Já jsem čekal, kdo se ozve první ;).Citace:
Původně odeslal theedge
Jinak tominkovi gratuluju, doufám že tu "věc" nějak donutí pracovat, už dlouho nepostoval žádné fotky.
Printable View
Já jsem čekal, kdo se ozve první ;).Citace:
Původně odeslal theedge
Jinak tominkovi gratuluju, doufám že tu "věc" nějak donutí pracovat, už dlouho nepostoval žádné fotky.
Na čo by mi to bolo, vyhoďte to do koša, alebo ekologicky zlikvidujte. :D BTW: dnes som mal v ruke 20D so 17-85 IS (majitel fotí na plnú automatiku!!!) a fakt to ma taký plastový vzhlad. Kebyže nepoznám 350D, tak by som si najprv myslel že je to ona. Nič v zlom, ale oproti D200 je to hračka >:}>:}>:}.Citace:
Původně odeslal frelichl
Ale k veci: gratulujem tominek, a prajem dobre svetielko.
P.S.: Ja som na 20D nemohol nájsť dvierka pre film, tebe sa to podarilo na tej "tridsiatke"? :D
Počkej až to nebudeš držet jako prase kost - hned to s holkama bude jiná... :cool:Citace:
Původně odeslal tominek
2 frelichl: dik. mel sem z toho radost jako male decko. nejak tak tise doufam ze me to k necemu bude
2 theedge: no jestli me nekde v hospode hodne opijes tak ti tu vec s prouzkem treba za par vizouru necham:D
2 e1: no 350D precejen vypada vic plastove ;-)
2 Darth Maul: no uvidime ale ty s tim mas urcite hodne zkusenosti. (teda ne s tim drzenim jako prase kost - o tom bych ani neuvazoval aby mi temna strana sily nezaridila nejakou nehodu, ale s tim pristupem druheho pohlavi ;))
nic konecne sem dojel domu do brna takze dodelam nejakou zpravu do hokny a zkusim ty 2 veci prinutit spolupracovat. snad se budou kamaradit
klidne do tebe naleju i deset flasek Chivasu... :)Citace:
Původně odeslal tominek
Furt mi toho mýho plastovýho miláška nepomlouvejte holomci :-D
tomu uz by se dalo rikat loupezna vrazda, ne ? i kdyz nechci tominkovu vydrz podcenovat :DCitace:
Původně odeslal MikeD
mno ja zas nechtel nabizet zadny sunt... :DCitace:
Původně odeslal Fox!MURDER
2 MikeD: az tak si cenis modniho vystrelku v podbe rudeho prouzku??
2theedge: vsak pockej pokud nebu de v patek prset postavim je proti sobe a pridam 17-85IS
2Fox!MURDER: no pokud predtim sporadam svoji obvyklou porci masa prekracujici pul kila tak to pravdepodobne ustojim. ale beziciho MikeD bych teda asi nedostihl;)
cerveny prouzek je jednim z parametru... :) samozrejme to musi splnovat i dalsi podminky...Citace:
Původně odeslal tominek
btw: bazarová 28-70/2.8L za 15K http://www.3k-foto.cz/ceniky/foto.ph...obj=3439&typ=1
jj, mohu potvrdit a mam E-500 s teletem s nasazenou slunecni clonou se docecela hezky otaci :)Citace:
Původně odeslal Darth Maul
kdyt je to preci jen designovy prvek. taky sem zjitil ze ty horsi (vetsi) objektivy nejsou natrene sexy cernou barvou ale jen bilou zakladovkou. pcheCitace:
Původně odeslal MikeD
tak uz jsem ty dva serne kousky dal dohromady. vypada to ze to neco dela. asi se tim da fotit. mam ale pocit ze si toho ted moc neuziju vzhledem k tomu ze kdyz fotim s krytkou pres objektiv tak me to vyfoti krasny fialovy flek (zdechnuta bunka na CMOS) a vzhldem k tomu ze dole je to nejak ne uplne 100% sesroubovane (proste to nelicuje) tak asi pujde na opravu :-/
Boze, ty si onanista... Zapni si noise reduction, ci budes mat fialovu zdochlinu aj potom... Ja mam od nova velku cervenu a co...
Jj ... Pokud Ti to dělá i při NR ON a Canon nemá user pixel-mapping (tuším, že ne), tak Ti to v servisu na počkání přemapují. Otázka je, jestli zadarmo, budeš pod limitem.Citace:
Původně odeslal PiT
btw: na bad-pixel tohle imho zrovna nevypadá ...
naopak - myslim si, ze tvuj cerny s cervenym prouzkem by se hodil k memu bilemu s cervenym prouzkem... v brasne by se na nej misto 100 % naslo... :)Citace:
Původně odeslal tominek
hmm. tak noise reduction nepomaha.
zatim jsem zjistoval jestli je v poradku vizualne.
NENI - nelicuji dily dole a nedrzi a vrze kryt karty
a zjistoval jsem jestli je vporadku CMOS
NENI - je tam mrtva bunka.
zitra zkusim test na FF/BF. jsem zvedav co me potka.
no zkusim to nejak poresit s lidma z megafoto.cz
myslim ze jsou to rozumni a vstricni lide tak uvidime...
takze prave jsem mluvil s panem René Fischer-Bernard, a prvni co mi navrhl bylo at poslu obchodnim balikem zpet telo v krabici a emailem jako jako attachment kopii podaciho listku a ihned jak jim dojde email daji na postu balik s novym telem v nove krabici. tedy budu met novy kus uz v pondeli
tleskam takovemu pristupu k zakaznikovi a vsem vrele doporucuji obchod megafoto.cz
tim tedy bohuzel pada test objektivu 17-40 vs 18-55 vs 17-85 ale to me ted prilis nemrzi.
Chlapi, chci se zeptat na věc ohledně focení v RAW. Koukal jsem, že 30D umí fotit pouze v RAW (bez JPG). Vztahují se na tento režim nějaká omezení (například že by nebylo možné ve foťáku prohlížet náhledy, histogramy, atd.)? Matně si vzpomínám, že si kámoš na něco takového stěžoval u Nikon D70 a fotí kvůli tomu současně RAW i JPG. Díky a mějte se!
Koukal ses špatně - umí RAW i JPEG zároveň... ;)Citace:
Původně odeslal joal
Při focení čistě do RAWu žádná omezení nejsou.
Špatně jsem se vyjádřil, měl jsem na mysli TAKÉ pouze v RAW.Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Takže v podstatě není žádný důvod fotit v RAW+JPG, pokud budu všechny fotky manuálně opracovávat v PCčku (jako že budu). To je milé, díky za info.
asi jsem dement ale joala jsem nejak nepochopil.
jinak uz mam novy kus a vypada to ze OK. zatim sem vypalene pixely nenasel;)
jsem ted tedy vpodstate spokojen a rad ze jsem se rozhodl pro 30D a ne 350D. 30D se skvele drzi (i kdyz casem asi do baterrygripu pujdu) a komfort ovladani je proti 350D proste ...aaach
jedine co me trosku vadi je podsviceni horniho displaye. stve me ze ho musim pokazde zapnout rucne a nerozsviti se po zmene nastaveni (vpodstate temer jakokoli interakce s fotakem) a ze casovy usek za ktery se zhasne je vcelku kratky. dost fotim uplne potme a pomohlo by to alespon do doby nez se ho naucim ovladat i poslepu. je to ale detail a treba i jde vyresit - jen jsem jeste neprisel na to jak.
a jeste k vecem s cool cervenym prouzkem. o vikendu na MoR jsem videl typka s takovym tim velkym objektivem jak je natreny jen bilou zakladovkou a taky ma cerveny prouzek - moc bych takovy taky jednou chtel;)
srovnavas nesrovnatelne... ;) je to uplne jina trida fotaku (ad D50 a D200 u nikona - proste neco uplne odlisnyho)Citace:
Původně odeslal tominek
a ja myslel, ze se ti ta bila zakladovka na objektivech vubec nelibi... :DCitace:
Původně odeslal tominek
jo telem jo. tak nesrovnatelnych... vim o hodne lidech co se mezi nema rohodovali a hlavni rozdil je fakt v te ergonomii. nesrovnatelne by bylo srovnavat s 30D muj stary Ixus. proste 30D se drzi vcelku dobre. 350D bez BG je nepouzitelna.Citace:
Původně odeslal MikeD
no vypada to levne ale zacina se me to libit. a vcelku me fascinuje jeden tahaci kousek;)Citace:
Původně odeslal MikeD
to chapu - ja mam sice 300D, ale od zacatku pouzivam grip... kdyz jsem ted zkousel kamosovu 300D bez gripu, tak jsem byl takrka ztracen... a 350D ma podstatne mensi telo nez jeji predchudce...Citace:
Původně odeslal tominek
Copak nechápeš?Citace:
Původně odeslal tominek
tak jsem konecne nacvakal par fotek tricetdeckem. vpodstate jsem spokojeny jen par veci me trosku stve a chtel bych vedet zda jdou vyresit:
jde zaridit aby v Av a Tv fungoval dial na zmenu EV aniz bych namackl spoust?
jde zaridit aby se info v hledacku rozsvitilo vzdy pri zemne parametru (casu/clony...) a ne jen pri namacknuti spouste?
jde zaridit aby se horni LCD podsvitilo pri jakekoli zmene nastaveni (samozrejme ne natrvalo)?
jinak potesilo me ze jde treba nastavit zpusob vyberu ostricich bodu pro AF...
jo tyhle drobnosti bych taky uvital. teda to podsviceni LCD me tak nepali ale ten zbytek ano ...Citace:
Původně odeslal tominek
no ja fotim hodne za tmy takze me pali i to ale hlavne ty ostatni.Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
mam to chapat asi tak ze to nejde co?? :confused:
btw http://www.canon.co.jp/Imaging/eos30...irmware-e.html
no celkem onicem:???: