http://www.svethardware.cz/art_doc-C...300505096.html
navod na otevreni 16 pipelines + nejaky testy = celkem pekny :-) uz jen aby ta cena tech karet jeste vic klesla
Printable View
http://www.svethardware.cz/art_doc-C...300505096.html
navod na otevreni 16 pipelines + nejaky testy = celkem pekny :-) uz jen aby ta cena tech karet jeste vic klesla
V ČR jsou asi jen 2 nebo 3 karty. Marek bude mít jednu z nich. Bude to ta, co ji testují PC Magazín ;D
A zase OT :oops: :lol: Jsem zvědavej, jestli jejich test (OC a spol.) bude odpovídat Markovýmu testování :wink: Ad 2-3 karty - Dawe psal tuším něco o větším objemu z Levi ???Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
radim asi mluvi o nove dodavce a jinejch karet.... ja mluvil o HIS, Radim zrejme o MSI....Citace:
Původně odeslal jan555
JJ, myslel MSI .. no já nakonec nebudu mít ani sapphire, ani MSI, ale HIS .. ve středu .. ale do podpisu si to radši už nedám :lol:Citace:
Původně odeslal Dawe
Já (za předpokladu, že se nedostanu do stejně zoufalého stavu) číhám na HIS IceQ II, nebo Gigabyte, případě Asus - i v takovém pořadí :|
S počtem karet jsem to pochopil jako komplet - ne značku :oops:
Asus jsou dostupne, ale ta cena :evil:Citace:
Původně odeslal jan555
Jaký model, kde a or. cena, prosím? (ať jsem aspoň chytřejší :oops: , gigabyte za babku asi taky nebude, IceQ by měl stát - podle cen venku - max. o litr víc než "normální" HIS a to by se podle mě vyplatilo ...)Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
tady :arrow: http://www.rsc-computers.cz/
Ahaaaa :oops: , večerní update :wink: (tahle cena není problém)Citace:
Původně odeslal Lukoborec
Hmm .. s HIS to vypadá špatně, zatím jeden pokus a předělání se nepovedlo.
mno na SH meli taky his a predelani se povedlo.....
Oni mají přímo ATI ORIGINAL ne? a to HIS není, nebo se pletu?Citace:
Původně odeslal Wolferine
na pctuningu v diskuzi psal ze to byl his z levi....
Nahoď odkaz please :-)Citace:
http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=4&ArtID=19775
Citace:
Autor: Martin Stepanek
Titulek: HIS
Odebírat reakce:
Datum: 1. června 2004,13:02:47
K testum byla zapujcena karta HIS Excalibur z LEVI.
Se docela divim, ze jim to v LEVI povoli, zvlast kdyz to skrabal nozikem :)
Si snad myslis ze to vedi ? ;DCitace:
Původně odeslal Jiri Drak
Bys koukal co se dela s vecma "zapucenejma" k testum/recenzim.....
Ale pak je to zase dobry za pakatel kupovat ve vyprodejich... Tam se pak po navratu tyhle veci objevujou..... Ted budou asi vsichni jak vlci cekat na ty predelatelny. :-)
Tak asi, tyhle věci z testů na VO v bazarech bývají občas fakt hustě orvaný - z cizího krev neteče :roll:
by Radim Zavadil:
Za distributora produktů značky HIS můžu prohlásit, že do testů se většinou zapůjčují vzorky, zaslané dodavatelem právě za účelem testování.
tak konecne se vyjadril Frantz , takze dostupnost X800 je i v rakousku spatna mely by byt az ke konci cervna.
Celkově všechny značky, nebo jenom určité?Citace:
Původně odeslal Pavlis
psal obecne X800 takze asi vsechny, ale neni to jeho specializace takze myslim ze se ptal u jednoho dodavatele a tim to hasloCitace:
Původně odeslal Spajdr
No nic, budu holt s R9200 na neurčito.
Tak nějak :evil:Citace:
Původně odeslal Spajdr
mno to ja sme tez bez grafarny...ale na X800 cekam tak neprimo...az kvuli ni slevni ostatni :wink: (nebo kdyby se nahodou v rozumne dobe dostala tak na 10K bez dph...)
Ale takhle jsem nasraný už nebyl dlouho přátelé, to furt že je, pak není, zase je, už zase není .. :evil: .. a ještě navíc doma nemám net.
