osobne pouzivam the bat! a kdyz se mi to nechce spoustet, tak klienta v opere ;DCitace:
Původně odeslal sub-drum-47
Printable View
osobne pouzivam the bat! a kdyz se mi to nechce spoustet, tak klienta v opere ;DCitace:
mozilla thunderbirdCitace:
Mozilla Thunderbird - no neviem ci to je zrovna nahrada, kedze sa jedna o klon OE prakticky bez novych funkcii
asi bych ti skor odporucil Foxmail, ktory je free a je to uz o dost pokrocilejsi program, ktory skor konkuruje platenemu The Bat pre profikov, takze ma troska iny system prace ako OE/TB
The Bat!Citace:
jak kdy... nekdy se mi ale pusti mozila 2X a to me sere.. a tomu chci zabranit..Citace:
Původně odeslal Dawe
Pripojuju se, The Bat! Nainstaloval jsem, zkusil jsem, zamiloval jsem se a je s toho pevny vztah uz asi dva roky - ted nekdy budem mit vyroci. :lol:Citace:
Původně odeslal kecinzer
OE jsem si v systemu zatim nechal, protoze kamosce se libi smajliky a obrazky z IncrediMailu, ale spustim ho jednou za dlouhou dobu. :-)
a vy vsetci co chvalite The Bat ho mate legalne ze tu tak velmi odporucate komercny software comy zodpovedaju aj jeho funkcie pri porovnani s TB/OE? ludom co chcu pokrocilejsi klient ako TB/OE a chcu ho mat legalne odporucam instalaciu Foxmail
Date uz pokoj s tim Batem a nahradama za outlook express? Spletli ste si thread. To vas musi nekdo upozornit? :-)
mam problemek s Foxmailem :? zkousel jsem do nej naimportovat stary maily z outlooku a napriklad ve slozce Odeslane jsem mel u vsech mailu v poli komu napsanou adresu mou misto toho abych tam mel adresata :-o WHY ??? ??? ???
Tak sem se jak zkoušení nejnovějšího FireFoxe a docela dobrý, když do něj člověk napere pár extensions :-)
http://update.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=50Citace:
Původně odeslal [MJK
Jen ještě kdyby to tak fachalo. Když tuto extenzi nainstalim a pak kliknu na nějakej link se shiftem otevře se nový okno místo tabu :roll:Citace:
Původně odeslal jedik
Tak potom http://white.sakura.ne.jp/~piro/xul/...nsions.html.en ale nekdy to dela problemy.Citace:
Původně odeslal kecinzer
Jo tak to už sem taky zkoušel a prostě si nemůžu pomoct, že zůstanu u Opery.Citace:
Původně odeslal jedik
Kdyby byla zadarmo a nebyl to takovej moloch tak bych ji i zkusil. Ale takhle ee.Citace:
Původně odeslal howard
BTW: Stejne se nic nevyrovna rychlosti pri surfovani inet diskuzi Firefoxu a jeho otevirani do tabu pomoci kolecka.... Bez toho surfuju net tak ctvrtinovou rychlosti....
Opera moloch? Nerekl bych. / No a jak to "vis", kdyz si ji nezkusil? :-)
A s tou rychlosti...kdybys videl rozdil rychlosti surfovani Opera/Firefox na P1 266MHz, tak bys tohle nenapsal.
Jaky otevirani tabu koleckem? Co tim myslis? Jestli myslis kliknuti prostrednim tlacitkem (koleckem), tak to neni ojedinela vlastnost firefoxu :P
Tedy reknu vam, dneska jsem zkousel ten novy firefox
http://www.cdr.cz/#11936
Neni to vubec spatny, zvlast ta ceska verze, idealni pro zacatecniky, nebo lidi, co prechazeji z ie, firefox se rozmistenim funkci a nekteryma dialogovyma okynkama docela podoba ie.
Dam to v praci par lidem na komp, abych furt nemusel litat odstranovat trojany a spyware.
Kdybych dneska prechazel z ie, tak bych urcite zvolil toto, jenze ja uz jsem zmlsanej lety komfortu z opery :-), tim nechci rict, ze by se ten komfort nedal extensionama vytvorit, ale ...
Uzivatele Firefoxu :arrow: http://technet.idnes.cz/zprava.html?zprava=29983
2howard: pod pojmem zkusil jsem chapal nainstalovat na svuj comp - na Opere samozrejme cas od casu surfuju - kdyz ji ma nekdo nahozenou....
