Tohle mě taky nijak neoslovuje - přeci jen už je to trochu jiná disciplína než samotné fotografování...
Printable View
Tohle mě taky nijak neoslovuje - přeci jen už je to trochu jiná disciplína než samotné fotografování...
no je pravda ze s focenim to ma spolecne jen minimum. presto mi to tedka prijde skvele. je fakt ze ve fototvorbe by to asi byt nemelo ale galerku na neco podbneho tu nemame
Jako omalovánky - grafika se mi to líbí. Dost dobře si to dovedu představit třeba jako ilustraci v nějaké knížce.
takovej pokus..
http://wtphracky.cz/admin/fotky/FS.jpg
no me se to libi.
hezka reklamni fotka s atmosferou
Jj, klidně by to mohla být grafika k nějaké produktové dokumentaci nebo marketingovým materiálům...Citace:
Původně odeslal tominek
jj upne to tam vidim kdyz listuju nejakyma raklamnima letakama k podobnemu zboziCitace:
Původně odeslal Darth Maul
Souhlasim, akorat bych uvital vic mista vpravo. Ale jenom malo.
pro me az na stylus perfektni fotka ... na jednom konci mi vadi, jak je natesno na druhym ze konci tak neurcite ...
edit: taky si ji dovedu predstavit v nejakym letaku ... nechces jim to prodat? :)
to se povedlo, moc libi
Jj, o trochu víc místa vpravo... Ale i takhle je to moc hezký. Stylus mi sedí tak jak je.Citace:
Původně odeslal Camillek
No dohaje co to je? Vypadá to jakobys vmáčknul dva prsty do něčeho tuhnoucího.
prozradim az v pristi, udelam takovou malickou serii :)Citace:
Původně odeslal Camillek
Prsty pod/nad hladinou?Citace:
Původně odeslal Vinc Black
tjo...to neni fer ;) je to tak...Citace:
Původně odeslal Darth Maul
nevypada to zle. ale prijde ze tech uprav je tady asi uz moc. prijdeme to tak nejak nucene a tezkopadne.
To víš, fotografické oko starého psa... :pCitace:
druha do serie
http://wtphracky.cz/admin/fotky/V.jpg
tohle se mi líbí... sice to za těma úpravama už skoro není fotka, ale líbí.
Nevím proč, ale ta první na mě působí perverzně a druhá hororově až sadisticky :oops: :D Pěkný, ale nad postel bych si to nepověsil. Asi bych měl navšívit psychiatra.
a nebo ses psycholog a vidis moje vnitrni pocity, o kterejch nevim :D a nebo vim, ale prece vam to nevykecam ;DCitace:
Původně odeslal no-X
To já bych si tu první zrovna někde pověšenou představit dovedl - sice je to takhle mnohem víc o grafice než o focení, ale není to vůbec zlé. :)
jo ta prvni je fajn, ale ta druha, ja v tom porad vidim tu fotku prstu a nuzek, ktera je mnohem lepsi jak toto.. takze se mi proste tolik nezamlouva ;)
Jinak ja nevim, co to furt resite, je prece jasne, ze tohle je Vincuv styl a je to uz docela blbe na 9 strance psat, ze je to grafika, kdyz je to na predchozich 8 ;) Ja proti tomuhle nic nemam, kyc to neni, tak co..
// EDIT to Jan555: ja jsem to cekal, ze se toho nekdo chytne. Jasne, ze je to individualni, ale myslim, ze Vinc k tomu nespada uz zadneho individua.
Ale rekl bych to asi takhle - http://cs.wikipedia.org/wiki/Kýč
Neexistuje definice kýče, každý má svou vlastní subjektivní úroveň. Proto je vhodné do fotografování tohle slovo vůbec neplést.
Já to myslel trošku jinak - ne že bych si to nedovedl představit pověšené, ale že bych se na to nechtěl dívat před spaním ;DCitace:
Původně odeslal jan555
Vinci, mohl bych mit prosbu ? :) tvuj styl mi sedi a rad si prohlizim ty fotky a moc rad bych je uvital ve vyssim rozliseni tak jestli bys dystak mohl prikladat nejaky odkazy aspon na 1024x768 byl bych vdecnej a urcite bych nebyl sam.. jinak ty nuzky me fakt berou... takovy dost temny, jen ta predstava zrezivelejch nuzek couhajicich z barelu s olejem ve me vyvolava kruty pocity :D
az bude trocha casu tak dodelam web a tam to bude ve vetsim, ted moc nestiham :(Citace:
Původně odeslal J.Wade
mene uprav nez je obvykle pro tuto serii...
http://www.fotoaparat.cz/g/06/07/06/253054_efe67.jpg
parada, tech mene uprav je dokonce jeste pusobivejsi, to je focene v noci?
Někdy méně znamená více... moc pěkné... ;)
jj je to v noci, zjistil jsem pri te prilezitosti ze mam vadne 3 pixely :( takze znova premapovat...
Tak reknu ti, tahle se mi opravdu moc libi :) naprosto famozni :) jinak k tomu mrtvemu stromu --- ten je opravdu mrtvej nebo upravenej nebo je to starsi foto ? :)
EDIT: jinak vsiml sem si ze druhej monitor mam lehce do zelena a libi se mi to omnoho vic, zkus to decentne poupravit jestli se to zalibi tvemu oku ?:) a minimalne zesvetlit
parada ! docela rad bych opet videt original . slo by ?
tady to jeCitace:
Původně odeslal DOT
tak jednu fotografii temer bez uprav, dalsi ze serie uz asi budou upraveny ;)
http://www.fotoaparat.cz/g/06/07/09/253905_696e2.jpg
Vcelku fajn, ale mozna by se mi libyla bez tech svetel v pozadi a ten capek by mohl bejt vic osvetlenej byl by z nej takovej "prorok" :)Citace:
ja jsem do toho nechtel moc zasahovat pac jsem si rikal ze musim alespon nekdy postnout nejakou fotku a ne samy fotografiky :D jinak capek jsem ja ;) treba postnu jeste pokrocilejsi stadia, lampa byla fotogenicka tak jsem vymejslel bejkarny.. :)Citace:
Původně odeslal J.Wade
edit zapomnel jsem na nazev fotky: 6277
jasny :) ale tak ja sem si ji upravil jestli ti to teda nevadi a libi se mi tak vic :)Citace:
6377
tentokráte zase něco domalovaného :), serie pokračuje...
http://www.fotoaparat.cz/g/06/07/11/255019_6b0c0.jpg
Povedena... jen nevim jestli by nevypadala lip kdyby nepadala doleva... a opet bych se zbavil tech svetel v pozadi -- byl by z toho takovej pocit cerny nekonecnosti...
nepřipadá mi to, že tolik padá, ano sloup je nakřivo, ale jinak myslím že je to celkem rovný, ještě na to mrknu :)
Maličko ano, ale jen maličko - srovnej to kdyžtak jen podle zábradlí. Myslím, že za tímhle je i skutečně dobrá fotka a chtěl bych jí vidět i jinak zpracovanou - takhle to ve mně opět vyvolává nutkání, aby byl obličej a la "leatherface" a v ruce pořádný kus železa ...
Ten člověk je tam dokreslenej ? .. chybí mi od něj stíny. Pokud je dokreslenej, tak proč to tak nevyfotíš ? To dělá dobrýho fotografa dobrým fotografem že má nějakej nápad a dokáže ho dostat do té fotky. Vždyť toto by přece nebylo těžký nainscenovat.
Jinak atmosférou se mi to líbí, i když nevím jestli tam ten šum není spíš naškodu. Taky bych asi řezal těsně s tím pravým sloupem ... ten prožek fotky za tím sloupem v pravo mne tam dost ruší.
neni dokresnelej, s tim orezem jsem vahal..ten sum mi taky trochu vadi, ale nechtel jsem prijit o kresbu tak jsem to tak nechalCitace:
Původně odeslal theedge
ty nohy jsou nějaký divně rozmazaný a působí to na mne jako by visel ve vzduchu.
tan barak co vypada ze spadne (ten z mene upravama) je fakt super
6477 / sumonér
TK nic moc, je to foceny z ruky
http://www.fotoaparat.cz/g/06/07/18/257861_f531f.jpg
tadle je supr ;)Citace:
Hmm, já na ní teda nic zajímavého neshledávám... :confused:
libi !
jen bych v duchu tech predeslych doplnil do fotky cislice 6477
treba jako kerku toho stojicicho chlapka . . .
Mno, fotka se mi nejak moc nelibi, ale ten tlustej chlapek je tam fajn :) libi se mi dej, ale nelibi se mi ten efekt... jinak z prvu sem si rikal jestli si nahodou nenafotil mne, protoze presne tuhle cinnost sem predevcirem vykonaval :D
jinak vzdycky sem chtel vyfotit neco podobnyho ale nejak nikdy nebyl fotak pri ruce :)
ten typek vlevo je naprosto brutalni.
barevne se mi to libi ale kompozicne me neco nesedi (mozna umisteni lodky nebo tak)
není to špatný .. dost by tomu pomohl černej rámeček a taky bych tam snesl trošku víc té vody. Jinak fajn.
tak jsem dam trosku netradicni fotky, teda lepere receno tradicni, ale na me netradicni ;)
takova pocitovka, vyhlazene nebe, jo mate pravdu..
http://www.fotoaparat.cz/g/06/08/03/264053_2544e.jpg
krajinka, sice zadnej vyraznejsi motiv, ale ja mam mracky proste rad..
http://www.fotoaparat.cz/g/06/08/03/264070_109ae.jpg
Ta druhá hodně, hodně líbí, i když vlastně nevím proč.
Vinci, tohle na mě nefunguje. Post-processing je přehnaný, to jak říkáš "vyhlazené" nebe je zrovna v pohodě, ale to je skoro všechno. Je to celé černé, ploché, na konturách je výrazné halo a blur v popředí také příliš silný a imho i neopodstatněný. Místo a kompozice jsou, myslím, velmi slušné, ale způsob interpretace to zabil.
Ta druhá se mi líbí o něco víc, předně díky "analogovým" barvám. Unesla by výraznější záměr/motiv a lepší technickou kvalitu, ta je u těchhle fotek prostě velmi důležitá.
Doufám, že kritika nenaštve, ale pomůže.
no u te prvni jsem stim zase az tak vyrazny zmeny nedelal, ale redukce sumu se moc nezdarila, TK u obou trochu pokulhava, nevim proc, ale zacinam si vsimat ze muj fotacek sumi docela dost i na iso 50 u ty krajinky je to videt uz hodne :(
První nelíbí vůbec, druhá moc... já jsem holt na ty barvy... :p
Ta 1. je zajímavá ale je zbytečně moc vykontrastěná a tím je tam zničená kontinuita světla. Je to takové zbytečně moc tvrdé a násilné - bez důvodu.
U druhé mi příjde že jsi nevěděl co máš fotit - jestli nebe s obláčky a nebo cestu v obilí. Vzniknul z toho nic-moc kompromis. Ten zašedlej a tmavej filtr kterej zabíjí přirozený světlo to ještě víc ničí. Ale ber o jako jen můj subjektivní názor.
prvni priserne prezehlena (zkazena) a druha celkem prumerne
já moc krajinkář nejsem, ale doufám že se to zlepší, jinak ani já tyhle fotky nepovažuju za nějaký supr, je tam vidět dost chyb o některých vím o některých ne :)
http://wtphracky.cz/admin/fotky/vlese.jpg
no, trochu z te fotky silham, je tam vice rozmazaneho nez ostreho.. zda se, ze to neni clonou, ale sw rozostreno, navic tak divne do rohu.. ze jen stred je ostry a neladi to s hloubkama..
ne na tyhle fotce je SW jen orez a vinetace
ďáblův advokát
foceno prez zrcadlo
http://www.fotoaparat.cz/g/06/08/14/268265_6f012.jpg
nezaujalo
To mě to přijde docela zajimavy - takova depka. Akorát těch efektů je tam na mne asi moc ...
Taky se v te posledni docela ztracim, ale napad dobry, imho by to slo nejak zjednodusit a dotahnout.
Jinak ta predtim me nezaujala, ale to co pise Pocket citim taky a je to imho tou vinetaci.
Tohle je drsné :) ... líbí ... jak na pohlednici
i když, rámeček mi nesedí :/
jj, to je mazec grafika, vim ze to ty umis a je to tvuj styl, takze to tak beru, kdyby jsi byl vice fotograf asi by jsi to zpracoval jinak, ale tohle tady v galerii trochu zpestruje, takze v pohode! Pohlednicovka dobra ;)
jak psali jiz ostatni, jako grafik se nemas za co stydet :)
Já ti chlape nevím ...i kdyz se na to snazím dívat jako na "grafiku" tak mě to nějak nebere. Grafik u mne není ten kdo na fotkách postupně otestuje všechny filtry a efekty v PS ...
jo v poho :-) ja jsem tak trochu reagoval na bufa. Koukal jsem na to na FA a tam to ma ohlasy celkem pozitivni, takze se to nekomu urcite libi a neco na tom bude.
pro me super ;)
jj dobry, dobre barvy, dobra kompo. Nejak mi ani nevadi ta upravena v kontextu ostnich tvych fotek, to sedi.
obe paradni :cool:
No tohle je super! Co a kde to je? Nějaká socha?
je to focené ve staré Ruzyňi, u jednoho sochaře za plotem :)
http://www.fotoaparat.cz/g/06/09/18/282913_f7437.jpg
No ta posledni se mi fakt nelibi, je to hodne mekcene -> vznikaji glow je to nekotrastni ale zaroven to ma prepaly, ktery jsou fakt sila.. ne tohle se mi nelibi, snad jedine ten napad, toho prusvitu brany na kostky..
A ten "rytir" predtim, ten je fajn.
Vinci, ta poslední fotka je fakt zvláštní... na první dojem jsem si řekl, že je to špatný vtip, padající snímek s mizernou technickou kvalitou, ale pak jsem se na něj podíval znovu a strašně se mi zalíbil... Má v sobě něco nepopsateně romantického a všechny ty "chyby" pro mě dávají dohromady okouzlující vysledek...
Asi už stárnu... :p
dekuju :), ja se moc pravidly neridim, a tohle je jedna z ukazek... nedokazu to popsat, prepaly tam jsou vim, aberace uz je tam taky slusna.. je tam neco jineho nez TK...
Maule to nebude starim. Ja si starej nepripadam a taky z toho na me neco dejcha ...
snad jen ta tramvaj mi tam prijde takova ... mimo
je to superr!
obcas je potreba nechat fotku nejakej cas pusobit , poradne si ju prohlidnout. Akorat se to bohuzel nedari delat porad, pac tech veci se na nas vali odevsad moc a prvni dojem tak muze zabit veskerou myslenku veci. Samo je to individulani, pac mame kazdej nastaveny vnimani jinak, ale neco na to imho bude.. konec fabulaci :)
edit: posledni dobou jen resim jesi se takdle neda neco vycumet ze skoro kazde fotky, akorat pak uz tam clovek muze videt i veci, kerych si nevsiml ani sam autor, a to uz je ale docela tenky led, pac se dostava do krizku princip nahody a autoruv umysl.. jedine pak pomer zastoupeni techto dvou v celkovem pohledu na autorovu tvorbu by mohl nabidnout reseni...
No zajimavy napad! Ale nevim proc ale pripada mi, ze to pada do leva, vim ze to nepada, ale proste mi to tak pripada a je to skoda, no ale to je jedno :) Hlavne bych zkusil prevod do BW, tady jsou ty barvy docela zbytecne, tak at vice vyniknou linie ;)
Ja nevim, me to pripada jak pozadi na plochu (myslim rozmnozeny) nebo jak se to menuje... ale kazdopadne skodiku mam ten pocit taky, hlavne kdyz se podivam na pravou dolni stranu na sparu mezi "cihlama" a na levou stranu.. je tam videt urcitej rozdil... proste me ta fotka nejak nevzala...
Jsem si tady dovolil, neco ze sve zahradky :D
Skodik, toto ee. :confused:
original se mi libi , ale mam z toho pocit ze svetlo kdyz jsi to fotil nebylo idealni .
ta uprava rozhodne ne :/
Mne se to originalni zdalo nudne, tak jsem trochu zariskoval a zkusil, takovejhle "paskvil" nevyslo to, ale urcite to zaujalo vice, ackoliv negativne :D
nj trochu nudny to je :D, jinak jsem to fotil na max zoom takze neostrost bude asi nekde mezi rukou a objektivem ;), je to foceny rano
http://www.fotoaparat.cz/g/06/10/01/288724_2a75c.jpg
Ty jo, tohle mi přijde pomalu jak záběr z Matrixu nebo ze hry Max Payne!!! :D
Ale pěkné... ;)
supr, hlavne ta rozpulena tvar v zrcadle :D