Tak Gigabyte je na prd, 210Mhz FSB a modrá smrt, nestabilní, reset cmos na desce žáden, musí se vytahovat baterka. Takže jsem zase u Asus :-)
Printable View
Tak Gigabyte je na prd, 210Mhz FSB a modrá smrt, nestabilní, reset cmos na desce žáden, musí se vytahovat baterka. Takže jsem zase u Asus :-)
Citace:
Původně odeslal Spajdr
Ted uz ti ostava fakt ten Abit IC7 :lol:
To je prdel, nechci se smát, ale fakt tam dej už tu IC7dmu ;D ;D ;D ;D
EE, nejsou prašule :evil: poslední padly za LCDCitace:
Původně odeslal Pavel Kuncl
to jsem na tom stejně, já vrazím poslení prašulky do předělávky case a jsem na suchu ;D ;D ;D
Jo jinak default voltáž mám 1.3875V .. ne 1.3675V :-)
Tak děláš něco špatně, tohle prostě není možný!Citace:
Původně odeslal Spajdr
Špatně nedělám nic, podle mě ta deska je nějaká nakoplá. Ale jinou už nechci rozhodně co se týče Gigabyte, jestli jiná, tak jedině už Abit.Citace:
Původně odeslal jan555
No, nakonec mě to nepřekvapuje - teď bude Abit, potom třeba Albatron, Epox, atd. - ono těch značek je celkem dost ;DCitace:
Původně odeslal Spajdr
Ale ty modré smrti co ta gigoška házela, takové jsem ještě v životě neviděl, dokonce to někdy vypisovalo řádky z biosu přímo do bios post, no šílenost.Citace:
Původně odeslal jan555
Prostě špatná deska, čemuž říkám skutečně "štěstí" - je to jedna z nejmíň poruchových desek vůbec, osobně jsem žádnou reklamaci nezažil ...Citace:
Původně odeslal Spajdr
No jo, to jsou ty bazarovky ;D dneska letí zpátky, ještě že jsem nic předem neplatil.Citace:
Původně odeslal jan555
Chmmm, bohužel ... To s tou CMOS baterkou je sice opruz, ale je to všude napsaný a opruz je to chvíli - než se zjistí maximum pamětí a cpu. Pak už to je (ehm, mělo by být :-( ) u téhle desky jedno - když tohle vím, nepotřebuju CMOS reset nikdy 8-)Citace:
Původně odeslal Spajdr
Já jí vytahoval asi 20x :roll: :-) o to testování zase tolik nešlo, ale to věčné vytahování z bedny, nasazování bloků pro vodníka, otrava :-)Citace:
Původně odeslal jan555
Spajdr: def. voltage mám 1.3625V ;D ;D ;D
Taky jsem u toho gigouše nepochopil voltáž do 1.600V a pak až dále od 1.680V? :roll:
Pavel : možná to mám jako ty, tu hodnotu beru podle Gigabyte desky :-)
Spajdr: BIOS tam máš FG?
Toto mne robila GB - 8KNXP rev.2 (i875)a robila to aj s poslednym biosom. Skratka Gigabyte. Nikdy viac.Citace:
Původně odeslal Spajdr
Dával jsem tam poslední oficiální, ale už nevím, deska je fuč :-)Citace:
Původně odeslal jan555
a ...
možná přijde i Abit IC7 nakonec ;D
nepovídej, fakt jo ...... ;D ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Spajdr
Tak zítra Abit IC7 dorazí ;D
No musím říct že už od pohledu je ten Abit moc pěkný a to že tam můžu přímo na desku zapojit 4 větráky, to se jenom tak nevidí a kabely a manuál daný do krabice, fakt povedeně zabalené, nehledě na ty jumpery, které se dají díky tomu že jsou prodloužené dobře vytahovat :-) a kapacita kondíku je taky větší než u Asuse, no jsem zvědav, co s tím dneska vykouzlím.
už to tam hrň..... ;D ;D ;D ;D
Měl jsem včera půjčenou P4ku ES a dosáhl jsem stabilně se tvářícího FSB309 (QDR1236), měl jsem ho jenom chvilku tak nebyl moc čas na laborování, kde je přesně vršek, bylo to se zapnutými všemi on-board devices (SB, USB 2.0, IEEE1394, NET, atd.).
Tolik asi k Gigabytu a kvalitě :wink:
Zatím jedu na 260FSB, ten prescott aspoň podle toho co ukazuje MBM topí nějak moc i s vodníkem, lítá to na 65C :-( stabilní to je, zvláštní že i ty RAMky nedají takové časování jako na Asusu, navíc u Abitu nějak moc topí, u Asusu byly vlažné, ale jinak jsem spokojen. No nevím nevím jak toho prescotta mám uchladit, jestli koupit nové měděné bloky s 14/10 na hadičky, těch 8/6 je asi málo, chladič mi sedí určitě dobře, na radiátor jsem dal 12cm větroň co fouká více než ostatní a radiátor je minimálně teplý, v míse je kua 9 litrů vody :-)
No kazda deska to ukazuje jinak, mne to take na Abitu IS7 nejprve ukazovalo jeste s NW az 66°C ale vyresil to novy bios.Citace:
Původně odeslal Spajdr
Poslední jsem stáhnul a nezměnilo se nic :( ale při zátěži ta teplota moc rychle stoupne, což se mi nezdá :-( no co, hlavně že to je stable :-)Citace:
Původně odeslal Mtex
Neviem ale otec mal taku istu dosku a tiez to moc neslo taktovat. Vymenil to za IC7 max 3 a uz mu to ide na 266mhz fsb. Neviem ale dosky by mali byt rovnake nie?Citace:
Původně odeslal Spajdr
Martin83 : jo vypadá to že to dám o kousek výše :-)
tak post mi to dalo až na 310FSB :-) ale dál nic, dělá to tak od 280FSB a výše.
To jako že ti postne cpu@4,34 GHz :eek: ???Citace:
Původně odeslal Spajdr
Jo, ale do cpu šlo 1.785V v té chvíli :lol: (reálně)Citace:
Původně odeslal jan555
To bych nepoustel ani do NW, chudak.Citace:
Původně odeslal Spajdr
Heh :-o Nechci ani říkat, co to s tím procíkem může udělat :wink:Citace:
Původně odeslal Spajdr
V pohodě, bylo to na pár sekund, nakonec jsem si mohl nechat Asuse, protože tím Abitem jsem si nepolepšil, spíš bych řekl skoro naopak, tak jsem aspoň popohnal GPU když už nic jiného :wink:
taku voltaz by som nedal ani do NW a toboz nie do prescottu magore .. :roll:
Tak nedal, já dal na pár sekund, snad se zase tolik nestalo :roll: :DCitace:
Původně odeslal MadCap
vies to je asi tak ako keby som do NW rval 2V ... 0.25 nad maximum ;D :roll: ale hlavne ze si zdravy a chuti ti jest ;)
Nejde taktovat, tak ať si zvyká šmejd jeden ;DCitace:
Původně odeslal MadCap
Koukám že Prescott 2.8 pro Socket 775 stojí 5300Kč s DPH, nejdeš do toho pavle? ;D
A proč by to kdo kupoval ??? Aby vyhodil spoustu peněz (za grafiku, prkno a možná i paměti) a nemohl pořádně taktit ???Citace:
Původně odeslal Spajdr
Pavel to dá ještě výše, já mu věřím ;DCitace:
Původně odeslal jan555
Ehm, technologický omezení chipsetu asi nepřekoná (když ho doteď uspokojivě nepřekonal ani žádnej výrobce desek ;D ), btw: zajímavý je taky počtení o tom, co vyvádí nataktovaný LGA desky :roll:Citace:
Původně odeslal Spajdr
Vypadá to, že další na řadě bude až dual-core PM :drool:
Mimochodem, jsem slepý, nebo u Abit nejde vypnout přes bios PAT?
Nevim jak u IC7 ale u IS7 se nachazi pod nazvem game accelerator...F1, Sreet racer, Turbo, autoCitace:
Původně odeslal Spajdr
Chlapi (Pavel a Spajdr) normalne ma dovediete k tomu ze predam svoju 3.4 Northwooda a zoberiem si ten Presscot. :lol:
Vazne o tom uvazujem.
Ak sa smiem spytat na co je dobry ten game accelerator, mam dosku vid popis a je to tam presne ako pisal Mtex na IS7-cke,teda naco je to dobre ??? a este jedna otazocka ked som zdvihol FSB na 215-cim som dostal 2.8@3.01 z procesora sa ozyva zvlastne ,,cvrlikanie,, ako cvrcky - mam tam BOX chladic a teplota je 50 v klude no po zatazi aj 70 [nie je to moc?]. Pri 2.8 [ non OC] som mal v Futuremarku 5761 bodov po OC 3.01 [a to cvrilikanie] bolo iba 5450 bodov. Poradi mi niekto ??? ???
PAT (=Game accelerator) slouzi k urychleni pristupu CPU k pametem. Normalne funguje na vsech I875 a na I865 jen kdyz ho vyrobce desky odemknul. Spravne ma fungovat 100%ne jen pri FSB200MHz, ale muzes ho zapnout i pri jinych FSB. 70°C je HODNE! To uz dochazi ke zpomalovani CPU a vkladani duty cycles (chladi softwarove procesor), coz snizuje vykon. Docela bych pouvazoval o lepsim chladici, pokud chces taktovat :idea:Citace:
Původně odeslal Mr_ORO
Jasne ze idem taktovat a chcem kuput aj nejaky lepsi FAN ale Zallman je drahy 2000 SK nedam za chladic,skor nieco lacnejsie 600-700 Sk ale poradte pls co je to cvrlikanie !!!! Zere mi to nervy-musim frcat na 2.9 Ghz :(
Netusim co to muze byt, ale treba vetrak, jestli je tepelne rizeny a otaci se na max. otacek a nebo treba taky zdroj!Citace:
Původně odeslal Mr_ORO
Nie vetrak frci iba na 3000 otacok, uz som ho mal aj na 4500 a nerobil to a zdroj to podla mna tiez nie je mam 350 W to by malo stihat nie ?
No podla toho aky zdroj, No name 350 moze byt horsi ak znackovy 300 W. Mimochodom to co ty popisujes ten zvuk tak to mne prave robil zdroj. Teraz mam uz hodnu chvilu Enermaxa a vsetko je ok.Citace:
Původně odeslal Mr_ORO
Hmmmmm mam daky MS KYP-350 P4 model
No to je nejaky noname , resp. dodavany vyrobcom casu. Mas moznost vykusat iny zdroj , napr. pozicat si od nejake kamosa ?Citace:
Původně odeslal Mr_ORO
Lol to hadam nie ze este aj zdroj novy :-o
kdyz chces taktovat tak na nicem nesmis setrit a hlavne ne na zdroji!Citace:
Původně odeslal Mr_ORO
Ale zeby to nevydrzal 350 W ????
Jak uz tu bylo receno - nemuzes srovnavat znackovej zdroj s neznackovym. Napr. 350W Noname vs. 350W Enermax je asi jako Fabia proti BMW M3 :wink:Citace:
Původně odeslal Mr_ORO
Inak povedane nezalezi iba na tom ci je tam 350 W ale aj na ostatnych specifikaciach zdroja.Citace:
Původně odeslal WeSTLeR
No ved som sa zlakol bo si pouzil dost velke prirovnanie Akoze zdroj ide ako sa patri len cvrlika daco ked taktnem :)
No a koukni kolik mas na jednotlivych vetvich 3.3 / 5 / 12 V :arrow:Citace:
Původně odeslal Mr_ORO
No takze vymenil som pastu pod chladicom CPU a teraz sa mi hreje o 10 C menej a nevystupi ani na 60-Nechapem ale co to za pastu dava Intel na tie chladice ??? Uz mi to ani necvrlika a je to zatial na 3.01 Ghz [predtym to cvrlikalo uz na 2.9 a teplota tam bola v pohode aj 73 C]
no jestli to dělal pasta, tak to je hustý... :roll: :roll: :roll:
Predtym som to dal na 3.01 a uz to cvrlikalo,teraz uz frcim na 3.2 a nic-dokonca aj teplota je iba 40 C-predtym 73 C :)
Prd pasta, špatně nasazenej chladič ...Citace:
Původně odeslal Mr_ORO
Cvrlikalo to IMHO preto, ze procesor vkladal cakacie cykly -> odber prudu sa stale menil (praca = velky, cakaci cyklus = maly). Tie zvuky vydavaju bud cievky na doske alebo v zdroji.
Presne som si myslel, viem ze ked sa procesor prehrieva vklada ,,duty cycles,, a tym sa vlastne softwarovo chladi. Myslel som ze je to ono [len moc do dokumentacii a inych veci nekukam-nece sa mi a vacsinou nemam na to ani cas],preto som aj vymenil tu pastu pod chladicom lebo 73 C po dohrati Doom 3 sa mi zdalo moc, teraz mi nestupne nad 60 C. ;D Uz frcim na 3.2 a krasa ticho :D
tak A-DATA 566 se konat zatím nebudou v mém kompu, pač je problém s kompatibilitou, jinak pameti jsou schopné behat na 2.5,3,3,5 pri 274FSB, ale občas to vytuhává a podobne (chtelo by to víc voltage do ram si myslím), na Albatronu to ukopu PX875pro, jenže zase nejde výš procák, slabé napájení, tak že zatím zůstanu u 500kil.....
tak se mi to povedlo trochu ustálit na 1:1 276FSB, dál už je to mírně nestabilní, ale težko říct, řekl bych že spíš paměti, malá voltage 2.8 u abitky, chtělo by to 3.0V ;D ;D, teplota stoupla jen asi o 1st, tak že pohoda....
Muzu dotaz? Kolik mas stupnu na tom procaku pri zatezi ?Citace:
Původně odeslal Pavel Kuncl
btw. jinak moc pekny OC :wink:
teplota vyleze max na 54st.....we woknech 45st....
Tak sem se vrátil zase k IC7, sem testoval P5P800 + Fortron 550 24pin + LGA 2.8GHz, chcípla mě na tom grafika....no nic , tak že sem si začal hrát ještě s vitestama, bylo mě pořád divný že nejdou a nejdou, tak sem z nich sundal chladiče a dal na ně thermatake CU pasívy + keramiku a po 10min v memtestu sem na pasívech neudržel ruku, pač s origošema pasívama byli teplé.....docela zajímavý, komp jede jako prase...paráda....zatím mám teda v kompu 9800pročko, už se těším na X800.... ;D ;D
Jinak LGA procák je dost dobrej, ale ten zdroj by to chtělo Enermax, 18A na fortronu, nějak to nestíhal.....
- def napětí mě ukazoval 1.3V....s BOX chladičem sem jel na 3.6 pri 1.4V, ale teplota lítala až k 68st, pak sem nasadil vodu (musel sem vzít rámeček s klasiky patice a upravit ho na LGAčko, respektive sem ho rozřezal) pak teplota byla max na 3.9 1.435V 55st, docela dobrý....jenže pak odešla grafika, lítala na ní voltage na jádru o 0.1V a při zvednutí na 1.65V se komp uplně třeba vypnul....výkonově dobrý, ale moc sem toho nevyzkoušel, pač to pak lehlo.....teda grafika....