Snaca je flexibilna :) Niektore kusky idu niektore nie .. je to vec stastia.Citace:
Původně odeslal Lukáš David
Printable View
Snaca je flexibilna :) Niektore kusky idu niektore nie .. je to vec stastia.Citace:
No jeste neco kde je navod jak se ty pipky odemknou? Je ten clovek neci znamy a muze menit ty grafiky? O kolik je ta 9800se lepsi nez g4 4800?
256bit 9800se je +/- na urovni te gf4 v dx8, dx9 je celkem jasne ... jinak ale posledni kousky moc odemykat nejdou, co ja vim, takze bych radeji koupil 9700pro popr. uz odzkousenou 9800se(coz se ale spatne hleda)Citace:
Velmi jednoducho. Staci si nainstalovat ovladace (Omegy, DNA.. ) ktore maju v sebe implementovany softMod z 9800se -> 9800 (tj 8pip). Kartu treba porjadne treba doskusat v DX9 ale aj napr v DX7. Ak nebude robit ziadne artefakty tak su pipky ok. Najlepsie je mat nejakeho kamosa alebo znameho v obchode kde maju tieto karty skaldom a dat si to odskusat. Ak taku moznost nemas .. tak proste riskujes.Citace:
staci Catalysty + prislusny ati2mtag.sys (http://www.techpowerup.com/softmod/)Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
jinak se mi pro otestovani osvedcil doom3 a hlavne baterka, kde jde pri okrajich svetla videt, jestli jsou pipky spatne nebo ne(zrneni)
Ma to vo FAQ... keby rychlejsie myslel ako pisal, nemuselo by sa to tu riesit ako OT. :evil:
po com dnes idu 9700pro?
mozem kupit za 6000sk. Nieje to vela?
Jo to doufam pujde a ten clovek co tady prodava ty grafky u neho to nejde:)(radim nebo jak se jmenuje)Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
ak je dobre taktovateľná a má ešte aspoň rok záruku, tak tých 6k je celkom prijateľnýchCitace:
Původně odeslal Pato
ale v tvojom prípade sa takýto upgrade moc neoplatí (teda podľa toho, koľko by ťa to stálo)
Tak ja sem si koupil CANYON 9800SE 256bit default takty 380/680 a pipky sou OK 8-)
Za necelych 5000Kc i s dopravou super karta.
Zatim sem tady na foru nevidel,ze by nekomu od tyhle firmy nesla otevrit.
Jestli tu nekdo takovej je at se ozve.
jak je na tom s overclockingem ? :)
To zatim nevim,strasne topi tak to nechci trapit bez poradnyho chlazeni.
Budu muset koupit Arctic Cooling VGA Silencera a dat poradny pasivy na pameti nejlip z medi ;D
Sou tam asi hynix 2,8ns
Pokial tie pasivy nebudu nicim ofukovane tak by bolo podla mna lepsie dat tam hlinikove.Citace:
Původně odeslal Kaspi
Ono je to v praxi úplně jedno :wink:Citace:
Původně odeslal Sherpa
Az na tu cenu 8-)Citace:
Původně odeslal jan555
Kde jsi ji koupil?Chci ji taky a nevim kde ji sezenu?Citace:
Původně odeslal Kaspi
chtel jsem se zeptat, jestli taky mate nekdo problemy s objednanim X800pro. Ja sem si tuto kartu objednal uz pred dvema tydny a dojde me nejdriv zy tyden. Jediny co me zatim tesi, ze se cena tehle karty zvedla asi o 350Kc. Kdyby ceny klesla, tak bych byl fakt NASTVANEJ!
Koupil sem ji tady
http://www.agen.cz/index.php?rparam=...lkX2NhdD03NQ==
akze kdyz si ji objednam tak za jak dlouho mi asi dojde?Citace:
Původně odeslal Kaspi
Ty canyony maji vsechny ty pipky OK? Je tady teda nekdo kdo ji ma a nejde mu odemknout?
Zaregistroval sem se,objednal sem ji pres net 29.8. okolo pulnoci a 2.9. prisla.Volal mi 2x.Jednou,ze ji nemaji skladem,ale ze ji do druhyho dne objedna.A 31.8. mi volal vecer,ze uz prisla a posila ji.
Krabice je zatavena do igelitu,takze ji asi nikdo netestoval prede mnou jestli de nebo ne odemknout.
Platil sem 4925,5Kc i s postou na dobirku.
Nevim jestli dou u vsech Canyonu odemknout pipky.Ale co sem se koukal tady na foru,tak si zatim nikdo nestezoval ;D
kartu jsem si koupil uz pred tremi tydny, meli ji skladem a kdyz se podivam tak ted maji jeste 2 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28273
nedelal bych z toho takovou vedu
Citace:
Původně odeslal Neller
Problem je v tom, ze sem musel zaplatit zalohu 2000Kc, takze ted uz musim na tu grafarnu pockat:-((Citace:
Původně odeslal konig
Takze po ktere byste spise sahli?
X800XT platinum sapphire Vivo
http://shop.computershop.cz/storeCSV...productID=9214
X800XT Vivo iceQ II HIS excalibur
http://shop.computershop.cz/storeCSV...productID=9267
Anebo se na to vyprdnout a koupit 6800GT od leadteku za bratru 12900 s dani?
http://shop.computershop.cz/storeCSV...productID=9136
edit:Kdyztak navrhnete i jinou XT800XT.
Primarne jde o to,aby na tom CS:Source resp HL2 slapali co nejrychlejc.
Silencer u iceQ neresim,da se koupit zvlast,spis jde o to,jestli je mezi nima vubec nejaky rozdil-pameti,kvalita atp? :-)
CPU k tomu A64 3500+
Kamarad si dela sestavu na dalsi 2-3 roky a neni zalozenej na OC takze asi tak.
Ty origos XT se blbe shanej.Ja vzal tuhle:
http://82.142.72.98/StoreCSVS/Produc...productID=9261
Lehce ji preflashujes na XT.
Jinak ber jakoukoliv s VIVO aby ti sla predelat na XT.Pameti maj vsechny VIVO a XT stejny.Samsungy 1,6ns.O tom Leadteku jsem taky premejslel je za super cenu,ale neni k sehnani.Nedavno meli v Softcomu 2ks a byly hned pryc :-)
Ja sa rozhodujem medzi X800XT PE a 6800 ULTRA? GeForce ma nove technologie PS a VS 3.0 ale ATI ma zase väčší hrubý výkon aspon podla par testov co som videl tak X800XT PE dosahuje obcas aj o 30% lepsie vysledky ATI by som zobral od SAPPHIREu a nVidiu od MSI ktoru mam podla vast zobrat? Ja som nakloneny ATI. :?:
ja bych bral ATICitace:
Původně odeslal jakub08081988
tak dnes mi prisla SAPPHIRE X800pro VIVO. Prvni co me zarazilo, byla velikost krabice. Karta me prisla v malinke krabici 25x15x5cm. Pak me trosku zamrzelo, ze jsem dostal cervenou revizi, ale co se da delat:-(
Ted ju jdu otestovat, tak pak uvidim co v te karte je!
mam taky cervenou,cervena je best:)Citace:
Původně odeslal Neller
Bejt tebou,tak radsi investuju do MB,CPU,DDR a ne do karty,která by vkonostne byla o nekolik trid vys nez zbytek tveho pocitace.Citace:
Původně odeslal jakub08081988
Co tomu řikáte?Ja už ji mam doma.
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree...y%5CATI%5C9800
jo? A kterou? :lol:Citace:
Původně odeslal Factionman
mam dotaz: ty jis ji taky dostal v takove male krabici?Citace:
Původně odeslal mr_sheen
Ja som ju mal v takej krabici (aj keď nie VIVO)...je to Lite verzia tušim, je to napisane na boku krabice...Nemaš tam toľko cd predpokladam, vlastne len ovladače, karta a kable :)
Takže hentaka krabica je normalna :)
a jdou otevrit pipky kdyz nemate VIVO verzi??Citace:
Původně odeslal ICE29
Dobry napad chlape!!!!!!!!!!Citace:
Jo a nevite ve kterem kamenem obchode nebo kterem velkoskladu se da koupit ta 9800se canyon??? Moc rad bych to vedel
DIK
Zbytok kompu kupim spolu z grafikou staci kuknut sem http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php...er=asc&start=0
Ešte som neskúšal, nemám doma ani lupu aby som sa na to poriadne pozrel ;DCitace:
Původně odeslal MISKOBOSS
Podivej se na předmět zprávy.Club 3D R9800XT 256 DDR(ale ne DDR2) za 9366kč.Citace:
Původně odeslal sofokless
To si si mohol troxu priplatit a v Bazare kupit X800PRO za 11X00KC :wink: predsa je to trochu karta ktora ma vykon inde ako R9800XTCitace:
No nevim, za stejny prachy muzes mit GF6800, ja bych do toho teda urcite nasel.Citace:
Ja si zase myslim,ze R9800XT za tu cenu je goot.A vic penez bych do toho nedal.Citace:
Původně odeslal Jiri Drak
ja si zase myslim, uz to tady nekdo psal, zes udelal tezkou volovinu!!!Citace:
za ty love jsou vykonejsi karty :?
:D :D :D Huraa, huraa, huraa, zajtra uz budem mat v rucickach tuto novu karticku:
http://www.levi.sk/clanek.php?kod=CBR1892 s ViVo
huraa, huraa, huraa :lol: 8-) :lol: ;D
Ma uz niekto s nou nejake skusenosti? :wink:
EDIT: Tak uz sa zabyvala v mojom PC-ku, na default hodnotach som s nej dostal cca 10100 bodov v 2003, po flesnuti biosu to hned vyskocilo na cca 12.500 pri nepretaktovanom procaku :D , este ju skusim trosku pretocit a pohrat sa aj s procakom a uvidime :wink:
hmm, v cenniku Agemu je este stale MSI R9800Pro 128MB za 7438,-Sk s DPH ...myslite , ze sa este oplati kupit ako nahrada za moju R8500 ?
No jestli jsi vydrzel doted,vydrz jeste chvili,nez vyjde X700 a pak uvidis,myslim,ze R9800Pro z trhu tak rychle nevymizi.Citace:
Původně odeslal Marcelino
kolik by mela stat ta x700 a jaky by mela mit teoreticky vykon?
V podstate jde o konkurenci k 6600/6600GT, s tim ze 700XT by melo davat asi 8000 v 3dmarku03.Na nakym foru/webu sem zahlid neco jako ze 15 zari by to mela Ati predstavit verejne,ale nechci sirit bludy.
A cena tak okolo 6000 ne???
Oficialny launch date je 21.9. - treba si ale uvedomit, ze bude chvilu trvat, kym budu "k mani" a prve pridu PCI-E verzie.Citace:
Původně odeslal Asmo
To je v poha a ted mi poradte chci koupit grafiku byl jsem pevne rozhodnut pro 9800se 256bit ktere jdou odemknout pipky stoji okolo 4700(pak by slapala jako 980pro mozna xt s velmi dobrym kouskem)
ale ted jsem videl testy 6600gt ktera je v nekterych testech lepsi(ne ve vsech ale casem bude vice her vyuzivat ps 3,0) nebo x700 ktrerou jsem v testech ani nevidel.
Na co si mam pockat? dam za grafiku max 5500s dph
DIK
Tak už mam taky konečně svýho vlastního Radeona 9800Pro od Sapphiru.
Jede mi na origo chlazení (nechlazení) na 430 jádro a 380 paměti. Tak nevim, jestli si mam koupit ještě silencera. A vyplatí se flashnout ten XTčkovej bios?
Já jsem Silencera koupil - jádro bylo s původním " chlazením " žhavý jako blázen a to jsem jel podtaktovanej ( měl jsem slabej zdroj a na defaultu to nezvládalo např.3D Marky).
Tak poradi mi nekdo???Citace:
No, neviem co chces pocut? Nepredpokladam, zeby Ta zaujimali PCI-E karty. Kedy sa na trh dostanu AGP verzie 6600viek a X700viek dokopy nikto netusi. Moj skromny tip je minimalne 2 mesiace... (ale to si naozaj cucam z prsta). Dalej je otazne, ci tych 5500 vcetne DPH bude na nejaku 6600gt stacit (v dobe jej prichodu na trh) - imho nie (to iste plati aj pre X700Pro). Rozhodnut sa musis sam...
hmm, no tych 7400Sk je za R9800Pro aj tak ovela viac :evil: , nez som chcel dat za nahradu mojej R8500, ktoru som svojho casu kupoval pouzitu tusim za 4300,-Sk 8-)Citace:
Původně odeslal sisi
...no a kedze X700 aj GF6600 budu este drahsie, tak kupim radsej tu R9800Pro :!: ..mimochodom, povodne som uvazoval o R9600Pro za cca 5700Sk, takze ta R9800Pro bude OK
JJ hlavne ten vykon R9800PRO je oproti vykonu R9600PRO dost inde. Ked kupis R9800PRO urcite neprehlupis.Citace:
Původně odeslal Marcelino
napred omluva, protoze jsem opravdu tech 18 stranek celych necetl :oops:
jaka je v soucasnosti nej karta? (ati samo). do 20 000 vc. dph neni to prome potrebuje to kamos jeste dnes :oops: strasne letim, a nemam cas to poradne hledat. myslim typ a taky vyrobce. diky MOC a sorry
To od teba samozrejme ani nikto neziada...Citace:
Původně odeslal Commander
Nuz, to je jednoduche... X800XT (PE) alebo GF 6800Ultra. Vyber medzi tymito dvoma kandidatmi je vecou preferencii (typu D3, HL2, atd...) a vkusu. To iste sa tyka aj vyrobcov - tieto highend karty sa totizto uz nikto neodvazuje modifikovat (prilis komplikovane)... a teda vsetky su de facto referencny design ako cez kopirak. Jedine cim sa mozu lisit je chladic - aj tu je vsak pomerne malo vyrobcov, ktori vymyslaju svoje vlastne vytvory (napr. Leadtek 6800Ultra, HIS X800XT (PE) a pod.). Platinum Edition X800XT sa moze dost tazko zhanat, plain X800XT a 6800Ultra by natom mali byt lepsie.Citace:
jaka je v soucasnosti nej karta? (ati samo). do 20 000 vc. dph neni to prome potrebuje to kamos jeste dnes :oops: strasne letim, a nemam cas to poradne hledat. myslim typ a taky vyrobce. diky MOC a sorry
díkes :wink:
asi to tu uz bolo ale nemam time aby osm to setko preliezol tak len z agemu msi 980 pro plus vs saphire 9800 pro cena 1000 pre msi...co je lpesie ? ide mi o taktovanie a celkovy vykon.trapne plne hry ku gk ma nezaujimaju,dik za odpoved
Ja by som si chcel nieco kupit pod stromcek a neviem co si mam vybrat, za cenu do 17 000Sk MAX!
každopadne chcem lepšiu ako sused :-)
on ma ATI Radeon X800PRO(sapire) 8-)
Microstar® GeForce 6800GT TD 256MB DDRAM RETAIL 36 TV, DVI
16 863 Sk
VGA ASUS® NVIDIA GeForce 6800GE 256MB DDR3 TV DVI
15 550 Sk
Microstar® ATI RADEON X800PRO 256MB DDRAM RETAIL, TV DVI
16 988 Sk
ABIT® ATI RADEON X800 Pro 256Mb DDR3
16 600 Sk
2 sopeko: Zober to, co bude lacnejsie...
2 skorec1: 6800GT alebo X800Pro VIVO (to VIVO tam je dolezite) resp. X800XT (nie PE).
tak VIVO je mi na...,prečo je dôlezite? ved na vykone nepribudne, ci hej?:-) to uz je +2000sk a XT je +dalsich 2000sk :-( kartu planujem na oktobetr, mozno 1000pôjde dole :wink:
No, to som cakal... pozri si FAQ alebo nejaky thread o X800Pro VIVO - najdes ich na prvej stranke tejto sekcie.Citace:
Původně odeslal skorec1
Ja by som na tvojom mieste bral MSi 6800GT ale prosimta neber Asus 6800GE, ma len 12pipelines, a aj ked je overclocknuta, nema 16pipelines ako ta MSI 6800GT, cize neni o com, a 6800GT je moje odporucanie pre teba celkovo, skus pozriet GTcka aj od inych vyrobcov :wink:Citace:
Původně odeslal skorec1
Co rikate na todle???
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29044
Az na ty takty to je docela solidni nabidka myslite ze to pujde dobre tocit?
128bit memory bus, TSOP memory cipy... nemyslim si, ze to je dobra ponuka.
Fuj,ruce pryc, v podstate bych to prirovnal k nataktovany 9500Pro s 256 MB pameti :-) Ovsem na 9500Pro je to moc drahy :wink:
Jestli shanis neco peknyho za 5k,pockej si do vanoc na AGP mainstream(X700/fx6600) nebo kup bazarovou 9800Pro tedka jestli to chces mit hned :-)
[quote="MK2"]Je Rozhodnuto! berem tu Microstar® GeForce 6800GT TD 256MB DDRAM RETAIL 36 TV, DVICitace:
Původně odeslal skorec1
za 16 863 Sk
hovori za všetko...
http://graphics.tomshardware.com/gra...t_high_quality
dik za radu
:wink:
Ja to jen proletel ze to ma 128bit sbernici jsem si nevsiml- To hovori za vseCitace:
Původně odeslal sisi
DIK
A co todle???
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29170
2 lukášdavid: bejt to na mě, du do r9800pro a hned @ XT + lepší chladič, todle neni osvědčený, ten radek je v pogo a za míň vaty. Ty takty se mi taky moc nelíběji... Možná mi to někdo vytkne, ale podle mě jednoznačně r9800pro!!!
Teda napsal sem to dost blbě, neni osvědčená zní divně, rozuměj může bejt dobrá, ale kolik znáš lidí, co jí maj, já nikoho, zato toho radka má moc lidí a všichni co znám já sou s nim max. spokojený, většina z nich ho má @ XT a pogo
Toto by mohla byt velmi zaujimava karta v kombinacii s novym RivaTunerom a nejakou tou davkou stastia: http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=66629.Citace:
Tuhle jsem byl v bazaru a videl jsem tam celkem levnou zajimavou kartu - R9800 nonpro s 256MB, psali tam ze je od MSI, ale ja na jejich webu nic takoveho nevidel. Karta mela cervene PCB a kulaty chladic... nevite nekdo jestli takovou kartu MSI vyrabelo, treba i pro jinou firmu? (ja mel treba MSI GF3 ktera byla vyrobena pro compaq...)
