To odpovida vyrobni politice!RYCHLE A LEVNE coz pro normalniho spotrebytele znaci ze je to naprd!tudiz => HOMEMADE! :-) ale co dyt mame zlaty cesky rucicky!?no ne??
Printable View
To odpovida vyrobni politice!RYCHLE A LEVNE coz pro normalniho spotrebytele znaci ze je to naprd!tudiz => HOMEMADE! :-) ale co dyt mame zlaty cesky rucicky!?no ne??
No,valej se mi doma pasivy ze stary 486 a kkdyz to tak tady ctu,chce se mi taky neco udelat s miji kartickou.Ale kdyz dam pasivy na pameti,tak zatratim zaruku ze???Nebo ne???
No kdyz to udelas tak aby na to nikdo neprisel tak je to v klidku:-)
O záruku přijdeš.Líp počkat pár měsíců.Když je karta vadná,projeví se na začátku.Pak záleží jen na zacházení.Řek bych že tmel by měl jít dolů dobře.Časem to zkusim i na svý ati8500le v záruce.Chci masivně taktovat jádro a paměti.A to jádro je na ní znát víc-takže velké možnosti.Snad.
Chalani takze silikonovy tmel je lepsi ako strieborna pasta titan a sekundak do rov pameti???? teda s tym silikonom je to urcite lahsie pripevnit :wink:
Se svojí kartou se nedostanu přes 295/560 MHz. Myslíte, že kdybych koupil pasivy na paměti že by to šlo vejš?
Obojstranná lepiaca páska?? Kamaratovi som prerabal chladenie v case a prve co som si vsimol ked som mu odblanil pocitac, chladic z GF2MX200 padnuty na spodu case...
Tak som mu to poriadne oskrabal, dal tam striebornu teplovodivu pastu TITAN do rohov sekundak, pretaktil a vykon sa mu zlepsil v 3DM2000 asi o 15%.
uz som tu niekedy zakladal post ci je dobry silikon na pripevnenie pasivov na pamete, a vsetci boli toho nazoru ze silikon ja tepelny izolant, takze nic moc... :lol:
Ja som si tam pasivy takisto lepil+pasta, ale tiez tam mam nejake blbe odpory, alebo co to je. Tak som tam vyvrtal take male otvory, lenze na jednu pamet /vlastne dve vedla seba-GF4Ti4200/ som sa dobre netrafil, a to lepidlo lepi jak svina, takze mi teraz sedi pasiv len na tej jednej z tych dvoch pamati.
Inac idem na 314/594 uplne v poho, ale zda sa mi to dost malo. :o
ja si matne pamatuju jak jsem delal chlazeni na svoji stary V3 3000. Vim ze mi to tam drzelo tak ze sem proste dal na chip tepelne vodivostni pastu a zmacknul sem ten chladic tak ze sem vytlacil vsechno ven a byla tam jen malinkata vrstvicka ktera v podstate tech chladic udrzela tzn enem pasta bez lepidla jen dobre "odvzdusnena" Jinak silikon ... nevim nevim ... tepelna paska je ok takova ta tenoucka videl jse dva druhy jenda jako alobal a druha jako tenoulinka guma. Kazdopadne co ziskate tim pretaktovanim? 3% vykonu? nebo snad vic? Stoji to vubec za tu namahu?
samozrejme ze to stoji za namahu :roll:
Tak dnes som skusil vytlacit maximum z pamati na grafike,namontoval som narezane pasivy zo starych halovych pocitacov,namazal ic striebornou pastou TITAN a do rozkov sekundak.Islo to zo 164MHZ na 175MHZ celkom pekne. :-) :-)
AMD Athlon Thunderbird 1Ghz 266 FSB / TITAN TTC CU5TB / MB ECS K7S5A O/C BIOS / 2x128 MB SDRAM PC133 PQI/APACER / GF4MX440 4xAGP //// inno3D 270/400@345/475 + ventilator z chladica EVERCOOL ND12 / COMPAQ V70 / Seagate B. 20 GB 5400 Rpm. / Realtek Fast Ethernet PCI Adapter 100/10Mbps / SB LIVE 5.1 DIGITAL / ATX 250W / CDRW TEAC 8x8x32, DVDR TEAC 48x16x2 / Windows XP Professional Eng. SP 1 / Repro:KINYO SW-210 + ENCORE P-160-3D /
A to som zabudol dodat,ze mam 5ns Hynixy...
__________________________________________________ ____
AMD Athlon Thunderbird 1Ghz 266 FSB / TITAN TTC CU5TB / MB ECS K7S5A O/C BIOS / 2x128 MB SDRAM PC133 PQI/APACER / GF4MX440 4xAGP //// inno3D 270/400@345/475 + ventilator z chladica EVERCOOL ND12 / COMPAQ V70 / Seagate B. 20 GB 5400 Rpm. / Realtek Fast Ethernet PCI Adapter 100/10Mbps / SB LIVE 5.1 DIGITAL / ATX 250W / CDRW TEAC 8x8x32, DVDR TEAC 48x16x2 / Windows XP Professional Eng. SP 1 / Repro:KINYO SW-210 + ENCORE P-160-3D /
treba len zohnat pasivy, a neni problem pretaktit 8-)
Koupil jsem nejaky pasiv v GES ,ale vypada, ze to neni ten pravy, ale na vyber jich maji samozrejme vice.
Chladic na Gpu jedine pripevnit, me cca po pul roce po sekundaci upadl. Na pameti mozna sekundac.
Na gpu mam chladic 50x50x40 ( klasika na procaky) a am to pripevnene niti ;D
Vypada to divne , je to nekolikrat omotane kolem cele karty,ale its working :) , kam se hrabe dratovani a lepeni.
na to upevnovani se mi osvedcila "kloboucnicka" guma ... takovy kulaty lanko pruzny o prumeru cca 1mm
ludia cochvila dorobim upravu chladicov napastujem nahodim, a otestujem vysledky zverejnim ;D
Viem len ze teraz bez nejakych tazkosti o 15mhz pamete viac nehadzu artefakty po hrani 2 hodiny nejakej brutal hry :wink: a to este zdaleka nekonci, maximal co si dokazem typnut sa mi vidi 621mhz mi powerstrip nahadzuje z 608 to je vsetko co mozem nahodit nad 600mhz, inak to same preskoci na tieto hodnoty, tak 621 na 4ns samsung to by som bol iny terminator ;D
Teda mně je osobně jedno jaká je teorie a co tu kdo tvrdí.Lepim silikonem i sekunďákem, někdy stejný karty.Rozdíly ve výkonu jsou diskutabilní a záleží na provedení.Nicméně pro natvrdlé ještě jednou zopakuji:
sekunďák+pasta=sajrajt a dlouho nevydrží.Sekunďák sundám opatrně jemným pilníkem na nehty.
Silikonovýho tmelu je víc druhů.Teď mám takovej gumovej a jde sundat jedna báseň.Dá se jen mikroskopická vrstva aby byl vidět čip a lepilo to a zakrouží se chladičem.GPU u mx400 jede na 240 oproti 230 s pastou.Na 250 jezděj čáry po texturách ale neseká se.
Jedinej problém mám s ati8500-už jsem modnul ale jádro gpu je lehce zapuštěný v čipu takže to má špatnej kontakt-zkoušel jsem box z celera,origoš a z k6-malej rozdíl a jádro hřeje hodně.Pokud experimentujete s různejma chladičema jako já-silikonovej tmel je mnohem lepší varianta.
That´s all folks 8)
No tak tyzden si na pasivy pockam, lebo moj dodavatel to pokaslal :|
Citace:
Původně odeslal MK2
taky me zajima co s tou nalepkou na pameti...
Nazdar, mam pripevnenej chladic Coolermaster na GF2GTS, ten chladic je pekne tezkej (a taky zabira 2PCI sloty :O)) a pridelanej jen sekundakem do tri rohu. Myslite, ze kdyz upadne, tak krome toho, ze zkurvi asi sitovku :O), se to GPU spali ?
Ja si myslim ze ked to vypnes ak ti spadne komp teda zmrzne a budes pocut zvuky dake rachotive, s padu chladica, tak to stihnes zachranit, zhoret by to nemalo ani po 2 minutach, ale dlhodobo neviem neviem ;D
Chtěl bych si upřestnit jednu věc. Když se lepí pasiv na pamět silikonem, tak se ten silikon da na celou plochu čipu? Tzn. jen silikon a už žádná teplovodivá pasta ???
Silikon musi ist bez teplovodivej pasty, celkom sam. ;D
A jaky druh silikonu používáte? Takový ten měký bílý popř. průhledný (sanitární) nebo ten co po čase ztvrdne? ??? :?: