Další super sety:
ONKYO 501 SET DVD+AVR+CANTON LE series 999Eur
Printable View
Další super sety:
ONKYO 501 SET DVD+AVR+CANTON LE series 999Eur
s tim shopem, ty KEF Q1 zrovna moc nejsou, nasel jsem treba zde (nejlevneji) http://www.elvie.cz/show.php?druh=7&...0&sort=&from=1
da se to povazovat za "duveryhodny" shop? osobne jsem ho nikdy nevidel.
Ten zesilovac + cd prehravac co jsi mi doporucil bych asi bral za audioexperta.
btw ten set co si posilal to by mi asi rozmlatilo zdi co :-)
EDIT: prosim prosim, kdyz uz jsme u toho, jsi schopen mi doporucit nejake konkretni kabely? at to mam vsechno jasne, a pak me v shopu nevoblbnou jelikoz jsem neznaly :oops:
Jinak tak jsem si tak prepocitaval finanance, a deadline by mohlo byt tak 29k, a to maximalni, takze kdybys vedel a necem, co by bylo opravdu znatelne pro laika jako ja lepsi nez to co jsi mi uz doporucil, a nebylo uz zbytecne vzhledem k velikosti pokoje, tak jsem schopen jeste unest.
Proste jde o to, ze to budu mit asi hodne let, tak mi treba nebylo lito nejakych 4 tisic o znatelne lepsi sestavu. Pokud to co jsi mi dooporucil je proste idealni, tak neni co resit, a jdu do toho!
Diky za tvuj cas, a sorry ze se porad tak blbe ptam - radsi si necham poradit od zasveceneho at v tom mam poradek.. diky
Jestli myslíš ten set ONKYO, tak to je nářez, kino jako ZVON. A jak koukáš tak za poloviční cenu.Citace:
Původně odeslal Commander
ELVIE je v pohodě, pošli dotaz na výrobek a uvidíš.
KEF Q1 Hifimarket
Kabely k předním repro v této cenové relaci postačí do 50-100Kč/m (např. JAMO, EAGLE) průměr žíly 2,5mm.
Na propojení zesilovače a CD přehrávače potřebuješ kvalitní analog kabely (cca 1000,-) za pár. Pod ty regálovky je vhodné koupit solidní stojany (cca 3000,-) Ono to na těch 29tis. vyskočí.
Poslechový "skok" by tě přišel na dalších 20tis.
Aliencz: diky Ti moc, az to poridim (cca. tak do mesice - pokoj v rekonstrukci) tak napisu jak jsem spokojenej :-)
Další unikátní SET pro domácí kino za parádní cenu, jehož standartní cena před akční slevou byla cca 60tis:
PIONEER VSX-D912 + CANTON LE .... 999Eur
Ahoj, no závěr, že co člověk, to názor, je zcela bez diskuse. Takže pořád platí to, co jsem Ti říkal na začátku. Bez udělání si vlastního poslechového názoru si pro svoje uši ideálně nevybereš. S tím tvrzením o ostrosti výšek u KEF versus DENON se dá hodně polemizovat. U beden stačí, když nestojí ve správné výšce oproti rovině hlavy při sezení a už to slyšíš jinak. Jinak když sedíš a jinak když si stoupneš. jinak, když opřeš hlavu o zadní stěnu a jinak když se předkloníš směrem k bednám. V každé poloze hlavy slyšíš úplně jinou dynamiku. Ostrost KEF je pouze teoretická, jelikož používá koaxiální reproduktory. Tím je potom výškové pásmo lépe přenášeno do prostoru, neztrácí se mimo osu poslechu. Podle mě je to spíše klad, než zápor, proto jsem si KEFy vybral. Bedny bez výšek bych nechtěl, kvalitní a přesné výšky musím mít, neposlouchám žádný metal.Citace:
Původně odeslal Commander
P.S. každej Ti ve svým obchodě vychválí to, co tam prodává a to platí i o nás, co máme doma :-) S tím se prostě smiř. Konečný krok musíš udělat sám, já Ti můžu pouze povídat o tom, co už znám a co se mi líbilo, popř. co jsem kde slyšel, nebo mi vyprávěl někdo, komu věřím.
P.S.2: nedělej z toho takovou vědu, v této cenové kategorii hrají všechny bedny velmi podobně a taky hodně dobře. A taky jsem Ti psal, že BaW jsou sqelý bedny a že s nima určitě neprohloupíš. IMHO s DENONEM má vyzkoušené ještě Mordaunt Short MS912, moc pěkně to hraje :-)
P.S.3: S tím bassreflexem je to teda blbost. I 15-20cm je slyšet a to zřetelně, mám to vyzkoušeno právě na těch MS912, máme je na stojanech. Otázka je, jestli by Ti to vadilo. Např. kámošovi, co to má doma, se to tak líbí, jak to více duní. Co člověk, to vkus.
myslim ze nejlepsi je si to sam poslechnout, protoze kazdemu se libi neco jineho :-)
Nic proti, ale to je VÁŽNĚ ÚŽASNEJ POSTŘEH :o :oCitace:
Původně odeslal berraneck
jeste jsem se chtel zeptat, kamos strasne prosazuje
maranz:
PM-4400
CD-5400.
Canton LE-170
vyjde to tak na stejny prachy jako denony. Ani bych o tom neuvazoval, jenom ze maji kovovy celni panel tak se ptam.. Nikde mi to totiz poslechnou takhle nedaji, stejne jako ty denony, protoze nevim o zarizeni, kde by je pohromade meli s bednama co chci :?
EDIT: jeste jedno doporuceni:
Rotel RA-01 (zes.), Onkyo DX-7333 (cd), AQ Kentaur 612
Může být, jak jsem psal dříve. V téhle cenové kategorii je to více o designu a funkcích, popř. o oblibě značky. Všechno hraje velmi podobně na zhruba stejné kvalitativní úrovni. LE170 jsou sloupy, pokud na ně máš místo, tak proč ne.
