-
Re: Karneval a UPC - aktualni zmeny
je to slusnej vydrb. no nic pustim se do instalovani DHCP klientu to zas bude sranda. desktop <-> router. NTB <-> kabelovy modem abyc ho nekde nasel a prehazovani UTP z modemu jak o zivot :confused:
taky mohli poslat mejl "pojedem JEN pres DHCP napevno vnucena adresa nepojede i kdyz se bude shodovat..."
ale co bych chtel od karnevalu:???:
-
Me se stalo to same dnes rano. Na routeru jsem mel nastavenou IP na pevno az do dnesniho rana. Furt jsem dumal proc mi nejede internet. Pak az mi pridelil tu stejnou IP co tam jiz byla DHCP server vse jelo.
-
ja uz si taky rozjel dhclient. ale nejak me to vysralo named na lokalni siti. no este sis s tim pohraju. hlavne ze aspon net jede.
-
UPC zavádí službu Telefon
Samozřejmě jsem to musel prubnout mezi prvními :-) byly tu nějaký problémy, modem se stále restartoval, muselo se to řešit v UPC.
Nicméně funguje to. Trochu rozdíl je, že při zvednutí základny není slyšet oznamovací tón, jako u mobilu. Zvuk jde, ale není úplně čistý, zatím nevím proč, ale to může být bezdrátovým telefonem.
Dají vám nový modem s telefonní zásuvkou. Jinak si myslím, že je to docela fajn doplňková služba, rozhodně s garancí funkčnosti. Číslo mám normální pražský :-)
-
Citace:
Původně odeslal 24-bit
UPC zavádí službu Telefon
Samozřejmě jsem to musel prubnout mezi prvními :-) byly tu nějaký problémy, modem se stále restartoval, muselo se to řešit v UPC.
Nicméně funguje to. Trochu rozdíl je, že při zvednutí základny není slyšet oznamovací tón, jako u mobilu. Zvuk jde, ale není úplně čistý, zatím nevím proč, ale to může být bezdrátovým telefonem.
Dají vám nový modem s telefonní zásuvkou. Jinak si myslím, že je to docela fajn doplňková služba, rozhodně s garancí funkčnosti. Číslo mám normální pražský :-)
S tím mě UPC totálně nasralo ten telefon mi nevadí, ale oni zrušili zvýhodněný balíčky internet + kabelová televize , měl jsem ten MIX balíček za 1550 a chtel sem ho shodit na 1050 s o neco pomalejším netem no a kuli tomu telefonu to zrušili takze odcházim od UPC a du do Bluetonu .
JInak že to neni moc čisty bude asi kodekem UPC používá kodek G711A kterej podle mě neni moc štastnej je náročnější na linku a nemá moc velkou kvalitu , G729 je o nečem jinym .
-
Panove, ted sem zjistil, ze Karneval vyhrozuje svym zakaznikum - obvolavaj je, a nabizej prechod na digitalni vysilani (s patricnym priplatkem) a kdyz odmitnete, tak "stejne budete muset prejit, protoze soucasny vysilani rusime a navic budete muset zaplatit za pripojeni".
Podotykam, ze trnasfer se deje digitalne uz ted a obraz podle toho taky vypada - samy kosticky
-
Citace:
Původně odeslal Jezevec
Panove, ted sem zjistil, ze Karneval vyhrozuje svym zakaznikum - obvolavaj je, a nabizej prechod na digitalni vysilani (s patricnym priplatkem) a kdyz odmitnete, tak "stejne budete muset prejit, protoze soucasny vysilani rusime a navic budete muset zaplatit za pripojeni".
Podotykam, ze trnasfer se deje digitalne uz ted a obraz podle toho taky vypada - samy kosticky
doufam ze si delas srandu. jaky zpusobem ty swine swinske poskytuji digitalni rpipojeni sem uz myslim psal. digitalne k set-top boxu a z nej analogove. sem myslel ze si delaji srandu kdyz jsem to cetl. a ze prej to je normalni prootze hodne lidi ma jeste analogovou TV. kdyz jim reknu ze tim digitalnim siganlem chci nakrmit tuner v PC a pustit si to na velke LCD tak me rekli ze vysilaji v takovem formatu ze to zadny tuner do PC nezvladne a ze to dekoduje jen jejich se-top box. tak nevim.
sice velmi nerad ale budu si asi muset domu poridit zlutou zkazu (rozumej prevnou od telecomu) a slusne ADSL.
tohle uz opravdu prehaneji.
EDIT: tak jsem volal na infolinku a potvrdili mi ze to opravdu palnuji ale datum neznaji a samozrejme a jinem systemu nez set-top box a znej anlogovy signal neuvazuji. takze to vypada ze budu doma bez televize:confused:
zas me to ale donuti zmenit poskytovatele pripojeni k netu a nebude me nikdo sikanovat s trafficem.
-
Ja mam UPC Chello a az na jeden problem se spatnyma fakturama (je to slozitejsi) su docela spokojenej. Co se tyce tarifu, takted se zrychlovalo i u UPC.
pokud se nepletu tak od cervna budou mit vsichni uzivatele za 550Kc/mesic sluzbu Chello Easy s rychlosti 1Mbps (od tebe tusim 256kbps). Limit by mel byt 10GB. To me prijde docela ferovy. Jelikoz nestahuju tak bych spis uvital nejaky levny net v podobe treba 512ky za 400kc, ale toho se asi nedockam:-(
-
1 Příloh-a(y)
Kdyby se ted nekdo chystal v Brne prejit k UPC treba na Chello Easy, tak prozradim, ze kdyz zatlacite na externiho produktaka, tak dokaze udelam promo cenu na 1rok, kdy mate za 199Kc UPC easy 1M/256KB/10GB + treba za 200KC TV mini + HBO/HBO2. Takze jsem ted max. spokojeny. Za 399Kc mam net + TV s HBO, kde mi z nejakeho nejasneho duvodu bezi vsech 38kanalu :) Kdyby nekdo z Brnaku chtel cislo na toho produktaka, tak pisnete SZ (neni to zadna reklama, toho cloveka vubec neznam, jen o nem vim, ze nemel problemy nabidnout nejnizsi moznou cenu). Pred mesicem jsem to daval i znamemu, ktery uz ted taky spokojene fici.
Tuto promo akci muze dat jen v lokalitach, kde UPC ma konkurenci. Zatim overeno:
Komin - ano
Zabiny - asi ne
Medlanky - ano
Vic nevim.
PS. skoda, ze uz nemuzu najit ten papir s kompletnim promo cenikem.
EDIT: jeste prikladam ofocenou fakturu, ktera prisla za 2 mesice. Celou dobu jsem byl skepticky (protoze na klientske lince o nicem takovem nevedeli, nebo nechteli rict), aby to nebyla nejak bouda, ale uz prisla i treti faktura na 400, takze vse je OK
-
Citace:
Původně odeslal Neller
Ja mam UPC Chello a az na jeden problem se spatnyma fakturama (je to slozitejsi) su docela spokojenej. Co se tyce tarifu, takted se zrychlovalo i u UPC.
pokud se nepletu tak od cervna budou mit vsichni uzivatele za 550Kc/mesic sluzbu Chello Easy s rychlosti 1Mbps (od tebe tusim 256kbps). Limit by mel byt 10GB. To me prijde docela ferovy. Jelikoz nestahuju tak bych spis uvital nejaky levny net v podobe treba 512ky za 400kc, ale toho se asi nedockam:-(
Jeste nabizeji Chello Starter 512/128/5GB za 475, na tvem miste bych ale radsi zustal u Easy.
Sam pouzivam Classic a stve me hlavne asymetrie 4096/512. Download skoro nevyuziju, ale vetsi upik by se hodil. Limit by mohli take zvysit, uz jednou me sestrelili na 64/64 a bylo to nesnesitelny. Pokousel jsem se s nima domluvit na snizeni downloadu a zvyseni uploadu, ale pry to nejde. Upload Booster je skoro na nic, to uz radsi vyssi tarif.
-
kez by u me bylo UPC :confused:
-
Citace:
Původně odeslal Kankal
Jeste nabizeji Chello Starter 512/128/5GB za 475, na tvem miste bych ale radsi zustal u Easy.
Sam pouzivam Classic a stve me hlavne asymetrie 4096/512. Download skoro nevyuziju, ale vetsi upik by se hodil. Limit by mohli take zvysit, uz jednou me sestrelili na 64/64 a bylo to nesnesitelny. Pokousel jsem se s nima domluvit na snizeni downloadu a zvyseni uploadu, ale pry to nejde. Upload Booster je skoro na nic, to uz radsi vyssi tarif.
to Chello Starter je za tu cenu podle me nevyhodny-ani sem o nem neuvazoval.
-
Nekterym z vas pravdepodobne pride domu nabidka na "super" digit TV za 1099Kc/mesic (Karneval).
-
by me zajimalo zda si vubec muzou dovolit nabizet analogovou televizi pod oznaceni "digitalni TV"
technik na infolince mi rekl ze ten analogovy scart je stejne kvalitni jako digitalnisignal. supeeer uz se tesim jak si na kompu neco nahravam bez ztraty kvality. uz se tesim na dalsi dalkove ovladani...
-
Citace:
Původně odeslal tominek
by me zajimalo zda si vubec muzou dovolit nabizet analogovou televizi pod oznaceni "digitalni TV"
technik na infolince mi rekl ze ten analogovy scart je stejne kvalitni jako digitalnisignal. supeeer uz se tesim jak si na kompu neco nahravam bez ztraty kvality. uz se tesim na dalsi dalkove ovladani...
Ted nevim jestli jsem dobre cetl. Oni privedou cabelem dig. signal do modemu z tama to poslou nejakym analogovym modulatorem do TV?:) Nejak pak postradam smysl :)
-
privedou dig. signal do set-top boxu kde je tuner a par dalsich obvodu + dekodovaci karta karneval. z tohoto set-top boxu to muzes dostat COAXsem ci SCARTem. samozrejme analogove. tedy posledni metr jde analogove. navic samozrejme vsechny vychytavky souvisejici s digitalni TV muzes ovladat jen nejakym jejejich zavsivenym DO k set-top boxu. takze pro lidi co maji obyc TV to vpodastate nic neznamena. jen budou MUSET pouzivat dalsi DO. obraz a zvuk bude vpodstate ve stejne kvalite jen budou moct v hospode machrovat ze maji tu digitalni TV. pro ty co maji LCD ci plasmu s digit. tunerem to bude znamenat to ze budou sledovat hnusny obraz a poslouchat hnusny zvuk + samozrejme dalsi hnusne DO. a pro ty co pouzivaji ke sledovani TV PC ci chteji signal zachytavat (PC ci rekorder) to znamena to ze je to zcela nepouzitelne.
holt karneval. jejich vyjadreni je stejne jako v pripade nutnosti DHCP. produkuji sluzby pro masy a zakaznici kteri nejsou ochotni srovnat se se stadem maji holt smulu :???:
-
Já jsem zatím také podstatu karnevalácké digitální TV nepochopil. Dokud nebudou vysílat v nějaké normální normě, abych si mohl dát kartičku do PC, tak to prostě nemá smysl. Kam se mají ty všechno DO vejít kuwa?
-
jenze pruser je ze vzhledem k tomu co me rekli neni vylouceno ze analog. vysilani skonci jiz behem tohoto roku. takze jak pak budeme sledovat TV? vyplati se bez slevy TV+net jeste karneval?
otakza co delat kdyz neni dostupne UPC.
??ADSL (zluta zruda do domu) + DVB-T na pokojovou antenu (v centru tezko pokud se nezvysi vysilaci vykon)??
:???:
-
Toho ze by zrusili analog bych se nebal, prisli by tak o 80% zakazniku ;). Leda by ty digit krabky rozdavali zadara vsem.
-
edit: jezismarja, reaguju na pul roku starej prispevek ... pardon :)
-
Citace:
Původně odeslal Jezevec
Toho ze by zrusili analog bych se nebal, prisli by tak o 80% zakazniku ;). Leda by ty digit krabky rozdavali zadara vsem.
no nevim na ifolajne me potvrdili ze je mmozne ze uz letos anlog zrusi. nekde pry uz rusili analogove HBO. ono kdyz daji set-top boxy za korunu tak to tak tem 80% lidi prijde jako skvele reseni. tech co maji LCD, plasmy, vice televizi ci PC na sledovani TV bohuzel asi neni tolik aby je to zajimalo.
BTW sem zvedav kdyz ted prijdou z takovou megachujinou (jako dekodovani programu u uzivatele pomoci dlasiho zarizeni spojeneho s tunerem) jak to pak budou v dobe az bude met digi-tuner kazdy v TV prevekslovavat na neco rozumnejsiho (filtrovani nebo propousteni danych programu jinym zarizenim - nejlepe takovym ktere se me nebude valet doma)
-
Eh, chces mi rict, ze tem 80% stada hovadek, ktery platej za zaklad (neco kolem 190Kc za to, co chytej na kusdrat v okne) budou rozdavat boxy ? To pochybuju. Leda ze by "z technologickych duvodu" zvedli cenu tak na 300.
Oni ti samo budou tvrdit lecos, viz vejs, ale kdyz jim lidi tu genitalni nabidku za 1kKc odmitnou ....
A druhou televizi ma pokud vim urcite kazda 2ha domacnost, a ti budou urcite nadseni ze misto kusu koaxu budou muset platit krabku za par kKc.
-
Mozna se to uz tady resilo (ja to ale asi prehlidl), ale zajimalo by me jak to je prave s tema rodinkama, kde maji treba 2-3TV, kdyz nekdo bydli v domku, tak ten vetci pocet TV je uplne bezna zalezitost. To pro kazdou TV musi byt jeden samostatnej set-top box? diky za odpoved.
-
snad mas pravdu. tak nejak jsem predpokladal (a asi fakt mylne) ze vetsina lidi ma minimalne komplet;)
jinak pruser je ze ja DVB-T nechuytnu ani na hodne velkej kus dratu :-/
abych videl primo na vysilac to mi tu stoji protejsi barak a vysilaci vykon evidentne neni uplne dostaceny
-
Takze pokud dobre vidim, tak nejlevnejsi moznost je za 299Kc. A jako vzdy, obsahuje kanaly volne dostupny at uz pres satelit nebo pozemne. Fakt velmy vyhodny za tohle platit.
Jo, pro ty, kteri kabelovku nemaji, pri uzavreni smlouvy na rok jim daj tu nabidku za 1099 "zadarmo" na 2 mesice.
-
Cauky, chci se zeptat brnenskych useru Karnevalu...nejlepe 5mbit kolik Vam to po tzv. "posileni internetu" "lita"?
karnevalu nejak dochazi dech s tou speed... vim sice ze ty nove hodnoty nejsou garantovane...ale driv to pred zasahem fpoho litalo pres 5,4mbit a ted se to sotva preleze 4mbit...:???:
ze by stale jeste karneval posiloval svoji sit nebo se zas snazil predvest pred UPC prijde mi ze to silne nezvlada :(
navic ping mi lita celkem solidne UT 2004 to byvavalo do 40ms ted je to znacne pres a skace to (lagy hnusny) :confused:
-
Citace:
Původně odeslal Tukancheez
Cauky, chci se zeptat brnenskych useru Karnevalu...nejlepe 5mbit kolik Vam to po tzv. "posileni internetu" "lita"?
karnevalu nejak dochazi dech s tou speed... vim sice ze ty nove hodnoty nejsou garantovane...ale driv to pred zasahem fpoho litalo pres 5,4mbit a ted se to sotva preleze 4mbit...:???:
ze by stale jeste karneval posiloval svoji sit nebo se zas snazil predvest pred UPC prijde mi ze to silne nezvlada :(
navic ping mi lita celkem solidne UT 2004 to byvavalo do 40ms ted je to znacne pres a skace to (lagy hnusny) :confused:
no sotprocentne s tim porad neco delaji protoze 10x za tyden restartuju server prootze mam blokovanou IP (musi pres DHCP klient zarvat na DHCP server karnevalu ze ma takovou a takovou MAC a at mu fofrem povoli ty statickou verejnou IP co ma).
jinak rychlost me taky nejak divne hapruje. mam to shapingem krouhle stabilne na nejakych 3 ci 4Mb/s ale obcas se me zda ze neco proste trvaaa.
met jinou moznost uz sem se na ne vykalslal
-
no me nekolik dni posilali porad dokola smsky at si to zmenim :)) z pevne IP na DHCP
-
Tak mám zkušenost - po instalaci služby UPC telefon k Internetu mám cca 1x denně odpojení netu a znovupřipojení sítě... jako kdyby někdo modem restartoval na dálku?! Net sice za pár sekund naběhne, ale stejně je to divný...
Předtím to bylo perfektně stabilní...
-
Citace:
Původně odeslal Ballnazzar
no me nekolik dni posilali porad dokola smsky at si to zmenim :)) z pevne IP na DHCP
no vidis me ne. ale to uiz je fuk. jde o to ze ted mam DHCP klient ale porad to hapruje protoze ty osloidi furt neco predrbavji.
-
ted u me byl kvuli necemu technik z karnevalu. a tvrdil mi ze v digitalnim set-top boxu neni tuner?
jsem idiot ja nebo on??:mweheh:
... a tvrdil me zase prozmenu ze analog TV po kabelu bude dyl nez pozemni vysilani takze minimalne 5 let. no hlavne ze se shodnou :-)
-
Z článku Není FUP jako FUP, který vyšel dnes na Lupě http://www.lupa.cz/clanky/neni-fup-jako-fup/
Tiskový mluvčí společnosti Karneval Media, pan Jan Hlaváč, potvrdil připravované změny, avšak další podrobnosti zveřejnit odmítl.
"Vzhledem k novým formám obsahu v síti Internetu připravuje Karneval Media změnu FUP, aby svým klientům stále poskytoval co nejlepší služby a poměr ceny k výkonu."
No to jsem opravdu zvedav s cim se Karneval pochlapi... :)
-
mam takovej pocit, ze z myho 20GB down + 20GB up se stane 20GB up+down dohromady :mad: :mad: (jen odhad)
-
Citace:
Původně odeslal Bob van Sikorski
mam takovej pocit, ze z myho 20GB down + 20GB up se stane 20GB up+down dohromady :mad: :mad: (jen odhad)
co vim, tak se chystaj mnohem zajimavejsi veci ;-)
-
Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
Sakra... Foxi! Když vím, tak to taky pustím do éteru, ne? :idea:
-
Citace:
treba by mohli blokovat porty at lidi jen surfuji nebo tak ze?:confused:
-
Citace:
tak nas nenapiiiinej :) a vyklop vsechno co vis :D nebo te ukamenujeme :mweheh: (joke)
No sem vazne zvedavy, co nam Karneval provede za zmeny :D ... jen doufam, ze povedou k lepsimu, podotykam k lepsimu =)
Karneval forum mlci jak hrob, resp. nikdo zatim z lidi, co vi vice, nic neprozradilo :?
-
treba naopak zrusej FUP
:drool: :drool: :drool:
-
Citace:
treba naopak zrusej FUP
April uz byl ! :mweheh:
kazdopadne kdyby tohle udelali, tak jsou ti tvoji smajlici na miste:drool:
i kdyz, mne by v podstate bohate stacilo zdvojnasobit limity a FUP dat na 256/256, protoze ta 64ka je opravdu katastrofa :rolleyes:
Ale mam takovy pocit, ze to zas takovy zazrak nebude, takze "zustanme nohama na zemi" :confused:
-
Tady se pozna kdo je jakej stahovac:-) Ja mam 1Mbps a jako nemuzu si stezovat-pravda je ze i s 256kou sem si vsechno krasne zahral (po netu). Upload mam ale 128kbps a to je fakt hruza to uznavam, ale vase problemy s limitama fakt nechapu....aji kdybych stahoval filmy (jako ze nestahuju) tak myslim ze 15GB musi kazdymu stacit-20GB uz tuplem.
-
Citace:
Původně odeslal Neller
Tady se pozna kdo je jakej stahovac:-) Ja mam 1Mbps a jako nemuzu si stezovat-pravda je ze i s 256kou sem si vsechno krasne zahral (po netu). Upload mam ale 128kbps a to je fakt hruza to uznavam, ale vase problemy s limitama fakt nechapu....aji kdybych stahoval filmy (jako ze nestahuju) tak myslim ze 15GB musi kazdymu stacit-20GB uz tuplem.
no vis, my jsme na tech dvacet giga aktualne ctyri lidi. na kazdeho tedy pripada 5GB. no a kdyz pak musim v "post-fup" obdobi tahat treba 300MB z "under-NDA" ftypka jiste nejmenovane spolecnosti, tak me to zpomaleni docela stve :-/
-
no ten trafficlimit by bodl. ono tech 20GB se da sosnout tak za 2 noci a kdo pak ma celej mesic fungovat na tech 200/50 nebo kolik to ted je:confused:
-
Citace:
Původně odeslal Neller
Tady se pozna kdo je jakej stahovac:-)
To mozna jo, ale ne tak jiste...
zkus sledovat TV (uz se to tu urcite resilo na co sledovat TV na PC pres net lepsi si poridit kartu ci bednu, jasny ale kdyz chce nekdo jen tak kouknout tak nepotrubuje kvuli tomu neco zbytecne kupovat),
ci poslouchat radio pres net s Tvym 1mbitem, myslim ze limit ti stacit nebude.
Citace:
Původně odeslal Neller
pravda je ze i s 256kou sem si vsechno krasne zahral (po netu).
Jj to souhlasim taky si krasne zahraji, ale zkus s tou 64kou delat server. :)
Citace:
Původně odeslal Neller
Upload mam ale 128kbps a to je fakt hruza to uznavam, ale vase problemy s limitama fakt nechapu...
Upload 128 je tez katastrofa, nechapu v cem je u poskytovatelu problem mit vyssi upload, stale jsem na to nedosel, ze by to nejak zpomalovalo celkove sit:?:
a co se tyce problemu s limitama, myslim ze je trosku na hlavu mit tak rychly net kde limit je mozno vycerpat za den; to je jako kdyby sis poridil Ferari s nadrzi na 10L benalu...a pak se to auto promenilo treba na Octavku...nezda se to byt trosku spatne?
Se podivej na konkurencni Netbox, rekl bych ze to jde, ale bohuzel je to o mentalite lidi zde v Cesku. "Oskubat o prachy kohokoli koho muzes" :rolleyes:
-
Karneval se ted predevsim snazi vsem vnutit krabky na digitalni prijem TV (tedy ne krabny na pozemni prijem, ale na kryptovanou kabelovku aby bylo jasno)
Co se inetu tejce, mam pred sebou co se prave rozesila - nejlevnejsi varianta 400 bez dane za 1000/100, omezeni nevim, to na to blabolu neni, ale ten up je fakt smesnej.
-
Citace:
Původně odeslal Jezevec
Co se inetu tejce, mam pred sebou co se prave rozesila - nejlevnejsi varianta 400 bez dane za 1000/100, omezeni nevim, to na to blabolu neni, ale ten up je fakt smesnej.
To je jasny, ze to na tom blabolu napsany nebude, proc by bylo, vzdyt takto by ta reklama uz nebyla takova. Vzdyt FUP ani na jejich strankach neni nijak vyrazne napsan nekde u tech nabidek netu. Je to pouze napsano kdyz si clovek stahne PDFko s informacema o FUP =)
sakris tak uz to nekdo prozradte co se chysta =)
Foxi kdyz to vis tak nam prozrad =)) a nedelej ze to tu ted nectes :D
-
Citace:
Původně odeslal Jezevec
Karneval se ted predevsim snazi vsem vnutit krabky na digitalni prijem TV (tedy ne krabny na pozemni prijem, ale na kryptovanou kabelovku aby bylo jasno)
omeyeni je 2gb/2gb...pekne nanic
dost me sere ze jedinz barak na moji ulice kde nejde netbox je zrovna ten muj...ti maj vyssi rychlosti a bez fupu..takhle muzu akorat zavidet kamosovi co bydli kousek vedle:/
-
Citace:
Původně odeslal Wolferine
omeyeni je 2gb/2gb...pekne nanic
dost me sere ze jedinz barak na moji ulice kde nejde netbox je zrovna ten muj...ti maj vyssi rychlosti a bez fupu..takhle muzu akorat zavidet kamosovi co bydli kousek vedle:/
a nebo se proste pichnout pres nekoho kdo bude ochotny hodit si dom router a udelat mensi LANku (klidne i Wi-Fi);)
-
Ale v podstate mi je to jedno co ted Karneval predvede stejne to nebude drive jak v zari kdy se bude chtit ukazat svetu, protoze od zari zas bude vice useru na netu;) tudiz si jeste nejspise pockame :rolleyes:
-
http://digiweb.ihned.cz/?s1=i&s2=0&s3=0&s4=0&s5=0&s6=0&m=d&article[id]=19058600&p=i00000_d
OMG no to je nemilé, už jsem si celkem zvykl na název chello... nevím nevím, zda dělají správně.
Ví už někdo, co bude v září za změny ohledně FUP?
-
Mrzí mě, že mezi Karnevalem a UPC není konkurence (každý má natažený kabely jinde) a tak když jsem se ptal na Karnevalu, zda by nebyl možný nějaký speciální tarif alá UPC Extreme + BOOSTER (10MBit/2Mbit, 100GB limit) za 2.149 nebo UPC Professional + BOOSTER (12Mbit/2Mbit, no limit) za 4.683,- tak nemají nic jen ten 7000kbit/500kbit za 1.784,- :(
Za 12Mbit/2Mbit jsem nabizel i 7kKc mesicne, ale proste krom standartni nabidky nic jineho nedelaji.
-
Tak je to oficiální - nejen, že pojem "chello" už zmizel z webu UPC, ale dokonce mi už ani nejede stránka chello.cz.
Co jsem ale koukal na tarify, tak žádné změny. Akorát web UPC i prostředí aplikace kraken.dkm.cz je jiné.
Něco se fakt děje, ale zatím to není nic, co by se dalo nazvat zajímavým pro uživatele :-)
Paolo: jj já právě mám extreme+booster a myslím, že za ty prachy prostě nic lepšího pořídit nejde. 127GB limit prostě musí stačit každému...
-
Citace:
Původně odeslal 24-bit
Tak je to oficiální - nejen, že pojem "chello" už zmizel z webu UPC, ale dokonce mi už ani nejede stránka chello.cz.
Co jsem ale koukal na tarify, tak žádné změny. Akorát web UPC i prostředí aplikace kraken.dkm.cz je jiné.
Něco se fakt děje, ale zatím to není nic, co by se dalo nazvat zajímavým pro uživatele :-)
Paolo: jj já právě mám extreme+booster a myslím, že za ty prachy prostě nic lepšího pořídit nejde. 127GB limit prostě musí stačit každému...
http://www.chello.cz se automaticky presmeruje na http://www.upclive.cz/
Tarify jsou z Chello xxx přejmenované na UPC xxx
A pozor na tu poslední větu, Bill Gates kdysi řekl, že 640kB RAM musí stačit každému :D :D :D
-
Já jen čekám, kdy Karneval zvedne FUP, jinak mě budou těžce na*írat :D
-
Citace:
Původně odeslal kecinzer
Já jen čekám, kdy Karneval zvedne FUP, jinak mě budou těžce na*írat :D
mas dobre me tezce na*iraji uz nekolik let. si snad do baraku pustim telecom nebo co:confused:
-
ta to je NECO
Společnost Liberty Global, mateřská firma největšího tuzemského kabelového operátora UPC, koupí dvojku na trhu Karneval. Zaplatí za ni 322,5 milionu eur, tedy více než devět miliard korun.
- rychlovka z iDnesu
-
Hmm, tak teď nevím, jestli se mám radovat, nebo brečet :(
-
Už je to venku komplet:
http://ekonomika.idnes.cz/upc-kupuje...9_ekoakcie_ven
Pěkně se nám panáčkové vybarvili. Pokud tohle antimonopolní úřad dovolí, fakt si plivnu na zem.
-
Citace:
Původně odeslal kecinzer
Hmm, tak teď nevím, jestli se mám radovat, nebo brečet :(
Já se možná budu radovat, protože v místě, kde je karneval snad budou tarify internetu UPC, což jsem zmiňoval o několik příspěvků dříve... :)
TV mě nezajímá ;)
-
Citace:
Původně odeslal 24-bit
127GB "mi"(nejsem na to sam) nestaci, a to je ta linka "jen" 1Mbit
2Paolo: To je problem techle "velkejch" ISP, nejsou schopny prodat o co je zajem, prodavaj jen to, co jim vymyslel nakej managor.
Pocitam ze za 7k bys moh mit 3Mbity symetricky 1:1 => 1:5 bys za to moh mit neco kolem 15Mbit, ovsem pokud ses v nakym rozumnym dosahu rozumny technologie.
-
Citace:
Původně odeslal Jezevec
127GB "mi"(nejsem na to sam) nestaci, a to je ta linka "jen" 1Mbit
2
Paolo: To je problem techle "velkejch" ISP, nejsou schopny prodat o co je zajem, prodavaj jen to, co jim vymyslel nakej managor.
Pocitam ze za 7k bys moh mit 3Mbity symetricky 1:1 => 1:5 bys za to moh mit neco kolem 15Mbit, ovsem pokud ses v nakym rozumnym dosahu rozumny technologie.
Ano, a to mě na těch ma(na)gorech vadí...
Teď máme symetriku 2/2 1:1 za 7k5 ale je to za loňskou cenu a nyní jednáme o změně na vyšší rychlost. Optika od našeho providera vede po vedlejší ulici (cca 200m), ale nikdo nechce zaplatit ten výkop (a průchod pod silnicí), takže visíme na 5GHz bezdrátu.
-
Hmm, mozna by se nemuselo kopat, zalezi na mistni situaci, ale pokud jsou tam ruzmne vzdaleny a rozumne vysoky budovy, da se ta optika povesit ven. Neni to samozrejme zrovna idealni reseni, ale na realizaci velmi nenarocny.
BTW: vykop se da realizovat i svepomoci ;D, ale ten pruraz pod silnici asi ne.
Managori totiz rozhodujou v 99% pripadu podle vzorce "ma to tak konkurence, musime to tak mit taky". Nikdo jim pak totiz nemuze vycitat, ze udelali nekde chybu.
Apropos, sem zvedav zda bude povolen ten brutalni monopol, pak pudou ceny kabelovky IMO velmi rapidne nahoru.
-
Citace:
Původně odeslal Jezevec
Apropos, sem zvedav zda bude povolen ten brutalni monopol, pak pudou ceny kabelovky IMO velmi rapidne nahoru.
Ja se toho naopak nebojim, sice si nemyslim, ze to bude mit nejaky pozitivni dopad, ale na druhou stranu to uskodit nemuze.
Karneval a UPC si ani dnes nekonkuruji, bud je tam jeden nebo druhej, ale neznam snad misto, kde by bylo na vyber. V 95% se konkurencni boj odehrava mezi DSL a kabelovkama, vic moznosti clovek v dane cenove hladine moc nema ( az na par mistnich provideru jako netbox, ale to se nabizi vazne jen zlomku obyvatelstva ) a tento boj zustane zachovan.
-
Citace:
Původně odeslal monsoon
Ja se toho naopak nebojim, sice si nemyslim, ze to bude mit nejaky pozitivni dopad, ale na druhou stranu to uskodit nemuze.
Karneval a UPC si ani dnes nekonkuruji, bud je tam jeden nebo druhej, ale neznam snad misto, kde by bylo na vyber. V 95% se konkurencni boj odehrava mezi DSL a kabelovkama, vic moznosti clovek v dane cenove hladine moc nema ( az na par mistnich provideru jako netbox, ale to se nabizi vazne jen zlomku obyvatelstva ) a tento boj zustane zachovan.
Nesouhlasim, kdykoli dojde k nejaky vetsi zmene u UPC, Karneval se prizpusobuje, stejne tak naopak. Tudiz rozhodne o konkurenci jde. To ze si aktualne nekonkuruji primo nehraje moc roli. Ostatne to je taky duvod nakupu - aktualne uz neni moc kam se rozsirovat pri rozumnych nakladech aby k prime konkurenci nedoslo.
DSL je uz jen z ciste fyzikalnich duvodu vzdy horsi varianta.
-
Citace:
Původně odeslal Jezevec
Hmm, mozna by se nemuselo kopat, zalezi na mistni situaci, ale pokud jsou tam ruzmne vzdaleny a rozumne vysoky budovy, da se ta optika povesit ven. Neni to samozrejme zrovna idealni reseni, ale na realizaci velmi nenarocny.
BTW: vykop se da realizovat i svepomoci ;D, ale ten pruraz pod silnici asi ne.
Převěsy nejde udělat, majitelé několika dotčených domů odmítli tažení optiky po střeše/na půdách.
Doufám, že zafunguje pravidlo, kdo si počká, ten se dočká. :)
-
taky vam na karnevalu spadl ted na x-hodin net? sem volal na infolinku a byl tam vzkaz ze pry v cele CR.
-
Citace:
Původně odeslal tominek
taky vam na karnevalu spadl ted na x-hodin net? sem volal na infolinku a byl tam vzkaz ze pry v cele CR.
12:06 spadl a stale pada :-) Jeste se nezvedl... Zadny vzkaz tam jeste kolem 14:00 nebyl.
edit : Ostrava
-
Citace:
Původně odeslal Heady
12:06 spadl a stale pada :-) Jeste se nezvedl... Zadny vzkaz tam jeste kolem 14:00 nebyl.
edit : Ostrava
cca ve stejnou dobu spadl v plzni. cca v 15.20 se zas rozjel
btw modem nemoh upstreamovat na server, down k nemu fungoval
-
ja tam vzkaz slysel uz kolem jedne. a pada to porad. rozjede se to a za par minut uz zase nepinknu ani gate.
-
me to tu uz tri ctvrte hodiny jede zcela spolehlive
-
divne me dycky 5 minut pak to spadne a musim resetovat modem. mozna proto ze ted jedu naprimo do workstationu ktery ma jinou MAC nez server. zkusim to zas pre server treba to bude drzet.
-
no tebe imho zajima akorat mac toho modemu, zbytek za tim je uz karnevalu u prd*ele. ja to mam pichly do serveru, ale kdyz prehodim na workstation s jinou mac, tak to jede hned a bez problemu. to je proste problem karnevalu a ne mac tvoji sitovky
-
Citace:
no tebe imho zajima akorat mac toho modemu, zbytek za tim je uz karnevalu u prd*ele. ja to mam pichly do serveru, ale kdyz prehodim na workstation s jinou mac, tak to jede hned a bez problemu. to je proste problem karnevalu a ne mac tvoji sitovky
no oni to prece maji tak ze na zaklade MAC ti to jejich DHCP priradi IP. kdyz sme to mel do workstationu davalo me to jinou IP nez moji statickou. a s tim to porad padalo. ted jedu pres server (MAC co je v ulozena na karnevalu a prirazuje me to samo tu moji statickou IP) a je to OK
-
na ja to mam este trochu jinak, mame nastavenyho debiana z doby, kdy to este bylo staticky, takze mam stale pevne nastavenou IP. karneval s tim kupodivu nema problem
-
Citace:
na ja to mam este trochu jinak, mame nastavenyho debiana z doby, kdy to este bylo staticky, takze mam stale pevne nastavenou IP. karneval s tim kupodivu nema problem
ja to mam taky nastavene stejne uz nekolik let. ale ted me to pred par mesicema prestalo jet takze sem musel pod fedorou pridat dhcp client. bez toho to nejede. sem myslel ze proto ze je ta IP blokovana do doby nez si muj DHCP klient nezarve ze je zapnutej se sitovkou s takovou a takovou MAC a pote se ta IP u nich povoli.
-
Já jsem teď díky neskutečným móresům své (ex)manželky přišel o router, jehož MAC adresu jsem měl nastavenu na muj.karneval.cz jako adresu pro mou pevnou IP. Tak jsem měl strach, že pokud to teď píchnu zase zpět přímo do síťovky v komplu, tak to nepojede. Ale jelo to, pouze jsem dostal přidělenou IP z DHCP. Z toho si myslím plyne, že Karneval sleduje MAC adresu jejich kabelového modemu a pokud chceš používat pevnou IP, tak i MAC tvé síťovky/routru/serveru. Pokud se připojíš přes jejich kabelový modem s jinou síťovkou, tak prostě jen dostaneš přidělenu adresu přes jejich DHCP.
-
Citace:
Původně odeslal Vykuk
Já jsem teď díky neskutečným móresům své (ex)manželky přišel o router, jehož MAC adresu jsem měl nastavenu na muj.karneval.cz jako adresu pro mou pevnou IP. Tak jsem měl strach, že pokud to teď píchnu zase zpět přímo do síťovky v komplu, tak to nepojede. Ale jelo to, pouze jsem dostal přidělenou IP z DHCP. Z toho si myslím plyne, že Karneval sleduje MAC adresu jejich kabelového modemu a pokud chceš používat pevnou IP, tak i MAC tvé síťovky/routru/serveru. Pokud se připojíš přes jejich kabelový modem s jinou síťovkou, tak prostě jen dostaneš přidělenu adresu přes jejich DHCP.
pravdepodobne presne tak. pokud MAC ze ktere se pripojis je u nich v DB tak ti pridelej tvoji smluvenou statickou IP a pokud je to nejaka jina MAC tak ti pridely nahodnou IP ktera je k dispozici.
jen je problem ze me ta dynamicka dnes ka nechtela poradne slapat nejakou dobu po tom vypadku.
-
Citace:
Původně odeslal tominek
Mně jel net celou dobu no problem :D
-
Citace:
Původně odeslal kecinzer
Mně jel net celou dobu no problem :D
a mas karneval? :mweheh: :mweheh: :mweheh:
-
Citace:
LOL ! Jinak domu jsem se vratil a net najel kolem 15:30 a pak uz snad nespadl, nemohu posoudit, Miranda uz se po 25x pokusech uz ani nepokousela pripojovat ;-) Kazdopadne s tou hlaskou mi to neda.. Ja volal na 844 111 116 ( 166 mozna :-) ) a zadnou hlasku jsem tam neslysel. Proste dovolali jste se na zaznamnik atd.Pokud si prejete nechat vzkaz.. Kdyz jsem volal pred cca 2 mesic.z5 tak tam byla hned hlaska na IVR, ze je porucha, ted nic.. Tak nevim, mozna jsem to zaklapl moc brzo.
-
Citace:
Původně odeslal Heady
LOL ! Jinak domu jsem se vratil a net najel kolem 15:30 a pak uz snad nespadl, nemohu posoudit, Miranda uz se po 25x pokusech uz ani nepokousela pripojovat ;-) Kazdopadne s tou hlaskou mi to neda.. Ja volal na 844 111 116 ( 166 mozna :-) ) a zadnou hlasku jsem tam neslysel. Proste dovolali jste se na zaznamnik atd.Pokud si prejete nechat vzkaz.. Kdyz jsem volal pred cca 2 mesic.z5 tak tam byla hned hlaska na IVR, ze je porucha, ted nic.. Tak nevim, mozna jsem to zaklapl moc brzo.
kvuli netu se nevola na obecnou modrou linku ale na 844 115 116
-
ja volal asi po pulhodine od zacatku vypadku na 844 111 160 a byly tam klasicke kecy a zanechte zpravu.. a po tom misto aby to tutlo abych zanechal spravu se ozval ze zaznamniku nejaky hlas ze je vypadek netu v cele CR
-
Citace:
kvuli netu se nevola na obecnou modrou linku ale na 844 115 116
Nj, tak to bude ono, ja zmatene hledal tu tasku, kterou mi dali pri instalaci a tam jsem vyhrabal nejaky listecek s cislem xx 116.. Tohle si nekam zapisu tedy a budu doufat, ze to nebudu muset nikdy pouzit ;-)
-
Citace:
Ty voe LOL jistě že mám Karneval, nevím, volal mi i oranger z baráku podemnou, že mu nejde net, ale mně jel, prostě jsem asi VIP.
To víte, smlouva už od 2.5.2002 :D, tenkrát ještě 128 a 1GB limit.
-
Citace:
Původně odeslal kecinzer
Ty voe LOL jistě že mám Karneval, nevím, volal mi i oranger z baráku podemnou, že mu nejde net, ale mně jel, prostě jsem asi VIP.
To víte, smlouva už od 2.5.2002 :D, tenkrát ještě 128 a 1GB limit.
Jj ja jsem taky asi VIP, zadny vypadek jsem nezaznamenal, zrejme proto, ze mam ted po limitu, tak jedu jen 256/64 (BTW uzasna rychlost, primo galakticka)...:) takze bych to zas tak nevidel s tim, ze to bylo celorepublikove =) a Karneval uz taky chvili mam :)
-
nedaval bych to do souvislosti. ja mam pretazeny limit uz x tydnu a spadlo me to.
a zakaznik karnevalu jsem od te doby co v Brne zacinali takze bych uz taky mel byt VIP.
:D
-
souvislost v tom ukryte nebude. nas net napriklad ten vul co ho zrizoval dva mesice neplatil, takze to nedavno dostal az do momentu kdy nam pohrozili odpojenim. FUP permamentne v riti pred limitem, takze spis nechteny zakaznik nez VIP :-). po tom parhodinovem vypadku vse ok, proste to bude nahoda
-
Tak po 6ti dnech me kontaktoval helpdesk Karnevalu aby mi sdelil, ze "Vážený zákazníku,
výpadek byl způsoben nefunkčností našeho DHCP serveru. Na základě
zjištění příčiny se však podařilo našim technikům ještě téhož dne závadu
odstranit a služba je plně dostupná"
:-)
-
Citace:
Původně odeslal
Heady
Tak po 6ti dnech me kontaktoval helpdesk Karnevalu aby mi sdelil, ze "Vážený zákazníku,
výpadek byl způsoben nefunkčností našeho DHCP serveru. Na základě
zjištění příčiny se však podařilo našim technikům ještě téhož dne závadu
odstranit a služba je plně dostupná"
:-)
:mweheh: :mweheh: :mweheh:
dementi ho nemeli zavadet. akorat to komplikuji
-
Mně zas vypadnul dneska brzo ráno asi v 1:20 net, bylo to strašný, musel jsem jít spát. Po probuzení už to naštěstí jelo :cool:
-
UPC vypíná svůj PROXY server...
Citace:
Vážený kliente,
podle našich statistik většina uživatelů nepoužívá proxy server služby UPC vysokorychlostní internet (na adrese proxy.chello.cz) a vzhledem k vysokým rychlostem internetového připojení od UPC již proxy server neplní původní funkci rychlejšího načítání stránek.
Z tohoto důvodu dojde dne 27. srpna 2006 k jeho vypnutí a tím i zjednodušení nastavení parametrů internetového připojení.
Pokud máte ve Vašem internetovém prohlížeči nastaveno "používání serveru proxy" , tak jej prosím vypněte.
Ve většině internetových prohlížečích se server vypíná v: "Nástroje/možnosti" .
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Mně zas vypadnul dneska brzo ráno asi v 1:20 net, bylo to strašný, musel jsem jít spát. Po probuzení už to naštěstí jelo :cool:
mas blbe. me to jelo. minimalne do 4 do rano :D
-
dnes mi jeden nejmenovany zdroj povedel par informaci ohledne te famy ze UPC kupuje Karneval ...neni tomu tak ...pouze nejaka nadnarodni spolecnost z ciziny (zabyvajici se postykovanim netu) koupi obe spolecnosti a vznikne tak jedna jakeho nazvu nikdo netusi...Karneval byl doted financovan 2ma ciziimi bankami a ty uz nehodlaji financovat, tudiz radeji tuto spolecnost prodaji...a fama ze UPC kupuje Karneval je dle me blbost ...UPC je preci mnohem mensi spolecnost ;) ...
dale mi bylo receno ze do konce roku se zmeny nechystaji... :rolleyes: no doufam ze to pravda neni a ten clovek byl jen spatne informovan...:)
tod vse vic nevim ;D
-
Citace:
Původně odeslal
Tukancheez
dale mi bylo receno ze do konce roku se zmeny nechystaji... :rolleyes: no doufam ze to pravda neni a ten clovek byl jen spatne informovan...:)
pokud ja nejsem spatne informovan, tak on byl :-D
-
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
pokud ja nejsem spatne informovan, tak on byl :-D
heh no pokud jsi rekneme lehce od Karnevalu, tak to jen svedci o tom jaky je v Karnevalu bordel a rozkol ;D :mweheh:
no rekl bych, ze pokud jsi v jejich kruzich dele, tak asi budes mit za pravdu ty :D
takze sorry za mystifikaci =o)
-
Fox je z UPC pokud se nemylim ;)
-
V posledních dnech jsem se setkal se zajímavou věcí u karnevalu a to, že mi docela často vypadává internet. K tomu abych ho zase rozjel stačí zakázat a následně znovu obnovit připojení. Nechápu proč to dělá, dřív to nedělalo.
Jenže teď taky tak trochu experimentuji z OC, je možné, že by to mohlo být tím?
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
V posledních dnech jsem se setkal se zajímavou věcí u karnevalu a to, že mi docela často vypadává internet. K tomu abych ho zase rozjel stačí zakázat a následně znovu obnovit připojení. Nechápu proč to dělá, dřív to nedělalo.
Jenže teď taky tak trochu experimentuji z OC, je možné, že by to mohlo být tím?
me to delalo kdyz zavedli DHCP. dle me si obcas hraji s nastavenim. takze se lidem v tve lokalite "odeberou" IP a jak obnovis pripojeni tka si zas zarve na ten jejich DHCP server a on ti zase IP prideli. aspon tak to bylo u me
-
Škoda že mám statickou IP a platím za ní jak mourovatej :D
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Škoda že mám statickou IP a platím za ní jak mourovatej :D
proc? ja ji mam taky a sem spokojen
-
nedavno jsem se stehoval a vcera jsem se pripojoval prez switch na kabelovy modem karnevalu majitele domu (ma tu 3mbity a jeste jednu IP volnou).
kolem pul desate vecer jsem to zapojil, nastartoval kompa a nestacil se divit.
DHCP mi pridelilo IP 192.168.100.11/24 a DNS 192.168.100.1 -- na internet jsem se samozrejmne nedostal :o
chvilku jsem s tim sasil, zkousel ruzne pripojovat kabely, odpojil jsem majitele a pichnul se naprimo do modemu, prubezne restartoval modem, bootoval jsem ze vseho mozneho,nemozneho ;D, ale vysledek stale stejny :eek:
tak jsem to vse zapojil znovu prez switch, jeste chvili zkousel - nic - a tak jsem sel pekne nastvanej spat
rano zapnu kompa a uz jsem dostal normalni adresu z verejneho rozsahu + i DNSka uz jsou dobre -- wtf?