M.K. myslel, ze mu to ma tolko dat na defaultnom napeti :wink:
Printable View
M.K. myslel, ze mu to ma tolko dat na defaultnom napeti :wink:
no nekecej, vis ja jen rikam to ze nechapu proc sou ted vsichni prekvapeni kdyz sem jim to rikal od zacatku, budou kusy ktery daj neco kolem 3Ghz na high-end vzduchu/vode ale tech bude tak malo ze . . .Citace:
Původně odeslal riose
NO ja myslim ze oproti taktovatelnosti dnesnych winchestrov je to dost vpoho ... myslim tych 2700MHZ pri 1,52V
A presne ako pisal elemeNt .. nechapem, ze preco od toho cakate zazraky.
Uvidime, je potreba mit nejaky referencni pocet kusu na vyvozovani zaveru. Ja bych pockal az to bude rozsirene a pak bych delal zavery..Citace:
Původně odeslal elemeNt
Takže moje první testy -
A3000+ Venice, Epox 9NPA+Ultra, real 1,48V, 2700Mhz, 300Htt, CL2,5-4-4-8-1T ( hura, konečně 1T při 600Mhz )
ověřím stabiltu :)
Pak se postni Prime :)Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
Škoda, že nemám ani freezer ani CNPS7000-CU :( Snad to uchladímCitace:
Původně odeslal elemeNt
Box staci na 2.7Ghz@1.5V jen tam hod lepsi pastuCitace:
už teď to má bez zátěže s Ultra 64 45C bez zátěžeCitace:
Původně odeslal elemeNt
to je celkom dost nie? ??? ja mam pri 1.55 s boxom 48-49 zataz, tu origo zvejku treba dat prec :!:
//edit samozrejme winnie
to že Epox vždy hlásil o cca 8C více, to jsem zvyklý, ale i tak se mi to zdá dostCitace:
Původně odeslal tomase
pokud na tom chladici udrzis prst neni co resit
chlape to jsem tam toho smajla dával víceméně kvůli tobě :lol: - žádný velký očekávání jsem neměl, určitě ne 3G co tady furt plácáš, to je snad každýmu jasný, že to nedáCitace:
Původně odeslal elemeNt
Jinak jsem tady měl Winchestra, kterej na default Vcore šel na 2600 i víc, tak proč by nemohl jít dobrej Venice na 2700, že ???
2Radim - Testni to v Prime95, to hodí chybu za pár minut i když S-PI 32M proběhne v pohodě
Hm, muj epox nedá stabilně 300 :( Ani 300*8, přitom 285*9 je stable. Ach jo. zítra mi dorazí DFI Ultra-D, pak uvidímeCitace:
Původně odeslal M.K.
mas novej bios s podporou venice? jestli ne rozbehne se to aspon tak s tim starym abych mohl flashnout bios?Citace:
Ano, poslední BIOS. Netestoval jsem to bez nějCitace:
Původně odeslal Pavlis
takze se taky pridam, dneska mi prisel milašek - co tedka testuju 2400Mhz na default voltazi jel 18 minut v prime a pak padl. tak sem ted nahodil 1.45V a 2450Mhz a uvidi se jak to pujde. Jinak je to 3200+.
ak nepojde min. 2700 tak to sem ani nepostuj ;DCitace:
Původně odeslal Vlask
Kazdymu to nemuze jet 2700 - to byste se pak nemeli cim chlubit, protoze ty 3000 sou jen zboznym pranim ;DCitace:
Původně odeslal tomase
Mne bude bohate stacit 2500Mhz, jinak na tech 2450 a 1.45V to zdechlo po 21 minutach, na 2500Mhz a 1.5V to zdechlo po 10 minutach, tak ted 1.52V a 2500Mhz, ale jak se na to tak divam tak mi slusne lita napeti CPU mezi 1.49 a 1.52V, jestli to nebude tim. Ze uz by 350W fortron nestacil?
Ono ani ta tvoja Abit AX8 Via KT890 nie je nejaky zazrak na OC ..Citace:
Původně odeslal Vlask
CBBLE je slaba seri Venice. davaj v prumeru 2500
ABBLE a LBBLE je ta lepsi. v prumeru tak 2700 zatim
u Abitu zalezi kus od kusu nekdy jede i na 320... ale ja teda ne ;)
stejne na ,,FSB,, nezaleziCitace:
Původně odeslal Vinc Black
A64 jsou pouze o vysledne frekvenci CPU
ee, fortron v poho staci spis je to deskouCitace:
Původně odeslal Vlask
mam takovej dotaz. mam desku ABIT fatal1ty AN8 a dneska sem nasel na strankach abitu novej bios 1.3 a je u neho napsany tohle> Add AMD Rev. E CPU support.
znamenato, ze uz podporuje jadro venice? nevyznam se v tech revizich :oops:
Dle nadpisu toho threadu to bude revize E-Venice :idea: :mweheh:Citace:
Původně odeslal dexxnarsil
;D kua sem si toho nevsim sem holt slepejs ;D :lol: :oops:
Tak jsem vcera jen narychlo zkusit ho nataktit a docela to jde, ale zas tak dobry to neni, nemel jsem cas zkoumat a nastavovat a odladovat ale:
z defaultni frekvence 9*200=1800 mi bezel v pohode na 9*248=2232
Coz docela jde...
Citace:
Původně odeslal Neo
tk tohle uz je trochu prehnane :) Sakra lidi delejte s tema procakama neco, kdyz to neda na default alespon 2,5 tak bych tady nekazil pruzkum.
Mno konec srandy, zatim teda trochu zklamani i bez toho, ze bych neco ocekaval
To ti pobezi vetsina CBBID :)Citace:
Původně odeslal Neo
takze prave jsem zacal testovat... (3200+)
Rovnou jsem vyhodil jednu ramku, takze 512MB v single CH.
zatim 10x250 - 1,39V
SuperPI OK, Prime 4min - pak jsem ho ukoncil rucne! - nechci cekat
...... jedeme dale
tak momentalne 10x270 pri 1,55V - ITE meri 1,5real, LTD tusimze 2x??
SuperPI OK, prime zatim jeste bezi (inspace) ...
.... ale pametem se nechce :( jedu na 512single pri 3-4-4-8 2T a delicka na DDR340 :evil:
edit: nemeli by Náhodou certifikovany ddr500 dual kit bezet na 250MHz na 1T pri casovani udavanem vyrobcem :!: Nejak se jim nechce...
- pomuze nejaky jiny bios?? (mam 3.10-2beta)
vis ja bych se kouknul kdy byli certifikovany prtze ty mas asi d43 ty na A64 moc dobre nejedou, na intelu ti pojedou na @260Mhz v poho ale na A64 je to neco jinyho ;)Citace:
Původně odeslal epidot
nepomohl by treba nejaky jiny bios od oskara Wu ?
edit: pomohl :) 414-3 ;D , jinak to je ADA3200DAA4BP - LBBLE 0516EPGW
ee, zkus 414-2 ale myslim ze ti to moc nepomuzeCitace:
Původně odeslal epidot
ja uz tu venice taky mam, presne 3000+ LBBLE 0516EPBW.. zadny rychly OC ale nebude. pudu asi krok po kroku.
myslite si, ze se vyplati prodat moji plotnu+procak(viz popiska)? koupit a64 s jadrem venice (3000+,3200+) a doufat,.. ze se me podari dostat na trosku slusne frekvence. ptam se, protoze si nemuzu dovolit koupit pci-e grafiku, takze mam silne omezenej vyber zakladovek pro s939 s AGP (jedinej chipset, ktery snad prichazi v uvahu je nForce3-ultra). rad bych nejakou DFI LP s nForce4,.. ale takhle nevim (pokud mate nejakej tip, sem s nim). mockrat dekuji (omlouvam se, vim ze to sem moc nepatri).
Mno, takže zatím testuji svůj první Venice 3000+ a popravdě řečeno dosti zklamání - na 2,6GHz (289x9) jsem na stabilní chod musel přidat 0,025V oproti svému Winchesteru 3200+, takže teď jedu na 1,425V...
Další překvapení je, že podle Everestu mi s "novým vylepšeným" řadičem klesla propustnost o 25% z cca. 8000Mb/s na 6000Mb/s a to už je nic moc... :? Samozřejmě, že pak jsou paměti stabilnější a jdou časovat výš, když je ten řadič takhle šetří...
ja jsem celkem spokojen - LBBLE 0516EPBW 3000+ Venice me pri 1,52 na 2,686 projde PRIME v klidu 3 hodiny ( vic nezkousim, chci poslouchat muziku a ne cumet na prime ;D ), ale na rovnych 2700Mhz neee :-( Vim rozdil minimalni, ale mohlo byt krasne cisilko ... takze brzo asi pujde ... :) Zvednuti napeti nad 1,53 klasika nepomaha. Mimochodem ted jedu v poho na 335 HTT a ten Asus zvlada mnohem vice ... ale jak je znamo na HTT VUBEC nezalezi, pouze na vysledne frekvenci CPU. ja na 335 jedu kvuli pametem ... pristy tyden mozna testnu jeste jeden kousek, tak dam vedet.
D
Kua tak uz mam 2 dny doma 3200+ LBBLE a nemuzu ho testnout neb cekam do pondelka na desku. Tak tu jen slintam. Jen dodam ze jestli nedam 2,7g jdu se zastrelit ;D
zalezi na kousku, dnes jsem vymacknul 10x280 az pri 1,63V ale neni primestable.... jeste budu hodne ladit.
pristi kousek cekam alespon 2750 :) To je sport co ? Jsme fakt asi prdli, ze do toho davame takovejch prachu :D Sef se me vzdycky v praci smeje ... " 1Gb pameti za 6k v nakupu ?" :oops: " Nu coz drahy konicek, ale konicek ...
Edit : Jdu take neco investovat jinam ... treba do vina ... nebo ze by pivecko ... nevim nevim ... kazdopadne doutniky uz mam koupene 8-) ( retka uz pres rok nemuzu ;D )
tak sem si dneska taky poridil Venice ;D a zkousel taktit do 2550Mhz jel na default vcore pak uz chtel 1.5V. zatim sem se dostal na 2700Mhz v primu testovano jen 15 minut neni vice casu,musim si ho nekdy udelat :D
Nemate niekto skusenosti s Venice na MSI K8N Neo2 Platinum?
Neviete ci sa Venice predava uz bezne v SR, napr. v Ageme?
Za cca 2 tyzdne idem do A64 tak ci uz sa Venice predava bezne alebo ci ho treba este zhanat?
re: ace
mame podobny problem,.. koukam ze mas taky jednu z lepsich grafaren a premyslis nad upgradem s939 s AGP. napada te i jina deska, krome neo2? (kuprikladu epox?). chtel bych prejit ze s754, ale vyber je opravdu na dost ubohe urovni.
Lanparty UT nF3 Ultra-DCitace:
Původně odeslal Sgt.Hicks
http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=62149
http://www.hardwareasylum.com/forums...?p=430#post430
Citace:
Původně odeslal OCZ
To vypada dobre, otazka je jak to bude s dostupnosti. Vzal bych ji, protoze do PCI-E se mi nechce.
re: OCZ
mockrat dik,.. mas prosim predstavu, kde bych se mel po takoveto desce poptat? nevypada to,.. ze se jedna o nejaky masivne dostupny kousek (nemohl jsem se dohledat ani na ofic. strankach).
Napis Radimovi a uz to CSS nehraj lamis to :)Citace:
re: elemeNt
*5let CS-ka, to uz hranici s nejakou dusevni chorobou. i kdyz, zase tak hroznej nejsem (nekdy se me i vcelku zadari).
**radima? bohuzel neznam,.. kdo by to mel byt?
http://4um.ocguru.cz/profile.php?mode=viewprofile&u=385Citace:
www.rsc-computers.cz
a Venice uz jede v kompu. zatim default, chvili ji necham :) a taky musim vycistit vodnika od ras. pak zacnu testit
no u mna sa to vyvijalo cez viac faz...Citace:
najprv som si robil podrobny prieskum a vyberal som z Abit AV8, Epox 9NDA3+, Gigabyte GA-K8NS Ultra-939, MSI K8N Neo2 Platinum
kazda ma nejake muchy ale nakoniec som si vybral epox, dostupnost bola ale biedna (sofos)
nedavno som mal moznost vyskusat tu msi (+winchester) a bol som spokojny a vlastna skusenost je lepsia ako teorie/praxe z webu
potom som sa nato vykaslal a nechcel som ist do a64 vobec (male rozdiely vo vysokom rozliseni a detailoch)
teraz ale idem skladat kancelarske pc pre rodicov tak im posuniem moju mb a cpu (im to bude bohate stacit, este to podtaktujem) a sebe zobebriem a64
nevidim v sucasnoti v pci-e ziadnu vyhodu oproti agp a kym bude ta "strasne blizka" buducnost tak ubehne vela casu a bude sa menit mb kvoli novemu cpu apod.
tak to sem zvědavy
postupujeme... :-) 8x340 = 2720 (1,552V cpuZ) - 35minut prime stable pak jsem to rucne ukoncil, nechci cekat ;D
To fakt netusim :-) nehral jsi(hrajes) UT2004 ?Citace:
re: OCZ
2/3 roku 2004, byl jsem chvili CL prevazne ONS klanu nU (national unit). zacal jsem na ONS a postupem casu jsem presel (na DM a TDM). ted uz jsem dlouho nehral (hlavne nemam instalacni CD-a). casto jsem hraval na gamezone. znam te,... ?
a veselo pokracujeme v OT :roll:, kde nakupujete rohliky? :roll: mISHAaaaa kde siiiii :roll:
re: MadCa
omlouvam se, ted uz jenom k tematu, ok?
Myslim že by nebylo špatné zavést takový jakýsi porovnání max STABLE OC Winchester vs Venice, aby se vědělo o kolik je VENICE v průměru lepší...a dalo se podle toho odvozovat jestli se vyplatí přechod...a podobně.
ja myslim, ze prechod se vyplati pouze v tom pripade, ze dosahnes minimalne o 500Mhz vic(tj. 2400=>2900)Citace:
Původně odeslal Boin
i tak je to jenom o vetsich vysledcich v sandre a superPi
na grafice ti to moc neprida
Rekl bych ze kazdy komu jede procak na 2500Mhz a vic tak nema cenu na venice prechazet, pokud uz tak bych chvili pockal az zlevni SD
taky by zajimalo, porovnani venice vs winchester (max. frekvence:stabilite)
to je dost těžký, některý W šli moc dobře, některý ne. Venice se moc nevyplatí. Oproti týdnu 48 na 100% ne ;DCitace:
Mám tady W 0448 co jde na 2650 a Venice mi jde na 2700
co jsem měl 0448 tak kromě jednoho šli všechny výrazně víc jak 2600
nejmíň mi šel Winnie na cca 2500, takže se určitě nevyplatí (pokud někdo nemá vyloženě špatnej kus) přecházet
souhlasím s tím, že by se vyplatilo až tak 500+Mz rozdíl, čož asi těžko někdo bude mít (zatím)
Lidi, zkoušeli jste porovnávat paměťovou propustnost?
Máte taky takový pokles v Everestu jako já oproti Winchesteru?
*jak tak procitam, spis se pomalu priklanim k winchesteru.
**predpokladam, ze se vyplati investovat 1500kc do modelu 3200 s 10x nasobicem. predpokladam spravne?
podla mna:Citace:
a) usetrim na procaku (3000+) - ak ma OC potencial potrebujem drahsiu dosku ktora zvlabne vysoke HTT
b) usetrim na doske a vrazim do procaku 3200+
ale asi sa viac oplati ten 3200+
jj, já teda jo :roll:Citace:
Původně odeslal Darth Maul
to je teda dobrý, že mám propustnost menší s Venice 2700 než s Winchestrem na 2600 :cry: :evil:
a nemuze to byt nevyladenosti biosu? mozna treba pockat na dalsi biosyCitace:
Původně odeslal M.K.
o kolik je ta propustnost mensi??
A čím to je?? :?:Citace:
Původně odeslal M.K.
koukam ze venice je nafouknuta bublina, mam za to, ze winchestery zustavaj neprekonany, mozna az amd za par mesicu "vychyta" vyrobni procesy, pujde to lip, ale do ty doby bych urcite z winchestera neprechazel, zvlast ne z dobrejch kousku (darth maul a spol.)
koukam ze venice je nafouknuta bublina, mam za to, ze winchestery zustavaj neprekonany, mozna az amd za par mesicu "vychyta" vyrobni procesy, pujde to lip, ale do ty doby bych urcite z winchestera neprechazel, zvlast ne z dobrejch kousku (darth maul a spol.)
Já bych řekl, že to je ten "vylepšený" paměťový řadič - prostě mu nasadili konzervativnější práci s pamětí a tím dosáhli fíčur jako je stabilita a 1T na 4 modulech... bohužel, za cenu propustnosti... :?Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
U mě propustnost -25% na stejném nastavení... :evil:
slabu priepustnost mozem potvrdit, trochu som to nechapal ked som to meral ale zjavne je to tak :-O 5848/2023 vs 4377/1940 pri 400 2-2-2-6-1T an8 fatal1ty 3500+ win vs 3000+ ven ....
Zkoušel tady někdo osazovat DFI LAN PARTY (Nf4) + Venice a obsadit všechny paměťové sloty? Popřípadě funkčnost...OC 2 a 4 moduly.
budu to zkoušet v úterý, tak ti dám vědětCitace:
Původně odeslal Boin
Tak to ja radsej zostanem u mojeho Winchestra. Ziadny upgrade sa nekona - skoda :|
kua, nejak nemuzu donutit moje mushkiny aby bezely 1:1 s fsb 300 pri 2,5-4-4-8 na 2,84V . . . nebo po nich chci uz moc ?????????
--------
2x512 + 2x512 taky zkusim, ale moc od toho necekam . . .
A k čemu potřebujete propustnost pamětí ??? je to nepříjemný že je to menší ale to je jediná věc kterou neměřim. :-) hlavně že to dá vyšší frekvence. A pro spoustu lidí je to taky výhoda že dokáže lepe pracovat se 4mi moduly na 2GB RAM a to sou myslim důležitejší věci než propustnost pamětí kterou nikde nevidíte.
k cemu potrebujeme PROPUSTNOST??????ja mam za to ze to je smysl cely 64ky, ta tvoje nedulezita propustnost, protoze jestli sis nevsim, tak a64w na 2,4 ghz nakope zadek xpcku, i kdyby bezel na 2,8ghz, jen tak pro vysvetlenou ;DCitace:
Původně odeslal aless
Ja bych bejt vami vyzkousel winnie a venice na stejnym kompu v 3DMark 01.
Tady bych to pochopil, chybí megahertze. Ale nechápu, jak dokážete vyrazit s 2T na 300 vyrazit z Winchestera 8GB/s ? já z něj dostal při 305 a 2T cca 7200MB/s, s Venice na 285 1T 7234MB/s. PoraďteCitace:
Původně odeslal MadCap
8GBB @300Mhz 2T je blbost a nezapominejte prostupnost u A64 je silne zavisla na taktu procak, treba ja mam 8050MB @300Mhz 1T @2.7Ghz, kdybych ten procak mel @3.45-3.5Ghz tak mam neco kolem 9100-9200MBCitace:
Citace:
Původně odeslal epidot
tak tenhle problem s muchama DDR550 mam taky :evil:
U DFI si musis pohrat s casovanim ;)Citace:
Původně odeslal epidot
nie, rozdiel medzi 3500+ a FX-55 je skoro nic ;) takze nemoze byt taky masivny medzi tym co som sem napisalCitace:
zkuste porovnat jakej vliv ma zmenseni propustnosti na rychlost enkodovani videa do Xvidu a MPEG-2
to jo hraju si jako o zivot, ale zasadni uspech jsem nezaznamenal :( na netu je hodne metodickych postupu jak nastavit pameti, ale nektere se dost lisi..... no nic, budu hledat daleCitace:
Původně odeslal elemeNt
Citace:
Původně odeslal epidot
ja mam zase Abit fatal1ty a taky porad si s tim casovani hraju, ale uspech zadnej
ja jsem si hral s casovanim pameti mesic!! minimalne, porad jsem nebyl schopnej to vyladit
add venice: ta propustnost je velka skoda, na vykonu asi fakt nejde poznat, ale potesi
ja stejne nebudu mit nikdy osazeny 4 ram moduly :-(
Ted jsem cetl recenzi na Techxxxx, uz nevim kde a vypada to, ze Venice TAKY NEURADI 4XDIMM - oficialne ..... Kreteni.
Ze bych si poprve v zivote koupil intel ??? :-)
Skoro bych počkal na nové biosy, třeba se pochlapí...Citace:
Původně odeslal svaca
Jinak pokud Venice ztrácí v propustnosti pár procent, proč nezůstat u Winchestera a čekat třeba na San Diego..?
Ja newim ale muj winnie da 4 ramky @400Mhz 2T bez problemu
prave to 2T tam neni pekne ....Citace:
Původně odeslal elemeNt
SD je natom s priepustnostou tak ist ok je natom Venice ... takze sa oplati cakat len kvoli OC :? :wink:Citace:
Původně odeslal Tantalos
No jo, jak ktera sestava a jak kde ....Citace:
Původně odeslal elemeNt
Ale offico nic ....
No, jak to tu pročítám, San Diego to také nezachrání, mám ho, konkrétně 3700+ a také se s ním nemohu domluvit, myslím,že celkově je problém s BIOSy, dle mého soudu neodzkoušené a narychlo napsané....zkrátka a dobře neodladěné, z mého pophledu zatím zklamáníCitace:
Původně odeslal Tantalos
Venice i SD, jsou zatím dost nová jádra. Budu optimista a počkám na nové biosy...
Tak everest je pěkná haluz 8200 -> 6200 MB/s :eek:
v Sandře je rozdíl cca 300MB/s
zkoušel jsem 4x 512MB
přidal jsem 2 moduly a PC nešlo zapnout -> clear cmos -> aspoň naběhlo, ale po nastavení pamětí na 600DDR zase ani nenajelo :-(
Víc si s tím asi hrát nebudu, protože to pro mě nemá význam
Pokud se nemylim tak AMD u Venice jen zarucuje 4 moduly @400Mhz a pritom neuvadi jestli 1T nebo 2T, muzes sem hodit link kde pisou ze je to 1T plsCitace:
Původně odeslal MadCap