Stale to ale nie su ani zdaleka pristupove doby ako ma Raptor, Cheetah etc. Ak aj to nie je 99%, podstatne je, ze rychlost prenosu ovplyvni celkovy vykon menej ako rychlost pristupu (ak nepocitame veci ako nacitavanie 2GB CADu do pamate)
Printable View
Stale to ale nie su ani zdaleka pristupove doby ako ma Raptor, Cheetah etc. Ak aj to nie je 99%, podstatne je, ze rychlost prenosu ovplyvni celkovy vykon menej ako rychlost pristupu (ak nepocitame veci ako nacitavanie 2GB CADu do pamate)
radone
Raptor 74GB na systém a swap + 320GB SATA II (nebo větší - dle chuti a financí).
Myslis tym, ze je snad 74G verzia pomalejsia oproti 36G verzii, alebo mas na mysli pomer cena/vykon (pretoze o tom nikto nepochybuje) ?
Osobne si myslim, ze jeden raptor na system + "program files" staci. 150GB je podla mna mala kapacita, 414GB je uz o niecom inom. Navyse za tie iste peniaze. Ja by som bral 36+320 ;-)
36 je fakt malo...ted jen visty maj 8GB...a kazda hra je minimalne na DVD+ nejaky programy....fakt malo :-(
A ako to vidis, myslim ten raptor..je to prinos, alebo si v pohode vystacim aj so sata 2 napr. seagate 320gb? Myslim, ci ten prinost rychlosti nacitavania a pri hrani hier budes stat za to doplatit tych tusim 4.5tis. Czk, kt. by sluzil len na system(raptor 74G na system, seagatec 320G ostatne.t.j. dokopy 7tis Czk)...lebo inak by mi stacil len ten seagate 320Gb za 2.5 Czk...
Od jisteho nejmenovaneho technika na reklamacich jsem zaslechl nazor, ze 7200.10 vidi posledni dobou nejak moc casto, ze ten kolmy zapis jeste nemaji uplne vychytany a ze WD jsou ted pry nejspolehlivejsi. Uz delsi dobu kupuji WD (drive seagate) a musim uznat, ze jsem jiz tuk tuk dlouho nemel reklamaci disku, kdezto znamy se seagatama na ne dost nadavaji...
Co si to tom myslite?
jiz to tady bylo... http://4um.ocguru.cz/showpost.php?p=...&postcount=116
Pánové jste na omylu. Datový tok DV je asi 25 Mbps a MPEG-2 je 5-8 Mbps, takže mluvit o potřebě rychlého disku (myšleno sekvenční čtení) je naprosto bezpředmětné. I Raptor se svými průměrnými 70 MBps je ca 22x rychlejší, než je potřeba pro načítání DV (nekomprimované video je ca 120 Mbps, takže pořád je Raptor ca 4.7x rychlejší). Mám bezpečně ověřeno, že pro rendering videa je nejdůležitější disk s rychlým přístupem. Takže pro práci s videem tato konfigurace:
1. Raptor - systém + swap
2. První SATA II - zdrojové video
3. Druhý SATA II - temp videa a výsledné video
Zkoušel jsem různé kombinace a výše uvedený postup renderingu je nejrychlejší.
A RAID 0? V mém PC nikdy nebyl a nebude! Maximálně možná někdy RAID 1-0.
Alf, ono to znelo ako keby si to video mal na tom raptorovi :) tebou popisovany stav by fungoval rovnako dobre, aj keby bol systemovy disk 40GB barracuda IV (ak by si mal dost RAM) :)