-
Re: Radeon X1900 / R580 - testy a informace
ATI's RadeonX1900 GT to cost $350
Citace:
We might have assumed that the X1900 GTO would be clocked at 500/1000MHz, but this won't be the case. Instead, the X1900 GT is clocked at 575MHz for the core and 1200MHz for the memory.
So, as it turns out, the X1900 GT is R580-based is pretty much a renamed GTO with a better specification that we all expected.
http://www.theinquirer.net/?article=31304
-
Tak mi včera začala haprovat 7800GTX. Od zapnutí PC jen samé artefakty. Řekl jsem si, že zas zkusim ATinu, tak mi dnes má dorazit Sapphire X1900XTX. Tak jsem zvědavej, snad nebudu zklamanej.
-
Citace:
Původně odeslal Slimák
Tak mi včera začala haprovat 7800GTX. Od zapnutí PC jen samé artefakty. Řekl jsem si, že zas zkusim ATinu, tak mi dnes má dorazit Sapphire X1900XTX. Tak jsem zvědavej, snad nebudu zklamanej.
Rozhodně si nepohoršíš :-)
-
přešel jsem taky z 7800GTX na X1900XT a jsem spokojenej takže nebudeš litovat
-
Citace:
Původně odeslal Mirkanai
přešel jsem taky z 7800GTX na X1900XT a jsem spokojenej takže nebudeš litovat
Už ji pár dní mám a rozhodně nelituju. Parádní kartička.
-
http://www.computerbase.de/artikel/h...deon_x1900_gt/
dobry shit ... vzhladom na vysoku spotrebu, nevyrazny vykon, velke PCB ... jednoducho dost slaba karta aj v pomere cena vykon (to je v tom clanku zhodnotene tiez.
Nesuhlasi so mnou niekto? nech to prejavi verejne :)
-
První Sapphire X1900GT mají dorazit příští týden, předpokládaná cena cca 6600 + dph
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
http://www.computerbase.de/artikel/h...deon_x1900_gt/
dobry shit ... vzhladom na vysoku spotrebu, nevyrazny vykon, velke PCB ... jednoducho dost slaba karta aj v pomere cena vykon (to je v tom clanku zhodnotene tiez.
Nesuhlasi so mnou niekto? nech to prejavi verejne :)
ja bych si dovolil nesouhlasit:) teda aspon castecne
hraci OpenGl her jako Q4,DIII,Ridick si asi tuhle kartu nekoupi to je fakt
jinak ve zbytku to je vcelku dobre je mirena proti 7900GT a myslim ze v tomto souboji obstoji(spis je podivem ze nahrazuje 1800xt a s ni prohrava).a cena jak pise radim srovnatelna.
-
Navic to XTcko ma 512MB coz ji zvyhodnuje ze..
-
MadCap: OK, někdy ti to zase vrátím :-) Ale jak píše Pavlis, pokud se vynechají jmenovaný opengl hry, je průměrný výkon stejný a přecijen jsem toho názoru, že R5xx nabízí něco víc, než G7x (a nemyslím tím jen spotřebu ;-) ) Krom toho na CB už dlouho neobměňovali sestavu testů, takže jim chybí některý novinky a jsem si jistý, že kdyby byl přítomný Oblivion a X3, tak by to výsledky v OpenGL minimálně dorovnalo. Když přihlédnu k tomu, že OpenGL her už bude jen jako šafránu (Prey... dál ani nevím), tak mi X1900GT nepřijde vůbec špatná. Samozřejmě jestli někdo chce kartu na tři měsíce, tak pro něj bude X1800XT 256MB lepší, ale pokud někdo shání něco do 8k, na čemž chce přetrpět dva roky, nevím o ničem vhodnějším.
nex: ano, 256MB verze je pomalejší
-
No OGL hry jeste nejakou dobu budou. Zivi je Carmack a mimo Prey to budou jeste minimalne Quake Wars...
-
Vždyť Carmack prohlásil, že přechází na D3D a vyvíjí na Xboxu360...
-
Mozno dalsia generacia enginu od ID softu bude D3D, ale doom3 engine je oGL a na nom bude este zalozenych par hier. Viem si to celkom realne predstavit, podobne ako bolo vela hier na Q3 engine aj dlho po quakovi.
Ale, kto vie, mozno carmack vyda nejaky patch pre D3d? No neviem, ci by to malo az taky velky zmysel teraz prerabat cely ten engine pre D3d.
-
Ano, ale to nic nezmění na tom, že OpenGL ve hrách končí. Maximálně 2 významnější OpenGL hry během příštích 12 měsíců oproti několika desítkám D3D titulů...
-
Citace:
Původně odeslal no-X
Ano, ale to nic nezmění na tom, že OpenGL ve hrách končí. Maximálně 2 významnější OpenGL hry během příštích 12 měsíců oproti několika desítkám D3D titulů...
No PS3 pouziva OGL ne? Takze predelavky muzou byt klidne taky OGL, ve hrach tedy rozhodne nekonci.
-
Ale tady se bavíme o PC :-) Pokud to bereš tím stylem, že úspěšný hry z konzole se budou portovat na PC, tak nezapomínej na následující:
- portovaly se hry z Xboxu(1) právě proto, že byly D3D
- majorita her, která se chystá pro konzole, bude pro obě dvě, tedy Xbox360 (D3D) i PS3 (OGL), takže pokud se budou portovat na PC, nebude důvod používat OpenGL verzi
- další podstatná část her, která se chystá pro konzole, se rovnou chystá i pro PC, tzn. D3D
/edit: a pokud se pamatuju dobře, tak posledních zhruba 6-7 let poměr D3D:OGL vzrůstá ve prospěch D3D a nevidím jediný důvod, proč by se to mělo změnit
-
Taky je dobre si uvedomit, ze predelat engine z OGL na D3D neni pri spravnem naprogramovani naprosto zadny problem. V idelanim pripade staci preprogramovat jednu knihovnu. Ono samotne vykresleni pres D3D/OGL je opravdu az ta posledni perlicka kazdeho herniho enginu.
-
-
A jestli to tu ještě neproběhlo, tak zde je recenze na Svět Hardware (vs. 7900GT, X1800XT-512)
-
-
-
Major Radeon X1900 price drops
Citace:
The pricing change began to affect some merchants early this week, with the majority of the merchants following suit now. Here are a few of the average price changes over the last few days:
- ATI Radeon X1900 512MB CrossFire: $375, down from $500
- ATI Radeon X1900XTX 512MB: $370, down from $500
- ATI Radeon X1900XT 512MB: $310, down from $370
- ATI Radeon X1900GT 256MB: $280, down from $310
- Sapphire Radeon X1900GT 256MB: $230, down from $250
http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=3688
-
..mno by me zajimalo co panackove z NV nasadi proti 1900XT 512MB za 8500-9000Kc ;)
-
Citace:
Původně odeslal nex
..mno by me zajimalo co panackove z NV nasadi proti 1900XT 512MB za 8500-9000Kc ;)
Na B3D se objevila zminka o 7950GT, ale jestli je na tom neco pravdy :?:
-
CJ je informovaný velice dobře, vše, co psal ohledně GF7 a RX1, vyšlo :-) Ale nemyslím, že by tahle karta mohla něco zvrátit - výkonnostní rozdíl mezi 256MB a 512MB u G7x není nijak markantní.
btw. ceny X1900 jsou super :-) X1900GT už pod 6k a X1900XT-512 za 9k :D
http://www.rsc-computers.cz/
-
ma cenu kupovat X1900GT k A64 3200+ nejspise trochu pretaktovanymu ???ten CPU menit nebudu ale nevim jestli nemam usetrit 2k a koupit treba 7600 GS s DDR3 .....vim ze vykonove je jinde ale aby se ten vykon vubec vyuzil
-
Určitě se využije a ještě budeš rád, že jsi se nerozhodl pro pomalejší variantu ;-)
-
nový program na taktování Ati grafiky WinClk
http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=111368
Ale zdá se že vše podstatné neumí :)
-
Ze by programek primo od ATi ??? Ja jim totiz asi pred mesicem a neco psal na CCFeedback celkem rozzlobeny dopis ohledne nefunkcnosti Cat. 6.4+ a ATiToolu. A zjevne sem nebyl sam... Mozna na natlak uzivatelu udelaji poradny OCTool primo programatori z ATi. To by bylo dokonale ovsem...
EDIT: Neprisel nekdo z Vas, jestli se tam daji pouzivat profily nebo nastavit, aby se to aplikovalo pri bootu ???
OK na todle si odpovim sam :) Zadejte "WinClk ?" do CommandPromtu a mate options na auto nastaveni. Bohuzel chybi moznost
autonastaveni jakychkoliv voltazi natoz chladice. Doufejme, ze todle nekdy nekdo dodela, jinak je to opet useless...
EDIT2: Tak WinClk neni nic moc noveho. Je tu uz pomerne hodne dlouho jak sem zjistil.
-
Pozitivní zpráva pro všechny majitele X1xxx - Catalyst 6.8, více zde :-)
-
Nějak se vtom neorientuju ale jde X1900GT předělat na XT ? Pokud ano můžete postnout nějaký link nebo info ?
-
Citace:
Původně odeslal
JOHN
Nějak se vtom neorientuju ale jde X1900GT předělat na XT ? Pokud ano můžete postnout nějaký link nebo info ?
Na 95% NE.
http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=13191
-
dneska jsem trochu testnul moji novou Sapphire X1900 GT....
zatim:
621/720 tyhle hodnoty mi nasel ATiTool (na jadru jel az na 655 ale objevili se artefakty a nakonec spadly okna )
mysli ze to pujde jeste trochu...jak jadro tak pameti...napeti jsem zatim nezvedala a ani nevim jestli budu.....
v 3D marku 05 mi to zvedlo score o 500 bodu (9000=>9500)
na A64@2500 MHz
jen teplota je uz docela vysoka 70 tam vlitne jak nic.....asi oddelam ten vetrak co tam je..pasiv tam necham a pridelam na nej 80 mm FAN...snad to pomuze
EDIT: jeste necho jsem si vsimnul ATiTool mi ukazuje default frekvence 500/600 misto 575/600....tipuju ze to ukazuje v 2D
btw pouzivam posledni verzi ATiTool
-
posledni verzi att ? myslis beta14, ne beta 15 ? pokud beta14 tak to budou hodnoty 2D...doufam ze mas spravny voltaze...
jinak stock chladice stoji za starou belu, mohla bys na tom prazit arasidy, dobrej navod jak to upravit aby to chladilo o dost lepe je zde : http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=8385
Je to sice na X1900XT/XTX ale nejspis to bude podobne...lapovani zakladny se hodi a uprava pasivu na VR (volt.regulators) jakbysmet. Tam jsem mel se stock chladicem teploty i 90st.C a vys, je dobry to z boku jeste necim ofukovat. Nebo vymenit za jiny vetrak, tyhle karty jsou spotrebou a teplem dost nepovedene.
-
beta 15.....napeti tam ma defaultni.....
jinak takova zajimavost ted jsem hral NFS:MW na taktech 621/720 a asi po 30 minutach se mi rozsypal uplne obraz ale jeste to bylo koukatelny tak mrknu do Win a teplota 110 ° ale vetrak na grafice se tocil asi jen na 30 % pritom v att mam nastaveno jak prekroci teplota 80° zaptount vetrak na 100 %
-
beta 15 ma dost problemy, pouzivej radsi verzi 14...takovy teploty uz jsou brutal, ten chladic je zkratka dimenzovany na mensi vykony (zkratka na GT takty, ne XT natozpak vyssi voltaze). Tohle asi moc nevyresis, chtelo by to lepsi chladic...holt nic neni zadarmo, ze...dej na jadro alespon poradnej pasiv s 80mm vetrakem a ne takovej jetfighter ze 60.let co tam je stock....
a propo 80st. (gpu, VR nebo ambient) se alespon u X1900XT projevuje znacnou nestabilitou, uz od takovych 70st to neni nic moc kdyz to mas taktly na max, chce to drzet studene ideal kolem 60st.
-
tak jsem tam hodil betu 14 ale nemuzu tam najit regulaci FANu a ani voltaze
-
sorry beta14 to jeste s vetrakem a teplotami na GT neumi....jenze beta15 neumi zase voltaze (resp.nefunguji jak maji) a ma omezeni taktovani pameti na 792Mhz....tak ted si vyber
-
1 Příloh-a(y)
Srovnání "staré" a "nové" verze X1900GT
Sestava:
Intel Core 2 Duo E6700 (2.66GHz/4MB L2/1066MHz FSB)
Gigayte GA965P-DQ6
Corsair DDR2-800 1GB x2 (CL 5-5-5-15)
Maxtor Diamond Plus 9 160GB 7,200 ATA133
Delta ServerPower 550W
Windows XP Professional SP2
nVidia Forceware 91.47
ATI Catalyst Driver 6.8
Intel Inf Version 8.1.1.1001
Příloha 2361
-
Potřeboval bych si ověřit pár věcí a tak bych chtěl poprosit vlastníky karet X1900GT, jestli by mi neposlali na mail bios z jejich grafiky. Zálohu provedete nejsnáze pomocí WinFlash 1.10, který stáhnete třeba zde: http://www.techpowerup.com/downloads/281
Záloha se provede velmi jednoduše, kdy se po spuštění WinFlashe pouze klikne na tlačítko SAVE.
http://www.oclab.cz/images/navody/hi...winflash_1.jpg
Předem děkuji. :wink:
-
Testy X1900GT rev.1 vs. X1900GT rev.2:
http://img219.imageshack.us/img219/78/img0017986rt6.gif
v průměru o 1,5-2,5% pomalejší
k dispozici je pouze originální francouzská recenze, anglický překlad není:
http://www.hardware.fr/articles/639-...9-200-350.html
-
tak jsem si konecne poridil X1900XT CF od aususu-hned jak sezenu napajeci kabel,tak se pokusim co ta mrska dokaze,jeste pokukuju po jedne,ale to az tak za mesic.Nevite jakej rozumnej chladic tam hodit?Ten box se mi mos nelibi:mad: ,spis mym usnim bubinkum.
-
Citace:
Původně odeslal
BRABUS
tak jsem si konecne poridil X1900XT CF od aususu-hned jak sezenu napajeci kabel,tak se pokusim co ta mrska dokaze,jeste pokukuju po jedne,ale to az tak za mesic.Nevite jakej rozumnej chladic tam hodit?Ten box se mi mos nelibi:mad: ,spis mym usnim bubinkum.
Mam stejnou kartu a ten defaultni vrtulnik jsem vymenil za Zalmana vf-900cu. Myslim, ze bys s nim mohl byt spokojeny, moji kartu zvlada i s mirnym OC uchladit pri nejnizsich otackach, a to uz ho opravdu neni slyset... ;-)
-
Citace:
Původně odeslal
Zilla
Mam stejnou kartu a ten defaultni vrtulnik jsem vymenil za Zalmana vf-900cu. Myslim, ze bys s nim mohl byt spokojeny, moji kartu zvlada i s mirnym OC uchladit pri nejnizsich otackach, a to uz ho opravdu neni slyset... ;-)
o tom ZALMANovi prave premejslim,jake tam mas pameti?je mozne ze do master karty davaj 1,2?Ale za ty prachy bych uz chtel asi moc:rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
BRABUS
o tom ZALMANovi prave premejslim,jake tam mas pameti?je mozne ze do master karty davaj 1,2?Ale za ty prachy bych uz chtel asi moc:rolleyes:
Pardon, prehlidnul jsem se, nemam CF kartu, jen "obycejnou" X1900ku...
-
Citace:
Původně odeslal
Zilla
Pardon, prehlidnul jsem se, nemam CF kartu, jen "obycejnou" X1900ku...
o kolik Ti spadla maximalni teplota?ja jsem pustil 3Dmark a karta se malem upekla(neco pres 80C).Je to normalni?Case mam dobre vetranou.
-
Citace:
Původně odeslal
BRABUS
o kolik Ti spadla maximalni teplota?ja jsem pustil 3Dmark a karta se malem upekla(neco pres 80C).Je to normalni?Case mam dobre vetranou.
80° jeste neni nijak kriticky...ja mam po hrani nejaky narocnejsi hry bezne takovou teplotu
-
Citace:
Původně odeslal
Fleak
80° jeste neni nijak kriticky...ja mam po hrani nejaky narocnejsi hry bezne takovou teplotu
ty tam mas stock chladic?
-
Citace:
Původně odeslal
BRABUS
Nejvyssi teplotu, kterou jsem zatim videl v novem casu (Antec P-180), bylo asi 73 stupnu a to pri mereni maximalniho overclocku pomoci Overdrive v CCC. Ve starem Chieftecu jsem mel pres 80 a karta bezela naprosto bez problemu. Podstatny rozdil je v tom, ze v Chiefu bezel Zalman zhruba na polovinu maximalniho vykonu, v Antecu bezi na minimum... ;)
-
Citace:
Původně odeslal
BRABUS
ty tam mas stock chladic?
jj mam na 60 %
-
nevite nekdo proc mi nejdou pretaktovat pameti?Jadro mi jde na 665,ale pameti mi ATItool nepusti porad mi to vraci na 720:mad:
-
Tak jsem schodil stock chadic a udelal mensi upravy-sundal ty zvejkacku na pametech,pekne vylestil povrch mista kde se nachazeli a vyriznul stribrne plisky stejnych rozmeru-pekne vyleste jako zrcadlo a u toho jsem zrovna vylestil i ten medenej chladic na jadro.vecer to tam hodim a zmerim teploty,jak to facha.Jeste jsem ty stribrne podlozky neprivaril-mam v planu jeste upavu toho vetraku.Je to hrozne udelane,ani se nedivym ze to nechladi
-
zdravíčko.
mám celkem čestvě Sapphire X1900GT a občas mi spadne FEAR - asi 2x ale to jsem přisoudil nestabilnímu OC procesoru, ale teď jedu vše na default a včera mi to při nějaké hře udělalo zvláštní věc: probliklo mi tam okno z Catalystu s tou hláškou o tom, že fuknce VPU Recover musela resetovat grafický adaptér (nebo co) ale hra jela normálně dál. až jsem ji vypnul, tak jsem to okno s hláškou viděl na ploše. Mám se zaměřit na teplotu nebo čím by to mohlo být? Ještě mě napadá zdroj - mám Chieftek 410W a sestava A64 3500+, MSI NF4U, 1 modul RAM 1GB, 3x HDD, 1xDVD, 1x TV karta
díky za rady.
-
Citace:
Původně odeslal
Riss
zdravíčko.
mám celkem čestvě Sapphire X7900GT a občas mi spadne FEAR - asi 2x ale to jsem přisoudil nestabilnímu OC procesoru, ale teď jedu vše na default a včera mi to při nějaké hře udělalo zvláštní věc: probliklo mi tam okno z Catalystu s tou hláškou o tom, že fuknce VPU Recover musela resetovat grafický adaptér (nebo co) ale hra jela normálně dál. až jsem ji vypnul, tak jsem to okno s hláškou viděl na ploše. Mám se zaměřit na teplotu nebo čím by to mohlo být? Ještě mě napadá zdroj - mám Chieftek 410W a sestava A64 3500+, MSI NF4U, 1 modul RAM 1GB, 3x HDD, 1xDVD, 1x TV karta
díky za rady.
Sapphire X7900GT?
Nějaká novinka? ???
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Sapphire X7900GT?
Nějaká novinka? ???
díky za upozornění - samozřejmě X1900GT. opraveno.
-
Mozna teplotou?Kdovi..kazdopadne tuto feature vypinam
-
Citace:
Původně odeslal
Riss
zdravíčko.
mám celkem čestvě Sapphire X1900GT a občas mi spadne FEAR - asi 2x ale to jsem přisoudil nestabilnímu OC procesoru, ale teď jedu vše na default a včera mi to při nějaké hře udělalo zvláštní věc: probliklo mi tam okno z Catalystu s tou hláškou o tom, že fuknce VPU Recover musela resetovat grafický adaptér (nebo co) ale hra jela normálně dál. až jsem ji vypnul, tak jsem to okno s hláškou viděl na ploše. Mám se zaměřit na teplotu nebo čím by to mohlo být? Ještě mě napadá zdroj - mám Chieftek 410W a sestava A64 3500+, MSI NF4U, 1 modul RAM 1GB, 3x HDD, 1xDVD, 1x TV karta
díky za rady.
Zostavu mam podobnu a nic take sa mi nestalo , ci uz taktovane , alebo nie. Apropo VPU je ok , len tam vypi tu hlasku o oznamovani. Akurat zdroj mam iny , co skusit iny zdroj , nevravim ze chieftec je zly , ale za pokus ak mas moznost nic nedas.
-
zdravím, ted sem zkoušel mou x1900GT v 3DMarku 2003 a z vysledku sem nebyl moc nadšen, na sestavě kterou vidíte níž na defaultí nastavení mě to hodilo score jen 13 998 bodu, nevím zda se mě to málo. co vy na to????
-
3DMark 2003 je test pro SM1.4. Ty používáš kartu navrženou a optimalizovanou pro SM3.0, tak se nediv, že ti v tři roky starém testu dává takovéhle výsledky... Adekvátním 3DMarkem pro X1900 je 3DMark06.
-
no jo, ale i tak, když se na netu dívam na testy tak vysledky sou nad 16 000
-
Mam dotaz chci poridit do meho stroje novou desku s PCIe a lepsimi vlastnostmi na takktovani, procesor by mel byt ok ale muj limit je prave deska s KT800 :(. Nicmene muj dotaz spociva co by jste doporucily za grafiky ke slabsi platforme 3000+ zatim jede stable na 2.16 ale limit je nemoznost zapnuti delicky na fsb. Pocitam ze pujde na 2.3GHz. Poprípadě bych pořídíl 754 s Venice, ten by mel jit taktovat lepe.
To jsou me planu ale konkretne se mi jedna o vykony grafik s timhle procesorem jestli mam jit do
x1900GT
x1900xt 256MB
x1900xt512MB
a jestli kdyz opravdu priplatim a koupim x1950XTX tak jestli neprohloupim jestli takhle silnou grafiku je schopen procesor uzivit? Nebo to procesor bude srazet. Nechci menit celou sestavu.
-
Citace:
Původně odeslal
pulec7
Mam dotaz chci poridit do meho stroje novou desku s PCIe a lepsimi vlastnostmi na takktovani, procesor by mel byt ok ale muj limit je prave deska s KT800 :(. Nicmene muj dotaz spociva co by jste doporucily za grafiky ke slabsi platforme 3000+ zatim jede stable na 2.16 ale limit je nemoznost zapnuti delicky na fsb. Pocitam ze pujde na 2.3GHz. Poprípadě bych pořídíl 754 s Venice, ten by mel jit taktovat lepe.
To jsou me planu ale konkretne se mi jedna o vykony grafik s timhle procesorem jestli mam jit do
x1900GT
x1900xt 256MB
x1900xt512MB
a jestli kdyz opravdu priplatim a koupim x1950XTX tak jestli neprohloupim jestli takhle silnou grafiku je schopen procesor uzivit? Nebo to procesor bude srazet. Nechci menit celou sestavu.
ja myslim, ze X1900GT bude nejlepsi
uz takhle to nedokaze CPU uzivit
muj nazor
-
No ja chci co nejmensi investici, jako proste prinejhorsim koupim 939 desku, procik s venice 3500+ to se da solidne taktnout a grafiku takze asi x1900xt ale stale nevim chci aby to vydrzelo tak me drazdi ta x1950xtx preci jen ma ddr4, a v pripade nouz bych pak koupil do crossfire kdyz uz koupim 939 tak SLI. Ale to se bavime opet o jine castce nez napriklad board pro 754 + XTcko. Chci jit cestou nejmene investic a nejvice vykonu a to hlavne grafickeho, co se tyce vypocetne me 2.2Ghz 64ka naprosto dostacuje.
Nejlepe kdyby tu nekdo mel 754 s temahle novejma grafikama aby prizpel. Do konce tydne tomu necham volny prubeh a pristi tyden, bych to poresil. Jestli si mam u nas ve firme blokovat jednu xtx pro sebe nebo ji pustit do sveta :).
-
zkusil sem všechny 3Dmarky a vysledny na moji x1900GT(513/657) sou tyto:
3DMark2001SE --- 25 251
3DMark2003 --- 14 159
3DMark2005 --- 9 031
3DMark2006 --- 4 354
v CPU testech moje X2 4200+ dostavala pěkně na prdel, v 3DMark05 kolem 2FPS a v 06 0 FPS:)
-
Citace:
Původně odeslal
Nordles
zkusil sem všechny 3Dmarky a vysledny na moji x1900GT(513/657) sou tyto:
3DMark2001SE --- 25 251
3DMark2003 --- 14 159
3DMark2005 --- 9 031
3DMark2006 --- 4 354
v CPU testech moje X2 4200+ dostavala pěkně na prdel, v 3DMark05 kolem 2FPS a v 06 0 FPS:)
to odpovida ty vysledky ja s tim co mam v podpise (X1900XT default , C2D@)
cca!!!
3DMark2001SE --- 41 000 (default CPU -27000)
3DMark2003 --- 19 500 (default CPU -16500)
3DMark2005 --- 11617 (default CPU -9906)
3DMark2006 --- 5806 (default CPU -5000)
-
Hola, mám tuhle kartičku, zatím ji mám @ 575/1400
je to revize 2, vím, ze hw modnout nepujde, a co se sw zmenou voltaze ? (stacilo by sw, ktery by umel ovladat digitalni VRM nebo jak se to jmenuje?)
Vgpu je hrozne snizeny, kolem 1.1V...Vmem kolem 1.75V ..
jo a jeste z jinyho soudku, ATiTool 0.025 beta15 mi pri SEEK MAX GPU / MEM jaksi zasekne, ale heat-up phase se provádí, pricemz frekvence se nehledají ..
v ATT to funguje uz v pohode, du si s tím jeste pohrát ;)
-
Crossfire na Intel 975X prkně bez nutnosti mít mastercard (2xX1950XTX)
http://it-review.net/index.php?optio...=686&Itemid=91
-
Mám X1900XT 256MB a chtěl bych se zeptat,jestli je velkej rozdíl mezi verzí X1900XT 256Mb a 512MB? Dík za odpovědi.:)
-
Citace:
Původně odeslal
Vincenzo
Mám X1900XT 256MB a chtěl bych se zeptat,jestli je velkej rozdíl mezi verzí X1900XT 256Mb a 512MB? Dík za odpovědi.:)
A co třeba nejdřív použít SEARCH, neboli HLEDÁNÍ?
Je toho tady tuna a řešilo se to tu mockrát... :p
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
A co třeba nejdřív použít SEARCH, neboli HLEDÁNÍ?
Je toho tady tuna a řešilo se to tu mockrát... :p
Hmm tak to sorry,sem asi slepej,ale hledal sem to tu hodinu a nemůžu nic najít.
Nemoh bys mi to pls napsat? Vim že je to opruz(sem adminem jednoho fora),ale už mě z toho hledání pálej voči :rolleyes:
-
Pokud jedeš do 1280x1024, tak bys nějaké rozdíly moc vidět neměl.
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Pokud jedeš do 1280x1024, tak bys nějaké rozdíly moc vidět neměl.
JJ jedu na 1280x1024.
A myslíš že by se dalo říct že je stejně výkonná,a rozdíl se pozná až ve vyšších rozlišeních?:roll:
-
Je, pokud hra nepoužívá vyšší textury a pokud si nezapneš AA4x.
Takže pokud si pustíš hru bez AA tak jí budeš mít stejně rychlou jak verze s 512MB při 1280x1024 (nevím jak FEAR teda).
Nakonec si to můžeš s někým porovnat, že se domluvíš, pár lidí tady X1900XT(X) určo ještě má :)
Pokud si pustíš ati tray tools, tak v OSD menu se dá zapnout možnost zobrazení kolik máš volné videopaměti, můžeš si měnit rozlišení a zapnout AA a dívat se jak stoupá využití videopaměti.
-
Super,díky moc.
Aspoň někdo mi odpověděl :) ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Vincenzo
Super,díky moc.
Aspoň někdo mi odpověděl :) ;)
taky se nedekuje, udeluje se karma;) :D
jinak kdybys chtel nejak pomoct s porovnanim, mam x1900xt s 512 ram
-
Zdravím pánové a rovnou mám pár dotazů, abyste se nenudili...:)
Momentálně vlastním kartu HIS X1900GT IceQ 3 Turbo (GPU-575Mhz@635Mhz/Memory-1200Mhz@1385Mhz)... u pamětí jsem ještě nezvedal napětí, takže to půjde určitě výš, nicméně zajímalo by mě, jestli někdo neví, jaké má tahle karta paměťové čipy (1.2ns?).
Mimo to jsem začal přemýšlet o prodeji a následném nákupu Sapphire Atlantis ATI Radeon X1950 XTX 512MB. Myslíte, že se to s mojí konfigurací vyplatí nebo stačí pořádně nataktovat tu X1900GT? A nebo rovnou počkat na ten nižší high-end od R600?
Athlon 64 3700+ (2200Mhz@2650Mhz... šel by i na 2800Mhz, Scythe MineCooler), Abit AT8 32X, v lednu bude Kingston DIMM 2048MB DDR 400MHz KHX3200AK2/2G, LCD 19"(tzn. 1280x1024), Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS, zbytek asi už není relevantní...
Díky za odpovědi...
-
no mas 19LCD ...na to ti 1900GT zatim bohate staci... 1950XTX zase tak velky rozdil neni abys musel investovat radeji pockej na R600 pokud se ti GTcko zda malo
-
No R600 do týhle konfigurace nemá imho vůbec cenu dávat. A na Oblivion mi to zas až tak bohatě nestačí... :)
No počkám, jestli R600 ještě nějak výrazněji nezlevní X1950 XTX, nic rozumnějšího s tím asi teď fakt nenadělám...
-
No pokud nechces kupovat novou sestavu tak tam nema cenu davat ani 1950XTX ...ta R600 by to rozhybala asi lip CPU ani planovany RAMky nejsou zly... nemusis mit nutne C2D a DDR2 -ale jak bude R600 limitovana tim co ted mas ti stejne nikdo nerekne zatim.
cekat setrit a koupit novej komp - ten bude zase na pul roku dobrej :D
-
OK, to zní rozumně... stejně by ta výměna grafiky byla reálná tak v únoru/březnu, takže se do tý doby uvidí, jak to bude vypadat s tou ořízlou R600...
btw, kde zjistit timing těch pamětí v mojí kartě asi netušíš, co? bez sundání chladiče, pochopitelně... :)
-
Čau, zrovna taktuju X1900GT přes ATI Tool a chtěl bych se zeptat, jestli je třeba zvedat pro paměti napětí jen pro Memory Chips (MVDDC), nebo jestli se musí zvednout i napětí pro Memory Output Buffers (MVDDQ), popřípadě co to vlastně je...
Díky...
-
Tak jsem nedavno koupil Saphire X1900XTX a mam na nem Zalmana VF900 Cu. Zalman jede na 5V, grafika je netaktovana a teploty Iddle cca 50 stupnu a burn 90 stupnu. Kdyz dam Zalmana na plny otacky, tak sou teploty Iddle cca 45 stupnu a burn cca 80 stupnu. Neni to nejak moc? Vim ze ta karta celkem topi, ale bojim aby mi to treba neprelezlo 100 stupnu? Nemuze se tomu neco stat pri takhle vysokovych teplotach?
Edit: tedka sem nasel tenhle clanek
http://www.xbitlabs.com/articles/coo...0cu-led_6.html
a ty teploty by odpovidaly. Tak snad se tomu nic nestane, kdyz to pobezi kolem tech 90 stupnu.
-
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
Tak jsem nedavno koupil Saphire X1900XTX a mam na nem Zalmana VF900 Cu. Zalman jede na 5V, grafika je netaktovana a teploty Iddle cca 50 stupnu a burn 90 stupnu. Kdyz dam Zalmana na plny otacky, tak sou teploty Iddle cca 45 stupnu a burn cca 80 stupnu. Neni to nejak moc? Vim ze ta karta celkem topi, ale bojim aby mi to treba neprelezlo 100 stupnu? Nemuze se tomu neco stat pri takhle vysokovych teplotach?
a ty teploty by odpovidaly. Tak snad se tomu nic nestane, kdyz to pobezi kolem tech 90 stupnu.
no tato karta je extremne topiva
kdyz se podivas jak jsou rozepsany otacky ventilatoru od vyrobce(Rabit) tak tam se roztaci vetrak na 100% pri 97°C!!
takze to te karte zrejmne nevadi
spis by me zajimalo, jakou max bezpecnou teplotu zvladaji kondenzatory, co je na nich ta mala cervena srandovni vecicka
ty taky pekelne topi
-
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
Typicky priklad kde zastaraly "vejarovity zalman" koncept nestaci ... hlavny problem vf900 je ze nenasava studeny vzduch a teply nedava prec. Jedine co pomoze je to teplo rychlo dostat prec. Vetraky ala silencer su na o vela lepsie ;) Mne ked pretaktovana x1900XT na 735mhz preleze cez 73stupnov zacne sa rozpadat obraz az kym sa grafika sama neresetne. Tych tvojich 90 bez oc no neviem neviem :???:
-
Citace:
Původně odeslal
Sharker
Typicky priklad kde zastaraly "vejarovity zalman" koncept nestaci ... hlavny problem vf900 je ze nenasava studeny vzduch a teply nedava prec. Jedine co pomoze je to teplo rychlo dostat prec. Vetraky ala silencer su na o vela lepsie ;) Mne ked pretaktovana x1900XT na 735mhz preleze cez 73stupnov zacne sa rozpadat obraz az kym sa grafika sama neresetne. Tych tvojich 90 bez oc no neviem neviem :???:
no ja teda musim rict, ze jsem mel podobnou teplotu nez jsem nasadil WB
skoro k 90°C, ale je to urcite hodne zavisly od otacek ventilatoru
2Sharker: 735Mhz na jadre, to musim pogratulovat!:arrow:
ja se nedostanu vys jak 702Mhz, nepomuze ani napeti na 1.5V
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
no ja teda musim rict, ze jsem mel podobnou teplotu nez jsem nasadil WB
skoro k 90°C, ale je to urcite hodne zavisly od otacek ventilatoru
2Sharker: 735Mhz na jadre, to musim pogratulovat!:arrow:
ja se nedostanu vys jak 702Mhz, nepomuze ani napeti na 1.5V
Dlhodobo tolko nesmazim :-D
Normalne frcim na 710 no na tych 735 to uz pecie jak svinaaa coz je kruty extrem :drool: voda to uchladi no na parenie uz bojim ...
-
jaky myslite ze pro tuto grafiku min. zdroj?
mam 350W FORTRON 60THN-P to to asi neveme co? nezkousel nekdo?
jinak sestavu nemam moc narocnou na Wattaz
podle vypoctu by mi to melo zrat 282W coz je 80% to je uz prda... http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp
jinak jakou myslite ze ma dnes X1900XT cenu?
-
Citace:
Původně odeslal
Moralles
jinak sestavu nemam moc narocnou na Wattaz
podle vypoctu by mi to melo zrat 282W coz je 80% to je uz prda...
http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp
no myslim ze 350W Fortron je asi fakt malo, i kdyz si myslim, ze se to s tim rozjede, ja bych urcite bral silnejsi zdroj
jinak cena asi 4.000,- za 256MB a 4.500,- za 512MB
-
Citace:
Původně odeslal
Moralles
mno asi by to utahl, ale otazka jak dlouho, radsi bych k tomu vzal aspon 400W GLN fortrona.
jinak cena imho 256MB verze tak 4-4500 a 512MB tak 5000 pokud jsou v zaruce
-
pred mesicem a neco jsem prodaval X1900XT od safiru 512MB 1,2ns za 4300. Zajem moc nebyl, asi vsichni cekaji na R600, ktere ale ne a ne vydat...
Jinak k tem teplotam - se stock chladicem to bylo strasne, hluk a vysoke teploty, dal jsem tam vodu od KPkool na jadro, pasivy na pameti. Jadro dalo kolem 730 s def. voltazi (vyssi napeti byl problem se starsimi verzemi atitool, novejsi v te dobe nebyly), teplota GPU pres 70st nesla (presne bych se musel mrknout do zapisku). Horsi to bylo s regulatorem napeti, z jsem to tady myslim resil. Kdyz tam sla teplota pres 70st+-, zacala byt pretaktovana karta nestabilni. Nekdy jeste jela, nekdy se mirne rozsypaval obraz, nekdy se resla...pri nepretaktovane jsem mohl mit na VR i 90st. a vse ok. Musel jse s vodou dat i ventilator na ofuk toho dlouheho cerveneho pasivu na VR, potom problemy zmizely. Stejne mi OC pridalo 1-2fps prumerne, coz hodnotim jako nic moc. V oblivionu zbytecne uplne. Prinos temer nulovy, casu straveneho az moc. Super karta, ale stock chladic "jetfighter" a OC unfriendly.
-
Ahojte ...
Mam pocit ze moja karta ma timing pameti nastaveny moc agresivne ... Su na nej samsung 1.1ns chipy ktore maju mat maximum niekde okolo 1800 no mne to uz okolo 1650-1680 konci....
Tak Liquidfunk mi poradil ATI WinFlash 1.10 ((KTORY STIAHNETE TU)) ktorym som ten bios z mojej karticky vytiahol a otvoril v RABIT-E((KTORY STAIHNETE TU)) ... ...
Takze timing pameti na mojej karticke je 11 10 6 9 9 13 1D 20
Dalsi clovek s podobnou kartou je Dymone ktory ma Karticku od Sapphire, kdezto ja mam od ASUS-u.
Zaujimal by ma hlavne aky timing maju ludia co vlastnia nejaku X1900XTX pripadne X1950XT s GDDR3 pametmi.
(NIE X1950XTX KTORA MA GDDR4)
Moja asuska ma samsung 1.1ns moduly ...
DIK
-
Tohle stojí za zmínku:
Radeon X1900GT 256MB (Sapphire) za 1945Kč s daní
http://obchod.cz/products_detail.php?kod_zbozi=00051295 :-)
-
Citace:
Původně odeslal
no-X
hmm zajimave, jen by me zajimalo co je to za revizi, podle obr. bych rek ze 2, ale podle frekvenci zas 1.
-
Ono je to imho skoro jedno, výkon ve hrách se téměř neliší a v obou případech je to mezi X1950GT a X1950PRO...
-
Citace:
Původně odeslal
no-X
Ono je to imho skoro jedno, výkon ve hrách se téměř neliší a v obou případech je to mezi X1950GT a X1950PRO...
o vykon mi nejde:)
EDIT: tak uz to stahly takze je to jedno
-
Citace:
Původně odeslal
no-X
poznámka: Tento produkt se neprodává a nelze ho objednat.
-
kdo zaváhal, má smůlu :-)