Takže když na to vemu nějakou okenu a pořádně přitlačím, tak se mi to může podařit pěkně vyčistit a při tom antireflexní vrstva nezmizí?Citace:
Původně odeslal Jezevec
Printable View
Takže když na to vemu nějakou okenu a pořádně přitlačím, tak se mi to může podařit pěkně vyčistit a při tom antireflexní vrstva nezmizí?Citace:
Původně odeslal Jezevec
Jo,az na sklo,jelikoz je ta vrstva udajne "zakomponovana"(asi uvnitr obrazovky).Ne ted vazne.Na obrazovku zbytecne netlac,radsi cisteni opakuj.Iron,Okena ap.nejsou na monitory vhodne.Pouzij pripravek viz.vyse jsem ho popsal.Vysledek nema chybu.
A kde ten zázračnej přípravek koupím ??? Chtělo by to nějakej internetovej shop. :-)Citace:
Původně odeslal bubak
Kde že se dá ten LogoClean koupit? Už bych to fakt potřeboval, těch skvrn se ne a ne zbavit...Citace:
Původně odeslal bubak
Měli by to mít v třeba v AutoContu a musí to mít název"SCREEN CLANING SOLUTION(jiný ne).
OK. Díky. :-)Citace:
Původně odeslal bubak
Taky jsem zjistil že ten LogoClean se dá objednat na netu. Teda asi! :-) www.lama.cz
Distributor:LAMA Plus s.r.o.
Tak LogoClean už mám, ale zatím nějak moc nepomáhá...
Tak potom mas asi uz nejak poskozenou ochranou vrstvu na obrazovce.
Sonax AntiBeschlag Spray/cistic skel ja to koupil u pumpy.
p.s. cim cistite LCDcka na tu umelou hmotu se trochu bojim to pouzit, ale na CRTckach je vlastne taky nejaka plastova vrstva, takze by to mohlo bejt v poho ne?
nosim okuliare uz peknych par rokov. s ANTIREFLEXnou vrstvou.
nikdy sa mi ich nepodarilo poskrabat, ani zmyt ci scuchat antireflexnu vrstvu.
Skla pokryte antireflexom sa zvyknu robit z mineralneho skla, ktore je odolnejsie na skrabance. (u mojich starych obycajnych skiel sa po (dlhom) case objavili mensie skrabance, u antiref. nie)
Ale isty si nie som ci je to aj u monasov..
vrat login a jdi pryc.Citace:
Původně odeslal Jezevec
Takovahle kravina se jen tak nevidi ...
antireflexni vrstvu setres jako nic ... staci cokoliv co odmastuje ... :evil:
Tak to by som rozhodne netvrdil... Liehom som uz cistil vselico a okrem filtra na monitor to prezije bez chyby kazdy PC hardware ;D
hardware jo, ale tvrdim,ze antireflexni vrstva u monitoru (minimalne u ADI 5pd, u ktereho jsem to kdysi zkousel) to neprezije ...Citace:
Původně odeslal Rainbow
a jestli tu jezevec tvrdi,ze "antireflexni vrstva je integrovana do skla monitoru" tak je to blbost :evil:
no je to vrtsva metalickyho "srace" (nevim jaka) naparena na obrazovce -> zalezi na tom jak dobre je to udelany. Kdyz blbe tak to "setres raz dva". Kdyz dobre tak to znicis jenom kdyz pouzijes na myti pisek na nadobi nebo hrebik :D . Ja svuj monak myl rok ironem a antireflexni vrstva je tam porad :wink:Citace:
Původně odeslal beerak
P.S.: Nez zacnes na nekoho "utocit" rozmysli si to :wink:
P.P.S.: Doufam ze se s tim naparenim nepletu :)
Antireflex opravdu neni tak tezky poskodit jak se zda...
Proto jdu na svuj monitor jen uterkou z mikrovlakna a vlaznou vodou.
Moje temer 3roky stara iiyama je bez jedinyho skrabanecku a antireflex je as good as new 8-)
utocit neutocitCitace:
Původně odeslal Maxik
pak si to nekdo precte a udela to same a znici si to :evil:
:?
Hmm tak teď už vím od čeho mám ty obrázky duhy na svém krytu (prostě na tom panelu co se strká před monitor aby se na to dalo dívat) u monitoru. Jednou to někdo (asi máma) přetřela okenou a je to tam už několik let. Moc mě to netrápí i když musím říct, že při svitu slunce radši zadělám závěs. Očištění okenou po několikáté nepomohlo je to tam pořád. Ten kryt je nějaký 3M, ale přesně o který se jedná to nevim
...BTW ten kryt sa nazyva filter na monitor :wink:Citace:
Původně odeslal Matess
JEZEV: prial by som ti vidiet moj stary reklamovany monas. By si videl ako sa da lahko zotriet niecim drsnejsim.Citace:
Původně odeslal beerak
dve male odporucania odomna:
AD1: Pozivajne dokonalo cistu utierku aleco cistiaci papier, nech na nom nie je ani zrnko prachu, cize je najlepsi novy kus. Ja pouzivam take stvorcove papierove handricky ktore nepustaju vlasocnice. Kupuju sa v balikoch, nieco ako servitky.
AD2: Na LCD v ziadno pripade nepouzivajte okenne a ine veci ktore pouzivate na Auto alebo do bytu. Nikdy neviete z akeho materialu je vyrobeny panel a lahko by ste ho mohli poskodit. Preto treba pouzivat cistiace prostriedky urcene priamo na LCD.
Aj by som vam napisal co pouzivam ja ale by to bola reklama takze asi by som nemal.
[quote=".:::iGor:::."]Jj, já to vím, ale v tu chvíli jsem měl nějakej výpadek paměti ;DCitace:
Původně odeslal Matess
A jinak suché hadříky můžu jenom doporučt.
Mam doma "Screen cleaner" od "Kores" a "Monitor and Screen-Cleaning Spray" od "Roline" a oboji cisti vytecne az na to ze se mi zda ze antireflexni vrstva jde pomalu ale jiste pryc... je to mozny? jsou tyhle vecicky urceni i na cisteni monitoru s antireflexni vrstvou? nebo jen na stare monitory kde je jen "normalni sklo" ?
Mam problem. Nedopatrenim mi uklizecka napatlala na monitor Pronto - vosk na drevo. Jak to z toho sundam?
Zkousel sem to vodou, lihem a furt nic. Ani vysokorychlostni utirani hadrikem nasucho nepomohlo. Tata chce at to zkusim Benzinem a nebo Toluenem (!) ze mu to poradili v optice,kde tim prej cisteji brejle (i s antireflexem). IMHO je to blbost a akorat si znicim zbytky antireflexni vrstvy... Muzete prosim poradit? Diky