viz podpis..zalezi jestli si v menu nastavite equalizer limit! pak se straci basy a zvysuji stredy aby se nepreburili sluchadla! jinak kombinace firem IRIVER a KOSS to je Masazni kombinace!
Printable View
viz podpis..zalezi jestli si v menu nastavite equalizer limit! pak se straci basy a zvysuji stredy aby se nepreburili sluchadla! jinak kombinace firem IRIVER a KOSS to je Masazni kombinace!
pozor! cd prehravace maju o HODNE silnejsie vystupy ako drtiva vacsina mp3 prehravacov ;) muvo ma napr 2x30 a pravidlom je skor mat 2x5 :roll:
Sennheiser HD515 ano ci ne ?!
tak sem koupil ty HD515 a doporucuju ;D
http://firmware.orcon.net.nz/images/hd515.jpg
http://www.pconline.com.cn/market/cq...4015040526.jpg
Jmenovitá impedance 120 Ohm
Dotykový tlak 3,5 N
Hmotnost bez kabelu 225 g
Signálový konektor 6,3 mm stereo, redukce na 3,5 mm
Typ sluchátek otevřená, dynamická
Nasazení na ucho circumaural
Délka kabelu 3 m
NF kmitočtový rozsah 14 - 26000 Hz
Úroveň akustického tlaku (SPL) 104 dB
Harmonické zkreslení < 0,2 %
prosim vas hodlam si kupit sluchatka a rozhodujem sa medzi senn. px 100 http://www.sennheiser.com/sennheiser...twear_pxseries
a koss sporta pro PORADTE PLZ.
optava hore uvedeneho linku /|\ /|\ /|\ http://www.sennheiser.com/sennheiser...nsf/root/05206
ja tu radu PX vazne nemusim, ty nausniky sou takovy titerny divny, me to proste nesedi na uchu :) zvuk v teto kategorii hodnotit ani nebudu :) Porty jsou dobry sluchatka, ale teprv az kdyz jsou spravne ziveny, coz z zadnyho portable bohuzel nejsou.. je to tezky holt ;) vyzkousej oboje, to je nejlepsi rada, co ti muzem dat..
... a nebo si holt prisetri nejaky 2 tisicovky a kup si na tuhle radu nejaky "ultimativni" sluchatka, ktery ti nejakej patek vydrzej a se kterejma budes spokojenej dlouhy leta, takze na tuhle kategorii proflakly Kossy (treba Porta pro) nebo Grada SR 60/80, nebo Senny HDxxx, pak budes urcite spokojenej :)
je to sice o penezich a prioritach, ale zase budes mit sluchadla, ktery ti zvukove jentak "nezestarnou" :)
ach kez by to tak opravdu fungovalo ;DCitace:
Původně odeslal tiktak
.. ne kazdej je stale nespokojenej, totalne postizenej zvukovej pacient, kterej veci jako sluchatka "upgraduje" stejne rychle, jako soucastky svyho PC. Tedy nekdo bude spokojenej se sluchatkama z kategorie par tisic, nekdo nebude spokojenej ani v kategorii par desitek tisic (a uz vubec ne kazdej s sebou chce tahat sluchatkovej predzesilovac, kterej ta extratrida predpoklada).Citace:
Původně odeslal Glassman
Takze k MP3jce s sebou, lepsi sluchatka z tehle kategorie, a je na chvili vystarano, stejne ty vystupy tech pidizesicku a zvuk v teto tride podavany portable playerama uz vyssi kategorie sluchadel moc nepobere... :lol: :lol:
.. opet muj nazor, prezentovany pro zatim "nepostizene" jedince hifi... :lol:
toto bych zvlaste podtrhl :lol:Citace:
Původně odeslal tiktak
thx nieako sa uz rozhodnem.
P.S>len nahodou som sa dostal na tieto fora,jeden chlapik pisal nieco ohladom mp3 playerov na zive.cz a spomenul tam ocguru.Tak som si zacal citat diskusie k sluchadkam a vydrzal som pri tom as do 6 rano :D a teraz citam rad za radom vsetko co ma aspom trochu zaujima... len tolko.
a este mam jeden otaznicek. laka ma ta zaruka u firmi koss takze nieake sluchadla velkostou podobne sennom HDxxx ktore su podla vas najlepsie kedze porty sa mi strasne nepacia:(.
PS> verim ze tie grady budu super ale ten vzhlad je taky cisto profesionalny jednoduchy a to ma odradza.
Design je specificka vec, nekomu se ten ci onen model libi, nekomu ne, Kossy jsou dost okoukany a vzhledove specificky, Grada vypadaj jak sluchatka od krystalky z roku 1950 (taky to ma zduraznovat "klasiku"), Senny maj tvary podle modelu ruzny, nicmene osobne pokud preferuju zvuk, tak na vzhled tolik nekoukam. Samozrejme, ze vzhled nesmi byt proti ergonomii a posazu na hlave a to ani u jednech typu myslim neni problem.Citace:
Původně odeslal mArt
Spis to chce "osobni" zkusenost, proste jit nekam, kde moje favority maj a poslechnout si je a vyzkouset. Ale to uz v tomhle threadu zaznelo xy krat ... ;D
a co rikate na moje? ;-)
KOSS HV/PRO
* kmitočtový rozsah: 10 - 22.000 Hz
* zkreslení: pod 0,1 %
* citlivost: 100 dB SPL (1 mW)
* impedance: 100 Ohm
* hmotnost: 230 g
* přívodní kabel: přímý 2,8 m, 2 vstupy, 3,5 mm zlacený Jack
* velmi příjemné měkké uzavřené molitanové náušníky
* regulace hlasitosti na kabelu (každého kanálu vzlášť)
* příslušentví: zlacená redukce 3,5/6,3 mm Jack
http://www.koss.cz/koss/hvpro.jpg
jeste sem neslysel lepsi ...
dle meho názoru jsou nejlepší sluchátka do 2,5k porta pro jelikož:
1)skvěly zvuk
2)skvěká přenosnost
3)výrrž,doživotní záruka
4)skvělé pohodlí
5)sice nedůležité ale mají dobrý desing a mají prestiž
6)dle mého názoru dobrý poměr cena/výkon/přenosnost/pohodlí
joa nějaký ty -
-jsou i sluchátka terýmaj ve svej cenovej kategorii lepší zvuk
-malá isolace od okolí
když bych to měl schrnout tak porta pro jsou velice dobry sluchatka,co se týká přenosnejch takřka nejlepší.
pokud bych měl sluchátka čistě pro domácí poslech volil bych jiné,ale z důvodů že je poržebuju kvalitní sluchátka jak pro doma tak na ven tak jsou pro mne porta pro ta nejlepší volba
PS nevite někdo jak hrajou ty spunty vod kossa-myslim ze se menujou the plug
ja mam s PortaPro jeden dost hodne zasadni problem, mozna se zasmejete ale dokaze to sakra otravit.. Maji "most" pres hlavu z dvou kusu plechu, a kdyz zrovna neposlouchate a mate je na krku, tak mezi ty dva plechy vam to skube/trha za vlasy, protoze se dostanou mezi ne a je to dost neprijemny...
To jen tak btw :wink:
jinak jak uz tu bylo vsechno receno, chce to "kvalitnejsi" zdroj , ja jedu na minidisku a jde to..
tak si kup ksc/35 > rovnaky menic == rovnaky zvuk a ziadny most ;)Citace:
Původně odeslal Commander
KSC35 nemaji stejny menic, to je overene :)Citace:
Původně odeslal MadCap
maji menic ktery vypada stejne a ma stejne papirove parametry, ale stejny neni (overeno od technika primo z Eurostar) ikdyz uznavam, ze KSC je asi nejlepsi alternativa pro prakticky stejnej zvuk jako Porta Pro bez hlavovyho mostu ;D
takze vypada rovnako, ma rovnake parametre, rovnako znie :) takze je uplne iny ;D :lol:
Skoda Octavia 1.6MPI taky vypada skoro "rovnako" jako Octavia 1.8 Turbo a nejedou stejne... :lol:Citace:
Původně odeslal MadCap
Rozdily nejsou v tehle kategorii nijak markatni, ale pri srovanani primeho poslechu je tam nejakej minimalni rozdil (cimz netvrdim, ze to neni dobra volba pro toho kdo chce zvuk Porta Pro bez hlavovyho mostu...
KSC35 jsou proti Portam jeste malinko mene kontrolovany na bassech, mozna naopak zase prijemnejsi a mene agresivni na vyskach, ale jak rikam rozdil minimalni (mozna je to i dany trosku jinym nausnikem a posazem).
osobne pro kombinovanej poslech na napr MP3 prehravaci a lehkej domaci poslech doporucuju vyzkouset GRADO SR 60, nedavno jsem je opet slysel (byt jen na slusny MP3jce), pripadaly "sametovejsi" nez Kossy, mene prezentni na urovni bassu, ale stredy a vysky podstatne prijemnejsi nez u Kossu a od ty doby mne svrbej prsty s nakupem :)
Neni to nic pro toho, kdo ma hodne slabej vystup u prehravace (ikdyz i impedanci maj nizzis nez Porty (32 oproti 60 Ω), a zaroven nic pro toho, kdo potrebuje bassovou masaz usi, ale zvukove v tehle cenovce rozhodne 1. liga :)
A taky jsem mel subjektivni dojem, ze pokud jsou pripojeny k "horsimu" zdroji, jsou schopny lepsi reprodukce nez Kossy, ktere se na horsim vystupu (treba obyc MP3jka) jeste vice "rozhuhlaj".
Muj nazor, budu skudlit a az si je koupim, dam vedet :), takhle jsem s nima stravil jen asi 2x po pul hodince :)
Tak po delsi dobe rozhodovani jsem nakonec koupil Sennheiser HD-212Pro a jsem naprosto spokojenej. Jsou lehke, tlaci na usi zvenku, cili ucho se nedostane dovnitr, neni problem je mit vic nez tri hodiny na hlave a porad jsou pri tom pohodlne. Maji sice kabely z obou sluchatek, ale nijak to nezavazi, kabel je tenky a mekky. Jedinou vytku mam vuci plastovemu drzaku, ktery pusobi dojmem lehce rozbitneho. Kazdopadne na tyto veci by se pry mela vztahovat zaruka, ktera je std. 2 roky. Sluchatka jsem koupil za 973Kc, az tohle bude nekdo cist za nekolik mesicu, pravdepodobne uz nepujdou sehnat, je to vyprodej.
Jinak jsem zjistil, ze je docela velky rozdil mezi sluchatkama, oznacene pro DJ pouziti (tyto Senny 212 jsou), maji jinak vyvazene frekvencni spektrum a ve vysledku hraji lip elektronickou hudbu. Naproti tomu maji mirne zastrene stredy pro Pop muziku, testoval jsem Kossy UR-30 a Sony MDR-XD300 a u nich byly stredy mnohem detailnejsi, nez u Sennu 212.
