OT Jelikoz se mi zdalo, ze tady jse odpovedi nedockam a celkem na to chvatam, smazal jsem to tu a vytvoril si samostatny thread /OT
Printable View
OT Jelikoz se mi zdalo, ze tady jse odpovedi nedockam a celkem na to chvatam, smazal jsem to tu a vytvoril si samostatny thread /OT
To je fakt NICE! (mám takový pocit, že moc lepších výsledků na téhle voltáži po světě není :wink: )Citace:
Původně odeslal M.K.
btw: kdyby ještě někdo někde říkal, že Geily jsou shity, tak mu ukažte tohle (Geil UltraX DDR400) http://www.forumdeluxx.de/gallery/da...330owntsch.JPG
http://img130.exs.cx/img130/9320/2709dl.jpg
(to první by mělo být na cca 3.0V, to druhé je 3.6V :-o )
http://www.xtremesystems.org/forums/...ighlight=SkillCitace:
Původně odeslal jan555
zkusil jsem je na asi 3min. na 3.1v 666DDR T1 v memtestu a za těch pár minut chybu nehodily, ale nejsem kamikadze ;D
Hey myslim si ze panove OCZ zbytecne krivdite .....
Rozhodne je firma OCZ kvalitnejsi, nez Kingston ....
Kamaradovi jsem dal 2x 512 HyperX PC533 CL3 a vysledek ?
Hmm, na Soltek 8KT890 a EPoX nf4 Ultra max FSB 200!!!! Ani si netukne vic !!
Pred tim mel hyperX PC400 CL2 (BH-5) a v pohode jel do 240 FSB ....
BTW, ted resim jiny problem, potrebuju rozchodit 4X DIMM v AMD64 bit a to nelze ....
Protoze ty fucking Winchestery jsou kramy .... :-)
Smesne mit na desce 4x DIMM je tak pro paradu ....
BTW, OCZ EL DDR (v SPD 2-3-2-6-1T) me nikdy nezklamaly, VSUDE bezi tak jak maji .... coz se o Geil, nebo Kingston KHX rici ROZHODNE neda ....
To nemluvim o tom, ze chcete-li provozovat fucking nf4 na 300MHz pri DDR vs CPU 1:1, tak se da pouze menit tuny pameti a mozna neco bude fungovat, nekdy a zase se muze onanovat .... :-)
Ja pouze potrebovat 4x DIMM s AMD64 a ejhle !!! V roce 2005 chci moc ....
:lol: 4. dubna bude E0 takze i ty 4DIMM by mneli bejt okiCitace:
Původně odeslal svaca
Jen me to nakrklo ... :-)
Dik za info a uklidneni ... :-)
Eh, chybí tu report z mých pamětí - Mushkin HiPerf DDR550 na nF4 DDR622 2.5-4-3-7-1T 2.9V :smoke:
No jo, ale 2.9V neni moc dobre ....Citace:
Původně odeslal jan555
Myslim pro AMD64 ..
Přiznám se, že absolutně nevím, o čem je řeč ...?Citace:
Původně odeslal svaca
To bylo možná u prvních A64...Citace:
Původně odeslal svaca
...to už dávno neplatí, je to jedno, jsou lidi co tam rvou třeba do OCZ VX i 3.6V apod.
mozte mi poradit 2x512 pre A64 3000+?
- doska gigabyte
- realna potreba FSB je 270
- uspokojim sa aj s delickou a lepsim casovanim
- cena do 6000czk
- je dobra volba Kingston 400 hyperx cl2 ?
diki
PS nemohol som tu najst nieco ako nakupna poradna, preto ak je to zle zaradeny thread prosim o presun
nejsem si jistej, ze ty kingstony co chces by to zvladlyCitace:
Původně odeslal tomase
tyhle by to mely zvladnout, ale cena je vyssi nez tech 6.000,-czk
Kingston DIMM 1024MB DDR 400MHz Dual Channel Kit ULL CL2
Tak tak, standardní KHX3200A(K2) mají strop při 2.8V na total shit časování kolem DDR460, ber ULL, stojí o pár set víc, ale 520 CL2.5 1T zvládnou prakticky jistě, možná i víc.Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
a kde sa okrem czechcomputru daju zohnat? :oops:
Heh, skoro všude :idea: Sry, ale tak to hoď do googlu.Citace:
Původně odeslal tomase
na centre to vyhodilo dva odkazy. este maly OT a prosba o nasmerovanie do threadu. Ake pamate k A64 3000+?
//edit kde sa daju zohnat myslim CR
Děláš si z nás (_|_) ???Citace:
Původně odeslal tomase
http://www.google.com/search?hl=cs&q...dat&lr=lang_cs
Tak tak například - ale oni je mají na každém druhém IT shopu, takže jestli s tím máš fakt problém, hoď si to do nákupní poradny, nebo rovnou do mísy - ať se to tady už neřeší.
To jo, ale to ma OCZ nejak reseny ne ?Citace:
Původně odeslal M.K.
Ja nevim .... Nebo to ma reseny Winchester ???
Fakt nevim ...
a co tieto dve? V com su tie Kingstony lepsie? ???
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24018
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29160
Kingstony mají čipy Samsung TCCD a jdou mnohem výše přetaktovat...Citace:
Původně odeslal tomase
a OCZka maju ake cipy? som myslel ze OCZ je hodne dobra znacka...
//edit aha uz sem to nasel - maji Hynixy...
mno tak si asi radsi priplatim ;)
OCZ palatinum r2 maji TCCD a nebo BH-5 - taky absolutni spicka ale muzes narazit na spatne kusy, ale to u ULL taky ... V pohode se vyreklamuje a OCZ PC3200 Plat. r2 nepotrebuji nejakou extra voltaz ...Citace:
Původně odeslal tomase
EDIT: ty OCZ co tam maji jsou vyborne (kompatibilni) a vsude jedou CL2-3-2-6-1T, ale FSB max do 240 ..... (mam je)
Pro upřesnění dodávám, že max FSB240 (aka DDR480) je možné teoreticky dosáhnout - ale ne při zmíněném časování ;DCitace:
Původně odeslal svaca
btw: Platinum R2 se aktuálně vyrábějí imho pouze s TCCD.
Jo to jo ... ja jen ze pri FSB 200 jedou takhle prakticky vsude pri 2.5V, coz je good ....Citace:
Původně odeslal jan555
Vyrabeji se pouze s TCCD ale obcas na skladech narazis na BH-5
takze bych jel 240 (480) pri casovani 2? to imho neni spatne :) a pri 2.5 to teda pojde vyssie nie? takze vas osobny nazor? oplati sa priplatit tych 800,-?
Urcite, vubec nevahej.Citace:
Původně odeslal tomase
tak tak ....
maj i tyhle TCCD cipy?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24679
//edit prosim smazat od totohle prispevku ... fakt sem blbej :roll:
Nevím, jestli jsi slepej, nebo blbej (nebo obojí), ale tohle už je fakt moc :evil:Citace:
Původně odeslal tomase
Pročti si zpátky, na co ses ptal a jaké jsi dostal odpovědi - a vezmi to rychle, protože to promažu.
Muzu pozadat o radu? Vyhledove budu kupovat nf4 desku a a64 (samozrejme) procik. Nejaky DDR500 pameti do toho.
Zatim je muj horkej favorit http://eshop.kak.cz/DetailPage.asp?DPG=51877. Velmi pravdepodobne bych je jel na nizsi frekvenci=lepsi casovani (pretaktovatelnost a64 asi znate, takze poradite).
Zajimaji me dalsi moznosti - kvalitni, ale ne predrazena pamet. 8 tisic fakt za giga ramky nehodlam davat!
dik za nazory
vitesta 500 OK
ak chces ist synchro viac ako HT250 tak ber 566 - naviac maju urcite TCCD cipy, ktore jak je zname, A64 "chutia"
no nevim, mozna kecam, ale rekl bych, ze vitesty 500ky TCCD chipy nemaj stoprocentne...ale maj nejaky hynixe. TCCDcka maj snad jen nekdy a-data 566ky (a vubec ne vzdy), ktery jsou uz snad mesic naprosto nesehnatelny, a a-data 600ky (vzdy), ktery se uz radsi preventivne prestaly delat uplne (resp prestaly se delat 512mb moduly... :? )...jestli to souvisi s oznamenim samsungu o konci TCCD tezko rict...kazdopadne uz i treba OCZka platinum rev.2 zdražily skoro o litr...asi zacinaj TCCD chipy opravdu koncit :|Citace:
Původně odeslal tomase
1) co to je HTD
2) co sou TCCD chipy?
