-
Re: Sapphire 9600xt 128 vs. 256MB RAM
Citace:
Původně odeslal YohanN
Citace:
Původně odeslal Martin Kucera
U Czechcomputer je mezi 128 a 256 verzi rozdil jen 300kc. Pochopitelne bych radsi bych koupil 256, ale ten malej cenovej rozdil je mi nejak podezrelej, neni v tom nejaka zrada?
Zrada v tom samozřejmě je. Než naletíš na ten marketingovej podfuck si něco přečti:
http://www.svethardware.cz/art_doc-0...000531DC6.html
;D
Tak tyhle vylepseni v podobe 2x pameti na pomalych kartach je vzdy. Kazdej se nalaka ze vetsi pamet = vykonnejsi karta, ale opak je pravdou... Pritom nestaci na takovou kartu jen 128MB ??? Ja si myslim ze tech 128 ani moc nevyuzije ;)
-
Jj i 64 MB by asi celkem stačilo vo 256 žádná, naprostej nesmysl 8-)
-
Citace:
Původně odeslal YohanN
Jj i 64 MB by asi celkem stačilo vo 256 žádná, naprostej nesmysl 8-)
To uz si ale delas srandu ne?
Jestli to teda chapu tak na 256Mb model daj vic pameti, ktera ma horsi casovani. Ale defaultne bezej pameti u obou modelu na 600 takze je to stejne jedno, vadilo by to jen pri overclockingu. Rozumim tomu spravne?
A fakt nehrozi, ze hry treba za rok budou mit vic vetsich textur a 128mb nebude stacit?
Protoze pak mi neni jasny proc by se vubec delaly karty s 256Mb. Nebo je to tak, ze vic pameti ma smysl jen s 256bit sbernici?
-
Citace:
Jestli to teda chapu tak na 256Mb model daj vic pameti, ktera ma horsi casovani. Ale defaultne bezej pameti u obou modelu na 600 takze je to stejne jedno, vadilo by to jen pri overclockingu. Rozumim tomu spravne?
Moze, ale nemusi...
Citace:
A fakt nehrozi, ze hry treba za rok budou mit vic vetsich textur a 128mb nebude stacit?
Take hry sa najdu aj dnes, pointa je v tom, ze 9600XT nema ani nahodou dost "konskych sil" nato, aby ich utiahla na maximalnych detailoch.
-
Citace:
Původně odeslal sisi
Citace:
Moze, ale nemusi...
Citace:
Take hry sa najdu aj dnes, pointa je v tom, ze 9600XT nema ani nahodou dost "konskych sil" nato, aby ich utiahla na maximalnych detailoch.
Jo to chapu, ze ta karta stihne pri rozumnym frameratu zpracovat v jedny scene pouze urcity objem dat. Ale na karte jsou v cachi taky textury, ktery zrovna v tyhle scene nejsou pouzity ale az projdu dverma do dalsi mistnosti tak budou potreba. A bud se tam vejdou, nebo se budou tahat pres AGP. A otazka je jestli ma tohle dopad na vykon resp. jak casto se to stava a jak moc to vadi?
-
Jakou grafárnu do cca 3500Kč?
Lidi jakou grafarnu do 3500Kc....?
-
Re: Jakou grafárnu do cca 3500Kč?
Citace:
Původně odeslal richee
Lidi jakou grafarnu do 3500Kc....?
doporucuji ti nejdriv si precist recenze a testy ( a navic tady je techto dotazu kupa - tudiz i odpovedi ), vybrat si a pak srovnavat s cenikem. obcas se vyplati pouzit vlastni mozek :wink:
-
Zdravím, potřeboval bych nutně a rychle poradit, jaké rádlo koupit do 2400,- vč. pošty. Pročetl jsem to tu a zatím bez závěru. Původně jsem chtěl koupit GeCube 9550XT, ale ta je kapku dražší. Má někdo zkušenosti s GC9550 bez XT?
Pokud možno dejte tip a shop, kde výhodně koupit nějakou tu kartičku do dané ceny.
Díky
Takže GC9550 je nějaká 64bit plečka, takže ee.
-
Takže se nakonec rozhoduju mezi Asus A9550GE/TD 128MB a Sapphire Atlantis ATI Radeon 9550 128MB. Vypadá to, že asi mezi nimi nebude moc veliký rozdíl. Jediné, čeho jsem si všiml, je, že Sapphire je o 230,- levnější a tak se budu asi rozhodovat dle obsahu krabic.
