Dnes ju idem potrapit. Mam gigabyte s AlCu zalmanom, takze rozmyslam ci ma vobec zmysel tam davat vodny blok. Neviem este totiz ako hreju pamate a ci to utiahnu uz spominane VRM. U teba pohoda? Mas pasivy na pamatiach?
Printable View
Dnes ju idem potrapit. Mam gigabyte s AlCu zalmanom, takze rozmyslam ci ma vobec zmysel tam davat vodny blok. Neviem este totiz ako hreju pamate a ci to utiahnu uz spominane VRM. U teba pohoda? Mas pasivy na pamatiach?
Hned rano po otvaracke - to som bol ja. Sledoval som si to Qcko a rezervoval som si ju cez mail ;-)
Tak dnes som si objednal Sapphire x1950pro ULTIMATE ,
mal by som ju mať v utorok. Máte ju už niekto ?
Ale dnes som na nejakom fóre čítal, že karty od Sapphire majú problém s Intel C2D.:o Je to pravda ?
Lebo ja mám C2D.:eek:
Já sem to vyřešil tak, že jsem nechal ten Al díl na kartě a vyndal jen ten Cu čtverec nad jádrem. Takže mem a VRM se chladí od toho Al bloku a na GPU mám WB. Ale jak jsem vysledoval tak ta žvejkačka moc na mem nedoléhá takže to sundám celé a prsknu na to nějaký pasivky nebo vyrobim WB i pro mem+VRM
Zatial so stockom jadro na 627, ale v 3d05 to pridalo "iba" +- 350b (9700b). Mam pocit ze procak uz zacina byt seriozna brzda. Teraz hladam ako zvysit rozsah pamati v ATT. Max je tam 1377.
Tak tu su nejake testy Sapphire x1950pro ULTIMATE, len nemožem s toho
vysť. Koľko dostali z tej karty ?
http://www.generation-3d.com/Test-de...ion,ac7595.htm
montoval jsem na jeden komp asuse 1950pro od radima, takty jadro 615 na 630 to pada, ale pameti skvele 850 bez problemu a vys jsem nezkousel, nebyl cas. OC nastaveni pameti kontrolovano rivatunerem. drivery 6.9 z stranek ati/amd. nechal jsem puvodni asusacky vetrak, je i v zatezi tichy, doseda i na VRM, jen jsem pod jadro soupnul AC pastu. taktoval jsem ati winclk522. nekde u atitools byl na ni odkaz, mam tenhle soft delsi dobu. jinak driv bud ja nebo nekdo dalsi v tomhle threadu uvadel odkaz na mod napajeni - ati winclk neumi zvednout voltaz a nejde prepnout do 3d a pokud si dobre pamatuji tak 1,20 vgpu, takze tady je dost prostoru
tahle karta se ati hodne povedla, aspon ta, co jsem montoval ja :-)
Zdar,
takze okolo 15. decembra kupujem do podpisu, je to bratov PC, asi X1950PRO. Procak tam pojde Pentium D@4GHz. Brat povedal, ze by chcel 8800GTS/GTX, povedal som mu, ze to bude uz dost brzda ten procak, naviac ked ma 1024 LCD panel... Povedal som mu, ze radsej nieco lacnejsie. On chcel len nV, ale tak toto vidim ako jasnu volbu. Teraz riesim, v Ageme stoji okolo 6500Sk ASUS X1950PRO 256MB, cena dobra, v recenziach som cital, ze chladic je "velmi tichy" naviac jednoslotovy, to by ale nevadilo... Alebo druha volba je Ultimate od Sapphire kvoli lepsiemu chladeniu mosfetov a Zalman na jadre... V Karmane stoji 7800Sk co sa mi zda tiez pekna cena. Otazka, nie je za tu cenu lepsia nV? Myslim, ze tam je len dnes nezohnatelna MSI 7900GTO a GTX uz nic moc oproti tym radeonom, tak asi ostanem pri Asuse, ak bude na sklade Sapphire tak radsej ten kvoli tichu, vyssi OC... :) Ak tu bude mat niekto tu Ultimate cakam na vysledky, dakujem :)
to ja se taky rozhoduju kterej z tech radel se vyplati vzit... zalman na ultimate ma regulovany otacky podle teploty, nebo jede porad na full ? :/
rozmejslim assus/ultimate sap./sapphire zajimala by me hlavne tichost fanu,jeden slysi tohle a druhej zase tamhleto, je to nekdo schopnej porovnat treba s klasickym vga silencerem co byl na radlo 9800 ??
ahoj lidi, ja jsem si poridil X1950XT 256MBGDDR3 ,ale jeste cekam az mi dojdou i ostatni periferie meho noveho pc a docela si lamu hlavu s tim,jak se napaji, koukal jsem na ni a ma jeste napajeni v hornim rohu, to se kupuje jeste nejaka redukce nebo je to primo vystup ze zdroje?to asi ne,ze?spis redukce?! :confused: poslete treba nejaky odkaz, dik :roll:
dostanes v baleni redukci na klasickej molex
nevim zda a jak sapphire chladi mosfety, asus ma pasiv protazeny tak ze je chladi. chladic u asusu je v tovarnim nastaveni tichy asi jako scyte a nexus 120 na 900 otackach - neslysel jsem zadny hluk navic. zalmana a vodnika jsem zavrhl, protoze nechladi ty malinke, ale pecici mosfety.
tady na foru user udelal neuspesny pokus o chlazeni - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.p...134949#7134949 : "Tak nic. Tieto prditka to neuchladia. Bude potrebny vacsi chladic. Brutalne hreju tie dva vedla seba..."
Puvodne Chihuri :dostanes v baleni redukci na klasickej molex
No v krabici jsem nasel akorat redukci z DVI na D-SUB, jinak nic, prave, ze me to zarazilo :(
Hm hreje to tak moc? http://image2.sina.com.cn/IT/h/2006-...697efc3777.jpg
Sa mi zdalo, ze ten pasiv na VRM je dostatocne velky... Paci sa mi, ze ten Zalman prefukne luft aj na pamate. To regulovanie je mi jedno, neni problem to prehodit na pevnych 5 a menej V... Pripadne nebude tiez problem nahodit na VGA VRM ovela vacsi pasiv... Zatial ostavame pri tej Ultimate od Sapphiru, uz len kvoli tomu Zalmikovi :)
od jakyho vyroce tu kartu mas ?
jinak jeste co se tyce chlazeni co ma napr powercolor nabo 3d club tak to vypada taky celkem solidne,ale to,ze fouka horkej vzduch na desku mi prijde teda dost ujety...
ten ultimate ma pekne chlazeny vrmka,ale zase nevyfukuju teplo smerem ven z case
tenhle chladic na mosfety je vetsi nez ten useruv z fora, mohl by stacit - jinak jadro nehreje moc, i v zatezi 615/850 mi asus sel na cca 1400 otacek. teploty si ted nepamatuji,ale zadnych 80-90 stupnu to nebylo.
to by nemelo bejt, videl sem nekde graf rychlosti fanu v zavislosti na teplote a na takovy stupne by to jelo rozhodne na full :)
Cez co taktujete? v ATT mam max. pamati 1377 a CCC mi blbne, pricom som ani v 6.9 ani v 6.11 nemal overdrive.
super jen o 800 dražší než pci-e :)
http://www.czechcomputer.cz/product_...700536D94.html
hlavne ako tu niekto prorokoval min. 8000,- :-D :-D
Nejlepší je vždycky se radovat nad něčím co není skladem a někdy ani nebude...
dalsi prorok z dalekeho vychodu? :-D
Tahle AGPckova 512MB proste nemuze mit 1,4pameti jako pcie.Vzdyt je to blbost ne?PCie 1950PRO MSI s 512MB stoji 6700kc.Co z toho vyplyva?Aaa modri uz vedii.
njn,ja stejne asi nejspis vemu toho od Sapphiru a pak tam popripade plesknu Zalmana VF-900Cu (podle toho jak bude stock chladit a jak bude hlucnej)...
jj,tak u toho CC fakt nikdy nikdo nemuze vedet...Ale myslim ze se tam asi taky nekdy objevi.
můžete někdo kdo jí má vyzkoušet jestli drží stablně 100fps v Cs 1.6 ?
případně příkazem developer 1 kolik dá max ? a jak na tom je ve smouku ?
já o tom tak přemejšlim a aby to nemělo problémy jako x16xx. jako že asi jo :(
Dnes som kúpil Sapphire x1950Pro Ultimate, práve ju testujem.
Zatiaľ som ju netaktoval.
3DMark05 v120 - 10874
3DMark06 v102 - 5332
F.E.A.R v1.08 - všetko na max., zapnuté tiene - 1280x1024
Min. - 25
Priem. - 51
Max. - 126
Teplota v kľude 44,5 stupňa
Teplota v záťaži 62,3 stupňa
Ventilátor zatiaľ nepočuť, asi nezvýšil otáčky v 3D.
2Luk(y)isek: a mas vymysleny jak budes chladit VRMka ? nebude to uplne prdel...
kazdopadne asus vs accelero 2 chladic: ze zahranicni recenze vychazi,ze asus je tissi v idle a o dost hlucnejsi na max otacky (k tem se prej ale ani nahodou pri full loadu neblizi) ale i tak je pri zatezi prej hlucnejsi...
kazdopadne hlavni je,ze je na praci je ten asus tichej + odvod tepla ven, pro me zatim ze stock chladicu vytez..
jinak accelero chladi lip relativne o dost,ale stejne sou tydle radla na jadru temer netaktovatelny,takze je to podle me celkem fuk
hodne by me zajimalo jakej je zalmanek na sap. ultimate, doufam,ze nejde full jako na gigabytu :-O a jelikoz uz ho tu nekdo ma tak cekam nejakou referenci :)
Skúšam teraz taktovať grafiku s ATITool 0.25Beta 15, ale nechce mi uložiť žiadnu zmenu taktu, ani smerom nahor ani dole.
Defaul takty mám 580,5/1593. Keď napr. zvýšim jadro na 585, mám vybraný profil, stlačím Set Clock, a takty sa vrátia na pôvodú hodnotu.
Kde robím chybu? Treba niečo nastaviť v settings, aby šlo taktovať?
Mám vypnuté služby Ati Hotkey Poller, ATI Smart.
No ty VRM by se nejak snad poresili...Kazdopadne nerikam ze bych to tim Zalmanem chladil,to by se teprve videlo.
Jinak ted co mam stock chladic na GF 6800GT,tak ten mam nastavenej na 32% otacek pri normal praci a neni ani moc slyset (i kdyz Sapphire bude asi tissi),ale na 3D mam nastaveno 80% a to uz je neco.Ale stejne kdyz cas od casu hraju,tak mam zaply zvuky,cili ten zvuk chladice tim padem potom ani neslysim,takze je to v podstate jedno...
tak ja som zatial veľmi spokojný s tou ULTIMATE, chladič ide stále na 41%, nepočuť ho. Jadro som zatiaľ pretaktoval na 662 Mhz, s pamätami si nerozumie ani nový ATI Tray Tools, takže sú na defaul.
Teplota v záťaži 67 stupňov.
3DMARK05
defaul-10874
OC - 11541
Ma uz niekto Sapphire X1950XT? Ja som si ju objednal a som na nu fakt zvedavy, zatial som nenasiel ani poriadny test tejto karty, akurat jeden, ale to bola ATIna od Powercolor
zrovna mam v praci jednu na stole.. bezi mi ted pres noc v testu ale jestli ju podrobim delsimu zkoumani tak to vubec netusim.. asi na 90% ne pac nebude cas :roll:.. nebo mas nejaky prani co na ni zkusit?? treba to klapne...
Zaujima ma hlavne ci je ticha alebo dost hlucna. Ten kablik k pridavnemu napajaniu je pribaleny v krabici? Pozeram totiz, ze zmenili uplne typ konektoru. Na akej doske to testis? Ja mam k nej objednanu DFI LanParty UT nF4 Ultra-D, dufam ze ten cooler na cipsete dosky nebude velmi vadit (vyzera byt dost nizky). A hlavne na akom zdroji Ti bezi testovacia zostava, lebo pre tu dosku je odporucany min. 450W zdroj, ja mam iba 420 W TopTech, no zatial sa drzi skvele a nebol s nim ziaden problem ani ked som mal pripojenych viacero diskov.
no chladic je tam stejnej jako u drivejsi X1800XT.. na muj vkus je hlucnej.. po zapnuti compu se roztoci na maximalni otacky a do 5 vterin opet ztichne na minimum.. dost by me ale stvalo zhe podivne vrci.. to delala i ta X1800XT.. ted to mam na desce Gigabyte 965P-DS4 s EC zdrojem 550W :roll:.. akorat zhe tento zdroj je uplne na ****.. trumfne ho v poho Sharkoon 480W Dual Fan 80mm.. v sestave s 8800GTS a dvema diskama to s EC padalo a se Sharkoonem ne.. Jinak zpet k tematu: U karty Sapphire X1950XT sem ten PCI-E napajeci konektor nenasel, ale to nevadilo pac sem mel rovnou vyvedenej jeden ze zdroje takze sel do karty.. Zejtra zkusim udelat nejakej testik, ale slibit to nemuzu ;)
Co to je vlastne tam za konektor? Viem ze u x1600viek bol klasicky konektor na napajanie floppaka, ale tento nepoznam. Nikde som zial zatial ani nenasiel detailny pohlad na neho, takze ani neviem co si mam vopred kupit, predpokladam totiz ze ani ja ho asi nedostanem. Jedine co som nasiel je pohlad na tu napajaciu redukciu, ja te na poslednom obrazku tu: http://www.alza.sk/ShowImage.asp?idi...d=f3&cd=EL700a
EDIT: Tak som dlho patral, radil sa s predajcami a nakoniec som sa dopatral k tejto redukcii:
http://www.tichepc.sk/product.php?it_id=987&ca_id=28
Dufam len, ze ta redukcia bude pribalena tak ako ked som kupoval R9800 PRO, mal som tam vsetky potrebne redukcie a kable. Inak by ste neverili, ze je dost predajcov, ktori ani netusia ze takato redukcia a dokonca ze takyto konektor je na grafanach. A vraj pytajte sa odbornikov... :o)
Co sa tyka tej redukcie, tak je velky problem ju zohnat a vyzera to tak ze v baleni naozaj nie je. Zhanal som ju v inet shopoch, no problem je taky, ze asi tazko mi niekto bude posielat tovar za cca. 100 Sk cez dorucovatela(zatial som nasiel len jednu firmu co to ma skladom). Nema niekto schemu zapojenia tohto 6-pinoveho konektora? Teoreticky by sa moznoze dal vyuzit sikovne orezany 20pinovy konektor na napajanie dosky, len potrebujem schemu podla ktorej by som to dokazal zapojit. Aspon docasne, kym sa obchodnici spamataju ze su aj ludia, co maju trosku narocnejsie PCI-Express karty na spotrebu, prip. ak nastane situacia ze nebude stihat zdroj a budem musiet kupit vykonnejsi.
tuhle redukci pribaluji k vetsine neOEM karet (k X1900XT jsem ji dostal, stejne tak byla i u X800GTO2 - oboji Sapphire) a stejne tak byla primo mezi kabelama zdroje Asus 450W - mam v popisu
Takze kdyz neni u karty ale na 99% bude tak zaivestovat do zdroje ...nebo redukce :D
EDIT: a zapojeni te redukce pribalene bylo jine na X800GTO2 a na X1950XTX -Gtocko nemelo zapojene vsechny piny coz by pro 1950ku mohlo byt kriticke
Predpokladam ze pokial tam redukcia nie je v baleni, tak zapojenie bude standardne ako na koncovkach novych zdrojov, t.j. 2x12 V vetva (zlte kable) a 4 ground - zem (cierne kable). Este sa rysuje jedna moznost, ze mi ju zozenie kamos a posle postou expresne, inak je to dost blbe ze obchodnici neupozornuju ze redukcia napajania nie je sucastou balenia.
EDIT: Vyrobil som redukciu z 20pinoveho konektora zo stareho zdroja a az teraz som zistil, ze nie som sam kto takto postupoval:
http://www.spodesabode.com/content/article/pciepower/1
Takze autorstvo k tomuto napadu si zial nemozem pripisat :o(
fakt bych se dost divil ze by ji tam nedavali - jejich zajem je aby to lidem fungovalo a aby kazdej laik to zapojil a ne aby karty sli na reklamace protoze nejdou bez napajeni. Bez pridavnyho napajeni zrejme fungovat nebude takze bych jim to vratil a vymenil za jinou nez shanet nebo bastlit redukce prip kupovat novy zdroj.
Mate nekdo tu AGP?Pre nedavnem tady bylo plno reci ze je uz temer skladem a zatim nic.
Zdravim,ma smysl u Radeonu X1950 Pro 512MB pameti nebo staci 256MB?
Zdravim Spajdra:a co vcetne 1280x1024?Nebude to malo pri soucasnem pouziti AA a AF?
Nejde ani tak o AA nebo AF jako spis o prostorovou narocnost aplikaci ktere na tom chces poustet. Kdyz to prevedes na dnesni hry, tak 256MB je tak akorat na MAX detaily modernich her. Za nejaky rok a neco to bude na 512MB. Uvazujeme v dane dobe moderni Ackove hry. Jinymi slovy, u X1950 Pro bych se rozhodne bal vic o vykon nez o velikost pameti. Za rok a pul s nim nebudes moct zminovane hry hrat na max detaily ani z duvodu nizkeho vykonu, takze otazka jestli 256 nebo 512 je v tomto pripade celkem irelevantni. Kdyz ti bude lito tech par korun za 256MB pameti navic, tak tim nic nepokazis...
Mám 256Mb verzi a teď lituju že jsem nešel do 512Mb. Nijak se na 3D nespecializuju, ale při hraní FEAR nebo QUAKE4 (ULTRA) na full details se mi zdá, že občasné snížení FPS pod 25 snímků je způsobeno naplaněním pomyslného bufferu v podobě malého množství MEM na GK. Třeba je to něčim jiným,ale nic jiného mě nenapadá.
ja bych to videl na vine pouze 2x512 ram
2daggy: tak ted sem tu mel ASUS X1950XT a to zapojeni PCI-E kabelu ze zdroje je takovy zhe kdyz mas kartu nasroubovanou tak horni 3piny sou zluty vodice a dolni vodice sou cerny (zdroj EC) a jede to v poho.. ta co byla u karty ASUS nemela zapojenej prostredni zlutej pin.. ale za to mela zdvojenej dolni prostreni pin pac to jde do dvou Molexu ;) .. U Sapphire sem tu redukci opravdu nedostal!
tak zítra má dojít 15KS AGP grafik do CC....
Dik za radu, ale uz ju nepotrebujem, stacilo mi len zapojit dosku, zapnut zdroj a naposledy si roztocil ventilatory na doske. Uz len svietili kontrolky a doska sa uz nedala nastartovat. Cest jeho pamiatke, sluzil mi spolahlivo dost dlho. S kamosovym Enermaxom sa doska pekne rozbehla, grafanu som uz radsej neskusal pripajat cez redukciu na ten Enermax (Je ATX 2, ale tiez nemal 6pin konektor). Mam uz rezervovany Fortron ATX-500PFC FX500-A 500W, v sobotu ho budem mat, takze radsej pockam na neho. Nuz neoplati sa napajat dosky vyzadujuce ATX 2.0 napajanie na klasicky ATX zdroj. Inak grafana dost udesne huci pri starte, aspon co som mal moznost chvilocku ju pocut, dufam ze sa to po chvili skludni. Redukcia v baleni fakt nebola.
Tak jsem dneska koupil Sapphire X1950Pro 256MB, tu s tim modrym jedno-slotovym chladicem pac sem uz nechtel cekat na Gigabyte se Zalmanem.. Navic cena 4700,- s dani me presvedcila :).. Uz nekolikrat byl posunut termin dodani ale pristi tejden by jsme je mohly mit na sklade.. Kazdopadne je chladic fakt hlucnej kdyz clovek chce aby to nemelo 85°C a aspon trochu chladilo.. Kdyz se mu necha rizeni otacek co ma v BIOSu tak to takova hruza nejni.. No ale stejne sem ho sundal a dal tam svuj bastl co jsem mel uz na 7600GT a predtim na 6800GS.. A chladi to krasne a ticho zustalo :).. Pote co sem vymenil zvykacku na jadre tak mam ted 52°C s otevrenym casem a vetrak (AC Fan 3) jede tak na 1200rpm.. Co jsem delal testy tak karta se ani jednou nevypla!.. Ani kdyz jsem nechladil VRM a pameti, jen jadro. Sice sem mel otevrenej case ale v nem zadnej vetrak krome procesorovyho BOXu a EC zdroje >:}.. Co me vsak mile prekvapilo zhe Sapphire ma Samsung 1.2ns a ten Gigabyte se Zalmanem ''jen'' 1.4ns a dalsi rozdil je v tom zhe Sapphire dodava Crossfire mustek!..
Zatim se mi to podarilo pretocit na 627/1580 ale chladim zatim jen jadro.. Dalsi testy s chlazenim a naslednym OC budu delat o vikendu pac v praci nejni skoro cas.. Hlavne musim vymyslet neco na ty VRM ale nerekl bych zhe se extra prehrivaji.. Super je zhe kolem nich sou montazni diry takze s chladicem a jeho umistenim nebude takovej problem.. Je to proste layout Ultimy akorat bez Zalmana a dalsich pasivu
Gigabyte ma takisto mostik vo vybave ;-) Inak ten zalman staci zregulovat na 5V a chladi to pohodlne a absolutne nepocutelne. Takisto som nezaznamenal jediny vypadok. Pretakt 627MHz jadro a pamate sa nepohnu (holt 1.4ns), ale kedze vsetko ide jak po masle tak nie je dovod. Len ta cena bola trochu vyssia ;-/
Tak jsem se pokousel hledat na Googlu zda by sel dat Zalman VF-900Cu na ten Sapphire X1950Pro AGP a vypada to ze asi jo.
Nasel jsem na nejakych nemeckych strankach prodavat tu GeCube verzi s VF-700Cu a nekde na netu navrh(nebo co to bylo) na VF-900Cu.
Myslim ze by to bylo dost dobry.Oproti tomu stock chladici od Sapphire by to bylo aspon tissi a hlavne by sla snad teplota dolu...No uz se tesim :D
AGP verze ATi Radeon X1950PRO jsou oficiálně venku takže ATi nyní nabízí:
1. suverénně nejrychlejší kartu pro AGP platformy
2. jedinou AGP kartu, na které je možné hrát Oblivion s HDR + FSAA
3. jedinou AGP kartu nabízející HQ-AF a 512MB grafické paměti dohromady (Masster: už je to lepší? :p )
4. jedinou AGP kartu, která podporuje SM3.0 a HQ-AF v kombinaci s 256bit sběrnicí
http://www.hartware.de/media/reviews/668/intro_s.jpg
Recenze:
- Sapphire Radeon X1950PRO AGP 512MB (20.12.)
- PowerColor Radeon X1950PRO AGP 256MB (22.12)
:-)
Vyřešil jsem to elegantnější cestou ;-)
No bal jsem se aby tam podtim nebyl nekde schovanej mustek z PCIE na AGP,ale podle obrazku co jsem videl,tak tam nebyl (jako napr. u nVidie),takze asi zacnu navic setrit na VF-900Cu :D
Jinak sam si ho tam pak asi davat nebudu (spis nekoho poprosim).Je fakt ze pomalu vse jsem v PC vymenoval a tolikrat montoval,ale chladic na grafice jsem nikdy nemenil a mam predtim zatim takovy respekt.Nerad bych ji totalne vyOUToval :mweheh:
ale predsa kazdy to robil raz prvykrat :-D
takze zkusime trochu pokrocit a podelim se s dnesni praci :). Jedna se o nahrazeni stock chladice za home made + chlazeni pameti a VRM.
Tady je uz nahozenej chladic vyrobenej z pasivu od Arctic Cooling na Socket A + vetrak Arctic Fan 3.. mam ho zapojenej pres regulator
tady je foto nasazenyho chladice:
http://img20.imageshack.us/my.php?image=dsc00776yd1.jpg
bohuzel je dost vysokej takze zabira skoro vsecky PCI pozice ale to mi zatim nevadi pac v nich stejne nic nemam :cool:
tad je foto chlazeni pameti a VRM.. na VRM sem pouzil samolepici stejne tak na pameti s tim rozdilem zhe VRM pasivy jsou jeste jisteny tavnym lepidlem pac tam moc nedrzely ;)
http://img162.imageshack.us/my.php?i...sc00777jm0.jpg
tak a tady je dokoncena prace:
http://img156.imageshack.us/my.php?i...sc00778qw7.jpg
co me docela zmatlo tak na stock chladici je na pametech klasicka ruzova zvykacka ale je zalepena zlutou paskou coz podle me trochu ubira funkcnosti teto ''zvejky'' pac se jedna o stycnou plochu s pameti. Ikdyz mozna je tam proto aby se ta ''zvejka'' nerozptylila do mist kde bejt nemusi.
Tady je foto:
http://img299.imageshack.us/my.php?i...sc00780dy4.jpg
Pokusy s OC budu delat az pote co se mi ''doufam'' vrati z reklamace muj ASUS pac ten mam Optika na default a nema to moc smysl.. je na defaultu moc slabej pro tuto grafiku. Jinak teploty karty jsou: Burn 65°C a IDLE 47°C.. ale hlavne nejde to prakticky slyset :)
Tak v noci som konecne rozbeha X1950XT od Sapphire (PCI-E) a musim povedat ze je az neuveritelne ticha. Skusam teraz cez ATT trocha taktit, momentalne mi zdvihlo frekvenciu jadra z 500 na 550 a pokracuje to pekne nahor. Mam este jednu otazocku: kde v Ati Tray Tools sa da zistit teplota? Doteraz som to marne hladal, su tam akurat voltaze a otacky ventilatora.
utiahol by mi môj zdroj vpohode ATI RadeonX1950Pro do AGP?
mam 356W zdroj od Enermaxu
uz len kvôli tomu som sa zlakol ze je tam 2xnapajanie a ja mam preplnenu bednu s HDD, par turbin atd...
Mam takovy trosku blby dotaz a jeste navic OT...
U Alza.cz maji Sapphire X1950Pro AGP ve dvou verzich "full retail" a "lite retail".Ceny jsou cca 6100,- a 6900,-Kc.Docela by me zajimalo jaky je v nich rozdil,tedy spise co v ty "lite" verzi chybi (nejake hry??kabely?? nebo co?).
Diky moc za odpoved na tuhle celkem stupidni otazku...
No ted pres svatky mi to asi nikdo nerekne.Navic kdybych tam sel,tak ani neni jisty zda to nekdo bude vedet a chodit takovou streku do Alza se mi jen kvuli tomuhle nechce.No a pres mail si myslim ze by mi toho taky moc nerekli,obvykle toho nikdo moc nevi(ale zkusit to pak muzu).
Ja to zkousel prave tady v threadu jestli to nekdo nahodou nevi,abych mel to info co nejdriv. :(
pokial viem medzi full a light retail je ten rozdiel ze full ma dvd player + jednu hru naviac. Lite ma iba kable/redukcie a driver.
Sapphire X1950Pro 512MB AGP review
http://img6.picsplace.to/img6/24/thumbs/top_004.jpg
http://www.driverheaven.net/reviews/...0AGP/video.php
Tak jsem "skoro" stastnym majitelem Radeonu X1950Pro 512MB AGP od Sapphire,ale porad jsem trosku na rozpacich... :(
Nevim jestli mi vse presne jede jak ma (no nejspis jo),ale Radeona vlastnim poprve a toho nastavovani co je napr. v ATI Tray Tools je na me az prilis.Moc se v Radeonech jeste nevyznam,a tak bych chtel nekoho poprosit,jestli by mi sem (nebo pres SZ) poslal nejaky optimalni nastaveni ovladacu na X1950Pro (co je lepsi mit zaskrtly a co ne a podobne).Aby to bylo jak vykonove,tak kvalitou obrazu na 100% OK.Diky
No a hlavne pozdeji budu chtit taktovat (na to mam samo ATI Tool),ale to uz zmaknu ;)
EDIT: Tak preci jen asi neni vse v poradku...Zkousel jsem 3D Marky 05 a 06 a oproti moji byvaly GF6800GT zadny velky skok. :(
(je pravda ze jsem ji mel nataktovanou 350/1000@427/1200MHz),ale i tak by mel mit ten Radeon X1950Pro na default o dost vic.Ve 3DM05 jsem mel predtim cca 6005b a ted jsem udelal pouhych cca 6350b a ve 3DM06 predtim cca 2800b a ted nejakych cca 2950b.
Kua zacinam z toho byt nejakej sisatej,protoze vubec nevim cim to...
Nevim co se divis. Mels 6800 pretaktovanou o 22%. Tam zadny velky skok na default X1950Pro necekej. Tohle sis prece mel overit predem, staci pouzit google a najdes pekne review.
Poradne vycisti sys.od zbytku starych ovladacu.Drivercleaner a tak.V 05 bys mel mit cca 9000b.Kdyz to nepomuze tak format C.:)
Prave ze tim driver cleanerem jsem to cistil nez jsem tam hodil Radeona a vsechny ovladace od nej.Cistil jsem to pro jistotu asi 2x.
Stejne je mi to nejaky divny...Zkusim to jeste parkrat testnout a pak kdyztak jeste odinstalovat vsechny ovladace od GK a znovu je tam nahazet...
Jinak mam tam Catalysty 6.12 + Ati Tools.
No to jo,ale stejne jak tak koukam na ty lidi jaky maji vysledky,tak i tak je to malo...Na ty stranky jsem se koukal uz drive,ale je to tam s uplne jinou sestavou - potreboval bych spis testy s podobnou sestavou co mam ja.
Jinak bych mel mit i tak stejne bodu jako vsichni lidi co maji sestavu jako ja a X1950Pro PCIE.Je to stejny vykon...
jj,prave u tebe jsem to videl,a tak jsem si rikal,ze bych mel mit aspon cca 8000b,ale najednou baf! a byl jsem z toho docela v rozpacich - cca 6300 je fakt KO.Ted jen jak to vyresit.Jestli nahodou neni neco v ovladacich spatne nastaveny,nevim...
Kazdopadne to musim vyresit,reinstal win nepripada v uvahu...
Co novsie ovladace chipsetu? Mal som s tym problemy na nF2 (maly vykon karty)
Predevcirem jsem tam daval prave nejnovejsi...Mam VIA,takze VIA Hyperion 5.10A...
Jeste me napadlo jestli u tyhle karty neni problem zaply treba AGP fast Write...
Taky poradne nevim co v tech ovladacich znamena to DXT texture formats,atd...Jo a k cemu je Catalyst A.I. (fakt netusim)
Jak rikam,ATI mam poprve,takze je to na me takovy trosku jiny (i kdyz je to v podstate podobny jako nVidia) :(
No konecne!!! :D
Bylo to nejspis nastavenim (vcera jsem si s tim dost hral),takze jsem tam asi nechtene povypinal nejaky funkce AGP...(I am stupid).
Pro jistotu jsem vsechny ovladace odinstaloval a znovu je tam nahazel,aktualizoval jsem directX a znovu jsem preinstaloval radsi ovladace od MB a narust vykonu je okamzite hodne znatelny. :)
Testoval jsem 3DM05 (bez testu CPU,pouze GK) a vysledek je paradnich 9615 bodu bez taktovani (ovladace jsem nechal nastaveny na default,jen par veci jsem si nastavil na 3D),coz je oproti predchozim cca 6300 bodum fakt skok.
Porad ale nevim na co je to "Catalyst A.I." - jestli to prida na vykonu nebo ne.Nechal jsem to radeji defaultne nastaveny na "ON"...
EDIT: Jen tak bokem bych se chtel zeptat,jestli jde u ATI grafik nejakym programem nastavit taktovani na 2D/3D jako to jde u nVidie...Diky