Add:Ten zesik má poměrně slabý výkon. Kovový přední panel není žádná záruka vyjímečnosti.
sorry, nak moc nectu posty.. :oops: mimochodem ten marantz ma fakt VELMI maly vykon, spis bych sel do toho denonu, samozrejme jeste zalezi na repracichCitace:
Původně odeslal Aliencz
Vážně o něčem podobném uvažuji co bys k této sestavě doporučil za subwoofer a DVD přehrávač? Máš zkušenosti s nákupem v tomto on-line shopu? DíkCitace:
Původně odeslal Aliencz
slyšel jsem teď hodně sestav...a můžu říct že nejlepší recíky teď dělá Denon a to bez kecaní,stačí se i podívat do testů, k tomu bych dal Cantony LE a jestli chce někdo kvalitní sub tak nejlepší dělá Velodyne
Ano mám a nejsem sám. Pár lidí na foru už tam kupovalo taky, není problém. DVD taky od Pioneer, netrhat značku. Model si vyber sám s ohledem na cenu, nevím, jaké máš možnosti.Citace:
Původně odeslal smik
mam receiver Denon AVR-1804 a prehravac Denon DVD-1710 a pripada mne ze to hraje docela prumerne ve stereu, zjistil jsem ze vetsinu casu si stejne poustim hudnu, asi tak 90% casu u 10% u filmu
takze premyslim co s tim udelat , abych zlepsil stereo. na vetsine diskuznich for radi ze nejlepsi reseni je samostatny stereo zesik, ale nevim jaky abych to zase financne unesl :| ... pak jsou pry ve stereu velice dobre i nektere receivery napr. (v relaci kolem 20-30 tisic)
Cambridge Audio Azur 540
Arcam AVR 200
Onkyo 701 , 702
NAD 742 (ten pry ale neni moc vykonny, radi spsi 752, 762)
H/K 430 , 630
docela uvazuju nad tim Onkyem 701, protoze je za super ceny, nebo je a tom cenove vyborne ten Cambrigde a Arcam, ale nikde jsem je nevidel, abych si je poslechnul
NAD C320BEE nebo C350 (cca12000/16000) myslim ze je to lepsi nez nejake tyhle receivery :idea: :wink:
Ahoj ROBe, už jsme to probrali v telefonu, tak jen pár info pro ostatní.
Nejslabší článek Tvé současné sestavy je DVD 1710. Je to doposud nejslabší DVD přehrávač Denonu co se poslechu sterea (CD) týče. Jsem přesvědčen, že přesunem do audiofilské Hi-Fi třídy a to buď starší Denon 1400 ( nejlepší DVD Denon pro hudbu v této cenové kategorii co kdy bylo) nebo alespoň DVD 1910 se kvalita sterea slyšitelně zvýší. Nicméně pokud bys chtěl vylepšit i receiver, tak ve stereu je to docela tvrdý oříšek. Receivery např. HK AVR430, ONKYO 900, 801, 701, DENON 3803, 2803 hrají ve stereu v podstatě stejně. Opravdu vyniká až DENON 3805, NAD 773, či vyšší modely HK AVR640, nebo starší 7500 a výše.
Dále z diskuse vyplynulo, že převážně posloucháž MP3 - zdroj PC, propojený digitálně na AVR receiver. Tím taktéž poměrně výrazně degraduješ zdroj signálu, ať už máš zvukovku jakoukoliv (pod cca 5tis).
Myslím, že pokud nepřejdeš na klasickou stereobázi (audiofilský zesik a CD/DVD) výrazněji si nepolepšíš. Taky jsme neprobírali poslechový prostor.
P.S. moje nabídka vyzkoušet ve Tvé sestavě moje nepoměrně kvalitnější DVD25 zejména z pohledu stereo pořád platí.
No jen tak pro zajímavost, možná bys mohl zkusit propojit svoji zvukárnu digitálně do toho recieveru a nechat pracovat D/A převodníky v tom denonu, rozhodne bych rekl ze jsou lepsi nez v normalni PC zvukovce.Citace:
Původně odeslal Aliencz
A hlavne bych si dal pozor na MP3 protoze z toho co na netu koluje je spousta dost shitově nagrabovanejch ( nizky bitraty, sykavky, komprimovana dynamika ) na solidni sestavu to chce minimalne 192kbps (zalezi teda taky na zanru)
192? :lol: na svojem shitoznim stereu slysim rozdil mezi CD a 320kbps mp3 :wink: a to nejsem netopyr :-)Citace:
Původně odeslal ros
Dle diskuse s ROBem to digitálně propojené má a docela qalitním kabelem OEHLBACH.Citace:
Původně odeslal ros
na ja, to je jasny ze to poznas ale co je pod 192kbps ja uz proste neposloucham pac se to neda, tak sem to myslel 8-)Citace:
Původně odeslal berraneck
hmm tak to asi neni moc co resit, ja myslim, ze na zakodovani sterea do PCM se neda moc zkazit (to jediny v tomhle pripade vlastne ta A2 dela ). Je tu samozrejme jeste ten problem s Jitter, ale zvuk je hlavne o DAC. A predpokladam ze denon vi jak dobrej DAC ma do recieveru dat, brzdit to teda asi bude ta vykonova cast zesilovace.Citace:
Původně odeslal Aliencz
cau, o Denonu uz nema cenu premyslet , uz jsem receiver i dvd prodal :wink: ale taky uz jsem si objednal nove, tak doufam ze budu spokojenejsi s tim stereem, bude to Harman Kardon AVR 630 a DVD 22 (s popisu na strankach Wolfson prave tento D/A prevodnik uvadeji jako audiofilni a doporucuji ho i do DVD-audio, prestoze D/A prevodnik v H/K DVD 31 ma lepsi parametry SNR), beztak jeste zadne DVD-Audio nemam a az bude cas tak to zase vymenim.Citace:
Původně odeslal Aliencz
jo, z pohodlnosti casto posloucham jenom z PC, vsechno nemam na CDcku, ale nektery kvalitne grabnuty skladby jsem porovnaval pres Foobar2000 a hraje to skoro identicky, akorat mi pripada ze Foobar2000 pridava na basech.
s poslechovym prostorem asi moc neudelam, na zemi koberec, predni repro na hrotech, mistnost 6x4m, ale akustika je dobra bych rekl. akorat subwoofer mam trochu schovany za skrini protoze uz jidne nezbylo misto, takze se basy nesiri do mist kde ta skrin stini, ale tam obvykle neposloucham... navic sub mam jen u filmu, takze je to ok.
no na poslechovy test te zvu, az mi to prijde postou. ten prehravac bysme porovnat mohli, ale spis by mne zajimal ten rozdil analog signalove proti digital koax kabelu.
Citace:
....bude to Harman Kardon AVR 630 a DVD 22 (s popisu na strankach Wolfson prave tento D/A prevodnik uvadeji jako audiofilni a doporucuji ho i do DVD-audio, prestoze D/A prevodnik v H/K DVD 31 ma lepsi parametry SNR), beztak jeste zadne DVD-Audio nemam a az bude cas tak to zase vymenim.
K AVR 630 by som urcite zapojil H/K DVD 31.
no uz nic nenadelam, uz jsem objednal ve webshopu DVD22, az budu mit DVD-audio tak urcite vymenim. navic se mi nelibilo ze to neumi SACD, kdyz je to s produkci DVD-A a SACD tak pul na pul ... uvidim az co se prosadi.Citace:
Původně odeslal johu
jinak tohle pisou o prevodniku z DVD 31 Wolfson WM8740 na strankch Wolfsonu:
120dB snr ('A' weighted, mono @ 48kHz)
117dB snr ('A' weighted, stereo @ 48kHz)
104dB thd ('A' weighted @ 48kHz)
a dal uz zadny doporuceni o vhodnosti pro audiofilni poslech, zato u provodniku z DVD 22 Wolfson WM8706 napsali alespon tohle:
Stereo DAC
106dB SNR (‘A’ weighted @ 48kHz)
97dB THDDAC Sampling Frequency: 8kHz – 192kHz
Exceeds Dolby Class A Performance Requirements
The WM8706 is an ideal device to interface to AC-3™, DTS™, and MPEG audio decoders for surround sound applications, or for use in DVD players supporting DVD-A.
no ze si u WM8740 odpustili nejaky ty nesmyslny zvasty snad nic neznamena, je to jejich nejlepsi prevodnik..
ok, ale stoji to za to, kdyz zatim nemam jediny DVD-audio? no jeste bych mohl tu objedvanku zmenit, ale davat 6 tacu navrch "za nic", nebo aspon za neco co mi moc neprinese, vzdyt CD ma rozsah nejakych 100dB ne?
o tech cislech to neni, tech 96dB co ma CD da kdejakej boombox a sam vis, ze rozdily v CD playerech jsou a to dost dramaticky..
nejak sem nestudoval co to chces kupovat, co je to?
Harman Kardon AVR 630 a Harman Kardon DVD 22, no a diskutujeme o tom jestli ma smysl DVD 31 pokud posloucham jenom z CDCitace:
Původně odeslal Glassman
jaky převodníky má bvlastně ten receiver? aby neměl lepší než to DVD .. mam pocit ze tam nejsou Wolfsony ale nějake nezávislé AKM 24/192 převodníky
edit: aha, oprava, takze tam jsou Cirrus Logic CS 42528
http://www.cirrus.com/en/products/pro/detail/P1048.html
AVR 430 i AVR 630 ma DAC Cirrus Logic CS 42528. Rada AVR 130 az 330 zase AKM AK4358VQ.Citace:
jaky převodníky má bvlastně ten receiver? aby neměl lepší než to DVD ?
Prosim ta, ak budes mat ten AVR 630, vyskusaj toto:
Zapni tonove korekcie (na "TONE IN"), zdroj signalu prepni napr. na CD, vypni surround, volume napr. na -50dB a skus popocuvat, ci z repro nejde hlasity sum, asi 10x silnejsi ako pri "TONE OUT".
Diky.
Cirrus Logic je DSP , prevodniky to ma AKMCitace:
Původně odeslal johu
zkusim, přijde asi ve středu, ty maš taky AVR630 nebo jiný?
Ano, DSP je CS 49400 a prevodnik CS 42528. Mam servisny manual, a ak som to vycital spravne, tak je to tak (AKM maju AVR 130-330)Citace:
Cirrus Logic je DSP , prevodniky to ma AKM
Ja mam AVR 430, a pri TONE IN to nehorazne sumi. Teraz riesim reklamaciu, vraj je to v norme, tak neviem.
s tim prevodnikem mas recht, je tam CirrusCitace:
Původně odeslal johu
hm divne, to vyzkousim, a co to TONE IN znamena?
"TONE IN" znamena, ze su zapnute tonove korekcie (daju sa regulovat basy a vysky). Pri "TONE OUT" sa vypinaju, signal zo vstupu ide priamo na koncaky (samozrejme ak mas este vypnuty DSP).Citace:
Původně odeslal Rob
Okej, vezmu ten KOAX i tu optiku i signalove na analog. DVD25 by mělo mít lepší převodníky, než DVD22 a i než AVR630 - používá vynikající Wolfsony WM8740, takže by to přes analog ve stereu mělo hrát lépe, uvidíme. Pak se ozvi, až to budeš mít pokopě. AVR630 si rád vychutnám.Citace:
Původně odeslal Rob
Vyzkoušel jsem to na svém HK AVR2550 a vše v pořádku, ticho jako v hrobě.Citace:
Původně odeslal johu
AVR2550 ma klasicke analogove korekcie (tak ako AVR 130-330), takze tam by to malo byt OK. Ale u AVR 430 i AVR 630 sa basy a vysky nastavuju digitalne (nastavuje ich nejaky IO Toshiba) , cize pravdepodobne preto (ak ja nemam vadny kus) to tak nadmerne sumi.Citace:
Původně odeslal Aliencz
Kazdopadne dakujem za vyskusanie.
Tak co Rob, uz ti prisla ta AVR 630?Citace:
Cirrus Logic je DSP , prevodniky to ma AKM
Muzete mi rict nakolik je dobra volba receiver Yamaha RX-V550/B + repro Magnat Motion 880 ???
Cenovy limit 20k je vicemene neprekrocitelny (rodinny rozpocet) a ten receiver chci kvuli optickemu in/out, jinak by me stacil i nizsi model. U repro si nejsem jistej vubec, ale v prvni fazi chci jen 2x sloupove, bude to hlavne na poslech hudby.
jeste bohuzel ne :-( uz to trva 14 dni, v pondeli jsem si od nich vyptal cislo zasilky DPD, abych mohl sledovat tu prepravu na webu, a podle webu DPD to posilali az po tom co jsem jim v pondeli psal, asi na mne tyden zapomeli ... :-( ted je zasilka v Praze-Uhrineves, takze snad to zitra prijde do BrnaCitace:
Původně odeslal johu
1. Motion je zcela základní řada repro Magnatu pro nenáročné posluchače, kterým však klasické AllInOne sestavy nevyhovují, je to primárně určené na poslech domácího kina, kde se kvalita přednesu u nenáročných uživatelů ztrácí v atmosféře zvuku filmu. Pro poslech hudby je vhodné použít až vyšší řadu Vector a dále.Citace:
Původně odeslal Aigor
2. Na start je to dobrý. Repro sice silně pokulhává za schopnostmi Receiveru, na poslech hudby bych šel trošičku výše, alespoń do tolik často skloňovaných Cantonů LE170, nebo do některého ze slopových modelů AQ, ale v podstatě jde o to, že pokud začínáš, je lepší si to vyzkoušet na něčem levnějším a potom už budeš sám vědět co a kam chceš jít dál-vejš. Pokud s rozšířením na domácí kino moc neuvažuješ, šel bych raději do klasické stereo sestavy stereozesik + bedny. Zvukově budeš o třídu vějš za stejný peníze.
Dik za nazor, nejsem zadnej netopyr (spis naopak), takze myslim ze mi to bude stacit. Faktem je, ze oficialne se to bude kupovat jako "domaci kino", ja si na tom jen prihrivam polivcicku, protoze chci poslouchat vic hudbu a z rodinneho "kapesneho" bych tolik na vlastni hracku dat nemohl.Citace:
Původně odeslal Aliencz
Klidne uvitam jiny typ receiveru i repro do stejne ceny. Je mi jasny, ze tohle je pro me zbytecnej kanon, ale nizsi model nema optical IN/OUT a jinou moznost nez optiku na nerusene cca 20m spojeni s PC nevidim :-(
Repro by se casem mohlo dokoupit na 5.1, ale nejspis manzelka uzna, ze tohle nam bude na dlouhou dobu stacit ;D
Těch 20tis. je strop na celé kino, nebo jen na receiver + přední repro? DVD přehrávač neplánuješ
DVD prehravac mame, jen jsme zatim zvuk pousteli pres TV :eek: :o :oops:Citace:
Původně odeslal Aliencz
Tech 20k je tedy strop pro receiver + repro, samozrejme vc. DPH :wink:
no nevim na co připlacet za optical OUT, staci snad jen IN...
v tom připadě se da vzit třeba tohle:
http://www.hifibazar.cz/detail.asp?id=138
a pak uz ti zbyde 13-tis. na sloupy, nebo teda celou sestavu
ta Y550 je k tomu setu magnatu dle me fakt zbytecna
OUT na HDD recording :arrow: nepouzivam MGF :wink:Citace:
Původně odeslal ros
Navic si rikam, ze pripadnou zmenu receiveru tezko prosadim, repro bez problemu (staci pozadavek na zmenu barvy podle parket, kdo je zenaty vi o cem mluvim, ostatni pochopi casem ;D ).
Levnejsi jsem nasel snad jen nejakej SONY, ale tam byl rozdil snad -1000 a ta Yamaha se mi libi o dost vic.
Pořád to není jasné ..... 20tis - receiver +všechny repro, nebo jen přední ....?? P.S. jaké jsou tedy požadavky na barvu přístrojů a beden....??Citace:
Původně odeslal Aigor
Jak máme rozumět tomuhle? Co je to ten "HDD recording"? Nahrávání na HDD v počítači, nebo DVD-HDD přístroje? Co chceš do PC nahrávat přes Digi-Out? Copak nemáš v PC DVD mechaniku? Tohle mi není vůbec jasné.Citace:
Původně odeslal Aigor
Nahravat do PC chci hlavne radio, pozdeji treba i prepis z MGF kazet nebo LP (jak se dokoupi dalsi komponenty). Ja vim, ze je to mozna dost divny, ale treba silvestry na FUN radiu se daji nahravat komplet (cca 8h) a na to je komp nejlepsi. Proste jsem vic radiofil nez sledovac TV. A kdyz propojim s kompem stavajici vez klasicky, nezbavim se brumu z rozdilu potencialu na kabelovce a ruseni dane velkou vzdalenosti. Proto doufam, ze optika me tento problem vyresi..Citace:
Původně odeslal Aliencz
20k na receiver + "jakekoliv" repro. Proste jsem sebe i manzelku presvedcil, ze na poslech z 80% hudby je lepsi investovat do kvalitnich 2 stojanovych repro nez 5.1 plastovych bednicek. Tj. o prostorovy efekt nestojim, chci hlavne "kvalitu" (samozrejme jen v tomto cenovem stropu).Citace:
Původně odeslal Aliencz
Co se tyka barvy, mela by to byt imitace dreva, pristroje v cerne (to neni problem) jinak nemam sanci to prosadit. Zatim jsem v odpovidajici cene videl krome zminenych Magnatu jeste nejake Pioneery a Sony.
