Tak ja uz vazne netusim. Dnes rano po startu zaseklo se to pri vypisu ramky a napsalo to jen pulku dvojky. Takze problem se vratil:(Ja uz fakt nevim
Printable View
Tak ja uz vazne netusim. Dnes rano po startu zaseklo se to pri vypisu ramky a napsalo to jen pulku dvojky. Takze problem se vratil:(Ja uz fakt nevim
Toto co popisujes mi delal zdroj. Sice je to s podivem, nakdy to slo normalne, jindy se to seklo. Napeti byly vzdy ok. Po vymene zdroje Cooler Master (ktery nasledne funguje na jine P35 desce bez problemu za Corsair behaj oba MB bez jedineho problemu. A ty Adata EE800MHz jedou na 960MHz strop sem nezkousel, vic neda MB. Hold sou veci mezi nebem a zemi....
Delalo mi to s fortronem bluestorm II 500w , fortronem 400w, i s tim enermaxem 400W :(
Zkoušel jsem zvyšovat napětí na PCIe na 0,05 0,1, 0,2 nic nepomohlo. Frekvence 101, 110, 105 nepomohla.
Ještě zkusím zvýšit napětí i na desce a všude kde to jde o 0,1 kromě procáku.
Já si právě myslím, že by v tomhle případě nový BIOS grafiky pomohl, ale pochybuji, že na 8800GS nějaký seženu, je to přeci jen celkem nová karta.
Tak jsem vyřešil problém (tedy doufám, že to není jen chvilkové, ale snad ne).
Nakonec jsem se dal do zvyšování voltáže u všeho a dobral jsem se až k tomu, že stačilo o stupínek zvýšit voltáž na north bridge (o 0.025V).
Už mám za sebou zátěžový test při hraní Crysis cca. 2 hodiny, brácha u toho vykejs :), při 8 x 410MHz. Teď jsem najel na 8 x 420Mhz a dále budu testovat.
Vše s def. voltáží.
Tak dneska se to stalo opet:( Ale pozor, Nepretaktovany procesor a vse na default. Takto to vypada http://nd.blog.cz/a/axetom.blog.cz/nahledy/52321331.jpg A ch jo:( Sestava: Gigabyte P35 ds4 rev 2,1, E6550, 2x1gb kingmax 800hmz:( Vse default.http://nd.blog.cz/a/axetom.blog.cz/nahledy/52321979.jpg Poradite?Nejake rady??Delalo mi to i s biosem F11 . Nejaou dobu to taktnuty bezelo a pak to udelalo. Od te doby sem netaktoval a dnes zas no:(
Mne se obcas stane, ze mi deska (965-DS3) zamrzne na vypise pameti (podobne jako tobe), pripadne postne, vypne kompa a hodi se na default. Beru to jako vlastnost "gaygabytu", hlavne ze je deska 100% stabilni, kdyz bezi. Navic pouzivam ve viste hybridni spanek, takze komp vicemene postuje jednou za mesic.
Ale je normalni aby se tohle stavalo nekolikrat do mesice?:( Nevim jeslti uz to neni vada desky
Zkusim bych mozna jine pameti - ale pokud to dela na defaultu, tak to moc koser neni, to je pravda.
Mel sem tenhle roblem pri pretaktu P35 ds3r Pomohli mi pameti patriot. A tema adatama to dycky blblo. Ted sem dal kingmax. Vse bylo v poho ale po case to udelalo zas. No a ted uz i defaultka:(
Tak mam dalsi poznatek. Uz par dni jedu na 3,3Ghz a zatim to neudelalo. Zkousim ted ty ramky provozovat ne v dualu. Kazda je v jinem slotu a zatim to taky bezi.
Dneska si jedu pro rev. 2.1 tak jsem zvedavej.
Tak ako si spokojny s 2.1 revizii?;)
Já ji kupoval kvůli menšímu chlazení ;D
Že nikde neotravujou COM a LPT porty je taky plus.
