Ač to zní od theedge asi tvrdě, tak tady s tím v podstatě souhlasím.
btw: ta barevná je zase odšuměná, ne?
Printable View
Ač to zní od theedge asi tvrdě, tak tady s tím v podstatě souhlasím.
btw: ta barevná je zase odšuměná, ne?
Theedge
1) Nene, s timhle nemuzu souhlasit, uz kdyz jsem to fotil tak presne v ten moment jsem to fotil tak, abych to takto upravil. Rozhodne to nebylo, ze jsem prohlizel vycvaky, kterejch bych jeste mohl nejak vymakat. Tento motiv jsem 3x cvaknul a spokojene putoval domu.
2) Ma to pusobit jako sendwich, me se tohle libi. I kdyz ne vylozene jako, je to trosku o necem jinem. To nebe je zamerne, ma vytvaret atmosferu. O te aure vim, to beru, vznikla pri PP.
Ja bych rekl, ze tohle je dost tvuj osobni problem, ze se ti nelibi tenhle styl uprav ala sendwich, tedy nevim jak teto fotky, ale ten Louvr mel dobrej ohlas (to nemuluvim jen tady o 4u).
3) Ano, tohle uz je tu 2. tento styl, naschval jsem to zpracoval hodne podobne jako tento ( http://skodik.no-ip.com/zvetsit.php?.../v-louvre3.jpg ) Le Louvre, tedy krom techniky zadne opakovani nevidim, je to zase architektura, no jo predtim tady mam tak 5 fotek na jine tema,tusim, tak co? Ja mam proste architekturu rad no :(
Tedy nejak mi fakt nedochazi cim jsem to zabil, rekl bych ze stavby jsou dost podobne. S rozdilem, ze tady je Vaclav, ktery se tam trochu ztraci, to vidim jako problem, ale nemyslim si ze je na tolik podstatny, nevim.
Jeste s tim vytriskavanim fotek na maximum, tak nejak nevim poradne na co narazis, mam tu par takovych veci, ale rozhodne ne v posledni dobe. To co si vzpominam, tak to mozna akorat ten muj stin v travniku, coz byl takovej experiment a silny PP. Jinak treba na predchozi strane koleje, me se libi. Taky umyslne focene, ne nahoda dohromady 3 snimky s docela predstavou, co z toho chci. Ale muzu ja za to ze tam je naprosto nulova kresba? :( Jako chapu, ze se svoji technikou nemuzu neustale ohanet, ale zda si mi silne nefer mi tu potom rikat, ze se z toho snazim vytriskat maximum, ano a co mi asi zbyva? Naopak uz mi hodne krat nekdo rekl, ze mi neveri, ze nektere moje fotky jsou z toho meho kompaktu... Nebo rikas "nemas ani prechodak" heh, moc vtipne fakt... no nic, nebudu tu fnukat, rekneme tak za mesic budu mit E-500 v DZ, tak potom uz vymluvy nebudou existovat a snad se budu moct ty moje predstavy dotahnout do konce. No nerikejte mi, ze treba ten motiv jako koleje jsou spatne, trochu si si tim pohrat (nemyslim SW), tak by z toho mohla byt fakt spica fotka.
Kdyztak si o tom muzem promluvit klidne pres SZ ci ICQ...
-----EDIT-----
jan555: prisaham, ze neni, to je hnus, co ta kresba? Mi potom povidej...
Nehodnotim TK a už vůbec ne kresbu - vím že fotíš krámem. Možná mi jen nesedí tvůj "styl" a pokud to takhle cheš fotit, tak pak ti nemám co poradit. Ta fotka je focená totálně naplocho bez jakékoliv perspektivty a prostoru, navíc je tou úpravou zploštělá ještě víc kvůli světlu. U té sochy vůbec nepoznám jestli je zasazená do té budovy a nebo jestli je 100m před ní. Nevim tento tvůj "styl" se mi opravdu nelíbí. Všechno to vypadá stejně ale své příznivce si to zřejmě najde.
souhlasim , me prijde ze uz od prvnich fotek psa pouzivas stejne upravy a mimo par , pro me opravdu exelentnich fotek , se mi to moc nelibi . tak doufam ze s novym vercajkem uz se nebudes muset tak moc zamerovat na pp .
gl !
Hmmmm ... :(Citace:
Původně odeslal Skodik
Jinak dobrá volba, budeš moct konečně fotit věci tak, jak chceš, jsem zvědavý, jak daleko Tě to posune!
Zdravicko,
tak mam odedneska novej Olympus E-500 v Double Zoom Kitu - Zuiko 14-45mm 1:3,5-4,5 + Zuiko 40-150mm 1:3,5-4,5 vcetne slunecni clony + Sandisk 1GB Ultra II + pouzdro Lowpro EX 160, jen tak mimochodem komplet za 23999 vc. dph
No, ale bude stejnak delsi dobu prd, protoze mi odesel zdroj, a tak nemam sve PC, takze jsem na stare sracce, na kterou si nenahraju ani fotky, tedy zatim se tak nejak budu seznamovat s novym "pritelem" a fotit na display.
Jinak dojmy, no je to mazec, fakt jeste vetsi nez jsem cekal, ackoliv jsem E500 mel parkrat v ruce, ale proste pro me je to z kompaktu uplny labuznictvi! Proste nova laska :) No asi to tu nema cenu moc rozepisovat, stejnak nemam slov :)
A prosim nejakeho moda, aby mi upravil nazev threadu na "Skodik - Olympus E-500 14-45mm (3,5-4,5) 40-150mm (3,5-4,5)" ci "Olympus E-500 Double Zoom Kit"
Zmenil som ti to podla doporucenia... imho je uplna sprostost pisat tam model fotaku, pretoze technika fotografa nerobi. A uz vidim ako by sa kazdemu menil thread pri kazdej zmene fotovybavy, nie?
Inak GL s novym fotakom prajem ;)
Zas taková sprostost to není, někdo (včetně mě) sem dává fotky do přílohy, a jak jistě víš, vb exify likviduje, tudíž se nedozvím čím to bylo foceno, pokud to autor nenapíše. Třeba mě to docela zajímá. Ale pokud je to taková sprostost, tak to smaž i z mého nadpisu...Děkuju.Citace:
Původně odeslal PiT
Skodik: Hodně radosti s novou hračkou, určitě bude ;)
Neviem, ci mam pokracovat v OT tu alebo cez SZ, ale ked zmenis fotovybavu, tak ti to bude na dve veci tiez... Ak o tom chcete dalej debatovat (aj ty Skodik), tak mi poslite SZ, prosim.Citace:
Původně odeslal Dismembered
Jenom jeden post tady verejne k tomuto, jinak opravdu SZ. Zacal jsem s tim ja, ja jsem si jako prvni dal jmeno fotaku do threadu, hned na prvni strance jsem se tucne dotazal, co na to rikate, ze to imho neni zas tak spatny napad. Nikdo se k tomu nevyjadril, ackoliv jsem na to jeste nekolikrat upozornil, tedy OK, myslel jsem ze to nevadi. Mne je to popravde skoro jedno, ale i kdyz to tu ja prohlizim, tak mi tyhle veci v predmetu docela pomahaji, opravdu nestuduju porad exif, to rozhodne ne! A mit na pameti, kdo ma jaky fotak... no to je blbost. Sam moc dobre vim, a myslim ze i tobe se to stalo, ze tady maji nekteri kompakt, a pak jim tam nekdo radi celkem zbytecne veci, aniz by o tom vedel, protoze oni ten vysledek ovlivnit takto nemohli. Samozrejme jako poznamku, kdyz jim to napisete, tak jenom dobre, ale obcas uz jsem cetl i skoro vtipne komentare. Samozrejme to tu trochu hrotim, ale je to skoro tak. Kazdopadne jako duvod cislo jedna davam prehlednost!
Jinak dik za "gratulace" uz si tady hraju :)
at to neni tak OT tak i ja gratuluji k fotaku ;-)
zrovna dnes sem se ti chtel ozvat jestli uz ho mas doma.
k te fotovybave v nazvu threadu: je to IMO fakt hloupost stejne jako sat viz. podpis (coz driv obcas ujelo i me). prece kdyz tam neni exif neni problem ho k fotce prilozit pripadne nejak vyrazneji dat do prvniho postu cim clovek foti. a jak portidi novy zase na to vyrazne upozornit v prvnim postu s fotem z noveho fotaku apod.
Tak prvni vycvak z prochazky, najednu stranu me mrzi ze je to uriznute, ale nadruhou mi to zas tolik nevadi no. A konecne muzu fotit a napsat, ZADNE UPRAVY, krom orezu z prava.
Andělská kachna
http://skodik.ic.cz/galerie/zvirata/kachna1.jpg
Pro zobrazení ve větším rozlišení klikněte zde.
Strom
http://skodik.ic.cz/galerie/priroda/strom.jpg
Predem dik za komentare!
btw: sorry, exif nejak mi nesel muj sript na tvorbu ramecku a tak se ztratil.
Jsem se tesil na tve nove fotky. Ta prvni se mi libi. Rozhodne vypada vic profi. Ta druha se mi nevejde na monitor ;)
asi skoda ze ZADNE, pretoze tie vacsi verzie chcu doostrit ;) inak zvieratka mi moc nehovoria a strom by sa asi dal aj lepsie komponovat nemyslis? :)
Tak konecne vidim i tu druhou celou a opravdu mi prijde takova nevyrazna...
[nazor lamy]asi me tam vadi ta stredovka[/nazor lamy]
MadCap: jo jo, uz to snad tedka tyhle budou lepsi, prece jenom na DSLR se doostruje jinak nez na kompaktatu jsem zjistil :) A ten strom, no nevim jak ho lepe komponovat, ale ono to je takove prumerne, no. Proste hezka fotka, ale dech nevyrazi, tak bych to asi rekl :)
===============
Zdravicko,
tak jsem s novym fotakem vyrazil i na pritulku, vzdycky jsem chtel zkusit sam fotit "portrety", tedy ani ne to takove pasivni nekde na veletrhu, ale proste sehnat si holku a neco s ni kreativniho vytvaret (samozrejme fotky :D ). No a tohle je muj prvni pokus. Zapomnel jsem si fotak v RAW, takze jsem to potom doma ruzne matlal, bylo to dane i spatnym nastavenim bile. A nakonec jsem si cestou zpatky uvedomil, ze jsem zapomnel pouzivat blesk, ktery by urcite lecke pomohl. Obcasnych prepalu jsem si vedom, priste se to budu snazit napravit. A nazaver snad jenom potvrdim, ze to neni vubec legrace!
Jenom par ukazek, jinak odkaz na galerii 6 fotek (at to tady nezaplacam) EDIT: uz 8 viz nasledujici strana.
=>> http://skodik.no-ip.com/index.php?id=galerie/jana/jana
http://skodik.ic.cz/galerie/jana/jana1.jpg
Zasněná
http://skodik.ic.cz/galerie/jana/jana4.jpg
Tak zas nejaky komentarek, at vim aspon jestli se mam stydet :) Predem dik!
