-
Re: nVidia GeForce 8800GT - recenze
256MB 8800 GT available for pre-order
Citace:
Overclockers UK is already listing a 256MB 8800 GT under their own brand name that is ready for pre-order, and they will aparently have it in stock on the 9th of November.
The card isn't that much cheaper than its 512MB counterparts, as Overclockers UK is listing it at £146.86 including VAT, while their own branded 512MB card is listed at £176.24 including VAT.
While you can save close to £30, we're not sure if the trade-off is worth it, as it seems as if even the more demanding video games work quite well with 512MB.
Fudzilla
Uvidime jestli dorazi toho 9. i k nam a jestli bude rozdil v cene vetsi. Vzhledem k "super" cenam GT u nas bych se tomu vubec nedivil.
-
Pro zajimavost jsem zkousel 88GT ZOTAC, OC nesel vys jak 740/960. Pak i BFG 88GT, ale ta se vubec nerozjela, mrtva od novoty :confused:
-
Citace:
Původně odeslal
comm
Pro zajimavost jsem zkousel
88GT ZOTAC, OC nesel vys jak 740/960. Pak i
BFG 88GT, ale ta se vubec nerozjela, mrtva od novoty :confused:
čekám každou chvíli poštu se ZOTACem. Doufám, že mi pamět půjde trochu víc a 740 na GPU je imho hodně dobrý, osobně budu rád za cokoliv nad 700.
-
Jadro je slusne, jeste musim poznamenat ze karta pri 660+ na jadre pri zatezi "cvrlika" :) (pri nizsich taktech je OK)
-
Citace:
Původně odeslal
comm
Jadro je slusne, jeste musim poznamenat ze karta pri 660+ na jadre pri zatezi "cvrlika" :) (pri nissich taktech je OK)
tak to asi půjde hned z baráku :( I když u GK mi to vadí zrovna nejmíň...., poslední dobou se mi zdá, že je dost problém sehnat železo bez buzzingu /MB, GK, monitor, zdroj
-
-
-
Citace:
Původně odeslal
comm
Někdo si plete Thermalright a Thermaltake.
Takže asi svůj HR-03 plus nevyužiju. Nebo, že by se dal časem dokoupit nějaký upgrade kit?
-
To HUSKY 14: Merit se mi nechce, pac se mi nechce ten chladic pracne oddelavat a pak zase nandavat. A v papirech od Accelera neni roztec bohuzel uvedena uvedena.
-
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
A v papirech od Accelera neni roztec bohuzel uvedena.
pokud nekecaj, tak v tomhle PDFku píšou rozteč 53,35 mm
http://www.arctic-cooling.com/downlo...tr_aclros1.pdf
obávám se, že tenhle škodováckej chladič tam nakonec nepůjde
-
Citace:
Původně odeslal
DamonCZ
Jj a krizem by to delalo tech 75,5mm.... a to by mela byt roztec na 88GT.
-
tak ted jsem prinesl domu ZOTAC 8800GT pisou 660Mhz jadro a Accelero S1 +Noctua 12cm (uz bude v case sesta :) ) plus jsem koupil TC medeny heatsinky na pameti.
predpokladam ze zitra bych to mohl prehodit - ale delam to u VGA prvne takze kdovi jak to dopadne :) - btw kdyz tam teda neni stitek warranty a nepose*u to tak zaruka nepada ze ? :) Hned pak napisu jestli sedi a jak chladi..
edit: to Accelero S1 je fakt obrovsky - z obrazku to nevypada
edit2: nejaka zakladni rada jak nepos*at vymenu chladice na grafarne ? :))
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
No musis s citem :) Jinak se na tom toho zkazit moc neda, na nic nepouzivat hrubou silu, at si nekde neco neodlomis. Jo a jeste bacha na sroubky, at jim treba nestrhnes zavit, nebo neco podbneho, protoze kdyby si pak na reklamaci donesl grafiku s puvodnim chladicem a oni by poznaly podle poskozenych sroubku ze jsi se v tom vrtal, tak by se jim to asi nelibilo.
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
V recenzi na Zive psali, ze stock chladic nemohli sundat, protoze ten plastovej kryt je k chladici napevno prilepenej.... Takze jestli ho "nejak" sundas, uz asi v pripade problemu s kartou nepocitej s reklamaci....
Nevim, treba jsou to jen keci, kartu nemam :(
Citace:
Původně odeslal Živě.cz
Bohužel byl plastový kryt k chladiči napevno přilepen, takže vám nemůžeme ukázat útroby chladiče, aniž bychom kryt nezničili.
-
ty si dislektik? pretoze tam slo o to, ze nesiel sundat kryt z CHLADICA a preto nesiel CHLADIC rozkuchat ... sundat siel uplne normalne :roll:
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
ty si dislektik? pretoze tam slo o to, ze nesiel sundat kryt z CHLADICA a preto nesiel CHLADIC rozkuchat ... sundat siel uplne normalne :roll:
Tak jo, tim lip.... a dislektik fakt nejsem, sorry :roll:
-
tak ja len kvoli tomu, ze ci chapes vyznam slov bez nejakych komplikacii ;)
-
1 Příloh-a(y)
Takže musím nějak vyrobit novou sponu na svůj Thermalright HR-03 Plus
-
Nemohl byste nekdo otestovat zatez CPU pri prehravani HD videa (h264)? V nekterych testech je snad jedno procento zatez, jinde k dvaceti.
Diky
-
-
Citace:
Původně odeslal
m0rp4euz
Nemohl byste nekdo otestovat zatez CPU pri prehravani HD videa (h264)? V nekterych testech je snad jedno procento zatez, jinde k dvaceti.