Nevíte náhodou, jaké je příslušenství těchto dvou karet? Nikde to nemohu najít.
-
Citace:
Původně odeslal smile4me
Takže se nakonec rozhoduju mezi Asus A9550GE/TD 128MB a Sapphire Atlantis ATI Radeon 9550 128MB. Vypadá to, že asi mezi nimi nebude moc veliký rozdíl. Jediné, čeho jsem si všiml, je, že Sapphire je o 230,- levnější a tak se budu asi rozhodovat dle obsahu krabic.
Nevíte náhodou, jaké je příslušenství těchto dvou karet? Nikde to nemohu najít.
Já sem si koupil Sapphire a je to tzv Lite Retail - malá krabička, 1CD s ovladači, redukce S-video/cinch a asi 1,5m video kabel toť vše :?
-
Hmm, a to jsem nakonec vygooglil o Asusu
Software: CD ovladače & utility
Příslušenství: S-video -> Composite kabel (pro TV-out), DVI/2nd VGA adaptor
F-ce: ASUS GameFace, VideoSecurity II
Kdyby tam aspoň dali CS jako u GeCubeXT, tak mám jasno. :oops:
-
Jaky je orzdil mezi R9600Pro od Club3D a R9600Pro Adv od Sapphire?
Trochu me zarazi cena, kdyz Club3D stoji 4100,- a Sapphire 3100,-
Edit: nebo za ruhle cenu sezenu neco lepsiho?
-
-
-
No, nie je to plnohodnotny R9800... ma trochu podtaktovane pamate a hlavne - len 128 bitov siroku pamatovu zbernicu.
-
Aha, oni jsou 9600ky s 256ti bitovou sbernici?
No asi pujdu do te verze od Club3D http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28166 podle testu je jen o kousicek horsi nez XT verze a vic penez se mi do toho davat moc nechce..
-
Citace:
Původně odeslal frogale
Aha, oni jsou 9600ky s 256ti bitovou sbernici?
9600ky nie, 9800ky samozrejme...
To by mal byt slusny R9600Pro.
-
Mám trochu dilema co koupit do mého druhého komplu. Rozhoduju se mezi dvěma kartama. 9500 Extreme a 9550 Infinite obě od gecube. Ta infinite je totiž o něco více taktovaná než ten extreme. Extrem 400 jádro a 500 paměti a infinite 470 jádro a 650 paměti. Jde mi to, že infinite je o více než 400 dražší a přemýšlím, jestli třeba nejde jen o přetaktovanou extreme a nebo jestli ta infinite nemá lepší paměti. Za ty peníze by to byl docela kauf. Ta infinite stojí s DPH 3200.
-
Citace:
Původně odeslal Meridius
Mám trochu dilema co koupit do mého druhého komplu. Rozhoduju se mezi dvěma kartama. 9500 Extreme a 9550 Infinite obě od gecube. Ta infinite je totiž o něco více taktovaná než ten extreme. Extrem 400 jádro a 500 paměti a infinite 470 jádro a 650 paměti. Jde mi to, že infinite je o více než 400 dražší a přemýšlím, jestli třeba nejde jen o přetaktovanou extreme a nebo jestli ta infinite nemá lepší paměti. Za ty peníze by to byl docela kauf. Ta infinite stojí s DPH 3200.
co jsem ruzne videl tak ty 9550 jdou fakt vyborne taktovat.Jinak ta 9500 extreme neni nahodou 256 bitova???Nevim jak u tohodle vyrobce ale 9500 se delali i 256 bitovi.A vubec se divim ze 9500 se vubec prodavaj ???
-
Ani nahodou...
EDIT: Meridius mal na mysli pravdepodobne 9550ku a nie 9500ku.
-
Ano, měl jsem na mysli 9550. Ty takty té infinity jsou o tolik větší, že to tipuju na lepší paměti už od základu. Pochybuju, že by už nataktované paměti extreme dosáhly ještě o 150 MHz výš. Nebo ano? Ovšem teď zjišťuju, že ty karty infinite jsou všude nedostupné :-(
-
Citace:
Původně odeslal Meridius
Ano, měl jsem na mysli 9550. Ty takty té infinity jsou o tolik větší, že to tipuju na lepší paměti už od základu. Pochybuju, že by už nataktované paměti extreme dosáhly ještě o 150 MHz výš. Nebo ano? Ovšem teď zjišťuju, že ty karty infinite jsou všude nedostupné :-(
no prave ze u tyhle karty co jsem cetl tak obvzlast na tech pametich je tech 150 MHz mozny!!Ale stejne taky pochybuju ze by tam davali ty sami :wink: Protoze to by pak nesli vubec taktovat na ty Infinity
-
V pondeli bych mel mit tu Infinity v compu, tak vam dam vedet jak slape 8-). Jinak jestli na koupi grafiky spechas, tak vem tu extreme ty infinity uz nejsou... prislo jich malo...
-
Poraqdte co koupit
Mam na vyber mezi starou GF4TI4200 64MB
nebo fungl novou
SAPPHIRE ATI RADEON 9550, 128MB, 128BIT, TVOUT, DVI-I
Co doporucite?
-
-
Re: Poraqdte co koupit
Citace:
Původně odeslal Sir Petr
Mam na vyber mezi starou GF4TI4200 64MB
nebo fungl novou
SAPPHIRE ATI RADEON 9550, 128MB, 128BIT, TVOUT, DVI-I
Co doporucite?
jisty je ze ta Ti 4200 pujde skvele taktovat protoze 64 MB verze vzdycky sli ale zas 64 MB je celkem malo!!
napis cenu a podle toho se rozhodni
-
No já bych vzal GF4Ti...když už R9550, tak aspoň nějakou tu GeCube...
-
Nadruhou stranu kamos obyc HISe 9550 128MB dostal na 485 MHz jadro,coz je imho lepsi nez ta gf4Ti.Dneska bych spise asi uz volil novou grafiku s 128 MB pameti nez starsi 64MB,navic ma zaruku a hodnotove jsou na tom stejne.
Nejlepsi by bylo videt tu 9550,jestli ma aktiv na gpu a jaky pameti.
-
Ta ATI mne prijde fungl nova asi na 1700,- a kdyz mi reknete jakz ma mit pameti a co jak tak si tu spravnou najdu :-)
-
samsung 4ns a niž!!!
Já mám (viz podpis) a ty paměti jsou hrozný shity!!! Nejdou vůbec taktit!!! to jádro je ale zase naprosto skvělí!! Op OC mi v 3D Marku 03 vzrostl výkon skoro o 1000 bodů a to je dooost slušný no ne??!! a jádro je přitom dost "studený" že si myslím že by mu stačil klidně i pasív i po přetaktování!! Jen ty paměti ty mě ser...!! takže bych bral asi tu GeClube!!! je dražší asi o 600Kč ale má paměti asi 2.3ns!!
-
a co tato karta? oplati sa za tie karty?
http://www.czechcomputer.cz/product_...50075948D.html
nejake skusenosti s OC?
komp v podpise...
-
To at te ani nenapadne!!!
Vždit to neni nic jinyho než 9550 s taktem 335/400!!!
Se podivej na obrazky tech karet Spapphire ATI 9550 a Sapphire ATI 9600 a zjistis sam ze as na chlazeni jsou ty karty naprosto ale naprosto shodne!!!
To si kup 9550 a flesni do ni bios s tyhle karty a neni co resit protoze kazda 9550 jede taktit min na 380/450MHz!! Ja to tak udelal a ted mam s ty mi 9550 ATI 9600 Non Pro a beha naprosto v pohode a to ji jeste mám na 398/460MHz!!! Skoda jen ze ty pameti nejdou vyc zvednout!! Ale za ty prachy je naprosto spickova!!
Já byt tebou tak si priplatim cirka 600 Kc a jdu do Geclube!!!
Sapphire jsou sice god ale Geclub je o dost lepsi!!
-
myslis tym tuto?
Kód:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28763
-
Citace:
Původně odeslal tomase
myslis tym tuto?
Kód:
Urcite ale kup si jen s 128Mb pametma protoze 256 stejne ta karta nevyuzije je to jen vyháneni penez
-
Citace:
Původně odeslal tomase
myslis tym tuto?
Kód:
ne mysli asi tuhle http://www.pctuning.cz/default.aspx?...ID=236&LayID=2
-
ja som to myslel ci je rovnaky vyrobca ale uz som sa dozvedel rozdiel medzi GeCube a Club3d ..
-
-
to je celkem dobra karta za malo penez!
co vic by jsi chtel slyset?
Kdybys sis koupil 9550 tak jadro das taky urcite na 400 ale cenovej rozdil tam je malinkej
-
jdu do R9550 ale jeste nevim esi normal nebo xtreme - doufam ze bude slouzit ;)
-
Hoj
Mam zaujem o R9600Pro od Sapphire a to konkretne -
SAPPHIRE® ATI RADEON 9600PRO 128MB DDRAM AGP 600MHz ...z Agemu. Cena s DPH je - 4010 SK
Tych 600mhz je zrejme myslena pamet nie ??? Takze sa ani nahodou nemoze stat, ze dostanem tu Advantage (446mem) verziu ??? :idea:
Edit :tak som tam pisal a je to len verzia s 400mhz mem. A ani neni skladom ...
-
ahoj poradte jakou mam koupit ati 9550 do 3k thx
-
Citace:
Původně odeslal wolf00
ahoj poradte jakou mam koupit ati 9550 do 3k thx
No bral bych GeCube Xtreme, popripade si priplatit jeste 3 kilca na Infinite
Ps. Nevíte nekdo, s jakejma pametma chodej tedka ASUSy 9550GE, vim ze to neni zadny terno, ale je to bud do Durona 700 popr. do ty mí masiny, zalezi co bude vykonejsiho. V pondeli by snad mela prijit. Uz sem docela nastvanej, jelikoz uz tam prisla 9250 64bitová.
-
vybrano zatim mam je asus 9550ge 128mb/128bit maji to na cc
-
Citace:
Původně odeslal wolf00
vybrano zatim mam je asus 9550ge 128mb/128bit maji to na cc
ausus neeee ;) To radsej Sapphire
-
ok diky ta safina je asi o 3kila levnejsi takze vezmu tu.... :wink:
-
Lidi,rozhoduju mezi Gecube Extreme a Infinity (Radek 9550).Extreme ma nizsi takty a ma lepsi chlazeni(teda aspon vypada lip :),ale ta Infinity ma vyssi takty(a maji ji v Brne a nemusel bych resit postu)
Co myslite?
-
Citace:
Původně odeslal butcherson
Lidi,rozhoduju mezi Gecube Extreme a Infinity (Radek 9550).Extreme ma nizsi takty a ma lepsi chlazeni(teda aspon vypada lip :),ale ta Infinity ma vyssi takty(a maji ji v Brne a nemusel bych resit postu)
Co myslite?
Pokud stojí stejný peníze tak vem klidně infinity :wink:
-
Citace:
Původně odeslal Exp
Citace:
Co myslite?
jj,rozdil je tak 100.Jenom resim to co uz lidi predemnou..jestli je Infinite taktla XT nebo pude jeste dobre taktovat..
-
Citace:
Citace:
Původně odeslal Exp
Citace:
Co myslite?
jj,rozdil je tak 100.Jenom resim to co uz lidi predemnou..jestli je Infinite taktla XT nebo pude jeste dobre taktovat..
Co sem četl tak Extreme jely na 590/600,což se dá předpokládat i u těch Infinity,ale spíš bych to viděl o něco níž,jestli to má horší chladič.
-
Nemate typ kde Infinity sehnat?V Brne v Petracomp bude za 14 dni :?
-
caute,
tak aky je vlastne rozdiel medzi GeCube ATI Radeon 9600 Pro 128MB/128bit DDR a GeCube ATI Radeon 9550GT 128MB/128bit DDR ?
cenovo je rozdiel 700sk tak ci sa oplati priplatit ...
-
to sisi-delam si zalusk na ati 8500le nebo 9100 jakou mam preferovat znacku?
-
Citace:
Původně odeslal peto
caute,
tak aky je vlastne rozdiel medzi GeCube ATI Radeon 9600 Pro 128MB/128bit DDR a GeCube ATI Radeon 9550GT 128MB/128bit DDR ?
Pro nejspíš 400/600, 9550(no ExTreme or Infinite) 250/400
-
Citace:
Původně odeslal Valhalla
Citace:
Původně odeslal peto
caute,
Pro nejspíš 400/600, 9550(no ExTreme or Infinite) 250/400
Ale stejne spis XT nebo Infinite..stejne stoji na jadru 9600 a daji se lip taktovat
-
rozmyslam nad tou R9600PRO a teda ktoreho vyrobcu by ste mi odporucili ? ze sapphire nema take taky ako uvadza tak neviem...dik za rady
-
Citace:
Původně odeslal peto
rozmyslam nad tou R9600PRO a teda ktoreho vyrobcu by ste mi odporucili ? ze sapphire nema take taky ako uvadza tak neviem...dik za rady
Ja mam Sapphire 9600Pro, ale Fireblade ediciu, viz podpis :wink:
Bezne 9600Pro od Sapphire su v dvoch verziach. 400/600 (to je takt PRO) a 400/400 to ma verzia z nazvom Advantage.
Takze ak bude brat Sapphire, sa Advantage serii proste vyhni a ber full pro...
-
??zkusenost s GeCube R9550 Infinite??
tak teda napotreti a doufam ze ted uz to vyjde:-)
nemate nedko zkusenost s touhle hrackou, jestli de este trosku taktnout, nebo uz je to z tovarny nadoraz ? diky
-
Re: ??zkusenost s GeCube R9550 Infinite??
Citace:
Původně odeslal panpip
tak teda napotreti a doufam ze ted uz to vyjde:-)
nemate nedko zkusenost s touhle hrackou, jestli de este trosku taktnout, nebo uz je to z tovarny nadoraz ? diky
Zkus hledani, mozna budes uspesnejsi. ja jsem pomoci klicovych slov GeCube R9550 Infinite toho nasel pomerne dost. Nezapomen vybrat Zobrazit vysledky jako PRISPEVKY (Display results as POSTS) misto druhe volby, jinak ti to nebude skoro k nicemu.
hledani >> http://4um.ocguru.cz/search.php
jeden mozna zajimavy vysledek >> http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?p=842205
-
lama dotaz
Diky, vyhledavc byl docela dobrej napad:-o) Dozvedel sem se co sem potreboval...
Ale este me tak napadlo, jestli bych R9550 na 470/650 stihl uzivit na athlonu 1700+@2200+ s 512 DDR 400Mhz nebo by stacilo neco mensiho?
dik
-
Lidi,je lepsi GeCube 9550 Infinite nebo FX 5700 Ultra?
-
@butcherson - samozřejmě 9550, FX řada je prostě sux
-
Citace:
Původně odeslal Semik
Citace:
Původně odeslal peto
Ja mam Sapphire 9600Pro, ale Fireblade ediciu, viz podpis :wink:
Bezne 9600Pro od Sapphire su v dvoch verziach. 400/600 (to je takt PRO) a 400/400 to ma verzia z nazvom Advantage.
Takze ak bude brat Sapphire, sa Advantage serii proste vyhni a ber full pro...
Nepomylil si sa? 9600Pro sa vo FireBlade nerobi. Asi si myslel XT lebo pozeram na tie takty a pochybujem ze na 9600Pro by si jadro vytocil z 400 na 576Mhz.
-
Citace:
Původně odeslal Valhalla
@butcherson - samozřejmě 9550, FX řada je prostě sux
si upad ne??5700 U je mnohem silnejsi nez 9550 !!!FX 5700 U je srovnatelna s R 9600 XT !!!
-
Citace:
Lidi,je lepsi GeCube 9550 Infinite nebo FX 5700 Ultra?
Rychlejši bude jasne 5700Ultra.
-
.
dneska mi prisla Infinity ..default ma 470/700 ..hned sem ji dal na 550/820 a zatim bezi uplne v pohode, chladic je vlaznej ..doporucuju ..akorat ten vetrak docela rve :evil:
-
vedel by mi niekto povedat ako je natom znacka MANLI? co pamätam ja tak s Manli grafickymi kartami bol vzdy problem, moje skusenost...
momentalne narazam na kartu MANLI ATI Radeon 9250 256MB TV DVI
neje nejaka problemova? ta cena sa mi nezda, ale ma 128bit pamät oproti
ASUS Radeon 9250 128MB TV DVI
Microstar ATI Radeon 9250 128MB T
-
Citace:
Původně odeslal matos
vedel by mi niekto povedat ako je natom znacka MANLI? co pamätam ja tak s Manli grafickymi kartami bol vzdy problem, moje skusenost...
momentalne narazam na kartu MANLI ATI Radeon 9250 256MB TV DVI
neje nejaka problemova? ta cena sa mi nezda, ale ma 128bit pamät oproti
ASUS Radeon 9250 128MB TV DVI
Microstar ATI Radeon 9250 128MB T
No ja mam grafiku ManLi Radeon 9550 jednu z prvych a okrem toho ze ma ta karta shitne 5ns pamete eliXir ktore idu z 400Mhz bez artefaktov s pasivmi zdvihnut iba na 420Mhz je uplne v pohode lebo jadro som bez akych kolkvek Vmodov a s tymto chladicom http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28757
dostal na stabilnych 505mHz pre jadro a uplne v pohhode to slape bez artefaktov.....