Podotykam, ze jsem vybiral z uzavrenych sluchatek.
http://www.sennheiser.com/sennheiser...nsf/root/05180
http://www.sennheiser.com/sennheiser/icm_eng.nsf/resources/HD_212_Pro_GB.pdf/$File/HD_212_Pro_GB.pdf
presne tyhle jsem si koupil minulej tyden a jsem taktez spokojeny....ale kupoval jsem je za 1200 Kč...kde si je koupil tak levne??Citace:
Původně odeslal Gargamel
par poznatku: maji oddelavaci kabely(od obou sluchatek),jsou pohodlny,mozna az moc dlouhej kabel,jinak proste good
kamos si soucasne se mnou objednal Senny eH 250 ktery jsou o neco drazsi ...testli sme to a rekl bych ze 212 pro byli urcite lepsi....
na obzazcich to neni videt ale do tech nausniku usi nevlezou..nebo alespon me ne :-) ....ale to nic nemeni na tom ze jsou pohodlny
jamam dost dlouhy vlasy-po ramena a nikdy sem s tim nemel problemCitace:
funguje to kdyz mas kratoucky vlasy v tom miste , dlouhy ne to je jasny :wink:Citace:
Původně odeslal roverider
MadCap: uz je mam nejaky ten rok, novy kupovat nebudu kvuli tomu :lol:
Kupoval jsem je v Sony Centru tady v Brne... byla to nejaka akce, o ktere jsem se ale dozvedel, az jsem to platil :oCitace:
Původně odeslal Fleak
Kabely vypadaji, jakoby byly zality primo v tom plastu, nikde zadne stopy po nejakem konektoru. Nechcu pouzit nasili, takze to asi nezjistim. Kabel je dlouhy tak akorat, docela se mne hodi delsi kabel (cca 4 metry).
Ty Senny 250ky maji byt nastupce 212tek, za vyssi cenu samozrejme, ale neslysel jsem, jak hraji.
kabel je dlouhej 3 m a mozna to tak nevypada ale ty kabely jdou oddelat protoze jsem to zkousel..na konci jsou normlani jacky !!!Citace:
Původně odeslal Gargamel
250ky jsem slysel hrat a byl jsem spise zklamanej ... :? ...jinak to ze to je nastupce 212tek bych nerekl...ale nevim to urcite
Kde maji tyhle sluchtka na netu ?Citace:
Původně odeslal Gargamel
www.nakupuj.comCitace:
Původně odeslal karel
ako su na tom tie 212ky s bassami?
nejsem zadnej velkej znalec ale rekl bych ze dobre..........na googlu jsem nasel po dlouhem hledani asi 2 recenze a v obouch je chvalily a nemeli moc vyhrad....zkratka za tu cenu velice dobry....v jedny ty recenzi je srovnaval s Plantronics .Audio 90 a zaver byl takovej ze jsou o poznani lepsiCitace:
Původně odeslal tomase
takze sa oplati priplatit cca 2-3 kila oproti PMX-60?Citace:
Původně odeslal Fleak
tezko rict ale rekl bych ze ano....ty PMX-60 se hodej treba k MP3 na ven...na domaci poslech u PC budou asi 212 PRO lepsi...ono i parametry napovidaj ze 212 pro budou lepsi :wink: ...zalezi na co je chcesCitace:
Původně odeslal tomase
jak ku kompu, tak aj na mp3 discman. no myslim ze ked uz mam dat 9kil za sluchatka tak dalsie tri kila ma skutocne nezabiju :-)Citace:
Původně odeslal Fleak
jinak ke kompu budou dobry ale k tomu mp3 to bude komplikovanejsi.....maj kabel dlouhej 3 mCitace:
Původně odeslal tomase
Chtěl bych si koupit trošku lepší sluchátka k počítači na poslech hudby. Nejsem příliš náročný na kvalitu poslechu (žádný audiofil ;)), ale rád bych, aby mě z nich nebolely uši, a aby byly v té cenové relaci přiměřeně kvalitní, proště aby nějakou dobu vydržely. Celkem se mi líbí Sennheiser HD 515 http://www.audioexpert.cz/dt/?c=25421. Solidní značka, myslím, že by mohly vyhovovat mým požadavků, co myslíte?
urcite, mam senny hd201 - nizsia cenova kategoria a ako komfort tak aj kvalita zvuku uplne perfektna! 7h na hlave a nic netlaci, neboli...
ja ty HD515 mam a muzu doporucit ... usi maj prostoru azaz a reprodukce imho vyborna ... na nakupuj.com a vlastne ve vsech materialech se udava impedance 120ohmu nebo tak nejak ale mne prisly 50 ohmovy
tak jeste ze maji ty Porty tu zaruku, protoze mi zaclo chrastit pravy sluchadlo pri basech :? bůů
zkontroluj jestli tam nemáš nějaké nečistoty, mně se tam občas dostanou vlasy a pak to chřestí..stačí to profouknout.Citace:
Mimojiné na vaše doporučení, jsem se pro Sennheieser HD 515 skutečně rozhodnul. Chtěl jsem je koupit v kameném obchodě kvůli reklamacím, ale vůbec jsem nepředpokládal že bych je v tak malém městě sehnal a když, tak za hrozný prachy. Ale nakonec jsem z hecu zašel do jednoho obchodu a světe div se, měli. Dokonce cca o dvě stovky levnejc než nejlepší cena co jsem viděl na netu (v tom obchodě přišly na 2290 Kč).
Nemůžu tady psát, jestli mají dobrej zvuk nebo ne, nemám s čím srovávat a nerozumím tomu. Ale s kvalitou zvuku rozhodně problém nemám, a hlavně jsou pohodlná a o to mi šlo především. Myslel jsem si, že budu mít problém s tím, že jsou otevřená, ale teď si to nemůžu vynachválit, s těma starýma šmejdama jsem často neslyšel telefon, teď je to mnohem lepší :).
Jedinej negativní zážitek jsem měl hned po připojení k počítači, hrály strasně zkresleně, ale pak jsem si uvědomil, že asi bude stačit vypnout ekvalizér ve winampu a skutečně to pomohlo, netušil jsem, jak moc hudbu ten ekvalizér ku*ví :).
Na tomshardware je docela chvalili a uvazuju o nich... ma to i pry kvalitni mikrous a takovy twin set.. hmm...
To je normalni, kdyz sem je jeste pouzival jako prenosne, tak se todle stavalo minimalne jednou do roka, vsak uz mam taky asi ctvrtej kus ;DCitace:
To je snad zpusobeno nejakou necistotou u menice, vetsinou vlas... da se snad docela jednoduse vycistitCitace:
Původně odeslal DeeKay
Presne tak, jak uz psal Anduril i ostatni, vetsinou je potreba sundat molitan a i z druhy strany opatrne otevrit musli a nekde se tam urcite bude valet kratkej vlas, chlup nebo podobnej bordel, bohuzel ten vlas je vetsinou tak "prostrcenej" tema prolisama v musli, ze nestaci jen ho vyfoukat zpod molitanu.Citace:
Původně odeslal monsoon
A na 90% je to tim, dela to presne takovy neprijemny chrasteni pri bassu.