Mám nicméně velmi nejasnej dojem, že za běhu trochu víc bzučí/šumí "švábi" - oproti rev 1.0. Ale možná se mi to fakt jen zdá.
OC stejný, překvapivě :)
Celkově prostě jen dobrej pocit ;D
To je fajn, ze si spokojny. Ja som bol prave nastvanej, ze uz nedavali do v2.0 com a lpt;D pac mam HP LJ6L len na LPT a COM potrebujem na flashovanie a redukce neni vzdy to prave reseni:confused: COM som ku podivu nasiel doma LPT som si urobil vsetko na zadneho bracketu. Este, ze v gigabajtu pamatali a dali na MB aspon to vyvedenie:idea:
Tak do této desky asi půjdu (rev.2.1) z Alfacompu, doufám, že tato deska je plně kompatibilní s mým hardwarem (viz.podpis), zejména se mi jedná o paměti Kingston KVR800D2N5K2/2G (kit 2x1GB) - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...410820TW0AKEFL jestli můžete tak koukněte do manuálu nebo napište osobní zkušenosti.
Díky :)
edit: doufám, že EP-35-DS4 je stará dobrá p-35-ds4 s DES, protože půjdu asi do ni. Nebo se zeptám vyplatí se DES ?
pokud se ti jedna o DES tak to ma i P35-DS4 revize 2.1 s novejsim BIOSem takze je myslim zbytecny kupovat o neco malo drazsi EP35-DS4 ;).. ale bacha, DES nefunguje s OC.. ohledne pameti to chce trochu hledat, nebylo to extra tezky: http://www.gigabyte.com.tw/FileList/...35-ds4_2.1.pdf
http://www.gigabyte.com.tw/FileList/...35-ds4_2.1.pdf
Hm, normálně jsem si všimnul, že mi bzučí repráky a když hýbu myší, tak je slyšet extra bzukot. Možná tyhle deset let starý bakeliťáky dodělávají, nebo to je fakt deskou... Ale proč?
imho staci jakakoliv Audigy za par stovek (klidne i "1") - rozdil ve zvuku propastnej (porovnaval jsem naposledy s DFI Lanparty NF4)
V souvislosti s pamětí mám otázku - nezkoušeli jste někdo plné osazení 4 slotů? Plánuju revizi EP 2.1 a chci tam vrazit 4x2GB.
Občas v diskusích narážím na problémy s A-DATAma, takže je ve hře ještě Patriot eXtreme Performance. Cenový rozdíl není velký, ale rád bych věděl, jestli to má smysl.
Taktovat neplánuju..
no v P35-DS4 i EP35-DS4 jsem plne obsazeny sloty uz mel nekolikrat a zadnej bordel to nedelalo.. samozrejme otazkou je realne vyuziti 8GB?? ikdyz nekup to kdyz je to za takovou cenu co :D.. jinak pameti to byly vesmes Transcend a Kingmax.. A-DATA bych tam radeji nestrkal vubec, po te co jsem tady cetl
Treba ode me :!:
Nepripadam si byti neschopnym "nakonfigurovat komp do funkčního stavu" (ani nejsem Einstein) a i presto jsem mel s ADATA pametma problem na 3ech ruznych i965/P35 deskach, a vim o mnoha dalsich pripadech zde z 4a. Ze by misto pyskovani slo o beznou HW nekompatibilitu?
Přesně tak, s pamětmi A-DATA jsem měl výrazně více problémů než s kterýmikoliv jinými značkami, kterých jsem zkoušel opravdu hodně!!!
Komp si nakonfigurovat umím do velmi výkonného i stabilního stavu, ale tahle "značka" to prostě častokrát vůbec nedovolí...
2Octopuss: Mohl bys laskavě ubrat na agresivitě svého chování?
Díky, doufám, že s těma Patriotama nebudu zápasit...
OT: 8GB hodlám skutečně využít (je to vývojová mašina), proto raději sonduju. Není moc referencí v takovéto konfiguraci...
