To je divný mě funguje na 100%. A dokonce už jsem to i potřeboval vono když chcípne WIN...
Printable View
To je divný mě funguje na 100%. A dokonce už jsem to i potřeboval vono když chcípne WIN...
tipuju, ze mluvis o tom NTFS4DOS. Verze co jsem mel zobrazovali na disku jen nejake adresare, o moznosti kopirovani (zaloha) nemohla byt ani rec :( Jestli mas neco co funguje, tak prosim posli na mail. Budu vdecny. Sice mam vzdy moznost pripojit disk do jineho pocitace, ale takove programky se hodi mit.Citace:
Původně odeslal Dominator
JO demo totiž může akorát číst a plná i zapisovat!
BTW: podla toho co tu pisete tak ak mam NTFS a mi padne komp, tak sa nespusti scandisk?, resp. neni vobec potrebny?
NTFS nedoporučuju a to z jednoho důvodu - jakmile se něco stane, můžete říct datům sbohem. Kdo taktuje, může se mu docela snadno poškodit tabulka rozdělení souborů (např. vlivem vysoké frekvence řadiče) a to s NTFS tak snadno dohromady nedáte. Pro FAT32 existuje docela dost programů, které lze nabootovat a s tímto souborovým systémem si poradí. Ale tyto programy často NTFS nepodporují, protože je moc složité! Dále je taky nutné vzít v úvahu, že při FAT32 je možné najet do DOSu a řadu věcí opravit manuálně. To s NTFS nejde.
NTFS proto doporučuju pouze na stabilní nepřetaktované počítače, kde je nutné využít výhod lepšího zabezpečení. Pro domácí použití se spíš hodí FAT32.
Eště se mi teda nestalo, aby mi NTFS zbuchnul tim že se poškodí tabulka vlvivem přetaktování, takovídle příhody se mi naopak staly akorát z FAT32.Citace:
Původně odeslal Eagle
NTFS Rulezzz!
To máš hodně štěstí. Mně se to už stalo... a ne jednou.Citace:
Původně odeslal kecinzer
Nechodim tu casto, ale musim tentokrat suhlasit s Eaglom a to nie na 100 ale 300 percent. Stalo sa mi to viackrat nie raz ze som FAT32 po prihode ktoru spomina Eagle rozbehal, ale NTFS rozbehat nehrozilo...proste FAT32 momentalne a ani neuvazujem o niecom inom (pokial nie je druhe PC praca only).
ma FAT32 nejake obmedzenie ze nejde na partion vacsi ako xxxMB?
mne pri instalacke XP part40Gb dalo na vyber jedine NTFS a rad by som FAT32 pretoze v mojej situacii mi o zabezpecenie suborov vobec nejde hlavne o ten vykon
takze pojde 40gb na FAT32?
OS Win2k a WinXP umi formatovat partition(FAT32) jen do velikosti 32GB. Co je nad formatuji jen v NTFS.Citace:
Původně odeslal magnetique
Pro naformatovani 40GB disku do FAT32 pouzij treba fdisk z Win98se(nebo Win ME ten umoznuje naformatovani do FAT32 az do velikosti 2 TB).
FAT32 Size Limits
Maximum file size 4 GB
Maximum volume size 32 GB (This is due to the Windows 2000 format utility. The maximum volume size that Windows 98 can create is 127.53 GB).
diky a este nieco ked chcem cez PartitionMagic7 zmenit NTFS na FAT32 tak pri restarte, kedy sa ma convert vlastne zrealizovat tak vypise chybu ze disk je komprimovany co je blbost. co s tym? asi mi doporucite v8 ale rad by som to s tou v7
neni to blbost asi mas ve win povolenou kompresy na disku, ntfs to umoznuje...Citace:
ale je to blbost pretoze to povolene nemam!
Paramter COMPRESS se nastavuje u jednotlivých souborů. Pokud máš NTFS a instaloval jsi nějaký HotFix či ServicePack, tak staré soubory si Windows samy archivují a KOMPRIMUJÍ.Citace:
Doporučuji si nastavit volbu (v menu zobrazit v průzkumníku): ZOBRAZOVAT KOMPRIMOVANÉ SOUBORY JINOU BARVOU.
tak sa mi dostal PartitionMagic8 a s nim to uz islo bez problemov, robim teraz zopar testov medzi NTFS a FAT32 cez ten FC-Test co sa mi zda ako jediny realny benchmark na disky, dam vediet ako to dopadlo
Takze ten rozdiel v rychlosti medzi FAT32 a NTFS je naozaj zanedbatelny menej nez 1% testoval som 2 disky Maxtor40 2mb/ata133 a WD40 8mb/ata100
Pri teste ma zaujala ale ina vec: maxtor iba s 2mb cache v drtivej vacsine testov zvitazil nad western digitalom s 8mb cache, neviem, doteraz som bol v tom ze prave kvoli vacsej cache by mal byt WD aj rychlejsi. Zrejme tu zohralo istu rolu ATA133 pri maxtore, vsade sa vravi ze ATA100vs133 ziaden rozdiel v rychlosti ale vysledky ma presviedcaju prave o opaku, ale mozno to je sposobene len konkretnym vyrobcom (pomalost WD??).
MAXTOR40GB 2mb ata133
NTFS
-read: 43.9mb/s
-write: 23.2mb/s
FAT32
-read: 43.1mb/s
-write: 21.1mb/s
WESTERN DIGITAL40GB 8mb ata100
NTFS
-read: 32.1mb/s
-write: 19.4mb/s
FAT32
-read: 35.3mb/s
-write: 19.3mb/s
vysledne hodnoty su priemery viacerych testov
Díky za test ;D .
no taxem to tu vsecno procet, pac mam takovy problem, rozhod sem se prejit z fat32 na ntfs, na disku s filmama i hudbou se to povedlo uplne v pohode a i me prekvapilo jakou to trvalo chvili (5minut?) a jeden z rozdilu sem postrehnul pri defragmentaci (diskeeper), ktera je ted o dost lepsi.
prevadel sem to prikazem convert x: /fs:ntfs
ale kdyz chci previst systemovej disk c: tak mi to hlasi:
"program convert nelze spustit, protoze svazek je pouzivan jinym procesem. program convert bude mozne spustit az po odpojeni svazku. VSECHNY OTEVRENE POPISOVACE ODKAZUJICI NA TENTO SVAZEK POTE BUDOU NEPLATNE. chcete vynutit odpojeni tohoto svazku <ano/ne>"
no asi je to tim ze na tom bezi system, ze? teoreticky v jinym kompu by to melo jit prevyst bez problemu, ne?
no jelikoz se jedna o system tak me to trochu vydesilo.. a nevim jestli by pak vse fachalo tak jak ma.
takze: kazda rada dobra.
pripadne to mam zkusit prevyst jinym programem?
EDIT: no ale tady koukam, ze by to asi melo jit, ze to restartuje kompa a prevede. je to tak?
funguje to presne ako na tom linku
robil som to na dvoch hd a bez problemov
tak jo, vse se povedlo, kompik pri dalsim startu preved disk z fat32 na ntfs a najely wokna.. uf ;D
tak já sem přešel z NTFS na FAT32 hlavně kvůli zapisování dat z Linuxu,jinak rozdíly sem moc nepostřehl :arrow:
Po temer 6ti letech to ma opravdu "vyznam" reagovat....
No ja se omlouvám, ale pokračuji ve vytahováni starého threadu...
Můze mi někdo "fundovanější" vysvětlit, proč se na ssd, aspoň teda na 16GB v EEE, doporučuje Fat32 a ne NTFS, při instalaci XPček? Zatím tedy jedu na Fatce, ale poomaličku se chystám na rychlejší ssd, tak by se mi objasnění celkem šiklo... dík mokus
Kvůli žurnálu. Zápis na NTFS znamená zápis do žurnálu, že budeš zapisovat to či ono, pak vlastní zápis dat a nakonec výmaz ze žurnálu. Flash paměti mají omezený počet cyklů a tímto se zbytečně ubírá životnost.