Opera
Mozillu bych bral ale ma pro mne moc malo funkci na ktere jsem si zvykl u Opery/hlavně Mouse gestures)
Extensions, a pak je super, ale sam jsem linej je vsechny shanet, takze MyIE2 zatim vedeCitace:
Původně odeslal 559
Začínáme s FireFoxem - http://firefox.czilla.cz/
Pluginy - http://update.mozilla.org
Cz team Mozilla - http://www.czilla.cz
Opera - http://www.opera.com/download
Vše o opeře - http://opera.unas.cz/
:-)
jak docilim toho aby se mi pri CTRL+N oteviral novy tak a ne novy firefox??? a jak celkove zabranim aby se firefox nepustil 2X???(3x,4x....) -chtel bych sufrovat jenom pres TABY...
extensions:Single window 1.4..
tak zatim a dikes
Tak neviem preco mackas ctrl+N a cakas ze sa otvori novy tab, ked priamo v file mas napisane ze new tab je Ctrl+T.A este lepsie je dat si do navigation baru new tab buttonek.A este mozes klikat na linky kolieckom, potom sa otvaraju v novom tabe nie v novom okne.Citace:
Původně odeslal [MJK
a da se nastavit aby pri CTRL + N se otevrel tab??
taxem stahl tablet browsing a je to uz v pohode... ma hodne nastaveni a totalne mi vyhovuje 8-)
Tak sem nainstaloval kolegum v praci Firefoxe ceskeho, meli tam neskutecny mnozstvi spyware (ad-aware: 300 objektu), rikal sem si, ze to vypada podobne jako ie a opera by na ne byla moc slozita. Myslim si, ze firefox je pro zacatecniky nejvhodnejsi, ze ano?
Muzes jim do Firefoxu nahodit skin IE, na plose zmenit ikonku a nic nepoznaji :-)Citace:
Původně odeslal howard
Jestli je nejvhodnejsi pro zacatecniky ? Ja Ti furt nevim jaky ma Opera vyhody pro pokrocile..... Zrejme treba kurveni CSS stylu.....
Este mozes pridat ignorovanie Headers posielanych zo servera a ignoraciu META tagov ohladom cacheovania... (asi si myslia, ze na to maju inteligentnejsi system, tak dlabu na to, co zamysla so zobrazovanim stranky server alebo clovek, co ju tvoril :roll: )Citace:
Původně odeslal Dawe
Myslel jsem to tak, ze firefox samotnej je vhodny pro zacatecniky. Pak casem treba zjisti, ze by potrebovali to a to, zacnou se v tom hrabat, najdou extensiony, neco si tam stahnou, atd...Citace:
Původně odeslal Dawe
Samozrejme pokrocili surfari si nahrajou 50 pluginu a je to pro ne vhodne taky.
Nejhorsi na tom je, ze ti lidi, co na pocitaci moc neumi, ani nevi, ze ie je nebezpecny a ze existuje i neco jinyho a ani je nenapadne, ze by po prohlizeci mohli pozadovat mnohem vic funkci.... Ted sem jim ukazal ff a libilo se jim to.
Dotázek ohledně FifeFoxe a Chatzilly.
Nevíte jestli by šlo nějak udělat, aby se chatzilla spouštěla v TABu firefoxu přímo a třeba automaticky po zapnutí prohlížeče?
Sem si na to zvyknul v opeře, teď bych to chtěl nějak udělat i ve firefoxu.
Pokracovani OT z jednoho threadu v sekci pro adminy:
A na tohle si prisel jak?Citace:
Původně odeslal PiT
Stranky se otviraji na mem pocitaci a budou se zobrazovat tak, jak chci ja, podle meho nastaveni zobrazovaciho klienta.
Kdyz si napr. webmaster vymysli popup okna, tak je zablokuju, za to me prece nebudes nadavat, tak proc by nemohl existovat browser, ktery toho umi nastavit vic?
Casy, kdy se otvirali v IE okna, ktera nesli zavrit, jsou uz davno pryc.
Vsichni porad mluvi o standardech, kolik % lidi je asi umi 100% dodrzet?Citace:
Původně odeslal PiT
Kazdej, kdo vyviji web, se na nej diva ve svym oblibenym browseru a podle toho ho dela. Pak se koukne do jineho a ejhle (a nadava, jak je blbej)
Ja kdyz neco delam, tak mam zase pro zmenu problemy prizpusobit vzhled IEcku, koukam na to vetsinou v O a FF. Nerikejte mi, ze mozilla zobrazuje uplne na 100% presne podle standardu. Ale podle me uz to s tou kompatibilitou browseru neni tak hrozny, jako to bylo napr. pred 2 lety.