PS: Jestli jsou moje predstavy uplne mimo, tak me klidne oprav, v audio oblasti se nepohybuju, tak at pak nejsem zbytecne zklamanej. Dik za trpelivost :wink:
Aha, no potíž může nastat v tom, aby signál z rádia šel na Digi-OUT. K tomu je nutné, aby stávající analogový signál z kabelovky, či antény byl převeden A/Dčkem a směrován na Digi-OUT. Tohle je třeba ověřit u jednotlivého modelu u distriburora. Běžně totiž dostaneš na výstup jen stávající vstupní signály z jiných zařízení. Mrknu taky na to, po neděli sem něco hodím.Citace:
Původně odeslal Aigor
uz mi to prislo, tak jsem zkousel TONE IN a pripada mi to tiche stejne jako s TONE OUT, je mozne ze tam je pri TONE IN nepatrny sum, ale to bych musel dat ucho k repraku abych to slysel a i kdyz jsem to vytocil na -20dB tak porad totezCitace:
Původně odeslal Aliencz
jinak pokud muzu porovnat ten Denon 1804 a HarmanKardon 630 tak u HK630 je na prvni poslech znat vyssi vykon, mnohem hutnejsi masivnejsi basy, lip prokreslene jednotlive detaily, v mojich bezne poslouchanych pisnickach jsem objevil nove detaily. nicmene si jeste trochu zvykam na trochu jemnejsi ne tak agresivni podani nez u Denonu, ktery je takovy vic agresivni
ten Harman mi trochu tou jemnosti a cistotou pripomina dobu kdyz jsem byl malej a poustel jsem si ABBU na otcovem quartzovem gramofonu Aiwa 8-) to byla kvalitka
zatim nemam DVD prehravac ale i vetsina MP3jek zni na tom Harmanu fantasticky, zitra si pujcim od bratra na test aspon CD prehravac Marantz CD6000. tak konecne vyznousim jak na tom hrajou cdcka :-)
tak ten CD prehravac muzu mit za 1500kc, coz je skoro zadarmo, ale otazka je , jestli to ma smysl kupovat jeste navic k tomu DVD prehravaci Harman/Kardon DVD22?
je to CD prehravac Marantz CD6000 , cenova kategorie cca 12-16 tisic v roce 2000
Tak za ty prach bych ho bral všema deseti :-)Citace:
Původně odeslal Rob
Robe, odkud máš ten Harman v Německu? Hodíš link?Citace:
Původně odeslal Rob
tady stal 798 EUR plus 46 EUR pojistena postaCitace:
Původně odeslal Aliencz
www.hifi-circle.de
co si myslis o tom CD prehravaci (marantz CD6000)? ma smysl si ho nechavat kdyz budu mit H/K DVD22?
No určitě nezaškodí porovnání, pokud se ho teda rychle nepotřebuješ zbavit. Můj osobní názor je ten, že CD bude hrát lépe ten Marantz, DVD22 totiž v podpoře CD nijak nevyniká, už se to tu psalo, jen jeden D/A střední kvality. DVD31 má tři D/A vysoké kvality. DVD22 je zcela zřetelně nasměrován do segmentu "domácí kino", čímž HK opustil řadu DVD25 a vlastně nahrazuje spíše DVD21.Citace:
Původně odeslal Rob
pokud byste meli zajem, nabizim v bazaru moje Cantony LE:
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=76624
Chci upozornit na jednu super bazarovku: AV Receiver TEAC AG-H350
http://www.hermeselectronics.nl/gfx-...ac/AG-H350.jpg
Excelentní výrobek, nový kus, čtvrtinová cena!!!!
http://www.hifibazar.cz/detail.asp?id=157
Potřeboval bych dopručit zesík k sloupům AQ Kentaur 653
Jde mi čistě o poslech muziky....uvažuju o NAD C320 bude to na ty bedny stačit ???
Bude stačit, ty reprosoustavy jsou dost citlivý.Citace:
Původně odeslal susman
Ok asi teda do něj pudu pokud mi někdo neporadí něco lepšího v cenový hladině cca 11 k
Neporadí, v ceně do 11tis. žádný zesilovač uvedený NAD nepřekonává. Maximálně se mu vyrovná, to ano a bylo by jich i více, spíš ale budou hrát "jinak" než lépe, nebo hůře. Pokud byste si chtěl výrazně polepšit, tak jedině bazarovka, např: http://hifibazar.cz/detail.asp?id=75 ale to Vám v podstatě nebudou stíhat (schopnostmi) uvedené repro AQ kentaur, taktéž to můžete řádně "dohnojit" nekvalitním CD/DVD přehrávačem.Citace:
Původně odeslal susman
Je to trochu OT, ale taky vam připada, že pro HK dela design nejakej činan z tržnice a to i pro ty nejvyšší modely ;-)
Neprovokuj DEBILE!!! FlameWar se tu netrpí, hned bych Ti dal Tágo, kdybych mohl!!!Citace:
Původně odeslal ros
Pane kolego, ja jsem pouze vyjádřil svůj postoj k designu HK načež vy jste vyprodukoval urážku. Každý ať si udělá vlastní obrázek. Osobně trvám na tom, že design HK starších modelů je opravdu téměř trapný. Ty nové už vypadají docela solidně. On je to totiž taký dobrý trik, udělat co nejošklivější skříň po vzoru hi-end přístrojů, protože co je hezké to je přeci většinou komeční šrot následně pak co je ošklivé musí být zákonitě zvukově totální bomba. Rozhodně nechci začínat flame, ale to jak na všech možných fórech vychvalujete svuj HK a vubec tuto firmu je opravdu už trochu dost.
Tvoje hypotézy, paranoia a filozofie jsou opravdu úžasné, každý ale vidí, kdo tu co začal. V tomto threadu se rozebírá něco úplně jiného, na otázku designu si založ svůj, tam si můžeš blejt ty svoje nechutnosti kolik je Ti libo. Moderators, HELP!!!Citace:
Původně odeslal ros
Ja by som mal jednu OT: repro + zosik do 20 -25 tisc, stereo posluch. Podmienkou je ze potrebujem dostat kvalitne signal z kompu temer cez cely byt. Riesenie tu uz viac menej vyslo, a to canton LE 109 + vhodny zosik ( reciver ).
Ale ja mam mensi problem, nemam sa s tym prilis s kym poradit tak skusam vseobecnejsie aj tu.
Miestnost do kt. planujem repro umiestnit je pomerne mala, aj ked najvacsia v byte (6x4m +- 0.5m ) a repro musi byt prave 4m od miesta kde sia viac menej bude pocuvat. Cize, moj probs, je aku velkost + vykon bedien najvhodnejsie zvolit. Mam pomerne tolerantnych susedov, ale aj tak, panelak je panelak.
O.T:
Ros, nehnevaj sa ale tento thread nikdy prilis neodpbocil od temy. Myslim ze to bude dobre nechat tak ako to je a nech uz nik na dizajn HK v tomto drede nezareaguje.
Ahoj, to jemálo info. Nepíšeš, jde-li o stereo sestavu, nebo 5.1 (5.0) pro kino. Náčrt místnosti by se taky šiknul. Propojení s PC mi nevoní už ze zásady, nicméně samozřejmě respektuji. Přesto, vzhledem k tomu, že nepíšeš o tom, jak máš PC vybaveno zvukově, tak jen obecně: PC považuji za nejméně vhodný zdroj hudby pro řetězec domácího Hi-Fi nějaké slušnější kategorie. Za 25tis bys mohl mít velmi velmi slušnou stereo sestavu s velmi vytříbeným zvukem pro domácí podmínky a pro požadavky začínajícího "audiofila". PC Ti to pokazí a celý řetězec znehodnotí, zejména když to budeš mít ještě propojené přes půl bytu bůh-ví čím.Citace:
Původně odeslal cernobil
k návrhu:
Stereo - podíval bych se po bazarech, mrkneš-li na výše uvedené odkazy tak máš jedinečnou šanci si vybavit pokoj mimořádnou Hi-Fi aparaturou za směšné ceny.
Nové: Camridge Audio zesilovač Azur 640, repro - regálovky okolo 12-15tis (Mordaunt Short 912, KEF Q1, Chorus 706,707, Mission 61, nebo 780SEčka!!!, jsou však i jiné, např. české Xavian či Shan). Došetřit na CD přehrávač Cambridge Azur 640 a máš stereo, že budeš čubrnět. Než se ho nabažíš, tak pár let přibude a pak už budeš vědět sám velmi dobře, kam v této oblasti chceš jít dál.
Jedna ze zajímavějších nabídek je také zde: http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=77650&highlight=
Tak to upravim, nechcem 5.1 (5.0), len ciste stereo.
Reciver som spominal prave pre to, aby som bol schopny dotiahnut kvalitne zvuk z kompu k reprakom. Cize optikou a zvukovka je prave SoundStorom na NF2, v pripade ze zmenim dosku menim aj zvukovku. A kedze som stereo hi-fi zosik s opt. vstupom nevidel (skor som ani prilis nehladal), tak som to pisal takto.
Nacrt miestnosti zbucham a dam tu link. Ad. cd prehravac, vala sa mi tu yamaha cdx 490, takze tym sa snad nic velmi nepokazim, ak ano casom aj to vymenim. Ale akokolvek, peknu cast hudby mam na pocitadle, a potrebujem ju co najkvalitnejsie dostat do reprakov.
Hm, to je docela smůla, protože MP3 z netu z pochybných zdrojů jsou v drtivé většině nekvalitní. Osobně vidím PC jako zdroj hudby jako nejslabší článek hudebního řetězce. Honit se za qalitou v tomto stavu postrádá hlubší smysl. Dále: zesiků s opt. vstupem je docela hodně, nicméně opět - pokulhává kvalita D/A převodníku. V Hi-Fi sestavách se úprava digitálního formátu preferuje v přehrávači a na zesíky se přenáší analogově.Citace:
Původně odeslal cernobil
Závěr: pokud nadále budeš trvat na PC jako zdroji hudby, převážně MP3 stažené z netu, nevidím důvod investovat do repro + zesik audiofilského formátu. Budou to vyhozené peníze. Pokoukej bazary a bazarový prodej na netu, je toho tu hromada. Za 4k koupíš sqelý zesiky a za další 4k solidní repráky.
takze chci si koupit nejaky slusny audio do obyvaku k dvd prehravaci a na hudbu, nejdriv koupim zesik a predni sloupy casem dokoupim zbytek a subac. vybral jsem reciver YAMAHA RX-V 350/S a repro MAGNAT - Vector 55. co vy na tuhle kombinaci? dik za rady
Zdarec, jako start je to slušné, zvukově to k sobě takt zhruba pasuje. Pro stereo bych šel separé ještě do zesiku a CD přehrávače, tady na net bazarech jsou opravdu sqelý kousky za ještě sqelejší ceny. Teď zrovna vybírám kámošce domácí Hi-Fi převážně pro poslech hudby, jen CD,ZES a repro a za 12K je toho na výběr až až a super mašinky.Citace:
Původně odeslal honzAK
http://home.tiscali.cz/aliencz/nabidka_bazary.pdf
ty bazarovky jsou super, jinak sem byl dneska na poselchu repro a nechal sem se unest a nakonec jsem se rozhodl a uz to mam na ceste
reciver YAMAHA RX-V450
repro CANTON 190LE
cd a dvd je uz v reseni
takze uz se tesim jako maleje kluk
:idea:
jeste lama dotaz> mam mono tvku a kdyz ji zapojim do reciveru tak bude hrat jen jedna bedna nebo to ma nejakou funkci ze to pusti do obouch repro? nebo budu muset udelat redukci a mono signal vest do obouch vstupu?( nezkurvi se reciver ). dik
Na receiveru nastavíš vstup z TV jako monofonní a budou Ti hrát obě bedny. U každého vstupu se dá konfigurovat druh vstupního signálu. P.S. K těm Cantonům ta Yamaha nebude na poslech hudby stačit, resp. bude, ale průměrně - záleží na vkusu a požadavcích.. Tyhle bedny si opravdu zaslouží pořádný stereozesik v ceně beden, resp. bazarový ekvivalent. A to je pak poslechově úplně jiný kafe!!! Tyhle levný receivery jsou stavěný na HomeKino.Citace:
Původně odeslal honzAK
vsechno chce svuj cas, uz takhle to byla palka :idea: dik za info
Zdravím po delší době. Dlouho se mi nepodařilo zase narazit na nějaký zajímavý nákup, až teď a věřte, že to stojí za to, bazarovka jako lusk za 6900,-!!!
