Hou hou uz sa mi to podarilo nakopnut, hlasi sa to ako XTcka To som nevedel ake ma tato karta skryte moznosti v 3DMarku 2003 mam 6473 bodov co jest asi o 900 bodov viac ako v pripade verzie PRO :lol:
Printable View
Hou hou uz sa mi to podarilo nakopnut, hlasi sa to ako XTcka To som nevedel ake ma tato karta skryte moznosti v 3DMarku 2003 mam 6473 bodov co jest asi o 900 bodov viac ako v pripade verzie PRO :lol:
Este malickost ked mam jadro R350 a po flashovani my napise R360 je to normalne :roll: ???
Ahoj.
Mám dotaz.Koupil jsem si ati saphire r9800 pro.
A chtěl bych se zeptat na možnosti flashování biosu když jádro je r360 ale paměti mam podle specifikace jen do 350Mhz(700 ddr) samsung na 2,5 V.
1.Pokud flashnu bios nezničim ramky z důvodů vyšší frekvence?
2. kde stáhnu vhodný bios ?
???
Mam Asus a7v600 , athlon xp1800 z 1533 na 1910 Mhz , 512 MB 333 ddr.
koupený silencer na ati + pasivy na paměti.
Mnohokráté děkuji za odpověd.[/b]
Vhodny bios stiahnes -------- Skus pozriet FAQ a tam mas odkazy na stranky s biosmy stiahny si vsetky mozne na XTcku co najdes
A tie ramky to je dost hovadina - vsetko sa da pretaktovat len potrebujes dobre chladenie napr: Artic cooler ...
Daj si vyhladat slovo ....drdflash.... najde ti jedneho typka co napisal cely postup k Flashnutiu ATi
cau, mam dotazek..
muzu flashnout na R9800SE 256bit (pameti samsungy 3,3ns) bios z PROcka (samsungy 2,86) - samozrejme pokud karta zvlada takty 380/340 ?
nevadi ze sou jiny ty rychosti (timing)
podle myho nazoru by to mozna jeste melo trochu prïdat na oc moznostech nebo/a vykonu karty
diky
nemuzes protoze by si nejdriv musel udelat hw mod aby si tam mohl flashnout ten bios z ferovyho pro/XT, protoze tam vlastne softem odviras dalsi pipky a tim biosem by si je neodevrel bez toho hw modu.Citace:
Původně odeslal c0nf?
ale s tim nesouhlasim ! ;)
divej, tim biosem PRO/XT sice neotevru dalsi 4 pipky, nicmene nic nebrani tomu, abych mel dal omegy a softmod. aspon co vim, tak lidi na zahranicnich forech o tom pisou, ze uplne v pohode, ze to jde. a ze to udajne udela NECO s casovanim pameti, ale zajima me, jestli to neva, ze na karte sou 3,3ns a na PRO 2,8ns.
jo zapomnel sem jeste dodat k tomu preflashnuti, ze hlavne u SE->PRO to zvysuje vykon a (udajne) propustnost pameti, no a v neposledni rade ze pry to jde vic OC. to me zajima :)
mno takhle to fungovalo u otvirani 9500 na 9700 takze sem myslel ze podstata je stejna :oops:
zkus a uvidis :wink:
to je fakt, puvodni bios si radsi zazalohuju. tusim parametr "-s" ve flashromu. jeste ze mam doma S3 Virge 2MB PCI, vzdycky se hodi ;D
CHtel jsem se zeptat na flashovani SAPPHIRE x800pro VIVO-chtel jsem se zeptat, kde najdu vice informaci-nebo neni tu nekdo, kdo by me s tim pomohl spon pres net? (1,5roku sem byl u nVidie, a posledni catalysty co sem mel doma byly tusim 4.3 ...........:-)) diky
OMG, vo FAQ mas presny postup, dalej tu mame niekolko threadov len s touto tematikou, atd... :roll:
sorry su slepej-sem to prehlidl.Citace:
Původně odeslal sisi
Po precteni celeho tohoto Threadu mam otazku
Mám Hercules R9500PRO (3Dmark01-11741 3Dmark03-3371)
na EPOX8RDA3+ Barton 2600+@3400+
a chtěl bych z této karty vytáhnout maximum, protože určitě ještě má nějaké rezervy.
Co jsem se docetl, tak softmod se da udelat i preflesovanim BIOSu od vyssi modelove řady, zkoušel to už někdo s R9500pro. V mém případě bych použil BIOS z R9700pro. Má to vůbec cenu nebo stačí jen otevřený BIOS na R9500pro a přetaktovat kartu?
Pokud vlastníte tuto kartu, uveďte dosažené výsledky v 3Dmarku.
Diky všem ;D
Neviem co myslis pod "softmodom" v pripade R9500Pro... 8 pipes uz mas a so 128bit memory busom nic nenarobis. Imho Ti staci odomknuty BIOS a taktovat z windows, prip. zobrat BIOS editor a upravit si nasledne clocks v BIOSe samotnom. Co sa tyka vysledkov z 3DM, do tohto threadu nepatria a mame tu na fore extra sekciu urcenu len benchmarkom...
Podarilo se nekomu tady prefleshovat Sapphire 9600 XT FB biosem se zmenenym taktovanim? Moje karta jaksi nic nebere a nevim proc :?. Ani upravenou zalohu svyho vlastniho biosu, o pokusech nacpat tam biosy z jinejch karet nemluve.
Nemate tady nekdo zkusenost s flashovanim biosu na kartu v mem podpisu, kterej se vam osvedcil? Chtel bych zvednout takt pameti, ale otazka, jestli se mi to podari biosem :roll: dikec
To by me zajimalo taky??? ....protoze jestli se nepletu, tak orig. chladic je na 9800Pro prilepenej a nechci to tam pak zbytecne lepit zpatky.....Citace:
Původně odeslal Levis_X
nejlíp to poznáš tak že ten chladič z jádra sundáš jako jsem to udělal dnes před tím než jsem nainstaloval silencera a ejhle čumim na to a ono je tam R360 i když mi soft psal R350...mno hodil jsem tam XT bios a fakčí to jak namydlený ;D jádro zvednu z původních 420 na 450 :DCitace:
Původně odeslal Capi
EDIT:jo a ten chladič tam fakt přilepenej není... :!:
Prosííím Help Měl jsem ATI radeon 9100
No a na něj sem měl prográmek Radeon9100Flashv11a.exe
Ten si udělal svou bot Disketu s ní sem si stáhl bios s Grafiky a ten následně upravil ve Win prográmkem BiosEdit.exe
No jenžě ouha ten prográmek Radeon9100Flashv11a.exe
podporuje jen Ati do 9100 a mou 9550 už ne potřeboval bych stejný prográmek ale s podporou těch vyšších karet od 9200!!
Nemůžu ho nikde najít a ty prográmky na začátku mi nějak nejdou! prostě to neumím, sem asi levej ;D
Potřeboval bych si ten bios stahnout ze sví karty a pak ho upravit a flashnout ho zpět! Pomůže mi někdo?? PLS.
Třeba podrobný návod pro blbý by se hodil ;D
no tak problém vyřešen prostě co si clověk sám neudělá to nemá!!
aRia
Hou hou uz sa mi to podarilo nakopnut, hlasi sa to ako XTcka To som nevedel ake ma tato karta skryte moznosti v 3DMarku 2003 mam 6473 bodov co jest asi o 900 bodov viac ako v pripade verzie PRO
Pentium 4-2660MHz>3140MHz OC, Gigabyt Titan667, 2x256MB DDR 333Mhz CL2.0, ATi Sapphire Radeon 9800Pro Flashnuta na>9800XT 128MB, Audigi 2, 80GB HDD, HP-LCD 17", Logitech MX 310, DVD Pioneer 120 slot-in
Kterej jsi tam dal prosimte bios
kua tak sem si stahl ten bios edit a pri nahrani biosu kdyz ho chci editovat to hodi eror
Označení chyby:
AppName: biosedit.exe AppVer: 1,0,0,1 ModName: biosedit.exe
ModVer: 1,0,0,1 Offset: 00001718
nevíte vo co go??? ;D
PS: bis má formát BACKUP.BIN
Tak pouzi iny BIOS editor... vo FAQu je ich niekolko nalinkovanych.
ja vím ono to de i jinýma jen sem nevěděl proč to hlásí ty chby když na ati 9100 to fungovalo 100%
PS:
potřeboval bych tenhle prográmek (Radeon9100Flashv11a.exe)na fleš GK 9550 ale bohužel ho nepodporuje neví někdo kde bych sehnal novější verzi nebo nějaký stejně primitivně jednoduchý prográmek na stáhnutí a fleš biosu na ATIny?? nechci žádný atiflash nebo flashrom
v tom se ani prase nevyzná! jsem to zkoušel podle návodu a nic
Kua neni nad mačkání voleb!! Žádný příkazy typu: flashrom bla bla bla
prostě jen výběr možností:
1 stáhnou bios
2 flešnout bios
3 informace o adaptéru
triviálně jednoduchý a 100% účinný!!! ;D
pls help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nemá někdo skušenosti flashOVÁNÍM SAPPHIRE 9800PRO na XT
Mám R350 paměti hynix 2,8 potřebuji správný bios.
Nebo stránku kde je popsán Vmod.