At uz mi budes odpovidat cokoliv, tak si prosimte uvedom, ze ja jsem Operu nenaprogramoval, ja nemuzu za to, ze zobrazuje to ci ono, takze v tomto smeru zadny flame na me. Me muzes kritizovat max. za me nazory.
cus lidi.. jak vypnu aby se mi nezobrazovalo timeout connection u firefoxu nebo dat vetsi timeout....nekdy treba jak stahuju tak mi to porad vyskakuje.. jak to resite vy?? moc dik a zatim
Ve FF napis do adresniho radku about:config a najdi network.http.request.timeout a network.http.connect.timeout. Ty zmen podle svych potreb (je to udano v sekundach).Citace:
Původně odeslal [MJK
Na tom som prisiel tak, ze mi Opera permanentne kesovala dynamicku (PHP) stranku, a potom sa raz uzivatel videl ako prihlaseny, raz ako neprihlaseny a nevedel, co robit - proste mu to robilo kraviny.Citace:
Původně odeslal howard
Za boha som nevedel dojst nato, preco mi to blbne. Az z Jezevcom sme zistili, ze Opera na standardne nastavenie veselo ignoruje Headers posielane zo servera. Tak som to musel obchadzat meta tagmi, ktorymi som nastavoval, aby sa stranka necacheovala. Tych tagov je niekolko druhov a fungoval jediny -> kompletne necacheovanie stranky (tzn. na kazde zobrazenie sa cela nacita odznova :| )
Nikdo tu nehovoril o popupoch (mimo ine ich neznasam).
Mna nezaujima, ake percento ludi ich dokaze dodrziavat/dodrziava. To, aka je situacia, je smutne, ale hneva ma, ked na to ludia, co robia stranky, kaslu, najma z dovodov, ktore si napisal nizsie :arrow:Citace:
Původně odeslal howard
Nehadam sa. Tiez momentalne primarne robim stranky vo FF, potom odladujem pre IE a Operu. Nic menej ale Mozilla/Firefox v sucasnej dobe ako jediny browser plne dodrzuje standardy. Svoje muchy samozrejme ma. Tak, ako kazdy iny browser.Citace:
Původně odeslal howard
Ja ta kritizujem prave za tvoje nazory :)Citace:
Původně odeslal howard
Nevkladaj mi do ust to, co som nepovedal. Nikde som nepovedal, ze si operu programoval a velmi dobre to viem...
Vidim ale, ze vsade propagujes Operu nad ostatne browsery. Je to kvoli tomu, ze s nou mas dobre skusenosti. Nehadam sa. Poukazujem ale na to, ze Firefox je lepsi. Preto, lebo je zadarmo a nema minimalne dva dost zavazne BUGy, ktore ma Opera ;) (uznavam, ze moze mat ine.... tak isto vychadzam len z vlastnej skusenosti)
ok ;-)
Ano, takze
- kasle na nastaveni cache ve strance
(vetsinou staci reloadovat)
- a tady vim, ze zavrenim stranky se nezrusi session a po novem otevreni najede na stejnou session, takze napr. uzivatel je furt prihlasenej
(staci smazat cookies, pokud vyvijim na localhostu, tak localhostovy cookies a je to)
Co jeste?
Nemam naladu se hadat o browsery, za propagaci opery mi nikdo neplati, proste se mi libi, to je vsecko. Dneska je to mozna jiz trochu jinak (... a ja se tesim na novou verzi opery), ale reknete mi, co byl nejlepsi browser pred jednim, dvouma, ci tremi roky? FF neexistuje tak dlouho, co jste vy firefoxaci pouzivali driv? IE?
Mna nezaujima, ze to staci reloadovat, ked je to nastavene tak, ze sa to realoadovat nema :)
Vysvetluj cloveku, co tomu nerozumie, preco nie je prihlaseny, ked sa prihlasil, v dosledku coho nema pristupne sluzby, kvoli ktorym sa registroval, alebo za ktore si zaplatil.
P.S.
Pre ukazku :arrow: Predstav si, ze mas menu, v ktorom mas dajme tomu 10 poloziek (na kazdy klik -> nanovo generovana stranka s urcitymi sluzbami). Z toho 5 je pristupnych len po zaregistrovani (ked nie si registrovany, napise sa ti, ze sa mas registrovat, ze je to nepristupne) a prvych 5 sa po registracii tiez zmeni. Potom si ma ten uzivatel po kazdom kliku este davat aj refresh ??? (nehovoriac o tom, ze raz to menu bude vyzerat tak, raz onak...)
[edit]
Ja osobne som pouzival IE a stranky, ktore som robil som odladoval pre IE a Netscape. Na Netscape som odjakziva nadaval, pretoze nebol nikdy schopny zobrazovat veci tak, ako podla specifikacie mal. IE to vo vacsine pripadov robil (to, ze dokazal aj kopu sprostosti navyse, vdaka ktorym kopa ludi kasle na standardy a vdaka ktorym sa v dnesnej dobe iba siria trojany, je teraz irelevantne).
Nechcem sa uz hadat, pretoze vidim, ze si nepresvedcitelny ale aj tak to nema zmysel, nakolko vyvoj browserov je vec relativna. Pred rokom-dvoma, som po Mozille/Firefoxe ani nepachol, nakolko mal milion bugov a bol pomaly. V tej dobe bola Opera naozaj lepsia. Pozrime sa ale, v akej rovine je to dnes.
Taky Thunderbird mail klient (oproti Outlook Expresu - nie, nepouzivam ho, ale pouzival som ho) je totalny shit (s bugmi, ktore robia zacinajuci programatori) aj dnes. Uvidime, co bude zajtra.
:-) Nikdy sem zadny problemy nemel.Citace:
Původně odeslal PiT
Vsak ja vim, ze opera neni dobra pro zacatecniky a lidi, co tomu moc nerozumi, i ja sam jsem kolegum v praci dal ceskyho firefoxe, protoze se mi zdal pro ne vhodny navic proto, ze je podobny IE. Ja vim, ze je ff dobrej zvlast s ruznyma rozsirenima, ale ja mam rad O a myslim si, ze je to skvely komfortni browser.
Hehe, proc bys mel chtel presvedcovat? To nema cenu. :-)Citace:
Původně odeslal PiT
Nevíte někdo jak udělat, aby si firefox ukládal hesla i na zabezpečenách stránkách (pole s adresou sežloutne) ?
Protože když du GE banky, tak se mě to neptá na uložení hesla a mě nebaví to furt vyplňovat :roll:
2 kecinzer: Me to v O funguje i na zabezp. strankach. Ale napr. u servis24 to tam maj nak nestd. udelany, protoze kdyz policka vyplni password manager, tak se to neprihlasi, musim to napsat ja, mozna to zadavani kontrolue javascript, nevim. Jinak jmeno a heslo od banky neni zrovna dvakrat rozumne sverovat jakymukoliv password manageru, neni-liz pravda?
Dnes novy Maxthon 1.1.050, pouzivate nekdo?
Ale já se neptal na Operu, v ní mi to taky funguje, ptal sem se na Firefox.Citace:
Původně odeslal howard
custe lidi mam zas dalsi dotaz.... jaktoze mi firefox nezobrazuje tuto stranku s hackama - nektere hacky zobrazi nektere zase ne...spis vubec ani nevi jak se pise ř a podobne...
http://tady.cz/imiro/fejeton.htm
pouzivam, mozes 3x hadat kto preklada slovensku verziu http://www.maxthon.com/sk/index.htmCitace:
Původně odeslal howard
ten zoznam zmien stale nic moc, ja som presiel z 1.0.0250 a ziadna zmena, stale cakam na nejake zaujimave novinky, inak sa kvoli nim neoplati prechadzat, nove verzie nanajvys opravuju chyby, pridavat uz velmi nie je co...
Heh tak me ji FF i IE zobrazuje "spravne" ve win-1250 ale treba Op ne, ale k vysvetleni.Citace:
Původně odeslal [MJK
Stranka nepredava zadne informaci o kodovani obsahu ani v http hlavicce ani v meta tagu primo v kodu. Takze ted uz zalezi na danem browseru jaky postup zvoli ohledne volby kodovani, tak proto to je v jinych browserech jine.
Moje Opera 7.54 to zobrazila spravne (kodovani: Automatic selection)
FF.... opravdu vyjimecne na zmrsene stranky IE
Tak sem si nainstaloval Firefox 1.0 RC1, pri startu to hodilo jedno obrovsky zluty chybovy okno, naka chyba parsovani XML, zavrel sem to, po nemozne dlouhe dobe nabehnul FF, skoro vsechny pluginy v haji, sami se zakazali, protoze pry nejsou kompatibilni s verzi ff.
Ach jo, to je zatracenej pluginovej bordel, presne tohle sem si myslel, ze se bude dit pri upgradu. Jak to ma clovek rozumne pouzivat?
No, mi to jelo v pohode, ale je to verze pro developery, tak s timhle musis pocitat... Uvidis, ze finalni FF 1.0 tohle delat nebude.Citace:
Původně odeslal howard
Aha.
Proc ja na to zive.cz lezu?
Nainstaloval jsem o5 verzi 1.0 PR, pozapinal pluginy a nyni to funguje.
Vam nekomu ta verze rc1 funguje? Ale asi na cistou instalaci, co?
Mi to funguje. Zatím nemám problém. Samozřejmě barvičky kompatibilní nejsou.Citace:
Původně odeslal howard
Padla tu o tom diskuze tak jen upozornuju na pekny clanek :)
Mozilla a download managery
http://www.czilla.cz/articles/mozill...-managery.html
tak aby som ti urobil po voli, tak pridam par riadkov...Citace:
Původně odeslal howard
...najprv som pouzival IE, ale ten bol deravy ako emental (aj ked sa na nom dali pozerat uplne vsetky stranky), neskor som konvertoval na Mozillu ale ta sa mi zdala trosku zlozita a nakoniec som skoncil u Firefoxa (1.0 RC1) a ten je jednoduchy, ma vela plug-inov, je dost rychly a nie je az taky deravy...
