Viete plus minus napisat aka je bezpecna teplota cipsetu? Akosi som bud zle hladal...resp. neviem to najst. Mne sa aktualne splha na 49C, pricom mam vypnutu auto regulaciu a nahodenu manualnu, kde mi toci vetrak na 3600 ot. co je relativne tiche.
Printable View
Viete plus minus napisat aka je bezpecna teplota cipsetu? Akosi som bud zle hladal...resp. neviem to najst. Mne sa aktualne splha na 49C, pricom mam vypnutu auto regulaciu a nahodenu manualnu, kde mi toci vetrak na 3600 ot. co je relativne tiche.
gabo plus minus nevim ale ...
vychazim z prednastvenych hodnot v Smartguardian - to je ten sw co je na instalacnim cd - tam se ma full vykon vetraku spustit pri 45 stupnich ...ale v biosu mas taky prednastavene hodnoty a kdyz jsem se koukal tak tam bylo 55 stupnu :?:
cili bych rekl ze cokoliv pod 55 stupnu je v poho :wink: a nad ti nereknu - kdyz si Pirs poridil take tuhle desku a vymysleli jsme chlazeni, tak jsme tehdy patrali a nevypatrali - mozna ted nekdo to uvedl
Prave dopisujem recenziu / test dosky - bude hutny. Snad zajtra vecer ho nahodim.
Tak jsem vcera rozchodil DFI NF4 Ultra + A64 Venice + Leadtek 6600GT. Mel bych par dotazu prosim
1) Mam 2x 512MB 400MHz RAM jedna Kingston a jedna A-data. Spolu ty pameti proste nejdou. Deska se v jakekoli kombinaci zastavi na 3 led pred testem RAM. Pokud si pujcim bratrovu Kingston tak mi to jede i v dualu. To musim mit pameti od stejneho vyrobce? Pomuze novy bios ?
2) Par dotazu na nastaveni pri OC. Jak se v biosu jmenuje napeti pro mem radic? Pokud to chapu tak
2.6V je ram
1.4V CPU
pak je tam ale jeste neco pod CPU. Ohrozuji napetim na pametech jeste neco jineho ? Muzu jet na 3V jako s AMD XP ?
3) frekvence PCIE je 100. Meni se se zmenou FSB? Nebo je pevne zamcena?
Dik za odpovedi na me lama dotazy
Ad1) nejen od stejného výrobce, ale i stejný typ, nejlépe, pokud možno tzv. dual kit (čili 2x256MB, 2x512MB, popř. 2x1GB)Citace:
Původně odeslal JOHN
Ad2) Vdimm je napětí pro paměti, v BIOSu DFI je označeno jako DRAM Voltage Control, toto napětí by nemělo překročit 2.9V (viz upozornění AMD o možnosti poškození procesoru).
Ad3) Fce PCIe není na změně FSB závislá. Pro graf. karty nVidia ji nech na 100MHz, u starších BIOSů někdo doporučuje 101MHz, u ATI 105MHz
Dekuju moc. Jeste jeden dotaz. HTT frkvence je FSB x Násobek HTT(tedy 5, 4,3,2,1) ?
A vlastne druhy. V DFI FAQ. je napsano nastavit sirku zbernice z tech 4096 na 128bit coz je realna sirka me 6600GT TDH? To pomuze vykonu nebo stabilite?
Fakt diky
prvni dotaz je presne jak pisesCitace:
Původně odeslal JOHN
ale na HTT vubec nezalezi, je jedno jestli je 1200, nebo 900
rozdil ve vykonu=0
nastavit spravne sirku sbernice pomaha ke stabilite PC
Jeste dotazek
CPU VID mam 1.4V to je proc
CPU VID special mam auto co to je ?
LTD voltage 1.20V co to je ?