Mas R350 jadro, flashovat XT BIOS neodporucam. VMody na GK treba hladat v inej sekcii - http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=65033.
Měl jse tam jeden bios a vcelku vpohodě až na chybu v 3dmarku 03
Citace:
Původně odeslal maxx
http://www.techpowerup.com/bios/
big problem:
mam rad 9550: sosnul jsem si z nej bios a upravil na predem otestovane hodnoty 420/270 a jeste sem tam predelal zakladni frekvence obrazu pri ruznych rozlisenich vsude na max tusim 85hz po flashi uplne v pohode karta ukazavala pomoci ati toolu default spravne frekvence, mel sem omegy drivery, protoze mi v nich neco chybelo tak sem si chtel nainstalovat ofic katalisty, zkusil sem 4,11 zasekli se hned pri startu - reboot, pres nouzak sem odinstaloval a nainstaloval ruznymi zpusoby 4,9 pokazde se po restartu co chteli ovladace obevila hlaska ze ovladac nebyl spravne nainstalovan nebo je nefunkcni a proto musi byt ukoncena nevim co (naka ta pridavna aplikace); pred flashem tyto ovladace bez problemu jely - wtf???
navrhnete reseni
Zrejme je v tom Tvojom BIOSe lock proti taktovaniu. Toto je detekovane drivermi a tie sa nasledne snazia zabranit pretaktovavaniu. Omegy tuto ochranu driverov rusia. Rovnaku funkcionalitu ponuka pomocou patch skriptov Rivatuner, dalej sa daju stiahnut uz opatchovane Catalysty, atd... Linky treba hladat vo FAQu: http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?p=629391#629391 (7. otazka).
potom se nabizi otazka k cemu vlastne cely flash je?
da se nejak zbavit toho locku?
omegy me dost serou ale uz sem taky prisel na to ze to s nima de :(
pomohlo by treba kdybych si dal opet frekvencne upraveny bios od 9600 popripade PRO?
Toho locku sa da zbavit spravnym BIOSom. Kazdopadne najrychlejsiu pomoc Ti teraz asi ponukaju uz spominane opatchovane Catalysty (http://www.techpowerup.com/softmod/downloads.php) alebo RivaTuner (ked si vies Catalysty patchnut sam).
jenze ja delal flash jenom kuli tomu abych se zbavil nestandardnich ovladacu :)
nevis nahodou kde bych sehnal unlocknuty bios?
ty na webech uz budou unlocknuty?
ten muj je upraveny original...
OMG, ved ten link co som Ti ponukal su absolutne standardne Catalysty s modifikaciou par bajtov v jednom jedinom subore... Ad BIOSy: neviem, nikde to explicitne nepisu, ktory je locked a ktory nie. Ak uz velmi chces, tak tu najdes nieco o flashovani R9550 na R9600: http://www.techpowerup.com/articles/...ng/vidcard/107.
no nerek sem ti proc se tolik stitim opatchovanych driveru - tam sem totiz nenasel moznas nastaveni kvality directx a opengl coz je na shit, ja si chci nastavit kvalitu textur a mipmap
jo a ty softmoded sem zkousel a instalace skonci chybou ale jinak diky tedka jenu na omegach, ale fakt diky za rychle odpovedi
Proč si tam neflashl rovnou bios z karty ATI 9600??? A měl by jso po problémech s ovladači !!!
Já to tak udělal a bájo pohoda!! jen se mi ta mrcha nějak zamkla a ať dělám co dělám odmítá sežrat zpátky původní bios?!! No ale to neva! Kdyby ška náhodou na reklamačku tak ji odpálím totálně a nic nikdo nepozná ;D ;D ;D
tak to napis enjaky spolehlivy zpusob jak ji odpalit
Nic sa naschval odpalovat nebude. :evil: Uz tu o tom nechcem vidiet ani zmienku...
njn kdyz tady nekdo zase dela dealera :)
ten bios 9600 sem zkousel ale cez atiflash to nejde hodi chybu abort retry fail....
cez flashrom to napise ze to ma jiny cislo - biosi nejso schopne v title....
co s tim ? jak to ochcat?
diky vsem za spolupraci povedlo se nakonec diky gizmovi ktery mi poradil tricek :)
diky jedu tedka 420/270 catalisty 4,9
Nemá někdo odskoušen XT bios na SAPPHIRE 9800PRO R350
Hinyx 2,8 nemůžu najít ten správnej.
aRia v tomto foru se to podařilo.
Mam original ATI R9800PRO s R350 a ide slusne taktovat ..vd podpis. Ale xcem sa spytat ci neexistuje nejaky bios ktory by tomu este nejak pomohol .. nejaky s XTcka.