Cize nestazujem si ... :|
keby mala este nejake Hynix alebo Samsung pamete je to uplne super karta ani nevies ze je ManLi :lol:
-
jj, kupujem karty 2x
inak Manli ani sam nevie co robi a ako...
na strankach udava ine hodnoty ako ma Hardware, a dokonca ku starsim produktom sa ani nepriznava, nenajdes na ich stranke stare produkty...
ten chladic tiez mam na svojej ATIne od Manli, ale asi to zle dosadlo lebo pri 3Dmarku01 to krachne na default...
-
Citace:
Původně odeslal matos
jj, kupujem karty 2x
inak Manli ani sam nevie co robi a ako...
na strankach udava ine hodnoty ako ma Hardware, a dokonca ku starsim produktom sa ani nepriznava, nenajdes na ich stranke stare produkty...
ten chladic tiez mam na svojej ATIne od Manli, ale asi to zle dosadlo lebo pri 3Dmarku01 to krachne na default...
Tak ho skus dat dole a naniest tam tenku vrstvu neakej poriadnej striebornej pasty mozno to pomoze to by malo uchladit este aj ten 9700
-
mam aj zlatu pastu...
aku cenu ma vlastne Manli 9700? cca 6000sk? :-)
-
Citace:
Původně odeslal matos
mam aj zlatu pastu...
aku cenu ma vlastne Manli 9700? cca 6000sk? :-)
Hmm tak novy uz urcite nekupis a cca 6000sk stoji novy Radeon 9800pro.
A v bazari sa ten r9700 pohybuje tak za 3 tisic SK
-
r9700 pohybuje tak za 3 tisic SK fakt? kupim 10 takych kariet! :-)
vykonovo je natom horsie ako ATI Radeon 9600XT 128MB za 5000sk
no podla mna sa vykonovo drzi na 6000sk
novy radeon 9800pro stoji 7500sk
ja len ci by sa mi oplatilo kupit namiesto moje karty ASUS GeForce FX6800LE 128MB TV DVI AGP za 6600sk tak by som daoplatil len 600sk
-
Citace:
Původně odeslal matos
r9700 pohybuje tak za 3 tisic SK fakt? kupim 10 takych kariet! :-)
vykonovo je natom horsie ako ATI Radeon 9600XT 128MB za 5000sk
no podla mna sa vykonovo drzi na 6000sk
novy radeon 9800pro stoji 7500sk
ja len ci by sa mi oplatilo kupit namiesto moje karty ASUS GeForce FX6800LE 128MB TV DVI AGP za 6600sk tak by som daoplatil len 600sk
To ty mas akoze moznost predat ten tvoj radeon 9700 za 6tisic alebo jak lebo stale spominas tych 6000sk a mas ten radeon 9700 aj v podpise...
skorej ako 6800LE radsej kup 6600GT lebo aj ked je ta 6800LE 256bit nemas moc zaruku na odomknutie pipeline ani na pretaktovanie a bez toho je slabsia ako 6600GT ktoru este urcite pretaktujes a stoji tusim aj menej ...
-
R9600 Pro,9800SE ci FX 6200 ? THX
co poridit ? sestava viz.podpis.
cenove vychazi tak skoro stejne... +- 200 ,-
staci mi jednoducha odpoved...nemyslim ze je to tema delane k flame...
MMike
-
Ahojte, je toto dnes dobra kupa?
Saphire 9600XT 256MB 128bit 5070,- sk s DPH
Alebo nieco lepsie v tej cene.
Taktovanie nie je dolezite, pojde to na default.
-
Re: R9600 Pro,9800SE ci FX 6200 ? THX
Citace:
Původně odeslal MMike
co poridit ? sestava viz.podpis.
cenove vychazi tak skoro stejne... +- 200 ,-
staci mi jednoducha odpoved...nemyslim ze je to tema delane k flame...
MMike
R9600Pro alebo GF6200...
Citace:
Původně odeslal Axel
Ahojte, je toto dnes dobra kupa?
Saphire 9600XT 256MB 128bit 5070,- sk s DPH
Alebo nieco lepsie v tej cene.
Taktovanie nie je dolezite, pojde to na default.
256MB je zbytocny luxus v tomto pripade.
