CPU-ZCitace:
Původně odeslal dmx1
Printable View
CPU-ZCitace:
Původně odeslal dmx1
Hej CPU-Z ukazuje realny takt pameti vo WIN .Ja ale urcite problem s pametami nemam teraz ich mam nastavene na 320{185Mhz}, fsb na 230 cize pamete idu realne na 370 pri 2.2.2.5 .Ale mal som ich nastavene aj na 400 , procesor fsb 220 to bolo realne tusim 420-430 a fungovali bez problemov aj prime islo bez chyb.Moje pamete nieco zvladnu a boli skusane na viacerych doskach.
Thx , jo CPU-Z vyborny me ted jedou na 2 3 3 6 na 204mhz pri 255x13 no takze bych chtel jit jeste nahoru ale nevim kolik tak ty OCZ snesou nutno otestavat asi ...
Vypadá to opravdu, že jsem narazil zrovna na horší kus CPU. :? Pokud to půjde, tak ho střelím a koupím BOX verzi (ale to nebude tak lehké).
No, rikam, ale pameti mam treba i na 266 a stejne prime pri vic jak 250 hodi chybu... divny je ze pri jakymkoliv napeti... a taky je HOODNE DIVNY, ze JEDNOU PROJEDE TREBA PUL HODINY BEZ CHYBY a pak ho STOPNU a dam ZNOVU a HNED VYHODI CHYBU !!! Tohle me fakt zere!Citace:
Původně odeslal dmx1
Teplota? Asi jo, ne?
Jeste k tem pametem:
Dal jsem FSB na 200, pameti na 400. Pustim Colina3 a jezdim, najednou cuk-cuk, vypadl zvuk a reset, windozy hazely samy haluze a tak to shodim na FSB201, pameti 333 (320) a vsechno krasne jede...
Asi pujdu do OCZ, ale jeste uvidim :-)
Citace:
Původně odeslal Westler
jj PQI je maximalny low_end to pre taketo konfiguracie nie je, zmen ramky a mas po starostiach, hlavne ked su to len DDR333, ze ;D
Skus to cez Hot CPU test, tam ti hodi chybu ci je na pamatiach, ALU alebo FPUCitace:
Původně odeslal Westler
Skus si najist svoju dosku alebo taktovaci chip tuto:Citace:
Původně odeslal dmx1
http://www.page.sannet.ne.jp/k-hazama/
Fakt? Jaka verze? Ta co jsem mel nenasla chybu ani po nekolika hodinach a prime ji nasel zachvili (teda na starym compu)... hod mi link plz. Diky.Citace:
Původně odeslal TimeLord
/ Nejakej rozdil nezi ALU/FPU? Oboje CPU ne? /
Nemuze to byt tim ze by treba nestihal NB? Jak to vyzkouset?
Zitra mam 2x256MB OCZ 433 PC3500 EL (CL2) ... :-) --- mam jim radsi zvysit lehce napeti i pri 433MHz nebo ne???
tak určitě pokud se pouštíš do O/C tak to není naškodu pamětem trochu přiložit 8-)
PS: tak už to mám doma novej HW : ASUS P4C800 , P4 2,4(800MHz) , zítra budou paměti 2x256 OCZ CL2... :wink:
no a ted už končím a du se pustit do práce . musím dát starej comp (signature) do stavu v jakem ho prodám a pak se pustím do nového železa takže zatím a doufám že zítra sdělím první dojem...
Pak dej vědět, jak to šlape. Určitě to bude dost gut - ne jak jsem dopadl já. :?Citace:
Původně odeslal Charlie
Uz jsi to prime nejak vyresil? Mam uplne ten samej problem, proste najednou prime neni stabilni ani ze zvysenym napetim a to je fakt asi bota protoze se mi to nezda ze by to byla tak NAJEDNOU konecna...Citace:
Původně odeslal Chodec
mozno to muze byt teplotou, ne? Ja budu mit chladic az buhvi kdy (do pondeli), tak pak napisu jestli je to lepsi ...
Mas zvyseny napeti na tech pametech i do tech 433MHz? ??? Jako myslim pro stabilitu prime? Nebo jak jsi to presne udelal aby bylo to prime stabilni? Diky moc.Citace:
Původně odeslal aTTim
Prime je jedinná věc, která mi po O/C házela chyby, jinak úplně bez problému. To jsem obešel tím, že jsem zvýšil napětí na pamětech, i když jednou v pohodě v rámci své specifikace. Taky to moc nechápu, ale je to tak.
Ok, takze mas fsb 266, pameti na 213? (426?) A napeti mas teda kolik?Citace:
Původně odeslal aTTim
Jinak jsem dneska donesl pameti a je to bomba! Zatim jedu na 201 fsb a pameti na 404 pri CL2 a napeti AUTO a v biosu nastaveno TURBO :-)
he he,...Prime95 je dost seriozní test, takže bych ho nebral na lehkou váhu..ještě lešpší je si při něm pustit nějakej filmeček a koukat,jestli se ve filmu neprasí obraz(takže asi ne uplně bez problému) ;DCitace:
Původně odeslal aTTim
Sak prave ze ho beru vazne :-)Citace:
Původně odeslal Over
mam podobnou sestavu jako skoro vsichni :o) (p4p800, P4 2,4)
a jede mi to na fsb 270 (3.25) a pameti na 266 a vse de az na prime95 :o(ted jsem zkousel dat vse default a zapnout ai overclock na 30% (cpu jede na 3.12) a prime jede fpoho
ale je pravda ze mam dost naprd pameti , vlastne pamet 1 modul ddr 400 winbond, pristi mesic chci koupit ocz 433 nebo spis 466 a hlavne samozrejme dva moduly :o) takze snad oc pujde lepe :o)
Ja zatim taktuju jen podle toho, jestli je to primestable (aspon celou noc).Citace:
Původně odeslal alby
fsb / Vcore
245/1,525
247/1,5375
249/1,55
Vys zatim jit nechci...
PS: Pekne cloveka nastve kdyz si mysli ze uz to vydrzelo pul hodiny a pak to za dalsi 2 vyhodi error !
Jeste k tem pametem: Dobry je nastavit misto 2/4/4/8 na 2/3/3/5 => v Sandre +150MB/s, v 3DM01 +300 bodu :-)
jak teda dlouho ma jet ten prime95 , pres noc to nepustim pac bych se u toho nevyspal :o)
co nejdéle,ideální je aspon 24hCitace:
Původně odeslal alby
ale vetsinou staci tak 6h realne...Citace:
Původně odeslal Over
jeste nikdy jsem nevidel chybu rekneme po 2 hodinach, proto pro jistotu tech 6...
hmm mužete mi nekdo rict poradit jak se na tyhle desce meni Latenci pameti ??? bud sem slepej nebo to tam neni :oops:
oki vyzkousim a mam jeste dva dotazy :o)
1/ nejak nechapu jak se vypocte konecna frekvence pameti
(treba.........kdyz mam pameti nastaveny jako ddr400 + fsb na 275 kolik je vysledna frekvence pameti?)
2/ uz sem to sice tady psal , ale pro jistotu ....... pobedlo se nekomu kdo ma desku p4p800de nainstalovat intel aplic.accelerator, zkousel sem dat disk jak na ide tak i na raid a instalovat jak raid verzi iaa tak nereid verzi m ale pokazdy mi to napsalo ze mam nepodporovanej chipset :o(