http://www.paudio.cz/administrace/mo...40/big3240.jpg
JBL LX2001 dvorní reproduktory Harman corporation (Harman Kardon). Neoddiskutovatelný superzačátek každého budoucího kinofila, který má zatím hluboko do kapsy. Smete ze stolu cokoliv za dvojnásobnou cenu.
Citace:
Původně odeslal zdenekxy
Sa nehnevaj ale plasknut sem repro za cenu takmer 30000 dokaze kazdy.
Napis radsej preco nie JBL a preco nie tie konkretne co su tam.
Sorry za OT ale nedalo mi.
No to víš, já se na to kouká troch jinak než ty. Když se podívám tak tři roky zpátky tak je to docela suma, nejdřív stereo bedničky za 800,- následoval Hercules za 2 100,- k tomu sluchátka Panasonic za 1 200,- a poslední Creative GigaWorks S750 THX s příslušenstvím ( stojany a kabely ) jsem za to dal 15 000,- no všechno jsem po chvilce prodal a daroval :oops: . Všechno to byli vyhozené peníze za šrot :evil: . Teď jsem konečně pochopil že pokud chci kvalitní zvuk, věrný, nezkreslený, bez šumů a jiných deformací a degradací musím u toho přemýšlet. A za slušný výrobek se prostě musí zaplatit. A tak jsem se dal do stavby audio systému, sluchátka, zesilovač, zdroj pro zesilovač, CD player. Holt nejsem tak bohatej abych si to došel koupit hned. Když to budu mít příští rok v létě tak budu šťastnej, a bude to spousta odříkání a těch přesčasů.Citace:
Původně odeslal cernobil
Takže tvrdit že ty bedny jsou drahý neni tak úplně pravda. Je to otázka co od toho chci !! Chrčítka nebo kvalitní a věrnou reprodukci :-) .
Nelze, než souhlasit, avšak tvůj postoj je trošičku jinde, než ten, ze kterého důvodu jsem vložil ony JBLka. Tady v tom threadu již delší dobu rozebíráme dostupné a slušně hrající komponenty za ještě zajímavější ceny, většinou pro začínající posluchače. CEstu, kterou si zvolil ty, nelze udělat "z fleku". Kaaždý bohužel musí projít Tím, čím jsi si prošel ty, protože jedině tak lze v sobě najít odpovědi na otázky, co vlastně v tomto směru chceme a potřebujeme. K tvému výběru Ti blahopřeji, většina zdejších uživatelů to však nepotřebuje v takové kvalitě, spíš se tu rozebírají zajímavé nabídky za opravdu lidové ceny, prostě přesně styl uvedených JBL. Takže se to pokus pochopit a podívat se na to z jiného, než vlastního pohledu.Citace:
Původně odeslal zdenekxy
prosim odborniky o pomoc pri vyberu 5.1 sestavy
viz. http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=82731
diky
No nejdřív potřebuješ AV zesilovač http://www.hifibazar.cz/detail.asp?id=234 a repro http://www.audioexpert.cz/dt/?c=14512 .Citace:
Původně odeslal cipis
Suwoofer zatím nekupuj.
Za požadované peníze je to velmi solidní návh, doporučuji též. Pokud by bylo žádoucí jít s poslechovou kvalitou trochu dál, potom doporučuji vzít lepší komponenty a s bednama začít postupně, prozatím předek, popř ještě centr a zadek dokoupit časem. Nicméně, to je jen návrh, v podstatě je rozumné řešení s něčím začít, zjistit na tom která bije a potom už bude sám vědět co chce a jak. Nemohu si samozřejmě odpustit poznámku, že pro případný poslech stereofonní hudby je superlevný DVD přehrávač a levné sloupy tím nejméně vhodným a taky velmi neefektivním řešením. Místo zcela ovládnuté basové složky budou předvádět levný dunivý zvuk, nesrovnané a nepřesné středy a výšky, žádný prostor hudebna a td. Samozřejmě pokud se jedná o poslech Tuc Tuc potažmo ještě z MP3, tak je to samozřejmě zcela fuk. Ale to jen tak na okraj, aby se vědělo, že se jedná o startovní proces vývoje vlastního domácího kina.Citace:
Původně odeslal zdenekxy
Máme tady další slušný základ pro domácí kino a při použití odpovídajících repro je to kino "na doživotí" pro drtivou většinu běžných uživatelů. Cena je opravdu nízká a služby uváděných přístrojů nadstandartní:
DVD player a AVR receiver ONKYO 500
Technické Info o produktech
tak jsem zjistil ze je porad co zlepsovat, Harman AVR630 a DVD22 uz nestacil, byl prilis agresivni na basech, nebyl tak prirozeny, zustal jsem ovsem verny Harmanu, protoze se mi libi zvuk bipolarnich zesilovacu (syty a presny na basech - je to holt dane tim ze bipolarnimi tranzistory muze tect vysoky proud) jsem presel na Harman AVR7300 a DVD31, skoda ze uz nemam kam jit dal, ale musim rict ze to stale neni zadna ducharina a rozdil ve zvuku je to zase obrovsky!
tak doufam ze jsem se moc nechlubil.. :wink: zdravim vsechny hifisty :-)
když máš takový nároky na stereo, tak proč pořád provařuješ AVR, tudy cesta k hifi nevede. Mohl sis ušetřit spoustu peněz a jít do klasickýho sterea. Nebo ještě líp, nechat si avr a za pre-out napojit pořádnej koncák aspoň za 25K. Schválně koliks doteď prodělal prodejem a nakupem nových AVR.. jen tak odhadem..? :wink:
Jo a ještě ty repro, taky zrovna vyměň, ty se taky s hifi moc neslučujou ;-)
se vsim souhlasim, ale tyto agrumenty v mojem pripade plati velmi malinko. co se tyce stereo zesiku, cekl jsem dost testu a ve stereu je tento harman lepsi i nez Arcamy a Denony predzesilovac+koncak v cene 45000kc (parametry ma uctyhodne: prikon 1500W, filtracni kapacita 2x37000 uF, vaha 29kg, toroidni trafo, diskretni predzesilovac s vlastnim trafem, na 4 ohmech ma zmereno 2x315W). a domaci kino potrebuju taky. a pokud jde o ty prodelane penize: neprodelal jsem vubec nic, naopak jsem vydelal, protoze jsem vsechny zesiky nakoupil v zahranici a i kdyz jsem je tu pak prodaval o 2 tisice draz nez jsem koupil, tak mi lidi volali jestli to ma nejakou vadu kdyz to je tak levne a nove :wink:Citace:
Původně odeslal ros
jo, repro se ted stavi na zakazku s osazeni ScanSpeak
no to je potom jiná, když to můžeš nakoupit v DE a prodat u nás, ty rabaty co tady mají prodejci některých značek jsou fakt zarážející.
Já na to šel od lesa a na kino mám "obyč" yamahu a na stereo (přední kanály) NAD C370 (necelej rok starej za 16000,-) a hraje to taky obstojně (340W@4ohm). Když přikoupím ještě jednu 270(370) tak to má v bridged modu 1132W@4ohm ;-).
Scanspeak to je legenda...stavíš sloupy/regály kolik pásem, u koho za kolik jestli to neni tajný ?
NAD je taky super, je NAD vlastne bipolar nebo je to mosfet?Citace:
Původně odeslal ros
ty repro mi stavi pan Schejbal, je to distributor Xavianu, takze s nima trochu spolupracuje a dela podobny bedynky ale za mensi penize. Repro se budou mirne podobat Xavianum XN350 (budou mit stejny basak) ale vyskac bude trochu levnejsi z XN185. Budou to tripasmovky sloupy. Cena kolem 65000kc, coz je docela hodne, ale zase kdyz zvazim ze podobne Xaviany stoji kolem 150tisic, tak jsem to skousnul. budou vypadat nejak takto, akorat bassreflex jsem si nechal dat dopredu, a dyha bude tresnova:
http://www.cleointerier.cz/fotogaler...ny/repro24.jpg
vyskac Scan-Speak D2010/8511
stredak Scan-Speak 13M/8621
basak Scan-Speak 21W/8555-01
vím, že HK je bipolar, NAD by měl patřit asi mezi ty mosfet. Každopádně hraje moc dobře. Sám půjdu asi do Xavian XN 125 / 185 + sub cuore až budou volnější finance, případně se vyskytne nějaké bazarovka.
Pokud ti to postaví odborník tak asi není cenově co řešit jenom bych asi dal pozor u basreflexu, kterej chce 0,5m ale radsi 1m prostru od steny.
edit: (aha tak nic, davas ho dopredu)
Robe ty jsi ďábel, mohl bych si někdy tu legendární AVR-7300 poslechnout? Kdes to postavil? Je to pěknej cvalík.Citace:
Původně odeslal Rob
je to šetřílek, proč ne rovnou
AVR 8500 když už :D
jinak nejlepší AVR podle audio.de je
Lexicon RV-8 (cena 9K euro) takže má ještě na co spořit
jasne ze si ji muzes prijit poslechnout, ale pockej radsi az budou nove repro, ted to jeste neni ono, ty Cantony obcas nezvladaji a zaduni pri nekterych frekvencichCitace:
Původně odeslal Aliencz
AVR 8500 je 5.1 predchudce moji AVR 7300, ktera je 7.1 no to verim ze je porad hromada zesiku lepsich treba McIntoshe za 23000 EUR :wink:Citace:
Původně odeslal ros
8500 by mela bejt ve stereu o chlup lepsi (ty dva kanaly a jeste za mensi cenu musi bejt nekde znat). V kazdym pripade jsou oboje excelentni AVR.Citace:
Původně odeslal Rob
Ale stejne ve stereu by je ten NAD asi jeste prehral. Nehlede na trochu jinej charakter zvuku bipolar a mosfet.
vidim ze ses z Nachoda, to je kousek od Vysokeho Myta , kde mi stavi to repro, asi tam prijedu i s AVR7300, tak pokud bys mel zajem napsal bych ti kdy a kde, a mohl by sis to taky poslechnout :wink:Citace:
Původně odeslal ros
Jake repro se zesilovacem za 15 tisic? http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?p=915561#915561
no vazi sice 29kg, ale to by me ani tak netrapilo, spis jsem mel problemy s tou nestandardni hloubkou pristroje 52cm, takze nakonec jsem si nechal v Horbachu narezat mahagonove drevene desky a otec mi sesrouboval nadherny hifi-stolek presne na miru, a policky jsem nechal udelat z 8mm skla. takovy by stal aspon 5000 ale mne vysel na 900kc 8-)Citace:
Původně odeslal Aliencz
Beru Tě za slovo, tak jak to tu budeš mít komplet, tak vyrazíme. Pokud by Ti to nevadilo, rád bych si s sebou vzal nějaké to svoje železo na přímé srovnání, pokud bys měl víc času, pokecáme, popijeme, zaposloucháme :-))Citace:
Původně odeslal Rob