PS: mam samsung pamete.
Opakujem to uz x-ty krat... flash XT BIOSu ma zmysel len v pripade kariet s jadrom R360. Inak si koledujete o chyby v renderingu... Obe tie vase karty idu slusne taktovat - naozaj nechapem co chcete tymto ziskat? Mozno 2% vykonu navyse? Za cenu potencionalnych artefaktov v obraze?
Ok dik. Sorry ze som otravoval, ja len som to xcel pocut na 100pro od niekoho, a nexcelo sa mi citat tu saraptu .. je tu strasna kapusta a lenivost je hnusna vec. SOrrac a dakujem moc.
Aby bolo jasno - ja vam samozrejme nijako nebranim naflashovat si tam BIOS aky len chcete. (Vzhladom na tie vase takty a jadro R350 ale nevidim nic, co by sa tym dalo ziskat...) Vo FAQu (http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?p=629391#629391) mate linky na tony BIOSov (kde sa da mimochodom lahko najst aj ten BIOS co chcel maxx) a minimalne jeden link na obsiahlu guide popisujucu flash R9800 -> R9800XT...
nejdriv podotku ze sem prolez vsecky F(u)aky a ruzny fora ale jediny co sem nasel je bios na xt
ja mam radka abit 9550 128/128 a jede nadheren 405 mozna vic 510 taky mozna vic zatim je prd chlazeni tak to nechci moc skadlit
a chtel bych tam napevno nacpat 9600 bios ale nemuzu nikde sehnat abitackej a nevim jestli je dobrej napad tam cpat treba sapphire ....
Tady máš link na biosyCitace:
Původně odeslal Naz0gaR
http://www.techpowerup.com/bios/
jinak já mám (viz podpis) a taky jsem nesehnal přímo svůj bios hlavni je mít stejný typ a atejný typ pamětí na to bacha!! Dej tam třeba od výrobce ATI 9600 non pro hlavně bacha na ty paměti ať máš stejný ns a výrobce!!
fajn aspon nekdo normalni kdo poradi, dikCitace:
Původně odeslal Gizmo_CZ
btw de stahnout bios z karty pod win ?
Tak dneska sem zkusil editaci BIOSu ASUS 9550 128MB/bit,
zkousel sem ten Bios Editor 2.5 , nikde sem nemoh sehnat bios s 4ns Samsungama, ten ovšem hlásil nejakou nekompaktibilitu BIOSu, tak sem sosnul FlashROM 2.40, nahrál BIOS na disketu ale taky nemožná úprava, tak sem z netu stáhnul od RaBiTa 1.5 (http://downloads.guru3d.com/download.php?det=872) a flashnul bez problému zatím na 351/250 (jde tam menit myslím jen po 5.25 MHz), ovšem bez jediného problému, jadro víc už nejde, ale mohlo by jít nahráním toho novýho BIOSu, doufám, že sem aspoň trochu poradil
ne nejde teda aspoň myslím že neCitace:
Původně odeslal Naz0gaR
ATITool
ako vytvorím botovacie CD je lepšie mať bios vo formáte .ROM alebo .BIN
co mam pouziť Ati flash 1,6
alebo Flashroom
ako si zalohujem povodny bios ?
Nikdo ti tu neodpovida, protoze mas odpovedi ve faq pripadne tady nekde okolo a navic jsou to dost "basic" otazky. Nicmene:Citace:
Původně odeslal Rampage
Zaloha biosu: treba Atitool->settings->misc.->dump bios
Bootovaci cd: treba Nero
Cim flashovat: Atiflash, Winflash nebo flashrom - cim to pujde...
9800XT 128MB RAM Bios files for 9800SE/NP/PRO/AIW
ctete:
http://www.driverheaven.net/showthread.php?t=41251
doporucuji precist celou diskusi. Mam XT bios na 9800SE karte. Narust vykonu podobny jak v diskusi. Neverite, tak ctete.
Tady jsou biosy:
http://www.driverheaven.net/bios/
Jaký BIOS si mam stáhnout nebo který je nejlepší ?
Mam Sapphire 9800PRO s R360 jádrem a chci ho předělat na XT.
OMG, uz som Ti to raz pisal tu: http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=75732... musis upresnit, co tam mas za RAM cipy. Samsung 2.8ns? Hynix 2.8ns? Nie sme jasnovidci...
Mam Samsungy 2.8ns
A mate niekto skusenosti s flahom 9800Pro ale so 128bit zbernicou ... chip R360 350Mhz a pamate Hynix 128MB 2.8ns 350mhz default ... mam tam silencer 1 ...ale pri zvyseni jadra na 400Mhz ...idu sice hry a testy ok, ale demo Mother nature v 2003 hadze artefakty a aj 2he demo v 2005... zeby zmetkovy chip?