EDIT: zmenil jsem poradi fotek, nasledujici reakce reaguji na poradi 1,3,4,5,7,8 jakozto na poradi 1 az 6.
vacsinou mas svetlo z blbeho uhlu, obcas by si mohol pouzit aj fill flash, inak budu tie ostre tiene vzdy, na 6tke neviem co si fotil, ale skoro to vypada ze prsia ;) pretoze do tvare jej neni vidiet a ani ju nema ostru ;) najviac sa mi asi paci 1 a 4 ale obe trpia tienmi na tvari a napr 5tka je tiez zaostrena bohvie kam ale do tvare to nebude :)
No jo, jak jsem psal, ten fill flash jsem si prave uvedomil az uz bylo po vsem, ale tedka jsem to ukazoval pritulce a budeme v tom pokracovat a pilovat. No tak 6ka to je takovej hokus focus :lol: A 5tka no jo nejak mi ujela ruka, ale tedka ta fotka nabyva uplne jineho vyznamu, takze taky moznost :D >:}Citace:
Původně odeslal MadCap
Ale rozhodne dik za komentar, fakt ze jo, pekne jsi to zhodnotil tak komplexne!
jak tak ten tvoj post citam znova (sorry predtym so ho iba preletel, preto aj ta poznamka o FillFlash) tak vidim "ze to neni legrace" ;) to bola fakt taka nuda? :D (joke) inak tie prepaly mi tam v podstate nevadia vobec, ale zda sa mi, ze mas rad cukrikove farby :D
Vim, ze necekas zrovna muj komentar, ale taky prispeju. Mne se to celkove libi.
1) Hodne prijemna, skoda te trochu urizle hlavy, vid?
3) Ta se mi líbí moc, ale urcite bych ji nepojmenoval zasnena.
4) Taky mne zaujala, ale ma futr stejnej úsměv ;)
5) NO tak tady se pekne projevuje pravidlo tretin :-o
No jo, s tema barvama jsem se tady pral v Photoshopu buh vi jak dlouho, protoze jsem to proste podelal pri foceni, takze jsem to potom musel opravovat, takze barvy asi nebudou uplne tak jak byly predtim..Citace:
Původně odeslal MadCap
1) Rozhodne mi to neni liti, byl to zamer, mam ji tady i s hlavou :lol: ale tohle je proste kompozicne imho lepsi, kdyztak at se k tomu jeste nekdo vyjadri, ale myslim, ze je to takhle ok.Citace:
Původně odeslal Camillek
2) No neni to moc zasnena, ale spis zahledena nevim. Ve skutecnosti to je pouze naaranzovanej pohled :)
Ale dik za komentar!
Fotíš do RAWu?Citace:
Původně odeslal Skodik
Máš teď foťák, který je co se týče barev imho vůbec to nejlepší, co je, tak s tím pracuj ;)
Ja vim, ale to je jako kdyby jsi nastoupil z trebanta do Porshe a nestihal radit. Fotil jsem do RAWu, ale omylem :) Proste jsem ten fotak uz mel nastavit ohledne podani fotek na louce, coz se nestalo -> chyba. Potom bych to nemusel patlat doma, jako jsem to delal tedka, vysledek je treba stejne primovej, ale proste se k tomu tady priznam. Dalsi vec co je tam videt je ostreni, proste s kompaktem jsem byl zvyklej ostrit +-10m pomalu a bylo to jedno, protoze bokeh to nemelo zadnej :) Tady rozhodujou cm nekdy i mm, to je fakt kour pro me a proste si musim zvyknout. Jinak ted jsem zjistil, ze jsem na karte nechal jeste nejake fotky pritulky a zdaji se mi lepsi, tak se jeste pochlubim az zas zpravim ty barvy :D Ono jinak to foti bezvadne, ale tohle bylo takove divne prostredi, za zelena louka a ostre slunce hrozne matla fotak.Citace:
Původně odeslal jan555
A dneska je ohnostroj, tak si zas ponadavam az to zkazim :D
Tak foť RAW+HQ, nebo RAW+SHQ - sice to žere místo, ale když se něco nepovede (předně v oblasti barev), snadno to narovnáš ...
Tak jsem jeste nasel 2, ktere se ztratili mezi RAW :)
http://skodik.ic.cz/galerie/jana/jana2.jpg
http://skodik.ic.cz/galerie/jana/jana6.jpg
====================================
A jeste prihodim takovou kuriozitu, tedy aspon ja to nikdy v zivote nevidel. Fotka jako takova normalka, ale ten motiv docela mazec ;)
Fotku nelze zvetsit.
Tak opet dik za komenty!
Heh, hadi jsou hustý. Doporučuji mocný crop na výšku tak, aby nahoře byly hlavy, nad nimi možná kousek toho listu a dolů těla. Myslím, že to musí fungovat!
hadi su cool ;) orez ako vravi jan555 :) inak slecna > na prvej ma hlavu na moje gusto moc v rohu a druha je vo vacsej variante kruto neostra (zle zaostrena alebo nedoostrean?) podobne aj druhu by som asi viacek orezal ;) (vsetko vramci IMHO)
hadi husty. jan555 ma pravdu zkus to.
slecna pekna fotky neumim posoudit. takze maji pravdu ti zkusenejsi ;-)
No tak tady jan555 (jeste jeden dik) vymyslel docela dobre orezy, jemu se vice libi ta druha, ale me zas prvni, kdyz jsem se ptal nahodne lidi na ICQ tak je to vyrovnane, tedy pomozte to roseknout :) Predem dik.
EDIT: tak jo, tak jsem nakonec vybral tu 2. dik za pomoc.
Ta druhá je Tvoje nejlepší fotka imho ;)
hm fajn fajn, ta druha je to prave oriznuti... ja bych asi neodolal upravam v PS, ale tohle je supr...
Heh, by jsi z toho udelal nejakej horor, co? :) No jo me se takove napady hlavou nehoni, tedy aspon u zveratek :)Citace:
Původně odeslal Vinc Black
Citace:
Původně odeslal Skodik
hehe to mně jo, zrovna přemejšlim už delěí domu nad nějakym většim dílkem, ale ještě jsem nenašel vhodné podklady :D (času málo)
Zdravicko,
jsem tedka trochu vice plodny, tak to snad tak nejak zvladate, ale snad to nejsou takove shity :lol: Tedy takhle jsem si vcera pohral s tulipanama. V priloze je jeste kolorovana verze, asi takhle napad dobrej, ale nejak to ni ono a na to BW to zdaleka nema myslim, ale davam to sem tak pro predstavu a tak..
Tulipany
http://skodik.ic.cz/galerie/rostliny/tulipany.jpg
Predem dik za komenty ;)
Hele, mě se to zdá tovké mdlé. Ty zadní tulipány splývají s oblohou. Stonky s pozadim. Ta druhá se mi zdá lepší.
K hadům: Težko říct která je lepší. Nechal jsem to uležet a spíš se přiklánim k tý druhý, protože ty rychlejš najdu hlavní motiv.
ta kolorovana je vazne dobra,.. tim jak jsou do paru tak je to vydarene, kompozicne vyvazene... u te BW verze jak tu nekdo psal tkay mi vadi splyvanim s pozadim.. ale kolorovani fajn
No ona tahle fotka je komplikovanejsi koukam, daval jsem ji i jinam nez sem (pouze BW verzi) a reakce byly ruzne jedna cast by to radsi chtela v barve, protoze je to jarni motiv a nemelo by to byt tak ponure.. A druhe se to moc libi diky atmosfere v BW (sem se radim i ja). Ale prakticky obe se shodnou na dobre kompo, coz me sice tesi, ale jak je videt, neni to vsechno. Kdyz do vyberu jeste zahrnu kolorovanou verzi, tak ta se mi asi libi vice jak BW ale je to tak nastejno, kazda ma neco.
No davam jeste pro predstavu i plne barevnou v priloze.
=====================
7.4.2006 - Ohnostroj
V rámci oslav konce II. světové války se u nás jako každoročně uskutečnil ohňostroj, který jsem si samozřejmě s novým foťákem nemohl nechat ujít, a tak jsem vystoupal na protější kopec (od zámku asi 2km) a plně využil výhod výborného teleobjektivů Zuiko 40-150mm v přepočtu na kinofilm 80-300mm. Bohužel při ohňostroji pro mě naprosto nepochopitelně zhasli osvětlení zámku, takže tím fotky určitě hodně ztrácí na svém kouzlu. Ale i tak to není nejhorší na první ohňostroj.
fotky na http://skodik.no-ip.com/index.php?id...troj/ohnostroj
EDIT: pridany 2 fotecky na ukazku -> (za nejake komenty predem dik, jsou to takove experimentalni zacatky :( )
Ohnostroj (1)
http://skodik.ic.cz/galerie/ohnostroj/ohnostroj1.jpg
Ohnostroj (2)
http://skodik.ic.cz/galerie/ohnostroj/ohnostroj2.jpg
predem diky za komenty, rekl bych, ze to neni totis zadnej ohnostrojovej zazrak.
Mam ten pocit ze se Ti opravdu dari fotit slecny a jestli fotky Jany jsou tak komponovany a ne pak orezany, tak mas skrytej potencial pro foceni zenskejch.
Doporucuju se tomu venovat primarne. Zkus se prihlasit na nejakej WS portretniho foceni aby ses naucil videt svetlo a uvidis ze Te to bude bavit!
Fotky co tam mas divcin sou vazne povedeny i pres nejaky nedostatky, ale opravdu se mne libi, takze na tom zkus makat! Drzim Ti palce!
huh, hluboce dik, jinak jsou tak vsechny komponovane, orez zadnej. Tak nejak me to bavilo, si takhle hrat s modelkou :)Citace:
Původně odeslal Carlos
Zdravicko,
tak po celkem dlouhe dobe jsem tu, byl jsem na vodackem cundru v jiznich cechach na pamatky bohuzel cas moc nebyl, ale presto jsem nemohl zanedbat nocni Krumlov, ktery v nejblizsich dnesch predstavim. Jelikoz jsem byl na vode, tak jsem musel zabalit opravdu minimum a navic jsem nemel moc odvahu sebou vzit novou DSLR, tedy jsem jel s starym Casio QV-R51 (Ano, byl to sok! :o ). No ale presto se neco povedlo v 1280px je to jeste jakztakz, ale ta kresba je fakt otresna, to si nemohu pomoci :/
Tedy zatim ukazu zapad slunce pred bouri, focene z vlaku za jizdy - Casio QV-R51, a jeste vetsi mazec je, ze je to pouze orez a pridanej kontrast, aby cerna nebyla sedou, jak to kompakty delaji, jinak barvy a vsechno sedi! ;) Tedy tim bych chtel trochu neprimo demonstrovat, ze i s shitem kompaktem se da udelat moc pekna fotka (tedy snad :) ).
Západ slunce
http://skodik.ic.cz/galerie/priroda/zapad_slunce.jpg
===================================
A pak neco, co jsem vyfotil den pred odjezdem jeste na Olympus E-500, jsou to 2 fotky o rozdilne expozici EV2 asi, ale focene z ruky, takze se mi kapku hnula, coz jsem srovnal, ale vznikl takovej divnej barevnej haluz na horizontu. Jo fotky jsou jako 2 vrstvy s volbou prolnuti lin. burn, jinak zadne upravy, opravdu to nebe bylo takhle silene :)
Konec světa
http://skodik.ic.cz/galerie/retro/konec_sveta.jpg
Tak budu opet rad za komenty, je to tentokrat zas trochu jinej soudek nez normalne ;)
ohnostroje jsou dle me moc vypalene. videl jsem proste lepsi. ovsem kdyz je fotim vychazi me to jako tobe. tak nejak uz nevim ja na to:D
i se shitem kompaktem se ti povedla hezka fotka ;)
ta druhe me prijde taky super, jen bych to srovnal (vez pada) a udelal neco s tema ?preostrenyma? okrajema.
ale fakt se me to hooodne libi
Zajímavé fotečky. Líbí, obzvláť ta druhá, je taková jemná, uhlazená, učesaná (to je to slovo). U tý první bych trošičku dole odříznul tu černou.
Camillek: jj, souhlasim a u te druhe se mi ted taky zda, ze ten orez mohl byt vetsi.
Tominek: no jo pada, to jsem si nejak nevsiml, tak dik. Jinak to "preostreni" je dano prave tim, ze obe fotky jsou trochu posunute a musel jsem je na sebe napasovat, coz zrovna nepaslo, stativ by to vyresil, no..
A ohnostroje, uz jsme to probrali pres ICQ, ale i pro ostatni, jsou to dlouhe casy (10-15s) protoze na obloze by pri kratkych bylo prd, takze proto obcas az moc velkej chaos a mirne vypaleni.
Zdravicko,
tak uz mam slibovane fotky z Českého Krumlova, me se libi, ale TK je docela sila na muj zaludek z DSLR. Ba dokonce jsem si snad poprve vsim uplne silene mensiho dynamickeho rozsahu, coz je znat u prvni fotky treba, zamer byl, aby byla videt jak kasna, ale hlavne ta vez trochu solidne..
fotky na http://skodik.no-ip.com/index.php?id...rumlov/krumlov
A abych to tu nezahltil tak dam zase 2 ukazky ;)
Jeste radsi jednou pro ty, co to nectou -> je to focene Casio QV-R51, tedy omluvte TK.
http://skodik.ic.cz/galerie/krumlov/krumlov1.jpg
http://skodik.ic.cz/galerie/krumlov/krumlov3.jpg
Zas predem dik za komenty, a to nejen techto 2 fotek, ale snad i tech v odkazu ;)
myslim ze uz sem ti k tem fotakm rekl dost pres ICQ. me se dle ocekavani nejvic libi 4, 5, 1 ale i 6.
Specialne u te 4 jsem zvedavej komu se jeste bude libit, vim ze tominek i ja na tyhle barvy dost ujizdime, ale me prekvapilo, ze jsem o tom jeste mluvil s nekym jinym a taky se mu nejvic libila 4, a to jsem si myslel, ze to nema skoro cenu davat hlavne kvuli barvam :)Citace:
Původně odeslal tominek
Z fotek se mi nejvíc líbí č.1, z motivů č.6 :-)
Tak mně se nejvíc líbí 1. 4. na mě působí dost rušivě.
reakce beru v potaz, hlavne to nekdy casem srovnam, aby mi tam nepadala tolik vez, snazil jsem se, ale neni to uplne ono no...
no-X: no oni tu katedralu (6.) osvetlovali az hrozne pozde a ja uz jsem to nestihl cvaknout :(
Camillek: dik za nazor!
====================
Zdravicko,
v posledni dobe je to tu trochu modou prinaset ruzne zabery z ruznych akci, a tak i ja prinasim takovou reportaz z jednoho, no rekneme snad i galavecera, mam toho hodne a hodne, ale vybral jsem neco takoveho, co by se mohlo libit vice lidem. V prve rade musim rict, ze je to docela legrace fotit v takovehle "tme" ale ISO1000 to jisti :)
http://skodik.ic.cz/galerie/portrety/mazoretka1.jpg
http://skodik.ic.cz/galerie/portrety/mazoretka2.jpg
http://skodik.ic.cz/galerie/portrety/svalovec1.jpg
http://skodik.ic.cz/galerie/portrety/svalovec2.jpg
Tedy snazil jsem se vystihnout nejake pekne momenty, treba u toho kulturisty ty nejvice vypjate... tak nejak je to zas tak trochu moje premiera, tedy kdyz nekdo upozorni na nejake chybky budu rad.
na tej prvej lady sa mi nepaci ta urezana ruka, asi by som to rezal ako vacsi detail na tvar, potom by to asi vadilo menej (IMHO)
druha lady ma prilis rusive pozadie co je trochu skoda, inak by to bolo o dost lepsie
kulturistu nekomentujem, ten sa mi nejak nepaci ako objekt :D
dik, no u te prvni lady, me to zas tak nevadi a navic je to momentka a druha, jo to jsem zkousel nebylo to spatne, ale bylo uz tam moc orezanych koncetin, takze jsem nechal toto.
kulturista chapu, cekal jsem ze s timhle moc nepochodim :)
Jinak te lady, ona vlastne vubec neni lady, myslim, ze ji bylo tak kolem 12let.. Drsny, co? :D To aby se clovek ptal nejdrive na obcanku :lol:
ke galaveceru nevim moc co rict.. ale Krumlov mas peknej ;)
Kulturista jde a ta dvanáctka by šla taky... ;) :p
Máš to pěkně ostré a taky chycené dobré pozice - IMHO docela náročné a kdo nedělal nikdy reportáž, nemůže to vůbec posoudit.
Jo no, to mas sakra rech, ono jsem tak nejak cvakal moc jsem od toho ani necekal, ale plno fotek je proste dobry.. ale neni to zajimave. Clovek fakt musi zabrat ten okamzik, kterej je dobrej i sam o sobe. Obvzlaste akrobatickej rockNroll kdyz zmrazis fotakem tak je to takovej chaos spis..
Jinak ta 12cka by opravdu nevadila :D :P
akrobaticky tanec? dlhsi cas + blesk na druhu lamelu ;)
2,3,4 líbí :) první mi moc nesedí, hlavně ta ruka... Ale jinak fajn, fotit akce je těžký...
No nevim, to uz musis mit pak celkem dost vysoke ISO, takze spise primej blesk taky moc nezkazi. Ale ono jde spise o tu kompozici a tak nejak to vyfotit zajimave, to je docela problem.Citace:
Původně odeslal MadCap
Jinak dik za komentare.
=========================================
Zravicko,
tak prinasim jeste neco z jiznich Cech - je to klaster ve Vyssim Brode odkud jsme vyrazeli na lodich - tedy opet Casio QV-R51.
http://skodik.ic.cz/galerie/architektura/klaster.jpg
Opet diky za komentare, Skodik.
Preco by tam muselo byt nejake prilis vysoke ISO? praveze cas napr 1/20 (+- zalezi od rychlosti pohybu) a ISO kludne +-400 v zavislosti od osvetlenia. Ke je svetla malo tak dlhsi cas a samozrejme v oboch pripadoch vhodne nastaveny blesk ti to nakoniec "zmrazi" ale ostane ti tam stopa toho pohybu :)Citace:
Původně odeslal Skodik
P.S.> doporucujem http://www.fotografovani.cz/art/foza...om_flash1.html a nasledne casti :) pekne clanky
No prave ze to moc dobre nemrazilo ani 1/80s navic svetla nejak extra nebylo, foceno vesmes na F3,5 takze to je zas docela v poho. Interni blesk je taky docela spatna berlicka.. Ale i tak ver, ze to proste je fofr ty akroby, ale to je jedno, technicky se to podle me jeste docela da, spis jak jsem psal vyse vyfotit to zajimave je to oc tu bezi.Citace:
Původně odeslal MadCap
EDIT: na clanek mrknu diky, je mozne ze jsem neco opravdu delal spatne ;)
mam pocit, ze mi nerozumies :) puzitie dlheho casu (relativne dlheho) s bleskom sposobi ze tam mas bud historiu pohybu (2. lamela) alebo jeho "buducnost" (1.lamela). Jednoducho ti to relativne silne osvetlenie objektu sposobi, ze v scena v case zablesku bude na fotke "vypalena" ostro a zvysok bude rozmazany dlhym casom a pohybom objektu ;) teraz nejak neviem na rychlo najst spravnu ukazkovu fotografiu
jj, jasny uz vim, nejak mi to nedoslo (jsem ted po jedne akci trochu zpozdenej). Jasny, ale i tak tam nejake to vyssi ISO mit musim, uz i kvuli tomu, ze by tam blesk nedostrelil a navic kratsi casy ze...
Zdravicko,
tak jeste nahodim nejake fotky, co jsem zapomnel ukazat. Nejsou to zadne zazraky.
http://skodik.ic.cz/galerie/architektura/vez.jpg
Pro zobrazení ve větším rozlišení klikněte zde. - URCITE ZVETSIT, takhle je to fakt opruz.
No a pak spis jen tak pro ukazku, foceno na vodaku Casiem QV-R51 takove panorama, je to takovej prumer imho ;)
http://skodik.ic.cz/galerie/panorama...bouri_pano.jpg
Pro zobrazení ve větším rozlišení klikněte zde. tady mozna radsi moc nezvetsovat :D vzhledem kompaktu, jinak by to mozna byla i dost zajimava fotka.
Predem dik za komenty a kdyztak jeste muzete okomentovat nejake starsi fotky, kdo nekomentoval, pridaval jsem posledni dobou trochu vice, takze jsem Vas asi spise prehltil :)
mam takovou OT otazku: ta posledni fotka (panorama) je focena kde? Je to taboriste v Nove Peci smerem k jezu s lavkou? Uz jsem Vltavu dlouho nejel a nejak to nemuzu 100procentně identifikovat:-)
jinak, z poslednich se mi asi nejvic libi Konec sveta...ty reportazni maji zachyceny dobrej okamzik, ale foceny objekty me nezaujaly:D
Je to focene v kempu pred Krumluvem, kdyz jedes po proudu Vltavy.
btw: dik za hodnoceni.
ot:jj uz to sem se zorientoval. Mi tam nějak chybi ty stany.
Nu myslim, že tu máš lepší fotky.
uz taky vim, jsem si splet nazev toho taboriste:) holt pamet uz tak neslouzi:D
Zdravicko,
tak to mam opravdu takovy experiment :) Uz je to delsi dobu, co jsem tohle cvakl, je to jeste z Casio QV-R51. Je to takovy pokus napodobit takove ty fotky hubednich a jinych umelcu, kteri jsou vyfoceni v serosvitu a maji prokreslenou jen pul tvare a druha je jakoby v obrysu. No nahodil jsem takovy nabubrely vyraz, trochu zatahl hlavu, aby se mi udelala taka spravna kuze kolem krku a bylo... Nakonec jsem pridal trochu sumu.
Vim, ze tam nemam svetlo v ocich, ale dodava to zas takove zajemno, i kdyz na druhou stranu vim, ze by tam mohlo byt no.
Serosvit - autoportret
http://skodik.ic.cz/galerie/portrety/serosvit.jpg
Co na to rikate? Fotka uz to mozna byla nevim, ale tedka jsem ji beztak zpracoval znova jako postprocesing. Predem moc dik za kritiku.
Neber to osobně, ale skutečně jsi nepřibral? :-)
V pohode, kdyz jsem to nekam daval, tak to taky nekdo psal :) Je to tim, ze proste zastrcis krk a trochu jsem mozna prifoukl tvare.. jinak uz je to fakt delsi dobu a od te doby jsem jeste zhubnul tak 5kgCitace:
Původně odeslal no-X
btw: v te dobe jsem vypadal normalne asi takhle http://skodik.no-ip.com/zvetsit.php?zvetsit=foto5.jpg (no ono tak vypadam i ted :) )
Zdravim,
vcera bylo venku docela pekne, tak jsem vyjel fotit (jezdim vzdy na kole :) ). Zkousel jsem fotit ty letajici kaceny a jine ptaky, no to uz jsem psal jinde, ze jsem docela pohorel. Ale pak jsem se jel taky projet nekam, ze zkusim s novym fotakem panorama, byl ten spravnej cas (dobre svetlo), tak ze by to mohlo byt fajn. No posudte sami, motivy takove normalni, ale vysledek se mi docela libi.
http://skodik.ic.cz/galerie/panorama/beloves_pano.jpg
http://skodik.ic.cz/galerie/panorama/zelene_pano.jpg
Pozor, zvetsene fotky maji velke rozliseni az 4300px width a velikost kolem 1,2MB.
Predem dik za komenty, Skodik
ta spodní nemá chybu. možná ty stíny v pravo od těch stromů malinko rušej ale to asi jinak nepůjde. a taky mě strašně štve, že je ta fotka tak hezká - to je její největší problém :-DDD . paráda!
u te prvni bych trochu srovna horizont a riznul z leva, druha mozna taky trosku narovnat. Jsou to hezky fotky...mozna skoda ze tam neni neco vic dominantniho...
Rovnat horizont? Alespoň u prvního snímku jsou stromy rovně. Přeci neznamená, že u pravého kraje musí být rozhraní země/nebe stejně vysoko jako nalevo, když vpravo je kopec? (pokud plácám nesmysly, tak mě klidně někdo opravte, ale neměl by být prvořadě horizont tak, jak byl v reálu a ne vyrovnaný tak, aby ze svahu byla rovina?)
Mě se líbí tak jak jsou :-)
Presne to jsem chtel napsat a taky jsem to tak puvodne od oka urizl, ale je treba kouknout na ty stromy. U te druhe no ona je takova uz trochu mozna "deformovana" tim jak je to skoro 180" panorama, takze to nebude na narovnani.Citace:
Původně odeslal no-X
To s tim vyraznejsim motivem uz jsem psal, no, ale zas mi to tak spatne neprijde.
jo chapu jasny ze najedny strane to muze byt uplne jinde, taky jsem rekl trosku narovnal, prijde mi ze je pravy okraj moc, ale mozna bych to takhle taky nakonec nechal... (napsal jsem spatne horizont, ale myslel jsem to trosku jinak sry)
Druha moc pekna! PS. byl pouzit nejaky sky/pol. filtr ? - nebe se mi jevi jako moc pekne prokreslene. GW
Nene, je to tim kdy to je focene hlavne, ja jsem si pockal tak na 18hod a to bylo pekne svetlo, pak uz jsem v podstate jen zvysil saturaci a posunul barevnost.Citace:
Původně odeslal Antiloopa
Vinci, sak jasny. DiK za nazor! Ja bych spis nejak narovnal druhou ale nevim jak :)
mno ona ta druha vyzera jak z reklamy na svajciarsko alebo tak :) proste na moje gusto prilis farebna, ale cukrikove farbicky sa niekedy aj hodia ;) btw z kolkych je fotiek ta druha? tie oblaky sa predpokladam pohybovali tak si to bud rychlo fotil alebo fixoval v PS :)
ta druha se mi libi, ale pripomina mi to pozadi z Windows XP :mweheh:
Jj, je to srdecni zalezitost :D No asi ze 6 fotek, no vidis ty mraky to me ani nenapadlo, pravdou je, ze jsem si to vsechno nejdrive nastrelil abych, videl jaka bude nejlepsi expozice a pak to vzal celkem rychle. Tedy s tim jsem problemy nemel, ackoliv jeden mracek mi to spojilo s mensim zoubkem. Spis jsem mel problem, ze byly ruzne barevne oblohy, ne moc, ale znat to bylo. Myslim, ze je to zpusobene vinetaci, ackoliv ji objektivy netrpi, tak tady se to imho muze projevit, no ted si rikam, ze jsem mel i BW na Auto, tak mozna proto, ale trava ta sedla uplne dokonale. Tedy jen jsem orazitkoval ty prechody na obloze, priste mozna udelam predem nez to sestavim devinetaci.Citace:
Původně odeslal MadCap
EDIT, no jo Svycarsko - Vinc psal, ze tam chybi vyraznejsi motiv, krava Milka to by bylo neco!! :lol:
Tak od MS se distancuju :!: Ale kdybych za to dostal takove prachy, tak co by ne, sak porad rikaji jak podporuji sirokouhle obrazovky, to by jim tam krasne sedlo :mweheh: :lol:Citace:
Původně odeslal wong
auto WB je ten dovod, nedoporucujem ... nastav si "slniecko" alebo "pod mrakom" to tak vacsinou zvykne fungovat, ja si to doladim este rucne +-3 ako potreba a auto WB sa vyhybam, mat potom serie fotiek, kde je kazda ina je fakt vopruz (pri tejto panorame to nepocitis vyrazne, mas tamstale rovnaky motiv, ale fotil som futbal a na kazdej fotke bola trava ina :) )
Asi jo, pomalu na ruzne veci prichazim, zrovna jako naposled jak jsme resili AF pointy, ze? :) Tak pokud mas jeste neco, na co prijdu pri dalsim foceni, tak mi to rekni uz ted, jo? :lol: Jinak WB nastavuju zasadne podle bileho papiru! Priste to urcite zkusim, dik za radu.
ty panoramata jsou pekne, krasne barvy
osobne WB manualne nenastavujem v zasade nikdy, este sa mi nestalo, aby nefungoval preddefinovany rezim s korekciou pripadnou :) ked uz sa obavam o farby tak to isti RAW ale AWB som fakt opustil pred rokom a never more ;)Citace:
Původně odeslal Skodik
tyjo... nadhera.. pekny barvy.. obe se mi moc libi.. ale druha je lepcesi :-D
super skodiku. jedna lepsi jak druha. (trochu kecam spis druha lepsi) ;-)
jak bude cas jeste to proberem
Vsem dik!Citace:
Původně odeslal tominek
btw: tominek jasny, byl jsi offline, a tak jsi nevidel prerelease :)
Zdravicko,
tak jsem se navratil z jizni Anglie a Londyna.. pocasi bylo perfektni, ze zacatku takove stylove mraky a zamraceno na Londyn uz krasne slunecne pocasi (az moc vedro) :) Casto mi tedy nesedly svetelne podminky, jako ze jsme neco navstivili, kdyz to bylo v proti svetle, ale tak se stane. No nebudu to nejak moc okecavat a jdu postupne pridavat fotky, mam toho hodne, takze to budu pomalu pridavat. Tedy prvni..
Narodni prirodovedne muzeum (1)
http://skodik.ic.cz/galerie/londyn_a...ne_muzeum2.jpg
EDIT: zelene svetlo (nouzovy vychod) odretusovano!
Predem dik za komenty, tohle je jen takovej rozjezd, kde jsem vlastne nic neupravil ani..
Pekne, mozna trochu tmavsi, ale co ten zeleny "budisknicemu" ? Celkem to u me rusi dojem, protoze mi to tam tahne oci.
PS: ten hosting ti stoji zo ho*no :)
Tak tak, odretušovat zelenou jebku prosím:)
Jinak pěkné a zajímavé.
Tak opraveno, tedy vyretusovano, dneska sem hodim jeste jednu, osobne se mi hodne lidi, tedy lepsi jak toto... a pak zas budu drzet chvili hubu ;) Aby toho na Vas nebylo moc :)
Beachy Head - křídový útes (1)
http://skodik.ic.cz/galerie/eastbour...eachy_head.jpg
Opet jeste jednou dik za komenty, Skodik
EDIT: opraven nazev
jo tak to se mi hodne libi , snad bych to jen dal vic do obdelniku , ale i takhle mi to hodne sedi .
Jo no, taky jsem chtel vetsi sirokouhlost, ale ono to moc potom nejde riznout, zaprve ty utesy pak nejsou cele a navic se mi potom zda ze ten majak musim hodit moc ke kraji..Citace:
Původně odeslal DOT
jsem trochu nalitej, tak s rezervou, ale ten utes na me v ty zmensenine pusobi naprosto uzasne (v tuhle chvili nevim proc), ale kdyz to zvetsim, ztrati to veskery kouzlo a ja tam hledam golfovy hriste (je tam?) :D
/me by v tomhle stavu nemel prispivat
No me se to taky libi vice v tom mensim, ale je to asi tim, ze ten velky je vetsi jak tvoje plocha (mozna), tak kdyz to neni cele, tak to pusobi asi divne ci se ti to zmensi, nevim proc no..
Jinak golfovy travnik tam neni, ale je tam vysekany a uslapany takovy pruh, ktery na te fotce je videt.
btw: v poho, ja bych ani nepoznal, ze jsi neco pil ;)
EDIT: Pocket, jo mas pravdu Beachy Head, dik
ten utes vypada docela dobre... skoda, ze obloha nebyla vice zajimava, bud nejake poradne dramaticke mraky, nebo naopak zapadovka..
Jinak se to podle meho pise Beachy Head.. byl jsem tam :-)
Inu Londyn je mesto velike a bohate, tedy cestou jsem potkval pekna auticka, Porsche uz bylo casem nuda, to tam fakt jezdi vsude.. a tak se s vami o nejake lahudky podelim ;)
Bentley Continental
http://skodik.ic.cz/galerie/auta/bentley.jpg
Predem dik za komenty!
Hmmm koukam, ze to tady fakt zije :( To to nikoho neoslovuje? No nic ja jedu dal, tedy mate nejake dalsi..
Ferrari (1)
http://skodik.ic.cz/galerie/auta/ferrari1.jpg
Predem dik za kritiku..
polarizak si nechal doma? ten odlesk ma tam nijak neoslovuje (ferrari)
No, me se tam prave docela libi, imho mraky jsou tam umyslne a dotvari atmosferu. A pokud chcete muzete si to dokonce vylozit i tak, ze znacka Ferrari je pro vetsinu z nas stejne tak v oblacich jako je na tom snimku <- ale tohle jsem si popravde, kdyz jsem to fotil neuvedomoval, fotil jsem to tak skoro za behu...
Ale dik za nazor, aspon vim ze to treba nebyl tak uplne nejlepsi napad :)
ako mraky aj hej, ale tie baraky? tie symbolizuju uzke ulice, kde sa s tym neda jazdit? :D
abys nenadaval ze to nikdo nekomentuje:
ta kostra mi prijde po odstraneni toho zelenoho hajzlu vcelku dost dobra. zajimava fotka s atmosferou
ten utes je vpohode ale nezda se me ten format jako 2:3 (netestoval sem) ale vetsi sirka by opravdu neskodila
no a auta nevim co me vadi na bentley ale neni to dle me uplne OK (kdyz nevim tak asi kompo)
to ferrari me tak nejak neoslovilo vubec. a to jsem celkem fanda ;-)
mozna ti prjdu moc kritickej ale fotit auta (a hlavne detaily) chce dle me urcity cit pro kompozici...
sice jsem to nikdy nefotil ale prijde me to skoro jako fotit portret hezke modelky. tady se proste kouka na kazdy odlesk, kazdy stin, rozvrzeni sceny...
ad kostra: zajimava, ale moc me neoslovila
ad utes: souhlas s tominkem... sirsi by byla urcite lepsi, ale je to pekne.
ad bentley: moc pekne, akorat jsem to uz myslim jednou videl (mozna v megathreadu
ad ferrari: mozna s tim CPL by to bylo zajimavy, ale neoslovilo, sry
ad Bentley> volil bych jinou kompo, na me je to jen maly vyrez, tkery nic moc o autu nerika, urcite vetsi cast vozu, sirsi uhel, nehodi se mi tam odlesky baraku
ad Ferrari> taky ne ok kmpozice.. chapu, ze jsi to myslel dobre, ale ted kdyz se na foto podivas tak vidis komporoztristenou, jak barevne tak i co do hloubky ostrosti... spatne svetlo, je nevyvazena, proto tak neoslovi.. vlastne u tehle fotky nemas pevny bod, kam se oci maji zamerit..
no ferrari se mi libi asi prave diky tem odleskum