Pánové, nechci vám kazit radost ;D, ale přestože nemám moc rád Alzasoft, tak by nebylo na škodu se tam optat na X800PRO mají ho od MSI ikdyž je poněkud dražší, ale hlavně mají -údajně- možnost sehnat do 4 dnů MSI FX6800Ultra :eek: , otázkou je ale reálná dostupnost, takže pro tebe Marku, jako nedočkavce, by to mohla být dobrá alternativa :) Ikdyž teda ta cena je na šílená.
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=46378
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=46380
No já nejpozději do úterý budu mít MSI, tentokrát už na 100 procent .. asi :lol:
Já o tom vím, nicméně tomu nevěřím - tohle Alzáč dělá normálně, ale pak to trvá třeba měsíc ... Jinak 6800 ne :roll: :lol:
Měl by někdo zájem o HIS X800Pro za 14000Kč?
Do pátku jí můžete mít, kdyby měl někdo zájem, tak mi napište SZ, nová, nerozbalená.
Hahaha fakt jsem se pobavil. :lol: Ve VO proste vezmou obyc zbozi a hodej ho na testy a pak ho dostanou zpatky a hodej do vyprodeje..... Tak to je a ne jinak.Citace:
Původně odeslal Spajdr
2BeachKEN: Verit Alzasoftu ? Snilku..... ;D
Tak na CC uz maj ASUS
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27944
a MSI
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27944
ceny sice trochu natažený ale dodací lhůty u u obou 2 dny :o :o
akorát mam teď dilema do jaký jít.
Můžu mít HIS za 13800Kč, to nechceš? a měl bys to do pátku.Citace:
Původně odeslal susman
Ikdyž bych čekal víc ochoty u výrobců změnit ten původní chladič. :?
Mno nevím proč ale značka HIS mi nějak nesedí a navíc jsi zde myslím psal že byly nějaký neůspěchy s odemčením pipek.
EDIT: O chladiči bylo v recenzích psáno že jede relativně tiše tak proč ho měnit jedině za vodníka :-)
EDIT2: Tak jsem zkusil objednat toho ASUSE je k němu i webkamerka :-) Uvidíme jak to bude s tou dodávkou pokud se to bude nějak protahovat vždycky jí můži zrušit nebo ne? ale to patří spíš do sekce reklamace :arrow:
Já to nenabízím, ale jeden člověk má kus navíc, ty neúspěchy byly, ale na svethardware ty dva kousky co odemknuli jsou taky HIS, jiné značky se netestovaly moc na odemknutí, takže u HIS máš větší šanci než u Asus nebo MSI, protože je nikdo netestoval, záleží na tobě.Citace:
Původně odeslal susman
Odemčení pipek bych teda k výrobci (a zvlášť v téhle fázi) nevztahoval :wink:
Nevíte někdo, jestli ten větrák na Asusu svítí, případně jak?
Na Asus o tom svítícím větráku není ani zmínka.Citace:
Původně odeslal jan555
Na CC už pár kousků měli, ale zaprášilo se po nich ;D
ale prý v pondělí budou další :-) už taky bylo načase.
Hmmm, já teď počkám 14 dní a pak jestli nebude IceQ, nebo Gigouš (jako že asi ne), tak jdu pro Aušuse - aspoň má chladič přes paměti. Fakt nevím, kde je invence v chladičích (ale nepřekvapuje to), od Triplexu se X800 jmenuje eye-bomb jenom historicky, taky má standard chladič.
Není lepší klasický sapphire + revoltec BGA měděné pasivy? :-)Citace:
Původně odeslal jan555
A jak je tam asi dostaneš, když ten menší chladič (Sapphire a spol.) ty paměti z části překrývá, aha? Košer to asi nebude :lol: :wink:Citace:
Původně odeslal Spajdr
Stejně je otázka (snad krátkého) času, než bude Silencer II :drool:
btw: ale ty hry a speciálně web kameru by si taky mohli strčit do (_Y_) :roll: :lol:
Jak asi, mám vodníka ;DCitace:
Původně odeslal jan555
Já vím, ale JÁ ne :lol: A bohdá toho nebude :wink: :lol:Citace:
Původně odeslal Spajdr
Ale třeba u FX 5900XT mi vodník nepomohl, měl jsem sice menší teplotu, ale to bylo tak vše, myslím že u X800Pro na tom taky moc nesejde, no uvidíme. Kdy budeš mít X800Pro? :-) mě mrží že všude jsou grafiky pryč y a nemá ji nikdo od nás z fóra.Citace:
Původně odeslal jan555
ja ji mam objednanou,a dnes mi slibili ze 7.6 bude a poslou ji.tak uvidim.
