Je to moc pekny, ale neco mi tam nesedi. Ale nevim co :( podivam se na to s odstupem casu, treba si toho vsimnu.
...mozna je to moc tmavy, malo kontrastni, clenity. ale to bych chtel po digitalu moc velkej dynamickej rozsah :)
Printable View
Je to moc pekny, ale neco mi tam nesedi. Ale nevim co :( podivam se na to s odstupem casu, treba si toho vsimnu.
...mozna je to moc tmavy, malo kontrastni, clenity. ale to bych chtel po digitalu moc velkej dynamickej rozsah :)
Fotka moc zajímavá a myslím, že odretušovat ten reflektor by stálo za to...Citace:
Původně odeslal Pocket
parada , me se to libi . a reflektor bych tam pro zmenu nechal . jsem odpurcem takovych zasahu do fotky :)
me se to libi, ale je fakt, ze ten reflektor to dost kazi :-/ retus ee?
EDIT: mozna me ale vic rusi, ta lampa na zacatku schodiste, ale jinak je to moc pekny
Tak vytku s kontrastem atd. beru zpet, vse bylo blbym monitorem v praci. Super. Krasna fotka. a z toho reflektoru bych si moc vrasky nedelal. Ale pokud bych to nekde vesel na zed, tak bych ho asi radsi vyretusoval.
ta lampa mi tam prijde ok, ten reflektor mi tam vadi, ale do retuse jsem se poustet nechtel, protoze to nemam rad. Dorben retuse, prosim, ale tady by to uz vyrazne do fotky zasahlo, ale kdyby bylo nejhur, tak bych to klidne zkusil... di vsem za komenty
jeden maly turista
http://www.fotoaparat.cz/g/06/05/30/238072_51f19.jpg
prince of persia je naprosta uzasna fotka. freflektor me tam nijka nedrasa. oci me to tahne jinam. paradicka
jeden maly turista: libi nemenil bych nic..
Uzasne Princ of Perisa, supr.. ten reflektor mi vubec nevadi. A maly cestovatel taky dobrej, u obou nic nemenit, takhle je to vyborne!
Obě fotky výborné, u prince mě mrzí ten reflektor, rozhodně si ho lze všimnout a kazí to jinak výborný dojem. Zkus si s tím dát tu práci a bude to skvělé :)
tak jednazase trochu z jineho soudku..
http://www.fotoaparat.cz/g/06/05/31/238584_99181.jpg
dal bych to na obalku nejakyho casaku... libi
na obalku urcite nie z roznych dovodov ale inak je to fotka velmi dobra ;)
velmi povedena, zajimavy pp
tak sem s tema duvodama, kdyz uz jsi to nakousl :-)Citace:
Původně odeslal MadCap
Prilis tmave pozadie, objekt na nom nie je vidiet kym si na to nepozeras pozornejsie. Tiez na obalku musia ist aj nejake napisy a ked nebudes mat este miesto hore tak na tuto fotku logo/nazov casopisu hore proste nedas. Mozno vo farebnej podobne by bola lepsia, ale to opat posudzujem podla toho co vidim. Tolko moje skusenosti z praxe
ja bych to prave dal proto, protoze je to netradicni :) (hodilo by se to na nejakou reklamu, takze spis mysleno zadni stranu obalky ;), ale i tak by se to dalo dat na predni, ale jeste by si stim musel clovek pohrat (nazev casaku bych dal az za jezdce)Citace:
Původně odeslal MadCap
doted si pamatuju kdyz jsem si pred mnoha a mnoha lety kupovl poprve na benzince casopis Computer lakavy obsah me zaujal ale malem bych ho prehlid protoze obalka byla cela cerna a na ni jen par nevyraznych napisu takze se mezi ostatnimy casopisy prekipujicimy barvou trochu ztracel..Citace:
Původně odeslal MadCap
neber to jako narazku spis jako pritakani ze na obalce casopisu by mely byt vyrazne veci aby na prvni pohled zaujal...
majiteli threadu se omlouvam za OT
no jasne, ale tento motorkar v aktualnom vyhotoveni nie je vyrazny, je skor nenapadny :) vyrazne napisy by to zmrvili ...
P.S.> Computer sa meni rovnako ako hocico ine viz http://www.zive.cz/archivcasopisu/co...6&Tit=Computer a porovnaj si s minulostou :)
tak u prince of persia mi malem spadla brada, pusobi to fakt neskutecne snove/pohadkove..
kamos kerej mi koukal pres rameno a precetl si napred ten nazev komentoval slovy: "Sem netusil ze u novych dilu prince je grafika tak dokonala, ten strom je jak opravdickej.." :D
Tem, co se Prince of Persia libila, posilam jeste jednu variantu (bez reflektoru :-))
http://www.fotoaparat.cz/g/06/06/01/239092_9d2e5.jpg
pekne ale prince of persia bylo pro me o hodne lepsi. reflektor mi minule nevadil zato tady me vyrazne chybi neco jako byl na predchozi ten zeleny strom. je to na me moc oranzove (ve smyslu ze ji tam je moc - ne ze by byla pretazena saturace)
jeste by me zajimalo kde je to focene.
hm libi vic druha
Ja bych to mozna orizl do "ctverce" proste tak 20px nahore a dole. Ale jak rekl tominek chybi tam ta zelena.
Tak jeste jednu do serie Ghost Riders
http://www.fotoaparat.cz/g/06/06/05/240728_28bfe.jpg
cute, ale rusi ma to vertikalne rozdelenie fotky na dve a divna kompozicia ...
Jo s tim rozdelenim ma MC pravdu, je to takove divne. A imho i dost na tesno tomu nalevo uz chybi noha. Ale jinak je to zajimave, to ano!
"Let za sluncem"
Zatim venku to pocasi nevypada moc letne a clovek by nejradeji za slunickem nekam letel. Ted uz se to snad od pristiho tydne polepsi.
Nejedna se o fotomontaz, upravene jsou jen barvy a drobne motion efekty v PS.
http://www.fotoaparat.cz/g/06/06/08/241904_1bbe9.jpg
@let za sluncem
weeeee,
tak to se mi libi moc. To si fotil ty? jak? :)
Jj, hodne paradni! No jak asi ho hop :) Proste pred skokem, nebo by to jeste slo pri nastartovani, tak pokud by bylo naklonene hodne nahoru, tak by to mohlo byt kapku podobne, ale asi na tak realne a dobre vypadajici, ale zas kazdej neskace no :)
libi, mne by se asi jeste vic libilo jeste trosku odsaturovano, ale to je vec nazoru...
Nebojte, neskakal jsem, na to se mam moc rad :-). Je to focene na zemi. Je to rusky letoun vyrazen desitky let z provozu. Presne jak tu nekdo rekl, je mirne neklonen cumakem nahoru, pak uz stacilo jen komponovat tak, aby nebyl videt horizont. Musel jsem ale roztocit vrtuli v PS, jsem rad, ze se libi :-)Citace:
Původně odeslal Hrochoslon
Tak jsem si to myslel dobre, ale je to udelane vzkutku vyborne, malem jsem ti to zbastil, ta vrtule jsem myslel ze uz byla nastartovana.. a tak vubec ty mraky tam jsout tak dole ze to vypada verohodne, dobre!Citace:
Původně odeslal Pocket
pekny obraz.
Dobrý nápad, výborné zpracování a tentokrát i pěkný rámeček (snad jen po stranách by mohl být trochu užší, nebo naopak širší) a vhodný font (jen ten letopočet se tam imho nehodí). Dobrá práce!
paradni zpracovani, kdyz jsem si precetl jak jsi to udelal, jenom koukam :) gratuluji
Já nevím co dělat jiného než jen chválit a chválit... Kromě té motofotky "rozdělené" vertikálně na dvě poloviny se mi líbí snad úplně všechno... Airborne je podle mně naprosto dokonalá...
Tak a ted neco na valecne tema "Mig21 shutdown"
Kdo si hraje, nezlobi :-)
http://www.fotoaparat.cz/g/06/06/12/243591_f23ba.jpg
na muj vkus jsou ty jednotlivy kousky uz moc maly ... a nejak mi to dohromady nic nerika ... (asi jsem to nepochopil)Citace:
Původně odeslal Pocket
myslim ze hodne podarene :)
no jestli chces, mam to samozrejme v 30MgPx rozliseni, tak muzes zkoumat detailne, ale vejit se do 200kilo nese sebou jista omezeni.Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
Proc ti ta fota nic nerikaji ? 1> Cesky MIG ve vzduchu, 2> Pozemni odstrelovani 3> kabina MIGU, zasah, volani o MAYDAY 4> vyslyseni MAYDAY sledovani letounu na radaru... ja vim, neni to kdovijakej pribeh, ale zase bych nerekl, ze jsou ty fota vytrzene z kontextu..
Trocha fantazie clovece! :-D
presne takhle jsem to pochopil :D
na me je to moc 'zensky' vymysleny (ale nic osobniho) ... :D ... domejslet chybejici kusy informace jsem nikdy neumel :)Citace:
Původně odeslal Pocket
Ty čerchovaný čáry jsou tam výborný, ale přesto mi to nic neříká :(
EDIT: ani po přečtení a vysvětlení :( Dvojka je dost špatně čitelná.
P.S. Jinak předchozí fota jsou výborná.
Dobove zpracovani pekne, ale hodne me z toho pusobi jak je to umele naaranzovane, coz je logicke. A nejak to moc nedava nejake ucelenej pribeh, to hlavne bych rekl.
puzzle/pexeso cudzich fotiek so znacne nejasnym vyznamom nie je prilis "vlastna tvorba v digitalnej fotografii" ... v preklade> nic mi to "dielo" nehovori
rozhodně je to zajímavě pojatý...
nerikam ze je to vylozene spatne ale me se to prilis nelibi.
kazdopadne je to podle me pod tvuj (vcelku hodne vysoky) standart
Jeden takovy pokus
http://www.fotoaparat.cz/g/06/06/15/244751_21767.jpg
Působí to na mne moc příjemně. pěkná zlatá spirála.
no moc ohlasu fotka nemela.. je zajimave, jak na kazdeho pusobi jinak.. me zaujala hodne..
no ted pro zmenuneco do pohody..
http://www.fotoaparat.cz/g/06/06/19/246325_e7c47.jpg
BTW> vertikalni pruhy jsou zpusobene JPEG kompresi..
do pohody ? ja mam z ty fotky primo deprese :D ale libi se mi , perfektni kompo .
jinak aby pro me byla do pohody , musela by byt v barve a pekne zalita sluncem .
a ohledne te predesle : ta je pro me hodne zajimava , celkem by me zajimalo jak jsi to fotil a jakymi prosla upravami , v kazdem pripade ale LIBI .
k te spirale libi se mi moc. ale nepsal jsem nic protoze jsem nechtel byt za debila na co se to ptam.
nejak me nesedi ze je to jdna fotka. takze dotaz je to kolaz? ;)
... hlavni je ze to pusobi prijemne
u druhe premyslim nad tim kde je kostel. nevim jestli by se mi nelibil vice doleva. ale pri tom formatu cos zvolil je to asi vpohode.
ta spirala se mi libi.. ale dost mi vadi, jak v tom jejim centru je ta spiralovita krivka narusena .. je tam takova vlnka v zabradli i na schodech. Asi tam hold byla v tom schodisti, ale kdyz je ted z toho takova abstrakce tak mi tam rusi.
u te krajinky si tou vezi taky nejsem jist..
Zeptat se muzes na cokoliv ;-). An, skutecne je to jedna fotka a krom jednoho filtru (obdoba diffuse glow bez sumu) krom prevedeni do BW neprosla zadnou upravou. Primo do fotky se nijak nezasahovalo.. ale musim rici, ze i mne samotnemu to prijde divne, ale mohu poslat original ;-).Citace:
Původně odeslal tominek
jj,.. chapu te.. no ale opravdu tam takhle to schodiste bylo zakoncene, ale souhlasim, ze kdyby byla plynule stacena, bylo by lepsi.Citace:
Původně odeslal Hrochoslon
kdybys mohl ten original. jsem z toho nejaky zmateny;)Citace:
Původně odeslal Pocket
EDIT: uz me to docvaklo
jo to tak to je pak jasny... ,to nema cenu upravovat :)Citace:
Původně odeslal Pocket
ale je to ted a haluzoidni
Schodiste super, uplne jak do NOVEHO SVETA.
To schodiste to je mazec, fakt jsem to taky nejdriv nemohl pobrat, ale o to lepsi! Kostel takovej nemastnej neslanej :)
kostelik libi.. hlavne prechody diky mlze...
ad schodiste: pekna fotka, jenom mi prijde, ze je to az moc do bela... bila moc zari a hrozne to bije do oci.
ad kostel: pekne, akorat na me moc natesno vpravo. taky mi prijde, jako by to bylo asi malo kontrastni ( ??? ) nevim. neco mi tam proste nesedi... jakoby to bylo cele tak nejak mekke.. fakt nevim
Tomu se říká HighKey a je to běžný fotografický styl... :pCitace:
Původně odeslal bufobufo
safra, to se omlouvam... jsem nevzdelanecCitace:
Původně odeslal Darth Maul
Tak a ted jednu trochu technickou.. nocni foceni v muzeu v Luzne u Rakovnika (tam bydlim :-))
http://www.fotoaparat.cz/g/06/06/26/249080_79547.jpg
jednotlivy fotky by mozna byly dobry, ale tohle mi vubec nesedi. prijdou mi ty fotky deformovany (mozna je to jen pocit)..
Ten kostelík se mi líbí ... jemný přechody a zajímavá kompo. Má to prostor - působí to na mne.
je tam toho moc, nektere by byly samotne lepsi...
Řekl bych, že to má být plakát, ale je tam toho už moc. Dost mě ruší ty "ani ne" 1px rámečky. Kvalita fotek je o pár řádů výš než plakát. Bohužel jim nedáš šanci viniknout.
Tak ted neco z Prahy
http://www.fotoaparat.cz/g/06/06/29/250185_36c77.jpg
zaujimave, ale krive jak hovado ... na jednej strane pada barak na inu stranu ako na druhej :) + ked uz si vedla rozvadzal ten nazov, tak sa aspon nauc anglicky ked tomu davas anglicke nazvy :roll: preto "zlato praha" je divne ked uz tak "Golden Prague"
P.S.> aby ste si nemysleli ze som postihnuty dokonalou "rovnostou" tak toto mi proste vadi, pretoze to je pri okrajoch a nepaci sa mi to, ked to tak moc vidim ;)
Jo tak tohle máš pěkný .. dobrá perspektiva i kompo. Líbí i ten spodek. Tónování fajn.Citace:
Původně odeslal Pocket
Mě to zakřivení širokáčem nevadí ... spíš si myslím že to naopak umocňuje tu perspektivu. Nesmíte ty fotky posuzovat tak suše matematicky - technicky. Tady každej umí tak akorát napsat křivej horizont, padá ti to a máš to křivý jako hovado, ale o fotce se člověk nedozví nic :-/. Focení není jen o tom mít to rovný podle pravítka ...Citace:
Původně odeslal MadCap
Pocket: Ad název -> vidiš to :-D to je to o čem jsem psal ...
zakriveni mi neva, mozna by se mi libil vic orez zespoda
tak ja zase nie som "suchy matematik" ale toto proste nemam rad, vec osobneho vkusu :) inak treba uznat ze to je umne spracovane ;)
No, tady si také myslím, že srovnané by to bylo lepší. Na můj vkus je PP přehnané - spodní část funguje dobře, vrchní už tak ne. Nelíbí se mi nebe a např. tmavý (jakoby 2D) pruh cca uprostřed.
Já jsem sice puntičkář, ale zrovna v tomhle případě si říkám, že deformovaná perspektiva ladí se zdeformovanými barvami... :cool:Citace:
Původně odeslal MadCap
No tak to jsi me docela dostal... ja nechapu lidi, co musi mit porad vsechno za kazdou cenu rovne.. mam verzi i se srovnanymi liniemi a jestli se ti bude libit *muzes si to zkusit srovnat) tak to znamean, ze mas jiny vkus a pojem o prostoru. Je to focene z podhledu sirokacem a tim padem je uplne samozrejme kaceni linii po stranach, jat tu uz nekdo za me psal, umocnuje prostor.Citace:
Původně odeslal MadCap
Co se tyce napisu, omlouvam se za nej.. samozrejme ze Golden Prague, chtel jsem to tam napsat, ale akorat jsem byl na odjezdu do Brna tak k me smule jsem to uspechal. Myslim ale, ze to snad takova tragedie neni..
Ja vim, ty napisy. Je to ale trochu neco jineho, nez debata vedla. Ja fota proste pojmenovavam, no ale na tu gramatiku si dam pozor. Proc pouzivam AJ jsem uz na FA vysvetloval (ne kvuli tomu, ze ji umim, protoze jak je videt, zas tak dobre na tom nejsem :-))Citace:
Původně odeslal theedge
Dik, alespon nekdo souciti se mnou... posledni dobou si vsimam, ze se muj styl odlisuje od toho, co se libi ostatnim, ale to mi stejne nevadi.. ja osobne z teto fotky mam radost a pusobi na me.. nejaky linie zde vubec nehraji roli.. to muzu jeste cekat, ze nekomu bude vadit odlesk reflektoru od tramvajovych dratu :-DCitace:
To nebe mi prave prijde dokonale... ono se malokdy podari udelat clenite nebe kolem pulnoci ;-). Chapu ze se nelibi, ale proc 2D?Citace:
Původně odeslal jan555
2D je k tomu horizontálnímu tmavému pruhu, který jde cca středem fotky (zleva přes domy, vpravo přes zábradlí).Citace:
Původně odeslal Pocket
ja nevim, Tve fotky se mi vetsinou dost libi nametem, kompozici, tech. kvalitou, ale vubec se neshodujeme v barvach - mne osobne by se vic libilo, kdyby zustaly vice prirozene. Nemyslim tim jen tuhle posledni fotku, ale Tve fotky obecne... holt mame asi jiny vkus :)
Me se to prave libi hlavne tema barvama, na ty linie namam vyhraneny nazor, ale nevsiml bych si toho, pokud by to sem nekdo nenapsal. Ale co mi vadi, ze je to takove umele, ci ploche, nevim jak to poradne rict, nevim cim to je, ale to mi na tom vadi.
btw: Pocket - 4 posty za sebou, copak jsi to nemohl napsat do jednoho? :roll: A to me pak rikaji posthunter... :mad: <- nic osobniho!
Spravna pripomienka ;)Citace:
Původně odeslal Skodik
Esteze uz mame vB :)
---
K teme: Nepacia sa mi fotky, ktore su vacsi Photoshop ako fotografia... Proste mi nesedia...
me se ta praha taky prilis nezda. sice uz bylo skoro vse napsano ale me seten tmavy pruh taky nelibi.
a zda se me to opravdu moc postrcene pres PS
Skodik> sorry za ty posty, dam si na to pozor.. odpovidal jsem postupne a endal jsem to do jednoho..
Je naprosto v poradku, ze na me fotky mate odlisne nazory.. stejne jsem za ne rad a mate pravdu.. je to uz takovy muj styl..
tak ted dam neco trosicku jineho.. uvidime, jak se bude libit :
http://www.fotoaparat.cz/g/06/07/03/251680_ba0e5.jpg
ten dům je uplně nádhernej a deformace by mi tam spíš chyběly. nemam rád absolutně ostrý a konkrétní fotky. no a sníh? tam mi ta ostrost jemně chybí ale jinak... ta hra barev :-) paráda.
Jo snih docela fajn, ale libil by se mi jeste vic sirokouhly format, mozna tedy riznout kapku ze spoda. A hlavne ta hrana na tom snehu tam je to dost preostreny, staci ostrit a potom tuhle hranu treba prejet stetcem, kterej navrati historii. Ze to zrovna rikam, ja ze? :) Ale ja uz si na to taky tedka davam pozor...
moc pekne barvy, ale s tim sirokouhlejsim pohledem bych taky souhlasil
EDIT: mozna je skoda jak je to foceno, kdyby to bylo jeste z mensi vysky, bylo by to asi lepsi
no uz takhle jsem se valel ve snehu, je to foceny dlouhym teleobjektivem a makro rezim.. ty kopecky upozornuju jsou jen centimetrove.. jete kousinek a mel bych v zaberu slunicko.. takze sirokac by se tu pouzit nedal
No tak to je husty. Já typoval takovejch 5-10 :O
zdani klame, ja tipoval, ze ty kopecky maji alespon 20cm :D
taky mi tam chybi trosku sirsi pohled, hlavne v prave casti, kde je ten kopecek useknuty
tak ted jedna technika http://www.fotoaparat.cz/g/06/07/07/253225_57884.jpg
To je jeden ze snímků té předchozí koláže?
Nevím, jestli se mi to jen nezdá na mém LCD, ale má to hrozně zubaté hrany a ten "kouř" tam je jak přikreslený dítětem... že by horší postprocesing?
Zubaté to je, ale mně se nezdají ty hvězdičky, vypadají "umělohmotně" - jsou způsobené clonou, nebo umělé? Pokud objektivem, tak co to je za sklo?
Co se týče té "Freshness", tak na můj vkus je to technicky dost mizerné, ta idea sama o sobě je dobrá, ale zpracování ne - konkrétně barvy, fleky a přechody ve stínech.
Ahojky, ta zubatost byla zpusobena zmensenim a kompresi.. obcas s tim jeste bojuju. S tim kourem jsem to moc nepochopil, jak to myslis prikreslene ditetem? Je to focene na dvacetivterinovou expozici..Citace:
No prave kvuli tem hvezdickam jsem ji sem daval. Je to naprosto real. Objektiv je Sigma Super Macro 70-300 a o te je zname, ze dela krasne hvezdicky...Citace:
Původně odeslal jan555
Co se tyce Freshness tak tvuj nazor akceptuju, ale nesouhlasim, vylzoene jsem se do tveho (mozna i dalsim) vkusu netrefil, ale to nevadi. Mne osobne se zdala suprova, hlavne barvy a kompo.. no nic :-)
Kompozici nekomentuju, ale fakt se Ti zdají ty barvy ve stínech super? (to je vlastně spíš otázka řečnická - hlavně u té zadní boule je to imho drsné, vepředu je boj modrá/fialová ještě v mezích) btw: když pozadí trochu mázneš blurem, bude se Ti zdát ještě lepší, bude to plastičtější ;)
Myslel jsem to tak, ze ten kouř vypada nepřirozeně - jako neuměle domalovaný flek...
Btw, co je "dvacetivteřinová clona"?
Tenhle efekt dela kour pri dlouhych casech...
dvacetivterinova clona je asi trosku neodborny popis :-)
Imho je ten problém v tom, že ta mašina stojí, ale nad komínem to vypadá, jako by táhla maximální silou ...
Omlouvam se za preklep, samozrejme, ze jsem chtel napsat 20s expozici. Te masine normalne stoupala para do vysky, pri tak dlouhym casu to proste takto vypada..
Jan555> ja mozna vim, co ti vadi, ty odleskove fleky ve stinech prvni boule... ano ja vim, jsem si toho vedom, ale musim rici, ze se mi to libilo.. je to jako kdyz se divas proti slunicku, taky privres trochu oci a nektere barvy se ti slejvaji ... proste mi to prislo takove pekne autenticke, zaroven teple, mozna trochu snove.. to ale zaroven vidim.. ze asi blbost :-)
Jo a jeste Honzo, videl si nekdy parni lokomotivu se z mista rozjizdet? Jeste nez se rozjede tak kour jde tak vysoko, ze to by se ani do zaberu neveslo. Tohle byl jen "volnobeh". No nic panove, ani masinka vas nezaujala.. ale s kourem jste me trochu prekvapili, jako by jste nikdy v noci neco podobneho nefotili, ze jste z toho to vysledku prekvapeni.. pekny den,... :-)
Víš, ono je to vzdycky o tom, jak daný moment zachytíš a jestli ten výsledek na snímku odpovídá tomu, co jsi Ty viděl na místě... typicky je to třeba příboj, který je prostě sám o sobě krásný, ale musí se vyfotit krátkým časem, jinak je z něj mazanice. Pokud krátkým časem fotit nelze, nastává otázka, zda jej vůbec fotit... ;)
Ale s prilis kratkym casem dynamicke deje vyzni prilis staticky...Citace:
Dlouhy cas doda dynamickemu deji pocit akce,
pripadne vdychne do "staticke" sceny, kde se cosi hybe, romanticky nadech - viz Tebou zminovany priboj trebas zde: http://www.deviantart.com/view/31418922/ a nebo http://www.deviantart.com/view/31419300/ ale to uz jsou sakra dlouhy casy :-)
Ale vratme se k te masince. Efekt koure je fajn, ale mate uplnou pravdu, ze k tehle uplne staticke fotce nejde. tady slo asi o to udelat hvezdicky ze svetel. I kdyz na to by stacil i kratsi cas imho.
Ten první odkaz nejde, ten druhý je úplně o něčem jiném, než jsem myslel...
Myslím, že třeba poslední Carlosova fotka vyznívá všelijak, jen ne staticky.
http://carlosnovotny.com/_pub/_DSC4665_web_fin.jpg
A zkuste si někdo v atelieru vyfotit cigaretový kouř dlouhým časem... ;)