...Opera sa mi ani trochu nepacila...
u Thunderbirda je to v podstate ten isty pribeh, len som zistil, ze nie je dobre pri jeho instalacii importovat nastavenia z OE lebo mi nevedel stiahnut postu :arrow: po jeho reinstale a manualnom importe sa to rozbehlo...
No hezky. A na FF z IE si prechazel az ted nekdy? Ja jsem IE opustil jiz pred 3,5 roky. Tehdy byla nejlepsi Opera a pouzivam ji stale.
Jinak chapu, ze lide, co az v dnesni dobe opousti IE, sahaji po firefoxu.
Mimochodem, brzy se dockame prvni verze, alespon podle tohoto clanku. Kdyz ho nainstaluju, to se mi zase zrusi vsechny pluginy a budu muset od kazdeho schanet novou verzi? Jestli jo, tak je to dost opruz.
Jezis to je prece jedno kdo kdy prechazi, hlavne ze prejde :)
Jinak si myslim ze pokud bude nejaky problem s pluginy tak si clovek muze jen pohrat s danym xpickem a zmenit maxVersion a pojede :)
Ja osobne mam vsechny xpi, bookmarky atd ulozene jeste jinde na disku a kdyz vyjde novy FF tak stary komplet odinstaluju a instaluju novy. Jen kvuli pocitu ze tam nemuze zustat nejaky balast z minule verze.
ale kde...Citace:
Původně odeslal howard
IE som opustil asi pred 1,5 rokom a pouzival som Mozillu...
...dovod preco som sa tak dlho drzal IE bol jednoduchy :arrow: na inych browseroch sa niektore stranky nezobrazovali korektne a to mi vadilo, ale teraz uz je to jedno...
Je to tady, Firefox 1.0 je mezi nami.
http://zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=119717
EDIT: Stejne jako RC1 verze, i tato verze hlasi chyby v XML dokumentu. Je to peknej vopruz, neocekaval bych to. Zkusim odinstalovat stary firefox a dat tam tuhle verzi. Ale tohle by podle me dobry produkt delat nemel. Vyvojari si mohli vyzkouset upgrade z 0.93 s par pluginama (nikoliv 40 pluginu, jako mam v mirande).
Ono situace je takova, ze je u kazde Extension uvedena(v install.rdf a Extensions.rdf) maxVersion, ktera urcuje se kterou verzi az je kompatibilni.Citace:
Původně odeslal howard
Co jsem vypozoroval tak problem nastal pri vydani PR, RC1 a RC2 verzi protoze tam se dohodlo ze se tato verze bude pracovne znacit "0.10" coz starsi extensions proste logicky vyhodnotily jako verzi nepodporovanou.
Je to imho chyba vyvojaru, coz jsem nekde videl na mozillazine.org jak to nekteri priznavali.
Takze staci prepsat to maxVersion na "1.0" a melo by to ficet
http://forum.czilla.cz/viewtopic.php?t=3426
no do teď sem jel na Opeře ale začalo to házet chybový hlášení když du na forum
tak sem přešel na FF a zatim mi nic nechybíKód:phpBB : Critical Error
Could not connect to the database
Ale prosímtě. To přece vůbec není použitým browserem.
Pohleď na následující: http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=69567
a jo smazal sem sušenky,historii a už to zase jede i na opeře:oops:Citace:
Původně odeslal howard
Ale ty seš taky sušenka ;D :lol:
Prostě když je databáze zatížená, tak se stává, že nestihne odpovědět a program phpBB hodí chybu.
no já nevim,ale když sem vše vymazal tak stránka zase naběhlaCitace:
Původně odeslal howard
Ten test je pekne starej a uplne na nic, schvalne jsem ho pustil na nove nahozenym kompu kde neni nic jinyho nez standart WXP (pred odtuzenim a vykopanim vsech kravin) a Firefox 1.0 a nenaslo to ani jednu diru..... Zadnej antivir, zadny FW, zadny zaplaty a je to bezpecny. Tak to jo ;D
Abysme na vas, internet exploreraky, jenom nenadavali, tady mate stranku, kde je seznam dostupných rozšíření pro Internet Explorer.
http://windowsmarketplace.com/content.aspx?ctId=63
Koukam, ze M$ tam uvadi i Maxthon.
Docela by me zajimalo, co pouziva Bill Gates. To by byl gol, kdyby firefoxe. Ale spis bych to tipoval na cistej IE s max. par pluginama, i kdyz kdo vi.
EDIT: Koukam, ze by se dal IE taky docela dost rozsirit o spoustu veci. No ale ja na to nemam cas. Opera rulezzz.
tak tedy musím nesouhlasit, nainstaloval jsem si Firefox a jen samé problémy, už je pryč, sice je rychlý-to jo, ale nemá "save target as" , v defaultním nastavení dovoluje instalování programů bez vědomí uživatele a hlavně, pokud je spuštěný tak stažené stránky nelze v ničem jiném otevřít..prostě jsou nějaké divné..nechápu jak ho můžete tak zprofanovat... :evil:
Ehm, takže "Save target as" rozhodně má, a to že stránky v něm uložené nelze otevřít v ničem jiným je blbost na druhou.Citace:
Původně odeslal MARA.T
hmm, tak jsem si sosnul asi špatnou verzi noo?? protože ani jedna stránka co jsem stáhnul a i třeba ve webcopier mi prostě v ničem jiném najednou nejdou, a to "save target as" nebylo ani třeba v Opeře nebo v IE pokud jsem nezavřel všechny okna Firefoxu a znovu neotevřel něco jiného...
1) Firefox uklada stranky v html formatu, takze nevim proc mas problem to otevrit :roll:Citace:
Původně odeslal MARA.T
2) jak souvisi firefox s operou ??? to jako chces rict, ze v opere nebo v IE neslo "save target as" kvuli tomu, ze byl pustenej Firefox ??? Tak to je teda pekna sr**ka :evil: :evil: :evil: podivej se radsi jeste jednou co sis to vlastne stahl :lol: a kdyz uz nadavas ze ti ve firefoxu neco nejede, tak aspon rekni v jake to je verzi :roll:
pozn. kdyby sis nahodou myslel, ze tady do tebe jen tak p***ju, protoze jsi mi sahl na oblibenej prohlizec, tak uz ted ti reknu ze jedu zasadne na opere a firefox pouzivam vyhradne na prohlizeni stranek ktery vytvarim, abych vedel, jak to zobrazi lidem, kteri ho pouzivaj
Pane na nebi, co je zase tohle za pohadky?
Save target as je uplne ve vsem. A strasne bych chtel videt tu html stranku, ktera ulozena v FF nejde otevrit v Opere.
ROTFLBTCASTCIIHO
FF bohužel neumí *.mht archív. Mají sice nato "rozšíření", ale je nefunkční a rozhodilo mi to celý firefox 1.0 a částěčně i systém a tak přišel na řadu Ghost. Nyní používám ve FF zobrazit v MSIE a vněm tu stránku hodím do "mht archívu". FF je perfektní, ale o stabilitě se mluvit zatím moc nedá. Zvláště když se experimentuje z různými "*.xpi".
no, tuším že to byla verze RC1 či tak nějak a pak jsem zkoušel verzi 1.0
Pokaždé stejné.
pokud mi říkáš že jsem lama, pak co se týče software a netu (i hardware), tak ano, to jsem, ostatní hardware trošku znám. Je mi líto pokud mi nepřijde normální když k programu který je volně stažitekný nedávají podrobný návod jak všechno nastavit tak aby program fungoval...vždycky jsem si nastavoval jen podružnější věci (takové kosmetické úpravy). Nastavení takových věcí jak je ukládání stránek html ve správném formátu (v jakémkoliv software!) pokud je firefox spuštěn. Nebo nějaké special nastavení aby byly přítomny v něm i jinde (pokud je spuště) základní funkce...to je celkem hrubé, nemyslíte?!
nemyslim si, nevsiml jsem si jakejchkoliv problemu s ukladanim do html treba v opere, kdyz je pustenej FF 1.0Citace:
Původně odeslal MARA.T
Dnes jsem si nainstaloval Opera 7.60 preview 3 a jsem naprosto nadsen.
- Tlacitka na toolbaru maji krizek, lze tedy snadno zavirat.
- vpravo vedle tlacitek je kos, kde jsou zavrene stranky
- nastavovani toolbaru je prehlednejsi
- kdyz vam zablokuje nejake popup okno, tak to oznami zlutym prouzkem vpravo dole + je tam seznam zablokovanych okynek a moznost je otevrit
- oteviraci panel pod adresou
- pekny zamecek u adresy, pokud jede https.
- prehlednejsi RSS (feeds)
- zere to daleko min pameti (pamatujete - pred casem sem si tu stezoval, ze po celem dnu provozu zere opera 150 MB i vic)
- tlacitka podporuje stejna jako v IE (lepsi podpora css)
- je opravdu rychlejsi
- voice - musi se stahnout nakej binarni balik...deje se to samo a potom vam opera umi neco precist
Bohuzel sem zaznamenal i negativni vlastnosti (vsak je to jen beta):
- obcas se neobjevi ten prouzek oznamujici prubeh nacitani stranky a obcas ukazuje nesmysly
- nekorektni zobrazovani nekterych veci (napr. www.barvytebas.cz vlevo se nezobrazuje modre menu, ono sice nefungovalo, ale aspon se zobrazilo; okraje u comboboxu nejsou;
Veci, ktery bych chtel, aby opera umela:
- stale necentruje nektere veci (napr. tabulku, align ve stylu)
- wysiwyg editor :-(
Uz se nemuzu dockat final verze 7.60, opravdu je to velmi "rulezni" vec.
