mozna se tomu libej vyssi teplotky :wink: a ani bych se nedivil, ono zase moc chladit treba nemusi delat dobre, kdyz je ten chip vyrabenej aby bezel rekneme na 60stupnich 24/7
Printable View
mozna se tomu libej vyssi teplotky :wink: a ani bych se nedivil, ono zase moc chladit treba nemusi delat dobre, kdyz je ten chip vyrabenej aby bezel rekneme na 60stupnich 24/7
no nemyslim zrovna nejakej megaultrahypercool 800w, ale normalni chill 400w napr., jistota je kulomet :!:Citace:
Původně odeslal Rodney
stačí ten zdroj atrix 500W co má radim štěpanec mezi novinkama bohatě.
Tak teda ta karta je ale krásná a ta váha, hmmm láska na první pohled :o :drool: :drool: :P
Pokud je to opravdu kvalitní zdroj, stačí 350W určitě. Já jsem provozoval 6800U + Athlon 64 3200+ (1MB cache) + 1GB RAM na 300W fortronu - běželo to stabilně, žádný problém a ze zdroje šel studený vzduch...
kolik máte teplotu na gpu při default taktu (X1800XL)? bez zátěže?
dnes jsem se rozhodl si ji taky objednat a koukám - cena šla výrazně dolu oproti včerejšku ;D
10611,- to už se mi zdá fakt slušná cena
Kde jí maj? Btw.:Citace:
Původně odeslal M.K.
že by se to sem dostalo tak rychle? :oCitace:
Původně odeslal no-X v sobotu 5. listopadu
No rekl bych ze cim nizsi teplota tim lepe... myslim ze to plati obecne...Citace:
Původně odeslal paik
Kdyz to vemu tak vyssi teplota = vyssi zatez PCB, ventilatoru ktery pak po pul roce zacne chrchlat a je KO, ohriva to vzduch v kysne => teplejsi ostatni komponenty...
Vice produkovaneho tepla taky znamena vetsi hucak pac je to treba chladit => vice hluku, casem vice prachu vsade => blbe se to chladi...
denne tu mame na servis zakladni desky ktere jsou KO kvuli tomu ze prach znemoznil chlazeni a kondiky jsou KO...
btw. tusim ze jsem slysel ze idealni pracovni teplota pro kremikove cipy je tusim -40°C, mozna je to ale kachna
no-X:
snad se jim tam nevloudil nějakej šotek - už jsem to sice objednal, ale jdu to ještě prověřit. Včera ji tam měli za něco přes 12000,- už už jsem ji objednával, ale nemohl jsem se rozhodnout a tak jsem to nechal na dnes.
KDE jsi ji objednával?Citace:
Původně odeslal M.K.
www.rsc-computers.cz tři kousky za týden, já samozřejmě měl cenu ještě o dva litry více a navíc mě to blbne, krachuje mi control panel, ze začátku jsem neměl při startu do woken ani videosignál, ovladač k grafice je na prd, ukazuje 80+C takže větrák se co chvíli roztočí na 100 procent, fakt dojeb, jdu tam hodit hotfix, snad to bude oka.
tak konečně má ATI něco jako u Nvidia je Digital Resonance na sytější barvy.
jj, CCC ukazuje teplotu o 20°C vyšší. Mělo by to být opravený v driverech. Používáš 5.10a?
Jj, už jo.Citace:
Původně odeslal no-X
No a aby toho nebylo málo, tak se mi sem tam objeví na LCD jako kdyby vadný pixel náhodně a hned se ztratí :roll:
ale ty syté barvy, to je mňamka :wink:
http://img259.imageshack.us/img259/8/avivo6rm.jpg
zatím je to hrůza, 575/1100, rychlost horší než s X800XTGTO2 a na konci některých testů jsou artefakty :-(
tak to nebyl šotek :-) Zlevnil i CC na 11KCitace:
Původně odeslal no-X
já objednal tady
http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00024600
a Radim je má ještě o nějakou tu kačku levnější
tak teda nevim,.. byl jsem odhodlan koupit x1800xt(popr. xl - kdyby sla dobre pretocit), jako nahradu za stavajici x800xt PE. dokonce jsem si sehnal i zakladovku,.. jestli se najde jeste par uzivatelu, kteri budou obdobne rozcarovani. nevim, mozna udelam lepe s n7800(- sazka na jistotu, i kdyz nejspis mene vykona).Citace:
Původně odeslal Spajdr
jenze pokud mas x800xt pe tak se ti imho dnes nevyplati upgrade vubec na nic. Sice tam vykon bude vyssi ale o kolik? navic dnes si na te x800xt zahrajes snad vse na nejvyssi detaily.Citace:
Původně odeslal Sgt.Hicks
Byt tebou spis pockam na dalsi generaci.
Já bych s koupí počkal na první oficiální drivery. Když to vezmete kolem a kolem, jsou venku teprve druhý bety. :| Ale s tou rychlejší X800GTO2 se mi to nějak nezdá. Možná tak v 1024*768 bez AA/AF, ne?
Ad oc - hejbal jsi s napájením?
:lol: hlavne ze kartu uz veselo predavaju a poriadne ovladace nemaju ... nielen ze meskaju cele mesiace s celou generaciou, ktora potom neni poriadne dostat v obchodoch ale aj napriek vsetkym prietahom nie su schopny dodat poriadne a funkcne ovladace ... akekolvek vyhovorky a obhajoby su zbytocne, toto je TRAPNE :!: :roll:Citace:
Původně odeslal no-X
Prostě Mother Nature při taktu 550/1200 (stejně jako u X800GTO2) je pomalejší, někdy skoro i o 50 procent v některých pasážích.Citace:
Původně odeslal no-X
http://img363.imageshack.us/img363/4...xturing9tx.jpg
takhle to vypadá u single texturing u 3D Mark 05 testu, u multitexturing se chyba neobjeví, Canyon flight zase chyby ukazuje na vodě, Toyshop tech demo jede bez chyb, čert se v tom vyznej. S napájením jsem hýbal, jestli to nechce přidat štávu na gpu, bez efektu.
Tady máš voltáže: XL: 1.08/1.88V GPU/RAM, XT: 1.31/2.07V GPU/RAM
Btw. čím že se to dá ještě taktovat, krom tý utility od ATi?
mě to ukazuje default 1.100V a paměti 1.900V, dával jsem 1.150V a paměti 1.95V, I/O 1.95V Udělám reinstall woken a budu se modlit.
Spajdre, jestli mas stale ten slaby zdroj tak to bude opravdu tim ... nechci aby jsi zbytecne odrazoval lidi :wink: Jinak ja mam teplotu ( Zalman VF700 Cu na 3,5V ) v klidu 45-47 stupnu. V zatezi to je cca 65 ( 630/1500 ) ale chtelo by to presnejsi sledovani a ten CCC se po pretaktovani zblazni a ukazuje konstatni teplotu 20st. Jen obcas v nem problikne ta prava ( 65 ) a to uz je tak 10s po skonceni testu takze odhadem do 70st. pri zatezi ( 630/1500 ) Jinak s VGA zadne problemy nemam. Ladim ted casovani RAM, takze na VGA nemam moc cas. A stejne cekam az me nekdo posle ( nebo vyjde ) ATItool 0.25 beta9, ktery zvlada pretaktovat a korektne sledovat teploty ... Nebo samozrejme nejaky jiny soft. A brzo ( par dni ) tu budou offic. C 5.11, takze cekejme doufam nejake zlepseni CCC ...
Jinak maximum stable ( opravdu malo jsem to testoval - cekam na ten merici SW a doladeni zbytku PC ) je 340/1500 ( pameti jsem vice nezkousel - asi jeste krapet pujdou ) pri 1.275/2.05/2.05 V
Cana sla skutecne dolu - ale doba dodani u hlavnich distributoru v CR je dost bidna a vidim to nejdriv na zacatek prosince ... myslim tim sapphira jako levneho zastupce ...
A sice ATI zlevnila X1800XL, ale zdrazila X1800XT :)
D
Testy X1800XL a X1800XT v Call of Duty2:
http://www.firingsquad.com/hardware/...od212804aa.gif
http://www.firingsquad.com/hardware/call_of_duty_2_performance_ati_nvidia/page7.asp
To by zhruba odpovidalo, jsem na tom krapet lepe, kvuli vypnutym stinum a trochu toho tweaku COD2. Takze 40-60 dle situace, ale pod 40 opravdu vyjimecne ... Jinak ten naskok X1800XT je dan hodne 512MB VRAM ... nekde psali, ze to je jedna her co toho vyuziva ( ne zcela, ale je to znat )Citace:
Původně odeslal no-X
Ten rozdil v CoD 2 pri 256MB vs 512MB je znat dost.
http://www.firingsquad.com/hardware/...idia/page2.asp
Jestli je náskok X1800XT způsoben 512MB, tak proč má náskok i 256MB XL? :-)
a ja porad proc mi to na x850xt jede kolem 30ti :lol:
mel sem 1152*864 na max+2xAA
Mam ted k tomu X1800XL (amd 64 3000+, nforce 4 ultra, 2x sata norm + 1x raptor 76, dvd palka, sb live value) misto staryho 400W Eurocase zapujceny na test 400W Sweex Advanced gold serie - http://www.sweex.com/product.asp?pId=355
myslite, ze tenhle zdroj je zhruba stejny nebo je daleko kvalitnejsi a je to "lepsi" znacka? Po reinstalaci win jedu asi 40 min a zatim zadny zasek :)
takže grafika je vadná, jde na reklamaci :-( reinstall woken nepomohl.
NEEE - ten zdroj ma 12A na 12V vetvi ... to tam ani nedavej ... to i ten EC bude mit vic ... chjo to vrat ... typicka ukazka stareho typu zdroje, na 12V nic a na 5V to ma 40A :evil:Citace:
Původně odeslal Asahi
To je otázka... ten EC může mít víc, ale papírově. Sweex může mít udaných jen 12A, ale může mít rezervu. Každopádně bych doporučil něco jinýho :-)
To je peklo.. :) Protoze budu ten Eurocase 400W vracet, tak jsem omezenej nabidkou toho obchodu. Tenhle zdroj uz je ok? http://petracomp.netdirect.cz/DetailPage.asp?DPG=22917
ten je nejaky divny, neviem na nete najst hodnoty a fortron samotny sa tvari jak keby to nerobili, radsej by som bral overeny ako je tento http://petracomp.netdirect.cz/DetailPage.asp?DPG=20184 podla testov na xbit je HODNE silny aj ked nepatri medzi najtichsie, to ta ale s raptorom asi neboli ;)Citace:
Původně odeslal Asahi
http://www.circotech.com/fortron-sou...ts-ax-500.htmlCitace:
Původně odeslal Asahi
Na 12V vetvach ma po 15A
[edit]
Ten MadCapov ma 14A a 15A
A co tenhle? 18A na obou 12V vetvich. http://petracomp.netdirect.cz/DetailPage.asp?DPG=22923 / http://www.fsp-group.com.tw/english/...d=52&proid=198
Myslim, ze vsetky posledne spominane Fortrony to utiahnu bez problemov. Ale tym poslednym nic nepokazis ;D
ja som vyberal na zaklade testu na xbite >
ale tu uz ideme tvrdo OTCitace:
Původně odeslal xbitlabs
nevíte kde sehnat X1800XL? kde ji mají skladem?
15ho v RSC :idea: ?
jinde fakt nevim jestli vubec bude a jestli jo dorazi tak 3-5 ks ktery si rozeberou techici nebo nejaky VIP.....,
radsi bych sel do gtx.....jistota je kulomet, az pridou poradny karty od ati(tj aspon od dvou firem a budou taky skladem) a budou poradny ovladace, gtx vzdycky prodas....
Ty nejspíš nedojdou vůbec k radimovi. Né ty Sapphire, aspoň co říkal.Citace:
Původně odeslal paik
tak to je spatny, kdyz uz je nesezene ani radim.....jak rikam, gtx (za 15kk maj v CC msicko....)
Tady mas no-X odpoved na to, proc je najednou vykon oproti puvodnim benchmarkum ve F.E.A.R nizsi a nemuze za to zla nVidia ;D
Citace:
Původně odeslal caboosemoose
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=49904Citace:
Původně odeslal Spajdr
tu predava jednu obr - connect 3d
No, já vím o trošku jiný příčině - timedemo, který je součástí hry, a kterým testovali např. na Anandtechu, dává výsledky diametrálně odlišný od jakýhokoli custom timedema, který kdo vyzkoušel. Abych nekecal do větru - tady jsou výsledky custom-timedema z techreportu:Citace:
Původně odeslal Masster
http://techreport.com/reviews/2005q4...fear-4x16x.gif
hmm?
A jak tohle meni situaci?
Pokud by prejmenovali fear.exe na neco jineho, tak se vsadim, ze vysledek pujde opet nahoru.
Proste ovladace rozpoznavaji fear.exe a zapinaji optimalizace, ktere v tomhle pripade nejsou prave prinosem.
A proč asi? :wink:Citace:
Původně odeslal Masster
No tak to mi rekni ty? Proc ATI sama snizuje vykon ve hre F.E.A.R?
Samozřejmě, že si ATi výkon nesnižuje. Stačí si shrnout situaci a závěr si z oho dokáže vyvodit i průměrně intelignetní šimpanz:Citace:
Původně odeslal Masster
1) F.E.A.R., novinka, jedna z nejnáročnějších her, je vyvíjená pod logem nVidia TWIMTBP
2) v demo verzi běhá až 2x líp na X1800 než na 7800
3) ve finální verzi je změněn kód
4) na stejných ovladačích ATi, na kterých předtím běhala 2x líp, najednou finální verze běhá výrazně hůř
Pokud kdokoli může za to, že finální verze běhá hůř, těžko to bude SW oddělení ATi, když na stejných driverech předtím F.E.A.R běhal mnohem líp. Když se k tomu ještě přičte, že po změně názvu .exe se situace opět zlepší a že oficiální timedemo dává opačný výsledky, než jakýkoli fraps-timedemo, nemusím být paranoik na to, abych to mohl považovat za podivné.
Kdyz se na to podivam poradne, tak vlastne pises to, ze ovladace ATI rozpoznavaji fear.exe, zapinaji specialni optimalizace, ktere hre maji pomoct, ale jelikoz to nebylo na finalni verzi, tak ted ji ty "optimalizace" skodi, takze si vlastne ATI nabehla sama, ze ? ;)
Nebo mi chces snad tvrdit, ze nV otestovala ATI ovladace na hre FEAR jestli obsahuji nejake optimalizace a nechala upravit kod hry tak, aby jim to bylo k nicemu?
Paranoia se nam vraci? ;)
2 slova :arrow: fanATIcka paranoia ?
Zjisti si, jaký optimalizace používá Catalyst AI, a pak přijdeš na to, že je téměř nemožný, aby nastala situace, kterou popisuješ. Většina optimalizací se dá použít beze změny na všechny hry běhající pod jedním enginem a dojde k nárůstu výkonu ve všech hrách - nepamatuju se, že by byť jedinkrát došlo k tomu, že by to někdy nějaké aplikaci ublížilo. A tady jde o jeden engine, jednu hru, pouze o odlišnou verzi a najednou ty optimalizace nejen nepomůžou , ale dokonce stahnou framerate o třetinu? Až přijdeš na konkrétní způsob, jakým by k tomu mohlo dojít, rád si ho přečtu, ale ať nad tím přemýšlím jak nad tím přemýšlím, nedokážu si představit, že by LOD kalkulace nebo shader replacement při úpravě kódu, která vede k optimalizaci běhu hry, mohly způsobit třetinový propad ve výkonu. Texture LOD přináší rozdíly na úrovni procent, takže ten by rozhodně 35% rozdíl nezpůsobil a pokud by byly použité jiné shadery, pak by shader replacement prostě nefungoval a nepřinesl by nárůst výkonu, ale ani propad ;-)Citace:
Původně odeslal Masster
Mimochodem, ovlivňuje to i X700, X800 řady karet.
http://www.beyond3d.com/forum/showth...t=25456&page=2
EDIT.: takže chyba u CAT AI
http://www.rage3d.com/board/showpost...2&postcount=13
EDIT2.: a zítra vyjdou CAT 5.11 WHQL ;D ale chybu u FEAR samozřejmě nevyřeší bez rename souboru.
CATALYST MAKER
It’s a "bug" in that we simply got an IF statement backwards Thanks for pointing this out to us, you have just helped us get a big performance gain. Of course there is no difference in the rendering, it’s just a CATALYST AI game specific optimization that was good for the demo version, but backfired in the final version. We will get it sorted out in a future Catalyst (not 5.11 which is being posted tomorrow by the way).
Any other help anyone else can provide in bringing up our performance, make sure you send it my way.
Special thanks to PC Format magazine in the UK (and especially Jeremy) for getting this to our attention.
no-X, ja se ale ptal? ;)
Ja nemam poneti proc k tomu dochazi, ani nikdo jiny na b3d nema poneti, ale rozhodne tam nikdo nerozviji teorie o "zle nVidi"
Faktem proste je, ze ovladace ATI delaji v tomhle pripade neco spatne, snad to brzy opravi.
ahoj chci se zeptat co rikate na tuto kartu VGA HIS Excalibur X1800XT, 512MB, Dual DL-DVI, VIVO jinak jsem koukal na technologicka dema ati x1800 a je to super grafika
Masster: teď to teprv čtu a teoriií je tam zmíněno celkem dost. A některý jsou hodně zajímavý ;D
Citace:
Původně odeslal Jawed
No tak sis mel precist rovnou konec, kde jeden z tymu kteri delaji na driverech priznava, ze za to muzou sami, protoze ovladace obsahuji "optimalizace" primo na demo.
Citace:
Of course there is no difference in the rendering, it’s just a CATALYST AI game specific optimization that was good for the demo version, but backfired in the final version. We will get it sorted out in a future Catalyst (not 5.11 which is being posted tomorrow by the way).
:lol: >>> :roll: to je asi tak zmena stavu jak som to tu cital ... no-X sa nam opat prezentoval ako totalne zarity fanATIk ;D
Říkal jsem, že pokud se stejnými drivery demo běhalo rychleji a s finální verzí dochází k propadu, je to věcí hry. Kdyby nebyl změněn kód hry, nemohlo by se stejnými drivery dojít k jakékoli změně ve výkonu. A na tom trvám:Citace:
Původně odeslal Masster
MadCap: v čem konkrétně? :-)Citace:
na stejných ovladačích ATi, na kterých předtím běhala 2x líp, najednou finální verze běhá výrazně hůř
Pokud vim, tak benchmark obsahovalo jen MP demo a to bylo dost stare, takze snad vsem, ocividne krome Catalyst teamu, bylo jasne, ze k nejakym zmenam dojde. On je to taky napad optimalizovat ovladace na MP demo, ze? :roll: Ono na jakekoliv demo je to nesmysl :wink:Citace:
Původně odeslal no-X
Ale, ale, ale... :-) Nepřeháněj. Výsledky z frapsu nebyly o nic horší :idea:Citace:
Původně odeslal Masster
Tohle je nejvetsi nesmysl, kterej jsem tu za posledni dobu cetl. ATi zoptimalizuje svoje drivery na demo hry, ktera jeste neni hotova, takze je jasny, ze se na ni bude pracovat a tim padem se bude menit jeji kod. A kdyz pak hotova verze naprosto prekvapive nebeha s tou optimalizaci dobre, tak je to chyba hry a ne ovladacu a tech, kteri je psali...Citace:
Původně odeslal no-X
Byt tebou, okamzite si dam prihlasku do PR oddeleni ATi, svym talentem bys tu nemel jen tak zbuhdarma plytvat...
Ach jo, dobře, takže úplně polopaticky: Na fear demo optimalizovala drivery ATi i nVidia. To je docela normální postup, nic zvláštního. Když se použijou tytéž drivery, které obsahoval optimalizace pro demo s plnou verzí, je FPS na hardwaru nvidie stejné (případně trochu vyšší), ale na hardwaru ATi výrazně nižší. S tím doufám taky všichni souhlasí. No a závěr je takový, že vývojáři hry finální kód zřejmě zoptimalizovali tak, aby běhal dobře na hardwaru a driverech nvidie (není se čemu divit, nvidia si to zasponzorovala - TWIMTBP logo), ale jak to bude běhat na driverech ATi jim bylo přinejmenším jedno, což akorát dokazujou dnešní výsledky.Citace:
Původně odeslal Zilla
Takže už chápeš?
Chapeme to vyborne ,proto se valime na zemi v krecich :roll:Citace:
Původně odeslal no-X
Hladis: Pokud ti jde o osobní spory, můžeme to řešit přes PM, ale zatím jsou všechny tvoje posty pouze narážkou na mě (nebo pokusem o flame?) a ani jeden se netýká tématu, takže toho laskavě nech. Děkuji.
no-X : Ses si opravdu jisty, ze optimalizace driveru pro dema je bezna? To maji vyvojari tolik casu? No to bych ani nerekl. Ted uz vime, ze ATI optimalizuje drivery pro dema a ocividne jim to moc nejde ;D U nV se neco takoveho jeste nikde neprokazalo, tak nehadej ;)
Ke konspiracnim teoriim se ani nebudu vyjadrovat....ja se k nesmyslum totiz vetsinou nevyjadruju.
Tohle je reakce na to co pises a ne zadny pokus o flame. Nevim zda ti to dochazi ,ale kopes si tu jamu jeste hlubsi a ja se u toho dobre bavim. Mel bys vedet ze tady nejsi na PCT nebo na 3Dfx a ze tu lidi nejsou mimo misu ,takze klidne si tu vetev co na ni sedis rez dal. Ale dost uz ,nebudu dal ryt ,ale odpustit jsem si to nemohl.
To není konspirace, testni si FEAR demo na 80.xx driverech oproti 70.xx. Rozdíl je docela výraznej, právě proto 80.xx bety nVidia doporučila pro testování recenzentům X1800.Citace:
Původně odeslal Masster
edit: Ještě k první otázce: nevím, do jaké míry to platí obecně, ale u fearu skutečně optimalizace pro demo byly. Od obou stran.
Prejmenuj si fear.exe na nV na jakych ovladacich chces, uvidime jestli se FPS pohne ;)Citace:
Původně odeslal no-X
Ta konspiracni teorie ma byt to, jak tu tvrdis, ze nV zaplatila vyvojarum FEAR za to, aby optimalizace ATI nefungovali, ted uz si to snad pochopil.
Tím ale nedokazuješ nic ohledně nepřítomnosti optimalizací pro FEAR, to ukazuje pouze na jiný způsob detekce aplikace, resp. jinak aplikovanou optimalizaci. A mám dojem, že jsi zrovna ty před několika dny optimalizace pro FEAR v 80.xx řadě tady na fórum zmiňoval.Citace:
Původně odeslal Masster
Tak to sice chápu, ale nikdy jsem to netvrdil. Psal jsem, že vývojáři zoptimalizovali FEAR (při přechodu z dema na plnou verzi) pro NV, ale na ATi se vykašlali.Citace:
Původně odeslal Masster
Achjo...vsichni co jen trosku vidi do kumstu musi uznat, ze X1800 je lepsi...nehlede na FEAR, ktery je jeste spatne optimalizovan a navic ani nevyuziva DFC (Dynamic Branching), protoze to neni ani DirectX 9.0c hra..ale to jen tak btw. Kdyby tomu tak bylo, tak bys teprva videl ficak, protoze ati ma az trikrat efektivnejsi DFC diky dispatch procesoru...kdyby nebyli programatori lina ho*ada, coz sami priznavaji, tak bychom byli nekde jinde.
To vas porad bavi tady flamovat jak mali ??? Aby flame byl aspon trochu konstrutivni, tak doporucuju trochu argumentu a min hadani...
K tomu sporu o optimalizacich. Jak to bylo s demem (at uz SP ci MP) nevim, ale vzhledem k tomu, ze je to TWIIMTBP hra, tak verim, ze NV uz moc drivery doladovat nemusela.
U finalu to je pak obdobne. Proste pokud vyvojari spolupracuji uzce s jednou firmou, resp. jednim typem HW, potom se ani nemusi moc prizpusobovat drivery, protoze hra uz je psana na dany HW vice/mene optimalne. Tim sem samozrejme nerekl, ze NV neoptimalizuje pro ruzne hry, delala to driv nez ATi (a z ATi ji kritizovali) dnes to delaji oba (krasne je to videt na NV SLI u FEARu).
A vubec nevim co vas zrovna FEAR tak vzrusuje, dyt je to jedna debilni hra, kterou uz stejne prakticky nikdo nehraje, pac ma totalne zpraseny kod a vlastne i hru samotnou :)
A vubec tydle ATIxNV flamy sem snad nepatri, se hadate fakt jak mali fakani...
Silne vyuziti DFC(Dynamic Flow Control alias Dynamic Branching) na dnesnim HW u vyvojaru nemuze nikdo ocekavat z ciste ekonomickych duvodu. Je dobre si uvedomit, ze DB je pouzitelne implementovany prave az na X1800. Kdyby tedy optimalizovali shadery na tento HW, potom by HODNE odpajeli i nove NV karty. To udelat nemuzou protoze NV ma v HighEnd segmentu nejvetsi podil a hra by tedy u vetsiny hracu sla pomalu. Ony vubec R520,R580atd. vyniknou az v dobe, kdy se hojne rozsiri SM3(ty dnesni implementace jsou vylozene nasilne z meho pohledu)Citace:
Původně odeslal Yngwie
neviem ci to tu uz bolo spominane, ale ze vraj ati zvysila cenu x1800xt na $600
http://theinquirer.net/?article=27524
Citace:
Původně odeslal theinquirer
První testy Catalyst 5.11 na X1800
Díky dobré výtěžnosti zvyšuje ATI oficiální frekvenci X1800XT:
625MHz -> 650MHz (jádro)
750MHz -> 775(1550)MHz (paměť)
http://www.hexus.net/content/item.php?item=3902Citace:
This ATi document - ATi RADEON ‘X1800 XT OC support’ - effectively advises that due to better than expected yields of its X1800 XT ASIC, ATi is guaranteeing that the clock frequencies can be raised from the original reference design VPU core frequency of 625MHz to 650MHz, and that it’s recommending that AIB partners wishing to ship products at this core frequency, should also increase the video memory clock by 25MHz from 750MHz to 775MHz.
Wow...
XTcko se mi zamlouva stale vic :) Uz se tesim na upgrade :wink:
Zajimavy krok, vyrobci musi mit ohromnou radost. Uz aby ty karty byly aspon k dostani.
když tohle zvládne i X1800XL, tak proč né XT, že :-) i když s tím chladičem co má defaultně XL to už fest topí :-)
tohle dělá druhý sapphire (asi) nakoplý.
Co vy na to? dělá to i při default voltáži a taktech grafiky
http://img454.imageshack.us/my.php?i...hot00202xx.jpg
http://img454.imageshack.us/my.php?i...hot00124er.jpg
http://img392.imageshack.us/img392/3...00014mi.th.jpg
EDIT.: a další sapphire v háji, třetímu člověku to dělalo pro změnu v Quake IV i na default taktech, takže radši nepoužívejte ten softík na přetaktování.
celkem slusne, mozna jenom nejsou dochytane ovladace. za celou dobu, co vlastnim radku osmistovku,.. jsem mel jenom jeden problem. doom3, spatne se vykresloval letajici prach (ve venkovnich pasazich),.. spravilo se to, nahranim novejsich ovladacu. pomalu, ale jiste se zacinam rozmyslet nat n7800. pokud i nadale, pretrvaji problemy s obrazem. neco je u ati spatne, muzeme doufat,.. ze se jedna jenom o softwarovou chybu.Citace:
Původně odeslal Spajdr
no CoD2 prubnu zítra a uvidíme, jestli mi to bude dělat taky.
EDIT.: ostatní co mají origo ATI, Connect3D a HIS tyto problémy nemají, všechny 4 karty co měly nějaký problém jsou všechny Sapphire.
uvazoval jsem nad sapphire,.. ale pokud je problemova? mas prehled o pouzitych pametech? slysel jsem ze msi, ma snad 2.0ns. potreboval bych vyrobce, kterej jde dobre pretocit. protoze jinak,.. x1800xl nema poradnej vykon.Citace:
Původně odeslal Spajdr
HIS i Sapphire mají 1.4, MSI má 2.0Citace:
Původně odeslal Sgt.Hicks
A connect3D má 1.6ns.
Tak mám další problém, v Mother Nature testu mi padají fps až na 22fps při pohledu z vody do dálky, s X800GTO2 jsem se pod 30fps nedostal, jediné co jsem změnil je nastavení pamětí v biosu a instalace SP2 :?
(13400 bodů v 3D Mark 03 při 600/1400)
AGP X1800 next month from Diamond
http://www.techspot.com/news/19395-d...x1800-agp.htmlCitace:
AGP mainboard users have felt left out by Nvidia not offering their 7800GT or GTX cards in AGP format. Next ATI promised a AGP version of the X1800 series but those plans where cancelled, however now Diamond Multimedia have made available a very nice graphicscard on their site, namely a X1800 in both AGP and PCIe version, availability is listed as November.
Spajdr : Nechces si usetrit trapeni a koupit nV? ;D
Předpokládám, že hodně lidí má ty Sapphire ze zahraničí. V DE je totiž Sapphire jako hlavní, HIS, CLUB3D apod. tam nejsou tak známéCitace:
Původně odeslal Spajdr
Asi by to vážně bylo lepší.Citace:
Původně odeslal Masster
No od Tebe No-X bych to teda nečekal :-)Citace:
Původně odeslal no-X
btw. tohle je na 99% SW chyba
teď už to vím, dělá to více lidem. :-)Citace:
Původně odeslal no-X
Mimochodem automatické zjišťování frekvence v záložce overdrive funguje asi tak, že to zapneš a restart PC, gogo ATI :lol: :roll:
Hmm, na OverDrive si taky stěžuje víc lidí :? Holt Catalyst 5.11 tak nějak nejsou úplně tip-ťop :roll: Vážně nechceš přejít k nVidii... S3, XGI nebo podobně?
Neser :evil:Citace:
Původně odeslal no-X
Ale kdyby se našel někdo kdo by mi nabídl GTX, tak bych si možná dal říct, rozhodně reinstall windows pomohl, výkon je zpět ;D
Spajdre, zazalohuj BIOS toho HISu a posli mi ho pls ... Jo a existuje uz nejaky flasher abych ho tam mohl nahrat? Diky
spajdre, za 15kk v CC maji MSI 7800gtx 8-) 8-) zeptej se pindourecka jak mu pekne slape....
To je za to, že jsem ti nedal toho Zalmana z GTO2, nech mě bejt, nebo tě Spajdr zbouchá ;D :lol:Citace:
Původně odeslal paik
Karta mi maká skvěle. Jsem jak malej harant, co dostal novou hračku...
To danikd: to jsi měl zatracený štěstí na kus.
To spajdr: na toto bych já osobně už neměl nervy..takže tě docela obdivuju. BTW: kdyby sis to s nvidií přecijen rozmyslel, tak galaxy a gainward prodávají GTXka už za cenu lehce nad 13k.
Netuším, ale zálohu si udělám a přes co udělat zálohu vlastně? ;DCitace:
Původně odeslal danikd
Meridius : no říkám, kdyby někdo nabídl 7800GTX za tu moji, tak do toho asi jdu, ještě jsem HIS netrápil, uvidíme kam až půjde nataktovat.