Chip set 1.50 V vim napajeni chipsetu
Kam az mohu posunout jednotlivy napeti. Nebo spis pri zvedani FSB nad 240 musim zvedat i tato napeti ? (CPU VID je mi jasny ze musim) A pokud ano kolik je rozumne maximum
Dikes
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=78795Citace:
Původně odeslal JOHN
vřele doporučuju
jinak už mi běží paměti v dualu , zved sem napětí z těch 2,6 na 2,8 (asi 2,85V real) no a poho ;D
Nějak nerozumím, co doporučuješ... :oops:
CPU VID dej na max.(1.55V)Citace:
Původně odeslal JOHN
CPU VID special=>to je % navyseni voltaze(napr.: 1.45x110%=1,595V)
max poustej do CPU 1.65V real
LTD dej na 1.4, mozna ti to pojede i na nizssim napeti
nepoznal jsem rozdil ve stabilite
Jo diky vsem. Za vasi pomoci a take z linku v prispevku nahore jsem to pracne nastudoval. Trapi me pameti. Na stary desce viz podpis jely vpoho na 210 pri cas 2.5 pri 3V. Tady mi jedou sotva na cas 3 pri 200 a 2.8V. Jak uz jsem vypozoroval pokud je FSB jine nez takt pameti vykon jde dost dolu. Existuje nejaky pomer FSB/MEM pri kterem je to lepsi (krome 1:1 samozrejme)
ja jsem zadnej problem u delicky nezaznamenal(ted myslim snizeni vykonu na pametech)Citace:
Původně odeslal JOHN
ty mas uz venice, ze?
ze by se AMD vracelo zase jako u soc.A, ze vykon na pametech je nejvetsi, kdyz je delicka na 1:1?
Jasne mam Venice. Zatim jsem testil jen 3DM05 a tam je skoro jedno jak mam procak jetli 2G nebo 2.6G ale na na zmenu FSB to posloucha mnohem lip. Chapu ze je tohle samozrejmy. V realnem pouziti treba hrach asi takt procu znat bude.
ten FAQ dfi nie? ???Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Keby si si precital ten FAQ tak by si vedel, ze o tychto veciach sa tam nepise :wink: (myslim to naco sa pytal JOHN)Citace:
Původně odeslal tomase
a kdyby sis to precital ty, tak bys vede, ze to obsahuje odakazy na stranky (fora) , kde se toho píše tunyCitace:
Původně odeslal janko_hrasko
To Jakub:
vymontovali mi ten zvukový modul a poslali to ve čtvrtek svýmu distributorovi, takže teďka čekám, jak to dopadne. Z DFI mi poslali uklidňující mejl:
"Dobrý den,
Omlouvám se za nevyžádáný mejl, ale jakmile modul dorazí k nám bude Vám vyměněn a odeslán zpět.
S pozdravem
Miroslav Petr
Technical support RIDEA distribution s.r.o.
+420603 53 77 25
www.dfi.cz
www.ridea.cz
www.dexlan.cz"
Jak to nakonec dopadne napíšu. Teďka jsem si půjčil od kemoša starší zvukovku a zkusím tu čekací dobu nějak překlenout. 8-)
Jeste jeden dotazek. Na puvodnim XP jsem mel Gigabyte chladic viz. podpis. Ma v baleni i sponu na A64. Pekne by tam i sel ale ma takove 4 pacicky do stran a ty jsou o cca 0,5mm vetsi nez ohradka kolem prociku. Narvat by to tam slo ale roztahla by se ohradka a asi by to tlacilo chladic z prociku. Samozrejme to jde ubrousit ale setkal se stim nekdo? Ja kvuli tomu zatim jedu box
Dik
S Rideou nebude problem .... su dost v pohode. Recenzia by uz bola vonku ale mam problem so systemom akosi mi nechce nahodit clanok do db.
JO tak mi to najdi na niektorom tom odkaze kde je nieco otom zrozumitelne pisane (otom, naco sa pytal JHON) ..Citace:
Původně odeslal Erda
Citace:
What LDT Voltage should I use?Citace:
CPU VID mam 1.4V to je proc
CPU VID special mam auto co to je ?
LTD voltage 1.20V co to je ?
Chip set 1.50 V vim napajeni chipsetu
Kam az mohu posunout jednotlivy napeti. Nebo spis pri zvedani FSB nad 240 musim zvedat i tato napeti ? (CPU VID je mi jasny ze musim) A pokud ano kolik je rozumne maximum
Start with stock voltages (1.2v) and only increase if you need to.
What voltage should I run my chipset at?
Start with stock voltages (1.5v) and only increase if you need to.
For example, in DFI NF4 boards you can set vcore up to 1.55v via CPU VID control. If you set CPU Special VID control to "Above VID * 104%" you theorectically will get 1.55 + 4% = 1.612v vcore. Boards my undervolt, i.e. on DFI NF4 1.55 + 4% gives me 1.55-1.57v in windows.
There's a CPU VID Startup value on DFI NF4 boards too, I tend to just leave that as AUTO.
a kolik de dát maximum tak to je otázka bud CPU čili sekce AMD a pokud de o paměti tak šup do sekce PAMETI :roll:
jiank ještě sem hodím vobrázky , kde je vidět kde se měří jaké napětí na desce :
Vcore : http://img8.exs.cx/my.php?loc=img8&i...repoint3nw.png
Vmem : http://img8.exs.cx/my.php?loc=img8&i...empoint7fa.png
Mam dotazek. Mam Venice a zatim original bios. Ulozil jsem si ho pres Ntune. Je mozne ha pak sosnout z5 kvuli reklamaci ?
Sosnu novej bios jakej mam sosnout?
A instalujete to pres ntune ? Pokud ano jsou tam 3 zaskrtavatka
1)update boot block
2) clear cmos
3) automatic reboot
Potrebuju vubec s procesorem venice updatovat original bios ?
Hlavni duvod proc bych chtel upgradovat je ze se mi nejake veci (3dm05, lockon)obcas jakoby zastavi. Komp ale nevytuhne jen nejde nic delat a treba za 5s se vse zase rozbehne
jo je to mozny to tam dat z5 , ale reklamaci ti uznaj i s novým biosem..Citace:
Původně odeslal JOHN
sosni klidne ten nejnovejsi vo oskara
dělám to přes winflash
-klidně zaškrtni vše
omlouvam se ale jeste jeden lama dotaz
jak poznam kterej bios ?
Biosy z Oskarovy dílny, podpora CPU AMD Venice , San Diego a Cool'n'Quiet, verze 1 a 3 pro TCCD, 2 a 3 pro VX, BH-5 atd.
Pameti mam kingston hyper X 333
Tak recenzia je vonku ...citajte a postujte vase reakcie:
http://www.pretaktovanie.sk/modules....d&v=1116434858
To Rosak
Bojim se ze ti novy audio modul nepomuze. Mam tam tedka puceny od -Ja8k1- a zadny pokrok sem neudelal... ale ten muj mu jede na 100% takze je to jedine deskou :-( Holt DFI pude pryc :D
Gabo: Pěkná recenze, hodně rozsáhlá zato chválim. Na první straně sem si všim mušky že v tabulce parametrů nforce2 ultra 400 je uvedeno SATA který ale čipset neumí , musí být přidán přes přídavný řadič na desce. A taky bych asi neuváděl pojem FSB ale nahradil bych ho HT nebo HTT vypadá to líp , FSB je u A64 minulostí tak aby se nešířily bludy.
Vdaka...ten obrazok ako si mi to ušlo tak sa opsravedlnujem. No FSB...asi prilis velky zvyk z mojej strany. Predsa len to bol skok do niecoho uplne noveho :wink: ale pozmenim to.
zkouseli jste nekdo ten 5.10-1 az 3 bios?
je to v necem lepsi, krome jinyho cisla?
mám tam 5.10 -1 ale jako už delší dobu žádný zlepšení ohledně OC nepozoruju :-)Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
Hmmm, to je pěkný. Moc jsi mě nepotěšil. :oCitace:
Původně odeslal -Jakub-
Po žních půjde k Turkovi!
potom by me ale zajimalo v cem je zakopany pes.... ? vazne neudeal jsmenic jineho nez jen vymenil jeden karajan za druny, zapl a mrd... jede to bez njmensih problemu.... takze.. v cem by mohl byt problem.. vse dulezite je na tom modulu a tenm je ocividne bezproblemovy.. skousli jste novy bios?Citace:
Původně odeslal rosak
2Gabo: to s tou redukci je jeko fakt? heh mam ji ted v PC mam ji tahat ven? kde jsi to vycetl?
jo a jeste neco kde sehnat toto: http://www.pretaktovanie.sk/obr/dosk...mart_small.gif
toto - screen - je program - a je na instalacnim cedecku v adresari ITE - plny nazev je ITE Smart Guardian :wink:
gabo -moc pekne napsane, potesily mne tve pokusy s chlazenim, jen jedna prosba - nevim jestli tady nebo v chlazeni lidi chteli po maulovi, jak tam sedne zalman? jestli by maul nemel nejake fotky - a protoze ty to nafocene mas, jesli by ta fotka nemohla byt trochu vetsi
:oops: nejak jsme tam dal to smart speed a nevsim sem si toho diqCitace:
Původně odeslal short24
No fotky mozem dodat tusim su robene na plnom formate...chces to na mail niekde? A este jedna sa o tie so Zalmanom...hej?Citace:
Původně odeslal short24
n temer na 100% to tim modulem nebude a vyzdvihovat toho gigabyta nad DFI http://www.ocguru.cz/smileys/rofl.gifCitace:
Původně odeslal Ksatria
Nevím, co tím chce básník říci. Myslím, ale ,že k vyjadřování škodolibosti tenhle thread neslouží, navíc, když ani Ty nepatříš mezi nějaké odborníky a ptáš se tu kolikrát na věci obecně známé.Citace:
Původně odeslal Ksatria
Ma tu niekdo problem zo samovolnym restartovanim pocitaca ?
PS : pocitac je 12h primestable a memteststable :-( :roll:
Premazane OT prispevky Ksatriu. Len upozornenie aby si nemal Ban Forever...naozaj tu nikto nema zaujem citat podobne hlasky ako si postoval. Drz sa temy.
2 Janko Hrasko: no nemam s tym resetovanim problem.
2: JankoHraskoMě už to taky rockstable drží i v duálu :-)
sice mě to štve , že RAMek musím pouštět 2,8V (nastaveno) bios ukazuje až 2,89V ,no nic po víkendu si to proměřím Vmetrem , nějak se mi to furt nezdá...
že by těmhle TCCD chutnalo větší napětí ? (někdy mám pocit že sou to BH-5 :-) ) Má s tima kingstonama někdo podomné zkušenosti (week 02 , year 05) ?
tady taky zaden samovolny restart....
neni problem ve zdroji?
Z Ksatrie si nic nedělejte, to je můj bratránek. Kdyby nebyl o hlavu větší a o 30 kg těžší, tak to s ním vyřídím ručně. :evil:
Teď bude vychvalovat nějakýho Gigabyta, ale když to dotlačil dom, tak pořád brečel, že mu topí ten chipset, že si na něm dělá po ránu k snídani vajička.
Nový modul nepomohl, ani nový Bios, takže deska půjde na reklamačku.
ja problem se samovolnyma restartama nemam
pocitac mam prime stable, vsechny testy jedou, vsechno vypada normalne,
ale kdyz mam pustene PC treba 2 dny v kuse(bez restartu kvuli DC++) tak k nemu prijdu, zkontroluju maily, pustim nejaky aplikace(bsplayer,WMP,akrobat) tak se me kousne=>zatuhne obraz nehybe se ani mys
nevite v cem muze byt problem?
zrejme je aj 12 malo :?
Já jedu pi32M stable a to mi stačí :-) prime sem radši moc neskoušel. a ještě mi jede většinou UD takže procík na 100% . a žádnej problém s nestabilitou sem nezaznamenal. jedu 9x285 1.53V real s vodou. pohoda
:-) ...aby se v UD nedivily ze jim nekdo posila obcas spatne vypocitany vysledek vlivem OC ;D ...
prime bych si rozhodne zkusil a nemusi to byt ani 12h stable. Me to hodi chybu po 1h a 10min, 32M pi je OK 8,5x320 pri 1,55V podle CPU Z. Memtest ve woknech jsem ukoncil po 1000% pokryti a taky OK (2,68V ramky). Biosu a nastaveni jsem zkousel TUNY a nejlepsi u me je zakladni casovani rucne a vse ostatni AUTO :wink: a ramky mi vali stabilne.
takže jsem trochu testoval a vracim se k 4.14, při stejným nastavení je stabilní a s 5.10 už to hodí chybuCitace:
Původně odeslal M.K.
k jake 414 -1-2-3 ?Citace:
Původně odeslal M.K.
Mám s touto deskou celkem závažný problém.
Vše je stabilní,zkoušel jsem i taktovat a bez problému 280x9 Primestable.
Jenže už se mi asi 4x stalo,že jsem testoval paměti pomoci goldmemory a po restartu a snaze nabootovat z HDD Hitachi 160GB PATA mi to napsalo : Chyba pri nacítání operacního systému.
Prvně jsem si myslel,že jsem měl asi vysoké HT a došlo k poškození dat na HDD.Proto jsem zkusil opravu winXP pomoci konzoly,ale taky nepomohlo.Zkusil jsem tedy novou instalaci,ale taky nepomohlo.Pomohl až formát HDD.
Jenže další den mi to udělalo znova a nepomohl ani format.Nějakým zázrakem se mi to povedlo rozchodit až druhý den.Dneska jsem zkoušel ramky kolik dají a opět po restartu mi nejde nabootovat (stejná hláška).
Zkoušel jsem na HDD jak FAT32 tak i NTFS,ale nemá to vliv.Nepomůže ani nastavit v BIOSu vše na default.Zkoušel jsem taky odpojit DVD palírnu,ale taky nic.Víc už mě fakt nenapadá co bych mohl udělat.
Jen bych ještě podotknul,že pokud spustím instalaci winXP,jede vše ok,ale po zkopírování souborů a následném restartu skončím zase u stejné hlášky (a to ještě není instalace dokončena).
Nemáte někdo stejný problém nebo nevíte jak ho řešit :?:
to záleží na tom jaký má paměti , tuším , že 3 je pro samsungyCitace:
Původně odeslal epidot
-1 .. pre TCCDCitace:
Původně odeslal Erda
-2 .. pre UTT/BH-5
-3 .. pre oboje
Rekl bych, ze ty Vase samovolne restarty a i to tuhnuti bude pametma....
9NDA3+ +OCZ delala neco podobneho. EPoX KT600 + BH5 taky kdysi.
Proste memtest86 100 pro OK. Jenze Prime95 nebezelo ani jeden test pres 24 hodin (z tech tri), vzdy tak 8-12 a pak spadlo ... Mohlo by to byt i tim, ze overvolt procak ma malo stavy, tak to otestujte tak, ze nechte Vasi frekvenci HTT kterou mate a multiplikator snizte, na par dnu, at mu date cas ....
Ja jsem pak na KT600 dal OCZ a problemy zmizeli, NIKDY mi pocitac pak neselhal ...
Ted jsem dal kingmaxy do te 9NDA3+, jedou 250Mhz-CL2,5-4-4-8@2.8V (na 251 to pada jak svestky) a je to SUPER stabilni. Prime95 jelo ve vsech testech pres 48 hodin (dal me to nebavilo) a pocitac od te doby neudelal JEDINOU chybu. (a uz jsem i hral pres 12 hodn + prevadel video pres noc, atd)
Proste je to porad dokolecka ...
Ja mit doma pretaktovane PC, co OBCAS ztuhne, restartne se, tak bych ho VYHODIL z okna ....
Zkusím ještě dát ten HDD do jiného PC,abych zjistil jestli se opravu na HDD něco přepíše nebo je to jen deskou.V opravné konzoli jsem taky zkoušel příkazy fixboot a fixmbr,ale nepomohlo a hlášky zůstala,čili chyba bude někde jinde :?
EDIT:tak v jiném PC HDD taky nebootuje,ale nezobrazí se tam ani ta chyboví hláška,prostě jen bliká kurzor v levé horní části obrazovky.Ve woknech jsem zkusil HDD zkontrolovat a disk je v pořádku
používal jsem vždy 1ku pro TCCD, je to tak jak píše JankoCitace:
Původně odeslal epidot
Co jeste treba zkusit jeste jiny system ?? Treba w2k ???
Nebo ted na tomhle disku zkusit kopirovat VELKE soubory na Tve sestave pod linuxem (live distro), nebo do MBR zapsat LILO ??? Muze byt jen MBR dead na disku .... Kdyz instalujes ten system, je to jediny disk v pocitaci ???
Zkusil jsem vyměnit HDD za Seagate4GB a po 2 dnech se závada neprojevila a disk šlape a systém taky,ještě zkusím trošku poladit,ale vypadá to,že se jedná o nějakou nekompatibilitu u tohoto modelu HDD.
Nemáte někdo stejnou kombinaci ??? (DFI LP Ultra-D a Hitachi 160GB 7200ot. 8MB cache PATA)
Co viem boli len nejake problemy s SATA Maxtormi aj to len nejaka varka...opravene to bolo prepisanim firmware. O inych problemoch neviem.
Pokud jedu stabilně na nějaké konfiguraci,třeba 280x9 a nainstaluji winXP je to stabilní,jenže když začnu měnit fsb a poměry ram a jejich časování,už to spadne.K poškození dat na HDD ale nedojde!Jen musím disk znova naformatovat,jinak to nerozchodím (fixboot ani fixmbr nepomáhá).
Muzes skusit jine pameti ???Citace:
Původně odeslal Katoo
Nebo zkousel´s to jen s jednou pameti ?
ale tos řek blbě chlapče, stačí umět anglicky a kouknout semCitace:
http://www.techpowerup.com/articles/other/114
Jiné paměťi bohužel nemám,mám jen tyhle A-DATA 2x512MB DDR400 Dual channel Kit.S jednou pamětí jsem to zkoušel,ale dělá to taky.Citace:
Původně odeslal svaca
Je to podle mě tím HDD Hitachi,protože Seagate 4GB jede naprosto stabilně a nemám sebemenší problémy.Možná by pomohlo přepsat firmware na HDD :idea:
hmm a nebo se zas ty koukni sem ;DCitace:
Původně odeslal Erda
http://www.dfi-street.com/forum/show...9&page=1&pp=15
.....Not posted on the DFI yet.
As usual, Tccd for 414-1 and 3
UTT type for 441-2 or 3.....
koukám :?
no tak to někdo testněte ne :idea:
Měl bych jeden dotaz na majitele DFI Ultra-D.
Mám Ultra-D a 2x512MB DDR400 A-DATA CL 2.5 Zkoušel jsem,kolik dají paměti max. při synchro.Dostal jsem se až na 225FSB (450MHz) a SPD.
Pokud dám ale 280FSB a paměti nastavím na DDR266,měly by jet na 373MHz,sice jedou a projede i goldmemory(20 hodin),ale musím do nich pouštět už 2.9V. Na 300FSB a DDR266 (400MHz) se už paměti nechytají a nepomůže ani 3V a časování 3-4-4-8.
Zkoušel jsem i snižovat HT,zvyšovat napájení čipsetu i CPU,ale nepomáhá.
Prosím o nějakou radu.
P.S:zítra bych měl mít jiné paměti,tak to zkusím,ale zdá se mi divné,že při 300FSB a asynchro chodu pamětí je goldmemory nestabilní.
Prosim ta brzdi svoje hormony :!: Poprve niesom pre teba ziaden chlapecek a anglicky sa asi musis ucit ty. Ked uz trusis taku trapnu a testosteronovu spravu, tak si aspon over co pises :wink: A uz dlhsie pozorujem ze sa tu rozpisujes ako "board god" .. tak brzdi. Neber to ako narazku, ale ako radu .. inak si vysluzis nejaky pekny rank.Citace:
Původně odeslal Erda
V první řadě Ti takhle paměti jedou 360MHz.Citace:
Původně odeslal Katoo
V druhé řadě je podstatné, jaké jim dáváš časování - uvědom si, že pokud na DFI nastavíš auto, bere si BIOS hodnoty podle NASTAVENÉ frekvence. To znamená, že pokud dáš děličku jako DDR266, bude si BIOS načítat hodnoty pro FSB 133MHz a ty jsou určitě tak tvrdé, že na tom DDR360 nemůžou jet... :wink:
v době mého postu ten link fungoval , tak nevím proč se tu s tim ted voháníš... bylo tam napsáno
-1 .. pro obojí
-2 .. pre UTT/BH-5
-3 .. pro TCCD
a o mém ranku rozhodují jiní , tak nevím proč se tu s tim voháníš ;D
No protože způsob, jakým komunikuješ s okolím, začíná být mírně řečeno konfrontační a povýšenecký a Janko není jediný, kdo si toho všímá.Citace:
Původně odeslal Erda
Zkus ubrat plyn a ve svých konstruktivních postech být trochu méně osobní a negativní.
Pretoze keby si to napisal normalne tak by mi to bolo fuk. Ale v tvojom poviseneckom poste si mal narazky na moju AJ a oslovil si ma ako keby si ma poznal. Nie zeby to bolo nieco strasne, ale uz ma tvoje posty prestavaju bavit.Citace:
Původně odeslal Erda
Uz vies ?Citace:
Původně odeslal Erda
Jasně,to jsem taky pochopil,proto jsem nastavil paměti na 3-4-4-8 a pustil do nich 2.9V a stejně to na 300FSB a DDR266 nejelo :?Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Je to spíš o těch dalších hodnotách, které se na DFI nastavují u pamětí... :wink:
Tak bohužel,ani opsání všech hodnot a nastavení podle defaultu nepomohlo.Chyba bude asi někde jinde.
Treba se proste FAKT nesnesou, pockej na kingmax, nepojede-li zkusime neco jineho...Citace:
Původně odeslal Katoo
BTW, ja osobne bych se toho nastaveni pameti u DFI HROZNE bal .... ;D
Vypadá to,že problém je vyřešen.Kingmax-y opravdu zabraly a jedu stabilně i na 300FSB a problémy s HDD se nevyskytly :-)Citace:
Původně odeslal svaca
Jaký máš nastavení děličky a časování?Citace:
Původně odeslal Katoo
Uvažuju o nich do zálohy, kdyby se něco stalo s mýma Mushkinama...
2 Darth Maul: myslíš u těch A-DATA nebo kingmax ???
No přece u Kingmaxů, když Ti fungujou... :wink:Citace:
Původně odeslal Katoo
2.5-3-3-8 a zbytek na AUTO :-)
DDR600 a synchro? ???Citace:
Původně odeslal Katoo
To asi ne... :roll:
DDR266 a 330FSB CL2.5-3-3-6 2.7V.
Podle Everestu 440MHz
jj ty paměti jedou na 220Mhz , to by ty kingstony zvládali v poho CL2 a kolik máš násobič?Citace:
Původně odeslal Katoo
8xCitace:
Původně odeslal Erda
no a nebylo by lepčí dát ho zpět na 9 snížit fsb a paměti dát na cca 333 ?
Hmm, to by ale při stejném taktu pamětí měl na procáku jen 2421 MHz :?Citace:
Původně odeslal Erda
no myslel sem dát místo 8 * 330 -> 9* ,,voněco mín" páč ty paměti maj větší potenciál tak proč je nevyužít
Budu testovat,dneska jsem to konečně rozchodil a ladění teprve bude :wink: ,navíc jedu jen s jedním modulem 256MB,až mi příjde 2x512MB bude se taktit.Citace:
Původně odeslal Erda
tak jsem take stastnym majitelem tohoto boardu,a zacinam se pomalinku prokousavat problemkama s nim spojenyma :-)
Prvni problem na ktery jsem narazil je to ze jsem tento board osadil svyma soucastnyma pametovyma modulama (KIT 2x512MB) DDR 400MHz PC3200 A-DATA RETAIL BOX ...soupl jsem je do slotu 2 a 4 aby valili v DUAL channelu,ale nastaly problemy tuhly Win,tak jsem je zkousel po vymene boardu za tento preinstalovat,ale pri instalaci to padalo do modrych smrti. :( tak jsem nastartoval GoldMemory test a protestoval je s nim hle vyhodilo mi to cca 40 chyb s toho quick testu, ( nast pameti v biosu default) :( Tak jse zkousel po jedny pameti v single a to uz jelo v pohode. TO znamena ze ta deska ty moje A-DATA nema rada v DUALU ??? nebo jak zjistim nejak jestli nejsou spatny pameti nebo i dokonce deska ? Nedelam nekde chyby ja ?
Nebo jaky pameti (typ,hodnoty,znacka) by jste mi doporucili pro tuhle desku? Rad si necham poradit od zkusenejsich,mohl bych si vymenit za soucastny.
Diky za rady !!
No, tak se po čase připojím do diskuze, když se tu zase rozebírá kompatibilita s DFI a všeobecně s A64.
To co tu uvádíte za problémy tu bylo řešeno nesčetněkrát !!! A-Data nejsou moc vhodné pro A64, jelikož tato firma úplně nedodržuje JEDEC standardy!!! Bylo to citelné kdysi u první Vitesta série s Hynix chipama, kdy se tyto moduly snášely již lépe s A64, přesto byly reportovány nějaké problémy. Nové Vitesty s TCCD jsou na tom opět o poznání dost lépe, ale pořád to není garance kvality, jako tomu je u odzkoušených firem typu Corsair, OCZ, Mushkin, G.Skill apod. (vždy se vyskytují vadné kusy i u renomovaných firem, ale je garance větší kompatibility)
Jedním z důvodů, proč jsem přestal přispívat k podobné problematice je ten, že tu tyto informace byly již hodněkrát a pokud jste líní, před koupí, si tu projít pár threadů a pak sem inzerujete stejné nebo obdobné problémy, které tu byly snad od dob socketu 754, mám pro vás jenom jedno magické slovo: HLEDAT
ja som mal doteraz za to ze s TCCD cipami A64 ziadne problemy nema - prave naopak, velmi mu "chutia". Tak kde je pravda? :|
Stejný problém jako já,v dualu mi chodïly do 220FSB,ale pokud jsem se začal bavit s děličkama a jel nad 300FSB,nikdy se mi nepovedlo dostat se na stabilní nastavení.Citace:
Původně odeslal Senky
Dneska mi přišly 2x512MB DDR433 Kingmax a bohužel taky stejný problém jak u A-DATA.Jenže problém je asi v 512MB modulech,protože mám doma x kusy a žádný mi nejede ani v singlu stabilně,zato 256MB modul ano.
Aspon diky i za tohle info... ja kdyz jsem kupoval a sestavoval comp tak jsme si nechal radit od lidi nebo jsem prolezal tady diskuze o pametech,ale zrejme jsem si nechal poradit spatne. :( Jinac ty A-Data jsem mel predtim asi mesic v MSI K8N a jeli v pohode az tady jsem narazil :|Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Asi jsme neznaly ani nevim co znamenaji cipy "TCCD"?
Jak rikam A Data mi nekdo radil, i ty Vitesta. no ale stalo se tak zkusim jiny,odzkouseny v tyhle kombinaci,co tu jaky kdo ma v pohode?
jenze ja jsme to ani nataktoval, vse default v GoldMemory mam nekolik chybCitace:
Původně odeslal Katoo
jinac u teto desky je dual ve slotech 2 a 4 ? nebo i 1 a 3 ? Podle maunalu v PDF co jsme prolitl je to podle ruzneho casovani (1T 2T) ?Nebo se mylim
Pokud chceš jet v DUALu musíš paměti dávat do slotu se stejnou barvou,čili žlutý+žlutý nebo oranžový+oranžový.Zkus snížit časování pamětí v BIOSu.
Kdyžtak se ozvi na ICQ a něco Ti snad ještě poradím.
takze mam : DFI Ln nf4 U-D, 2x512 Kingston Cl2,5 (400), A64 3000+, 350W zdroj....
ramky v slotoch 1,3
problem :
pri spustani PC mi tak z 10 krat 2krat nenabehne.... (nezapne sa monitor... nepokracuje v cinosti) po resete nabehne.....
v Aquamarku... mrzne.. vytvaraju sa artefakty.... to iste aj v 3Dmarku....
chybna grafika ? albo to moze byt aj v niecom inom ? Bios mam z 25.01.05..
skusal som skontrolovat voltaz.. zda sa byt bez vychyliek....
tak isto jadro na AGPcke sa zda byt OK.....
mozu to sposobovat ramky ?
zacal by som flashom BIOSu :idea:Citace:
Původně odeslal Spoty.sp
Doplňující informace:
Nefungoval mi zvuk na desce - nenašla mi modul.
Po tom, co mi nepomohl nový zvukový modul jsem reklamoval celou desku. Během 8 dní jsem dostal novou a zvuk už mi jede bez problémů. V Ridei s tím nebyly žádné problémy. Takže spokojenost.... ;D
Citace:
Původně odeslal Senky
Mel jsem stejny problem s temito pametmi. Vyresil jsem to flashnutim biosu na nejnovejsi verzi NF4LD615.
tak jsem svuj problemek snad vyresil :) Byla to mozna "blbost" ale bios je defaultne nastaveny Command Per Clock(CPC) 1T takze jsem nastavil 2T ;) (hold je to pro me skok v ze stareho biosu KT333 MSI jednoduche desky :D takze se musim ucit)Citace:
Původně odeslal Katoo
Takze A-Data vali zatim dal, jak tu nekdo vyse psal ze se nehodi :lol:
Diky Katoo za ochotu a natazeni pomocne ruky ;)
jeste mam dotaz:
Nevite co znamena v ty utilite na monitorovani teploty a otacek ta hodnota "PWM IC" ??(to je naky cidlo a kde?) a co to je to: LTD Bus ?? (voltaz)
LTD bus je napajeni hyperTransportu a tamto nevim .....