-
Citace:
Původně odeslal hyde21
To ty mas akoze moznost predat ten tvoj radeon 9700 za 6tisic alebo jak lebo stale spominas tych 6000sk a mas ten radeon 9700 aj v podpise...
skorej ako 6800LE radsej kup 6600GT lebo aj ked je ta 6800LE 256bit nemas moc zaruku na odomknutie pipeline ani na pretaktovanie a bez toho je slabsia ako 6600GT ktoru este urcite pretaktujes a stoji tusim aj menej ...
jj, mam moznost... z troch kariet mozno na nieco trafim(NV40), ale neviem ci pôjde odomknut zvysne pipeline, lebo ze na verzi PCIe(NV41) to nezvladne ani RivaTuner 2.0 RC15.4 viz. computer 8/05 strana72...
-
"Nezvladne" nie je uplne presne... tam niet co odomykat. Fyzicky su na NV41 cipe pritomne len 3 fragment quads. Toto sa ale tyka len PCIe 6800viek.
-
ceny cc
X800SE 256MB - 6491,-Kč
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29611
MicroStar NX6800LE-TD128 128MB - 4227,-Kč
MicroStar NX6800-TD128 128MB - 6491,-Kč
------------------------------------------------------
Moje 9700@pro v 3dmrku03(1024,default)-5250 b.
prodam za 3500,-Kč i s VGA silencerem
-
to je tak v Cechach vsetko lacne? ja ASUS GeForce FX6800LE 128MB TV DVI AGP kupim vo velkosklade za 6652sk sdph :?
inak premna dobra cena za tu grafiku, tvoju by som si nechal a svoju predal za 5500 a este by som aj zarobil :-) ale to jen teoreticky
-
Je tento Radeon verze SE?
Prosím znalé o radu. Na netu jsem objevil kartu Sapphire Radeon 9200, prodavají to zde http://www.patro.cz/objects/10742168...oid=1056966074
Nějak se nemůžu dopátrat jestli tato karta má sběrnici 128 bitů a jestli to je nebo není verze SE. Na můj dotaz zasalný do www.patro.cz mi přišla neurčitá odpověď, ze které mi není jasné, co to vlastně je za kartu.
Prosím o vaše vyjádření.
-
Re: Je tento Radeon verze SE?
Citace:
Původně odeslal bleak
Prosím znalé o radu. Na netu jsem objevil kartu Sapphire Radeon 9200, prodavají to zde
http://www.patro.cz/objects/10742168...oid=1056966074
Nějak se nemůžu dopátrat jestli tato karta má sběrnici 128 bitů a jestli to je nebo není verze SE. Na můj dotaz zasalný do
www.patro.cz mi přišla neurčitá odpověď, ze které mi není jasné, co to vlastně je za kartu.
Prosím o vaše vyjádření.
ke konci článku tam máš pro bližší specifikaci klikněte sem... a tam to máš 128bitů
-
Re: Je tento Radeon verze SE?
Citace:
Původně odeslal -martin-
Citace:
Původně odeslal bleak
Prosím znalé o radu. Na netu jsem objevil kartu Sapphire Radeon 9200, prodavají to zde
http://www.patro.cz/objects/10742168...oid=1056966074
Nějak se nemůžu dopátrat jestli tato karta má sběrnici 128 bitů a jestli to je nebo není verze SE. Na můj dotaz zasalný do
www.patro.cz mi přišla neurčitá odpověď, ze které mi není jasné, co to vlastně je za kartu.
Prosím o vaše vyjádření.
ke konci článku tam máš pro bližší specifikaci klikněte sem... a tam to máš 128bitů
to tam vidím, ale je to tak divně přeložené. A ta přenosová rychlost 2 GB se mi také nezdá. No nic, je to pro starší PC, asi ji koupím. Cena je slušná. Ale že tam na patro.cz nabízejí verzi 9200SE, která je dražší, je tak divný.
-
Re: Nakupna poradna (R8500 - R9600, X600)
Jaka by tak byla vhodna graficka karta do PCIe? Cena do dvou tisic. Nejlepe asi ATi, ale muze byt i nVidia. A lepsi bude s pasivem. Dival jsem se treba na MSI RX550 TD128E, ale fakt nevim. GK nejsou zrovna muj obor.
-
Citace:
Původně odeslal Samuel Gordon
Jaka by tak byla vhodna graficka karta do PCIe? Cena do dvou tisic. Nejlepe asi ATi, ale muze byt i nVidia. A lepsi bude s pasivem. Dival jsem se treba na MSI RX550 TD128E, ale fakt nevim. GK nejsou zrovna muj obor.
