Tak mam p4gpl-x a musim rict, ze to neni uplne spatna deska, cekal jsem to horsi.
Max fsb mam nekde kolem 230MHz, ale menit vcore mi nejde. Respektive jde, ale nema to zadny efekt, budu muset zadratovat patici.
Printable View
Tak mam p4gpl-x a musim rict, ze to neni uplne spatna deska, cekal jsem to horsi.
Max fsb mam nekde kolem 230MHz, ale menit vcore mi nejde. Respektive jde, ale nema to zadny efekt, budu muset zadratovat patici.
Citace:
Původně odeslal Krimi 2000
Tiez sa Ti pri resete doska vypne a znova zapne??? To by ma strasne zaujimalo...
EDIT: a skus prosim vyskusat, ze vyberies jednu RAMku, aby to bezalo single channel, pretoze mne single channel nejde RAMka ani na certifikovanych casovaniach! Skus to pls ;)
Ano, dela mi to taky. Akorat ta deska meri dost zajimave teploty, rekl bych tak 10-15 stupnu nahoru oproti p4p800-se a nerekl bych, ze takhle je to spravne. Jinak na default cca 1.35V dam 2670, coz je prijemna zmena k lepsimu.Citace:
Původně odeslal misokgb
Vyzkousim ti to, az budu doma.
Me to pri resetu dela taky.Vypne -zapne,prodleva tak cca. 1s.
Mne by to az tak nevadilo ako som pisal vyssie, len keby sa nedrbal stale HDD, vypinat zapniat to nie je moc ono... Ad treploty jasne, strasne vela to ukazuje, na procaku 50 stupnov a pritom tam mam celomedeny TT s bielou pastou, ktory tam fakt dost dobre dosada, alebo chipset - 45 stupnov, chytim a ma tak 30 :)
tak jsem vyzkousel SP2 a porad nic.ten NxBit v tom nehraje roli.mam verzi biosu 1009.005 a nevim jestli to zrovna neni nepovedenej kus.v 1010 odstranili nejaky chyby pameti.ja mam ale pameti v poradku.na flash si porad netroufam,nikdy sem to nedelal.hlavne nevim jak otestovat stabilitu Pc kdyz nemam nainst OS
Citace:
Původně odeslal Roen
Otestovat stabilitu mozes napriklad programom Memtest - stiahni si ho na disketu, ale predtym z nej sprav bootovacku do dosu. Alebo mozes aj napriklad nabootovat BART PE a pustit cez neho Prime95. Skus pripadne nainstalovat W98 ci to pojde. BTW toho flashu sa neboj, ak to budes robit cez AFUDOS - origo program od ASUSU pripojeny ku kazdemu BIOSu v zipku tak sa nemas coho bat - nic sa neposaha ;)
Tohle sem musim dat. Rozhovor s Asus support o zmene vcore na p4gpl-x. To je parada.
Hi!
Ok I see, but you can adjust it in high values, so its not so flexible to be more solid.
Best Regards
David Hammer
Asus TSD Support
---------- Original Message ----------
From : mr_x
Sent : 2006-02-17 02:02:24
To : "tsd@asus.com.tw"
Subject : Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re: Motherboard P4GPL-X
I have that feature in my bios. And it is from your download site..
From:ASUS TSD
To:mr_x
Date:2006-02-17 00:06:33
Hi!
On these low end motherboards you cant change the core voltage. Its the more advanced card that
have these features in bios.
Best Regards
David Hammer
Asus TSD Support
Sent : 2006-02-16 21:17:33
Subject : Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re: Motherboard P4GPL-X
Hi,
How do I increase my vcore ?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
In the bios there is a overclock profil to set at 30% overclock. It don't work. because the cpucore
voltage cant rise as high as it must.
Is my MB defectiv ?
Can I change it at your resseller ?
Or..
Can you escalate this vcore matter to a proper department?
Date:2006-02-08 17:12:47
Hi!
Sorry, we dont have that information to send out.
Best Regards
David Hammer
Asus TSD Support
Sent : 2006-02-08 04:17:59
Subject : Re:Re:Re:Re:Re:Re: Motherboard P4GPL-X
I have tryed all of the bios that you have relesed to this MB with all different settings that I can think
off.......
Don´t you have any documentation of the bios development over time that you can refer to aboute in
this matter ????
Or is it to mutch to ask.......
// LG
Date:2006-02-07 23:22:51
Hi!
Please try diffrent bios from support.asus.com. Adjust settings can wary from version to version.
Best Regards
David Hammer
Asus TSD Support
Sent : 2006-02-07 20:10:12
Subject : Re:Re:Re:Re: Motherboard P4GPL-X
So you mean that you can´t help me ?
Date:2006-02-07 18:12:51
Hi!
Thanks for the feedback. We try to make a bios as stabile as possible but also friendly to
overclockers.
Best Regards
David Hammer
Asus TSD Support
Sent : 2006-02-07 05:40:18
Subject : Re:Re: Motherboard P4GPL-X
Hi David,
Do you as Asus support think that you can help me?
I don´t Want to have bougt a "overclock" MB that can not bee overclocked more then this.. only
22%.. when My cpu can upto 30%
I need the extra to make the grafic card to work well....
I´ve flasched my bios 4 times now with all relesed bios and adjust the bios settings in all the ways I
can think of.
Even when I use the "overclock profil" settings the CPU current fluctuates from 1.42 -1.32 V when I
start a single applikation.
Do you pleese have a chance to checkout if there is a bios to this MB who doesent have a auto
adjusting cpu core voltage (powersaving) built in ??
Or if there is´nt any, maby you have plans to relese a new one anyway soon in whitch you can adjust
this "feature"
Date:2006-02-06 18:43:05
Hi!
Some bios have this kind of fixes. You can try download older bioses from support.asus.com
Best Regards
David Hammer
Asus TSD Support
From :
Sent : 2006-02-06 15:49:55
Subject : Motherboard P4GPL-X
*Operating System : WinXP
[Problem Description]
Hi, I have a problem with cpucore voltage
I can´t get the cpu core voltage over 1.42V it dosent mater how hi I put it in the bios screen (I´ve
been at 1.5V) . When I measure it it never comes over 1.42V..
and when I start a cpu stress program (or a game) the cpucore volt lover it self (just like a built in
powersaver or some thing like that) to 1.32 -1.33 V and when I close the program it´s upp at 1.42V
again. The raise takes approx 3-5 sec (down adjustment takes approx 5-10 sec) The cpu heat never
goes over 45C. I´ve tried to shut of and turn on every bios feature that I can think of but it´s allways
the same.
Is it some "power or heat" funktion who makes this?
The only hardware I´ve change is my motherboard.
Before I didn´t have any problems to get upp to 4.0Ghz at 1.47V
ok,uz sem si nechal ztahnout UltimateBoot CD,tak tam snad nejaky testy budou.hlavne bych chtel procesor podrobit nejakemu testu abych vyloucil jeho polofunkcnost.
Lidiiii,tak to je mazeeeec:)Knecne mi prisla ta M370ka:)ze zakladniho taktu1,5GHz bezi na 2,5GHz pri Vcore 1,3V.Na desce Asus P4P800 SE.A na vykon vlivu ma fakt spis casovani pameti nez jejich frekvence,ikdyz ta taky neni k zahozeni:)FSB mam na 167 a obyc400MHZA-DATA ted bezej na 167-2-3-3-7:)))no proste spokojenost dokonala...a pri instalaci Woken sem nemel sebemensi problem...hledal bych zavadu nekde jinde...
Gratuju slusnej kousek. Hod sem cas SuperPi 1M.Citace:
Původně odeslal Grek1
Citace:
Původně odeslal Grek1
Hlavne si to otestuj cez Prime95 aj mne sa to niekedy zda stabilne, komp nabehne normalne, ked som na nete a pocuvam vsetko ide ok, akonahle pustim hru/Prime tak sa komp resetne. Inak ked uz sme pri tych celeroch a obmedzeniach FSB, tak potom radsej brat vyssie taktovaneho celerona - M370 alebo M380, kedze FSB je v podstate take iste a vyssi nasobic = vyssia frekvencia. Vela penazni nie je momentalne - hlavne na P-M nie, spravim ten upgrade GPU + DDR a sksuim zohnat nejakeho Celerona 1500/1600MHz. Predsa len tych 2300MHz je to dost, ale dalsich 200MHz na zahodenie nie je.
Krimi 2000: pls otestuj ci Ti komp slape s jednou RAMkou v pohode - s nastavenim nic nerob, proste len vyber RAMku jednu, ci to pojde... Dik ;)
No tak Super Pi na 1M za 37s...A jin nad 1,3V u Vcore uz mi ani nepomuze proste me to nepusti pres FSB 170MHz ..a na 167 je to stabilni...zatim jenom test na hrach pak i kostnu Prime95,no ale sem spokojenej..sem ani necekal ze pujde tak krasne:)
Citace:
Původně odeslal Grek1
Hi :) Ja mam 37s na 2.3GHz a RAMky na 164MHz casovanie 2.5-3-3-7 alebo 4-4-7? Teraz neviem. Ale nieco tam mas bud pustene v pozadi, alebo to na 2.5GHz nie je stable. Na 2500 totiz musis dat pod 35s a nie tolko co dam ja na 2300 ;)
v Bazaru prodavam ASUS P4C800 Deluxe (vidim ze tady ma stale nekolik lidi zajem o P-M, tak to sem pisu)-s poslednim BIOSem 1021.005 (BETA BIOS) ma na ni fungovat redukce + P-M bez problemu.
To Grek1-> Jakej mas na desce bios?
misokgb : NO ti nevim,mam nove naistalovanej system a zatim tam moc vei neni,takze nevim co by ho mohlo brzdit...akorat mam pocit ze blbe doseda chladic...sundal sem ten jejich teplovodivej ctverecek,tu tvrdou pastu, a dal tam jinou stribrnou,a ma 40-45stupnu,ale kdy zna nej rukou trochu pritlacim ta ka najednou klesne na pod40...trochu sem priprusil ty spony,ale asi tam vymyslim celkove jiny chlazeni...
Roen : No origo tam byl 1009.5 ale nahral sem tam ted 1011.1 a na obou uplna pohoda...ikdyz bych rek ze ten 1009,5byl mozna trochu stabilnejsi.
ja mam 1009.005.po vikendu se uvidi.snad se mi konecne postesti.provedu posledni testy a to by v tom byl bill gates aby to neslo.
jinak ten chladic se mi zamlouval pouze na obrazku.dal sem taky novou pastu.procak chodi na 38°C ale jeste sem ho poradne nezatizil.
co se tyce chlazeni,mam v planu si vyrobit generator studenyho vzduchu kterej budu vhanet dovnit.mam peltiery a postavim si regulator podle teploty.peltiry budu mit dva v serii a budu je napajet 5V.projde jima 1A,takze spotreba nebude nijak zavratna.teplotu bych videl tak neco mezi 12 a 15 stupni.ty pak budu vhanet z komory do poce.na vsechny ostatni vetraky si vyrobim regulatory otacek podle teploty.pak uslysim jen seek raptora a to bude lahodny zvuk pro moje usi.
Citace:
Původně odeslal Roen
No povedal by som, ze Peltier moc nepomoze, kedze C-M maju zjavne FSB barieru, ktoru peltier nespasi, mozno tak dusik :D Proste tuto musi stacit Aircooling a bohate.
Grek1: nemyslim tak, ze Ta brzdi nejaky zaneseny system, ale skor HW zavada - nekompatibilita. Nezda sa Ti divne, ze ja na FSB164 pri 2.3GHz dam 37s? Inak k tomu chladeniu, Baron vravel, ze ten stvorcek co je na BOX chladici k CT-479 ked dal dole tak mu klesla teplota asi o 4stupne! Ja tam mam teraz ThermalTake na socket 478 ked si kliknes v podpise nan tak tam je fotka, je tam on a klasicka spona z BOX chladica na Northwood. Chladi to uplne super, okolo 30 stupno, v zatazi 35, este to sice nemam nahodene v bedni, ale aj tak COOL ale doslova :D
To misokgb -> Ten peltier nebude kvuli dosazeni co nejvyssiho taktu na procaku.bude mit za ucel poskytnout studenej vzduch skrini,aby vsechny ventilatory co jsou ve skrini meli co nejnizsi otacky.jde o to dosahnout ucinejsiho chlazeni cele skrine.preci jenom je lepsi kdyz si heatsink meni teplo s okolnim vzduchem kterej ma teplotu 12°C nez se vzduchem kterej ma 22°C.
mym oblibenym vyrobcem chladicu je AC.V druhem poci mam AC Silnet Ultra TC a toci mi 800 az 1300 otacek a púokud otevru okno a udelam v mistnosti pruvan,tak se dokonce zastavi.je opravdu nehlucnej.mozna si upravim tenhle model i na tu 479ku a neuslysim vubec nic.
jinak jsem vyresil problem s instalaci WinXP.pouzil sem UltimateBootCD a vyzkousel sem nekolik testu a svy nelibosti jsem zjistil,ze proceroj je tak nejak
polovadny.takze moje 370ka je na vyhozeni.dal jsem zalohu PentiumM 1,4Ghz Banias a vse slape jak ma.zkusim nejakej takt,ale vzhledem k 130nm to asi slavny nebude.
Citace:
Původně odeslal Roen
Ta M370ka nejde ani na default??? To sa mi zda dost divne, nema olamane jadro nahodou? Ad Banias, nie je to zas najhorsie, mozes menit nasobic, ja som Banias Pentium pouzival na 10x200MHz ale 2GHz je fakt limit a pridavanie napatia Ti nic nepomoze, ved skus a kukni ten Celer ci nema olamane jadro ;)
Ta 370ka nejede ani na default.jadro vypada fyzicky v poradku,procesor jak z vyroby,zadna spina,zadna pasta nic.majitel ho vyndal udajne z notebooku.
kdyz sem spustil test z ceda,po par vterinach to napsalo crc error.
zkousel sem i jiny testy a nekde v tom procaku je chyba.Banias nabehl uplne bez problemu a vsechny testy prosly bezvadne.holt jsem mel smulu pri nakupu z druhy ruky.
taky sem si myslel,ze kolem tech 2ghz bude limit.vic ze 130nm asi nevymacknu.proto jsem chtel Dothana.Puvodne jsem koupil toho Baniase a pak se mi naskytl dobrej kup M370.Nakonec Banias facha a Dothan ne.Uvidim,treba se s puvodnim majitelem nejak dohodnu a nebo budu schanet dal.
Moje motto zni."Za malo penez hodne muziky"
misokgb : tak fakt nevim cim to je,snizil sem takt na 2,4GHz a byl sem na 38s...pameti mam dokonce lip casovany nez ty,ikdyz jenom v single chanel...dual bude zase az tak za mesic:)ale tim to nebude.No a kolik mas bodu v CPUmark99???Me to vylezlo na 297 bodiku:)jinak sem celkove spokojenej:)jenom pak casem vymenit tu 6600ku za 6800:)
Roen : Tak to je sila...bych mu ho sel omlatit o hlavu...proto nerad kupuju pouzity veci...a kdyz, tak je chci nejdriv videt ze behaj...
Citace:
Původně odeslal Grek1
Povedal by som, ze je to najskor v duali. Mne single vs dual ch. spravil tusim 2s alebo tak nejak okolo 2s, takze to bude asi v tom :) Inak s Celeronom D sa mi tato doska na FSB100 a 133 resetuje UPLNE normalne, takze to zjavne robi len pri vyssich FSB :/
nakonec se chlapik ukazal jako slusnej biznismen.mel procesoru vic a tenhle unikl testu.komunikace probehla bez nejmensich problemu.posila novej,testovanej a starej mi nechava jako suvenyr.takze musim rict,ze pozitivni zkusenosti s nakupem pouzitych veci prevladaji nad temi negativnimy.Citace:
Původně odeslal Grek1
mimochodem,ten procesor me stal 1200Kc
Mam dotaz. Chci udelat mod na patici pomoci dratku, abych ziskal 1.468V(1.6V je zbytecne moc, ten uz jsem delal).
Radsi se chci, ale zeptat. dle.
http://www.sudhian.com/printdocs.cfm?aid=656
by melo stacit propojit pomoci dratku VID3 na VSS.
Je to tak? Nerad bych neco pokazil. diky.
Jooo tak o nevim....me vcera vecer odesla deska co sem ji pred tydnem kupoval...takze mazec...mam ted po testovani...a hlavbe i pocitaci:(
Tak to je pech.Elektronika je nevyspytatelna.Zvlaste 6ti vrstvy PCB s tisicem soucastek(ve vetsine pripadu za poruchu desky muze zdroj).To ja jsem jeste nakonec s tim procesorem dopadl dobre.Jen aby ta moje deska fungovala do doby,nez budu mit fousaty deti.Citace:
Původně odeslal Grek1
Co reklamace? Clovek vydrzi vse,i 14 dni bez compu:)
Roen : No jasan ze to vydrzim...aspon se zase pujdu hrabat v motorkacha:)
Krimi2000 : No tak sem na to taky cucel a pokud chces 1,468V tak musis na desce nastavit 1,212V a spojit VSS a VID4...a lepsi je to delat do patice nez na CPU :)
Kdyz spojim vid4 a vss dostanu 1.6V, to uz jsem zkousel.Citace:
Původně odeslal Grek1
A kdyz spojim vid3 a sousedni vss tak by to melo dat 1.468V.
dle tabulky:
http://www.volny.cz/eagletime/oc/vcore_table.jpg
Je jedno s jakym vss vid3 propojim?
Mam este dve otazky:
1. ked nahodou budem mat Mko 740, da sa zadrotovat CPU tak aby bezalo na FSB200(800)? Pretoze ak to taktnem z 533 na 800 dvihne sa mi frekvencia PCIe a to moc nechcem. Radsej by som to nastavil na stalych 800FSB a pridaval uz len v BIOSe po menej (max 220-230...). Dalo by sa to tak nejak zadrotovat?
2. mozno trochu zbytocna otazka ale predsa, LV dothan konkretne SL7V5 - 1.4GHz/2MB/400FSB nepojde v ziadnom pripade, ani keby sa redukcia nejak upravila??? Kamos ho ma z notebooku a nema co s nim robit, tak by som to testol, LV by mali ist pri pridani napatia a dobrom chladeni vyssie nez klasicke Dothany. Dalo by sa to nejak upravit, alebo je to maximalne nerealne?
Dik. ;)
M740 ma nasobic 13x, takze by nemel byt problem bootovat pri 200+, kdy se ti aktivuje dalsi delicka. M730 nebo M740 je nejlepsi volba pro p4gpl-x, prave kvuli nizkemu nasobici.
Krimi 2000 : no ono taky zalezi kolik mas nastaveno v biosu....protoze ty nastavis v biosu nejaky Vcore a tim dratkem zmenis nastaveni ktery neni v biosu...kdyz chces napeti 1,468V tak musis mit hodnotu 001111 a nejjednodusi zmena je to z 1,212 kde mas hodnotu 011111 a tam ti staci zmenit jen Vid4:) z 1 na 0...stejne jako je to v pripade z 1,340V na 1,596V
Sorry, ale tohle mi prijde trochu ulitly. Odkud cerpas?Citace:
Původně odeslal Grek1
Kdyz na tvrdo nastavim 1.6V tak mam 1.6V a v biosu muzu nastavovat co chci a zadna zmena.
ale trochu jsi me nalomil, tak jsem na to koukal a to nastaveni co jsem psal 1.468V neda.
Citace:
Preco si nenapajkujes na dosku jeden potenciometer a mas to? Nastavis si PRESNE kolko potrebujes, napajkuje Ti to tam hocikto a da sa to naspat odpajkovat tak, ze neprijdes o zaruku... Ja viem, zda sa to zlozitejsie nez strkat tam kabliky pod procak, ale o to praktickejsie - nemusis sundavat cely chladic, procak a tak... Proste za behu nastavis a mas, pouvazuj nad tym ;)
Miso, tohle by mi Tata bez problemu udelal, ale pochybuju, ze by to nebylo pri pripadne reklamaci poznat. :rolleyes:Citace:
Původně odeslal misokgb
Citace:
Nie je to ziadny problem, proste napajkujes jeden jediny kablik na miesto vyznacene kriklavou zelenou vid obrazok:
http://misokgb.szm.sk/p4gpl-x/vcore.jpg das na to jeden kontakt 50k potaka a druhy privedies na zem. Proste ich to na reklamacke ani nenapadne, ze si tam nieco pajkoval, naviac je to male, bez dlhsieho pozorovania neprijde na to nikto a koniec koncov keby aj, staci viac kalafuny - pekne to nahrejes a potom kalafunu oskrabes, vycistis isoprophylalkoholom alebo liehom a nikto nic nepozna, ja pouzivam FLUX (kalafuna na SMD), proste pridam kvapku FLUXu, nahrejem a vyzera ten spoj ako od vyroby... ;)
Krimi 2000 : No tim dratkem to zmenis natvrdo,to ano,ale v biosu nastavujes ostatni Vid....a tim dratkem zmenis ten potrebnej Vid...zkus a uvidis ;-)
prave, ze jsem to zkousel. 1.6V je ok, ale pri zmene v biosu smerem dolu i nahoru se nic nedeje. Porad 1.6V.Citace:
Původně odeslal Grek1
Hm, mam novy procak M740 - 1.73GHz 533/2MB, pri 800FSB na 1.5V sa to zda stable na 2.6GHz = 800FSB vid CPU-Z report. Ibaze som skusal len tak na FSB204 - bootnut bootne, ale pustim prime a do 30s zamrzne komp, obraz zostane... RAM aj ked hodim na najvyssie casovanie - tam by som chybu nehladal, do chipsetu som nastavil 1.6V aj tak nic, FSB = 1.4V. Este skusim FSB201 co to povie. Inak da sa ten procak zadrotovat na FSB800 aby som pripadne mohol dvihat FSB pri inych delickach, lebo zjavne vidim problem v doske... :/ Dik.
EDIT: tak som spravil vmod aj na chipset. Chipset 1.8V, RAM auto, casovanie na auto 2.5-5-5-8 tusim cez delicku na 160MHz (320MHz DDR), FSB800 v BIOSe. V BIOSe nemozem nastavit viac ako 205FSB pretoze potom ani nepostne a cez on/off vypise overclocking failed, ked chcem taktovat vo windoze - znizim nasobic a pri FSB 210 je to unstable pricom procak to musi zvladat (cca 2.2GHz procak) a pri 220MHz FSB to klakne cele. Uz neviem kde mam chybu, ked mi doska nedava take vyssie FSB este k tomu s Vmodom. Je to na reklamaciu? :( Jo a meral som chipset, podla BIOS vyberu to undervoltuje o 0.1V - pri nastaveni auto = 1.4V, pri 1.5V = 1.4V, pri nastaveni 1.6V = real 1.5V ;)
:o Teraz sa mi doska pre zmenu resetuje UPLNE normalne. Bez vypnutia, na FSB200 aj viac, tusim, ze aj pri nizsom FSB. Zaujimave, aspon jedno pozitivum :)
Tak uz se mi vratila deska prej ji nic nebylo,donesl sem ji domu, poskladal to a normalne to bezelo...to sem blazen...prepinam...
Kimi2000 : No to je fakt divny,pac nastavenim biosu nastavujes log. hodnity Vid a tim dratkem ji jenom zmenis...nabizi ta deska v BIosu Vcore 2,212V???aby treba naky hodnoty nebyly vynechany
misokgb : No koukam ze to ten celer dosahl skoro na plnohodnotny PM:) ale stim rozdilem ze CelM ma FSB400 a hodne nazenes tim ze ji prepnes na 533,pac FSB na desce me nepusti pres 165MHz..asi tak jako tymas hranici na 200Mhz A jestli je na reklamaci ze deska dava podpeti,tak si nemyslim ze ti to uznaj,protoze ti reknou ze je to v toleranci..a ty ty tolerance ani nezjistis...stara deska mi zase davala o 0,15V vic...
Nechcem reklamovat kvoli napatiam, to ma netrapi. Ale kvoli tomu, ze neda vysoke FSB - i ked to asi bude procakom :( Neda ani 203FSB stable :( Musim ten procak vyskusat v inej doske...
hm, to je divny. pri jakym fsb boootujes?Citace:
Původně odeslal misokgb
Ja ted jedu 238 6-3-3-2.5 a no problem. PCIE v biosu na 110MHz.
Najviac bootnem na FSB203, od 203 do 205 to zamrzne pri startovani windows klasicky NTLDR is missing a od 205 ani nepostne... Vo Windoze ak hodim RAM na 160MHz cez delicku a znizim nasobic tak mi to klakne na 220FSB a pri 205 a vyssie nejde SuperPI pocitat a padne prime - zatuhne komp. Tebe ide normalne taktovat cez Windoze cez Clockgen? Aj ked znizim nasobic od tych 203 to nie je stable... :( Idem skusit nastavit 110MHz pre PCIe ;)Citace:
jj, taktuju normalne. eist+clockgen.Citace:
Původně odeslal misokgb
Bootuj pri 167(201) a potom to taktuj pres clockgen.
Juj, dik to mi pomohlo :) PCIe mam teraz na 120MHz - na 125 mi to nechce bootovat uz, snad tych 120 zvladne stable grafika. Inak FSB zda sa, ze stable 260 :D Chipset@1.9V :o zatial sa tomu nic nestalo, no budem musiet znizit, predsa len 1.9V je uz dost :D Este skusim vyssie FSB, bezi mi prime uz 30 minut, necham cez noc, som zvedaf ;) Dik za tu frekvenciu s PCIe zjavne to pomohlo :) Akurat strop procaka - 2.6G :(((
EDIT: ako som dopisal post - error prime :( Ideme ladit...
EDIT2: FSB250 uz 4 hodiny prime stable, do rana to necham, zda sa, ze 250dam, uvidime viac zajtra :) Ale ten procak nie a nie na 2633MHz vytuh, na 2600 OK. :(
Takze FSB250 PCIe-120MHz, prime 12hodin no error. :)
Chtel bych jen napsat pro pripadne zajemce o tohle reseni,ze ani starsi Banias neni spatna volba.Cpu jsou levnejsi a navic Pentium ma moznost zmeny multiplikatoru. Navic jak tu nekdo psal omezeni fsb, tak muzu potvrdit, ze Pentia M se to netyka. Viz 201x10.
PM 1,3Ghz mi jede stabilne na 2 ghz viz obrazek.
To mas fakt 1M Pi za 42s? To bych od 2GHz P-M cekal asi lepsi vysledek, zvlast za ty nemozny prachy, kolik ten procak stoji, ale zadny flejm :) Kazdopadne OC z 1.3 na 2 je slusny vysledek. Jakou myslis, ze to ma realnou spotrebu pri plne zatezi? V tom to asi bude dobrej procak. Postne sem nekdo prosim vysledek superpi vyse taktovaneho P-M? videl jsem u nekoho v popisku 2800, to by uz mohlo slapat dobre :) Hodne dobrej procak asi bude CoreDuo, ale na to abych si vzal hypoteku :(
Citace:
Původně odeslal Petrik
OMG, tych 42s je so starym 130nm Baniasom = 1MB, ale aj tak je to na 2GHz slusny vysledok a ten procak stoji par supov... Na 2.8GHz to s dobrymi ramkami da 25-26s 1MB superPI.
Ze to je stare jadro jsem si precetl, ale co jsem videl benchmarky dothanu v dobe jeho uvedeni, rozdil i s DDR2 byl proti baniasovi zanedbatelny. Jsi si jisty, ze 2,8 dothan udela 25-26? To mi zas pripada jako moc rychly, muj 2,7GHz sempron dela 1M (1 milion mist, ne 1MB) za 33-34s a to by byl ohromny rodil. Pravda je ze L2 v tomto asi hraje vetsi roli nez napriklad ve hrach...
Par supu? Kolik to je, tech par supu? Porad to bude minimalne dvojnasobek co stoji sempron, ale chapu ze pro nekoho je AMD, i kdyby bylo sebelepsi, nemozna volba. Znovu zduraznuji ze se nepokousim o zadny flejm, jen me zajima jak je na tom v soucasne dobe intel oproti AMD a protoze sempron a P-M jsou na tom v realne spotrebe dost podobne (kdo to nevi, tak ten 2800+ ma REALNE asi tak 25-35W, udaj 62W je maximalni teoreticky), zajima me samozrejmne cena.
Citace:
Původně odeslal misokgb
tady mas moje vysledky:
1M
http://www.volny.cz/eagletime/superpi/1M_2801.JPG
4M
http://www.volny.cz/eagletime/superpi/4M_2801.JPG
To 1M je masakr, 4M mam podobny= 2:50. Jakej mas vysledek CPU score v 3d markach? Zatim to vypada ze 2.8GHz P-M je fakt kotel, jina vec je ovsem jeho cena: za to mam dual-core toledo A64 2MB L2 2.2GHz, kterej ovsem vice zere a v jednovlaknovych aplikacich bude pomalejsi, v novych multi-threadovych aplikacich to je ale jasny. Skoda ze jsou P-Mka tak drahy, jinak bych o nem rozhodne premyslel. Ma tu nekdo Celerona-M? Jak je na to s OC a s vykonem oproti P-M? V zahranici stoji kolem 140 dolaru, coz je slusna cena. Skoda jen ze neumi 64-bit :(
Citace:
Citace:
Původně odeslal Petrik
Celeron M je na hry tiez good, slape tak na 2,3GHz, podla nasobica, pretoze bez upravy redukcie CT-479 je max. FSB na Celeron M takych 170FSB strop, viac sa da s upravou redukcie... Inak tie procaky nie su az take drahe, ked ich nekupujes nove... 2.8GHz idu len dobre kusky, podla mna da zase kazdy PM minimalne 2.6GHz a zaroven to moze byt max. pre horsie kusky... Si pozri thread o 3Dmark06, kde su vysledky CPU, opterony na 3GHz maju cca taky vykon ako 2.6GHz(tam zbadas, ze tieto cpu sa vykonovo v hrach neporovnavaju s S64 ale s A64 a Opt.) P-M s dobrymi ramkami... Na hry je to fakt cool, ale efekty na obrazky, to je strasne lenive, oproti celer D to je smrt, aspon mne to tak pripada, strasne pomale v aplikacnych programoch (konkretne Ulead photo impact 6.0)... A, ze by tie semprony zrali 30-40W tomu moc neverim, aspon tych 50w. Toto v pohode uchladic celomdenym MALYM chladicom + 80mm na 5V silent a ides 8) Ale robit upgrade z 2.76GHz Semprona na Dothan v dnesnej dobe je dost nezmysel, radsej pockat, ved ten Sempron ti este musi vykonovo v pohode stacit... :)
Kouknu na to, dik za tip. To je fakt vtipny ze oba levnejsi procaky maji +- podobny strop, semprony (a levnejsi A64ky) totiz taky behaj na 2.6-2.7, 2.5 da kazdej, 2.8 skoro zadnej. K ty spotrebe sempronu: mel jsem jich v ruce cca 10, z toho asi 8 netopilo fakt vubec, jeden docela hodne a posledni stredne. Napr. muj kousek bezi na 2.76 pri 1.56V (puvodne 1.6 a 1.4V) a chladim ho boxovym chladicem s 80x80cm vetrakem na 5V (otacky do 1300) a i pri max zatezi neni varici...finta je ze na 1.6 mu staci i 1.1V, takze neni problem ho chladit pasivne. Koukni do threadu o sempronech, jestli te to zajima vic. To s tema obrazkama se predpokladam tykalo celeronuM, ano? To se mi nejak nezda, ze ve hrach by to slapalo dobre a ve spracovani obrazku to bylo o hodne pomalejsi...
Citace:
Původně odeslal misokgb
Celeron M, Pentium M oba procaky sa mi zdaju dost pomale v praci s obrazkami oproit NetBurst Celeru D... Hlavne ked mam velky obrazok a dam tam spravit nejakt efekt tak mi to pripada strasne dlho, takisto v spracovani videa je to oproti klasickym pentiam je to snek som pocul. O S64 som cital, ale aj P-M sa da chladit velmi, VELMI ticho. V hrach to bolo ozaj kua rychle, mne slapali plynule vsetky hry s velmi blbou grafikou 5900U a Celeron M BANIAS! 512kB 1834MHz, fakt su tie procaky dobre na hry. A vravim v threade 3d06 ma vykon 2.7GHz P-M ako cca 3GHz Opteron 144 a kazdy ked tak ospevuje Opteron z hladiska vykonu, tak je to jasne si myslim ;)
No jasny ze P-M zere malo, o tom se tu nikdo nehada :) na hry to bude urcite super, co jsem ted videl par bechmarku, ale porad tu je ten mensi problem s cenou...
To zpracovani obrazku se mi ale fakt nejak nezda...zkus udelat nejakej test nejlepe jeste s A64kou, docela by me to zajimalo :)
Citace:
Původně odeslal misokgb
Citace:
Původně odeslal Petrik
Nebudem to porovnavat, nemam ako. S obrazkami nerobim denne, takze ma to tak moc netanguje, a problem s cenou nevidim. Imho z notebooku, alebo proste zpodruky sa tieto procaky daju zohnat relativne lacno (cca cena A64 -> lacnejsie nez OPT144). Chladic staci nejaky celomedeny sunt a velky TICHY vetrak a je to :)
mno premyslim nad celeronem M 1,4GHz (+ nova deska + redukce )
jako nahradu za celeron 1@1,4GHz tualatin
a jde me o mensi upravy fotek a videa ( sem tam nejaky ten prevod do dvix,ale zadne extremy ) tulen to,uz moc nezvlada ( hry nehraju )
Jde me hlavne i o spotrebu a hluk....otazka zni:vyplati se koupit mobilni procesor? mam o nej docela zajem ( AMD me nejak nelaka )
otazka je, jestli ho budes taktovat. pokud ne tak bych nemenil. Ziskas defakto to samy cpu jako mas.Citace:
Původně odeslal sidbin
Dneska jsem konecne udelal u-wire mod na 1.406V. Deska dava asi 1.425V.
Nicmene jsem projel superpi 32M na frekvenci 2777 Mhz.
Nevim proc, ale mel jsem na redukci nastaveny fsb 533 tak jsem si tam hodil zase fsb 400 a diky tomu jsem se dostal o vic nez 100Mhz nahoru. Zkousel jsem i 1.6V, ale proste lehce nad 2800 je konec.
Udelal jsem zase nejaky testy:
Pentium M770 - 2803MHz
Memory 2x512MB 6-3-3-2.5
His radeon x800GTO gpu 515, mem 1250
Aquamark 3 - 86000 pts
3Dmark 2001 - 30 200 pts
3Dmark 2003 - 12 850 pts
3D mark 2005 - 5900 pts
3D mark 2006
cpu score: 1207
total: 1914
mno taktnul bych ho,aspon na ty 2,3Ghz (pak pomuze jen Vmod)
Celeron a pentium M se lisi jen pameti L2 a P-M ma vetsi takty,ze?
Treba bych ho casem vymenil za nejaky lepsi (snad Conroe srazi cenny P-M trochu vic dolu)
//kolik zvlada redukce GHz?ma nejake omezeni?(ne pretaktovanim)
jeste jedna vec,proc se me do toho chce - chci sloty pro PCI
(zvukovka - planuju,radiokarta,WiFikarta,TV karta ale tu chci vymenit za nejakeho hybrida i pro DVB-T mozna s mpeg2 kodekem) v pc mam jeste USB2 PCI radic soucasne PC nema USB2 pro ext. HDD
Toto bych do noveho PC nenarval (a pro PCI-E nejsou zadne dostupne karty,pocet PCI slotu je vetsinou 3 z toho nekdy jen 2 pouzitelne) a na Conroe cekat nechci musel bych menit dalsi komponenty (RAM,GRAF. )
samostatna radiokarta aj ked tam mas tuner, a usb radic? to prve dajme tomu ze ty vies na co to mas .. ale naco usb radic ? kazda nova doska ti poskytne usb2 portov pozehnane
USB radic nepouziju ...to vim - ten jsem prece napsal mimo...
ad radio karta: je starsi nez TV karta (na ni jsem nerozjel radiator a FM tuner nejak hapruje)
//sorry za OT
pekny pretakt
Pentium M na 3,87 GHz stejně rychlé jako Pentium 4 na 6 GHz
http://notebooky.idnes.cz/novinky/co...umm4gigpr.html
ahoj
uvazujem o procesore Celer 350M - 1.3 1MB, ma oc potencial?, cital som v jednej recenzi, ze Baniasu Celeru 350M sa radsej vyhnut.
doska Asus P4P800SE
vdaka
mno mohl by jsi se dotat tak na 2,1GHz (predpoklad)
taky mam v planu do toho jit
Celeron M350 je core Dothan,takže se nemusíš bát.Citace:
Původně odeslal T182
Celeron na 1,3Ghz s jádrem Banias má označení M320.
Já osobně mám M370ku a P4P800SE a 2,2Ghz mi zatim stačí :)
V tý recenzi co jsi četl,je chyba.
"Poznámka 1.: 1.5GHz Celeronu M 350 založenému na jádře Banias se raději vyhněte..."
Správně by mělo být:
"Poznámka 1.: 1.5GHz Celeronu M 340 založenému na jádře Banias se raději vyhněte..."
Pokud máš u procesoru 1MB cache a jde o celeron,tak je to zaručeně jádro Dothan.
Pokud jde o OC,zkus spíš sehnat,pokud jde o Celerona M370 nebo M380.Mají násobič 15 a 16.S tím by ses mohl dostat tak na 2450Mhz a 2650Mhz(hrana OC).Ta M370 ale bude podle mě dostupnější.
Teď jsem jí viděl na bazaru za 1700Kč.
Citace:
Původně odeslal sidbin
Ked hry nehras a hlavne komprimujes, tak by som Celer M nevidel ako dobru volbu... Zozen si radsej nejaku lacnu P4ku NW to su v poho procaky na toto ;)
A Celer M ak chces co najvyssi takt bez uprav redukcie tak potom ako pisal Roen - zobrat radsej s co najvyssim nasobicom kvoli nizkej FSB, ktora sa da dosiahnut... Na XS je su navody na upravu redukcie od uzivatela hipro5 - tusim napajanie nejakeho regulatora je tam velmi nizke a preto ide na Celeroch M FSB niekde ku 170 max... Ak by si sa dal na upravu redukcie tak som tam videl Celer M 13x Dothan a bezal na nom 200x13=2600MHz co je na Celer M velmi slusne a vykon bol tiez na hry OK...
Zkousel jsem 1,4 Celera s jadrem Dothan a na 175 fsb ani post. 170 (2380) chvili bezel , ale hazel chyby. Dale jsem nemel cas ani chut to testovat.Ale cekal jsem 2400 stable.:-(
U Celera 1,4Ghz je teoretická hranice 2250Mhz,protože to fsb opravdu končí kolem 167Mhz.Citace:
Původně odeslal BRUCEF
Udělat Vmod redukce k dozažení fsb 200 by se asi mohlo vyplatit.Když už ne ke zvýšení frekvence,tak kvůli možnosti provozovat paměti na 400Mhz,aby se alespoň zvedla už tak bídná propustnost pamětí.
Na druhou stranu,záruka taky neni k zahození.
mno,kdyz nahravat z TV rovnou do divx 6.1.1Citace:
Původně odeslal misokgb
384*288 1300kbps ... tulen to zvlada (na 1GHz) a to i jsem i na netu
(maximalne vypadne 12 snimku na zacatku,pak je to v poho) za pul hodiny,me vypadlo maximalne 50 - 70 snimku.
pozdej to prevedu na mensi dat. tok
ale rad bych nahraval v trochu vetsim rozliseni
kdyz neco komprimuju,tak ty videa jsou kratke,do 20 minut
proste uprava nahravky z TV,nebo prevod videa z fotaku,slideshow fotek a podobne
Taktez jsem vlastnikem dothana, vlastne uz druheho. Prvni bezel na "pouhych 2550MHz. Ten co mam nyni bezi pres trim MB vmod na 2,94GHz s 1.45v na CPU primestable. Zkousel jsem 3GHz a bezi bez problemu take, o tom jestli vydrzi prime zatim nemohu podat dukaz, kazdopadne na 2,94 s normalnimi A-DATA 2x512 450 s 3 3 3 8 3 to pocita PI za 25 coz je slusne na FSB kolem 230. Je to uz druhy takto povedny kousek v mem okoli tak doufam, ze to pujde takto dal. :) Procak za 6K s takovymhle vykonem proste nema chybu. Urcite se vyplati do toho jit i kdyby jel jen na 2,5 protoze to proste vykon ma jak prase.
Citace:
Původně odeslal Perplex
Podla mna pojde kazdy P-M na 2.6GHz ako minimum... Inak aky je ten tvoj? Myslim kolkatka default? Ale bude to tym, ze to mas na vode, skus to prdnut na vzduch a nebude to stable, alebo skus teraz pustit prime, ja som od zufalstva pustal uz aj 1.8v do procaka, ze preco nejde taktit, ale tych 2600 je jeho strop :( Pisal som si s jednym na ICQ z XS fora, ktory mu dava 1.7v a to mu pomohlo dalsich 200MHz navrch, len to treba poriadne chladit... Vsak aj Krimi2000 pisal, ze 2.8GHz da jedine na vode, alebo air ked je v miestnosti 6 stupnov... Ta teplota sa mi na tom najviac nelubi :(
EDIT: kua este som zabudol... To superPI na takejto frekvencii ti moze ist o dost nizsie keby mas lepsie casovanie ramiek - idealne 2-2-2-5... ;)
Oba kousky co jsem mel/mam byly na defaultu 1,86Ghz to jsem zapomnel napsat. S pametmi mas naprostou pravdu, ale bohuzel s temito A-DATy to urcite na tom timingu nepujde kdybych se rozkrajel :) Jen co nahodim zpet Corsairy tak se uvidi. Dnes jsem ho rozjel na 3,1Ghz a ve widlich a super PI okej, lec prime ho poslal do rebootu asi po 10 minutach, ale to se dalo cekat. Do vyssi voltaze se mi moc jit nechce a to z toho duvodu, ze ze zkusenosti, nejen mych, vyssi V neznamena vyssi clock. U mobajlu se nam vyplatitilo to nehnat nad 1,55 pak se to procaku proste prestalo libit. Pred tim jsem mel 2,8GHz 775 @ na 3.8GHz a chovalo se to na chlup stejne ohledne voltaze. Urcite si zkusim pohrat dal, ale osobne mi 2,94 proste pohodlne staci pokud to jede na 1,45V. Vymlatit z toho a 100MHz vic za cenu dalsich 0,3V se mi nezda jako dobry obchod.
Citace:
Původně odeslal Perplex
Mas P4GPL-X inak? A uprav si v podpise tych 2.94Mhz :) Tak ja skusim ubrat na 1.45v kolko da, ci pojde viac, lol, ale to asi nie. Ale este predtym nez poslem tento procak na vymenu chcem zistit kolko da tato doska max. fsb, dal som zatial 255 prime stable, musim nahodit IDE disk, pretoze na 125MHz PCIe vypadne integr. SATA radic, grafiku mam PCI, takze ta to znesie, dufam, ze aspon 320 dam 8)
Jo mam to holt masinu celych 2,94MHz :) Diky. Podpis musim jeste nejak rozumne rozpracovat a mam P4GPL-X. FSB jsem dostal max na 240 pak to padalo at jsem mel jakykoliv VID. Pravdepodobne to bude settingem v biosu, nebo samotnymi RAM. Take by me take zajimalo co mas jak pozapinane v biosu ja mam PCIe na 110MHz vys jsem nezkousel na SATE mam vsechny 4 pozice obsazene disky. Jak mas FSB termination voltage nebo chipset? Jak Spread Spectrum?Citace:
Původně odeslal misokgb
Citace:
Původně odeslal Perplex
Spread Spectrum v kazdom pripade OFF! FSB Termination voltage mam tusim 1.4v ale to je myslim jedno. Chipset overvoltuje ked nastavis 1.6v tak tam realne ide 1.5v. Ale co viem, tak vysoke FSB nie je zalozene na vysokej voltazi chipsetu - jeden daval 280-300FSB nepamatam kolko presne na 1.6v v BIOSe, cize real ~1.5v do chipsetu. Viac ti to nejde kvoli nizkej frekvencii PCIe, ja som daval tusim 120 alebo 125MHz najviac, potom vypadne ten SATA radic... Ak chces vyssie FSB tak zdvihni este PCIe frekvenciu, inak casovanie RAMiek mam nastavene na nejake zle tusim 3-4-4-8 alebo tak nejak, pretoze pri lepsom nastaveni to nechce bootovat, timing pamati si zmenim vo Windoze cez SysTol alebo MemSet (radsej pouzivam SysTool)... Podla mna by nebol problem dat aj 350FSB stable, kedze staci vysoka frekvencia PCIe zbernice a mam tu este aj chipset vmod, ved uvidime :)
Rive Rive!.:-)) koukám že se tu maskuješ...sem ani něvěděl že si tu..:-) sem rád že ti ten procák jde tolik...i ten druhej z várky jde taky pres 3.1...naprosto stable PRIME a gamesy 1.50V se Zalmanem 7000ALCU 14x210 s TWINX 437 corsairama 2,3,2,6 s X1900XTX HIS a výkon je tedy naprosto brutální...je to paráda když takhle jde...vyší frekvence asi nevím jestli to udrží...telota je takhle 50st cca...ale až to dám vše na vodu tak uvidíme kolik vydrží..ale řekl bych že asi víc jak těch 3.0GHz stable max nedá...ale i tak..je tu SUPER!.:-)Citace:
Původně odeslal Perplex
Nazdar, jj takhle sem tu uveden ja uz dlouho. :) Zatim nestacim valit bulvy na to ze to skutecne facha na tom na cem to Chose nechal z vyroby... proste fantazie. Maximal bych taky tipoval kolem 3Giga, ale uvidime zejo. :) Nastavil jsem jak radil misokgb PCIe na 120 a vse bezelo okej, lec.... integrovana sitovka se mi nejak nechtela ve widlich probrat, tak to mam 115 na test a to je v poradku. FSB je presne 245 a nejaky drobny VID 12 procak se pohybuje kolem 40-48st podle toho jak mu davam kour a jak dlouho. Takovej Oblivion to se proste 5 minut nehraje zejo. O softiku SysTool jsme nemel tuseni ale je uplne bozi, skoda jen ze nepodporuje P4GPL-X :(Citace:
Původně odeslal Pavel Kuncl
Citace:
Původně odeslal Perplex
SysTool imho podporuje P4GPL-X pretoze pouziva generator frekvencii ICS 954123 a ten tam je! Ta integr. sietovka Gb je pripojena cez PCIe a to je skoda, tiez mi to laguje. Inak s PCIe na 120MHz som dal 255FSB rock stable. Teraz akurat idem nahodit IDE disk, grafiku mam PCI, takze PCIe mozem hodit trebars aj na max a som zvedavy na to max. FSB :D A potom ak budem mat iny procak a ine RAMky, kvoli ktorym pojdem aspon na FSB250 tak neviem ako poriesim PCI sloty, pretoze mam PCI zvukovku, PCI WiFi sietovku, PCI SATA radic bude treba a este PCI LAN a mam len 3 PCI sloty a aj tie su strasne blbo ulozene - hned pod PCIe 16x :( Layout ma tato doska fakt na shit...
EDIT: Tak max stable 270FSB viac to proste nejde. I ked alexovi z ICQ vraj 290FSB bez vmodov v pohode :o
Take jsem si rikal, ze ten muj je slabota. 2 ghz a da jen 2.6 Ghz@1.475v. Mene jsem nezkousel. Chladil jsem tim chladicem ktery je k redukci. By me docela zajimalo, o kolik bych si pomohl, kdybych chladil medenym Zalmanem.
Jelikoz uz ho nemam tak to nezjistim :-)
Tak sa stala nejaka blba vec :o :D
Mam novy M730, skusal som OC - 2700MHz na 1.55v - prime 15 hodin STABLE. Tak, ze skusim viac. Dal som 2800MHz, napatie nechal, no krach. Tak som pridal 1.66v - 2800MHz, pustil som prime - teplota sa drzala na 50 stupnov, 80mm fan som zapojil na 12v, celomedeny TT chladic, ktory poriadne dosadal na jadro, proste chladenie OK. Prime a po 20 minutach vytuh - klasika jak keby nedava, tak, ze asi viac to nepojde. Reset a NIC - black screen :o Tak kukam, ze toto co ma byt. Tak som to komplet rozobral a chytim procak a nejde donho napajanie - studeny. Vsetko som precistil ale aj tak nic. Ale na redukcii hned vedla toho srobu, ktorym sa isti procak su dva svaby, ktore pekelne hreju - tak minimalne 90 stupnov - po zapnuti su ihned vrele jak svina... Bavil som sa s kamosom o tom po ICQ a jemu sa stalo presne to iste. Skusal 2750MHz voltaz na 1.6V a do pol hodiny sa mu presne toto iste stalo. Doska mu prezila aj procak (tak sa aj ja modlim, hlavne nech procak prezil). A povedal, ze redukcia vysoke napajanie procaka nevydrzi dlhodobo, splietal nieco, ze je to odstranene v inej revizii redukcie, moc tomu nechapem. Neviete niekto nieco o tom? Inak podla mna ten procak tych 2800MHz pojde jak nic 8) 2700MHz mam istych - teda ak nezhorel :/
BTW: neviete kde kupit tu redukciu? Kde ju maju skladom? Alzasoft ju ma na objednanie do 4 dni a to je mnoho, to budem musiet zatial kupit Celeron D :/
Dik.
Nevim kolik je revizí,ale podle mě,by zákazníkům měli ihned po vydání nový revize tu redukci bezplatně měnit :).Spíš by měli do výroby zase vrhnout desku ASUS P4GD1 :)
Mam ted v pc M370 - 2500 mhz @1,4 v ale Prime po 30 min spadlo. Greku ty jsi ho mel Prime stable? Super Pi pri 2400mhz - 37s . Myslim,ze to dela chipset. 915 je o trosku rychlejsi.
Kolik max voltu muzu pustit do Celerona Dothan ?
Citace:
Původně odeslal BRUCEF
1.6v pohoda. Videl som na XS fore bezne 1.7V s Cu7700... Inak je v syntetickych testoch 865+PAT/875 vykonnejsi ako 915 ;)
Mozna mi poradite, prave jsem slozil ASUS P4GD1 + CT-479 + M740. Problem je v tom, ze pocitac nenabehne, jenom se protoci vetraky a jednou kratce pipne. Nevim jakej bios mam na zakladni desce, ale muze to byt zpusobeny nejakym starsim biosem, kterej jeste nepodporuje Pentia M?
Urcite to muze byt tim biosem. Hod tam klasicky socket478 procesor.Citace:
Původně odeslal Jerek
Kde jsi vzal p4gd1? Diky.
Pred mesicem koupil ve vyprodeji v Alzaci. Problem je v tom, ze nemam s478 procesor ani neznam nikoho, kdo ho ma. Nemate nekdo tenhle procik a nejste soucasne z Liberecka, prip. z Prahy?Citace:
Bud starsi nebo moc novy. Tady bobik pise ze s 1007.002 to nejede a to je posledni BIOS. http://home.no.net/comerade/pc/p4gd1.htmlCitace:
Původně odeslal Jerek
Tak jsem trosku vystavil ten Celer. Na zeleninu ve vzduchu to ujde.
Zdravim.Neznáte někdo náhodou poslední aktuální podporu desek redukce CT-479.Chtěl bych vědět,který všechy desky jí podporujou.
Nevíte někdo,jestli existuje bios s podporou CT-479 pro desku ASUS P4RD1-MX?
Staci kouknout na stranky asusu, sekce download, vyhledat mb a kouknout na biosy. V pripade podpory pentia M, to byva vzdy uvedeno v popisu. K tve desce jsem nasel v popisu posledniho biosu:Citace:
Původně odeslal Roen
P4RD1-MX BIOS version 0302
Support new CPUs. Please refer to our website at: http://support.asus.com.tw/cpusuppor...Language=en-us
A na teto strance po vyhledani tveho mb jsem zadne pentium M nenasel.
Tak muj kousek M740 zatim bezi na 2600MHz pri default vcore, stabilitu jsem zkousel 2h prubehem 3dmarku. Chladim ho boxovanym chladicem, kterej byl u redukce. Musim rict, ze za moc nestoji, predevsim spatne prileha.
Dobry den Jerek, takze kdyz bych chtel pouzit desku P4GPL-X (coz je vlastne otrhana verze te tvoji desky) + PM740 a stacilo by mi kdyz bych se dostal do tech 2,5GHz,tak by to snad mohlo jet....Chci to postavit na nejake PCI-X desce, protoze se mi hodne zamlouvaji tedka uvedene modely nVidia 7600GS pasivne chlazene, treba od Asusu...budu rad,kdyz to s tebou budu moci prokonzultovat
Pres taktovani Dothanu na P4GPL-X je expert misokgb, doporucuju ti to s nim prokonzultovat.Citace:
Původně odeslal sammerman
Jinak dost zalezi na kusu, takt s tim nema moc spolecneho. Ale vetsinou dothana na tech 2400MHz aspon das, spis mozna 2600MHz. Ale ne vzdy s defaultnim Vcore, ktere u P4GPL-X nejde bez vmodu menit.
Zdravim, nema tady nekdo z vas prosim ten soft EIST...hledal jsem na netu a nemuzu se ho dopatrat...U Krimiho 2000 jsem ho videl na screenu,tak pokud nekdo tento soft ma a muze mi ho odeslat na adresu holmer@seznam.cz
dekuji dopredu a jsem z pozdravem
Mas ho tam. Psal jsem ti i na icq. P4p800-se je lepsi volba, ale pokud tam chces aspon trosku slusnou grafiku tak musis vzit p4gpl-x, coz neni uplne idealni volba ohledne oc. Voltage musis dratkovat a nasobic delat pres eist a taktovat pres clockgen, ale to by ti mohlo odpadnout tim, ze koupis m730 a bootnes pri fsb pres 200 a nahodi se ti delicka.Citace:
Původně odeslal sammerman
Citace:
Dik moc, mozna pujdu nakonec do te P4P800Se a proste budu dele shanet nejakou slusnou grafarnu, treba sem videl 6600GT, jenom ji jeste sehnat pasivne chlazenou, protoze o ten hluk co zacne za rok delat ten malej zmrd ventilator opravdu nestojim...takze abych to zhrnul, P4P800Se tedy umi v BIOSU nastavil jak FSB, tak pripadne snizit multiplikator a i umi nastavit Vcore + pripadne delicky?????