Ma napadlo dat tam bios z 9800xt a mozno bvy artefakty zmozli, ale neviem ...a navyse je len 128bit
No, tak co Ti brani sa pozriet bud o par postov vyssie (http://www.driverheaven.net/bios/) alebo do FAQu (http://www.rojakpot.com/default.aspx?location=7&var1=22)?Citace:
Původně odeslal Ch@rv!p
dotaz, zmeni se nejak vykon karty kdyz ma jiny bios a stejne frekvence cipu i pameti ??? Konkretne treba u te moji R9550 ??? Mam tam bios z 9600.
zkusit, zmerit... ne?Citace:
Původně odeslal Raad3k
btw mozna to nekomu pomuze...
dneska sem zkousel winflash a SILNE NEDOPORUCUJU (muj nazor, no flame)... zlatej flashrom ;-)
zkousel sem pomoci winflashe flashnout bios ktery mi flashnuty pomoci flashromu normalne funguje jenze poprve se to sice tvarilo jako ze se to flashlo ale po rebootu tam bylo zas to same a podruhe to zatuhlo... (cely system)... po restartu samozrejme cerno... nastesti sem to vyresil flashem poslepu ;-)))
ale vickrat bych uz asi winflash nezkousel... zkousel to vubec nekdo?
Help!!!
Prosím nemá někdo podrobný návod jak se flešne bios do ATI 9550?? tj dos příkazy pro flashrom ATIFLASH.4?? nemůžu to tady nikde najít!!
PS: HLEDAT jsem použil ale je to šílený!! 1h sem to hledal a nic!
PSS: nedávejte mi linky na cizi veb pls česky!!!
No pokud se mi podaří rozchodit moji grafarnu (dočasně je out než seženu PCI graf) tak ti to sem napíšu ;D
karta mi bezi na frekvenciach ako v popise (410/740) stabilne.. pamate su tam samsungy 3.3ns, core R350. z tych pamati uz asi moc nevytiahnem, pripadne zmenilo by nieco horsie casovanie? aj tak sa cudujem, ze idu 740... da sa este nieco vyzmykat z jadra okrem Vmodu? nechcem tam flashovat bios z XT, nema to vyznam. chcel som len pozmenit bios co tam mam momentalne. da sa biosom zmenit Voltage jadra?
Nie.Citace:
Původně odeslal stanley
jak vycucnout :o bios z ATI 9200 VIVO ? nic mi nenajde mou ATI kartu,prej neni instalovana zadna ATI grafika...tak nevim,zkousel sem uz toho dost a stale nula bodu herdek... :?
jde mi o fixaci PAL misto NTSC normy... tot vse...
karta je Sapphire 9200 VIVO Atlantis 128.bit / 128MB
MMike
kuna.. nejak se v tom neorientuju.. mam gygabite 9550 a rad bych tam soupnul bios z 9600, mam 4 ns hynyxi... a za boha nevim kterej bios z techpowerup vybrat... pomuzete... pls? Taky sem nadumpoval bios z grafarny a chtel jen zmenit id... ale ten BiosEdit mi hazi pri loadovani biosu error... :(
Některé odkazy na první stránce nejsou funkční.
Vyber si nejakej 9600 nonpro z pametma 4ns (nebo i PRO ale musis ho pred flashnutim trochu ztaktovat dolu)Citace:
Původně odeslal Kissman
Pokud si chces byt jistej ze tam ten BIOS bude fungovat,tak pouzij tenhle postup:
Na týhle stránce:
http://web.telecom.cz/jadzi/
dole je utilita RamBIOS, kterou spustíte z diskety a ona vám zavede do operačky stínový BIOS, který chcete vyzkoušet ( - právě ten, kterej jste splašili na netu a tušíte, ale nevíte jistě, jestli by nemohl pomoct lepšímu OC Wink ) a pak jednoduše přepnete na něj a buď vidíte na moňasu název novýho BIOSu karty (a máte vyhráno - minimálně do DOSu vám grafika naběhne a můžete se v případě problémů vrátit ke starýmu BIOSu flashnutím zpět) nebo nevidíte nic, případně rozsypaný text - v tomhle případě na tenhle BIOS zapomeňte a jednoduchým restartem kompu nebo přepínačem se vrátíte zpět.Nechce se mi to ale psát donekonečna, tak ať to admini někam píchnou, ať je to na očích.
Postup:
Na disketu (klidně spouštěčku 98 nebo i čistou) rozbalte ramBIOS.zip z webu a k němu nakopírujte BIOSy, který hodláte vyzkoušet - doporučuju pojmenovat je 3-4 písmennými názvy, např.96PR.ROM apod., v případě jiného než DOSového názvu (8+3 znaky) bude program hlásit chybný název souboru nebo příkaz.
Pak zadejte v příkazovém řádku po bootu z diskety W98 příkaz:
rambios názevzkoušenéhobiosu.bin (.rom) - podle toho, jaký formát máte a vyčkejte, až se objeví hláška o zavedení BIOSu na adresu v RAMce.
Pak napište příkaz rambios /i - tím se inicializuje zavedený (zkoušený) BIOS a v případě kompatibility vypíše na monitoru název BIOSu, v opačném případě se neobjeví nic nebo rozsypaný text.
Příkazem rambios /d ukončíte činnost zavedeného BIOSu a přepnete zpět na ten na grafické kartě.
V případě, že vám při zkoušení zůstane svítit ledka na disketovce a na monitoru je tma, resetem počítače se vrátíte zpět - BIOS, který tento stav způsobil, je absolutně neslučitelný a spolu s těmi, které vyvolaly rozsypaný text nebo tmavý monitor bez textu, se je ani nepokoušejte flashovat!
Ten postup jsem nepsal ja nechtelo se mi to psat
jj.. to uz sem udelal.. bohuzel mi to hodilo error zte bios nelze prepsat ze je chranenej proti prepisu.. :(
U stínového BIOS asi ne že ? Zkusto nejdřív v něm, případně jinej BIOS ???Citace:
Původně odeslal Kissman
ne v rambiosu ok.. ale pri nahravani na kartu... bios je bloklej proti prepsani.. :(Citace:
Původně odeslal TheIF
Zkus tam dát nějakej jinej a pokut to nepujde tak problem je v něčem jinem :?:Citace:
Původně odeslal Kissman
myslel sem ze to pochopis.... bios je bloklej proti prepsani na karteCitace:
Původně odeslal TheIF
No o tom jsem fakt neslyšel - spíš si myslím, že je to jen problém toho konkrétního biosu co tam dáváš - zkus jinej :?: a pokud to bude to bude dělat to samé tak fakt nevím co stím :-(
Myslis ze jsem lama...? Vyzkusel jsem jich asi 8...Citace:
Původně odeslal TheIF
No promiň, Já jsem lama a fakt nevím čím to je :-( Niko si na něco podobného nestěžoval. Tak to neflashuj a použij modifik catalisty a přetaktuj to přes Atitool. :lol: výsledek bude stejnej.
Ještě mužeš zkusit jinej flashovací soft :?:
ne ne.. srry ze to tak vyznelo.. ale vis jak... srry... zkousel sem.. :( na zahranicnnich forech jsem to nasel taky.. nakonec sem to vyresil tim ze jsem to preflaschoval pres windowsy....Citace:
Původně odeslal TheIF
No vidíš takže zato nejspíš mohl flashovací program a né nějakej loock grafiky :-)
Na kolik jsi ji taktnul ? připadně kolik bodů ;D
Takze Gygabite Radeon 9550; 128mb Hynix 4.0ns; RV350; 250/400 @ 510/620 s chlazenim stabilne... jinak karta bez chlazeni se zakladnim pasivem da jen 410/500. 3DMark05: 1864 bodu; jinej 3DMark ted bohuzel nemuzu nainstalovat :( ...Citace:
Původně odeslal TheIF
Pěkný čísla :-) O takových si jen můžu nechat zdát z 5ns Samsungama :-(
Ahoj, mam malej dotaz, mam Saphire R9800SE na kterym jede 8pipek a jde mi max taktnout z 325/310 na 389/365, chtel bych na tu kartu flashnout nejaky jiny bios pro lepsi oc, mohli by jste mi nejaky doporucit, ta R9800SE na cerny PCB, jadro R360, pameti Samsung 3,3ns.
Určitě nějaký, který ma stejný paměti - časování,Citace:
Původně odeslal Wotan
Kód:http://www.techpowerup.com/bios/
tam je jich hodně,tak si nějaký vyber, uprav takty na požadováné hodnoty :-)Kód:http://www.radeon2.ru/downloads/bios.html
např.
Club3D 9800 SE AIW 128 MB 378 / 297 Samsung 3.3
Elsa 9800 Pro 128 MB 378 / 338 Samsung 3.3
Hercules 9800 SE AIW 128 MB 378 / 338 Samsung 3.3
Medion 9800 XL 128 MB 350 / 310 Samsung 3.3
Sapphire 9600 XT FB 128 MB 500 / 325 Samsung 3.3 (upravit jádro)
Sapphire 9800 SE 128 MB 325 / 310 Samsung 3.3
.......atd
Pokud chceš mít jistotu, že to bude OK tak ten bios zaveď jako stínovej (někde na předchozích stránkách je návod)
Flash Biosu na grafickej karte ATI
1. Pripravíme si spúšťaciu disketu do DOS vo WINXP. Je to možnosť pri formátovaní diskety.
2. Do tejto diskety nakopírujeme nový BIOS, ktorý musí byť pomenovaný 8.3 znaky napr. (ATI9600.bin) a taktiež si tam skopírujeme soft. util. FLASHROM čo najnovšiu verziu. Ja som použil FLASHROM 240.