Do 2000 zozenies tazko nieco rozumne - ta X550 je naozaj lowend. Ak sa chystas na upgrade, tak skus dosku Xpress200 chipsetom - ma integrovanu X300.
-
No tak s chipsetem Ati rozhodne ne. S tim bych si moc nezataktoval. Deska bude DFI Ultra Infinity. Neobavam se, ze by mi grafarna nestacila, kdyz mi ted v pohode staci Radeon 9000. Hry temer nehraju. Lowend grafika mi tedy vubec ale vubec nevadi. Akorat teda nevim jakou?
-
-
Jo, dik. Ty nevypadaji zas tak spatne. Je velky rozdil mezi temi 400 a 500MHz rychlosti pameti?
-
Rozdil to moc velky nebude, ale ja bych tu stovku priplatil.
-
mohl by mi nekdo rict jak si zhruba ve vykonu oproti ostatnim kartam ted stoji r9500 pro? (viz. podpis), situaci v hw uz nejakou tu dobu nesleduju a zajimalo by me srovnani s kartami ktery tenkrat nebyly jeste na trhu, tj. 9250, 9550, 6400, 6600, 6800, 5500, x600, x700 atd. nevim co vsechno existuje...
taky by me zajimalo jakou ma ted zhruba cenu, jestlize jde taktovat tak jak jde a je bez zaruky?...a taky jestli se vyplati koupit novou kartu pripadne jakou...?
-
Jestli se vyplati, to musis vedet taky ty..jestli novou a lepsi potrebujes nebo ne. Jinak R9500Pro je imho tak na urovni R9600XT (X600XT). Akorat ze ty mas jen 64MB pameti, coz neni dnes mnoho, pro nektere gamesy.
Kdyz novou do AGP, tak aspon nejakou radeon X800GT.
-
Zalezi nejvice jake hry hrajes. Ja osobne si myslim ze pro urcite hry R9500Pro dosahnes mnohem vetsiho vykonu i s obycejnou GF6600, na druhou stranu, v nekterych hrach muze byt 6600 pomalejsi. Podle meho nazoru tvuj procik uzivi i X800GT. Obvykle je ale lepsi prodat cely komp a jit do nejakeho Semprona64 s deskou Pci Express.Grafiky pro AGP jsou dost predrazene. Zalezi kolik co hrajes a kolik do toho chces investovat. Myslim ze ma cenu kolem 2 tisic.
-
zdravim zajimalo by me jestli se dela verze x550 a to bude neco na spusob x550pro nebo x550xt ? pripadne kde je sehnat dekuji
-
Ano dela:
http://www.computershop.cz/eshop/def...ees&strid=1987
takty 400/500 tudiz se to blizi klasicke 9600pro do AGP.
-
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32532
takhle vypada ta moje ale rad by jsem si sehnal neco vykonejsiho ale mam pci-e kratce a tak v tom mam gulas ...
-
napis kolik penez na to hodlas venovat, jinak co se tyce te grafiky v SZ tak radu X700 bych dnes uz nekupoval, pokud chces nejakou ATi kolem 3k tak treba:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33389
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree...%5CATI%5CX1600
Z toho by sis mohl vybrat.
-
takze zcela uprimne,mam v planu prodat svoje pc cislo 2 a postavit si pc na pci-e platforme ... http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34584 mam tam v planu pouzit tuhle vga a casem v hlavnim pc tuto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34583 vic do toho davat nechci ...
-
Co se tyce te druhe karty, zalezi co znamena "casem". Protoze ani dnes to neni nejak nadupana grafika, a casem to bude lowend. I kdyz mam radeji ATi, tak bych dnes mozna uvazoval i o nejake GF 7600, myslim ze tahle serie se celkem povedla.
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree...CnVidia%5C7600
Ta X1300 Pro - nemam bohuzel predstavu o jejim vykone, ale nebude to nic moc. Urcite na netu najdes nejake porovnani.
-
ty 3000kc jsou pro me hranicni vyse uz nehodlam jit,a myslim si ze na starsi gamesy bude stacit bohate ta x1300, do nv nehodlam investovat ... a navic bavime se tu uz o ati rade x1xxx a pro ty neni tahle nakupni poradna urcena,nic ve zlem ;o)
-
ok, souhlasim ze sme trochu mimo, i kdyz ce se tyce vykonu tak x1300 sem patri (kdyz ji srovnam s 9600/X600). nicmene tady
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...1&limitstart=0
najdes par testu ktere ti snad pomohou. Pokud jsi to uz cetl tak sorry.