Já jsem s A-DATA zatím žádný problémy neměl, ale rozhodně bych je nepovažoval za nějakou extra značku.
Aigor: Záleží kde to budeš kupovat, ale pokud budeš kupovat najednou tolik pamětí, desku popř. další věci, tak si myslím, že by mohli bejt ochotný to rovnou otestovat nebo minimálně domluvit výměnu za jinou značku v případě že to nepojede.
mam rev 1.1, osazeny 4x 1GB Kingston HyperX 800MHz 4-4-4-12 - bez problemu
..z diskusí jsem pochopil, že spolu s poklesem cen se dostává do prodeje ledacos, což může být taky jednou z příčin..
S tím samozřejmě počítám, ale upřímně - kolik prodejců umí otestovat celých 8GB ? Osobně si velké iluze nedělám, sám si nejsem úplně jistej s čím na to jít, pár nápadů mám, ale to už je téma do jiné diskuse...
Ja osobne bych nesel do A-DATA DDR2 EE 800+ ...mit je ve vsech slotech, videl jsem to u kamarada co vubec netaktuje a ty pameti dost znacne topili!! Takze se i jedna od druhe ohrivala. Prst na nich nesel pomalu udrzet, coz vypovida o tom ze dosti hreji. Kdyz to srovnam s myma soucastnyma OCZ Titanium, tak ty jsou krasne vlazny i po pretaktu.
Pečou dost, to je fakt. Ale zase se není co divit, když např. u 1066 verze je požadováno napětí 2.3V...
Tieto konkretne pamate a aj ostatne A-Daty zvykne vyrobca osadzovat roznymi chipmy s rozdielnymi parametrami, takze s "neschopnostou" uzivatela to nema nic spolocne. :mweheh:
Je to len a len problem vyrobcu a nasledna loteria uzivatela.
Mal som 2 pary 2*1GB. OC 840/900/ a teraz posledne (ADQVE1A16-ProMOS, alebo Elpida, az tak patrat sa mi nechce..) daju v pohode 1050 pri 1,95V a su vlazne!
2 pary z troch mali ine chipy.
A-Data pri 800EE pouziva chipy:ProMOS, Micron D9GMH, Micron D9GCT, a mozno aj Elpida, ked dojdu zasoby tych horsich.
Dufam, ze ma niekto nenazve Einsteinom.:p
presne jak pise AmOK.. problem nebude ve znacce A-DATA jako takove ale v pouzitych cipech na tech pametich.. jedny muzou jet krasne a s druhyma to bude delat bordel a nebudes vedet proc pac v jinym compu v pohode pojedou.. nekompatibilita je krasna vec, ale hodne otravna a s tim user nic nenadela, takze jakykoliv konfigurovani je na 2 veci :D.. samozrejme to neplati jen pro A-DATA ale prave o nich se hodne pise
a k tomu muzu jen rict ze jsem rad ze je nedavame do compu :)
Jaký paměti teda považujete za stabilně kvalitní (vzhledem ke zmiňovaným údajně různým čipům)?
To udajne si laskavo odpusti, to ze A-Data pouziva rozne chipy je nevyratitelny fakt, nie nejaky dohad TV Nova.
Dakujem.
Aj ked vzhladom k tvojim predchadzajucim postom na temu A-Data to rypnutie chapem. /ot
Důkaz místo dupání prosím?
no ja muzu doporucit jakykoliv Transcendy, jenze nejsou to TOP pameti na OC ale zase treba aXeRAM DualKIT nejsou vubec k zahozeni a jedou tam paradne (i kdyz ta cena).. co jsem zkousel tak ty 800+ davaly 1130MHz 5-5-5-15 na 2.2V, mozna by sly i vyse ale zas tak dlouho jsem je doma nemel ;)
To ako ten ramlist je co? Moj vymysel? Alebo sa niekto strasne nudil?
Asi si jediny ktory ma vyhrady a pochybnosti. http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=122307
Ak ta pouzite chipy na A-Data zaujimaju, tak si precitaj http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=132958 .
Ja som svoje stare ramky nefotil, aby som niekedy v buducnosti niekomu nieco dokazoval. Ale na tom fore aj kade tade po nete fotky chipov najdes.
P.S.: Moj predchadzajuci post bol cisto odborny. Nikoho som nenazyval Einsteinom ani neschopnym uzivatelom z vlastnej nevedomosti.
Pokial mas problem si priznat, ze si sa nieco nove dozvedel a ze si sa zmylil, tak neni o com. Nepotrebujem na teba ani "dupat" ani ti podsuvat "udajne" informacie. Z mojej strany o A-DATA vsetko.
Já mám Corsairy, před tím jsem je měl i jako DDR1 a nemůžu si stěžovat.
Nemáte někdo s touto deskou problémy s režimem spánku?
Já jeden mám a docela mě to vytáčí, už nevím co s tím mám dělat.
Více na http://4um.overclocking.cz/showthrea...285#post795285
Možná někomu pomůže moje zkušenost s několika MB tohoto typu.
Po několika pokusech jsem zjistil, že pro stabilitu celého systému je potřeba zapojit do pomocné větve +12 oba konektory (jeden má na sobě čepičku) a také zapojit molex do větve pro napájení druhého PCI_E slotu a to ikdyž tam žádná grafika není.
A pro dobrý běh disků pod Windows používat oranžové konektory a v BIOSu zapnout pro ICH režim RAID a to i v případě, že žádné pole nechcete tvořit.
Samo, pak je třeba F6 disketa pro instalaci, ale za to znatelné zvýšení výkonu diskového subsystému to stojí.
Jinak si na tuto desku (stejně jako dříve na P965-DS4) naprosto nemůžu stěžovat.
Mám tomu tedy rozumět tak, že když momentálně mám SATA v řežimu AHCI, tak ho mám klidně přepnout na RAID?
Už si nejsem jistý, ale myslím si, že ovladač pro AHCI i RAID byl stejný, takže to klidně můžeš zkusit, buď to pojede, nebo skončíš na BSOD INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE a pak se po resetu vrátíš k AHCI.
BIOS pro RAID řadič ICH totiž disky, které nejsou do žádného pole zařazeny, připojí jako klasický disk a vůbec se ho "nedotkne" (nezapíše na něj žádné informace).
A proč je toto nastavení lepší než AHCI?
Tak to jsem na to zvědav, protože rozdíl mezi native modem a AHCI jsem nepoznal. Až budu doma, tak to zkusím.
Přepnul jsem na RAID mód, ale při bootu mi vyskočí BSOD a resne se to. Existuje na to nějaký fix?
jo, to same u me... bude na to asi nejaka finta jako prepinani mezi "normal" a "AHCI". zkusim pohledat
snad se nepletu, ale melo by stacit v biosu povolit ten dalsi radic (fialovy konektory), nastavit ho jako IDE, pripojit na to disk, normalne z nej nabootovat, v systemu pak dohrat AHCI/RAID driver, pak prepojit disk zpatky na puvodni zluty ci oranzovy konektor a je to
presne jak pise Mymak by to mohlo/melo jet ;) (tak se delal i ten prechod mezi "normal" a "AHCI"), ale dal se pohledat i balik, ktery se nainstaloval ve stavu "normal" a po restartu to jelo na AHCI (tzn. bez prehazovani kabelu/disku)
EDIT: jako zde - http://forum.uabit.com/showthread.php?t=133222
mohl by nekdo ukazat na grafech ten rozdil v rychlostech jestli se to opravdu vyplati?
EDIT2 (ZATIM NETESTOVANO):
http://forums.hexus.net/hexus-hardwa...ch9-ich9r.html
http://www.jzelectronic.de/jz2/Download2/ICH9R-AHCI.reg (melo by fungovat pro prepinani mezi IDE a AHCI/RAID modem)
Já jsem normálně z modu AHCI nainstaloval Intel Sorage Matrix pro RAID nebo jak se to jmenuje, ale stejně to hází modrou obrazovku, která jen problikne a reset.
Mám ale takový pocit, že s tím Intel RAID driverem to je celé nějaké rychlejší (dost znatelně se zrychli boot Windows).
jeste jsem nasel tohle...Citace:
Notes: It has been mentioned that hard drives that have been partitioned using tools such as Acronis Disk Director,
might be unable to work with RAID mode as boot drives. I can confirm this myself, Windows does not even start loading,
you get an error like 'Inaccessible Boot Device'. You need to partition this drive again using just Windows Disk Management Tools.
I am using 32-bit XP myself, and so far couldnt get RAID mode working. I keep getting the reboot loop.
tak jsem zkusil prehodit z AHCI na RAID ale nezjistil jsem zadny vykonostni narust
Cervena = RAID
Modra = AHCI
http://img377.imageshack.us/img377/9...raidie2.th.jpg
EDIT:
pri prehozeni z RAID zpet na AHCI opet zadny rozdil, tentokrat i BURST stejne hodnoty
Mam velky problem s touto deskou,behem mesice jsem reklamoval jiz druhy kus,ale stale se mi nedari rozchodit 2x1GB RAM Patriot PC2-6400 v dual modu,oba spodni pametove banky na MB proste nejedou /jako kdyby byly vypnuty/.Nezda se mi ,ze by se ta sama chyba totozne opakovala na dvou stejnych deskach.Nevite nekdo kde by mohl byt problem?Ze by mezi zidli a klavesnici ? Verze revize je 2.1.Vsem diky za pripadnou pomoc a "zbaveni se" rezimu single .....
a co takhle nekompatibilita pameti vs deska??.. predpokladam ze v singlu jedou, zkousel si flashovat v tomto modu BIOS a pak je prohodit do dualu.. nejedou ani cerveny ani zluty v dualu?? jedna pamet ti jede ve vsech slotech nebo v nekterych vubec?? a posledni moznost, zkousel si je v dualu v jine desce??
-nekompatibilita - zkouseny jine pameti /A-Data/- tataz chyba
-flashnut posledni bios F3 - stejne problemy
-funguji pouze horni 2 sloty
-pokud zkusim pouze spodni 2 sloty /jakekoliv - cer nebo zlu/ + /1 pametovy modul/ - chyba
-na jine desce /DQ6,S3/ vse funguje
Proste jakoby byly oba spodni sloty zamceny a otevreny pouze ty horni,ktere jsou bez problemu funkcni oba.Opravdu zacinam verit,ze jsem v rozmezi par dnu narazil na dve totozne desky s toutez chybou ....
jj posledni je F12. nicmene se me tento bios nejak nezda. dotet sem jel na F6 a OC bylo vpoho, ale jak sem nahodil F12 tak nekdy ani nenastartuje PC, porad dokola se zapina a vypina, az kdyz PC vypnu na zdroji a pak zapnu tak najede, ale na deafult taktech. ma nekdo podobny zkusenosti? pripadne doporuceni jine verze biosu? budu tam tet davat CPU E7200 a to asi bude chtet novejsi bios, F6 ho nepozna asi co ?
Nějaká chyba na straně uživatele... Přehoď v biosu všechno na default a nastavuj znova. Občas se to stane no, že s jiným biosem je potřeba něco někde udělat jinak.
Ostatně F6-F12 je značnej minimálně časovej rozdíl, tzn. bych se vůbec nedivil větším funkčním změnám.
Provozuje na týhle desce někdo disky v AHCI režimu? Trochu si s tím hraju a dost mě irituje, že po přepnutí do AHCI se po zapnutí kompu ukážou hlášky AHCI biosu s tím, že standardní obrazovka při POSTu vůbec neukáže a do biosu se leze drcením del vysokou frekvencí :) Nejde to nějak změnit?
Provozuju a zadny problem - normalne vidim BIOS obrazovku, zmacknu 2x - 3x DEL (pro jistotu) a pak pockam az projede detekce vsech disku "pres AHCI" - sup a jsem v BIOSu :)
Tak to je divný. Mně hned po puštěná naskočí AHCI bios, detekuje to disky, něco zahlásí, pak půl vteřiny černo a pak to začne bootovat. Dost mě to štve. Mám rev 2.1 a poslední bios. Tak fakt nevim :(
zruseny prispeve
A propos, myslite, ze ma tato deska nejake zasadni tecnhologicke nedostatky oproti jejimu "nastupci" GA-EP45-DS5 (DS4 nezminuju, protoze ma pouze 6xSATA, coz by pro me byl limitujci faktor do budoucna; i kdyz verim, ze pro vetsinu pritomnych zrejme ne :))?
Link pro srovnani:
http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ctID=2744,2837
- Zajimava je podpora 16GB RAM, i kdyz teda to je hudba tak dvou let.
- Dve gigabit sitovky
Zapomnel jsem jeste na neco?
no musim se pridat jeste k sidkuzi o ramkach. s adatama sem mel problemy na 3 deskach s p35kou jedna z nich byla i ep35ka. Bez taktovani vse ok. jak se nataktoval procesor, vzdy se bios drive ci dele sekl pri vpisovani ramky. nepomohla voltaz, frekvence ram, latence proste nic. vzdy to vyresila vyena za patrioty s kteryma to beha super a bez probelmu. Jinak jednalo se o adata2x1gb . po techot zkusenostech jiz adata s deskou od GB neberu
Tak já vám nějak nevím. Dneska jsem si domů přinesl vyreklamovanou desku a chová se divně.
První spuštění je ok. Ale pokud vlezu do biosu a uložím ho, pc se začne neustále restartovat. Na vteřinu se zapne a pak zase vypne a takhle dokola.
Po cca deseti? Možná spíš víc restartech začne nabíhat, ale bios checksum error hláška, obnoví se ze zálohy a opět restarty.
Co to poboha může být?
S EP35-DS4 a problémom pamätí v 3 a 4 banke zvykne byť problém v zdroji. Nedávno som tu mal dva prípady keď zákazníci menili komplet črevá ale bez zdroja (zdroj zostal starý Fortron 350W, ktorý ale fungoval normálne). Po výmene zdroja za "technologicky vyspelejší Seasonic 400ET už to šlo ako po masle. Chyba to bola evidentná na strane zdroja nakoľko sa podobne správali aj ďalšie 3 kity od iných výrobcov. Tak skúste zdroj...
Tak deska šla z fleku zase do reklamace... Neskutečný. Při představě, že další měsíc budu bez počítače, jsem radši se skřípěním zubů koupil EP35-DS4 a šlape jak hodinky.
Tu původní až vymění holt prodám.
Uz jste nekdo zkouseli novej bios F13? (Fix S3 resume fail)
Chci koupit tuhle desku. Lze v ní používat všechny DDR2 1066 MHz a všechny DDR2 1200 MHz, nebo jen některé?
Tuhle desku stopro nekoupíš :)
Teď nevím jestli jsi to myslel ironicky, protože jsem neuvedl jakou desku mám na mysli. OK, mám na mysli GIGABYTE EP35-DS4 - P35. Ještě raději něco s 2xGLAN, takže GIGABYTE EP45-DS3P - P45/ ICH10R nebo raději GIGABYTE EP45-DS4 - P45/ ICH10R. Koukám že v tom sám nemám jasno... ale mám jen jednoduchý požadavek: nějakou mobo která podporuje DDR2 1066 MHz... a chci se zeptat jak obecně ty výše uvedené nebo podobné desky Gigabyte podporují DDR2 1066 MHz ?
Rozhodně podporujou. Tu a tam jsem zaznamenal ojedinělý problémy s kompatibilitou, ale lepší paměti by neměly mít problém. A cokoli přes 1066 se myslím nevyplatí minimálně vzhledem k cenovýmu rozdílu.
A jinak EP35 P35 nahradila :)
Díky. Odradil mě článek na svethardware.cz o GA-EP45-DS3R, kde se uvádí že DDR 1066 MHz fungovaly jen na 800 MHz. Takže je ta podpora horší u *-DS3R a lepší u *-DS4 kvůli lepšímu chlazení u *-DS4 ?
EP45 je zase jinej chipset.. Sázel bych na osvědčenou kvalitu.
Otázka ohledně voltage:
Zjistil jsem, že když máš procák na default, tak se podle zátěže mení i voltage.
Když však procák taktnu a nastavím voltage růčo, tak se již nemění a zůstává pořád stejná.
Dá se nějak docílit toho, aby se mi voltage měnila i po taktnutí?
Jestli se to již řešilo, tak se omlouvám :)
Pokud myslis snizeni napeti a nasovbice a klidu (EIST) tak ten funguje i pri OC, jen musi byt napeti na cpu nastaveno na AUTO ;) Nevim ale jake napeti to pak pousti, jestli def. nebo to trochu prisoli (mozna podle nastaveni automatickeho OC)
Tady je právě problém v tom, že tam jsou jakési 2 hodnoty AUTO. Jenda je taková, že nastavení voltage úplně vypnu - dává to defaultní hodnoty, někdy i nižší než CPU chce. A pak je tu hodnota AUTO, která mi do CPU cpe šílené hodnoty - do C2D E8200 mi naprala 1.5V, což není zrovna ideální :D
Hoj, mám problém na této desce (EP-35 DS4) s hibernací a S3 režimem. Po čerstvé instalaci Vist x64 to bylo OK, ale od jisté doby nefunguje probuzení z hibernace a PC se jen neustále restartuje, dokud nevypnu zdroj, nepočkam a nezapnu+ vyresetuje se sám BIOS. Bohužel nejsem schopen dohledat co to způsobilo, ale dost mi to vadí, jelikož čekat posléze na boot není to pravé, hibernaci sem využíval poměrně hodně. Setkal se s tím někdo?
Chtěl bych poprosit jakýhokoli majitele EP35-DS4 jestli by zkusil zapnout v BIOSu AHCI a po restartu zjistil, jestli se dostane do BIOSu, když bude mačkat Del hned jak PC začne nabíhat - totiž potom se hned ukáže obrazovka AHCI BIOSu a v té době to nejde. Kdosi mi tvrdil, že se do BIOSu úplně v pohodě dá dostat, když budu Del drtit předtím. Mně to nejde - musím čekat až se AHCI doinicializuje a pak mám asi 1/10 vteřiny kdy můžu dát Del, než začne nabíhat systém.
DEL se musí mačkat na obrazovce mezi BIOSem grafiky a AHCI BIOSem, tedy tam, kde je vidět označení desky, frekvence, ENERGY STAR atd.
Je na to docela dost času - ale pozor, DEL začne reagovat až ke konci prodlení. Dole na té obrazovce se zobrazí Entering Setup...
Pak se však ještě zobrazí ten AHCI BIOS a pak teprv samotný Setup.
Dost? :-O
Pustím komp a okamžitě tam mám ten AHCI BIOS.
Zkoušel jsem i zapnout komp a hned začít mlátit do Del, a taky nic.
Tak to seš celkem šťastný člověk - mě ta obrazovka děsně zdržuje.
Přitom mám nastavený quick boot. Jaký máš BIOS? Já 13. Nemáš nastaveno zobrazování loga?
mel jsem stejnou zkusenost jako kecinzer - verze desky tusim 1.1
Bože, proč máš tak starý BIOS?
Nebo pro EP35 vychází jiné?
jsou jinak značený