3. Reštartneme počítač aj s vloženou disketou a počkáme až sa nabootuje do DOS.
4. Zadáme príkaz (A:\ flashrom –s 0 xxxxxxxx.bin) t.j. pre zálohovanie biosu s karty, keby sa nám tá karta nerozbehla. To xxxxxxxx. je názov starého biosu ktorý si môžeme určiť.
5. Starý bios máme zálohovaný na diskete.
6. Reštartneme počítač a čakáme až sa zase nabootuje do DOS.
7. Do príkazového riadku zadáme (A:\flashrom –p 0 xxxxxxx.bin). V tomto prípade to xxxxxxxx je názov nového biosu, ktorý už máme skopírovaný na diskete z bodu 2. Poprípade tam môžeme mať viacero biosov. Obsah diskety je 1,38MB a spúšťacia disketa + starý a nový bios má do 700kB. Takže miesta je tam ešte dosť.
8. Keď by nám to hlásilo EROR alebo chybu je treba dať do príkazového riadku –f t.j. force prepálenie na tvrdo. (A:\flashrom –f –p 0 xxxxxxxx.bin) Prepis je hotový.
9. Pozor na to aby sa nám to neseklo alebo aby sa nereštartoval počítač skôr ako je prepis dokončený !!! Celé to trvá asi tak 10 -15 sek.
10. Aj keď sa nám stane tento prípad s výpadkom prúdu alebo, že by zamrzol počítač tak nevešajte hlavu. Alebo aj keď tá karta nejde rozbehnúť tak sa dá obnoviť starý bios a celé toto sa dá zopakovať.
11. Obnova starého biosu je nasledovná: Potrebujeme k tomu buď internú grafiku alebo grafiku do PCI slotu. Po vložení PCI grafiky si prestavíme v biose na hlavnej doske VGA PCI.
12. Reštartneme počítač a čakáme s vloženou disketou až sa nám to nabootuje do DOS.
13. Do príkazového riadku zadáme nasledovné: (A:\flashrom –p 0 xxxxxxxx.bin) alebo (A:\flashrom –f –p 0 xxxxxxxx.bin) a počkáme na prepis. Potom môžeme reštartovať PC. Flash je hotový.
14. Záverom by som chcel upozorniť že každý originál bios by sa mal v prvom rade zálohovať . Robíte to všetko na svoju vlastnú zodpovednosť a tým Vám odpadajú záruky na grafické karty.
chcem sa opytat, ma niekto sapphire 9800pro 128mb s 2.5ns Hynix pamatami? A ked ano, na kolko sa vam ich podarilo nataktit? Pripadne nasli ste vhodny bios?
to Spirit:
na http://www.rojakpot.com/default.aspx?location=7&var1=22 najdeš, flashneš a máš 9800XT a bez problémů jede! jen hledat!
Ano, to som samozrejme uz videl... Ale sa trochu bojim, pretoze som skusal pre istotu rambios, ktory ma otestovat funkcnost biosu s mojou grafikou a miesto napisu noveho biosu (teda kompatibility) mi to vyhodilo cerveny pasik s napisom ze mam zapojit power connector do grafiky, samozrejme ze som ho tam mal... Takto sa to spravalo aj s club3d (teda tym odporucanym biosom z rojakpot) aj so sapphire 9800xt hinix 128mb, aj s biosom od powercolor... Ked som skusil original bios (ten co stale mam na grafike), tak to fungovalo... Bojim sa to preflashovat, nechcem nech mi to napise ten cerveny pasik.... PCI grafiku nemam... :?Citace:
Původně odeslal Qweten
Urobim, ale ked som to prebehol pred flashom tak letmo, tak sa zdalo byt vsetko rovnake... Ale este raz pozorne mrknem. Ale pouzil som najrozsirenejsi bios a to club3D 9800xt 120mb hynix a s tym to biosom sli ostatnym pamate minimalne tak ako s povodnym, pripadne lepsie. Ale nestretol som sa s pripadom ze este o 40Mhz menej...Citace:
Původně odeslal JANIS
Zdar
Mam Sapphire R9800PRO a RivaTuner ci ine tools ho identifikuju ako R350. Dnes som skusmo stiahol a otvoril jej bios a je tam uvedene R360 Hinix ......
http://www.freewebs.com/semik/R9800PRO.jpg
http://www.freewebs.com/semik/R9800PRO.jpg
Ma tento fakt nejaky potencionalny dopad na kartu ??? ??? (Karta dost hreje aj na defaulte vyhadzuje po case s FarCry.. moze byt tato abnormalna teplota sposobena tymto biosom. (Faktom ze je zrejme urceny pre R360 a nie R350.)
Mno a este otazka na koniec : Mozem bez overenia jadra (dat dole chladic), verit udaju ze mam R350 ???
Dik
No já jsem na 9800se provozoval různý biosy, jak R350, tak R360 a vše fungovalo bez rozdílů. Ale na netu se dost často píše, že R350 karta bejvá s R360 biosem nestabylní. A FarCry mi taky padal, ale byla to chyba hry, po nainstalování posladního patche padat přestal. K ověření toho jádra zkus použít ještě ATItool. Ale spíš bych se klanil za dané situace k tomu, co napíše Rivatuner, než tomu, jakej tam byl bios.
FarCry som skusallen demo. Po cca. 10min VPU Recover. Este som dostatocne dlho nic nehral, aby som zistil ci to bolo hrou, alebo proste kartou.
Mno AtiTool tiez pise, ze je jadro R350 ... takze ak identifikacia jadra nezalezi na biose (co vyzera, ze nie) ..R350 zrejme mam.
Takze tam mam nechat ten R360 bios, ci pouzit R350kovy ???
Edit : Tak neviem, asi je to skorej tym FarCry ako kartou samotnou. WolF ET fical cez 30min a nic take ako vo FarCry po 5-10min. Hmm,,, bud menej narocna gamesa, alebo je chybka v tom deme FC.
V kazdom pripade ta R9800PRO strasne hreje .. clovek ma az strach po zhorenej R9600PRO. :| S default chladicom dam ledva 390/720.
Mno otazku z biosom som stale nevyriesil ...dat origos R350 ...alebo to nechat tak. Je v tychto 2-CH biosoch nejaky rozdiel ?..daco ako zvysene napetie jadra, lepsi OC ....atd
Zvýšení napětí jádra u R350/360 biosem myslím nejde, ale jistej si nejsem. Každopádně v tom Far Cry sem měl přesně jako ty VPU recover, takže bych to typoval na hru. S tím biosem bych udělal pár testů, a jestli bude stabylní, tak ho můžeš nechat, OC to stejně nepomůže, ani odemikání pipelines, pořád budeš muset mít něakou utilitku nainstalovanou, bios z PROčka nebo XTčka to neovlivní. Jediný, co by mohl ovlivnit jsou defaultní takty, případně latence do pamětí, takže možná udělaj víc Mhz, ale budou ve skutečnosti kvůli těm latencím furt stejně rychlý. Jestli je to stabylní, tak bios neměň. A co se týče tý teploty, je to furt 180micron chip, takže hřeje pekelně, ale je na to stavěnej. Já jsem na můj, tak R350 přidělal chladič z AthlonaXP a byl docela horkej i ten. :o . Ale OC jádra ztouplo z 380 na 430mhz a to už je sec sakra znát. Bios podle mě nemá cenu měnit.
Jadro zistite na 100 percent sundanim chaldica a na 99.99 percenta ked dump-nete bios do suboru, otvorite ho v poznamkovom bloku a v druhom riadku sa nachadza udaj o verzii jadra. Tento udaj je spravny. Programy vsak casto kecaju, tie neberte vazne :wink:
biso pro a xt je rozdiel v taktoch a kompresii nic viac, ziadne napatie sa nemeni..flash odporucam cez ati winflash (mam dobre skusenosti). Tak tolko moje poznatky, zdar :-)
O akej kompresii hovoris ??? Mno pokial R360 bios neprinasa nejaky extra vykon tam zrejme casom dam R350 bios. Inac stabilita je fajn..Citace:
Původně odeslal Spirit
Inac som dumpol ten bios a potvrdzuje sa R300/R350, ale biosi zacnem skusat az po zaobstarani poriadneho chladenia. (konkretne PRIMECOOLER PC-VGAHG1).
Mno myslim ze ide o 0,15um technologiu :-)Citace:
A co se týče tý teploty, je to furt 180micron chip, takže hřeje pekelně, ale je na to stavěnej
o z-buffer kompresii, kym na Pro biose je 8:1, na XT (r360) je 24:1... A dokazom je na rovnakych taktor medzi pro a xt biosom cca 200b v 3dmarku03 navyse v prospech XT biosu. :wink: Niekde ta kompresia sposoby minimalny vykon, niekde vsak dost pomoze