Já až se vrátím z dovčy - tzn. za 14 dní, nemá cenu, abych to teď naháněl (ono bych to zjevně stejně nestihl), aby se tam pak flákala :lol: , snad se to za ty 2 týdny trochu usadí ...? :roll:
No já jí budu mít nejpozději do toho 7.6. .. viď Radime :arrow: :lol: .. to nové tech demo má i v některých momentech na X800Pro i 22fps :roll:
Ještě že jsem vyrost z toho, abych musel mít něco první :wink:
První na fóru? to už je slabota, když už tak první na světě, nebo v ČR ;DCitace:
Původně odeslal jan555
Chlapi prosím Vás, prozraďte mi, co Vás žene kupovat lepší kartu? Např. OBR má R9800XT a už má objednanou X800Pro. Né, že by mi do toho něco bylo, jen mě to zajímá...Citace:
Původně odeslal OBR
Třeba já mám momentálně kupce na mojí 9700PRO takže mě ta nová kartička nevyjde tak draho a přeci jen už jí mam skoro 2 roky což je na mě nějak moc dlouho ;DCitace:
Původně odeslal Matio
No to si děláš snad pr.del ne :lol: tu svojí prodáš tak za 6000 a stejně furt doplácíš cca kolem 10000,- to mi teda moc OK nepřijde, za ty prachy bych si počkal, koupil si navíc RAMku a počkal pár měsíců až to sleze dolů.Citace:
Původně odeslal susman
Chci 13000 bodu v 3dmarku,zatim mam 7000.Proto ji chci.Poridil jsem si kvuli X800 i A64.Tak me nech ne, komputery jsou jedina vec za co utracim, krome DVD.Citace:
Původně odeslal Matio
Jo ale za pár měsíců bych už tu 9700 za 6000 neprodal a btw jsem za ní dal 16 000,-Citace:
Původně odeslal BeachKEN
tak to chces rovno aj prerobit na X800XT ze ano ??? tych 13 000potom v pohode ;DCitace:
Původně odeslal OBR
Nekdo to prochlasta, nekdo to prokouri, nekdo to prosousta a nekdo rad nakupuje HW :!:Citace:
Původně odeslal OBR
OBR do toho ;D
V Levi stojí HIS X800PRO 256MB 12900Kč, to snad není zas tak hrozná cena ne? Asus AX800PRO stojí 13500Kč, ceny s DPH, nejlepší dealer
Hmm to ujde, nicméně to budu mít ještě levněji ;DCitace:
Původně odeslal Daniik
Upgrade z 9800XT na X800Pro je rozhodně lepší než před rokem mít R9700Pro a kupovat snad FX 5900 nebo R9800Pro za skoro dvojnásobnou cenu. První co prubnu čistě ze zvědavosti je mother nature test, jak moc to padá na držku při pohledu do dálky :-)
To je slušný, sice odtamtud neberu, ale nejlepšího dealera mi asi dají :mweheh: :wink:Citace:
Původně odeslal Daniik
Tady je pár testů různých X800 http://www.ultimatehardware.net/video.htm , např. obyč. Powercolor X800 Pro šel na 550 MHz paměti se stock chlazením - to vypadá OK :wink:
Tak zítra mám přátelé doma HIS ;D tentokrát už doopravdy, škoda že nemám net už doma, takže výsledky až v pondělí.
Ako som cital, 14fps - korytnacka... t.j. skoro tolko, ako R9800, tam mi to klesne na nejakych 12-13... hehCitace:
Původně odeslal Spajdr
Fakt? kde to psali? to se mi nějak nezdá :-)Citace:
Původně odeslal Wuuduu
medene len pokial ich chces nejako ofukovat.. ja mam dobre skusenosti s hlinikovymi - perfektne drzia a este lepsie chladiaCitace:
Původně odeslal Spajdr
http://stanleypqr.webpark.sk/TN_P5223672.JPG
Já mám super zkušenost s těma "klasik" od Revoltecu, ty jsou vynikající.
Jinak cu nebo alu je v tomhle případě imho spíš otázka vzhledu, než čeho jiného :wink:
..tie som tam mal predtym, inak ziaden rozdiel oproti tym BGA..Citace:
Původně odeslal jan555
to susman a beachken: kde jste sebrali že prodá r97pro za 6000? jste se trochu posrali ne? na inzeráty jsou za 5tis a viděl jsem i herkula za 4500. mnnn :?:
Budeš se pokoušet o 16pipelines?
Hosi a holky, skuste mrknut vedla do Nvidia sekcie, tentokrat to Ati asi tak na pol roka schytali, Far Cry rozchodili na Pixel Shader 3.0 s patchom na tuto funkciu,asi aj s beta direct X 9.0c a skratka to je uplne ina hra, ina grafika, iny zazitok, nema vyznam v tomto obdobi uvazovat o niecom s pixelmi 2.0B oproti 3.0, ked to ma fakt realny vyznam v dnes tak skvelej a krasne spracovanej hre akou Far Cry bezpochyby je, a jednoznacne by som 6800vku bral keby som uz nemal 9800pro, tiene osvetlenie atd. su tam celkom o inom,aj detail renderovania kamenov atd. v nvidia sekcii je odkaz na nafilmovane video s pixel shadermi 3.0 on :wink:
Hele ty chytrolíne, těch tvých offtopiců už mám plný kecky, nech si ty svoje přiblblý rady a že jich tu na 4u vidím bohužel přehršel. :evil: (jmenovitě tvůj "příspěvek" aby jsi mě tu pak nenařknul - http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?p=636925 -) klidně ať to pak Spajdr smaže.Citace:
Původně odeslal semeno.
No pokud vím, tak to bylo rozchozené na "PS3.0" který je porovnáván zatím jenom ve FarCry a nikdo neví, jak to vůbec s tím bude slavné, až se to porovná PS2.0 vs PS3.0 nemluvě o tom, jak dlouho to trvalo vývojářům udělat tenhle patch, stejně až vyjedou hry, které budou PS3.0 ready, tak se nebude 6800Ultra ani X800XT čapat nebo pojedou tak v 800x600 s trochou štěstí 1024x768, nebo AMD případně Intel budou muset udělat procáky tak na 5GHz a Intel tak možná na 10GHz ;DCitace:
Původně odeslal MK2
Jak jsem to už dával ve farcry příspěvku
http://www.nofeargaming.com/pafiledb...on=file&id=112
Ty šutry se dají udělat i na pixel shader 2.0 kartách. Jde jenom o to aby to hrat podporovala, offset bumpmapping.
@BeachKEN ....bla..bla. Neviem naco to vypravas, ked R8500 vedel 1.4 a GF4 1.1-1.3 ste seci ziarili aky pokrok, tak je tomu aj teraz. Ten patch sa da zohnat aj na nete. Imho je dvolezite co vedia karty. (taku GF3-GF4 upotrebis aj dnes pri peknom vykone :wink: ) Ak by teraz FutureMark vydal 3Dmark03 SE s podporou PS-VS3 a 6800vka by mala + dalsich 5k bodov co by si vravel?
Do konca roka tie shadery uz dakde upotrebis....na beton. (D3 to isti bo Carmak neni debo a aj dodatocne to tam napraska (to len ak to tam nebude hned) ....a potom to uz bude vsade.
TO mas pravdu, ale aj na mojej MX4 mozem emulovat efekty DX8.1 ...ze ;DCitace:
Ty šutry se dají udělat i na pixel shader 2.0 kartách. Jde jenom o to aby to hrat podporovala, offset bumpmapping.
Ak to budu PS3 a VS3 specificke efekty bezat cez PS2 veriziu (bo ako vieme VS3 sa emulovat neda :idea: ) pride R420 o peknu porciu RAW výkonu.
Ja si potom mozno kupim daco ako 5900ci R9700 a bude my to stacit :D (Ked budu este lacnejsie)
heh, tie karty uz potom kupis len na inzerat, urcite nebudu niekde vo VO.Citace:
Původně odeslal Semik
9700vky uz nie su a po nastupe 6800viek stiahnu aj 5900vky... ostanu len nejake shitoidne low-endy
jj, tak som to myslel. Takyto nakup je najmenej stratovy za vykon co dostanes. Kupovat 20k karty :lol: naco, ked za par mesiacov kupis to iste po 5-10k.
btw... verim tomu ze Spajdr za nejaky ten mesiac (ak nie skor) bude tu X800vku zas predavat... bo chce daco ine. Mno a zas bude imho poriadne stratovy.
Tak už mám HIS X800Pro v rukou ;D přesně ta samá značka co šla odemknout na svethardware.cz :-)
2Semik: je to otazka penazi a toho, kto kolko zarobi. Pre niekho je 15.000-20.000 za kartu niekolko mesacnych platov, pre ineho tyzdenny plat, tak preco si ju nekupit, ked za tyzden na nu zarobis, ze?
2Spider: cgrtl!
nj...to si uz skorej mohol hadzat nejake vysledky :D (ju zapni v praci .. a mozno zistia ze stoji zato dat ju do kazdeho PC :-o :eek: )
To nebudu riskovat, ale fortron 250W tady zvládnul R9800Pro, takže tuto by zvládnul taky :-)Citace:
Původně odeslal Semik
pekny...
koukam ze k tomu davaji arx fatalis :lol: ne ze by to bylo spatne al tu hru by utahla mozna i geforce2 .....
JJ, to moc nedali :lol:Citace:
Co je zajímavé že na SH odemkly dva kousky a dívám se na ty obrázky co jsou dole a pod napájecím konektorem je napsáno něco jako 8+8 nebo 8>8. Co to asi bude znamenat? ;D což tam jedna z těch karet na SH má, stejně jako ta moje tady.
přátelé, tak to byste nežrali ... sundám chladič, a někdo tam už zkoušel modifikaci pipek :evil:
Takze reklamace? Teda v pripade ze se nepovedlo, jako ze jo, jinak nevim proc by ji davali z ruky :roll: Tak to je hnus :evil:Citace:
Původně odeslal Spajdr
Víš co je sranda? že mám přesně tu kartu co byla testována na SH .. sedí tam jak to číslo pod napájecím konektorem, tak i čmárání fixem na kondíkách!!!! takže mám nejspíš funkční verzi ze 16 pipkama, za chvíli dám fotku pro porovnání.Citace:
Původně odeslal Masster
v tom pripade bych si nestezoval :wink:
V tom pripade je na miste myslim gratulace :wink: ;DCitace:
Původně odeslal Spajdr
Mozna by taky nebylo od veci zkusit dohodnout nejakou slevu, preci jen uz je pouzita ze jo ;D Jestli teda uz nejaka slevicka nebyla :D
ja myslim ze slevicka byla :-)
jinak pokud to pude tak samozrejme gratuluji a tesim se na testy
kukejte .. nic pro modemisty
http://home.tiscali.cz/plejko2/52.jpghttp://home.tiscali.cz/plejko2/89.jpg
všimněte si stejných čmaránců na kondíkách a nápisu pod napájecím konektorem. Ale ten ohnuty kondík vpravo nahoře, se mi moc nelíbí teda.
Kua... tak to som maximalne zvedavy ... ak to nepojde to bude maso :) btw.. nechali ju prerobenu, alebo to zas vratili na 12pip ??? ;D by bolo prakticke ked uz je nie :idea:
No zjistit jestli jsou aktivovane vsechny pipky by si mohl zjistit uz v praci ne? ;D Kdo ma cekat pres vikend ze? :lol:
Btw. na PCT foru ma nekdo v podpisu 6800Ultra a dokonce extreme, ne ze bych mu teda neveril, ale nepostnul ani jeden vysledek, doufam, ze se Spajdrem to bude jine :D
jj podla tych fotiek to vyzera ze ta samostatna fotka je ta lava z tych dvochCitace:
Původně odeslal Spajdr
a ten kondik - pokial nie je nejako moc tak by to nemalo vadit
ved poskusaj a pokial nebude robit blbosti tak pohoda
povolené to není, to bych musel zase sám.
Nerikal jsem ze po testech zase jdou do vyprodeje ? ;DCitace:
Původně odeslal Spajdr
Cim to ze byla tak levna ? :wink:
Levná nebyla, ale někdo má občas lepší ceny :-)Citace:
Původně odeslal Dawe
Záruku mám i tak, pohoda.
Lacna ? Kolko vlastne stala, aby som vedel co znamena LACNA ;DCitace:
Původně odeslal Dawe
12000Kč
Jasne ze mas zaruku proc bys nemel....Citace:
Původně odeslal Spajdr
A ver ze levna byla :wink: