-
Re: Radeon HD 2600 (RV630)
zvuk do grafiky s hdmi výstupem musíš připojit nejprve z desky propojovacím kabelem co je ve výbavě grafiky, já to tak mám u 7600gt s hdmi výstupem na grafice, jestli to tak funguje i po připojení redukce dvi/hdmi neumím říct neb nemám jak vyzkoušet.. jinak použití hdmi kabelu je super vychytávka od té doby co mám 106cm plazmu je pc permanentně připojeno pouze na ní...
-
Jenze tady jde o to, ze Radeony 2x00 obsahuji kompletni zvukovou kartu, tj. ne jen "HDMI pruchodku"
-
Citace:
Původně odeslal
Rache
zvuk do grafiky s hdmi výstupem musíš připojit nejprve z desky propojovacím kabelem...
HD ATi mají vlastní audio-device pro HDMI na grafice ...
Citace:
Původně odeslal
falcon
Jiste, ale oba tyto pasivy jsou vyvedeny nad grafickou kartu, cimz jednak mohou kolidovat s chladicem NB a take mi prijde lepsi proud vzduchu nasavani zpredu case > grafika > vyfuk pres zaslepky...
Ano, mohou kolidovat, pokud však nekoliduje, tak nesouhlasím - je to v klasickém casu s 12 cm exhaust fanem nad pasívem jednoznačně lepší řešení. Pro to, abys pořádně profoukl pasív intakem přes záslepky potřebuješ dost silný fan (a vždycky airflow bude kazit odtah výš, tj. fan cpu, exhaust, zdroj a fakt, že teplý vzduch jde stejně nahoru) a aby to bylo skutečně efektivní, bylo by potřeba směrovat airflow tunelem nebo něčím podobným. Naopak tohle řešení využívá existujících fanů (exhaust, psu, případně cpu), zchlazuje v případě řešení Asus/Sapphire heatsink/heatpipy od konce (pro funkci heatpipe ideální) a zcela využívá efektu stoupajícího teplého vzduchu. Takže pokud se to podaří takhle seskládat, tak v téhle třídě karet (X1650/HD2600/8600) je to imho nejlepší řešení. Např. u mě to vypadá takhle http://jan555.rajce.idnes.cz/Solo/im...o_interior.jpg a chladiče jsou ve 2D sotva vlažné a ve 3D teplé, to "klasické" řešení s chladičem pod kartou jsem i v reálu porovnával (např. Gainward 7600GT s AC chladičem, nebo Gigabyte X1650 Pro se Silent-Pipe II) a neříkám, že nefunguje, ale chladí prostě o dost hůř.
-
Myslím, že jsem bohužel pochopil důvod toho, proč Gigabyte chladič na HD2600XT vypadá tak, jak vypadá. Bylo by asi zajímavé vidět, jak se tahle baterie uchladí ... :rolleyes:
http://www.bit-tech.net/news_images/...rticle_img.jpg
-
To je ale dobrý tak akorát na výstupy pro víc monitorů (pokud by někomu nestačily dva 30", na které jsou dimenzovány výstupy jedné karty) pro Vistu, protože v té (na rozdíl od XPéček) není možné kombinovat víc VGA driverů a v případě nedostatku výstupů narvat do PCI slotů starý Matroxky, jak to většina uživatelů provozovala v XPéčkách :-)
Jinak je to k ničemu - QuadFire zatím podporované není a chlazení? Bez přídavného větráku se to uchladit nemůže :-)
-
GeCube uvádí duální Radeon HD 2600 XT X2
http://www.cdr.cz/a/22260
-
To je sice hezké, ale jak tam správně píší, škoda, že nedali DDR3 místo těch DDR2. Hlavně, že je jich tam 1GB. O Gemini jsem uvažoval, ale půjdu nakonec raději do normálního CrossFire. S tím si navíc můžu dát na každou grafiku jiný chladič, což s duální kartou nejde, a to je pro mě dost nevýhoda.
-
Tu sú aj výsledky tejto X2-ky.
-
-
Super, to zatím vypadá na nejlepší Gemini RV630 na trhu:
- malé PCB
- 4x dual-link DVI
/edit: tak má sice GDDR3, ale zas jen 256MB, což je 128MB na čip = málo :-(
Ale to mělo být na trhu hned s vydáním RV630 za +- 5500,- Teď už je to skoro s křížkem po funusu...
-
Chtěl jsem se zeptat majitelů Palitu 2600XT - výrobce uvádí, že má builtin HDMI a nepotřebuje redukci na DVI, ale na obrázcích konektor na záslepce nevidím, je tam?
btw: prohlédl jsem si většinu HD2600 karet a zjistil zajímavé - zřejmě všichni výrobci používají na kartách klasické cívky, zapouzdřené používá asi jen Sapphire a pak Gigabyte (na tom nepodařku s plochým pasivem). Celkem zajímavé, zvlášť vzhledem k mým (neblahým) zkušenostem s těmito cívkami ...
-
Nemá je jen Sonic edition? (možná kecám, ber to jen jako tip :-) )
Jinak kvalitních součástek si u Sapphiru všimnul i -HoNY- na HD2600PRO - v tomhle případě ne cívek, ale kondenzátorů.
-
Na (mojom) Sapphire 2600XT su zapuzdrene/zaliate aj cievky...
Obecne myslim, ze Sapphire dodrziava to, co kedysi povedal ich CEO... Ze v pripade RETAIL baleni sa snazia dodrziavat vsetky suciastky rovnake/podobne ako mali kedysi BBA karty (, ktore vlastne Sapphire pre ATi dodnes montuje).
A mimo ineho pekne vidiet aj to, ze ma ATI stale (aspon u mainstream produktov) na hovno vetraky. Je to sice uz podstatne lepsie ako u prvych Radeonov, ale od tichosti to ma stale hodne daleko...
Neviete ako je to s hlucnostou napr. 2600xt vs. 2900xt ? Pretoze GF 8800vky su imho pocutelne tichsie.
[edit]
Na margo -HoNY-ho vysledkov Sapphire 2600pro (athlon64 - 11*200) v poste na PCT v 3dmarku06 - 2863 bodov :arrow: Sapphire 2600xt s E2160 na 3GHz (9*333) - 4760 bodov.
[edit2]
Aha, ona ta -HoNY-ho PRO mala len DDR2 pamate :oops:
To PRO sa za tu cenu v porovnani s cenou DDR3 XT vobec neoplati kupovat...
-
U low-endu a mainstreamu ATi chlazení prakticky neřeší, protože stejně 90% výrobců používá něco jinýho. U high-endu to vypadalo na zlepšení s generací X1950, jenže s R600 si to pokazili a imho ne tím, že by šetřili na chladiči a použili šmejd (ono stačí si tu kartu vzít do ruky - chlazení má bezmála kilo), ale proto, že R600 svinsky topí a i ta cihla mědi má co dělat s tím, aby to uhladila, takže se turbína musí točit na výrazně vyšší otáčky, než u GF8800. Můj názor je takový, že ATi už nemůže ztišit chlazení nějakým výrazně lepším chladičem - spíš se nesmí dostat do sitace, kdy bude závislá na jednom nepovedeném výrobním procesu.
Připomíná mi to uživatele GeForce 8800GTX, kteří na ni přešli z GeForce 7900GTO/GTX a nadávali, proč nVidia použila hlučnější/horší chladič, než který měla jejich původní karta. Jenže si neuvědomovali, že chladič GTO/GTX byl původem z 7800GTX-512 (přetaktovaná G70, 300mm2 čip), která topila výrazně víc než G71 (200mm2 čip), takže byl pro G71 předimenzovaný a běžel na minimálních otáčkách. Zatímco kdyby ho dali na G80 (skoro 500mm2 čip), tak jim ta vrtule uletí, protože jádro G80 topí 3x víc.
-
Citace:
Původně odeslal
PiT
Na (mojom) Sapphire 2600XT su zapuzdrene/zaliate aj cievky...
Osobně jsem se Sapphire neměl nikdy problém a vzhledem k value/money je to imho jeden z nejlepších výrobců ATi. Měl jsem za něj i Gigabyte, ale potom, co jsem "zlikvidoval" X1650Pro tím, že zveřejnili BIOS, který šel naflashovat, ale byl pro něco úplně jiného a tím nepodařkem ve formě pasivní 2600XT už to má vážné trhliny ...
Citace:
Původně odeslal
PiT
Neviete ako je to s hlucnostou napr. 2600xt vs. 2900xt ? Pretoze GF 8800vky su imho pocutelne tichsie.
Co jsem četl, tak "referenční" chladič na 2600XT DDR4 (plácačce) by měl být VELMI tichý (to už jsem ale slyšel mockrát :) ), pokud není, tak je to chyba - nemá ani proč být hlučný. (na DDR3 verze dává každý co mu přijde pod ruku)
Citace:
Původně odeslal
PiT
To PRO sa za tu cenu v porovnani s cenou DDR3 XT vobec neoplati kupovat...
Ano, mezi Pro DDR3 a XT není moc velký výkonnostní rozdíl, ale cenový je také pár korun, takže se to fakt nevyplatí. Problém je, že pasivní 2600XT jsou reálně prakticky nedostupné (Sapphire Ultimate, MSI, atd.), dostupný je tak předražený HIS se Zalmanem. A bohužel mimo toho Zalmana není s 2600XT kompatibilní skoro žádný 3rd party chladič ...
btw: ad to chlazení - viděl jsem dost testů a spotřeby různých karet se hodně liší, přičítám to tomu, že výrobci mají volnou ruku a pomalu každá karta je taky jiná (u 2600XT zrovna snad nejsou dvě karty se shodným layoutem). Každopádně zřejmě je dobře udělaná 2600XT DDR3/DDR4 schopná dostat se na nějakých 45-50W TDP a to je pro pasív brnkačka.
no-X: díky, mrknu se na to pořádně (v summary mají rozdíl v paměti a na obrázku jsem neviděl, ale třeba). Mě zajímá na té kartě zdaleka nejvíc právě on-board HDMI se zvukem a většina výrobců se ani nenamáhá uvést, jestli je přiložená alespoň redukce (s výjimkou např. právě Sapphire). Palitu se ale rád vyhnu, historické zkušenosti jsou tristní (třeba už se to ale změnilo).
-
Referenční chladič HD2600XT-GDDR4 velmi tichý rozhodně není :-) Podle mě je nejlepší volba XT-GDDR3 HIS IceQ Turbo (830/1920MHz). Je mírně rychlejší než GDDR4 (rychlejší jádro, paměti s nižšími latencemi), má tišší chlazení, je menší a o pár korun levnější. DVI->HDMI adapter je na webu HISu uvedený jako "optional", takže by se u prodejce muselo zjistit, jako verzi nabízí.
-
No, za tu cenu koupíš 2600XT s DDR4 a ještě ti zbyde ~700 na chladič ... Mimoto ten chladič je určitě tišší než stock chladiče, ale jinak je to něco jako původní Silencer - žádná sláva, osobně si myslím, že na takovouhle kartu patří pasív. (ale spoustu lidí to ovšem netrápí) HISy jsou vůbec už dlouho subj. dost předražené a žádná hogo-fogo firma to taky není. (za zlacené konektory asi připlácí dobrovolně málokdo :) )
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
No, za tu cenu koupíš 2600XT s DDR4 a ještě ti zbyde ~700 na chladič
Sapphire 2600XT ddr4 3500kc,HIS 3300kc(da se sehnat za tyto penize)...nechapu
Mam Palit 2600XT vykon je prakticky totozny s verzi ddr4(Mel jsem Sapphire,v cene mj redukce HDMI,CFI propojka)Karta je dlouha jako 1900GT+otresny chladic ktery je na 50% celkem hlucny(teplota kolem 50st,karta je cela horka) 100% otacky des a hruza.Chladidlo ala 1900GT rev.02.Naproti tomu Palit je super koupe dnes.Nadstandardni takty 800/1600,kratke PCB(neco ala 6600GT) je naomak studena, uzasny tichy chladitko,na 50% neslysitelny s 40st, load 60st porad 50% fan.Na 100% huci jako Sapphire na 30% cca.V bundle jedna hra tot vse,propojky zadne.HIS beru jako druhou best koupi od 3300kc.Relativne dobry chlazeni,CF propojka v cene,vynikajici takty 830/1920 cili mnohem vyssi vykon nez verze s ddr4.
EDIT:
Kdyz ocnu Palit na 830/1700 mam stejny vykon jako Sapphire 800/2200
-
GigaByte MAYA GV-RX26T256HP-B: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47643 vs. HIS HD 2600XT IceQ Turbo 256MB http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48561 . Já zase nechápu, kterak se HIS dostane na "mnohem vyšší výkon" než DDR4 verze?
btw: koukám, že na 2600XT jde evidentně Accelero S2, což řeší asi dost.
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
osobně si myslím, že na takovouhle kartu patří pasív
Jak napsal nex, HIS je skutečně levnější než jakákoli dostupná GDDR4 :-) Jinak pasiv by byl fajn, ale pokud nemáš v case průvan, tak se ti žádná karta téhle výkonnostní kategorie neuchladí (viz např. test na PCT). Takže než abych si přidával do case větrák jenom kvůli tomu, aby se mi uchladila pasivní grafika, tak radši vezmu takovou, která má tichý chladič rovnou na sobě a ještě odsává vzduch ven.
//edit: ten Gigabyte si ale nekoupíš, je nedostupný - to je tradiční strašení czc... HIS za 3350,- skladem
//edit2:
Citace:
Původně odeslal jan555
Já zase nechápu, kterak se HIS dostane na "mnohem vyšší výkon" než DDR4 verze?
psal jsem "mírně rychlejší". A důvod: jádro rychlejší o 30MHz, paměti s nižšími latencemi - GDDR4 mají oproti GDDR3 latence o tolik vyšší, že jen pro kompenzaci toho rozdílu musí běžet na frekvenci minimálně o čtvrtinu vyšší, aby podávaly srovnatelný výkon :-(
-
Sice jsem ty karty v ruce neměl, ale jsem si zcela jistý, že typicky řešení Sapphire/MSI udrží teploty v hodně rozumné úrovni - za předpokladu, že disponuje case exhaust fanem :) . A Accelero tu kartu evidentně uchladí v klidu také a za pár korun.
-
Citace:
Původně odeslal
no-X
psal jsem "mírně rychlejší".
Taky nereaguju na tvůj post :) .
btw: test na PCT bych vzhledem k hodnotě ani nezmiňoval http://www.ocguru.cz/smileys/puke.gif.
-
Dobre dobre trochu jsem si zaprehanel :)
Shrnuji:
Palit 800/1600 mirne nizsi vykon nez Sapphire 800/2200.Palit 830/1700 vykon totozny jako Sappire 800/2200(ano ano latence ddr4 jsou opravdu otresne cili vykon HISu 830/1920 s ddr3 bude minimalne zajimavy.:D
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Sice jsem ty karty v ruce neměl, ale jsem si zcela jistý, že typicky řešení Sapphire/MSI udrží teploty v hodně rozumné úrovni - za předpokladu, že disponuje case exhaust fanem :)
Asi bude záviset na konstrukci case a otáčkách toho chladiče. Jinak pasivní MSI a Sapphire se od HISu (který má o 40% rychlejší paměti a 4% rychlejší jádro) liší o 200, resp. 150Kč. Prostě ať se na to koukám z hlediska "lepších" HD2600XT GDDR3 nebo HD2600XT-GDDR4, tak mi ten HIS stále vychází jako velice zajímavá volba. Můj názor je takový, že v současné době má smysl vybírat mezi Palitem a HISem - pokud nechceš referenční kartu, ale něco "lepšího".
-
Tomu rozumím. Co se týče HISu, tak si tohle příště nechám ujít (a nejsem sám) http://4um.overclocking.cz/showpost....4&postcount=19 . Nehledě na to, že Accelero mi připadá jako elegantnější řešení za míň peněz, přitom pod ním může být např. právě Sapphire.
Citace:
Původně odeslal
no-X
Jinak pasivní MSI a Sapphire se od HISu (který má o 40% rychlejší paměti a 4% rychlejší jádro) liší o 200, resp. 150Kč.
A to jsi kde vyčetl? To si jako najdeš nejnižší cenu HISu, který kvůli ní doporučíš a cenu ostatních hledáš kde? I na tom samém krámě, který jsi linkoval, je MSI o více než 400 levnější ... Ano, bude pochopitelně pomalejší, ale také tišší a levnější - každý má priority jiné, nejsou to plnohodnotné alternativy.
Ad ty otáčky - asi víš, jak je to se spotřebou 2600XT vs. X1650Pro. Pokud je stejný chladič, který mi druhou kartu chladí excelentně s exhaust Noctuou na 600 rpm, tak tu první uchladí při stejných podmínkách velmi podobně.
-
Vadná součástka se sem-tam nevyhne žádnému výrobci. Trochu odbočím - 3Dfx na své karty osazovalo nejkvalitnější součástky, jaké tehdy byly dosupné, cena jednoho kondenzátoru na jejich kartě odpovídala ceně součástek kompletně osazeného PCB východních výrobců a i přesto, že to byla cesta maximální kvality, některé karty prostě odešly. Takže mi nepřipadá rozumný dělat závěry z jednoho případu, zvlášť když HIS nikdy zvýšenou reklamovanost nebo aféry s nekvalitními součástkami neměl (narozdíl od již zmíněného MSI, nebo jiných výrobců).
Samozřejmě co si koupíš, je zcela na tobě.
-
Taky netvrdím, že je všechno špatně, to vůbec ne. Ale on to není první HIS IceQ a taky nejsem sám - tam je problém ten, že pokud není chladič tak účinný, aby zchladil výrazně celé PCB a součástky, tak je vlastním řešením chlazení extrémně omezený airflow po PCB a může snadno dojít k přehřátí některého místa/míst. Kdyby v kombinaci s tímhle faktem ty karty pořádně osadili, tak se to pravděpodobně nestane - sami ale vidíte, že i např. nejdražší 2600XT model HISu používá zřejmě horší součástky než nejlevnější Sapphire.
btw: v tomhle případě ještě byla karta v desktopu ("nastojato"), ve standardním toweru je to pochopitelně ještě horší. (teplo od lokální součástky nemá efektivně kam jít, tady mohlo alespoň nahoru)
Samozřejmě typicky MSI je všechno jiné, než příklad kvality výroby a QC :) .
-
/OT k MSI
nam v tovarni hovorili ale nieco uplne ine :D a aj ta QC u dosiek a notasov co somv idle vyrabat nevyzerala uplne zle :)) tak neviem ;)
/OT k MSI
grafika mne este nikdy neodisla, tak neviem ... ;)
-
Pokud už se bavíme o výrobcích...
Sapphire - kvalitní součástky, často referenční návrhy, hlučnější chladiče, ale taky měl nějaké aféry - hlavně u nereferenčních modelů: X1600PRO 128MB GDDR3 (odcházely bezdůvodně po týdnech až měsících), X1800XT-PE (špatně nastavené napájení pro různé části jádra, zabíjelo to čipy)
Asus - teď si nic konkrétního nevybavuju, možná je to tím, že sus je dražší a tolik lidí si ho nekupuje. Vryl se mi do paměti jen jejich X800XT-PE s nadstandardním tišším a větším chladičem, naopak zvorali 9800XT, která měla stnadardně tišší chlazení, než jako Asus použil.
MSI - řada afér se nekvalitními kondenzátory (hlavně teda u desek), u grafik se častěji než u jiných výrobců projevovalo pískání (méně kvalitní cívky? špatný návrh?) hlavně u nereferenčních modelů. Kompletně vadná série bulkových 6800LE.
Gigabyte - podle mě slušný výrobce, pasivní modely mívá nejlevnější ze všech výrobců, ale tradičně je třeba nějaký menší air-flow
Club 3D - Radeony bere od TULu/PowerColoru (pro předchozí značky myslím vyrábí PCPartner), kvalita je dost různá, některé nadstandardní modely jsou velice zajímavé nejen cenou a výkonem, ale leckdy i kvalitou. GeForce bere Club od jiného výrobce a zvlášť levnější modely trpí na výstupní filtry (neostrý obraz), což se ale Radeonů vyrýběných u TULu netýká (alespoň jsem zatím neměl tu čest). Oblíbená, ale zároveň z části problémová byla řada R9600XT ("Bravo") s nadstandardními takty, chlazením, ale odcházejícím RAMDACem (zřejmě špatné napájení čipu nebo špatně zapojené výstupní filtry? to netuším, ale minimálně jedna řada na to silně trpěla a umírala)
PowerColor - vlastně totéž co Club3D, některé produkty jsou velice zajímavé, je třeba dávat pozor na frekvence, ty jsou u některých modelů nižší, ale i tyto podtatktované modely mívají často velice dobrý poměr cena/výkon (bohužel zákazníci jim často nevěří). Ale i PowerColor občas dělá boty - třeba plechový chladič na některých řadách X800/X800XL ležel na keramickém kondenzátoru - jestli to z dlouhodobého hlediska mělo na něco vliv, netuším...
GeCube - trochu něco jiného, podle mě jedna z nejzajímavějších značek - mnohé modely jsou velice zajímavé chlazení, OC potenciálem atd., mnohé jsou ale podtaktované (platí totéž co u PowerColoru). Jedny z nejzajímavějších "alternativních" modelů. Bohužel u nás mizerně dostupné. Netuším, kde GeCube vyrábí, ale na aféry si nepamatuju. Nechápu, proč je u nás nikdo pořádně neprodává...
ManLi - díky bohu už přestalo Radeony nabízet, je to de-fakto jen překupník. Od ManLi bylo vhodné nakupovat vždy krátce po vydání nového produktu - ještě než s produkcí začali druhořadí výrobci - to pak ManLi prodávalo Sapphire, HIS atp. po pár týdnech či měsících přesedlalo na ten nejlevnější šmejd (špatná vkalita obrazu, mimořádně nekvalitní chlazení, vysoká poruchovost některých moelů...)
FIC - už taky přestal(o), první řady pro změnu byly originálky "built by ATi" se samolepkou "FIC" za naprosto bezkonkurenční ceny. Další už byla trochu nižší kvalita.
Palit - tenhle výrobce mi nějak unikal - jak dlouho se u nás prodávají Radeony této značky? Pamatuju si jen na boom s příchodem X1950GT/PRO a teď HD2600, které jsou levné, přičemž některé modely mají nadstandardní takty a tiché chlazení.
Tyan - taky už nevyrábí, nejvýkonnější (ale hlučné) chladiče, pasivní chlazení na napájecích obvodech, velmi vkalitní součástky, vysoké OC, vynikající kvalita výstupu (jistou dobu se považovaly za srovantelné s Matroxem), drahé, žádné eféry.
víc měnenapadá (teda napadá, ale to jsou většinouv značky, které se k nám dostávají spíš náhodně)
Takže když se člověk vyhne takovým, jako SuperGrace (taky už nejsou moc k vidění, ani nevím, jestli se kvalitativně změnili), ManLi a notoricky známým vadným sériím, tak podle mě vyloženou chybu, co se týká kvality zpracování, udělat nemůže - a stejně tak může odejít produkt libovolné značky (ono leckdy stačí, když s tím přepravka někde švihne, udělá se studeňák, nebo uvolní součástka a jestli to byl kvalitní kondenzátor nebo šmejd, už je jedno :-) )
-
Citace:
Původně odeslal
no-X
Palit - tenhle výrobce mi nějak unikal - jak dlouho se u nás prodávají Radeony této značky?
Dlouho, Pality se prodávaly už R8500 a pravděpodobně i dřív. Odhadem před nějakými 5-6 lety jsme postupně nakoupili řádově desítky karet nV- i ATi-based od Palitu (distribuovala tuším 100mega, dlouhá léta měla minimálně většina šachovnicovou krabici a jmenovaly se Daytona - jak nV tak ATi), jejich úmrtnost byla 100% (obvykle odešly během týdnů, žádná nevydržela déle než 3 měsíce).
Nicméně jednou za čas není asi od věci udělat opakovanou zkoušku - nové Pality (např. po stránce součástek) vypadají na fotkách dobře.
btw: ad ten Palit s HDMI konektorem - je evidentně pouze na jedné kartě a to 2600PRO s 512 MB DDR2 :( .
-
no-X:
Ked uz chceme OTckarit, tak som si pred par rokmi kupoval z druhej ruky vybehovy R8500. V compe som ich mal dokopy asi 6.
