EDIT: co se tyce ramky, tak S9 ma myslim (jsem linej se zvednout a dojit pro nej :D) 512MB systemove a 1GB ve slotu..
EDIT2: ups, spatna ikonka :D
Printable View
EDIT: co se tyce ramky, tak S9 ma myslim (jsem linej se zvednout a dojit pro nej :D) 512MB systemove a 1GB ve slotu..
EDIT2: ups, spatna ikonka :D
Ja toho zase tolik na "normalnim" NTB nedelam.Jak rikas,web,dokumenty a to je asi tak vse.Ale cas od casu clovek spusti nejakou pripadne narocnejsi aplikaci (NE hry,ptakovina,stejne by to neslo).Uz staci napr. jiz zminovany Google Earth,ktery je podle me take celkem narocny a i nynejsi NTB s nim ma obcasny problemy,neni tak rychly jako na pevnym PC,ale to je i tou pameti.
Jinak S9 ma pouze 1GB. 512MB sytemove a 512MB ve slotu.Max je pry 1,5GB,cili 1GB ve slotu.Nechapu proc ale neumi max. 2GB RAM.Je na tom stejne i S10.
Podle me by mel umet max. 2GB ve slotu jako s10 ne? Vsak je to stejne jen omezeni chipsetu... a s tou 1GB (512 a 512) mas pravdu.
btw. fotecky jsou nafocene, ale upravim je az doma na "velkem" PC.
Ty 2GB by byly samozrejme fajn,ale tady http://www.pcnews.cz/aktuality.php?i...pad-s9e-a-s10e se pise 1,5GB u obou modelu a tusim ze jsem to cetl jeste nekde jinde...
EDIT: V Lenovu pisou v tech. specifikacich 1GB DDRII 533MHz ve slotu,tzn. jeste +512MB integr. cili asi fakt vazne jen 1,5GB RAM
http://www.pc.ibm.com/cz/notebook/s_specs.html
Nejaky info jeste tady (vcetne infa o barevnych variantach S9 a S10): http://www.pc.ibm.com/cz/notebook/netbook.html?cs
Jinak NTB jsou opravdu stejne velky,jen tloustka je rozdilna (viz. tech. specifikace vyse). A tu sesticlankovku baterku to taky urcite chce,pak ma vydrzet az 6 hodin :)
Tak už mám S9ku doma taky, první dojmy velice příznivé (teda kromě toho když jsem se po náročným dnu viděl na webkameře :-), notebook působí poměrně bytelně, na klávesnici si ještě asi budu chvíli zvykat, ale jinak jsem velice spokojen... Až se nabije baterie, tak ještě udělám rozhodující test - zkusím to nacpat do aktovky, a jestli projde i tady, tak bomba :-D
Docela příjemně mě překvapily repráky, dá se to vcelku poslouchat... A jinak toho "rámečku" kolem LCD jsem se bál taky, ale je to v pohodičce...
David: Tak to gratuluji.Jinak asi mam taktez na 100% rozhodnuto :)
Urcite to musi byt peknej mazlik,tak si je pekne uzivejte hosi...
Jak říká Hynchenzo - ty Asusy tam maj vystavený, při čekání na pokladnu jsem si ho "osahal", subjektivně - hmotnostně je na tom Lenovo nejhůř nastejno, navíc se mi líbí trochu víc i designově, prostě nemám rozhodně pocit, že by jeho koupí někdo prohloupil :-) Možná jen ten ne-SSD disk někoho "odradí", nicméně to pro mě fakt není rozměr, co jsem koukal na testy, tak ZATÍM pro mě SSDčka nemají výraznější význam, takže jsem zatím na první "kouknutí" spokojen :-)
Slibena fota v priloze
Co se tyce 6clankove baterky - sirka je rozdilna pouze v "bouli" na konci baterie.
Zatim co jsem nasel nejlevnejsi, resp. doporucovanou baterii na ebay
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...m=260334606020
dalsi...
Foto s vyse uvedenou 6clankovou baterkou (z jineho fora.)
černé a bílé provedení S10e skladem (10 a 10 ks)
http://www.czechcomputer.cz/fulltext...type=stockitem
M.K.:
K.U.R.V.A D.O.P.R.D.E.L.E, v sedm jsem z Czc dojel... :evil: :evil:
EDIT: Omluva za slovník, ale to nešlo... Když jsem psal že se mi "nechce zbytečně dlouho čekat" tak mě nenapadlo že stačí počkat půl dne :-)
Noo,tak to vypada jiz velice zajimave...Asi se vyrazim brzy podivat do CZC,snad je budou mit vystaveny a budu je moct poradne omrknout. :D
Jinak ta 6 clankova baterie na S9 je solidne vyboulena.A s tim displayem nevim nevim,prijde mi ze ma opravdu dost velky ty okraje.U toho S10 vypada display podstatne lepe.
No a co si myslite o tom S10 kterej ma stejny rozliseni jako ten S9?Bude to OK nebo na prdlacku a chtelo by to vyssi rozliseni?
No tak on ho má ještě o 24 pixelů menší :wink: S9e má 1024x600 a S10e má 1024x576...
Ta baterka je zvláštní, protože co jsem pochopil dosud, tak by měly být šasi stejně velké, tedy i "prostor na baterku" mezi panty, co se fyzických rozměrů týče, měly by se lišit jen velikostí LCD (pokud jsem to tedy "pobral" dobře)...
V tom případě nechápu, jaktože S10e má baterku "nevyboulenou" (a podle výdrže zřejmě šestičlánek) a u S9e to udělá bambuli jak h...vado... Jestlipak budou při stejných rozměrech ty baterky do S9 a S10e kompatidebilní? :-D¨
K těm okrajům - na obrázku je to horší než v reálu... Taky jsem z toho měl obavy, ale je to fakt docela OK, třeba můj předchozí NTB, Dell D400, měl při 12" LCD ty okraje ještě větší, tohle je proti tomu pohodička...
Joo,ted jsem si taky vsiml ze ma S10 jeste o par pixelu mene.Ale podle par videi ktere jsem videl na youtube to nevypada zle.
Ale s tou baterkou a s rozmerama to porad taky vubec nechapu.A nikde se neda poradne zjistit jak to vubec je.Na nejakym videu,jestli jsem se nesplet,vyndal prave z toho S10 baterku a rikal ze je tam triclankova.Takze ja vazne nevim jestli je to s tou sesti vybouleny,nebo je to OK nebo jak to tedy je...
Ale rozmery jinak uplne stejny,az jen na tu o trochu vetsi vahu.Ale to by nebylo tak strasny.Tech 100-200g uz asi moc nepoznam.Kazdopadne S10 se mi hoodne zacina libit,ale naslepo by se mi to brat nechtelo.Urcite bych chtel videt oba dva vedle sebe.
PS: Jeste hledam alespon nejaky videa kde by je meli vedle sebe a porovnavali je,ale nikde nic :(
EDIT: Docela zacinam take uvazovat,ze bych se vydal na nejaky "Lenovo point",kde bych si mohl oba dva notebooky vyzkouset,prohlidnout,pripadne prokonzultovat s obchodniky co a jak...
http://www.pc.ibm.com/cz/findreselle...z&re=home_a_cz
EDIT2: Tak ona mozna ta sesticlankova baterie nemusi u toho S10 vystupovat tak jako u S9,protoze je ten S10 vlastne o neco vyssi.S9 ma cca 22mm a S10 cca 27,5mm.Mozna v tom bude nejaky zakopany pes.Jinak nevim proc by mel byt o tolik vyssi...
No nevim, jestli nemám voko "z kašparovy krávy" tak mě přijde, že ta šestičlánková (jak tu postoval Hynchenzo z jinýho fora) tu "bambuli" má právě kvůli těm třem článkům navíc (je to jako kdyby člověk k normální S9kové baterii přidal ještě jeden takový "váleček" s článkama)... A to nevyřeší rozhodně rozdíl 5mm ve výšce, to ať mi zase nikdo nelakuje... Navíc na těch fotkách působí S10 naprosto kompaktním dojmem, takže buď má jako S9 jen TŘI články (a tím pádem i dost podobnou výdrž) a nebo v S10 používaj soudruzi z firmy Lenovo nějakou výrazně lepší baterii, která do prostoru mezi panty narve dvojnásobnou výdrž :-D
Jinak si všimněte třeba i na tom e-bayi kompatibility "for S9/S10"... Čili tam rozdíl v akumulátorech asi moc nebude... Logicky teda S10ka by musela mít se šestičlánkovou baterií stejnou "bambuli" jako S9, protože 5mm rozdíl ve výšce je sice krásná věc, ale pořád mi to nejde na rozum...
EDIT: Jinak jak je na CzC.cz v uživatelských videích to video z youtube o S10e, ta bílá verze, tak jak tam rozebírá klávesnici a trochu se otírá o malý pravý shift, tak s tím bych souhlasil, to je zatím asi to nejhorší co jsem na S9e našel... Uznávám ale na druhou stranu, že do tak malý plochy to nějak použitelně narvat je asi potíž :-)
EDIT2: Tak jsem právě tu S9e trošku "vytočil" na profilu "Performance" a podařilo se mi aktivovat větráček... Na služebním notebooku ho mám určitě hlučnější, v sobotu ráno když jinak nikdo doma ani nedutá slyšet je, ale jinak žádná tragédie, rozhodně žádný "letadlo" se nekoná :-)
S tou baterkou se mi to taky zdalo nepravdepodobny ze by mela dvojnasobnou kapacitu kdyz je NTB o 5mm vyssi,ale nic uz me fakt nenapadlo.Urcite jsem na to zvedavej jak to je,ale budu doufat ze ma jiz sesticlankovou,ktera nebude mit takovou bambuli.
Jinak s tim max. RAM 1,5GB to je asi jasny.Deska by zvladla 2GB,ale jelikoz je 512MB jiz integr.,tak pridat 1,5GB nejde,protoze je jenom jeden slot a jak vsichni vime,tak se pak delaji az 2GB RAM,cili by to pak vychazelo na 2,5GB.Takze tedy 1,5GB je fakt hranice...
Upřímně, u tohohle "prcka" mi 1,5 giga nevadí, v práci na služebáku mám taky 1,5giga + XP a dá se, a to tam mám ještě vývojový prostředí, MS Sql server a další pičovinky...
Ad baterka - v tom případě pevně doufám, že se už brzo objeví na ebay :-)
a display je matny nebo leskly? z tech vasich fotek vypada jako ze je leskly... dik
Jestli jde o S9ku (a počítám že u S10 to asi nebude jiné), tak lesklý
tak to je v pr.deli
tu je S10 a vypada matne
http://asia.cnet.com/photogallery/0,...2044779,00.htm
Hele já osobně lesklý LCD taky moc nemusím, ale není to tak hrozný... Ale pokud to vyloženě nesnášíš tak to je blbý no...
Skoda, ze ta S10 nema trackpoint:-)
mraky: Narvat do týhle klávesničky ještě trackpoint to by byla těžká frajeřina 8-)
A presne tohle mi nejde do hlavy - vzdyt uz maji zkusenosti napr s thinkpad X40 a spol -> zadny touchpad - pouze trackpoint. Diky tomu muze byt vetsi klavesnice a je to na ovladani lepsi nez mrnavy touchpad, kvuli kteremu je jeste mensi klavesnice. Nechapu, ze uz tenhle koncept nenasadili od zacatku.
Já těžkou frajeřinou nemyslel že je to nerealizovatelný, spíš že by to bylo pak už uplně "luxus" :-)
Trackpoint tam neni spise proto, protoze tak 90% "useru", kteri si takovyto notebook koupi by se s nim tezce szivala, alebrz bud funguje na touchpadu, nebo funguje na mysi :)
Nic vic v tom neni, myslim, ze marketing Lenova ma docela dobre v tomhle rozhodnuti spocitane, ze s touchpadem se bude S10 a S9 prodavat proste lepe :)
Kdo je na tohle ovladani striktne zvyklej nebo ma jine preference, pracuje na necem jinem.
Mne je to celkem jedno - jsem schopnej pracovat na obojim, ale v ramci konkurence prodeju tehle "prcku", kterych se vyrojilo jak hub po desti by byl trackpoint v tomhle segmentu prodeje myslim krokem zpatky. A ze by se dala o nejake procento zvetsit klavesnice - dala, ale jen na sirku dolu, coz by mohlo byt ergonomicky treba jeste kontraproduktivnejsi, nicmene to je muj nazor.
Nic vic bych v tom nehledal :)
tiktak: s tím zvětšením klávesnice souhlasím, osobně si nedokážu dost dobře představit klávesnici zvětšenou jen "svisle", tedy že by třeba tlačítka byla ve vertikálním směru rozměrnější než v horizontálním? Na to by si asi leckdo zvykal ještě daleko hůř, než se já sžívám s malinkým pravým shiftem :-)
Jinak ale pokud někdo má mininotebook tak bych nesouhlasil s tím že převážně funguje na myši, řekl bych, že právě u těchto notebooků bude využití integrovaného ukazovadla dost značné :-)
Take si myslim, ze mys je to posledni co budu k s9 pripojovat...
add. trackpoint, podle me by na nej bylo opravdu malo mista, i kdyz tezko rici, zda maly cerveny klitoris by nebyl od veci...
Ja netvrdim, ze by tam klitoris nebyl vyborny, ale dovolim si tvrdit, ze diky cene, ktera diky technologii klesla u techto mininotebooku tak, ze si je muze dovolit skoro kazdy, by byl hure prodejny jen s trackpointem (uz pro nektere bezne uzivatele to byla prekazka v rozhodnuti si koupit modely IBM, ktere byly osazeny jen trackpointem a to od dob T20 a vyse)
Preci jen jsme na specializovanem foru, kde se o techto noteboocich bavi lide, kteri maji v obdobne technice vetsinou slusne zkusenosti.
Jen tedy opakuju, ze cesta masoveho prodeje za takovouto cenu notebooku jen s trackpointem je v dnesni dobe pro firmu cestou zpet, obecne je dnesnim standartem touchpad, at se to nekomu libi nebo ne. Trackpoint respektive dualni ovladani pretrvava jen na vyssich radach specializovanejsich notebooku. A tim se i pres veskere parametry neda tohle Lenovo nazvat. A to rikam jako jeden z tech, co o podobnem mininotebooku realne uvazuje a tohle Lenovo se mi parametrove, funkcne i cenove velmi zamlouva.
Tak nejaky rozdily mezi S10 a S10e.
Bohuzel s tim displejem (1024x576) je to tak (pry je to pro EU) :rolleyes: Nekdo taky psal ze to dela peknej bordel.Ze v XP to stale v bubline hlasi ze je spatne rozliseni - jeste ze se to da vpnout.Ale jsem na to zvedavy.
A baterka u S10e (z CZC) je opravdu 3 clankova.
S10 vs. S10e
The S10e can be viewed as a more flexible and improved version of the S10. Here are few differances:
* The S10e comes with different harddrive sizes: 4GB SSD/Flash, 80 GB or 160GB HD 5400 while the S10 is offered with 160 GB 5400 rpm.
* The S10 also has a 1GB memory (PC2-5300 DDR2 SDRAM 66tMHz) which is expandable to 1.5GB and the S10e is offered with 512MB, 1GB (PC2-5300 DDR2 SDRAM 667MHz) and even 1.5GB (only with Linux).
* The screen size on the S10e is a bit smaller (10.1") than the S10 (10.2"), and the S10e has a WSVGA Glossy LED backlit TFT (1024 x 576) while the S10 has a WSVGA AntiGlare TFT.
* Both models have Broadcom 11b/g WiFI wireless but Bluetooth is optional on the S10e.
A jeste neco ohledne pameti RAM:
Q: What is the maximum amount of memory I can install?
The S10/S10e/S9 has 512MB of memory soldered on board (non removable) and one available slot. Up to a 2GB stick may be installed in the available slot. Although you should have a total of 2.5GB of memory with a 2GB stick installed (some OS will report 2.5GB of total memory), the only usable amount is 2GB. This is due to the limitation of the 945GSE chipset.
Kua,fakt skoda ze ten S10e nema rozliseni 1024x600.No treba se tady casem bude prodavat S10,uvidime.Dost lidi uz kvuli tomu nezvyklymu rozliseni 1024x576 se na nej vykaslalo.
Tak jsem narazil na pro me zcela zasadni problem. Lenovo je proste hlucne. Vetrnik se toci i kdyz je notebook zcela chladny. Obcas si "odfoukne". Po procitani for jsem zjistil, ze si na to stezuji skoro vsichni. Nekdo to resi odstrihnutim vetrniku nekdo ceka na novy bios. Ach jo. Zkusim chvili vydrzet, treba se dockame ze strany Lenova nejakeho kroku. Kazdopadne zitra budu psat na podporu.
Teda zvláštní, ale tohle jsem zatím nepozoroval? Mám ho teda na profil "balanced", na "performance" jsem už samozřejmě větráček roztočil, ale jinak mi tak hlučný nepřijde?
Nahodil jsem novy bios, tak to dnes zkusim.
Jinak prave jsem si objednal 6 clankovou baterii za 62 dolaru z ebay.
EDIT: abych nezapomnel, pri update na 2GB ram se tech integrovanych 512 na desce vypne. Tj. max je opravdu jen 2GB.
Aha, ale do expansion slotu se tedy dá dát 2 GB modul, jo?
Uvidím jak to na 1 GB pofičí a kdyžtak bych si možná ještě přikoupil, pokud by to znatelně zvedlo výkon...
S tím 6článkem dej pak vědět, nemáš náhodou informaci jak je to tedy s baterií u S10 (viz diskuse výše)?
V czc maji podle me 6ti clankove S10e tj. spatny obrazek. 6clankova baterie ma opravdu v zadu takovou tu "vybouleninu" urcite neni shodna s 3clankovou.
Rozliseni je 1024x576 pri fyzicky vetsim displeji - coz mi hlava nebere.
2GB pameti za cenu okolo 400,- si objednam v nejblizsi dobe, pameti neni nikdy dost :)
Vetrnik se zatim drzi na nizkych otackach, rekl bych, ze maji nejaky bug v biosu/radici/cidlu nebo nekde, protoze kdyz teplota vystoupa nad urcitou uroven, vetrnich chvili sepne, chvili vypne a tak dokola.
Pri prochazeni S9/10 fora jsem narazil na docela peknou utilitku na vypinani nepouzivanych zarizeni (usb, kamerka, pciexpress slot, atd) coz vede k prodlouzni behu na baterky.
odkaz na diskuzi:
http://www.s10lenovo.com/viewtopic.p...st=0&sk=t&sd=a
odkaz na programek:
http://www.leplat.info/kitesoft/page...pV1.2.2_En.exe
Podle vseho by to melo slapat na vsech zazizenich.
To vypadá zajímavě, večer nainstaluju a prubnu :-)
No zajimave veci,opravdu.Hlavne i s tou operacni pameti :)
Jinak nechapu proc udelali na ten S10e to rozliseni 1024x576.Co myslite,da se to zkousnout nebo to bude akorat na skodu.Ja jen ze hodne lidi to odsoudilo a diky tomu si Lenovo neporidi.
S tou baterkou je to taky zahadny,CZC ma zatim nic moc informovani...
Rozliseni urcite bude plne funkcni, sice sice nevim jak si s tim poradi system - ale zase tak hrozne to byt nemuze. V realu jsem ale nevidel to je pravda. Kdyby mel nekdo cestu do czc, muze se na to lenovo podivat a bude jasno :]
Btw. co se tyce vetrniku, tak ted pri bezne praci jede na druhy stupen otacek, ktery uz je dost slysitelny, pritom je notas v low power modu a nijak teply. Ach jo.
Člověče to je divný, já ho teď měl odpoledne s sebou a měl jsem ho jak v Low Power tak v Balance a fakt nic neslyším, nemáš třeba smůlu na nějakej extra hlučnej kousek ???