Diky
pustil jsem Elephant dream HD - 1920x1200 (asi) v VLC playeru - nevim do jake miry je to pouzitelne ale nic jinyho nemam - vytizitelnost CPU 8-11% spickove na 18% - W XP
-
Par postrehu se
Zotac 660Mhz core - v mym case (dobre vetrany) ma v klidu 55°C v zatezi max 80°C - otacky stabilne na 675rpm (ticha) - bez OC
nandal jsem ji do neuveritelne zadelanych rok starych XP po Atine a na default udelala v 3Dmark06 - 12180 (SM2.0 -5691, SM3.0 - 5426 CPU 2867) coz je docela pekne.
Accelero S1 a OC zase zitra ;) (a reinstal :/ )
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
pustil jsem Elephant dream HD - 1920x1200 (asi) v VLC playeru - nevim do jake miry je to pouzitelne ale nic jinyho nemam - vytizitelnost CPU 8-11% spickove na 18% - W XP
Tak VLC nevyuzije HW akceleraci ani nahodou - je to multiplatformni software s vlastnima kodekama. Imho jedina cesta, jak vyuzit tuto akceleraci je s pomoci softwaru jako je napr. PowerDVD a to nejlepe ve sve nejaktualnejsi verzi. Navic ani neuvadis jakym kodekem je ono video zkomprimovane ...
-
Jsi si jisty s tim VLC, respektive s ffmpeg ? Takze treba i mplayer ?
-
Nejak nechapu tvuj post. HW akcelerace techto formatu je resena zkrze PureVideo/AVIVO ne? Tj. soft bez jejich prime podpory, tj. player nebo kodek nemajici primou podporu aktualni verze techto technologii, nema sanci tu akceleraci vyuzit.
-
Koukal jsem na changelog ffmpeg a nic .. a dale:
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=63103
a taky nic ...
Hmm, to je ale uplne nahovno takova zavislost na HW + ovladace + SW, to at si strcej do hajzlu ...
-
LOL a jak sis to jako predstavoval? Kazda akcelerace cehokoliv vyzaduje spolupraci software a hardware, pripadne s mezivrstvou ovladace. Naopak ja sem rad, ze napr. Cyberlink filtry se daji pouzivat i mimo PowerDVD, tj. bez problemu prehravam filmy v Media Player Classic s AVIVO akceleraci. Stejne by to melo jit i s nVidii. Linux do toho netahej, ten je uplne mimo co se tyce podpory multimedii (duvody nechme stranou). Ani si nejak nedovedu predstavit, jak by FFMpeg jako multiplatformni sada kodeku mohl tyto velice specializovane (x86 + Win + nVidia/ATi driver) akcelerace podporovat. To by myslim k tomuto lehce OT tematu stacilo.
-
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Tak VLC nevyuzije HW akceleraci ani nahodou - je to multiplatformni software s vlastnima kodekama. Imho jedina cesta, jak vyuzit tuto akceleraci je s pomoci softwaru jako je napr. PowerDVD a to nejlepe ve sve nejaktualnejsi verzi. Navic ani neuvadis jakym kodekem je ono video zkomprimovane ...
jsem si to myslel ze to bude k nicemu ;) - novy powerDVD ted nemam tak kdyztak az na Vistach
-
tak v czc maj asusku za 8 litru, dostupnost dva dny, tak s touhle cenou me fakt dostaly , to jo kdyz si vzpomenu na ty recenze na zacatku , grafika stejne vykona jako 88 GTX za cenu 5500 kc a bla bla.. takze se sledovanim 88GT karet koncim tohle byla posledni kapka
-
Hmm, zvlastni, protoze ja jsem objednal vcera GB za 5300 a prijde 5.11 a bylo tam dostupnych jeste dalsich 9ks. Jinak vubec nechapu, proc by nekdo sledoval predrazene CC :)
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
Hmm, zvlastni, protoze ja jsem objednal vcera GB za 5300 a prijde 5.11 a bylo tam dostupnych jeste dalsich 9ks.
presne tak ja objednal v CZC ten Zotac a mam ho od vcera za 6,5 - chce mit jenom kliku nebo vcas objednat - objevi se tam NA CESTE - datum kdy prijedou a volnych kusu - kdyz rychle objednas tak je tvoje - pak zase je Neznama dostupnost kdyz jsou vyprodany.
edit: ja sleduju protoze to mam kousek a hlavne jako jediny jsou online schopny rict kdy karty budou nebo nebudou - u ostatnich shopu vetsinou neznama dodaci doba a kdyz jim clovek vola pise tak odpovi behem 1-3 tydne nebo koncem listopadu apod...
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
Hmm, zvlastni, protoze ja jsem objednal vcera GB za 5300 a prijde 5.11 a bylo tam dostupnych jeste dalsich 9ks. Jinak vubec nechapu, proc by nekdo sledoval predrazene CC :)
ja nemuzu najit ani jednu kartu skladem natoz abych si jeste molh vybrat levnejsi GB
-
Citace:
Původně odeslal
Caleb
LOL a jak sis to jako predstavoval? Kazda akcelerace cehokoliv vyzaduje spolupraci software a hardware, pripadne s mezivrstvou ovladace. Naopak ja sem rad, ze napr. Cyberlink filtry se daji pouzivat i mimo PowerDVD, tj. bez problemu prehravam filmy v Media Player Classic s AVIVO akceleraci. Stejne by to melo jit i s nVidii. Linux do toho netahej, ten je uplne mimo co se tyce podpory multimedii (duvody nechme stranou). Ani si nejak nedovedu predstavit, jak by FFMpeg jako multiplatformni sada kodeku mohl tyto velice specializovane (x86 + Win + nVidia/ATi driver) akcelerace podporovat. To by myslim k tomuto lehce OT tematu stacilo.
Predstavoval jsem si to jednoduse, ze uvolni HW specifikace (tak jako treba ATi) , pak mi staci linux, ovladac v jadre a podpora v mplyer a trada ... :-)
Presne jako u All-in-wonderu a TV karet ... Linux do toto taham, protoze je to dobry priklad a da se to lepe prezentovat nez na Windows .. Ano mas pravdu linux je v podpore multimedii UPLNE jinde - nastesti .. :-)
-
nevite zda nejaky shop uz nabizi Zotac AMP verzi ?
-
Citace:
Původně odeslal
svaca
Predstavoval jsem si to jednoduse, ze uvolni HW specifikace (tak jako treba ATi) , pak mi staci linux, ovladac v jadre a podpora v mplyer a trada ... :-)
Presne jako u All-in-wonderu a TV karet ... Linux do toto taham, protoze je to dobry priklad a da se to lepe prezentovat nez na Windows .. Ano mas pravdu linux je v podpore multimedii UPLNE jinde - nastesti .. :-)
ehm, tebou popisana metoda je uplne presne to iste ako to bezi v sucasnosti v oknach (ovladac/codec vs. prehravac) ...
-
Ano i ne. Dobre by bylo mit k tomu ty specifikace, at si to napise vyvojar jadra primo a at se to resi na urovni kernelu. Ve windows je to podobne, ale podle me to NENI free, urcite za to neco Cyberlink plati, nebo tak neco, jinak by to samozrejme mohlo umet i to VLC, je preci uplne jedno, zda pouziva vlastni kodeky, ci ne ... ATi neumi ovladace pro linux - tak to vyresilo volnou dokumentaci, ala napiste si to sami .. To je VELMI gut pristup .. nVidia nic takoveho nedela ani primo pro grafiky, natoz pro HW kodovani, ale ona zase dela spica binarni ovladace ... Tyhle boje jsou fakt trapny ...
-
v oknach to je jednoduche u nvidie > purevideo HD ti zakceleruje/upravi/poriesi vsetko bez nutnosti podpory softu (vsetko == to co umi)
-
Jinak je opravdu jeble to, ze abych vyuzil funkce grafiky, musim za celkem tezke penize kupovat PowerDVD nebo aspon PureVideo. Nebo nVidia uz PureVideo kodeky uvolnila zdarma? (nemyslim nejakou podporu v ovladacich, ale napr. primo MPEG2 kodek, schopnej dekodovat MPEG2 stream). Nechapu pro do tohodle svaca taha linux, jakoby snad slo o neco jineho nez klasicky problem driveru a podpory HW v linuxu.
-
Sorry ale to NENI klasicky problem .. Linux ma SAMOZREJME vybornou podporu kvalitniho HW. Lepsi nez win. a vic veci tam chodi ..
Ale tady jse prave o to, co rikas, proste to neuvolni .. Protoze se komercne VZDY chce jen dohodnout .. Linux zminuju jen proto , ze je kompletne free, tedy OS a aplikace ... Tim chci rict, ze mi NESTACI treba to, ze by komercni PowerDVD jelo s purevideo pod linuxem jako vinko ...
Chci aby byl svobodny ovladac, pro purevideo, a diky tomu pojedou VESKERE aplikace, ktere to budou mit zakompilovane, jako treba OpenGL ..
To nez abych se sral s tim, ze potrebuju Win + grafiku + purevideo + PowerDVD, to uz je lepsi koupit nejaky kus HW do obyvaku a vyprdnout se na PC ... Chapes ? Jenze oni to nikdy neudelaji, protoze pak by se daly pouzivat grafiky i pro jine vypocty nez ve hrach a nVidia by z toho mela 0 korun .... Proste smejdi.
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
v oknach to je jednoduche u nvidie > purevideo HD ti zakceleruje/upravi/poriesi vsetko bez nutnosti podpory softu (vsetko == to co umi)
Tak a proc to neumi ZADNA free aplikace ??? Protoze nVidia nechce ..
A protoze lidi od VLC a pod. nemaji dokumentaci ani povoleni ...
Jinak by to byla hracka to mit/pouzivat uplne vsude ...
-
Citace:
Původně odeslal
svaca
To nez abych se sral s tim, ze potrebuju Win + grafiku + purevideo + PowerDVD,
Imho.... Purevideo nepotřebuješ, to je už dávno obsažené ve FW a PowerDVD dnes už bundlujou skoro ke "každé druhé" grafice.
-
Tak jsem na Zotac prave nandal Accelero S1, na pameti jsem nalepil medeny thermaltake pasivky (neustale svine padali tak sem jim kapnul trochu lepidla po strane - snad se pameti neuvari). Regulatory jsem nechal byt zatim -nevedel jsem ktere (UZ vim -foto je na PCT4u).
Na S1 je Noctua 12cm 1200rpm a teploty
idle - 40°C
burn - 53°C (max co sem videl vetsinou 51°C - jen na 3dmarku vic jsem nezkousel dokud se nechladi regulatory)
takty default 660/900
par foto www.kolecko.info/!alba/vga/index.html
-
Citace:
Původně odeslal
comm
Takze Gainward da max. 720/950 (pameti proste nejdou ani o tuk vic, okamzite rozpadly obraz). V Marku 11811, kdyz karta dosahne 100°C tak precijen trosku zvysi otacky, asi na 30-40% odhadem :D
čus já je reguluju v experttool i to tam jde taktit a v 3dmarku06 mam 12500 bfg 8800gt 660/1600/950 zatim ale to dělá asi ten cpu
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
Na S1 je Noctua 12cm 1200rpm....
Super.... hele Poofy a proc tu Noctuu neotocis, aby ti ofukovala zebra pasivu + ty medeny pasivky a treba i regulatory?
-
Mensi upozorneni (nevim jestli to tu nebylo, nechce se mi to procitat), testoval jsem vcera kartu Zotac u mne na Abitu AX8 revize 1, Via KT890 a karta nenabootovala, jen jede ventilator na plny pecky a to je vsecko. Dneska sem to jeste overil v praci na Asrocku 4coredual pro P4 s LGA, chipset opet Via a stejna situace. Takze kdo ma chipset VIA at radeji s funkcnosti nepocita.
Karta samotna je v poradku, funguje normalne na nforce 550.
-
Citace:
Původně odeslal
husky14
Super.... hele Poofy a proc tu Noctuu neotocis, aby ti ofukovala zebra pasivu + ty medeny pasivky a treba i regulatory?
protoze sem blbec a dal sem ji obracene :)
-
Citace:
Původně odeslal
Vlask
Mensi upozorneni (nevim jestli to tu nebylo, nechce se mi to procitat), testoval jsem vcera kartu Zotac u mne na Abitu AX8 revize 1, Via KT890 a karta nenabootovala, jen jede ventilator na plny pecky a to je vsecko. Dneska sem to jeste overil v praci na Asrocku 4coredual pro P4 s LGA, chipset opet Via a stejna situace. Takze kdo ma chipset VIA at radeji s funkcnosti nepocita.
Hmm tak to je drsny ... Chipsty VIA jsem mel vzdy rad. Ale pak to cele usnulo... A to nejsou samozrejme ani zadne aktualizace biosu, ze ?
-
je normalni ze kdyz nahodim nestabilni takty, tak je to nestabilni i v 2D ??? nebo se mi sekne start windows... ?? Ja myslel ze ty vysoky takty to nahazuje az ve 3D jako Ati ..?
edit: zatim to vypada ze jadro nedostanu pres 720Mhz :/ jsem cekal lepsi OC ..
-
OC 120MHz na jadre ti prijde nizke? :lol:
Sakra to jsou ale naroky dneska, to teda opravdu koukam.
Zalezi v cem taktujes, nektere programy prepnou pri testu kartu do 3D modu, takze se neni cemu divit, ze muze i zamrznout. Seknout pri startu Windows by se to ale nemelo. Ses si jisty, ze kartu taktujes pouze v 3D modu? Co se tyce shaderu, tak ten nasobek 2.5x neni potreba dodrzovat. Z testu vychazi, ze je lepsi nejdriv taktovat shadery, najit max. frekvenci a pak teprve taktovat zbytek.
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
OC 120MHz na jadre ti prijde nizke? :lol:
Sakra to jsou ale naroky dneska, to teda opravdu koukam.
Zalezi v cem taktujes, nektere programy prepnou pri testu kartu do 3D modu, takze se neni cemu divit, ze muze i zamrznout. Seknout pri startu Windows by se to ale nemelo. Ses si jisty, ze kartu taktujes pouze v 3D modu? Co se tyce shaderu, tak ten nasobek 2.5x neni potreba dodrzovat. Z testu vychazi, ze je lepsi nejdriv taktovat shadery, najit max. frekvenci a pak teprve taktovat zbytek.
no default to ma 660Mhz od vyrobce ;)
jinak taktuju - soupu posuvnikama v extert toolu - nevim cim mam zjistit aktualni frekvenci 2D...
Jinak ted treba po 4 marne se snazim nastartovat XP potom co sem prepisk takt shaderu (720/1850/1800) -seknou se... to mi prijde divny ... s nvidiema a expert toolem nemam zadny zkusenosti tak treba delam neco blbe
edit: tomu bootu pomaha kdyz zapnu/vypnu pc - restartovat muzu treba 5x a nic.. jakoby se ta karta potrebovala vyresetovat boco to nechapu
-
No tak kdyz mas OC verzi, tak se nediv, ze ti jde "pouze" o 60MHz. Jinak taktuj radsi pres RivaTuner, tam je presne videt, jestli menis takty v 2D nebo 3D modu.
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
No tak kdyz mas OC verzi, tak se nediv, ze ti jde "pouze" o 60MHz. Jinak taktuj radsi pres RivaTuner, tam je presne videt, jestli menis takty v 2D nebo 3D modu.
ok zkusim riva tuner dik
edit: tak jsem odinstaloval expert tools, nahodil default takty a stejne se mi sekly windows v 2D :/ ...nejdriv asi preinstaluju protoze to bud ovladacema (byla tam ati) a nebo spatnou kartou :/ - zdroj kdyz tam byla x1900xt nepodezrivam
-
Protoze v tech poslednich nVidlich ovladacich je nefunkcni rozdelovani 2D/3D takteni, vsechno se taktuje najednou (tj. nastavim sice takty pro 3D, ale ty se pouzijou i pro 2D). Je to napsano i v RLS notech k RivaTuneru 2.06 Final...
Citace:
Původně odeslal
Poofy
Poofy, neco tam mas hrube spatne... podivej se na tvoji fotku jeste jednou a rekni mi, jak je mozny, ze se ti vetrak toci proti smeru... Takhle jak je ten vetrak postavenej, tak by ti foukal do obliceje, kdybys na nej koukal... I tvar lopatek tomu odpovida... Tj koukas na vyfukovou stranu vetraku...
-
No ty voe ja to mam fakt obracene - nejak sem to nezkoumal proste jsem to tam dal a byl skalopevne presvedcenej ze je to spravne :))
diky za upozorneni
-
Dik za fotky 88GT&S1, az budes mit polepene i napajeni tak jeste prihod linky na obr. ;)
-
Citace:
Původně odeslal
comm
Dik za fotky 88GT&S1, az budes mit polepene i napajeni tak jeste prihod linky na obr. ;)
http://rs201tl.rapidshare.com/files/...8800GT_010.JPG
Zkopiroval jsem to z PCT4a - pouzil jsem 4 hlinikovy pasivky co byly pribaleny k S1 a to tak ze horni dve na sikmo aby obsahli vsechny 4 soucastky a dve spodni mista jak mi prislo pod ruku.