SuperGrace, Manli, Club3D, Hercules, Sapphire, PowerColor.
Jediny, ktory spolahlivo fungoval v dobe nakupu a funguje dodnes, je Sapphire R8500 od Darth Maula. Ostatne robili vseliake - casto zle odhalitelne haluze (slabsia kvalita obrazu, shimmering, sypanie, zatuhavanie).
Kamosovi odisiel RETAIL PowerColor 9700np a 9800xt... Takze tolko ku kvalitnemu PowerColoru :D
S Gigabyte skusenosti nemam - hovorilo sa o nich, ze maju kvalitne karty resp. celkovo HW obecne, no po tom, co spravili a pravidelne robia s niektorymi reviziami zakladnych dosiek a Maulovej skusenosti s pasivnym 2600xt, tomu prestavam verit...
-
Jj, ke každému A existuje i B. Já měl jedinou Manli (9700NP) a byla naprosto bezproblémová, ušetřil jsem tím tenkrát tisíce korun.
-
/ad GeCube
Co sem slysel tak byl dost velky pocet odeslych R9550XT....takova ta supr edice, ale to uz je taky par let, me drzi klasika saphire dodneska.
/ad MSI
U GK bych se ho nebal, ale ten pasiv co ted navrhli na 8600GT/2600XT je divnej (muj vkus). MB bych nebral...
jan 555: kde jsi nasel ze na HD2600XT jde S2ka?? na strankach maj akorat HD2400... :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
falcon
jan 555: kde jsi nasel ze na HD2600XT jde S2ka?? na strankach maj akorat HD2400... :rolleyes:
Zkušenosti uživatelů, stačí hodit do google, např. http://www.sceneo.tv/phpBB2/viewtopic.php?p=194253 (i s fotkami, jako bonus ukázka, že Accelero může být i v desktopu :) )
btw: vzhledem k tomu, jak si každý výrobce dělá co chce, tak doufám, že alespoň mounting holes mají stejné ...?
-
Citace:
Původně odeslal
falcon
/ad GeCube
Co sem slysel tak byl dost velky pocet odeslych R9550XT....takova ta supr edice
Myslíš tu verzi, na který mezi chladičem a jádrem z výroby zapomínali ochrannou papírovou pásku proti podření? ;D
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Zkušenosti uživatelů, stačí hodit do google, např.
http://www.sceneo.tv/phpBB2/viewtopic.php?p=194253 (i s fotkami, jako bonus ukázka, že Accelero může být i v desktopu :) )
btw: vzhledem k tomu, jak si každý výrobce dělá co chce, tak doufám, že alespoň mounting holes mají stejné ...?
Pekny, ja myslel ze se ohejbaj jen pasivy na DS4/DQ6 :D
Zacinam o HD2600 uvazovat, nejspis teda Saphir..
no-X : jo to bude ono, aspon ze stycna plocha zustala neposkrabana... :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
no-X
No Gecube jsem mel bohuzel 3x R9550 Inifinite a vsechny odesly naprosto stejne - imho neco s pameti. Chladic byl ok.
-
Aha, tak tohle byl Extreme, ne Infinite. Dělali celkem tři nadstandardní verze. Jedna byla blbě dostupná, druhá měla papírek a třetí odcházela. Ale to už je taky let... :-)
-
To zní jako dobrá nabídka :p .
-
Citace:
Původně odeslal jan555
btw: ad ten Palit s HDMI konektorem - je evidentně pouze na jedné kartě a to 2600PRO s 512 MB DDR2 :( .
Palit Sonic 2600PRO má samozřejmě HDMI konektor, cena 2100 pro MOC je myslím super
-
Citace:
Původně odeslal jan555
Dlouho, Pality se prodávaly už R8500 a pravděpodobně i dřív. Odhadem před nějakými 5-6 lety jsme postupně nakoupili řádově desítky karet nV- i ATi-based od Palitu (distribuovala tuším 100mega, dlouhá léta měla minimálně většina šachovnicovou krabici a jmenovaly se Daytona - jak nV tak ATi), jejich úmrtnost byla 100% (obvykle odešly během týdnů, žádná nevydržela déle než 3 měsíce).
Nicméně jednou za čas není asi od věci udělat opakovanou zkoušku - nové Pality (např. po stránce součástek) vypadají na fotkách dobře.
Jinak i Gainward měl jednu dobu výrazné potíže. Je to samozřejmé, vyráběla to jedna firma, takže se není čemu divit.
-
Citace:
Původně odeslal
Radim Štěpanec
Palit Sonic 2600PRO má samozřejmě HDMI konektor, cena 2100 pro MOC je myslím super
Díky za doplnění/opravu. Ono z toho jejich webu (ale to nejen z jejich, stejné jako moje řešení, ke kterým kartám výrobce přibaluje tu redukci za pětikorunu :( ) abych si vzal věšteckou kouli (teda býval jsem to mohl poznat podle toho, že ta karta nemá 2x DVI). Jinak na aplikaci s důrazem na HDMI je to asi to nejlepší.
Já mám na cestě pasivní MSI 2600XT, Sapphire Ultimate jsem nikde nenašel, tak pak dám vědět.
btw: všiml jsem si, že jsou dostupné 8600 karty s HDMI (např. Asus), ale pro změnu u nich není jasně uvedeno, jestli i se zvukem. To sem nepatří, jen kdyby někoho zajímalo.
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
To zní jako dobrá nabídka :p .
Extreme se i s papírkem dala taktovat výš, než jakékoli konkurenční R9550 bez papírku :-) V OC dělal rozdíl (zanedbatelných) 10MHz jádra.
-
Takže mám krátce v počítači pasivní Microstar HD2600XT http://global.msi.com.tw/index.php?f...30&cat2_no=137 . Ta karta je skvělá, žádné problémy, žádné cukání ani nic podobného, kvalita 2D/3D subj. vynikající. Ale hlavně ta karta vůbec netopí, ve 2D má 43C a ve 3D jsem jí přes 55C (!) vůbec nedostal. (v celém počítači je 92 intake na ~7V, na cpu Noctua na 5V, exhaust Noctua na ~6V a Seasonic)
Chladič je velmi dlouhý a pokud kartu někdo budete kupovat, ověřte si dopředu, že v místech chladiče není na mobo napájecí ATX konektor (resp. především jeho střed se svazkem kabelů). Chladič je ve srovnání se Sapphire Ultimate zpracovaný mizerně (Sapphire je špičkově zpracovaný, kvalita pasívu je ve standardu Thermalright, zatímco MSI spíš Scythe), což v reálu nevadí, drží dobře a je zjevně krutě předimenzovaný. Popravdě nechápu, proč není karta osazená chladičem jako Pro verze - s 2 heatpipami, jak byla evidentně i v první sérii (podle testů) - zvládl by to levou zadní.
Výkon je takový, jaký jsem čekal, spíš vyšší - v 3DM06 to dává ~4800 bodů (mám zapnuté Visty na core system performance, který tomu něco bere - takže bez toho to bude pravděpodobně víc).
Suma sumárum nevím, co za ty prachy chtít víc a zdá se mi, že soudruzi v Gigabytu zase jednou něco pořádně podělali ... :???:
-
A kdybych to chtel pripojit na TV pres HDMI jak je to resene,kdyz to ma jen 2xDVI.Pokud nejakou redukci do DVI tak je v baleni nebo ne??
-
Ano, přes redukci, tak je to u všech HD2600. Někteří výrobci redukci přibalují, někteří jen k vyšším modelům, někteří ne. U pasívních MSI (Pro/XT) by být měla, byť výrobce (jako někteří další) seznam příslušenství prostě neuvádí ... Pro i XT balení jsem viděl a redukce tam je, pokud u nějaké karty není, lze jí dokoupit.
-
Takze u te tvoji karty redukci mas????Jinak dival sem se na na Alza.cz a tam stoji tyhle redukce 500KC!!!!Takze bych byl rad kdyby u tehle MSI byla,na zaklade tveho kladneho hodnoceni jsem ji uz objednal a casem tuhle kartu dam do HTPC.
-
Ano, mám. (kvůli tomu jsem tu kartu kupoval, takže jsem si dal pozor) Ale doporučuji to před převzetím zkontrolovat, protože to výrobce prostě negarantuje. (sice je redukce na obrázku i na bedně, ale v manuálu je doslova napsané "najděte v balení redukci, pokud je přibalená" a výčet příslušenství zcela chybí) DVI-HDMI redukce se dají koupit levněji, jen nevím, jestli ty standardní jsou i na zvuk nebo pouze obraz ... (v ruce by se to asi dalo poznat, ta plná musí mít tuším plně osazenou DVI stranu) Někde jsem ty redukce prodávat viděl (pod 200 určitě), mimoto Radim tuším zmiňoval, že dokoupení redukce k Palitu představuje asi 300 ...? Jinak souhlas, je to sprosťárna, náklady na výrobu té redukce se musí pohybovat v řádech spíš korun než desetikorun.
-
zdravim Vás
mam trosku problem po nainstalovani tejto karty : HD 2600XT sonic od xpert vision vsetko zatial facha normalne ,ale v 3d maxovy mi proste ani zanic nejde open gl , mozno je to tym ze instalaciou driverov sa proste pozabudlo na nejaky PCI device ten mam vyzlteny v spravcovci zariadeni a nijakovsky sa neda nainstalovat grrr ,
neviete mi s tym nejako rozumne pomoct ?
-
Nebude ten neznámý device právě on-board audio device pro HDMI?
-
2jan555 :
tak to keby som vedel , ked to instalovalo myslim ze instalovalo aj to audio , tak teraz neviem mam to odinstalovat ? ( ten onboard audio ) ale to asi nesposobuje to padanie v open gl ze nie ?
nemoze to padanie v opgl byt sposobene ze mam nforce4 chipovu sadu ?
-
ogl s tym audiom nebude mat nic ... to moze byt niekde medzi 3dsmax a ovladacmi ... skus gugl alebo tech support :)
-
Ta "zvukovka" na ATi HD2000 by se měla jmenovat "ATI HD Audio" a jde o to, zdali jí v device manageru máš, nebo ne. Co se týče problémů s OpenGL (jako toho primárního problému), tak to s tím spojitost imho snad mít ani nemůže a na to odpovědět nijak neumím, je mi líto. (můžu něco odzkoušet, budeš-li potřebovat)
-
2jan555 :
tak skusil som to pci device vypnut disablovat a ono ta open gl zrazu frci ,mozno je to len nahoda, ale som rad ze uz to facha ako ma a mam pocit ze celkom plynulo .....
-
A máš v devices něco jako "ATi HD Audio", nebo jen "High Definition Audio Device" ???
-
2jan555:
no obavam sa, ze ani jedno ani druhe, nic z toho co si menoval tam nie je iba samotna karta a este atiitool driver ,inak som pozrel vsetko aby som si bol isty a kde nic tu nic .....
2 all : taka mozno blbá otazka : ako sa da pozriet teplota jadra, bo mi to volako seka v UT 2004, tak neviem co je zle.
-
Tak zkus ten device enablovat a nainstalovat, zdali to pomůže ... Ale zdá se mi to celé nějaké divné ...
Citace:
Původně odeslal
Janosik
2 all : taka mozno blbá otazka : ako sa da pozriet teplota jadra, bo mi to volako seka v UT 2004, tak neviem co je zle.
V ovladači, sekce Overdrive.
-
2 jan555 :
tak uz som to nasiel idle ma 37 st a vetracik vobec nepocujem, je prehluseny inymi , inac ten problem s tou pci device sa mi stale vracia som myslel ze ked to raz zakazem v spravcovy zariadenia bude to ok ale vzdy po novom zapnuti pc mi vyhodi ze nasiel novy hradware a chce ho nainstalovat tak neviem , neda sa to nejako na stalejsie spravit ?
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Tak zkus ten device enablovat a nainstalovat
Ad ta teplota - otevřeš Overdrive a máš tam 37C a to tam zůstane? Já totiž když se podívám do Overdrive, tak tam mám 36C a během ani ne vteřiny to přeskočí na 43C a tam to zůstane. Nic co by mi vadilo, jen pro zajímavost, zdali to dělá každá nebo ne.
-
2 jan 555 :
no ked som to prvy raz otvoril mal som 30 a potom to skocilo na tych 37 teraz ked som to otvoril mal som 37 a potom to skocilo na 38 mam otvoreny case a 2 tiché 12 co to ofukuju
a z toho pci devicu som riadne nestastny, lebo to ma nejaky suvis na tu open gl v maxovy, bo raz to ide ked sa to disablne a druhy raz zase nie ( hned po spusteni pc ) skusim novsie ovladace dufam ze sa to vyriesi .....
-
1. nezmínil jsi operační systém, ale poředpokládám, že používáš Win XP
2. novější ovladače ti nevyřeší nenainstalované HDMI audio(!) samozřejmě je dobré, když si je nainstaluješ, ale:
3. pro HDMI audio si musíš nainstalovat HDMI audio driver
-
2 no-X :
toz ja si myslel ze ked instalujem z cd pri karte ze to bude nainstalovane vsetko ale vyzera to tak ze nie , skusim to audio bo ma to uz zacina riadne otravovat uvidime ci pomoze .....
inac nevies preco mi to seka v ut 2004 ? ked som mal nvidiu tak to slo ok ....
-
Citace:
Původně odeslal
Janosik
no ked som to prvy raz otvoril mal som 30 a potom to skocilo na tych 37 teraz
Nj, počítám, že je to podobné jako s BIOSem u mobo a spol. - že prostě samotný ovladač generuje na grafice nějaký load a tím se jednokrokově zvýší teplota (to by také vysvětlilo extrémně nízký rozdíl v teplotách mezi idle a load). Ale např. RivaTuner v idle ukazuje konstantních 44C při taktech 800/1400, zatímco Overdrive tvrdí, že ve 2D má 110/500. Čert ví ... (problém to žádný není, tak ať si ukazuje kdo chce co chce)
-
2 all :
heh, tak sekanie v ut cku zatial bezo zmien, ale uz som kapol ako nato open gl v maxe ,proste raz to spustim a nic vypnem cez task manager a po druhy raz to nabehne uplne v pohode ( nechapem preco az na druhy pokus )
teplota bola uz aj 46 st hned po dohrani ut cka, potom klesla na 38 ,ticha stale
takze teraz ma trapi uz len to sekanie v UT 2004, myslite , ze by to mohlo byt directom X ?
-
Ahoj vespolek, mám problém s sonic 2600xt od palitu, jednou za čas se mi jen tak z ničeho nic restartuje gpu, počítač se nachvilku cukne, pak to hodí správu o gpu recovery a jede to dál, akorát okno co bylo aktivní je trochu kostičkovatý ?Není to v zátěži - přehrávání hudby/net. Dělá to v podstatě od začátku, ale není to nic častýho.C7.9 beta to nevyřešila. Má někdo stejný problém ?
-
Citace:
Původně odeslal
Klon
Ahoj vespolek, mám problém s sonic 2600xt od palitu, jednou za čas se mi jen tak z ničeho nic restartuje gpu, počítač se nachvilku cukne, pak to hodí správu o gpu recovery a jede to dál, akorát okno co bylo aktivní je trochu kostičkovatý ?Není to v zátěži - přehrávání hudby/net. Dělá to v podstatě od začátku, ale není to nic častýho.C7.9 beta to nevyřešila. Má někdo stejný problém ?
setkaval jsem se s tim zezacatku, ted uz vubec. mozna to vyresil prechod na 7.8 a nyni 7.9... nevim, kazdopadne uz delsi cas nic takoveho nepozoruji
-
Pokud ma nekdo zajem, zde je srovnani i s modelem HD2600XT GDDR4
http://hwmag.cz/clanek/hardware/17-g...et-v-9-testech
-
2 all :
takze tie katalisty 7.9 docela pomohli vyriesit 3ds max problem, este som neskusal ten ut 2004, ale tak nejak si myslim ze to uz bude ok :-)
-
Citace:
Původně odeslal
Klon
mel jsem prakticky stejny problem, viz http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=64604
-
Citace:
Původně odeslal
Klon
Měl jsem problémy s cukáním a sekáním 3D obrazu ve hrách a 3DMarcích u pasivně chlazeného Gigabyte HD2600XT DDR3 ve Windows Vista. Protože jsem ji ale vrátil ještě v době Catalyst 7.8, netuším, zda by tomu dnes jejich nová verze pomohla...
-
Imho nepomohla - já neměl problém ani na 7.8 a dokonce ani na 7.7 ...
-
Tak s Catalyst 7.9 mi ještě spadla teplota v ovladačích - na 42C idle/51C load :eek: . Zkoušel jsem cvičně nataktovat a 850/1600 bez problémů (víc jsem ani nezkoušel) - 3DM06 přes 5100 bodů. Zatím proti MSI kartě nemůžu říct nic.
-
2 jan555 :
chcem sa opytat ,ta tvoja 2600 mala ake defaulty ,bo ja mam default 800/1600 a neviem co by zvladla keby som jej trosku prikuril heh
inak co pomoze viac dvihat takt ramiek alebo takt jadra ?
-
Standardní, tzn. 800/1400. Co pomáhá jak nevím, nezkoušel jsem, ani žádné taktování vyjma toho, že jsem prostě namátkou nastavil 850/1600 a odzkoušel ...
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Tak s Catalyst 7.9 mi ještě spadla teplota v ovladačích - na 42C idle/51C load :eek: . Zkoušel jsem cvičně nataktovat a 850/1600 bez problémů (víc jsem ani nezkoušel) - 3DM06 přes 5100 bodů. Zatím proti MSI kartě nemůžu říct nic.
Tak to jsi tu tuším první, kdo se dostal v 3DM06 přes 5000 bodů (teda kromě DDWorld a jejich nesmyslných 5400)...;)
-
Asi nějaký nezdokumentovaný urychlující bug ve Vistách jinak nevím :p . Udělám ještě jeden pokus - nasolím maximum, co povoluje overdrive ...
-
kua, 5560 nejak mam :) ale pravda na GDDR4 verzi
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Tak to jsi tu tuším první, kdo se dostal v 3DM06 přes 5000 bodů (teda kromě DDWorld a jejich nesmyslných 5400)...;)
tak jsem si ted pustil 3Dmark 06 a mam 5088b
karta v overdrive na 850/850
btw. uz se to pohnulo a jde taktovat v necem jinym ?
http://www.ukazto.com/img/872622,3dmark.jpg
-
Citace:
Původně odeslal
pajkus
btw. uz se to pohnulo a jde taktovat v necem jinym ?
Mě v RivaTuneru 2.0.3 jde :) .
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Mě v RivaTuneru 2.0.3 jde :) .
zajimavy... me vubec rivatuner nespolupracuje. kdyz dam monitoring tak mi rivatunner ukazuje takty 800/800, pritom v catalyst control je aktualni takt 110/297
teploty a zatizeni jadra zobrazuje dobre.
kdyz zkusim taktovat rivatunerem, tak po spusteni 3D aplikace mam cernej obraz a musim restartovat :(
taky me napadlo jestli se to nehada s overdrive... jak ho mas nastavenej (unlock overclocking? nastavene nejake frekvence ? ) na jakou vyslednou frekvenci jsi se dostal ?
-
me taky jen RivaTuner... kazdy den jak debil google a atitraytools :) uz aby to podporovalo
-
Citace:
Původně odeslal
pajkus
zajimavy... me vubec rivatuner nespolupracuje. kdyz dam monitoring tak mi rivatunner ukazuje takty 800/800, pritom v catalyst control je aktualni takt 110/297
teploty a zatizeni jadra zobrazuje dobre.
kdyz zkusim taktovat rivatunerem, tak po spusteni 3D aplikace mam cernej obraz a musim restartovat :(
taky me napadlo jestli se to nehada s overdrive... jak ho mas nastavenej (unlock overclocking? nastavene nejake frekvence ? )
ja mam v catalystech OverDrive vypnuty a rivatuner mi funguje vporadku..
-
Citace:
Původně odeslal
Austin
ja mam v catalystech OverDrive vypnuty a rivatuner mi funguje vporadku..
pokud jsem jednou overdive unlocknul, jde jeste vypnout?? (bez reinstalace ovladace)
-
Citace:
Původně odeslal
pajkus
pokud jsem jednou overdive unlocknul, jde jeste vypnout?? (bez reinstalace ovladace)
tak to si ted nejsem jistej, ja to totiz ani nezapinal :) zkus a uvidis, ale pokud to nejde zamknout tim stejnym tlacitkem, kterym se to odemykalo, nebo nepomuze ani Defaults, tak asi jedine reinstall
-
Ano, RivaTuner mi taky neukazuje 2D takt, ale jinak taktovat jde i se zapnutým Overdrive, taky když nataktuji přes RT, je to v Overdrive vidět.
-
tak me se v OverDrive zobrazuje pouze takt jadra.... pameti to nejake neumi detekovat... asi 1250 je na nej moc.. :)
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Ano, RivaTuner mi taky neukazuje 2D takt, ale jinak taktovat jde i se zapnutým Overdrive, taky když nataktuji přes RT, je to v Overdrive vidět.
tak zmena, kdyz taktuju pres rivatuner do 850 tak se mi takt v Overdrive zobrazuje korektne (odhaduji, tedy ze RivaTuner taktuje korektne)
ale zjistil jsem ze mi monitoring RivaTuneru nejak neukazuje dobre takt (porad si drzi 800/800)
na jake takty jste se dostali ?
ukazuje vam Overdrive takty i nad 850 ?
-
Jak se řešilo, tak asi to záleží od BIOSu - mně umožňuje Overdrive max. takty 880/1760 a taky je ukazuje.
-
omlouvam se, RivaTuner pro taktovani funguje spravne (pouze nefunguje monitoring u taktu), ted jsem provedl testy
850/860 - 3Dmark 2006 - 5137
850/870 - 3Dmark 2006 - 5189
850/880 - 3Dmark 2006 - 5194
860/880 - 3Dmark 2006 - 5202
-
2 all :
tak hosi mam problem som to chcel otestit v 3d mark 2006 a ono to nejako zatuhlo musel som to vypnut bo to aj tak nic nerobilo neviete co s tym
-
-
Mně na ní nešel pustit PCMark05, projevuje se to stejně, bohužel patch/nová verze není ...
-
2 all :
to znie ako dobre pripravena sabotaz . no nevadi pockame si na patch, nechce sa mi verit ,ze o tom vedia a prd urobili aby to fachalo spravne, ech volba amd ati asi bude suspendovana na viacerych frontoch :-(
btw : v ut cku to uz neseka :-)
-
Proč čekat na patch? Stačí přejmenovat příslušnou knihovnu, nebo spustit benchmark s parametrem -nosysteminfo
-
2 no-X : lenze v tom odkaze som to nejako nepochopil, vies mi to pretlmocit do zrozumitelnejsej reci ?
-
To jsem udělal o post výše...
-
Jake mate zkusenosti s driverama na 2600?
Stavel sem kamosovi kompa, Ridick stroboskopicky blikal, oblivion bylo jenom cerno, v GTA-SA byly misto zenskejch jenom same kere :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
no-X
Proč čekat na patch? Stačí přejmenovat příslušnou knihovnu, nebo spustit benchmark s parametrem -nosysteminfo
Ano presne tak,mark se mi taky sekl ale kdyz sem v konzoli napsal tohle tak uz mi jede jedna radost takze to delejte takhle a je to.
-
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Jake mate zkusenosti s driverama na 2600?
Stavel sem kamosovi kompa Ridick stroboskopicky blikal, oblivion bylo jenom cerno, v GTA-SA byly misto zenskejch jenom same kere :rolleyes:
na zadne problemy jsem nenarazil, pokud si pamatuji, tak vsechny hry behaji v poradku. az bude trochu casu, tak muzu vyzkouset tyhle hry
-
Citace:
Původně odeslal
no-X
Kde se dá sehnat X1950GT za tři tisíce? Já jsem našel (alfa) Sapphire HD2600XT za 2800, což je stejná cena, jako za Sapphire X1650XT. HD je o dost rychlejší, cena stejná, žere o 10-15W míň... To nepovažuju za krok špatným směrem...
http://obchod.bscom.cz/d29997-sada-a...d-warfighter-2
tohle jsem koupil já a dost jsem se rozmýšlel jestli tu X1950GT nebo HD2600XT(http://obchod.bscom.cz/d27628-ati-sa...6-2xdvi-tv-out), hlavně kvůli mojemu Eurocase 350W zdroji, ale nakonec v pohodě i když jí nataktím