Mozno nejaky "bastard" z MSI - Medion dealu? Nieco ako toto: http://www.xbitlabs.com/news/video/d...120092217.html...
jj diky neco podobneho, ted jeste premyslim jestli se mi za 5000,- vyplati a jake takty bude mit jakozto 256MB nonpro
Koukal jsem, ze v Proce maji asi 6 kousku Xpertvision radeonu 9800SE ( http://www.xpertvision.com/en/products/vga_9800se.html ) za 4220 + DPH. Vyrobcem je PowerColor nebo Yuan. Mel jsem jednoho a sel predelat na 9800Pro. Jen tak aby rec nestala, treba to bude nekoho zajimat :-)
Tak to ma zaujima! :-)Citace:
Původně odeslal briketa
Pozeram prave cennik Agemu a maju tam "SAPPHIRE® ATI RADEON 9800PRO 128MB DDRAM AGP" za 6 990 Sk. Neviete nahodou ci to je 128or256bit verzia ???
Nu 6990,- ale bez dane a myslím, že to je 128 bit verzia... :?
To ze je bezDPH by az tak nevadilo, skor tych 128bit.Citace:
Původně odeslal mortician
Naco riesite ci je to 128, alebo 256bit? Ked to ani sam Agem nevie, ved ju nemali na sklade uz niekolko mesiacov (ako polovicu tovaru v cenniku)!! :roll:Citace:
Původně odeslal Haldo
No preco nie, mozno to niekto vie. To ze to nemaju v cenniku je otazne, ale blizia sa vianoce takze pravdepodobne nie. Itak to asi odlozim lebo pravdepodobne dostane prednost LCD nakoniec.Citace:
Původně odeslal OndreJ
128bit by to být neměla, protože dva měsíce zpátky názvy karet Sapphire opravil a 128bit verze se prostě jmenuje Sapphire R9800 a někde na krabici je napsáno velkým 128bit memory bus. Já myslím že ta cena 6990 Sk bez DPH odpovídá na slovensku naší ceně, kde stojí R9800Pro 6700Kč s DPH
Ja som teraz kupil Sapphire Atlantis Radeon 9800 PRO za nejakych 8800 Sk s DPH a je to 256 bit verzia (pamate Hynix usporiadane do L).Citace:
Původně odeslal Spajdr
No hej, ale tu krabicu neuvidim pokial mi to nevyskladnia :evil: A babenky za pultom ti nic nepovedia. Jedina moznost je asi iba sa spytat skladnika co to vlastne je, ale to je otazka ci bude ochotny.
tadle karticka nevypada vubec spatne ,kdyby sli odemknout pipky nej koupe http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29611
Tak do vyberu pribudla este "SAPPHIRE® ATI RADEON 9800SE 128MB DDRAM AGP", samozrejme iba 256bit verzia. Porovnaval som ceny Agemu a BGS a podla toho by to mohla byt 256bit rovno (radsej sa itak spytam skladnika najprv). Cena je 4360bDPH. Oproti tej 9600XT je o 300Sk lacnejsia a teoreticky sa daju odomknut pipelines. A aj keby nesli tak medzi nimi az taky rozdiel vykonovy nie je.
Tak a teraz zobrat 9600XT alebo 9800SE (Sapphire) ???
Klanim se spise k 9800Se(jelikoz 256bit),jenze sapphire ma tu pomalejsi verzi (325/580),avsak Se se delaj i 380/680,treba od Club3D pokud se nepletu.Jenze tu zrejme nesezenes.U Se mas sanci na odemknuti,u 9600XT mas prdlajs :-) Nejlepsi bys mel,kdyby ses mohl na kartu juknout,jestli nema shitovy pameti a ma je do L.
Prob je ze podla cennikov na slovensku maju iba Sapphire R9800se kua :evil: Na to aka to je sa urcite pozrem, inac zoberem tu Sapphire 9600XT.
Tak som napisal do Agemu a odpoved mi dosla ze je to 128bit verzia, ale pamate su v tvare L. Uz ste niekedy poculi o takej verzii ??? Lebo potom by ani vizualna kontrola nepomohla pred kupou. Asi to 9600XT isti.
To znie ako blbost... Jedine zeby zobrali 9700/9800 PCB a osadili len polku pamatovych cipov. Ale to som (pokial mi pamat siaha) u 9800SE este nevidel.
No jedine ak by myslel 128MB karty. Ved posud sam :arrow:
Citace:
From: Lubomir Figmik [mailto:lubos@agem.sk]
Sent: Thursday, November 04, 2004 11:07 AM
To: haldo
Subject: RE: SAPPHIRER ATI RADEON 9800SE 128MB DDRAM AGP
URCITE SU 128 BITOVE
-----Original Message-----
From: Haldo
Sent: Thursday, November 04, 2004 10:58 AM
To: 'Lubomir Figmik'
Dobry den,
podla mojich zisteni ak ma karta pamate v tvare L (porovnat mozete na http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...64&ChapID=4101) tak by to mala byt 256bit verzia pamati. Avsak vy pisete ze tam su len 128bit pamate ale osadene v tvare L, o takomto prevedeni som zatial nepocul. Viete mi to prosim presne zistit?
Dakujem
Haldo
--------------------------------------------------------------------------------
From: Lubomir Figmik [mailto:lubos@agem.sk]
Sent: Thursday, November 04, 2004 10:47 AM
To: haldo
dobry den,
KARTA MA 128 BIT PAMATE , SU OSADENE V TVARE L TAKT SA MI NEPODARILO ZISTIT, PREDPOKLADAM ZE JE NIZSI AKO PRO VERZIA, KARTY SU NA SKLADE IHNED K DODANIU. PLNE VERZIE SA ROBIA UZ IBA AKO PRO .
DAKUJEM
-----Original Message-----
From: Haldo
Sent: Thursday, November 04, 2004 9:48 AM
To: obchod@agem.sk
Subject: SAPPHIRER ATI RADEON 9800SE 128MB DDRAM AGP
Dobry den,
v cenniku mate tuto kartu za 4360Sk bDPH avsak bez dalsich detailov podla ktorych by sa dalo urcit o aky typ presne ide. Chem sa spytat hlavne na typ pamati (128alebo256bit pamate - ci su osadene v tvare L na karte), na jej takt (CPU/memory) a ci je momentalne na sklade (odber ihned).
Taktiez v cenniku nemate ziadne ATI Radeon 9800 (nonPRO) karty. Chcem sa spytat ci ich len nemate v cenniku a na sklade su alebo sa vobec nedovazaju.
Dakujem
Haldo
Tvari sa, ze vie o com hovori... Ako hovorim - teoreticky to mozne je, len som to zatial nikde nevidel. Zaujimave je, ze takty nevie povedat, ale ze ma karta 128 bitovu pamatovu zbernicu zisti puhym pohladom. Skratka, som skepticky... Ja nerad riskujem a keby som si musel v tejto chvili vybrat medzi tymi dvoma kartami, tak by som zobral 9600XT.
takže tato karta je 128bit. s 8pipeline?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29043
nebo něco jiného? máte sní někdo zkušenosti? je celkem drahá ale pokud by šla OC na hodnoty XT ...
ale někdo tu psal na fóru že saphire jen 256bit. že snad 128bit by ani němely být..to by pak byla 256bit. ale jen 4pipeline??
Podla obrazku, popiskov aj nazvu karty je to jednoznacne R9800 (plnych 8 pipes) so 128 bitovym memory busom.
Na vianoce by som chcel spraviť upgrade . Čo mám zobrať ?
a) Asus Extreme Radeon X800XT 2DT
b) Gigabyte 6800ultra
viem že idú do rozdielnych slotov ale to je teraz vedlajšie.
Ja stavám počítač od grafiky nie od procesora.
Asus je o dačo drahší.
Obe su to spickove karty. Bral by som zrejme to, co je lacnejsie... (Btw., X800XT sa vyrabaju ako AGP, tak i PCIe verzie. 6800Ultra detto, aj ked PCIe verzia bude pravdepodobne nezohnatelna.)
Pokial viem tak ATI este svaba na prevod PCI-E na PCI nema takze asi tazko moze vyrabat X800 v oboch variantach.