neni pravda pasujeCitace:
Původně odeslal xDAVEx
Printable View
neni pravda pasujeCitace:
Původně odeslal xDAVEx
Revize Winchestera E0 (Venice) už pomalu klepe na dvéře. Hlavní je, že maximální frekvence poskočí o 12% nahoru. Takže konečně skončí 130nm proces a možná se dočkáme prolomení 3GHz. A pokud ne, pak alespoň v OC určitě. Svoje ovoce by mohl také přinést vylepšený paměťový řadič. Každopádně nás čeká zajímavý rok 2005!
Neviete kedy by to uz mohlo vyst v nasich zemepisnych sirkach mam Athlon 2100 a je akutne zrychlit system preto som sa rozhodol na A64 939 scket a teraz cakam na tu reviziu ale cas plinie a peniaze sa minaju a ja neviem ci to cakanie vydryyim a nepodlahnem zufalstvu pri najnovsich hrach ktore by som rad hral ale!§§!! nejde to :?: ???
Na to si ještě budeš muset počkat. od prvních dodávek v Japonsku si musíš připočítat ještě tak 2-3 týdny a pak by se možná moch u nás oběvit v ceníkách ale skladem možná ještě později :-) takže já typuju Březen nebo Duben ... uvidíme
Já na ten CPU taky čekám, ale nevim jestli by sel do nynějších desek pro a64.Citace:
Původně odeslal richie08
Podporuje ho nf3 nebo nf4?.. chtel bych spíš nf4. Kdyby ho podporovali tak bych si koupil normal a64 3000+ a potom ho jen changnul za ten E0.
je na to lahka rada, Nforce 4 aj tak len zacina, nechaj tomu dva mesiace, a kup si to rovno s E0, aj tak sa neni kam ponahlat, to Xp-M co mas este vselico vydrzi :wink:Citace:
Původně odeslal Frost
uz winchester se vyrabi 90nm procesem, tady nejde o revizi winchestera, ale o jeho nastupce -revizi s vlastnim kodovym jmenem venice. O vylepsenem radici nevim, ma se vyrabet tou novou technologii "napnuteho kremiku" a ma mit SSE3.Citace:
Původně odeslal richie08
zatim nikdo nerikal ze by nemel jit do stavajicich desek ALE je tu jedno ale - starsi revize - newcastle [posledni vyrabena 130 nm] v jakekoliv nf3 funguje bezproblemove a nova - winchester az od poslednich vyrobnich cisel, nebot tam AMD udelal drobne upravy v pametovem radici a nekde to zlobilo - eagle o tom psal na svethardware
proto rikam ze trochu pockat neuskodi - taky by to oficielne melo ladit a neoficielne mohlo spatne fungovat
ak si chcem kupit toho abit av8 ci ako sa presne vola, ale chvilu nebudem mat prachy na pamate, pamate mam 400 a 333, je mozne aj na takych ficat?
AV8 je nforce3 ty paměti na tom pojedou ty 400 normál podle SPD ty 333 možná asynchroCitace:
Původně odeslal martine
edit
:oops: ježíš já sem vůl pravda abit je via chipset
jo poběži ti obě ale musíš to dát v biosu na 333 popř 266 a můžeš i taktovat
av8 ma byt ale predsa kt880pro nie?
to akoze pojde kazda pamat inak? to ide?
Snim ci bdim?!
Abit AV8 je K8T800Pro ! Pameti pojedou obe na 333MHz.
sorry, to je este ta opica z noveho roka :)
master daju sa dat do dualu a taktovat trebarz na tych 180mhz alebo su tam presne frekvencie, ktore sa daju vyuzit ako 266,333,400 atd..
Melo by to ji nastavit po MHz, takze muzes jet klidne na 356 pokud si vzpomenes a dual je zatim v podani AMD dost precenovany ;)Citace:
Původně odeslal martine
Stále mi není jasný rozdíl v jádrech Winchester
a NewCastle pro socket 939.
:?
Víc infa :
Děkuji.
Vsak sa lisia vyrobnou technologiou, nie?Citace:
Původně odeslal Glenda
Newc 0,13
Winch 0,09
JJ.Citace:
Původně odeslal Yogi_1
AA to je jádro ze 754 do 939 ?
???
AA to je jádro ze 754 do 939 ? to sem asi nepochopil, Newc. je i do 754Citace:
Původně odeslal Glenda
Winch. ma mensi spotrebu a min topi
???
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28176
OR
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25958
Modelové označení: Athlon 64
Patice: Socket 939
Pracovní/PR frekvence [MHz]: 2200
Frekvence systémové sběrnice [MHz]: 1000
Velikost L1 cache [kB]: 128
Velikost L2 cache [kB]: 512
Pracovní napětí [V]: 1,5
Jádro: Newcastle
Technologie [µm]: 0.13
OR
Modelové označení: Athlon 64
Patice: Socket 754
Pracovní/PR frekvence [MHz]: 2400
Frekvence systémové sběrnice [MHz]: 800
Velikost L1 cache [kB]: 128
Velikost L2 cache [kB]: 512
Pracovní napětí [V]: 1.5
Jádro: Newcastle
Technologie [µm]: 0.13
Co je na tom k nepochopení ??
Jsem lama tak asi...
To jadro se dela v provedeni jak s jednokanalovym (754 pinu) tak i s dvoukanalovym (939 pinu) radicem.
Stejne tak se delaji i winchestery pro s754 jako mobilni CPU.
nepochopil jsem tvuj posledni post- jadro newcastle bylo [nekde i stale je k dostani] i taky do 754, ta nema dualni radic pametiCitace:
Původně odeslal Glenda
pokud te zajima rozdil mezi winchesterem a newcastlem pro 939, tak je velky: jina technologie vyroby 130 nm versus 90nm u winchestera
projevilo se to v nutnosti trochu zmenit pametovy radic, proto prvni serie nforce3 chipsetu hure fungovaly s winchestrem, je nutne mit bios co winchestera podporuje a ma jine nastaveni Vcore, jinak hreje a ma jinou konecnou teplotu. vcore ma 1,4, kdezto newcastle 1,5 V , ale to ti nastavi deska
u winchestera posledni vyrobni serie maj jit lepe taktovat
Moooc děkuji dráčku.Citace:
Původně odeslal Jiri Drak
Je lepší si výhodně za cca 5500kč zakoupit Newcastla 3500+ do 939,
nebo Winchestera 3000+ do 939 ?????
Děkuji též za odpověď.
Btw : mám tu možnost pouze dnes....
Ja bych do te 3500+ nesel (pokud by to byl opravdu newcastle, winchester vsema 10), protoze lepe nez winchester taktovat stejne nepujde (pokud na to mas samo vhodnou desku) a navic vice hreje. Jina vec je, pokud by to bylo pro bezneho uzivatele, ktery taktovat nehodla, pak bych ho klidne vzal.Citace:
Původně odeslal Glenda
Edit: Ale mezi winchesterem 3000+ (maly nasobic, velke FSB - mozne problemy pri OC) a newcastlem 3500+ uz bych asi vahal, idealni by byl winchester 3200+ :wink:
:-)
Nevím zda jsem běžná uživatelka... ;D , ale chtěla jsem ho dát na
10 x 240-50Mhz aby ramky Hynix D43 jely 1:1 , tudíž 480-500 v dualu, což je pro mne požadovaný můj luxus a výkon.... ;D A asi i stabilita...
Moc by topil při této konfiguraci - OC ? ??? ?
Toto by přeci 3000+ nezvládal...
Za stejné peníze.., rozumíme si ?
Díkec. (Uživ. lamka Glenda)
3500+ jde maximalne taktovat tak asi o 200Mhz (2600Mhz finalne) ale topi az na 60 stupnu,zato Winchester pujde klidne i o 400-500Mhz vic a topit nebude vic nez 40stupnu!
Mě winchester topí hodně , nevím proč ale v klidu je ta teplota při defaultu 42 °C a při zátěži to najednou skočí na 50°C viz obrázek. mám 3200+ , 1.4V deska MSI neo2 platinum . Jiří Drak má podobný teploty a OBR má 40°C což je diametrálně odlišný a to chladim výkoným vodním chlazenim.
http://members.chello.cz/aless/teplota.JPG
No nefim asi mate zazracny kousky ale me pri 1,625V(2,43Ghz) topi pri fullload 56-57st..
Hele Obr na ten Wapochill ses vybod,nebo jak ???
Dráček - Edit: Ale mezi winchesterem 3000+ (maly nasobic, velke FSB - mozne problemy pri OC) a newcastlem 3500+ uz bych asi vahal, idealni by byl winchester 3200+ :wink:
---------------------------------------------------------------------------------------
JJ!
:D
Já už jeden kompl - Asus A8V 3200+ Winch. mám takto zupgradovaný...,
teď myslím na ten druhý a pak na ten třetí také nezapomenu...
;D
Tak ten Newcastl 3500+ by mne dokonce vyšel na 5k...
Tak já fakt pořád nevím...
:idea:
Pokud je za takový peníze, byla by škoda ho nevzít.Citace:
Původně odeslal Glenda
;DCitace:
Původně odeslal Glenda
Inac som tiez za 3500+, tam vsetko sedi ...az vedsinou na tu cenu :roll:
Nevim cim to je ale je to fakt 3200+ na Epox mam na default 2300Mhz pri teplote idle=30 a po hodine FarCry 36stupnu,sahal jsem na Zalmana a je uplne studenej takze to tak bude,a pri 2400Mhz je to shruba o 4 stupne vys ale pres 40 jsem se nedostal ani prime ani BurK7.
NO ja myslim ze ta Abitka meria trosku divne teplotu takze to bude asi tym :wink:
Trosku je slabe slovo, 3rd eye mi ukazuje klidne 60 stupnu a pasiv je jen vlazny.Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
JJ myslel som "trosku". Toto zase Abit nevychytal, uz Abit NF7-S mala problemy s meranim teplot ale pri tejto doske som cakal uz vykalibrovane odcitanie teplot. No co uz.Citace:
Původně odeslal Masster
BTW ... inak ma prekvapilo ze ako rychlo sa dostali tie holograficke nalpeky do obehu ... ja uz som ju mal na svojej krabicke s procakom, co som ju kupoval vcera.
Nj, no A64 ide na dračku :DCitace:
Svata pravda. Ve slabe chvilce jsem si neuvedomil,ze 3000+ ma nasobic jen 9x a ono je docela dost rozdil jestli jedu FSB 240 x 9 nebo 10. Hm asi bych mel kamosovi se slevou prodat tenhle svuj a kaufnout 3200+.Citace:
Původně odeslal Glenda
No ono mozes ist kludne vyssie. Ta doska ktoru mas da kludne 300HTT a to je pri nasobici 9x celkom slusny vysledok. A pritom pamete mozes mat na tych 240MHz :wink:Citace:
Původně odeslal Hombre-CZ-
Od včerejška mám Winchester 3200+ a hned jsem ho začal taktovat a dostal jsem se na 2.6Ghz (viz. popis) bez zvíšení napětí. Prime95 ale okamžitě spadl, tak jsem dal 1.55V a už běží 2 hodiny stable (teplota je 54C).
Tak to sme natom podobne akurat ze Prime bol stabilny ale len 3h tak som mu pridal este na 1.6V a uz to ide 12h v poho.
Narychlo spraveny screen z prveho testovania :Kód:http://www.bbpix.com/pix/A64@2610MHz.jpg
Ty me pokousis :oops: Btw HT bych ale musel dat tak na 3x nebo mene co? No mozna to pujdu zkusit, i kdyz nejsem zrovna hard core overclocking guru, to priznam hned :oops:Citace:
JJ HT daj 3x a pamete nastav bud na 166 alebo az na 133 podla toho kolko ti daju. A bude to xciet asi trosku pridat Vcore .. tak na 1.55-1.6V :wink:Citace:
Původně odeslal Hombre-CZ-
Btw ... to nieje nic HC :D
EDIT : jasne ze skus najprv 270HTT potom 280HTT a pomali hore az sa dopracujes k maximu ... a otestovanie pouzi Prime95 pretoze mne 2600MHz bezi vo win aj pri 1.45V ale stabil je az pri 1.6V :wink:
Esli dobre predpokladam tak mas pouze 1x512 ze.Proto ten slabej vysledek v PI..No kdybys prihodil druhou do dualu tak 290 nedas si myslim :-)
Ty si si oto povedal :wink:Citace:
Původně odeslal nex
Takze som mal doma na chvilku 2x512MB OCZ 3200 platinum rav.2 (jedny z naj pameti na TCCD) od Alessa a vysledok bol viac nez pekny. Na asi tovje prekvapenie sa mi podaril celkom pekny kusok. Co viac dodat ?Este nejake pochybnosti ?Kód:http://www.bbpix.com/pix/A64@2700MHz_300HTT.jpg
clovece nenic ma!! to ti slape PrimeStable?
Clovece to ti teda nepoviem, na take veci som nemal cas ale ked to prejde aspon 1M v SuperPi tak je to aspon trosku stabilne :wink: A inak som nemal vobec cas na vyladovanie co sa tyka casovania a hladania max frek atd. Pamete boli pozicane od Alessa na chvilku takze tak.
30s je u tebe stabilita ???Citace:
Ja hovorim o superpi ... nie o 30s. Pretoze ak je system nestabilny tak SUperPi neprejde ani 3s a nieze 30s :wink: A o stabilite nikdo nehovoril .. len o "stabilite" :!:Citace:
Původně odeslal mraky
Aby to nebylo úplně OT, tak jenom přidám, že můj Winchester 3200+ jede na 2.6GHz rock stable. Ale všechny tyhle softy na zjištění stability co zmiňujete mi připadají k ničemu i když jsem je dnes taky použil. Po několika hodinách hraní si myslím, že není třeba takových testů. To je moje zkušenost z Athlona XP.
To že hraješ několik hodin, neznamená že je to OKCitace:
Původně odeslal Cartman
Z vlastní zkušenosti, když to přezenu s OC /jen o pár MHz/, tak mi hry jdou, ale třeba ve widlích se mi občas stane že program neodpovídá apod. Osobně považuju za stabilitu Prime95 min 4-6h a GoldMemory přez noc bez chyby.
Nebo najít nějakou ještě stabilní hranici při hrách a pak jít dolu s frekvencí a nechat si pořádnou rezervu. Efentivnější ale bude otestovat stabilitu nějakým softem.
2 MK - ale tady se bavime o A64 90 nm a tady skutecne nemusi byt prime i posledni oficialni verze dokonale, je tu dost lidi a jeden tlustej thread o tom, ze prime bylo ok a ve hrach to pada
A to je ono,protoze Prime zatezuje CPU+MEM ale ve hrach zatizis HTT a ta pokud je nestabilni z duvodu vysoke frekvence tak to pak pada.Citace:
Původně odeslal short24
Jasně, že o A64, když projde prime v pohodě tak to není záruka totální stability, ale paměti a CPU jsou stabilní z toho můžu vycházet, pak to považuju za stabilní až do doby než mi nějaká hra spadne. Ale obráceně je to blbost, ne? Můžou mi jít hry a prime házet chyby. Jasně že HTT pak zatížim při hře.Citace:
Původně odeslal short24
proto je jednodussi testovat narocnou hrou, skutecne se mi nestalo, ze by sla hra a padalo prime, prvni, co zacne padat je hra [testuji FAR CRY]Citace:
Původně odeslal M.K.
kdyz jsou hry ok, tak si v klidu udelam screen prime, neb vim ze bude v poradku a bude ok :wink:
OK. je to každýho věc v jakým pořadí to otestuje. :-)Citace:
Původně odeslal short24
presne takCitace:
Původně odeslal Cartman
podle me se komp vubec nejlip otestuje na nejaky nekolikadenni LANparty...tam vzdycky nekomu neco odejde...zdroj, disk, cpu...
no ono je na to taky krasny pojem "3D stable" cize natolko stabilne ze to dokaze prejst 3D Mark resp. ho loopovat ;)
moja 64ka winchester dorazi zajtra spolu s ABITkou 3rd eye, takze len co to zmontujem tak dam vediet ako daleko sa da dotlacit.....ajked zo zaciatku len s boxom,takze testnem aspon tu dosku.
huh. este otazocka ajked to nepatri sem ale dufam ze ma za to moderator neukamenuje - tepelny pad z box chladica smiem zoskrabat ? alebo to bude tym padom po zaruke ?
uz sa tesim... 270-280 (3000+) je tu zatial bezne. Je to 3000+ alebo 3200+??
3000. na viac neboli peniazky :-/Citace:
Původně odeslal tomase
este neviem ako to bude s tym OC (jasne ze potestujem co to da), ale mne bezi PC 24/7 (DC++) a sucasne som mal kvoli spotrebe podtaktovane. Cool and Quiet vraj pri pretaktovani treba vypinat a neviem ci su nejake spolahlive softy na pod/pre-taktovavanie z Win "on-the-fly"Citace:
Původně odeslal stj
??? ??? Taktovali sme "len tak" A64 3000+ (FSB 218) a cool & quiet sme nechali zapnutý. Fungovalo to pekne, tak neviem - mne sa to vypínanie nezdá...Citace:
Původně odeslal stj
No ak beries 3000+ tak by som na vysoke OC Abit AV8 nedoporucval ... das stym tak 2400MHz vzhladom na HTT a nasobic procesoru 9x.Citace:
Původně odeslal stj
Ak uz nevies zmenit dosku tak drzim palec :wink:
Ja idem momentalne 2.5 Ghz pri 1.55V a je to primestable....hry su tiez v poho.....Far Cry som sice este neskusalCitace:
Tak to mas LUCK ze ti ta doska da 277HTT 3D Stable :wink:Citace:
Původně odeslal Yogi_1
To nie je LUCK.....dala by aj tebe....keby si mal ine pamete :)Citace:
Jasne a ako zazrakom mi na inej doske tie iste pamete idu v poho a s rpocakom idem na 290 a s lepsimi dal aj 300 1:1 :wink: A to nehovoriac ze aj ostatni ludia s inymi pametami maju rovanky problem. A doska ma aj problem pri nasobici HT3x a to pri 290HTT je nutnost, kedze 290x4=1160MHz HT a to doska urcite nezvladne. Skus si dat nasobic procesora nizsie a dat HTT(FSB) na 290-300 ci ti to pojde :wink:Citace:
Původně odeslal Yogi_1
218MHz nie je ani taktovanie... to je vanok.Citace:
Původně odeslal Vlado
CQ znizuje aj voltaz, nie? Takze pri normalnom pretakteni to uz moze blbnut...
Tak to je kompatibilita......Citace:
Mne uz aj tych 2.5 GHz cize 4000+ bohate staci....ale schvalne to skusim na 290 Mhz......
Tak som asi doskusal.......300W Fortron s 13A na 12V tych 290 uz asi nezvladne.......a kupovat novy zdroj nebudem......keby to stalo za to.....ale 100 Mhz navyse ..... to ma uz nesere......ostavam 4000+ :)
sorry za OT/ :mweheh: :mweheh: :mweheh: :mweheh: :mweheh:
PS : takze vsetci co stym maju problem ako ja, maju blbe (nekompatibilne) pamete jo ?? :mweheh: :mweheh: :mweheh: Skus sa zamysliet co placas :wink:
Btw rozdiel v spotrebe pri 277x9 alebo v 290x8 ju bud ziaden alebo je spotreba este nizsia. A pamete sa riadia frekvencou CPU takze ani pametiam sa odber alebo frekvencia nezvysi :wink: Stoho by som usudil ze to tvojim ubohym zdojom nieje :wink:
Ale je to tvojou doskou. Ak ti to nebootuje nediv sa. Bud ti tych 290 nedava doska vobec (co si myslim ze mozno v 2D este dava), alebo ti to nenabehne kvoli HT ktory mas bud vysoky (290x4=1160), alebo tam mas HT3x a stym doska pracovat teda nevie vobec. A keby si sa aj dostal do win ... tak neverim ze ti pobezi cokolvek pod 3D. Ak to chces vyvratis a myslis ze tvoje pamete su carovne ze tebe to ide a ostatnym nie, tak mi prosim sprav nejake screenshoty z CPUz a z prejdeneho 3DMarku :wink:
HTT 3x funguje uz som to skusal pri 270 Mhz.....rock stable
Lenze pri 290x9 to chce asi aj vyssiu voltaz, nie? ...... je to urcite zdrojom.....nabootovalo to 285x9.....padlo to ked som pustil prime
nasobic 8x som este neskusal.....
Ja nehovorim ze ja mam najlepsie pamete.....ani to ze tvoje su na hovno
Skusal si tie brutalne co si mal pozicane na Abitke? Ani nie, co?
Ja to mam na salame......idem 4000+ o tyzden budu A-Daty 500ky do dualu a tym aj koncim.......viac do toho investovat nebudem
A vysmievat sa tu nemusis.....ked si myslis ze ma tym urazas tak sa mylis....ja som tu 4 fun
je pekne ze na tej MSIcke to ide lepsie, ale evidentne tu Abitku zhadzujes. Za tie prachy co stoji mi tych 270fsb kludne staci oproti drahote MSI a "moznych" 300... hogwh (MM z pct to dal na 9*280 klidanko - bez dualu ale ako vieme dual moc vykonu neprida)..
Tak pre vsetkych : vobec nezhadzujem tu Abitku .. je to podla mna dobra doska ale nie na HC-OC. Na tych 270Htt mi behala krasne ale vyssie sa snou proste nedalo dostat. A MSI som mal za cenu, kolko stoji ta Abitka (Bazar). A pozri ako som utlacoval potencial mojho procaku. 200MHz pri A64 za tu istu cenu si myslim ze neje vobec na zahodenie, nehovoriac otom ze s dobrymi pametami by to bolo uplne o niecom inom.
2 yogi : ja sa ti nevysmievam ... smial som sa tej kompatibilite. Proste ludia s TCCD alebo ja neviem akymi moznymi inymi pametami maju taky isty problem a to je fakt !! A tie brutalne pamete som na tej Abite neskusal, ale skusal som ine .... bezvyznamne.
INak som pisal ze daj nizsi nasobic a HTT na 290 prave kvoli tomu aby to bolo niekdy vykonovo aj odberovo tam kde ho mas teraz .. mozno este nizsie, co to co ja xcem dokazat este len podpori. Takze nemusi ani pridavat volty, len dat nasobic na 8 a HTT na 290. Tak neviem preco si dal 290x9 :?: Skus tam dat to co som pisal a otvor CPUz + daj bezat 3DMark a nahod to tu :wink:
Ak to realne tvoja masinka zvladne, tak to bude ina debata.
PS : mozu sa kludne pridat aj iny uzivatelia s ABIT AV8 a s roznymi pametami a dokazat mi ze placam sracky a ze som mal blbe pamete a aj vsetci, krotym to neide.
Btw .. ja niesom flamer, som proti flamewarom. Toto beriem ako debatu, a ja mam zatial nejake skusenoti a argumenty, a niekdo ma presvedcuje o inych ale zatial to nikdo nevie podlozit alebo vyvratit. Celkom by som si to prial, pretoze je to podla mna velmi slusna doska za tie peniaze.
Takze mam skusit 290x8....HTT 3x.......ci mi prejde 3DMark??
OK.....uz sa na tom pracuje :) .....som zvedavy
ja tiez.... vecer sa bude testovat :wink:Citace:
Původně odeslal Yogi_1
sorry za OT - neviete ako je to s tym tepelnym padom na BOX-e ? mozem ho zoskrabat bez straty zaruky ? :eek:
Ja som to tam nechal......Citace:
Původně odeslal stj
Inak skusal som 290 HTT ale neslo :(
Moze to byt doskou aj procakom....neviem
takze ides 280 single na box-e ?Citace:
Původně odeslal Yogi_1
pjekne :D
Nejdem......nechcem ho az tak trapit....Citace:
Původně odeslal stj
Skusam teraz 2.4 Ghz pri co najnizsej voltazi.......
Kdyz uz se tu resila ta kompatibilita, mam ted v desce jineho winchestera (vse ostatni je stejne) a chova se to ted naprosto jinak nez drive. Drive sem jel synchro 1T az na 270FSB a ted s novym CPU ani prd (synchro 220 pri 1T a konec), takze zatim jedu asynchro 1T pri CL2. Kdo ma moznost, tak at klidne zkusi vice procaku, fakt mezi nimi muzou byt velke rozdily, nejen co se frekvence tyka.
Hmm, tak přesně tohle jsem si myslel - lepší než laborovat s pamětma.
No mne ide oto, ze mne siel den isty procak na dvoch doskach uplne inak ... vsetko okrem dosky bolo rovnake.
Jiri Drak mam proste CPU ktory ma velmi zly memory controller ... hold smola :?
No to neni tak uplne jiste, to moje prvni CPU si zase nerozumelo s NEO2, proto jsem ji prodal a ted by se mi mozna zase hodila :roll:Citace:
anebo by to mozna chtelo novejsi verzi desky - mas verzi 2.1 s mosfetama jako EP-9NPA+ Ultra?
to uz je nForce4 deska - aless ma tu 2.1 revizi EP-9NDA3+ a zda se ze je v poho...
Tak je to rock stable ale len prime95.....3Dmark padaCitace:
Původně odeslal Yogi_1
Na abit foru som sa docital ze vyssie FSB nez 255Mhz funguje len s LDT 2x
Ale je to fakt zaujimave ze to je primestable, naviac mi bezal server na CSko a pritom som aj hral CSko......ale 3Dmark pada a pada
Ale vyssie FSB by malo fungovat.....az 315Mhz:
http://www.ocbench.ro/av8/3dmark310.JPG
*
http://www.xtremesystems.org/forums/...chmentid=20976
ale to druhe nie je 3Daplikacia :(
A jaky test v prime pouzivas ? Dej si vlastni s alespon polovinou pouzivane pameti, aby to vic otestovalo i pamet.Citace:
Původně odeslal Yogi_1
V Prime pouzivam BLEND test.....cize full RAMCitace:
Původně odeslal Jiri Drak
A skusal som aj najhorsie casovanie a nizku frekvenciu pamete....
Taxem zkompletoval a otestoval svou sestavu - zatím teda jen asynchro 2*256MB Kingston DDR400, ale 2x512 Kingston ULL už mám v kapse a večer otestuju...
První dojmy - naprosté nadšení a spokojenost s učiněným upgradem...
Fakt to za to stálo!!!
A64 3200+ jede v pohodě na 2500MHz při 1,525V jen s BOX chladičem, HTT mám 4x takže zase 1000Mhz a paměti teď jedou 200Mhz a ty ULL snad pojedou 250MHz při CL2,5
krasa 8-) Hele Maule jedou ty ULL na 2 2 2 5 pri 200Mhz?
ano jedou,bez jakýchkoliv problémů.........
Já nevím, píšu, že je otestuju až večer... ale měly by jet, mají to garantované...Citace:
Původně odeslal nex
Ja budu taky testovat ULL.Sem zvedavej,do kolika pojedou na 2 2 2 5..
pameti - jeden borec to otestoval, ja se dostal na s 2 225 na 212 a s 2,5 336 na 260, takze tabulka +- odpovida
konfigurace:
Here's The Test System Specs:
MSI K8N Neo2 Platinum
ADAFX55DEI5AS
CAA2C 0442GPMW
7025v1.41 BIOS
Vcore: 1.7V
Vdimm: 2.85V
2-2-2-5 1T to 3-5-5-9 1T Mem timing
2X256Meg Kingston HyperX KHX3200ULK2/512 TCCD Chips (slots 1&2)
and then:
2X256Meg A-Data Vitesta PC4800 DDR600 TCCD Chips (slots 1&2)
GF2-MX200 Video Card
Western Digital 40Gig ATA100 7200rpm
Tagan TG-480Watt PSU
Maze4 on CPU and Maze4 on nF3-Ultra
http://www.lejabeach.com/sisubb/msineo2112704-2.jpg
Jenom bych rád upozornil, že u TCCD chipů nejde tolik o Voltáž !!! U nich spíš platí, že čím míň, tím lépe se taktujou, není to Winbond, kterýmu je málo i 3.2V ;D
Přesně tak - právě jsem je nastavil v dualu na DDR500 při 7-3-3-2,5 a 2,6V a šlapou jako hodinky... :lol:Citace:
Původně odeslal BeachKEN
GoldMem sice háže nesmysly, ale obávám se, že je to jen proto, že mu tyto nové technologie nic neříkají.
SuperPI 1M mám 36 sekund
3DMark2001 dává cca 24 tisíc
3DMark2003 mám okolo 11 tisíc
POHODA, SPOKOJENOST!!! :smoke:
Skus sa este pohrat s caovanim .. mozno zvladnu este lepsie pri tej frekvencii. A mozes skusit aj ich maximum ... nasobic hod na 9 a skusaj kde sa az dostanes. Dost ludi pokukuje po tychto pametiach (ak pozries do poradne v pametiach) a myslim ze by sa im to hodilo, a mne sa to hodi tiez, pretoze tiez sa oto zaujimam.Citace:
Původně odeslal Darth Maul
A rovno tym aj mozes skusit vyvratit moju teoriu o nestabilite toho Abitu pri HTT vyssom ako 270MHz v 3D :wink: Samozrejme len ak sa ti to vsetko chce robit :wink:
Ja bych rekl,ze problem s 3D je od 260 :?
Skusil niekto memtest86 pri dual chanel ??
Mne to hned po spusteni padne, moduly v slotoch 1 a 2. Ked dam do 1 a 3 tak memtest nepadne a prebehne v pohode bez chyby.
u mne memtest86 fungoval ok, teda presneji verze 1.30. ted uz ma byt dokonce verze 1.50, nekde jsem to videl v news. nevim co mas za desku, ale sloty 1 a 3 to vypada na single, ne na dual.
abit av8 . vsak ja viem ze single je 1 a 3, preto sa pytam ci to normalne v dual ide alebo nie, lebo mne neslo. bliklo modre pozadie memtestu a dovidenia.Citace:
Původně odeslal short24
Kukni do podpisu....idem dual 1:1.....memtest som neskusal.....ale napr. prime95 Blend test a rightmark memory stability test bezia v pohode aj niekolko hodinCitace:
Původně odeslal TimeLord
Takze ktej tabulke. Neviem sice co za GSkill pamete tam pouzili, ale prave tieto pamete su jedny z najlepsich s TCCD a maju aj brainpower PCB. S modulmi LA od tejto firmy dokaze bezat takto : http://www.xtremesystems.org/forums/...chmentid=23058 ... bte je to na 1T :wink: A na brutal OC 1:1 by ste potrebovali kit 2x256 ... pretoze uzivit 2x512 je pre mem. controller uz narocna vec.Citace:
Původně odeslal short24