A nejnovější BIOS máš?
Printable View
A nejnovější BIOS máš?
co ja vim tak na tu desku sou 3 biosy a jeden lepsi jako druhy :?Citace:
Původně odeslal Perfect_
Já tu desku teda nemám, ale BIOSů je imho víc. Znám osobně dva lidi co tudle desku mají a nemaj s ní takový problémy.Citace:
Původně odeslal Raad3k
EDIT: Tak oficiálních je 6 (z toho dva beta)...
Už jsem sosnul BIOS poslední a pohoda. Už to jede OK. HTT zatím 300.
mam dotaz ohledne koupe desky.. nejde mi o mimoradny update spise o neco kvalitniho pro oc.. momentalne vlastnim Soltek 75FRN2 coz je nf2.. a zajimalo by me jestli si muzu poridit neco lepisho. ale abych nemusel menit nic jineho. jde treba o to ze tedka nemam SATU takze bych chtel satu, jestli to bude neco vetsiho nez NF2 klidne, pak bych chtel aby deska dobre drzela nepeti a dosahovala dobrych vysokych vykonu, proste jak kdysi frcel ABIT NF7 tak jestli neni neco lepsiho na Socket A.. pak nemam treba gigovou sitovku takze takove veci a pak ten OC potencial. dikes za vsechny postrehy. snad nejsem moc oldschool ;)
Myslím, že nic lepšího než NF7-S a tyto tři asi nenajdeš
ultra infinity
ultra
ultra b
Zaujimalo by ma ci existuje do 5000,- Sk nejaka pasivne alebo heatpipe chladena 939 NF4 doska co ma z BIOSu regulovatelne aspon 3 vetraky a ma layout s power a IDE konektormi pri pamatiach (nie taky hlupy layout ako 9NPA+). Moznosti OC a SLI nie su podstatne.
Napr. ASUS A8N - E okrem toho chladenia vsetko splna, su aj lepsie volby?
A co něco jinýho od Asusu s tím heatpipe chlazením NB?
ASUS A8N SLI - Premium, sice prekracuje limit o tisicku, ale s tymi poziadavkami to asi lacnejsie uz nepojde. Podla recenzii pokial clovek nie je brutalny overclocker tak by mala byt velmi dobra.
Ta se mě osobně líbí dost. Tuším, že ji má Stoobi, a když ho poprosíš, tak ti určitě rád řekne o ní trochu víc :).
Uz ju mam doma, v piatok, alebo cez vikend to poskladam. Celkom sa tesim, akurat ma prekvapilo, ze IDE kable nie su gulate. Nastastie mam tak riesene okno na skrini, ze kable velmi lahko poschovavam. Inak jednoznacne najluxusnejsia doska aku som kedy mal.Citace:
Původně odeslal Perfect_
Zdravím asi všeobecný dotaz ale jelikož ted nějak nestíhám a není moc času pročítat to tu celé, doufám že nějaký jedinec poradí.
Chci koupit nějakou lepší desku na OC než mám..Asi nejlepší volba je DFI.. vybral sem zatím asi tuto - DFI LP UT NF4 Ultra-D . Je nějaká lepší volba než tato deska??/ABIT,ASUS/ řekněme max tak 5 - 6tisíc. Díky moc za tipy :).- jde o to abych mohl dávat do cpu aspon 1.6V což moje MSI normálním způsobem neumí /jedině volt mod ale ten už jen kvůli záruce nemá pro mně cenu/.
Pokud ti nevadí aktiv na NB, tak imho není :).
Shanim spolehlivou desku pro s939 (opt146), nejlip nF4U. Je to pro tatu, na "seriozni" praci, oc neni potreba, naprosto nejdulezitejsi je 100% stabilita. Naivne jsem duveroval ASUSu, ale po mesici odesla sitovka, pocitac se sam vypina... Nechci ani desky typu DFI s jejich nabusenym BIOSem, protoze to je firemni pocitac a spravovat ho muze jen firemni technik, ktery by se z toho vseho nastavovani asi zvencnul. ASUS uz nikdy, MSI rovnez ne, Abit se, co jsem slysel, tak trochu potapi, DFI je slozite, Epox posledni dobou taky moc nezazaril. Jedik mi poradil neco od Gigabyte, ale co jsem se dival (czc.cz), tak ty desky nepodporuji SATAII, coz je trochu problem. Poradte, diky
Pro takovýdle využití bych silně přemýšlel o nečem s VIA čipsetem. Osobně bych kuli sympatiím volil něco od Gigabyte, ale třeba Radim tu psal, že mají poslední dobou velký množství reklamací.
No ja prakticky delam pouze Gigabyte (K8NE, VIA KT890, a NF4U) a i pres ten varici pasiv na SB, jsem jeste nemel reklamaci .....Citace:
Původně odeslal Perfect_
Take delam dost EPoX - ale dnes uz vyhradne 9NPA+Ultra ....
Do kancelare doporucuju gigabyte KT890 + 80-120 IDE PATA disk ....
tohle je super stabilni a bezproblemove reseni ....
PATA ma mensi poruchovost nez SATA (coz je logicke) a VIA netopi + nf4u ma TAKY problemy se SATAII disky (ovladace)
a SATAI se neda sehnat ...
Ok... "Bohuzel" ta deska pujde do hotovyho pocitace, kde uz jsou 3 SATA 3Gb/s WDcka. Ale pravdepodobne to dopadne na KT890...Citace:
Původně odeslal svaca
EDIT:Koukam, ze Gigabyte ma jenom 2*SATA => problem. Jedina deska s KT890, co jsem nasel a ma 4*SATA je Abit AX8. Nejake zkusenosti?
ee, ja teda treba nasel: ASUS K8V-XE (www.levi.cz/clanek.php?id=10199) ;-) Ale zkusenosti by me taky zajimaly!Citace:
Původně odeslal Luge
EDIT: Sry, nevsiml jsem si pozadavku na sk. 939. Sry :oops:
Ten Abit je good ...
Taky se da sehnat Soltek - taky good ...
ja jsem pro ASUS A8N32-SLI, ze vsech NF4 desek ma podle me nejlepsi layout, cena ted klesla na +-5500KC s DPH, deska ma posledni revzi NF4 cipsetu nForce4 SLI X16, v krabici na vas ceka opravdu bohate prislusenstvi a podle recenzi deska zvlada i hodne vysoky OC.
foto: http://images.anandtech.com/reviews/...luxe/board.jpg
nejnizsi nalezena cena: http://www.merkurio.cz/?Mode=Sti&StiId=19538
JAk jen na tom DFI NF4 ultra Infinity oproti LP ? Nejsou s ni nejake zavaznejsi problemy?Ty DFI desky se mi mooc libi, ale prasule na LP nemam, tak snad Infinyty splni svuj ukol take ;).