A taky nevim, jak to delam, ale na 95% to mam vzdy v pravy musli, levou jsem snad jeste necistil a neotviral, pravou rozebiram a cistim cca. jednou za 3 mesice. A chce to skutecne poradne prohlidnou, vycistit a vyfoukat, je to schopny delat kus vlasu nebou chloupku v delce i 2,3 milimetry, spravne zapichnuty v molitynu nebo z ty druhy strany a opirajici se o membranu.
Basy jsou to posledni, co mne zajima. Subjektivne jsou u HD212 basy zadunene a prilis vyrazne, ale mekke. Oproti Kossum UR-30 (ktere se kvuli basum nedaly normalne poslouchat) je to docela slusny.Citace:
Původně odeslal tomase
teba mozno nie,ale dobry dance a vsade kde je podstatny beat, je to hrozne ked sluchatka nemaju poriadne basy, to je potom len take plechove tuc tuc, bleeeah :evil:Citace:
Původně odeslal Gargamel
HD201 - za tu cenu, rozhodne skvela kupa!
Glassman a pod. som rad ze som ta objavil (cital som vsetko), lebo uz som si zacinal myslet ze som dement. ( a mozno som :D )
mam asi 3 rocne technics rp-f400 (uplna spokojnost, hladal som ich dost dlho) a vsimol som si ze vsetci moc vychvaluju koss, tak som si objednal koss sb45 za 2500sk http://www.progamingshop.sk/koss-sb45-p-1595.html (technics rp-f400 pred asi troma rokmi stali 1900sk a teraz stoja asi 800-900sk) ze si o neco polepsim, ale uz pri nabehnuti winxp (pri uvodnej zvucke) ma zalial studeny pot a ked som spustil svoje oblubene cd alebo flacs a hlavne hry, tak som zacal nadavat na tie zasrene lamy co vychvaluju koss, by som im paprce dolamal. to neni mozne jak mi tam chybu krasne jasne vysky a cely ten zvuk je totalne na nic, akoby som to pocuval cez deku a este k tomu v nejakej fakt malej miestnosti. taky humus som nepocul ani z kamosovych sluchatok za 300sk a pokus o vyladenie mojou Sound Blaster Adigy 4 je uplne zbytocny. teraz uz viem ze je potrebny sluchatkovy zosik, ale take zbytocnosti ja nerad. cudujem sa tym idiotom co vychvaluju koss, ze vraj dozivotna zaruka, keby aj z hovna boli vyrobene tak by ich chceli len aby to hovno mohli mat dozivotne doma, heh ale ze sa to neda pocuvat ani sekundu uz asi nie je podstatne – omg lamy alebo ze by sopliaci co chcu len vela vela basov (je to jasne – soplosi).
Uz sa necudujem tym co radsej pocuvaju cez repro, ked im hentaky drahy zahuhnany shit pride pod ruku (odradi ich to na cely zivot), je jedina moznost. – vratit sa k repro. aj ja teraz pocuvam radsej cez stary 15 rocny sharp qt98(10000sk), lebo moje stare technics sa mi podarilo nechtiac rozbiť a fajnovu troj rocnu vezu philips za 20000sk som dal bez problemov prec kedze som mal technics rp-f400 :)
koss sb45 musim v kazdom pripade vratit (OZAJ VY KOSSaci AK AJ PO TOM TO BUDETE NADALEJ TVRDIT ZE KOSS JE OK, TAK KED MI ICH NAHODOU NEZOBERU, TAK SA OZVITE NA alizeeboy@gmail.com URCITE SA DOHODNEME KED AJ ZA 1500SK – ja myslim ze pre vas budu dobre - ha).
teraz si vyberam medzi dvoma sluchatkami http://www.hifishop.cz/Compare.asp?C...ID=0&DPG=41811 , tak ak mozes porad Glassman, alebo nieco podobne do 2500sk (asi 2000cz). aky zvuk mam rad uz vies, cisty, jasny, priestorovy bez pocitu ako keby som mal medzi usami a sluchatkami styri deky. basy stacia take ako na mojich starych technisc rp-f400 (hlavne aby neprekrývali vysky – vsetko ma byt jasne - realne), mame predsa uz slusne zvukove karty ktore robia zazraky. a na to su mozno koss dobre ked ma niekto shit zvukovku, ktora nevie robit slusne basy. ocareny z koss su asi len ty co presli tak isto z nejakej supackej repro sustavy.
Glassman pomahaj :)
p.s. mozno ze to trosilinku prehanam, ale teda cakal som od sluchatok, tak vychvalenych do neba za 2500sk ovela ovela vic. A pri pomyslenie ze moje stare maju teraz hodnotu len 800-900sk a este k tomu hraju NEPOROVNATELNE lepsie (pre mna teraz asi dokonale) uz ani nehovorim.
alizeeboy - jedina mega lama si tu ty. Keby si poriadne cital zistis ze jedine koss sluchatka ktore su vychvalene do neba su porta pro(lebo aj su super ,maju konkurenciu tak v sennoch px100 a 200). V domacich sluchatkach za 2 a viac k sa KOSS na konkurenciu vobec nechyta, su nechutne prebasovane a zvuk nic moc. A to este nehovorim o tom ze ty si si kupil gamingove s mikrofonom. 45 ky maju 100 OHm takze by mali byt este slusne nakrmitelne aj dobrou zvukovkou. (ale nieje to pravidlo . napr take akg 701 maju len tusim 70 ohm a bez zosiku nehrajku nic.).
Ak chces super sluchatka tak investuj do Sennov 555. Budu ti hrat naplno a krasne na vsetkom.
A este je dolezite aj to na co si zvyknuty. Ja ked som doniesol domov senny 595 (7500sk) tak sa mi zdali tiez oproti sporta pro nic moc, zlespenie. Ale teraz ked ich mam napocuvane je to obrosvky rozdiel.
hej suline tie tvoje zahuhnene porta pro su este lacnejsie ako sb45 kuk sem -> http://www.progamingshop.sk/sluchadl...scyA&ref=9 sice maju lepsi rozsah ako sb45 ale urcite nie ako moje stare technics 8-27000Hz
nemienim presviedcat koss priaznivca. ani sa s tebou hadat ked to tu potvrdili aj iny, myslim ze vacsi profici. ty si sa svojim vy..... le degradoval
to marek:
tak ze ty si myslis ze aj Glassman je lama? hm nezda sa mi
Koukam, ze jeste porad se najdou experti, kteri porovnavaji otevrena portable sluchatka s uzavrenyma na poslech na doma...mozna, ti to jednou dojde.Citace:
Původně odeslal alizeeboy
to Masster:
ked budes citat vyssie zistis ze som porovnaval koss sb45 a technics rp-f400. ano viem aj medzi nimi je rozdiel, jedny su uplne uzavrene a druhe ne, ale to je podla mna jedno nech sa pchaju ked aj do nosnej dierky, dolezity je zvuk, tak nechapem ako niekto moze tvrdit ze koss sb 45 ma super zvuk. ok ine koss som nepocul (a ani nemam uz chut sa s tym zatazovat) ale cital som vyjadrenie viacerych a hlavne Glassmana.
to marek:
si asi zosalel, 7500sk za sluchatka? ved vravim ze technics za 900sk hraju lepsie (priam zazracne) ako tie nechutne koss sb45 (a podla vyjadrenie inych aj tie vase ospevovane porty su na nic. takze ked investujem 2500sk este do nejakych lepsich technics- Panasonic, mozno philips http://www.hifishop.cz/Compare.asp?C...ID=0&DPG=41811 tak nie ze budu hrat zazracne, ale musia priam bozsky, ale neviem ktore z tych dvoch na tom linku si mam vybrat, popripade ak mate nieco lepsie v podobnej kvalite. ale rady prosim len od userov zmyslajucich-sluchajucich :) podobne ako Glassman.
vopred vdaka
hm to je temer na facku...a jeste k tomu neumi ani precist co mu ten Marek vlastne pise.
glassman by ti kamaradicku asi nenapsal nic jineho nez hd580 a podobne kategorie....
Edit - post zmazany, nema mu zmysel nic pisat.Citace:
max. 2500sk a keby splnali fakt vsetko co by som rad (ovladanie hlasitosti na kabli a tak..) tak nech aj 3000sk, ved predsa aj v tejto cene musi byt neco dobre, berte v uvahu ze pred tym som mal rp-f400 a nemozem sa stazovat za to sb45 fuuuuuj
chcem sluchatka na doma je jedno ake budu velke, a nech zakryvaju cele usi.
a co ja som povedal ze Glassman mi poradil sb45? nic take. ja len ze som konecne nasiel aj inych co tvrdia ze technics a ine sluchatka maju v cene do 2500sk neporovnatelne lepsi zvuk ako koss. citajte poriadne
kukam ze vy ste tu same stare paky:D tak jo no nekdo ma rad basy a vysky zadne a iny ma rad cisty jasny zvuk (ja) mozno vam teda bude vyhovovat pri pouziti technics ked si medzi ucho a sluchatko date deku a budete mat svoju predstavu o zvuku:D
a teraz bude vyprask:)
to uberguru:
len sa tolko nefackaj, by si si mohol bubienok v usku pretrhnut :) a to by si asi nerad
a este som zabudol povedat ze chcem sluchatka BEZ SLUCHATKOVEHO ZOSIKU (zbytocnosti nerad). moja zvukovka je SB adigy 4, jj vim nie moc dobra na hudbu koli tej konverzie vseho na 48, ale ja myslim ze to sa neda vsimnut. teraz by som bral SB X-fi sice pre mna este dost draha
no vyzera to ze sa na mna vsetci vykaslu.
Glasman kde si, potrebujem tvoje skusenosti
to all: rad by som vedel aky je rozdiel medzi dj sluchatkami http://www.hifishop.cz/Default.asp?P...T=Up&CatID=256 a Normálnymi.
na tie Stanton DJ Pro 3000 S som zvedavy
jj ja vim, ignoracia je najlepsia, ale snad sa nejaky priaznivec ozve (Glassman :) )
Citace:
No asi mozes zabudnut na to ze by sa ti Glassman obtazoval poradit.
Ale ja ti davam poslednu sancu - pozri si AKG, senny a beyery , hladaj take ktore maju impedanciu tak do 100 ohm(aby si ich nakrmil bez zosiku).A ka chces zvukovku len na hudbu(nie na hry) tak nekupuj x-fi ale lacnejsiu m-audio revo 5.1. Kupovat drahsie zvukovky k sluchatkam za 2500 nema zmysel. ked si vyberes nejake konkretne kukni co o nich pisu na fore head-fi.org
http://headphones.cz/inshop/scripts/...d=212&level=42
ha kukam ze tam uz maju v ponuke aj pecky Shure, no parada.
no ja rad aj hry a pokial viem, tak m-audio nema jack out-in, chcem priamo do karty vopchat sluchatka.
a tie ohms hmm moje stare rp-f400 maju 40ohm a tie sb45 az 100ohms a podla toho co som cital a dufam ze spravne pochopil tak na vela ohms je potrebny sluchatkovy zosik tak ako to povedal Glassman, ze vsetky koss ho potrebuju inac ten zvuk bude vzdy o nicom a pri pouziti EQ duplovane.