Chtelo by to ten tvuj slyset, me se to zda hlucny, nekomu to tak treba neprijde. Uvidim, kdyztak pujde do reklamace.. :(
Davide, neblika ti displej? Ted jsem zjistil, ze mi obcas jakoby nepatrne problikne. :(
EDIT: abych to tu nezas... tak jsem poslal zadost o reklamaci. Abych mel otevrenou operu a qip a vetracek se pravidelne kazdych 15 vterin roztacel na hodne slysitelnou hranici, na to nemam. Navic jsem zjistil, ze mi cvaka disk (podobny zvuk jako by parkoval hlavicky). Ach jo.
Hynchenzo:
Tak to je mi lito,asi si trefil spatnej kousek.
Jinak na CZC jde o S10e celkem solidni debata.Trochu to sleduju a lidi z nej nakonec moc nadseny nejsou.Uz kvuli tomu displeji a taky kvuli tomu,ze je mozny si ho vyzvednout pouze osobne.Ale ten displej uz odradil hodne lidi.
Kua,tak ja zase nevim co bych casem vzal.Snad se u nas objevi ten S10 (non "e")... :confused:
Hynchenzo: Clovece tys to tedy koukam docela "vyzral" :-) U me zatim jedinej problem vypadalo ze je vadny jeden (sub)pixel ale to vypada ze se uz tak nejak "samo od sebe" dalo do kupy :-D
Ale tys to tedy vzal z gruntu - blikavej displej, cvakavej disk, hlucnej vetrak... Jinak ohledne monitoru jsem si blikani fakt nevsim a jelikoz ja jsem na tohle "uchyl" tak myslim ze bych to uz zpozoroval :wink:
EDIT: Jinak vcera jsem na prednasce jel s configem IE + Office 2007 (cili rekl bych zatezove ekvivalentni) a vetrak fakt nic... Takze IMHO mas fakt spis smulu na kus, nebo mozna spis ja stesti (?) kdyz jsem tu cetl od tebe ze si na vetraky stezuje na forech dost lidi...
On ten displej neblika stale, ale prijde mi ze pri vetsi zatezi obcas problikne do cerna, vubec nechapu. Disk cvaka v klidovem stavu. Ten vetrnik jede s mirnymi pauzami skoro stale, coz me dere nejvic. Holt az se dostanu do phy, tak jdu reklamovat.
Luky: dik za tip, juknu jim tam.
Pockej jako ze se displej vypne a zapne, jo? Tak to teda ne, toho bych si asi vsim urcite :-D Cvakani disku znam, jeden z mych predchozich NTB to delal taky, ale pokud vim tak doted funguje, takze destruktivni zavada to byt nemusi :-)
Jinak gl s reklamaci!
Nene pouze na pul vteriny ztmavne, nejdrive jsem myslel, ze mi hrabe z uceni, ale pak jsem si toho vsiml i ve dne kdyz to udelal nekolikrat za sebou. Tezko rici jak tohle budu prokazovat. :P
Disk cvaka jen kdyz nepracuje - tj. kdyz se nic nenacita nezapisuje.
Mne takhle nejak blikal displej na notebooku, zjistil jsem, ze za to muze ovladac graficke karty (GMA 950) - s jinou verzi to nedela. Treba to bude neco podobneho.
Zkusim, diky za tip.
Edit: tak koukam, ze drivery mam nejnovejsi...
No to byl prave ten problem u me..novej driver blikal, starej je ok.
Mam Driver Version: 6.14.10.4864
Driver Revision: PV 14.31
Dobre zkusim starsi driver. Ted mi bezel pres celou noc a zadneho bliknuti jsem si nevsiml (tedy pokud mrcha nebliknul kdyz jsem mzoural do uceni). Divne.
Muzu Ti poslat ten muj, pokud bys nenasel.
Mne to myslim blikalo pouze pri provozu na baterku.
Anduril: mas PM
Mimochodem dnes vysel pekny clanek pro mininotebooky.
http://www.extranotebook.cz/deset-ti...na-miniboocich
Tak tady kratke videjko o Lenovu S10e...Jsem zvedavy na kompletni test.Docela se mi zacal libit,ale zajima me prave z testu jak az to vadi to pitomy rozliseni.Pry to ve windows stale hlasi nezvykle rozliseni.Da se to sice v poho vypnout,ale uvidime kde pripadne to bude jeste haprovat.Pokud by to bylo celkem v poho,asi bych do nej i sel. :)
http://www.zive.cz/Clanky/Video-mini...2/default.aspx
EDIT: Jinak jak jsem videl poradne tu sesticlankovou baterii,tak moc mi na tom Lenovu "nesmrncuje".Urcite bych chtel (predpokladam ze je v zakladu) tu triclankovou baterku.Tu sesticlankovku bych si ale poridil taky,do zalohy,kdybych vedel ze se bude nekde hodit na delsich cestach bez el. site. :)
Luky: Pokud budes chtit 3clanek, tak se muzem pripadne domluvit. Tedy podle toho, jak mi dopadne reklamace - v pondeli tam jedu.
Anduril: Tak drivery mi notasek nezkousl. Instalaro zahlasi, ze zjistil jine systemove naroky a rucne se mi driver ani nezahlasi. - a blikani jsem si vsiml i kdyz byl notasek v siti. :/
Aha, tak je to uz postarsiho data ty ovladace a asi tam chybi zaznam pro "atomovy" chipset.
Hynchenzo:
Diky Ti za nabidku,ale zase tak rychle to Lenovo mit nebudu.Jak jsem psal jiz drive,nyni mam celkem dost vydaju nekde jinde,takze na ntb to v nejblizsi dobe opravdu nevypada a buhvi jestli to nebude trvat jeste delsi dobu nez si ho poridim... :confused:
Tak tady mame celkem pekny povidani od majitele Lenova S10e (z CZC).
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc....html?ansid=12
"...podarilo se mi rozhucet vetracek jen 2x a to vzdy pri napajecim profilu Performance a snaze prehravat 1080p video."
Tak v pondeli jim jedu svoji s9 hodit na hlavu. Me se toci vetracek uz na low profile pri 2 minutach necinnosti. Jsem zvedav, jak se k tomu postavi.
Hynchenzo: Myslím, že u tebe je to vážně vada.... Já si teď kurýruju chřipku a jelikož jsem spal včera odpoledne, tak jsem od čtyř od rána jen "očumoval", tak jsem si v noci, naprostým tichu, vzal NTB do postele, a větráček se při browsení po netu a pár dalších kravinkách neroztočil ani omylem...
Ale určitě dej vědět, jak se k té reklamaci postavili, to by mě zajímalo...
P.S: Docela bych si tipl, že ten parchant bude zrovna na reklamačce potichu :-D
S tim ze bude potichu naprosto pocitam, stejne tak ze by displej byt jen naznakem blikl. :-D
Zaroven tam koupim i 2GB pameti na pripadny upgrade. No uvidime, urcite poreferuji.
Hele ještě bych se rád zeptal - je možnost reklamovat na základě jednoho vadného (sub)pixelu? Přijde mi, že občas (respektive většinou, ale má tak "šikovnou" barvu že si toho moc často nevšimnu) mi jeden bod svítí pořád bleděmodře... Myslíte, že je to reklamovatelný? Ne, že by šlo o vadu kritickou nebo vadu takového typu, která by činila výrobek nepoužitelným, ale už jen tak z principu, pokud bych měl nárok na "bezvadný" výrobek tak se mi nechce si zbytečně nechávat kazový?
Na vadne pixely jsou nejake normy - tezko rici zda by ti reklamaci uznali. Ale urcite bych to zkusil. V pondeli se ti muzu zeptat.
Tak jestli by ses zeptal tak bych ti byl velmi povděčen... Já jim odesílal dotaz přes ten webový formulář na reklamační "teplou linku" ale tam na to asi slušně řečeno dlabou. Tak kdybys byl od té ochoty a zeptal se mi jestli je to akceptovatelný důvod, byl bych rád... Jinak ohledně těch norem taky nněco tuším, proto si nejsem jistý, jestli to je nebo není uznatelná reklamace...
Tady se o tom vedla diskuze:
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=47693
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=56282
V záručáku (tedy myšleno Informace o záruce v Uživatelské příručce) nic specificky o LCD není... Je tam pouze že na LCD, základovku, disk atd. je záruka 2 roky, ale nikde jsem se nedočetl nic o nějaké ISO normě která by řešila kvalitativní kategorie LCDček ani ničem podobném... Vycházeje z věty, že výrobce zaručuje že produkt je bez vad, by tu IMHO jistá šance byla?
Ja nemluvim o uzivatelske prirucce...ja mluvim o zarucnim listu. S uzivatelskou priruckou to preci nepujdes reklamovat :-)
V priloze ukazuju jak to ma Eee.
Já mluvím o tom, že Info o záruce v Příručce je jediné, co něco takového obsahuje. Jinak "záruční list" je tvořen sjetinou faktury z CZc, nic víc k tomu klasicky nemám 8-)
Tak prave jedu z czc - trochu nechtene jsem uplatnil 14 ti denni pravo odstoupit od smlouvy, doplatil jsem 2k a odnasim si bily s10 a 2GB pameti. Takze drzte palce at na nem nejsou chybky jako na predchozim.
David: na vadne pixely jsem se ptal - podle technika to pry duvod na reklamaci neni - ale kolik pixelu lenovo "netoleruje" nevi.
Btw co se tyce hlasky o rozliseni - hlasilo to i s9 jedna se o to, ze je default po instalaci win nastavena 16bit barevna hloubka.
Dík moc za info :-) S tím odstoupením od smlouvy jsem to taky zvažoval, ještě mám čas do pátku si to zvážit, ale zase mi to přijde morálně trochu prasárna jim vracet jinak v pohodě NTB jen proto, že jsem natrefil na lepší model (S10)... Navíc, rozlišení to větší nemá a ta S9ka mi jinak zatím naprosto vyhovuje... A když jsem člověče na tvojí S9 viděl co všechno se může naráz podělat na jednom notesu... Tak možná radši nebudu riskovat a zůstanu u svý S9 s jedním namodralým pixlíkem :wink:
Ja taktez nemel v planu odstoupit, ale vysledek by byl stejny jen s pravdepodobnou xx denni onanii s reklamacnim rizenim (navic s nejistym vysledkem). Kdyby meli nejakou s9 skladem, nevaham. Takhle jsem si priplatil + bude mit czc spokojeneho zakaznika a neplacenou reklamu.
Jedine co me stve je to, ze je me putuje z ebay 6 clankova baterie, ktera mi je k prdu. :)
Hynchenzo: Jestli bys mi jí půjčil na test (řekněme na dva tři dny) a zdála se mi OK, tak se můžeme domluvit, stejně jsem měl výhledově v plánu si ji možná pořídit a kdybych si ji mohl rovnou ozkoušet "live", tak by to bylo naprosto luxusní :wink:
V tom samozrejme nevidim nejmensi problem, az prijde, tak se domluvime. Jinak pujde na aukro :D
Hynchenzo:
Tak myslim ze je to celkem fajn,ted jen abys byl spokojenejsi a aby ti hlavne slapal lepe nez ta S9.Urcite pak ale dej jeste nejaky info uzivatele.Jediny info jsem zatim mel z diskuze v CZC.
Tak zatim poznatky.
- Vetrnik se sice spousti, ale nikterak casto - prijde mi, ze vetrnik se nespousti jako reakce na teplotu ale na vytizeni procesoru. Kazdopadne se to s tou moji predchozi s9 neda srovnat.
- Rozdil v displeji jsem ani nezaznamenal, mensi vertikalni rozliseni nijak nehraje roli
- 6clankova baterka je sice o fous neskladnejsi, ale zato vydrz je narez.
- 2GB pameti jedou bez problemu
No tak to jsou zatim celkem slusny poznatky,hlavne s tim rozlisenim :)
Jinak ty jsi tam narval 800MHz pameti?Slusny...
Uz abych ho mohl taky poridit. :D
Ted procitam diskuzi na zive a nechapu, proc je panu Holcikovi zatezko dvakrat kliknout a zbavit se indikace nestandartniho zobrazeni a stezuje si, ze ho to obtezuje pri kazdem spusteni. Plno lidi tim mate.
Luky: Ja mel v planu koupit 667, ale vybiral ji obchodnik a ja jen odsouhlasil obrazek a az kdyz jsem ji sem vkladal tak jsem koukal ze je na krabicce SODIM 6400 :D
Tak ja jsem furt na vazkach. Ted jsem si chvili hral s thinkpadem x32 a x60 a u nich by prechod z me T60p nebyl tak brutalni. Kazdopadne chci neco mensiho nez 14" .
Nezapomen, ze netbooky jsou znatelne a pomalejsi nez konvencni notebooky. Treba takove Eee nelze co se tyce rychlosti s T40 vubec srovnavat.
No hlavně je taky fér poznamenat, že 9" či 10" netbook rozhodně není něco, na čem by se dalo bez externích periferií pracovat třeba šest hodin denně... Na to tohle zařízení prostě není IMHO určeno :-)
Je mi jasne ze moje T60p je nekolikanasobne vykonnejsi, ale rikam si ze na net a filmy je to az az. Proto bych ho prodal, koupil neco mensiho, slabsiho a jak rikaval Mrazek, "jeste by zbylo na kafe" :)
Přesně podobným směrem pokukuju já.. T60 je super věc, ale na přenášení to furt nejni ono. A netbooky sou zase strašně mrňavé a hlavně s naprosto nepoužitelnými klávesnicemi, takže se koukám na X32 a X60, které mi připadají jako optimální kompromis..
berraneck: Já si na tu u S9ky začínám zvykat, asi na tom za chvíli budu schopný fungovat do té míry, že na tom kratší (řekněme stránku, dvě) dokument nějak slušně rychle napíšu a delší poupravím, ale pracovat na tom normálně, to si představit doopravdy nedovedu a to mám představivost velikou :-)
Pokud chceš "co nejmenší, ale stále ještě normální" notebook, tak podle mě Xková řada bude pro tebe to pravé...
A to je přesně ono.. jen na prohlížení netu či sledování filmů na cestách to jakžtakž stačí, ale to mi pak nepřijde jako rozumná investice, navíc když to mám hlavně jako nástroj a ne hračku. Kde ale rozumně nakoupit to Xko? Btw, jak velká klávesnice je u té S9ky oproti původnímu EEEčku? S tím jediným jsem měl čest, jinak mne to moc nezajímalo..
Pokud je puvodni EEE stejne velke jako eee901 tak je na hodne pidi. Na Lenovu po par dnech zvykani pisu vsema deseti.
Opravdu zalezi, co na nem chces delat a v pripade pracovniho nastroje jaky typ prace. Upravovat dokumenty v terenu, bez problemu, programovani asi ne-e.
Mno to EEE bude asi stejné jako e901, čili tímto mé úvahy končí. Stejně bych ale do baráku pustil něco jiného než thinkpad pouze ve vážném případě, což tento není:) A vzhledem k tomu, že ntb je můj hlavní PC, je nákup netbooku podle mne blbost. A jak čučím na eBay, ty Xka jsou za docela příjemné ceny. Byl by nějaký tip kde koupit v ČR?
Tak jestli je notebook tvůj hlavní PC, tak bych v oblasti netbooků opravdu nehledal... Já osobně mám S9ku pouze jako ultramobilní a ultralehký doplněk domácího desktopu a velkého (a těžkého s krátkou výdrží na baterii) služebního NTB... Jako hlavní bych si ho asi taky nepořizoval, ale funkci "chytřejšího zápisníku", jak jsem se tu již zmiňoval, plní perfektně :-)
Priznavam se rovnou, ze jsem to tu necetl cele, takze me pripadne i s dotazem poslete do patricnych mezi. :)
Premyslim o nejakem tom netbooku, a to na praci. Pracuju jako programator, coz jsem zde cetl, ze neni uplne ono, ovsem moje programovani vypada asi trochu nestandardne -
1/ pouzivam tak firefox + terminal pres celou plochu. Zadny ide s 50 panylkama a zalozkam typu eclipse (to neni popud k flamu prosim) u me nehrozi.
2/ nepracuju 8 hodin denne, jde o dve tri hodky po verech.
3/ Nic jinyho nez tohle a nejaky to browseni nedelam.
Z toho plyne, ze tech 1024x600 mi zily az tak netrha.
Co me trapi je toto:
1/neodejdou mi z toho pidiobrazu oci? jak se na to da koukat? Muj zrak me obvykle netrapi, vydrzim mnohem vic zirani do obrazovky, nez lide kolem me, ale stejne se toho trochu bojim, a nemel jsem zatim moznost si to nekde prohlednout.
2/ Co ta klavesnice, da se na to zvyknout?
konkretni modely me zaujaly dva - budto asus eee 1000, nebo lenovo, tusmi s60.
Zaujaly me spis vnejsim vzhledem, nerozumim vykonovym parametrum.- v tom mi davno ujel vlak. :)
takze otazka, myslite, ze je to pro me? Chci to hlavne kvuli vydrzi a mobilite.
KtK:
Tak postupně:
1) Koukat se na to dá, ale netroufnu si odhadnout, jak to bude při soustředěné programátorské práci několik hodin v kuse... Já to používám spíš opravd jako "zápisník"... Pokud ale neděláš osm hodin ale tak dvě, tři tak by se to dalo vydržet, IMHO... Ale samolitr že nic optimálního pro oči tyhle mikrodispleje nejsou :-)
2) Na klávesnici (mluvím o Lenovo S9e) se zvyknout dá, sice to chce trošku cviku, ale dá se to...
Obecně bych to řekl tak, že delší práce na netbooku bude mít asi trošku daleko k "pohodlí" ale IMHO je to docela akceptovatelná cena za mobilitu, kterou to přináší... Ale nebudeme si určitě nalhávat, že netbooky jsou ergonomickej zázrak :-D
Koukat se konkretne do lenova S9/10 v pohode nekolik hodin v kuse da - ted jsem par dni nedelal nic jineho. Na klavesnici si zvyknes taktez bez problemu.
No diky kluci, takze by to snad-nejak-asi slo.. :)
Jeste jedna vec - co ten Atom? Zaslechl jsem cosi o tom, ze to je vykonostne nekde na urovni celeronu na 1GHz? Co je na tom pravdy? Pripada mi to jako nesmysl..?
Nebenchmarkoval jsem ho, ale když nejedu na "šetřící režim", tak systém reaguje docela svižně, ale momentálně testuju výdrž šestičlánkový baterky (dává skutečně jak to vypadá tak těch 6 až 6,5 hodiny), na výkonnostní testy zatím nebyl čas :-)
Takže nevím, jestli je to na úrovni 1 GHz Celeru, ale jasně že megavýkon od toho asi nečekej :-)
Vykon na veskerou kancelarskou/net praci staci s prehledem i v podtaktovanem stavu. Zda se mi i sviznejsi nez spolubydlovo celeron. Taky jsem se vykonu bal a bez problemu.
EDIT: kdyby nekdo chtel snizi voltaz u sveho atomu tady je utilitka:
http://crystalmark.info/software/index-e.html
Nu tedy dobra, pristi thinkpad do domu bude ideapad :)
Tak s hlasitosti vetrniku Lenova nemam problem jen ja jak tak koukam, ale celkem hodne lidi, snad to budou inzenyri resit nejakym novym biosem.
Viz. tenhle thread na oficialnim Lenovo foru
Tak akorat jsem cetl v casopisu Computer test o Lenovu S10e a presne tam o tom problemu s ventilatorem pisou.Pry se jim zapinal casteji a i jim jakoby drncel.Takze asi taky meli nejaky spatny kus.Kazdopadne s tim ma Lenovo asi nejvetsi problemy,jinak vse vypada ze je v poho.