to TCCD patrilo k 566. 500 samozrejme na 100% TCCD nemaji ale najdou se i takove. To ze jsou nesehnatelne to vim z vlastni zkusenosti taky (512moduly) a podle toho co jsem precetl tak 566 maji 100% TCCDCitace:
Původně odeslal MaWa
myslim že nekecáš :-)Citace:
Původně odeslal MaWa
1. myslíš asi HTT - to je něco jako dřív FSBCitace:
Původně odeslal Octopuss
2. TCCD čipy, jsou čipy vyráběný Samsungem, který zvládají výborně jak nízké frekvence s agresivním časováním, tak i vysoké frekvence s konzervativním časováním
Mno a myslite ze se vyplati koupit vyssi frekvenci nebo se na to vykaslat a usetrit? Nehonim se za co nejsilenejsim casovanim a rychlostma, ale na druhou stranu chci co nejlepsi pomer cena/vykon. Nad cim uvazuju uz jsem psal. Hodne taky zalezi jaka bude pretaktovatelnost prociku, az bude...
presne ako vravis - zalezi na pretaktovatelnosti prociku ale ja si myslim ze cez "FSB" 250 pojde tzn. ze ked pridas voltaz tym ramkam tak by mohli tych 260 dat. Istota je ale istota preto cakam na vitesty566. Co sa tyka pomeru cena/vykon tak su urcite jedny z najlepsich.Citace:
Původně odeslal Octopuss
proc ty uvozovky u FSB? jak se to teda ted pocita?
jinak uvazuju ze kdyz default je porad 200 jako u bartonu, 250 stopro neda kazdej a vic je jen pro silence. takze ddr500 mi budou stacit tak jako tak. jedine asi kdybych chtel ty tccd chipy...
"FSB" = HTT :roll:Citace:
Původně odeslal Octopuss
250 dá procák jako takokovej snad každej, ještě jsem se nesetkal s CPU (A64), který by to nedalo - vždy to omezovala pouze deska (příp. její nekompatibilita s pamětí)
jinak podle toho jak uvažuješ to vypadá, že nevíš jednu podstatnou věc -> u A64 není nutný jet paměti s HTT synchro
a to nezpomaluje?...
pokud zvedneš HTT tak, abys dosáhl stejnou frekvenci pamětí s děličkou, jako při synchru, tak neCitace:
Původně odeslal Octopuss
nevite kde sehnat "original" hynix 512mb 3200 s cipama D43 ? nebo nakou jinou pamet s cipama hynix D43, na TCCD nejsou $ :-( , bude to na A64
co vim tak obcas jima jsou osazeny Kingston ValueRam a GeIL Value PC3200 Blue, jenze osazeni tehlech pameti se meni :-(, pokud je mate tedka nekdo cerstve tak pls napiste kolik vam daj a jaky maj cipy
s cenou se potrebuju vejit do3K+-, bez DPH za 2*512
Dik
EDIT: nebo naky jiny levny pamete co dou dobre taktovat, ale aby nepotrebovali napeti pres 3v
:-(
Ahoj, potřeboval bych poradit s výběrem pamětí, v nejbližší době plánuju dokoupit jednu 512ku ke mojí stavající 256 Transcend co mám v podpisu. Rozhoduji se mezi
GeIL 512MB PC400 CL 2.5
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...l=50&zbo=18065
a
512MB 400MHZ TRANSCEND CL 2.5 JR
http://interlink.tsbohemia.cz/
zatím sem spíš pro tu Transcendku, a to proto, aby mi v poho jela s tou mojí a taky má doživotní záruku...Díky za rady (a tipy) 8-)
no kompabilitu ti nikto nezaruci, ja osobne by som to videl skor na tu transced - zrejme maju rovnake cipy. Ja osobne mam Transcend a za tie prachy nemozem kriveho slova povedat. Urcite ti aj ostatni skor doporucia komplet vymenit RAMky, ale ak chces odpoved na otazku tak ja som za Transcend :wink:
ten Transcend z Bohemky ma cipy JetRam 5ns.. a pokud to je do te tvoji sestavy s Gigabytem tak ti muzu zarucit plnou funkcnost pac tyhle se davaj do kompletnich Barbone sestav a jsou odzkouseny i s touhle deskou :wink:Citace:
Původně odeslal Perfect_
vyměnit? jako koupit nějaký nový a kvalitnější jo? no na to nemám peníze, všichni si určitě všimli v jakých cenových kategoriích se pohybujou tyto paměti...Citace:
Původně odeslal tomase
jojo, to sem si byl skoro jistej, de mi spíš o to, aby nevadilo JetRam + Standart respektive GeIL + Transcend (ST)...Citace:
Původně odeslal rombo
jo tak to netusim ale dle me by v tom nemel bejt hacek.. jenom rikam co mam odzkouseny a vim zhe to tak funguje :wink:Citace:
Původně odeslal Perfect_
ok, tak teď už mi stačí poradit, který z těch dvou koupit... :)Citace:
Původně odeslal rombo
No ja sem pro Transcend pac vim zhe ti to spolu pojede :wink: .. kdybys mel kupovat pamet do novyho compu a mel si pak jenom jednu tak bych asi zkusil GeILCitace:
Původně odeslal Perfect_
ok, díky ja sem taky pro tu Transcendku, ještě to tu chvilu nechám a pak se rozhodnu... a možná zkusím prodat tu svojí stávající, ale ne tady :) a pak bych asi vzal dvě 512ky :) (asi GeIL)Citace:
Původně odeslal rombo
lidi pls delejte mensi quoty :)
no je pravda zhe sme se nechali trocha unest :lol:Citace:
Původně odeslal Octopuss
jojo, taky se omlouvám :oops: (ale aspoň necitujem fotky :))Citace:
Původně odeslal rombo
radsi dejte tip na neco podobnyho tem vitestam! :)
treba kingmax hardcore...cena vicemene stejna, moznost pretaktovani vicemene stejna... :-)Citace:
Původně odeslal Octopuss
kingmax? hm... od tech jsem nejak upustil po zkusenostech s jednema jejich hybridama, snad ddr370, ktery sly tak na 333...
nevim co ti octopuss udelal, ale kdyz mu doporucujes kingmaxy, nemohlo to byt nic hezkyhoCitace:
Původně odeslal MaWa
a napadla me jeste jedna vec
co misto giga super pameti 2 giga normalni pameti?
ja myslim ze 1GB pameti pro dnesek staciCitace:
Původně odeslal Octopuss
pokud ovsem delas graficky veci tak je budes asi potrebovat
nekde jsem cetl, ze A64 mam problemy s osazenim 4 slotu
takze bacha na to
to je dobra pripominka. asi mas pravdu. hry nehraju a graficky narocny veci nedelam...
jakto ??? :eek:Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
chcem pocut vas nazor..
zobrat
a) pamate s ktorymi pojdem synchro A64 9*270 ale iba 2x256MB
b) asynchro klasicke 400mhz 2.5 ale 2x512MB
ci teda to 1GB stoji za ukor frekvencie a teda prepustnosti pamati. Diki
ber urcite 1GBCitace:
Původně odeslal tomase
muze nekdo potvrdit ze novy geily value maji UTT cipy ???
tohle by se vam mohlo hodit:
http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=50010 - ramlist
http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=43659 - ktery pamete maj ttcd
http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=59957 - ktery maj UTT
Nevi nahodou nekdo neco o tehle Samsungach?
http://shop.computershop.cz/eshop/de...tem&stiid=1253
Pravdepodobne se na ne uz nekdo ptal - zrejme to budou stejny, jako tyhle:
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...l=50&zbo=18091
ale nikde sem nenasel zadnou odpoved.
Rad bych vedel, jestli by se snesly s mejma pqi od pmi, a jestli by jely na 422 MHz s nakym rozumnym cl2.5, xxx..
Dik
rad by som ti to potvrdil ale uziv. xammax ich dnes dostal - presne nesu oznacenie ktore udajne ma mat UTT, ale zial tomu tak nie je. Ja ich do konca tyzdna kupujem tiez, zreferujem!Citace:
Původně odeslal Klon
Nevím, fakt je, že moje Geil Value (kupované cca před týdnem) jedou najisto 2-3-2-5 2.5V DDR410, na víc testování jsem čas neměl.
dik za info, ten tyden si jeste pockam, pak je prubnu ;D
btw. odkud je kupujete ?
alfacomp.cz - skvele ceny, vynikajuci pristup k zakaznikovi
Tak sem tam dneska napsal, ptal jsem se na oznaceni a seriovy cislo pameti co maj momentalne skladem, a prislo tohle:
Takze doufam ze mi pridou s UTT cipama, dneska to objednam :-)Citace:
Dobrý den,
ano,oboje údaje jsou na pamětech GeIL 18064 ,které prodáváme
EDIT:tak sou naceste 8-)
nechcem ta sklamat ale xammaxovi to tvrdili tiez ... presne oznacenie je tu niekde na memliste a je tam rozdiel v uvonej "0" alebo "1" - tie 0 UTT nemaju.. ja ich berem tiez tak dufam aj s tebou ;)
ja mam ty geily a mel bych mit ty UTT chipy podle odkazu, co daval Klon
na 2.85V 2-2-2-5 nenajely, ale kdyz se jim da dobry napeti, tak slapou(viz podpis)
Nevi nekdo jestli maj nekde v Praze za rozumnou cenu pameti 512MB 400MHz cl2.5 nejlip pmi schipy pqi - nejlip s PQ4D328D5
D343DP
(Mam ty samy jen 256 moduly)
- hlavne aby mi jely stabilne aspon na 422 pri cl 2.5 (-4-4-8 a min:-))
(v www.computershop.cz maj pqi, ale jsou cl3 (i kdyz pisou cl2.5)
(maj cislo PQ4D328S5 0513DU))
Dik.
dneska prisly....
sn sedi, oznaceni taky, ale na 2,8v na 200 2-2-2-5 nenajely :-( , deska mi do nich vic jak 2.8 nepusti, ono do nich neslo ani tech 2.8 pac deska pousti malinko min a mam shit zdroj....o vikendu otestuju na desce co da 3v
EDIT:mas asi pravdu... moje PN zacina 0... :cry: 220 3-3-3-8 nenajedu do woken :-(
2-2-2-5 nedají na DDR400 nikdy žádné - s tím jsi snad nepočítal? Je minimum chipů, které jsou schopné tohohle časování a na těchhle pamětech rozhodně nebudou.
Citace:
How to Identify : Geil told customers to check with 2.85V 2-2-2-5 for UTT
jsem zmaten :oops: , mohl by jsi mi prosimte napsat proc je ras# to cas# na 2 problem? o pamete sem se zacal zajmat kdyz sem zacal vybirat, takze nemam nakej dlouhodobejsi prehled, dikCitace:
V-data UTT results
htt265 2-2-2-5-7-15 1T 3.6V
btw. zacina ti PN na 1cku nebo na nulu ?
ovikendu to na nf4 zkusim na ty 2-3-2-5, sem zvedav :-)
edit: tedka koukam na tvuj podpis, 2-2-2-5 :o , kolik do nich poustis ?
Proč to je problém nedovedu vysvětlit, ale drtivá většina pamětí prostě na téhle hodnotě nejede - zaručené je to tak u BH-5/6 a TCCD.
Jedou mi sice na 2-2-2-5, ale jako DDR333, takže zůstaň v klidu. :wink:
Jestli je P/N to, co je druhý čárový kód, tak to začíná "0". Sry, ale prostě pokud koupíš defacto nejlevnější paměti, co jsou, tak nemůžeš reálně čekat, že pojedou tak, jak evidentně předpokládáš. Tyhle paměti jsou low-end a na tuhle kategorii jsou evidentně dobré, ale to je všechno.
sem v klidu :-) , vim ze to je dobrej low-end, jen sem v tom chctel mit jasno , PN tim myslim radek pod tretim carkovym kodem, u me to je napriklad
PN0769-SN5004262
dik vysvetleni :wink:
Nema niekto nahodou skusenost s pametmi Elpida? Kingston ValueRam (400 cl3) ma teraz tieto chipy. Vaham ci to kupit alebo nie.. Neviem co cakat od 2x512 za 3500 SK.
Těžko říct - Elpidy se hodně používají v serverových ECC pamětech (i v DDR2) a tam jsou velmi dobré. Ale do stolního počítače se řeší jiná kritéria než spolehlivost a tak.
koukni se jsetli maji cipy na sobe dva dulky uprostred cipu, o stranku dozadu jsou linky a tam je popis jak vypadaj utt cipy, par lidi ma prave kingstony cl3 s utt :wink:
Teraz som pozeral na web Agemu a maju tam foto 400 MHz a-data aj v-data. Na tej fotke a-data (sice to nie je moc vidiet) sa mi zda ze vyzeraju ako utt.. No neviem. Na webe a-data vyzeraju pamete rovnako (layout), ale cipy vyzeraju inak.Citace:
Původně odeslal Klon
Cetl jsem sice pozorne, ale z poslednich stranek dredu jsem nevycetl vubec nic, tak se tedy musim zeptat :oops:
Budu prechazet na A64 (Venice, DFIxxxUltra-D...) a nevim jake koupit pameti, aby to jelo kolem tech 600MHz. Vycetl jsem, ze by nebyly spatne ramky se Samsung TCCD chipama, jen nevim kde je mam v CR sehnat. Ktere ramky z 'value' segmentu(pokud vubec nejake) je maj a v kterem shopu by se daly sehnat?
A-daty 600 ich maju ale 566mhz 512moduly som nedokazal zohnat :(
teraz ale pozeram ze ich maju v skladom v nejlevnejsichkomponentoch a co sa tyka 600viek, tak
http://www.levi.cz/produkt.php?kat=92#vyr201
Praveze ty 600MHz A-Data se mi moc nezdaj. Nelibi se mi ze sou levnejsi, nez 566MHz. Aby tam nebyly chipy co zvladnou jen tak tak 450MHz a az je pudu reklamovat, ze tak nejedou, tak se mi vysmejou, ze zadnej dnesni chipset nepodporuje 600MHz a papa.
Mate s nima nekdo osobni zkusenosti?
Jake jsou na nich chipy?
to se ti nestane,Citace:
Původně odeslal bitmap
já je měl a šly na 600DDR - ale jen s T2
566ky -> http://hsys.eo.cz/index.php?p=idACU951A
Takze rikas ze mas dobry zkusenosti s A-Datama 566MHz? No, pokud nenajdu nic lepsiho, tak je asi vemu. A ze nejedou na 1T neva, stejne je Winnie neuradi :)
Btw jaky to ma teda chipy, TCCD, BH-x, nebo naky dobry noname?
TCCD a winnie to uřadí, pokud nemáš 4 moduly, nebo velkou smůlu :-)Citace:
Původně odeslal bitmap
Ok, dik za radu ;) Nema este nekdo nejakej typ na "good value" ramky, ktery zvladnou 600MHz?
Taky budu prechazet na to co bitmap a taky shanim pameti. Rad bych 1GB tak do 4000. Neporadite mi neco?
zalezi aj na doske - napr moja ma na <> delicku takze mam za 2700 1gb dual kit Geily 400mhz 2.5 a inak tie ramky davaju synchro 460 ... inak mas celkom jedno ci mas read 5000MB/s (333mHz) alebo 7000MB/s (400+ Mhz). MadCap by ti vedel rozpravat :-)
Desku budu mit DFI LANPARTY Ultra-D
NO na A64 sa fakt nevyplati investovat do pameti. Treba si kupit nejake priemerne pamete a byt spokojny. Samozrejme ak niekomu ide o najlepsi cas SuperPi taknech sa paci.
Třeba 2x něco takového? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26397 :wink:Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
Za necelou trojku IMHO stačí, ne?
jj o tech sem uvazoval, kvalita za rozumnou cenu, snad bude 400Mhz stacit, kdyztak se budu srat vice s delickou :)
nebo mam radeji koupit tydle???
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26502
imho jo...navic se daj sehnat i za 2500kc 2x512mb...Citace:
Původně odeslal ja-cz
Oki diky :)