Sundavat S1 pokud nebudu muset uz nebudu - zkousel sem to blejskout makrem ale nic z toho neni videt kdyz jsou tam ty zebra
jinak:
protoze jsem dal obracene vetrak tak tady jsou opravene vysledky:
Zotac 8800GT 660/900 default
Accelero S1 + 12cm Noctua - 1200RPM + 12x pasivky (8+4 ram,regulatory)
teploty:
idle 38°C
burn 45°C (max. vetsinou 43°C -kratkodobe 3Dmark06)
...coz je teda mnohem lepsi nez jsem cekal
tak nakonec 720/1800/1850 - vic to nejde cekam jak se to vyvrbi s BIOSama ;)
teploty i pri OC prakticky stejny
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
idle 38°C
burn 45°C (max. vetsinou 43°C -kratkodobe 3Dmark06)
...coz je teda mnohem lepsi nez jsem cekal
To uz je s tou Noctuou otocenou spravne....? :D Tak to je super teplota.... ;)
Btw. tu outtake Noctuu na casu mas taky obracene, fouka ti dovnitr....
-
Citace:
Původně odeslal
husky14
To uz je s tou Noctuou otocenou spravne....? :D Tak to je super teplota.... ;)
Btw. tu outtake Noctuu na casu mas taky obracene, fouka ti dovnitr....
jj ja jsem predevcirem menil case -dal sem prvni obracene a ostatni podle ni ;) uz jsem vsechny obratil
na S1 uz je teda spravne a teploty jsou pekny pri oc skoro stejny - skoda ze jsem limitovanej v tech taktech, doufam ze tam pujde dat bios ze Zotac AMP ;) nebo EVGA kde maji vyssi napeti.
nezkousel jste uz nekdo Nibitor v3.5a nebo nvFlash 5.57 ? - meli by mit podporu G92
-
Poofy, muzes mi prosim zmerit rozmer na obr. v odkazu?Diky.(sorry ze sem si pucil fotku)
Mam v bocnici vetrak a zrejme tam S1 nenacpu.
Je tu nekdo,kdo muze tento rozmer zjistit s Thermalrightem HR-03 Plus?
http://picasaweb.google.com/mxxxxv/8...76909761615074
obr zde: http://picasaweb.google.com/mxxxxv/8800GT
-
15,7 cm - od motherboardu ke konci S1 (mereno pravitkem takze plus minus 3 mm -radsi vic )
tak u moji ZOTAC vycetl NiBitor toto
Clockrates - EXTRA 660/1600/900
Voltages - EXTRA 1,05V (ostatni 3D,2D,Thrl jsou nevyplnene)
VID mode (0,95-1,1V)
tak a ted co s tim aby to slo lepe taktnout - uz jste to nekdo zkousel menit ?
-
nV karty menit napeti pomoci biosu neumi a uz delsi dobu myslim. Jedina sance je volt mod.
-
Diky, myslels asi 15,7Cm.. Sice sem chtel od zahnuti zaslepky ale ja uz si to spoctu:-) ...nevleze.
-
Citace:
Původně odeslal
mxxxv
Diky, myslels asi 15,7Cm.. Sice sem chtel od zahnuti zaslepky ale ja uz si to spoctu:-) ...nevleze.
jj cm ... nevleze = novy case ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
nV karty menit napeti pomoci biosu neumi a uz delsi dobu myslim. Jedina sance je
volt mod.
tak pajet tam nic rozhodne nebudu... co sem pocetl na PCT nekdo tvrdil ze ta evga ma vyssi napeti - takze ale to asi nebude biosem ale ze ma jinou desku - no skoda :/
-
Poofy: nevyskusas accelero s1 pasivne s nasadenou bocnicou a samozrejme spravne otocenymi ventilatormi? :) Aby si mal normalny tok vzduchu v case. Mne accelero bez problemov uchladi pasivne pretaktovaneho radeona na nizsie teploty ako stock chladic... aj ked to je cca 2/3 tepelneho vykonu GT-cka.
-
http://www.datacomp.sk/default.asp?c...em&stiid=16902
gigabyte za 6500sk. nejako nechapem preco je to take lacne. asus stoji 8300sk to akoze gigabyte je taka shit znacka abo co?
-
Citace:
Původně odeslal
Pret
Poofy: nevyskusas accelero s1 pasivne s nasadenou bocnicou a samozrejme spravne otocenymi ventilatormi? :) Aby si mal normalny tok vzduchu v case. Mne accelero bez problemov uchladi pasivne pretaktovaneho radeona na nizsie teploty ako stock chladic... aj ked to je cca 2/3 tepelneho vykonu GT-cka.
co po me chces - vyzkouset teploty pasivne S1 s behem jen ventilatoru v case? (jinak vsechny ventilatory jsou uz spravne :p )
Jestli jo tak ale az pozde vecer nebo zitra ted jdu reinstalovat systemy.
btw: na pct po me chteli fotit ty regulatory takze nefotli jsem je pac nebud kvuli tomu zase sundavat celej chladic ale aspon nazorne
http://kolecko.info/pasivy.jpg
to modre jsou tedy hlinikove pasivky davane k S1
jinak opravdu nevim jestli je to tak spravne - jen sem pokryl ty soucastky co jsou na tom obrazku vyznaceny cervene - no karta zatim neshorela...
-
Ja len ci by S1 neuchladil tu kartu aj pasivne. :)
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
jinak opravdu nevim jestli je to tak spravne - jen sem pokryl ty soucastky co jsou na tom obrazku vyznaceny cervene - no karta zatim neshorela...
Imho to mas spravne, kdyz vychazim z fotek chladice, tak pasta je na nem tam, kde pises ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
tak pajet tam nic rozhodne nebudu... co sem pocetl na PCT nekdo tvrdil ze ta evga ma vyssi napeti - takze ale to asi nebude biosem ale ze ma jinou desku - no skoda :/
Je mozne, ze nakonec pujde pouzit i pencil mod, u pameti uz funguje.
btw.
Citace:
At 1.155Vgpu, one of the guys is hitting 820/1944/1000.
http://www.xtremesystems.org/forums/...&postcount=101
-
tak nevim - sekaly se mi start win, i ve windows normalne 2D (zamrzl obraz) tak jsem myslel ze je to zadelanym systemem - drivery byly pribalene na CD.
ted jsem nove nainstalil XP a jen co jsem tam dal nove drivery (ze stranek nvidie) tak opet to same -zamrzaji jak v praci tak pri startu - kua cim to muze byt - ovladacema teda asi tezko (takty samozrejme po ciste instalaci ma defaultni)
edit: zajimavy je ze to neustale zamrza dokud uplne nevypnu -nezapnu pc , jak kdyby po kazdy zmene driveru nebo taktu se karta potrebovala "zrestartovat"
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
tak nevim - sekaly se mi start win, i ve windows normalne 2D (zamrzl obraz) tak jsem myslel ze je to zadelanym systemem - drivery byly pribalene na CD.
ted jsem nove nainstalil XP a jen co jsem tam dal nove drivery (ze stranek nvidie) tak opet to same -zamrzaji jak v praci tak pri startu - kua cim to muze byt - ovladacema teda asi tezko
zkus podtaktovat grafiku, třeba se přehřejvá, nebo má problém s napájením
-
Citace:
Původně odeslal
Over
zkus podtaktovat grafiku, třeba se přehřejvá, nebo má problém s napájením
no mam na ni S1 - ma 40°C a vsude pasivy... a napajeni - mam sice PCIe 1.0 ale to by nemelo hrat roli co se tyce zdroje byla tam AtiX1900XT ta si bere asi podobne Wattu ne?
edit: jo a pri startu win se to sekne presne v tom miste kdy to problikava - tj nacita asi ovladace grafiky..
dokonce i bios MB sem dal nejnovejsi
-
Už jsem sem jednou psal, že je problém v OVLADAČÍCH, kde v 190.x nefunguje rozdělené taktování 2d/3d, ale kdy je všechno nastavení pro 2d/3d SPOJENO! viz RLS notes k RivaTuneru 2.06:
Added ForceWare 167.xx and 169.xx drivers families support.
Please take a note that 2D/3D performance levels switching is broken in currently broken in these drivers,
so adjusting 2D performance level settings (e.g. 2D clocks) via RivaTuner will also change 3D performance level settings and vice versa.
-
Citace:
Původně odeslal
Doktor-Prase
Už jsem sem
jednou psal, že je problém v OVLADAČÍCH, kde v 190.x nefunguje rozdělené taktování 2d/3d, ale kdy je všechno nastavení pro 2d/3d SPOJENO! viz RLS notes k RivaTuneru 2.06:
Added ForceWare 167.xx and 169.xx drivers families support.
Please take a note that 2D/3D performance levels switching is broken in currently broken in these drivers,
so adjusting 2D performance level settings (e.g. 2D clocks) via RivaTuner will also change 3D performance level settings and vice versa.
a jakou to ma souvislost s tim ze mi to zamrza pri defaultnich taktech uz pri startu win ?
nikdo jiny si na to nestezuje a vsichni maji 16X,xx ovladace.
-
Citace:
Původně odeslal
Vlask
Tak to je mrzute, vzhledem k tomu, ze mam Asrock 4coredual.. No nakonec mi nezbyde nez koupit od nekoho starou 8800gts - ta je aspon vyzkousena, ze funguje..
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
a jakou to ma souvislost s tim ze mi to zamrza pri defaultnich taktech uz pri startu win ?
nikdo jiny si na to nestezuje a vsichni maji 16X,xx ovladace.
Sorry, nevsim sem si toho "pri defaultech", vim ze si mel problem se stabilitou pri pretaktovani 3D, tak ze ti padaly wokna i ve 2D.
Jeste jednou se omlouvam.
@Milka: nechtel bys moji GTSku? Asi bych sel do GT...
-
Citace:
Původně odeslal
milka
Tak to je mrzute, vzhledem k tomu, ze mam Asrock 4coredual.. No nakonec mi nezbyde nez koupit od nekoho starou 8800gts - ta je aspon vyzkousena, ze funguje..
Jestli by se vic nevyplatilo vymenit spis desku (PCI-E jen x4, postarsi S-ATA radic) a pameti (1GB ddr2 stoji cca 600,- ... resp. svuj 1GB DDR prodas temer za cenu novych 2GB ddr2).
-
D-P: nic se nedeje
tak jsem zkusil i dat cpu a ram na default a stejne - tentokrat v OC to pri 3Dmark zamrzlo
nechapu ze 3Dmark projede 2x v pohode - zrestartuju a na tech samych taktech se pak zamrzne -
nemuze to byt zdrojem ? 450W ale ASUS .. kdovi jak je na tom / ale jak sem psal s radeonem v pohode
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
nemuze to byt zdrojem ? 450W ale ASUS .. kdovi jak je na tom / ale jak sem psal s radeonem v pohode
No pokud me pamet neklame, tak si tam predtim mel X1900XT ze? A ta zere stejne, ne-li snad vic nez tedka Tvoje 8800GT, takze tady bych problem ve zdroji nevidel.
-
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
No pokud me pamet neklame, tak si tam predtim mel X1900XT ze? A ta zere stejne, ne-li snad vic nez tedka Tvoje 8800GT, takze tady bych problem ve zdroji nevidel.
je to tak... zdrojem to neni, cpu, ram na defaultu, xp cisty ovladace vymeneny za novy od nvidie ... tak snad opravdu mam nejakej blbej kus :/ jinak ted uz mi nejde stabilne ani tech 720/1800/1850
-
Divné je, že ti to padá na čistém systému... a před reinstalem to bylo OK?
-
Citace:
Původně odeslal
jrk
Divné je, že ti to padá na čistém systému... a před reinstalem to bylo OK?
ne to samy
-
Dělalo to i před výměnou chladiče? ... protože je možné, že tím tebou namontovaným chladičem nechladíš některý obvod, který je chladit třeba...Já bych asi chladič na 8800GT neměnil, myslím, že originální je celkem OK, i pro rozumný overclock...
-
Citace:
Původně odeslal
jrk
Dělalo to i před výměnou chladiče? ... protože je možné, že tím tebou namontovaným chladičem nechladíš některý obvod, který je chladit třeba...Já bych asi chladič na 8800GT neměnil, myslím, že originální je celkem OK, i pro rozumný overclock...
puvoni chladic tam byl na jeden 3Dmark v defaultu takze tezko rict
co bys ty menil nebo jaky je puvodni chladic je irrelevantni -podle me je puvodni chladic mizernej i kdyz oc s nim jde.
tak projizdim 3Dmark po nekalikate na default a v pohode - to je fakt zahada - kazdopadne to vypada ze to bude mizerny na oc
-
-
Citace:
Původně odeslal
jrk
co to ma byt v tom teste v 3d marku 06 na 2560 16af a 8aa ma 0fps to preco? a v sli ma 2fps. aj gts tam ma viac
-
vypozoroval jsem ze to proste spadne nahodne kdy se tomu chce - takze pevne doufam ze je to driverama...
Tak jsem nahodiv FW 169.04
a zkusil jsem i jine takty - 700/1700/2000 ! ... projelo to stabilne
edit(02:20) - 5x 3Dmark stabilni na 700/1700/2000 - karta se asi konecne umoudrila - nebo to je temi FW 169.04 ;)
teploty s temito OC jsou 40/48°C
dalsi vec ale je ze po kazdem restartu se mi asi prepne PCIe z 16x na 1x protoze pak jde vykon asi 5x dolu - pomuze tomu jen zapnuti/vypnuti pc ..
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
vypozoroval jsem ze to proste spadne nahodne kdy se tomu chce - takze pevne doufam ze je to driverama...
Vyzkousej grafiku u nekoho jineho... tim bys vyloucil jeji vadu, pak uz jedine pockat na jine drivery, nebo vymena zakl. desky. Ja jsem pozoroval u vsech 88GT co jsem zkousel (BFG, GB, GW, Zotac), ze nemaji rady velkou zmenu frekvence, 88GTS jsem provozoval ve 2D na 150/150MHz (teplota o 10°C nizsi), ale u GT stacilo mi 400/600 a pak pri skokovem prechodu na default zamrzla. To same se mi delo u OC, 720/1000>600/900 sek (ale nebylo to pravidlem, cca kazda 5. zmena).
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
Tak jsem nahodiv FW 169.04
a zkusil jsem i jine takty - 700/1700/2000 ! ... projelo to stabilne
edit(02:20) - 5x 3Dmark stabilni na 700/1700/2000 - karta se asi konecne umoudrila - nebo to je temi FW 169.04 ;)
teploty s temito OC jsou 40/48°C
dalsi vec ale je ze po kazdem restartu se mi asi prepne PCIe z 16x na 1x protoze pak jde vykon asi 5x dolu - pomuze tomu jen zapnuti/vypnuti pc ..
Zkus si pohrát s frekvencí PCIE v biosu, zkus jí dát na 110Mhz nebo naopak na 101Mhz, jestli to pak nebude stabilně na 16x. Možná i voltáž zvýšit/snížit u PCIE/SATA
-
comm: jak jsem psal v edit nakonec s novymi drivery se karta stala stabilni!
jinak mas naprostou pravdu s temi zmenami frekvence - kdyz jsem zvedal takty o malo tak v pohode ale skokove vetsi zmena mela za nasledek zamrznuti.
Spajdr: super diky hned to vyzkousim
edit: Spajre tak mas me velke diky (karmu ti 2x dat nemuzu ;) ) PCIe 110Mhz SB 1,6V a uz to jede porad na x16
-
Tak ted tak pokukuju po tech vsech GF 8800GT,pro znamyho a pozdeji treba i pro sebe,ale stale nevim kterou vybrat.Prijde mi to docela tezky.Cenove jsou na tom vsechny skoro stejne (CzC),akorat maji kazda o neco malo jine takty.Premyslim spise o tech,ktere uz ze zakladu maji zvysene takty.Je jich ale i tak dost a tak nevim nevim...Zajimava mi prijde take MSI s takty 660/1900MHz,ale nevidel jsem tady na ni zadny testy.Dale jsou to samozrejme ZOTAC,BFG a popr. i Gigabyte.Ta MSI mi ale prijde nejzajimavejsi a cenove na tom take neni nejhure.
Asi by se to spise hodilo do Nakupni poradny,ale tady se to vice resi,tak treba nekdo nahodi svoje dalsi zkusenosti... :)
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
Tak ted tak pokukuju po tech vsech GF 8800GT,pro znamyho a pozdeji treba i pro sebe,ale stale nevim kterou vybrat.Prijde mi to docela tezky.Cenove jsou na tom vsechny skoro stejne (CzC),akorat maji kazda o neco malo jine takty.Premyslim spise o tech,ktere uz ze zakladu maji zvysene takty.Je jich ale i tak dost a tak nevim nevim...Zajimava mi prijde take MSI s takty 660/1900MHz,ale nevidel jsem tady na ni zadny testy.Dale jsou to samozrejme ZOTAC,BFG a popr. i Gigabyte.Ta MSI mi ale prijde nejzajimavejsi a cenove na tom take neni nejhure.
Asi by se to spise hodilo do Nakupni poradny,ale tady se to vice resi,tak treba nekdo nahodi svoje dalsi zkusenosti... :)
rekl bych ze je jedno kterou koupis - vybirej podle ceny dostupnosti a pribalene hry. Jestli ji nebudes taktovat tak asi bude lepsi OC edice a jestli je k taktovani vhodnejsi ta OC - tezko rict.
Casem budes moct vybirat i z jinych chladicu.
-
Kupovat OC karty je naprosto zbytecne, hlavne v pripade 8800GT, kde se snad neda najit spatny kus na taktovani. To plati samozrejme v pripade, ze se cenove lisi.
Citace:
Původně odeslal Luk(y)isek
Dale jsou to samozrejme ZOTAC,BFG a popr. i Gigabyte.
Popripade i GB? Ja bych o nicem jinem ani nepremyslel, pokud si pocka ten znamy na pristi dodavku. Ale jestli se mu opravdu chce ten 1k vyhodit za nic, tak at ho posle klidne me :p
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
rekl bych ze je jedno kterou koupis - vybirej podle ceny dostupnosti a pribalene hry. Jestli ji nebudes taktovat tak asi bude lepsi OC edice a jestli je k taktovani vhodnejsi ta OC - tezko rict.
Casem budes moct vybirat i z jinych chladicu.
Diky moc za rychlou reakci.
Ja bych kazdopadne radeji volil OC edici,kterou bych samozrejme chtel ale jeste zkusit pretocit co to pujde.U te MSI napr. pameti vice pres 2000MHz a GPU pres 700MHz.Myslim ze by se to dalo.Uvidime co vymyslim.
Jinak chladic bych tam chtel dat asi urcite jinej.Pokud by to slo bezproblemu,tak bych tam nahodil svuj Zalman VF-900Cu nebo bych poridil VF-1000.Urcite lepsi nez zakladni hlucny a ne tolik vykonny chladic.
EDIT:
Citace:
Původně odeslal
Masster
Kupovat OC karty je naprosto zbytecne, hlavne v pripade 8800GT, kde se snad neda najit spatny kus na taktovani. To plati samozrejme v pripade, ze se cenove lisi.
Popripade i GB? Ja bych o nicem jinem ani nepremyslel, pokud si pocka ten znamy na pristi dodavku. Ale jestli se mu opravdu chce ten 1k vyhodit za nic, tak at ho posle klidne me :p
Tak jsi reagoval rychleji nez ja...No jak rikam,stale jsem na vazkach.U znameho neni jiste jestli neco bude brat,ale on kazdopadne netaktuje,tak by mu i ten Gigabyte stacil.Ostatne i me,jak vidim,taktovat jdou vsechny,ale preci jen OC edice maji uz od zakladu zvysene takty.Kazdopadne ja take premyslim o jeji porizeni,tedy pokud budou penizky na zbyt a jestli se vubec rozhodnu.
-
Já bych se ještě vrátil k Thermalrightu HR-03 Plus, dle výrobce není kompatibilní s 8800 GT, proto vyrobili HT-03 GT (viz popis na jejich stráknách).
-
Citace:
Původně odeslal
Behemot
Já bych se ještě vrátil k Thermalrightu HR-03 Plus, dle výrobce není kompatibilní s 8800 GT, proto vyrobili HT-03 GT (viz popis na jejich stráknách).
Jj vime, viz. treba tady....
Ale vzhledem k tomu, ze tady Poofymu tak krasne funguje S1 za 5 stovek.... ;)
-
uprimne me prave ty ceny nejak nejdou do hlavy, jak je mozne ze ceny se pohybuji od 5699 do 8000 s DPH za tu samou kartu ? (ja vim nekde je pridana hra, ale myslel jsem ze to je proto ze si chteji ziskat zakaznika, a ne ze mu nauctuji full taxu.
jinak me se nejvic libi ta palitka ala SONIC verze..... snad se brzy objevi v cr.
-
Me by take dost zajimalo jak je to treba s tim Zalmanem VF-1000 a 88GT.Nekde se pise ze u teto grafiky nemusi byt spolecne s tim VF-1000 jeste ten Zalman ZM-RHS88 a jinde zase ze tam bude treba.Docela by me to tedy zajimalo jak to je.Nikde na netu jsem blizsi info nenasel.U 8800GTS(GTX) vim ze je to treba,ale tady by to teoreticky nemuselo byt (asi).Nerad bych ale aby se mi na 88GT uskvarily nejaky napajeci mosfety... ;)
EDIT: Jinak pak by se to uz celkem prodrazilo.Ten ZM-RHS88 ma MaWa v e-shopu za cca 730,- s DPH + dalsich cca 1200,- za VF-1000...
EDIT2: Tak si zkusim odpovedet sam.Podle techto stranek(uz to tu nekde bylo) - http://topic.expreview.com/2007-10-2...39d6255_4.html by se tedy asi vubec nemusely chladit ty ostatni soucastky na grafice (krome RAM,coz je jasny)
-
Taky bych sel spis do arctica :) proste za tu cenu, i kdyz pocitam k tomu kvalitni 120tku tak to vychazi lip, zalman ma mensi prumer, nevymenitelnej...