakonec jsem tam nechal plexisklo, které jsem si mohl doma jednoduše nařezat a udělat tam otvory na panty, zámek a větrák, pak jsem myslel, že si podle toho nechám udělat sklo, ale zatím k tomu nedošlo, třeba až to nejak poškrábu, tak to udělám, jinak mě to plexi vůbec netrápí.
- poprvé v životě jsem ohýbal plech a navíc byl z nerez ocely 0,8mm, takže jistě by to šlo ohnout líp, jinak na koleně jsem to neohýbal :-) .
- to se lehko říká, udělat to všechno z nerezu, ale nedovedu si představit, jak bych vyráběl ty knoflíky, tlačítka a sloupky z nerezu, já ani nechápu, že jsem to dokázal z hliníku. Musíš si uvědomit v jakých podmínkách jsem to vyráběl (pilka na železo a stojanová vrtačka), třeba bych si to mohl nechat vyrobit na zakázku, ale já to chtěl všechno vyrobit vlastníma silama a možnostma.
P.S. jestli máte někdo další dotazy a připomínky, které nesouvisejí se ztišením HDD, tak se ptejte v komentářích u článku na pretaktovani.cz
Len stručne - zbytok, ak chceš, cez SZ:
Rebrá: mám na mysli, že hranoly konštrukcie vovnúri vyčnievajú - http://www.pretaktovani.cz/text/obr2...drevocase6.jpg - tá doska je tenšia ako hranoly - myslel som to tak, že z vnútornej strany kejsu by tiež bola tenká MDF doska aby to vyzeralo, že celá vrchná stena je z dreva takej hrúbky, ako tie hranoly. A v tom priestore medzi doskami by boli kábly. Priznám sa, že tie tvoje kábly som nijak nehľadal, na to je tam málo fotiek (aj keď niektoré vidno...)
BTW: Stealth mod na kábly: niesi prvý, ani originálny... :wink: Myslím, že to bolo na bittech-u ale určite som to už párkrát videl - je to obľúbená finta najmä u plexi-case (dvojité steny z tmavého plexi - najmä tá pod manbordom a medzi nimi kompletná kabeláž)
----- to PeterM ------
BTW: nejsem možná první, ale originální jo :-) , protože oni použili dvojitou stěnu, ale já ne, jinak když si představím tu dvojitou stěnu, jak tam schovaj kabely přímo od zdroje, nebo přímo z HDD či mechanik, tam už pouze dvojitá stěna nepomůže, ale nastupuje minimálně flexo, nebo hadice od sprchy
nieee - škoda, že to neviem nájsť >:E tie kábly boli schované ešte lepšie, ako tvoje - proste tam nikde nebol žiadny kábel.Citace:
A co tohle? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27925 zkousel to uz nekdo?
To je sice pekne na chladenie, ale nic to neodhlucni. Proste BOX je BOX.Citace:
Původně odeslal Amd+Ati
Ztisis to tak, ze se ti do case neprenasi vibrace a to dost podstatne. At je disk tichej jak chce, vibruje kazdy a kdyz ti pak rozvibruje case, tak to je potom hukot.Citace:
Původně odeslal dak
Nic to neodhlucni ? Ses nakej moc chytrej, od vibraci to pomuze HAFO a mas li disk co je snesitelny pri seeku, pouzijes tenhle "chladic", poradne disk do neceho zabalis, je odizolovany a nerezonuje s casem..... Pomuze to docela DOST.Citace:
Původně odeslal dak
pekny jen me napadlo myslim lepsi reseni tech krivejch sten disku.. urcite je cokoliv lepsi nez vzduchova dira, ele to s tou gumou se mi moc nelibi.. ja bych zkusil prouzek tak milimetr silnyho olova, je to mekky, takze to pri stazeni urcite pekne prilne a teplo to povede 97x lip nez ta guma..ne?Citace:
Původně odeslal dak
2Dak: ty si ten produkt testoval ze si ho tak "pochvalujes". Ak uz pises o niecom a hlavne tak presvedcivo - tak si to predtym vyskusaj pretestuj.Citace:
Původně odeslal Dawe
Odkaz: http://www.pretaktovanie.sk/modules....ticle&sid=1202
Ten Zalman znizi hlucnost disku podstatne. Nevyrovna sa to vsak BOXU, ktory najdete napr. v skrinke Arctic Cooling Siletntium T1/T2.
homemade silnetmaxx ;)
tak jsem spachal tohle, a konecne to odstranilo muj problem. pac mi nevadi seek disku (stejne mam AAM), ale to ze piska..vlastne piskal.
plechovej kryt od CD-ROMky, vylepenej takovim kobercem s penovkou, na disk jsem prilepil chladice, skripnul ho mezi 8 ctverecku z gumy a je ticho! HDD Silencer by mikrom®
teplota se v klidu pohybuje okolo 37°C
(jak se nahore ten koberec odchlipuje tak to je tim ze jeste neni prilepenej, jeste zvazuju variantu, zda na ten kryt nahodou nedam vetrak.
diry pro knektory z puvodni CD-Romky smeruji ven z caseu (+prach.filtr)..cili se tudy nasava vzduch a jde kol toho disku
tech fotek z vyroby je vic. zacina to tady
2mikrom®: zajímavej nápad :-)
btw: ale že by už nebyl vůbec slyšet? Hlavně když není zcela uzavřenej?
no seek neni slzse skoro ubec, ale mne slo o to piskani a to je pryc.. ted jen trochu sumi.. :)Citace:
Původně odeslal M.K.
A co teplota?Citace:
Původně odeslal mikrom®
viz vyse. cca 37°C pri beznem provozu.. v uzery budu kopirovat cca 30GB filmu tak uvidime..[/quote]Citace:
Původně odeslal woyta
tak sem prave pretah z disku v supliku na svuj 30GB dat..Citace:
Původně odeslal mikrom®
teplota disku v supliku (40GB Barca) pomalu stoupala a zastavila se asi na 30°C
a teplota toho myho HDD (WD 80GB) se pohybovala v rozmezi 48-50°C (mereno SpeedFanem) takze to necham.. 30GB nekopiruju kazdej den..
ted uz ma 33°C (asi tomu este pomaha vetracek v supliku :) )