Nevite, jakym zpusobem je mozne do Opery pridat do vyhledavaciho policka hledani pomoci www.seznam.cz ?
editovanim souboru search.ini v adresari kam sis nainstalil operuCitace:
Původně odeslal howard
...nicmene zatim se mi to nepodarilo rozchodit, tak nevim jestli nebude hacek jeste nekde jinde
Diq. Ten search.ini sem nasel v adresariCitace:
Původně odeslal ripper
C:\Documents and Settings\**muj_profil**\Data Aplikací\Opera\Opera7\profile\search.ini
Dopsal jsem tam:
[Search Engine 4]
Name=Seznam
URL=http://search.seznam.cz/search.cgi?w=%s
a uz hledam pres seznam
aha, proto mi to mozna neslo :-)Citace:
Původně odeslal howard
Ale ona to umí, jen to musíš dobře napsat :)Citace:
Původně odeslal howard
Ale ja vim, musim tam pridat align="center" a je to, ale FF a IE to zobrazujou veprostred, tak skoda, ze ne i opera.Citace:
Původně odeslal kecinzer
ja myslim ze neni dulezity, jak to zobrazujou ostatni, ale jak se to ma zobrazovat podle normy, takze tohle neberu jako argumentCitace:
Původně odeslal howard
a pokud se tyka opery coby wysiwyg editoru, myslim ze by ze sebe opera nemela delat editor. pak se to jeste bude zvrhavat ke spravci souboru, pocitace a kdovi ceho jeste a nakonec by nam zbyla jedina opera kterou bychom pouzivali na vsechno :roll:
Ale vis co myslim tim wysiwyg editorem? Zapni si identifikaci jako IE a zkus psat nakej prispevek k clanku na www.cdr.cz. Tohle me mrzi, ze nefunguje, pritom v FF a IE ano.
Ja sem nemyslel, aby soucasti Opery byl "word", "corel", atd... nedej boze, aby byl Opera OS :-)
Opera neumi styl "text-align: center;" pro cele tabulky. Nevim, co rika specifikace, ale FF a IE tu tabulku zobrazi vycentrovanou na strance.
aha to, no ja nevim jak tobe, ale me to FF 1.0 v defaultnim nastaveni zobrazuje bez ty omalovanky. nejsem si jistej, protoze se ted nejak nemuzu dostat k dokumentaci javascriptu, ale podle me je to dany tim, ze nejsou dostatecny prostredky pro manipulaci s textem v ramci <textarea>. to ze si IE dela vlastni nadstavbu a pak je v tom bordel, kdyz se stejna funkcnost pridava i do oficialnich standardu, je jina vec...Citace:
Původně odeslal howard
mozna mam nejakou divnou verzi FF, ale tohle mi taky zobrazuje stejne jako Opera a stejne jako Amaya (ktera by se nejvic mela drzet standardu, kdyz ji dela w3c...)Citace:
Původně odeslal howard
"M$ standardy" - tak to je kapitola sama pro sebe. Ale ja si nejsem jisty, jestli si pochopil, co sem myslel, jasne, ze ti FF zobrazi bez (jak ty rikas) omalovanek, protoze se identifikuje jako mozilla a server cdr.cz posle obycejny textarea. Ale kdyz se identifikujes jako IE, tak ti posle to (nazval sem to) wysiwyg area a v opere tam neni mozne psat.Citace:
Původně odeslal ripper
Ono se mi ale zda, ze text-align pro tabulky je nevhodne pouzit, mozna, ze by to chtelo najit jinou vlastnost.Citace:
Původně odeslal ripper
Mam par dotazu na Firefox, jelikoz jsem si prosel vsechny dostupne rozsireni a stale mi chybi nektere veci:
a) Jak se ve FF dava lista se zalozkami dolu?
b) Jak se duplikuje zalozka?
c) Proc kdyz odeslu formular a vratim se na tu stranku zpatky, tak neni formular vyplneny? Toto dementni chovani je uplnou kopii chovani IE a hrube se mi to nelibi. Pouzivam phpPgAdmin na spravu PostgreSQL, zadam SQL prikaz, provedu ho, byla tam chyba, dam Zpet a prikaz nikde. Toto mi opravdu moc nepomohlo.
d) Chtel bych do FF stejny prouzek, ktery v Opere ukazuje prubeh nacitani stranky, obycejny progressbar napodobujici to same z IE mi vubec nestaci.
e) Jak se necha zoomovat stranka? Nemyslim tim zvetsovani a zmensovani pisma stejne, jako to umi IE (to ve FF samozrejme je).
f) Otevreni vseho (oken+zalozek) po padu/ukonceni firefoxu a jeho opetovnem spusteni.
To by asi prozatim stacilo.
Nechápu proč přecházíš z Opery na FireFox ???Citace:
Původně odeslal howard
Tady vidíš spoustu nedostatků který se daj jen těžko extenzema odstranit a některý IMHO vůbec.
Taky sem měl tendence přejít na FF, ale prostě to nebylo ono. Ten prohlížeš je celej takovej jakoby línej a zpomalenej. O to že podporuje v některých směrech líp CSS je věc v praxi málo využitelná. Navíc se Opera pořád vyvíjí a ty drobné nedostatky budou IMHO odstraněny.
Jinak co se týká rychlosti je IMHO Opera rychlejší.
2howard:
a, Tabbrowser Preferences - https://update.mozilla.org/extension...d=158&vid=1161
b, Tab Clicking Options - http://twanno.mozdev.org/
c, AutoForm - http://extensionroom.mozdev.org/list...x/all#autoform
d, a barevnou fontanku bys nechtel? ;D
e, ColorZilla - https://update.mozilla.org/extension...d=271&vid=1032
f, Session Saver - http://extensionroom.mozdev.org/list...l#sessionsaver
Děkuji, projdu si to a vyzkouším.
2kecinzer:
Nepřecházím od Opery, ale FF se stava cim dal vyznamnejsim prohlizecem a ja chci znat, co vsechno umi (stejne jako jsem se venoval Mirande).
Jinak ohledne toho pregressbaru si myslim ze by to mohlo jit v tematech, ale jestli to nekdo nejak udelal nevim.Citace:
Původně odeslal howard
spousta ficur je tam i bez pluginu, i kdyz to neni videt na prvni pohled, (sorry pokud uz tu ten link byl, ale pocitam, ze ne kazdej klika na ty cudlitka v bookmarks toolbaru) http://forums.mozillazine.org/viewto...cd6c968ac162f1Citace:
Původně odeslal howard
Tak dneska vydali jeste Opera 7.60 preview 4 , takle ta final verze bude dovi kdy :evil:
Diky za upozorneni, nejak mi to uslo. Konecne spravili bug, ze v phpPgAdminu nefungovalo vlevo stromove menu,.
Bohuzel na teto strance porad nefunguje to leve modre menu, ale aspon ze se zobrazi, narozdil od preview 3.
Nemam cas na dalsi vyzkum. Par zlepseni tu je, jen tak dal !!!
No to doufam, ale nez vydaj final tak to instalit nebudu a vydrzim se svoji 7.23 ;DCitace:
Původně odeslal howard
Teď sem zkoušel tu tvojí stránku kde prý nefunguje levé modré menu a na Opeře 7.6 P3 mi krásně funguje, asi to máš nějaký rozbitý :wink:Citace:
Původně odeslal howard
EDIT: aha, tak ne, sem nevěděl jak to má vypadat, sorry.
Vznikl Ronyho projekt Foxinka - http://foxinka.madaj.net/doku.php
Kde se muzete precist ceske preklady k ruznym extensions. Co prelozeno neni muzete lehce prelozit vy.
Chapete, co, kdy, proc a za jakych podminek Opera 7.60 mluvi?
Mackam scroll lock a jedine, co mi povida, je "Sorry, I did not understand.".
Problem bude asi v tom, ze kdyz ho zmacknes, tak Opera ceka, ze budes mluvit ty ;) :lol:Citace:
Původně odeslal howard
Btw. po upgradu na preview 4 jsem prisel o RSS, opravdu skvely :evil:
Coze? Ja si mam povidat s Operou? :-) ;D :lol:
No tak jo, tak to se musim podivat, co lze rikat.
Ja mam normalne rss dal, v cem je problem?
A jak se da docilit toho, aby po najeti na neco mysi, mi to opera sama precetla, jako je tomu s nadpisem na http://opera.unas.cz ?
EDIT: Prisli jsme na jednu peknou vec v Opere >= 7.5x. Toolbar tlacitek stranek se necha prepnout, aby byl na vice radku. Pravy, customize, kliknout na pruh tlacitek stranek, v zalozce Toolbars vybrat Wrapping na "Wrap to multiple lines". To je bomba.
Nemam na to menu.
Newsgroups, IMAP, ale Newsfeeds nic....
Ty nemas v Opere menu 'Feeds' ?
Ne ;D V predchozi verzi bez problemu, ale tady proste nic.Citace:
Původně odeslal howard