myslim ze vsetky tie sluchatka co si vymenoval su uz dost drahe s tymi hodnotami co by som chcel Hz
teraz urcite nekdo povie ze Hz niesu dolezite, tak preco potom cim drahsie headphones tym vacsi rozsah, dokonca som pred chvilou videl riadne drahe sluchatka a rozsah zachadzal az na 80 000Hz
no kupovat sluchatka podla toho aky maju rozsah je uplna kravina, pretoze to o ich zvuku nehovori uplne nic.Citace:
som editol moj predchodzi post a pridal ti tam link na AKG 81DJ tie su tusim ludia celkom pochvaluju.
ty si idijot, a necakaj ze ti aj ja nieco este napisem. A btw. najdi si ucebnicu prirodovedy a zisti si aky je horny prah pocutelnosti ludskeho ucha.Citace:
hmm AKG K 81 DJ 16 - 24.000 Hz
ale
Panasonic RP-F880 5-30000Hz
teraz budem vyzerat ako pako ze porovnavam Hz ale neco som pisal vyssie
a ktore su podla teba lepsie?
ale ale relax marku :) ja prah pocutelnosti poznam
no vis, ludia si pochvalovali aj koss a to teda uz neni nic pre mna, ale tym nechcem povedat ze su zle, len sa uz nemozem spolieahat na kadejakych ludi, uz som mal dost problemov s vracanim tovaru
No zrejme mas problem i rozeznat forum a chat.
Divim se, ze te jeste nekdo neupozornil, ale tento typ postovani neni na foru standartni.
EDIT: I never felt truly alive until I was staring death in the face rekl Solid Snake v MGS, ktereho mam jako avatar ;)
a tiez by som asi nerad uplne uzavrene sluchatka, ten zvuk je potom taky utlmeny, nepriestorovy, zaduseny
jj chat mam radsej :) TAK BUDEME IDITOVAT
JA SOM NIKDY NECITIL ZIVOT DO TEJ DOBY AKO JA SOM MAL SMRT V TVARI :) a coze sa ti stalo masster
sorry for my english is very very bad
Citace:
Původně odeslal Marek
v poriadku , jasne marku mas pravdu, ale je to jedina rozumna vec ktorej sa da chytit (myslim), alebo by si chcel kupovat ako tu uz jeden mudrlant spominal podla farbi? no vidis to je fakt super napad, si umelec
a tu ucebnicu prirodovedy by si mal poradit aj vyrobcom sluchatok, ze nech sa tolko nesnazia a nenavrhuju blbosti, mozna dostanes nejake ocenenie.
mozno sa o zvysovanie Hz nesnazia umyselne ale su len vysledkom stale dokonalejsich materialov a potom je jasne podla co ho si mame sluchatka vyberat ================================================== ==========================
btw: si nemozem pustit ani svoju oblubenu hru americas army, ked ze tie koss totalne sklamali (uz som ich poslal spatky do obchodu)
Zkratka a dobre...na sprostarny...vyrvavani a spam nejsme jaksi moc zvedavi. Snazili sme se ti trosku pomoci, malinko napovedet, ale do obchodu te za ruku nepovedeme posledni rada, je, kdyz tak upenlive volas Glassman najdi si vsechny jeho prispevky a dozvis se co a jak.
Funguje ještě Hall of shame? Tohle bude výstavní kousek.
to uberguru:
pre mna je spam aj tvoj posledny prispevok a tych dalsich 150 uz ani nebudem citat, mate tu len zbytocne reci, chcem radu od niekho kto tie sluchatka http://www.hifishop.cz/Compare.asp?C...ID=0&DPG=41811 ma aj vyskusane (alebo nieco podobne v cene okolo 2500sk) aby som sa nemusel trepat po obchodoch a zabit tym cely den. uberguru (a jemu podobny) mas asi nejake pribrzdene myslenie, skus odbrzdit, ale to ti asi nepomoze, tak ze zmen genovy zaklad, alebo maximalne mozes ist radit sliepkam na dvor
ja neviem ci ste tu hotentoti, alebo nechapete co od vas ziadam. tiez som povedal aby sa neozyvali priaznivci kossov (na nich nie som zvedavy). vlastne cakam len nazory od takych co maju podobne skusenosti s koss ako ja, Gassman a iny.
tak to ako malim detom, snad uz chapeme.
no toto, co som sa ja zasa docital, no to neni normalne mozne. povecte, iba sa mi to zda, alebo mam halucinace:o
--------------------------------------------------------------------------
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=38794&page=2
Původně odeslal aminak:
Je znamo, ze celkove KOSSy maji utlumeny zvuk (jakoby pod dekou).Jeden cas jsem mel Porta Pro a Sennheiser hraje bez utlumu.
--------------------
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?p=480578#post480578
Původně odeslal Glassman:
KOSS Porta Pro = totalne utopene a pod dekou
-------------------------------------------------------------------------
kossaci :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
------------------------------------------------------------------------
Glassman, animak a pod. - vyborne, aspon niekto tu ma normalny sluch.
no tak, chlapci, skuste mi poradit nieco v cene okolo 2500sk, pripadne ktore z tych to dvoch hraju lepsie
-> http://www.hifishop.cz/Compare.asp?C...ID=0&DPG=41811 A CHCEM SLUCHATKA KTORE HRAJU NORMALNE AJ BEZ SLUCHATKOVEHO ZOSIKU. mam SB audigy4
ja uz neviem ci si uplny debil, ved ti tu nikto nepise ze si mas kupit koss, tak co s tym stale otravujes.
vyber si z AKG 81DJ, Sennheiser eH 350, BEYERDYNAMIC DTX 800/900, SENNHEISER HD 465/485( 485 su z nich asi najlepsie). Inac som nepocul ani jedny. Insie za 2500 nekupis.
Za tenhle prispevek mas u me + karmu. To je totiz presne to, co bych vsem sluchatkarum poradil i ja. Slysel jsem radu sluchatek, i tech o kterych se rika ze jsou "vyborne" a proti dobrym reproduktorum je to jen slaby odvar.Citace:
Původně odeslal dawsoo
no tak to mozem potvrdit, 4 dni mi tu stoja stlpy canton 109 pripojene este len na stary tesla zosik ale HD595ky sa nechytaju. Sluchatka maju sice cistejsi a rafinovanejsi zvuk. Ale zazitok z hudby je s repro niekde uplne inde.:drool:
skusal som hrat americas army cez repro a to bolo uplne o nicom. plno zvukov som nepocul alebo o vela slabsie a neskorise ako by som ani nebol v tej hre, takze som riadne chaosil a bol som skor zostreleny ako som pocul prichadzat (alebo lokolizovat) nepreiatela. sluchatka su pre mna najlepaie, lebo mam rad "Sluchatka maju cistejsi zvuk" ;)
Znova ti opakuju, ze sme strasne radi...a ocenujeme tvuj pozitivni pristup i tech par urazek co si tu rozdal, ale porad si myslim, ze takhle tu asi nepochodis.
Alizeeboy ty si neskutocny ignorant, nikde tu na fore nenajde ziadnu zmienku o SB/45 iba od teba a ineho usera co hladal sluchatka s mikrofonom. Doporucenie na Koss najdes len na porta pro pripadne sporta pro a ich derivaty (KSS/55 napr). Je VSEOBECNE zname, ze vsetky "domace" kossy stoja s prepacenim za howno a o DOST lepsie su takmer vsetky ostatne znacky. Neviem preco tu potom urazas slusnych uzivatelov so snahou poradit ...
Porta Pro su jedny z TOP portable (zdoraznujem portable) sluchatiek a konkurenciou pre ne je len senn PX/PMX a mozno niektore (uz ale vacsie) AKG alebo GRADO. Ty zrejme hladas "domace" sluchatka ale napriklad si ani nenapisal ci otvorene alebo zavrete. Technicsi co si mal su otvorene, Koss co si si kupil si closed co je DOST zasadny rozdiel .... Nikto neobhajuje kvalitu Kossov ktore si si kupil a iste s tebou niektory aj sucitia vzhladom na ich kupu ;). Zaroven nechapem, preco vlastne menis, ked ti technicsi su take "super" ;).
V tej navrhovanej cene su dobre volby co napisal Marek uz viackrat (snad si si to uz aj precital, skoro to tak nevypada). Ja pridam Beyerdynamics DT 231 s cenou 1500 Kc a spickovym zvukom z pohladu neutrality a vysok a "relativne" slabsimi basmi. Z tych co si postoval ty mozno poznam tie Philips SHP 895 pretoze sa znacne podobaju mojim SBC HP890, doslova maju v podstate len iny vzhlad. Mne osobne velmi vyhovuju, aj ked maju oproti high-endu (tym myslim Senny 580 a podobne!) zahuhlanejsie basy. Ty si ale zrejme ziadny top-end nikdy nepocul, takze no stress.
Vyskusaj nahodit aspon minimalnu davku slusnosti a dodrzovania pravidiel, lebo ta inak necaka svetla buducnost (dostanes ako darcek kvalitny banan) ...
alizeeboy - a zrejme ti zase nedochadza ze mi sa nebavime o repro genius alebo cretive na hry za 2500kc ale o stlpoch alebo regalovkach na music v uplne inej cenovej relacii.
1 - uz som pisal ze moje stare technics sa mi podarilo omylom znicit
2 - taky som spominal ze chcem akekolvek sluchatka, nezalezi ci su otvorene, uzavrene...... hlavne nech maju co najvernejsi, neskresleny zvuk (spominal som tam nosnu dierku :) )
3 - ale ved aj koss porta pro som sa tu docital ze su na hovno, ok su na vonka, ale aj tak by som ani vunku nechcel pocuvat taky nechutny zvuk
4 - rozculujem sa preto, lebo som cely mesiac cital recenzie a pocuval same chvalenie koss (vsetkych koss) aj na tom to fore. samozrejme ze sem som zabludil az ked som ich kupil.
myslim si ze moje rozculovanie urcite niekmu pomoze. ja by som bol velmi rad keby som na takeho ako ja natrafil este pred tym ako som ich kupil
k tym repro - kamos ma dost kvalitne stlpy+ostatne vybavenie a na chyby v skladbe (flac) som ho musel upozornit ja, vlastne ich nevidel ani potom. ok ok mozno ze nema taky dobry sluch ako vy :) , ale aj tak je zname ze cez sluchatka toho rozoznas ovela vic (myslim)
za rady vsetkym dakujem (viem byt aj slusny a zo zaciatku som napadol len kossakov, ostatne boli len reakcie na vase poznamky) este budem zvazovat-hladat a potom sa ozvem
no a k tomu bananu sa radsej vyjadrovat nebudem aby som nerobil zbytocny ruch. ty co sa ich boja su tisko ako blsky :) ale teraz nehovorim o sebe, ja sa ho bojim velmi :) (do prdelky tam, zase som k tomu musel neco kecnut - no co uz, bude vyprask)
Zajímavé, slyšel jsi jeden model sluchátek od Kossu, a všechny "su na hovno". Velice sympatický přístup (O tvém vyjadřování se raději bavit nebudu. Když už nic, aspoň jsi nás tu dobře pobavil). Nevím proč ti pořád nedochází, že sis koupil gamingová sluchátka. Asi jako kdybych chtěl kvalitní foťák a koupil si mobil s "dost dobrým vestavěným foťákem" a pak brečel, že jsem četl spoustu recenzí, kde ho vychvalovali, ale kamarádův 300D fotí lépe, a přitom se dá sehnat za stejnou cenu.
Edit: Masster: Díky, třeba mu to konečně dojde a všem se uleví...
ale ale ale, u hier to bola este vacsia hruza ako pri pocuvani music.
a precitaj si toho viac a zistis ze to nie je len moj nazor
slovo hovno som nepouzil prvy ja, ja by som bol este tvrdsi :)
Na gaming = s mikrofonem....neni kladen takovy duraz na kvalitu zvuku....staci?Citace:
a chlapci fakt sa neurazte, vazim si vasich navrhov, som si aj vedomi ze uz sa tu pisalo vela odporucani (aj od glassmana), ale za ten cas sa veci mojhly aj zmenit - nove tipy, ine ceny...
preto by som bol najradsej keby sa k tomu vyjadril niekto o kom viem ze ma podobne poziadavky na zvuk ako ja (glassman) ok ok skusim mu poslat pm
--------------------------
napisal Masster:
Na gaming = s mikrofonem....neni kladen takovy duraz na kvalitu zvuku....staci?
------------------------------------
a to sa mi vobec nepaci a zda sa mi to priblble, kedze najnovsie hry=hotovy zazitok po zvukovej stranke, ako keby som bol v kine.
na mikrofon uz kaslem, hmm chcel som len mat iniverzalne sluchatka, paci sa mi totiz headset :)
vie niekto kde moze uploadnut .htm (vysledok testu RMAA 5.5) ?
tiez by som rad vediet ci je mozne s mojou sb audigy4 rozoznat mp3 320kbps (normalne stereo, nie joint) a flac robeny z toho isteho zdroja (CD) ako ta mp3, lebo ja nepocujem zadny rozdiel
tak, zase som prisiel troch pootravovat, aby ste sa nenudili:)
mal moznost niekto odskusat niektore z tychto sluchatok? -> http://www.hifishop.cz/Compare.asp?C...|51368&CatID=0 myslite ze po zvukovej stranke su o moc horsie (dufam ze nie :) ) ako Sennheiser eH 350 ? pripadne ku ktorim z tych, co ste mi radili, by ste ich po zvukovej kvalite prirovnali, alebo ze by skoda reci? :? (sakra, fakt by som tam chcel mat aj ten mikrak, ked aj viac vycalujem, len ci vobec take neco existuje v ako tak slusnej cene. pripada mi to take neohrabane mat mic este niekde inde zaveseny :mad: )
Sennheiser eH 350 (2799,-Sk) (co sa kvality zvuku tyka) sa mi najviac pozdavaju v tejto cenovej kategorii do 3000sk (alebo sa mylim?)
a este by som chcel vediet ci je dost velky rozdiel medzi Sennheiser eH 350 a Sennheiser HD 515 (3599,-Sk)
btw: AKG, BEYERDYNAMIC a este nejake tipy od SENNHEISER nemozem na sk net obchode najst
ze nie? si lavy http://www.muzikus.sk/os/catalog/pro...oducts_id=1037
v tom shope maju aj AKG a je z blavy, tie senny nepoznam, tazko ale jednoznacne urcovat "najlepsie" sluchatka do ceny XXXX, je to totiz (prekvapivo ...) individualne
P.S.> osobne by som nepocital s tym, ze zozenes skutocne dobre sluchatka s mikrakom ...
akg maju este tu http://shop.mediatech.sk/ a BD tu http://www.g-tec.sk/?mid=12&sid=39&v...id=488&do=info
s mikrakom kvalitne slucahtka nezozenies. HD515 nebrat je to nic moc, neviem ci aj v porovnani s e350 ale v porovnani s 555kami ktore nestoja ani o 1000 viac hraju strasne. 5x5 seria je drahsia ale ma komfort oproti eh350 na inej urovni.
Ja som ti od zaciatku hovoril dosetri, kup 555 (nechaj ich poriadne zahoret) a budes vysmiaty velmi dlho.
uf, az mam zavrate z tych cien :) a to som si myslel ze sa nejako dokopem do tych Sennheiser HD 515 a budem v nebi. ja nevim ale pride mi to dost luto vycapit tolko dukatov, to radsej kupim nekaky vykonnejsi HW do PC. hmm mozno by som hovoril inac keby som pocul na vlastne usi ten rozdiel, ale to by som nemal robit, aj tak za to tolko nedam a ostatne by mi potom pripadali ako sumitka :) aaaaach jaj tak ze zase idem dumat nad tym to -> http://www.hifishop.cz/Compare.asp?C...|41811&CatID=0 , alebo necim podobnym, heh ze by este nejake navrhy? ajajajjj, to budu zase reakcie :) radsej nic nehovorte, lebo sa roztopim:) ale stve ma ze nikto mi nevie nic povedat o tych Panasonic RP-F880 kedze som uz bol s jednymi spokojny, myslite ze su horsie ako tie Sennheiser eH 350 ? (no co, aspon sa nenudite a zvysi sa vam reputacia;) )
to marek:
ako sa ti podarilo pretaktovat ten amd 1700+ ? mam tiez taky (amd athlon XP thoroughbred 1700+), ale len na nejakych 1780Mhz (162*auto-11, alebo 187*9.5), ze by si mu vyrubal viac voltov? mne ta moja sunka (msi kt3v) da len 1.7V. pamate mam ddr333
No prave to, zamysli sa nad tym kolko prachov vyhodis za novy HW, handry, alebo po baroch a potom sa ti tych 2000 naviac za 555ky nezda az tak vela. Hlavne ked tie budu hrat stale rovnako dobre aj za 5 rokov , ale vga za ktoru si dal 8k a alebo tenisky za 3k uz budu davno pod drnom a uplne bezcenne. Ale to je tvoja vec, chcel si dobry zvuk.
CPU- je to proste super kusok, kupil som ho tu na fore. Na 2400 potrebuje nejakych 1,775 -1,8V na 2200 mu staci 1,7
Sennheiser HD 555 na ebay za $69.00 http://search.ebay.com/Sennheiser-HD...Z1QQsofocusZbs na slovensku za 4600sk. oplati sa to vobec, vyzna sa v tom niekto, kolko by ma to vyslo po celkovom prepocte+postovne
no ale pozor na to ze najlacnejsia ponuka ktora ma shipping worldwide je za 125US. Vsetko ostatne len CA a US.
este mam otazku, je potrebny sluchatkovy zosik pre Sennheiser HD 555 a napr. pre take Sennheiser eH 350 ?