Si ji kup a uvidis! :-)Citace:
Původně odeslal Gizmo_CZ
2STiLL: schvalne se u toho biosu podivej na latence pameti, pak pochopis proc jdu na 600:-) realny vykon je cca 550Mhz...
Posli mi kdyztak fotky na mail,dik.
Printable View
Si ji kup a uvidis! :-)Citace:
Původně odeslal Gizmo_CZ
2STiLL: schvalne se u toho biosu podivej na latence pameti, pak pochopis proc jdu na 600:-) realny vykon je cca 550Mhz...
Posli mi kdyztak fotky na mail,dik.
Ved sa bavime o 9550, podla mna je to podstatna informacia, ze sa da kupit 9550 s taktami 9600XT od vyroby (500/600), pretoze TAK JE NATAKTOVANA!.....hlavne ked stoji 2500KC s DPH!!!Citace:
Původně odeslal Gizmo_CZ
A dalsi podstatna vec je, kde ji koupit?
T.S. Bohemia http://www.tsbohemia.czCitace:
Původně odeslal BRUCEF
Doplnim este slubene foto:
still.webpark.sk/1.jpg
still.webpark.sk/2.jpg
a posledne testy:
3DMark 2005 - 1609 bodov
Aquamark3 - 32607
CS:S Stress Test: 78,5fps (1024x768, default)
Za tie peniaze super kupa, odporucam.
Kua chlapi nechte toho ja vam vubec neverim!!! Ja si ted koupil Saphhire ATI 9550 s taktem 250/400 a nikde jsem nevidel s taktem ktery udavate vy!!!! jedina GEclube měla takt 360/500!!
Je to tady tahle? http://interlink.tsbohemia.cz/defaul...em&stiid=38977
Takt jádra je u ní ale napsanej 250 MHz, ne 500.
Ano, je to ona (na fakture mam kod: 95XT-AD-128C), ale je nataktovana na 500/600, ved dokonca aj na karte je nalepka ze ma core 250mhz (kuknite "still.webpark.sk/2.jpg" obrazok), ale to by nepotrebovala taky obrovsky chladic a 3,3 ramky nie? Proste to vyrobca z nejakeho dovodu maskuje. Mne tiez lepilo ked som ju objednaval, ale veril som tomu chlapikovi co tu spravu postol na svethardware, nie ako Gizmo_CZ :) Uz neviem ako to dokazat, proste je to pravda a hotovo!Citace:
Původně odeslal Funda
Inac bios sa nesnazte preflashovat inym z 9600, ona uz ma 9600 bios a nenabehne vam (skusal som powercolor 9600pro bios presne na hynix 3,3 ramky a cierna obrazovka :(, musel som nabootovat s pci grafiky a flashnut povodny), povodny staci v radedite potom upravit na max frekvencie co ste dosiahli napr pomocou ATi Tool a facha to.
2Still: jak je na tom karta s teplotou? Jak moc peče při OC gpu a paměti? neni tam nějaký "problémový" kondik jako u HIS - tam je jeden co se při OC dost hřeje.
Napdla mě jedna věc v souvislosti s taktem gpu - na kartě je nálepka Core clock 250MHz, trochu bych se bál toho jestli u případné reklamace nemůže dojít k tomu, že na to někdo koukne, pak zjistí že real frekvence je 500MHz a reklamaci neuzná s tim, že karta byla taktovaná a je tam změněný bios... Vzhledem k tomu, co mi z TSB odpověděli, tak nemají ani páru o tom co prodávají.
Tak mam HIS R9550 128MB/128bit
Pameti samsung TC-40
Zkousel sem taktit v ATI TOOL a nic moc....jadro v pohode na 430....ale pameti nedaj ani 240.....musim mit nastaveno 238 aby me to nedelalo bordel....Je to ATI TOOLem nebo proste ty pameti vic nedaj?
Mam na nich z obou stran pasivy.....
Jo a nevite nekdo naco je takovej ten Jumper na ty karte?
Zreklamujes to normalne, a kedby daco protestovali, nech si rozbalia novy kus a sa pozru ze to je original od vyroby....Citace:
Původně odeslal DAN2
Ziaden ultrahoruci kondik som nenasiel. Jadro sa vobec neoplati pretaktovat, sak uz ide na 500, ramky som dal na 675 a vsetko ide krasne.
crazy: ten jumper bude zřejmě na přepínání pal/ntsc na video-out
tak si ji jdu objednat, v TSB jich pár posledních maj, za 2500 se mi to zdá jako dobrej poměr cena/výkon, jen budu doufat, že mi přijde ta s "lepšíma" taktama - model 95xt-ad-128cCitace:
Původně odeslal STiLL
Aj na mojej je ten jumper, je pri nom dokonca napisane pal/ntsc :)Citace:
Původně odeslal DAN2
bylo by hezky kdyby to tam luplo vetsi napeti na gpu a mem 8-)
Ja ma tiez HIS 9550 128MB/128Bit, ale pamate mam Hynix 5ns. ale zato idu stabilne na 255MHz, a to bez pasivov. asi mas nejaky blby kus alebo co
Citace:
Původně odeslal crazyape
Hm to asi nebude nahoda, ale nejaka horsi serie. Dalsi kus HIS 9550 z toho sameho shopu co ma crazyape, dava taky MEM jen okolo 230 MHz (Samsung TC40 :!: )
Tak jsem to risknul jako Still a mam taky Jetway R9550ULTRA OC, 500/600MHz. Taktovat jsem to zatim nezkoušel, ale na sestavě v podpisu mi to dává:
3dm01: 11612
3dm03: 3739
3dm05: 1449
s catalystama z dodaného CD (před chvílí jsem to přines a zapojil, neměl jsem čas experimentovat).
Paměti mam Samsung 3,3ns.
Kvalita obrazu subjektivně stejná jako na Sapphire R9100.
Jediný mínus je, že to chlazení neskutečně ječí, pustil jsem pár benchů a po 40minutách mě z toho ječení rozbolela hlava, takže se bude trochu upravovat chlazení. Vymontuju původní ječák a dám tam 60ku větrák na 6V.
Za 2500kč slušná karta.
Jenom mě děsí značka Jetway.
EDIT: ještě jsem zapoměl, že mam zapnuty Fastwrites a AGP 8x a na mojí desce se to zdá OK (zatim všechny 3dmarky po sobě + 45minut paření CoD:UO)
Ve čtvrtek sem si taky koupil ten Jetway R9550Ultra O/C. V TSbohemii v Brně. No když mi to předávali, myslem sem, že se spletli, protože na krabici bylo napsaný core 250Mhz (asi používají stejnou krabici jak pro normální R9550).
Doma sem to nainstnul a málem sem po spuštění ohluchl od teho větráčku (neskutečné randál).
Ale pak přišli mnohem větší problémy. Po nainstal ovladačů (napřed Omega) systém najel docela bez problémů, ale po spuštění 3DMark 2001SE to v prvním testu spadlo do Win.
Podíval sem se kolik je to nataktovaný - skutečně GPU - 500Mhz, paměti (Samsung 3.3ns) 600Mhz.
Po vyzkoušení dalších 3DMarků se to čímdál víc horšilo (padání). Tak sem restartoval a při výběru uživatele se hodila černá obrazovka, ale bylo slyšet že WIN jedou dál.
No k věci. Po zkoušení jiných ovladačů atd. jsem došel k tomu, že to zkusím podtaktovat a hle najednou to jede. Ale bez problémů to jelo tak na GPU450/Pam430. Což je naprd.
Tak sem to šel včera reklamovat a uvidím, co tomu řeknou. Ten co to ode mě přebíral a říkal sem mu, že to má jet na 500/600 tak valil voči, protože na krabici viděl Core 250Mhz. Su zvědavé na co ten jejich technik přijde.
Ještě k tomu přetaktování/podtaktování: Zkoušel jsem co to tedy dá maximálně aby to fungovalo (450/430), jádro šlo aji na tech 500, ale jak se zvedli paměti (při jádru i 400) nad 430 tak se obrazovka hned rozkočila na ty barevné pixely (nevím jak to líp popsat). Vrátil jsem to dolů a zas dobrý, takže budou asi paměti v čudu.
Číslo pamětí: K4D261638F-TC33
Trochu mě zarazilo, že na O/C kartě nejsou na pamětech pasivy :-(
Doufám jenom, že ta karta byla zmetek a dajo mi novou.
Tak to je přesně to z čeho mam strach - Jetway, mě běží zatím OK, od rána na tom jedou benche a teď mladej asi hodinu hraje. Atitool mi měří i teplotu gpu, při zátěži 55C - se mi zdá dost, ale stejně budu upravovat chlazení. Jádro detekuje jako RV360 - zřejmě do toho dávaj nepovedený RV360ky. Zajímavý je, že ty paměti skutečně moc nehřejou, vpohodě se na nich dá udržet prst, to na mý starý R9100 se víc jak 5sec nedal udržet.Citace:
Původně odeslal tie
OC potenciál je ovšem na h.vno, jestli nedělám něco špatně, tak bez artefaktů to jede na 515/640, takže výsledný počet bodů se vyšplhal na sestavě v podpisu na:
3dm01: 12216
3dm03: 3969
3dm05: 1528
takže tak, pokud bude dlouhodobě spolehlivá, tak za 2500 je to v tuhle chvíli bezkonkurenční koupě (si myslim).
STiLL, DAN2, tie:
Neskusali ste dat dole ten chladic ake je tam jadro? Fakt to je zaujimave, ze sa hlasi ako RV360 a ze je tam aj teplotne cidlo. Som zvedavy, ci je tam skutocne RV360 alebo je tam iba bios z RV360.
Mate niekto kartu Powercolor 9550 128bit 128MB? {R96-LC3} ???
dolu jsem ho nedával, ani nevim, jestli budu, ale rivatuner, atitool hlásí rv360, ale aquamark hlásí rv350 - divný, ale vzhledem k tomu, že to ukazuje teplotu, tak by to mělo být snad jádro rv 360. na druhou stranu jde strašně blbě taktovat, dneska se mi při 522MHz rozsypal obraz... rv360 by snad měla jít výš než rv350. Tak nevim. jestli se mi nepodaří nějak rozumně nabastlit 60x20 ventilátor na původní pasiv, tak ho vyměnim a jádro zkontrolujuCitace:
Původně odeslal Comby
Taky sem tu Jetway vcera koupil pro kamose do sestavy a nedalo mi to a zhodil jsem ten silene urvany chladic - na jadre je R9550 ... dalsi cisla si uz nepamatuju.
Ale detekovalo se mi to jako normalni R9600Series a takty 500/600.
V 3DM03 neco pres 3900 bodu, na takteni nebyl cas, ale Far Cry na tom jede na High detaily uplne v klidu.
kde ste ju kupovali? ale asi stejne pojdem do GeCube
DAN2, tie: To je sranda, moja karta ma Hynix 3,3....som zvedavy ci sa dostanete na viac ako 675mhz stabilne bez artefaktov.
Chladic huci, ale povedal by som ze v norme, mal som teraz doma Sapphire 9800Pro a huci tak isto....tiez vymenim za vacsi a tichsi.
Co sa tyka znacky jetway...no comment, je to risk, ale zda sa mi o triedu lepsia ako napr. Manli, aspon je obraz v 2D pekny na rozdiel od mojej byvalej Manli8500LE....tfuj. Musim vsak priznat ze Sapphire R9800Pro mala trosku ostrejsi obraz, pouzivam 1280x1024 a tam to uz vidno.
Trosku som porovnaval vykony, taktol som ten sapphire skoro na 9800XT (400/700) a zbehol testy, tak len pre zaujimavost:
9800PRO 9600XT
3dm2003: 6202 4001
3dm2005: 2620 1620
Aquamark3: 44021 32607
CS:S: 102,5fps 77,5fps
HL2: 71fps 59fps
(v HL2 1024x768, 6xantialiazing, 16xaniso filtering, vsetko HIGH)
Ten test v hl2 berte s rezervou, pretoze to bolo len asi 30 sek. timedemo co som nahral pri hre.
Za tie prachy, nato ze je 9800 viac ako 2x drahsia myslim spoko :)
takze:
HIS Excalibur 9550 128mb/128bt pameti samsung tc-40,i-fan edition.
Pameti me dost zklamali.....dostal sem se na 235(470ddr) aby to bezelo normalne zato jadro si myslim ze docela ujde dal sem ho na 420 a bezi to bez chyb.
S jinym chlazenim by slo vic..ale proc menit HIS i-fan kdyz je tak nadherne tichi :-) a jeste bych si zrusil zaruku......
za 2190 myslim ze so docely dobry ale az na ty pameti.
Vysledky z 3dmark2001se 3dmark2003 a aquamarku asi pridam vecer....
tot zatim vse....
Takze vysledky:
3Dmark03-2859 pri 1024x768,AA:OFF
AquaMark3-15,504 pri: 1024x768x32,AA:OFF,ANISO:4x,DETAILS:V.HIGH
myslim ze tak akorat......az budu mit nejnovejsi ovladace tak jeste zkusim jednou.....ted mam 6.14.10.6476
Jetway maju v TSBohemia, je rychlejsia ako GeCube Extreme kedze ani ona sa neda velmi taktovat, jedine ta GeCube Infinite je rychlejsia, aj to iba mozno, lebo core ma iba na 470, zavisi od toho ako sa da taktovat, ked ju kupis napis, sme zvedavy.Citace:
Původně odeslal tomase
taky jsem chtel Gecube infinite 470/650, má podtstně lepší paměti a půjde líp taktovat, ale 3týdny se mi nechtělo čekat a navíc je o 500dražší. Myslím ale, že ta Jetway je výkonnostně lepší než Gecube Extreme (2800kč).Citace:
Původně odeslal tomase
Taky jsem koupil Jetway a jede mi stabilně na 513/740Mhz :lol:
-chladič byl opravdu hlučný, proto už tam mám VGA silencera.. 8-)
tak zeby ten JetWay? Nejak mi beha mraz po chrbte z tej znacky, no ale ked ju tu iba chvalite :) no a TSko mam par minut salinou takze lepsie ako objednavat trebars s rsc-comp...
ten silencer tam jde v pohodě? A jak to vypadá s teplotou? Klesla ti nebo je to stejný? Mě se zdá divný, že mi atitool hlásí kolem 50C a ten původní hliníkovej chladič je úplně studenej.Citace:
Původně odeslal Bomba
jako tento model se jim asi povedl ale jinak je jetway odpad - vim to, nakupuju tam pravidelně
prej hlavne 96XT jsou marny od JW
Šel tam naprosto hladce (rev.3). Teplota je kolem 35 stupňů, jaká byla s původním chladničem nevím, protože jsem ten standartní shit vyhodil hned jak jsem ho uslyšel. :-)Citace:
Původně odeslal DAN2
To je super, ja by som si ho kupil, ale iba keby sa dal neskor pouzit do nejakej inej karty, napr GF6600 alebo X700, je kompatibilny? Kolko stoji ?Citace:
Původně odeslal Bomba
je to tento: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25251
na ten low režim nejde vůbec slyšet a chladí parádně...S tou kompatibilitou je to těžké...záleží na rozmístění kondenzátorů na kartě atd...Kdyby bylo nejhůř tak se dá upravit (upilovat nebo vyvrtat..) :wink:
Jetway-odpad, můžeš bejt konrétnější? Zkušenosti? Ať víme co čekat.Citace:
Původně odeslal joXerus
A co silencer1? Ten by tam nesiel?
Každá 9550 je jiná!! záleží na výrobci!! Jestli máš 9550 od Sapphiru tak si myslím, že ti tam silencer 1 nepůjde tak na 90%. Nejlepší by bylo kdyby jsis to sám odzkoušel :wink:Citace:
Původně odeslal Comby
STILL:Ta Jetway čo máš ty je ktorá v cenníku?
9550 128Mb 128bit alebo
9550Ultra O/C 128Mb 128bit ? ??? A koľko ťa vyšla tá karta na naše(SK)
aj s daňou?Díky moc! :wink:
Je to ten Ultra, sak uz som to tu pisal. Mne to kupil kamarat z Opavy, takze som akurat platil postovne 300sk + za prevod penazi na ucet.Citace:
Původně odeslal Milky
Neviem co by sme mali cakat :) Ked ide tak ide, sak sa nikde neprehrieva, presiel som na nej cely hl2 bez problemov, fastwrites on a agp8x, stabilita 100%Citace:
Původně odeslal DAN2
Tak sem si s tou Jetwaykou dneska malinko pohral - docela prekvapko - pameti sli vysroubovat bez pasivu a dalsiho vetraku na 340 Mhz(680 DDR) stabilne, ale jadro uz haze artefakty nekde u 510-516 (mozna by neco udelalo lepsi chlazeni, ale videl bych ten strop opravdu na 520 MHz).
Skoro se mi ta grafarna nechce poustet dal :-) Za ty prachy je to proste parada
já si ji chci taky koupit akorát tsbohemia neni v Praze takže si to chci koupit přes eshop,ale přišel mi email s potvrzení registrace a že za chvíli mi přijde login+heslo ale nic mi nepřišlo:evil: máte s tim někdo zkušenosti ???
Ale ono přijde jenom to chvíli trvá :-(
A kdyby přece jen nepřišlo tak to zkus ještě jednou na jinou eadresu..
no doufám kdyžtak jim pošlu mejl co se děje :roll:Citace:
Původně odeslal Bomba
karty maj sniženy takty než maj mit - to neni toto připadCitace:
Původně odeslal DAN2
musiš často snižovat takty aby to regulerně fungovalo
semtam nekvalitni obraz
hlučnej chladič - klasika - to se tyka i tohoto modelu
atd
no chladič stejně pude dolů takže to je jednoCitace:
Původně odeslal joXerus
jestli tam das silencera tak by to podle me melo urcite fakat na def a možna i nejakej oc
Já jsem včera vymontoval origo ventilátor a místo něj jsem na původní pasiv přišrouboval ventilátor 60x25 a pustil jsem ho na 5,6V, neni to slyšet a chladí to o 4C líp než původní uječenec. Hotovo asi za 10minut v ceně 16kč za zenerku (když teda nepočítám 200 pokutu za špatný parkování před krámem...), ventilátor jsem měl ze starýho chladiče.
drahá zenerka :?
Ako vies aku teplotu ma jadro? - Uz som to nasiel v atitool :) Ale medzitym som vymenil vetrak za vacsi, v desktope mam 30C, pri zatazeni mam 44C, ked ho dam na 5v tak mam 34C a pri zatazi 50C, vtip je ze neviem kolko som mal s povodnym :) Kolko si mal ty?Citace:
Původně odeslal DAN2
mozete niekto poradit?
kupil som grafiku Jetway 9550xt ultra s TSbohemie. Spolu s kamosom sme zobrali hned dve. pamete ma super - samsungy 3.3. Na jadro som sa nepozral. No ale k veci. Hodim ju do kompu (viz podpis) a uplna smrt - tak som sa s tym neparal a rovno som formatol disk po hodine neuspesnych pokusov o rozchodenie grafiky. Takze - format: install winow (xp cz sp2) - install som robil na tej grafike - secko ok. Nabehnu winy , default na 640x480 - stale secko OK. no ale ked chcem zdvihnut rozlisenie tak windows vytuh, resp. cierna obrazovka a po 3-4minutach sa nastavia ovladace na skoro minimalnu hardwarovu akceleraciu , pricom obraz seka uz pri obycajnom posunuti okna - no proste hroza. PRe istototu som ju testol u kamosa, catalysty mu hodili dva errory. U seba som ju skusil este parkrat a dostal som screen s vypisom pamati a nieco o subore ATI2DVAG. Dnes som ju zaniesol na reklamaciu, ale mam zle tusenie ze karta bude dobra. Nemate nejake rady? Mozno nejaka nekompatibilita ... komp viz podpis..
Diki
No skus ju na inom kompe, a hned uvidis ci to je nekompatibilita alebo vadny kus, potom by som vypol fastwrites a agp dal na 4x, ci pojde, pripadne ju skus potom podtaktovat, ci to nie je v tom........Citace:
Původně odeslal tomase
tomase: Stejný problém jsem popsal na straně 15. Taky sem kupoval v Brně v bohemii teď ve čtvrtek. V pátek jsem ji reklamoval. Dnes je reklamace vyřízená (ukazuje to zeleně na interlink.tsbohemia.cz (svůj účet), tak snad kladně).
Co ta druhá karta, co s te s kamošem koupily, jede?
Je možné, že v Bohemii dostali nějakou dodávku šrotů. Takže jestli mě ji vymění (v což doufám), tak se asi bude opakovat reklamace.
Ještě určitě dám vědět, jak to dopadlo.
tie > kupovali sme ich naraz... kamosovi to vali fpohode. najviac ma stresuje ze v jeho kompe ta karta ide, takze je mozne ze je dobra, napriek tomu je v reklamacii, zobrali ju fpohode, zajtra idem po nu takze takisto dam vediet ..
Atitool Ti ukazuje gpu temperature min/max/avg. Mluvim pouze o teplotě max.. S původním uječencem jsem měl po cca 2h hraní CoD 56C, teďka mam hodnotu max. 51C, avg. se pohybuje kolem 44C (to ale nic neříká, protože to nějak průměruje s teplotou v desktopu). Zajímavý ale je, že ten pasiv je normálně studenej, neni ani vlažnej... Asi by to chtělo ho vyměnit, protože po původním větráčku tam zbyla pěkná díra. To by byla teplote asi někde jinde.Citace:
Původně odeslal STiLL
Ma niekto z vas na Sapphire R9550 chladic ATI Silencer 1? Nikde na nete som nenasiel, ze by na nu pasoval.
Jinak zajimava vec, na strankach Jetwaye,
http://www.jetway.com.tw/evisn/index.html
tahle karta (95XT-AD-128C) vůbec neni! Je tam jen 96XT-AD-128C, která i podle fotky vypadá nachlup stejně jako ty naše 9550ky. Když se kouknete do datasheetů pro 95xx, tak tam žádná 95XT neni. Karty 95xx i na fotkách vypadají jinak-pasivní chladiče a celkově hnusný.
Je to s těma kartama nějaký divný, podle mého názoru se jedná o nepovedený R96XT (možná že jsou nestabilní na default frekvencích)!!! Proto jich je asi tolik problémových.
Mam takový pocit, že až budu kartu za rok reklamovat, tak tyhle 95XT už nebudou a dostanu klasickou 95xx s takty 250/400 s pasivem...
toliko moje konspirační teorie, zajímají mě vaše názory na věc.
vypada to tak... ale ak su nepodarene, preco idu viacerym ludom dobre taktit? 500+/700+ . Na obale je Core 250 a pritom ma 500 co by odpovedalo tej 96xt a pamate maju dobre o tom ziadna diskusia. Moja bola asi nanic, uvidime co povedia v servisem, dufam ze ju vymenia... Kazdopadne niekto tu spominal ze mal kusok ktory musel podtaktovat aby isiel...
a neni to nahodou tim, ze je to 95TX-AD-128C? Jinak jsem si ji dneska koupil, tak uvidime. Snad bude bez problemu.Citace:
Původně odeslal DAN2
jako je dost možny že pak dostaneš normalni nejoemovějši jakou budou mit a to mi věř že bohemce maj solidni odpad :-)
no pokud ti daj jinou kartu, tak to nemusis prijmout a muzes chtit prachy a pokud ti daj stejnou, tak no problemoCitace:
Původně odeslal joXerus
TS Bohemia je VO, tam se to rídí Obchodním zákoníkem. Tuším, že se musíš zaregistrovat a podCitace:
Původně odeslal jaluvkap
Což ale nás jakožto spotřebitele vůbec nemusí zajímat, že :roll:Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
Pokud se zaregistrujes jako podnikatel, musis prijmout podminkyCitace:
Původně odeslal YohanN
ktere ale nemuzou byt proti zakonu ... a v zakone stoji, ze muzes chtit prachy, ale musis jim to dat vedet. a navic kamos se tam registroval a AFAIK nikde zadne potvrzeni o souhlasu s podminkama nebylo ... ale konec OT, podobne veci se resi nekde jindeCitace:
Ja jsem se nakonec dneska zaregistroval a nejsem si jistej, jak to je... nechtej ani ICO ani zivnostak a do telefonu rovnou rekli, ze odber po zaregistrovani normalne i FO, tak nevim... kazdopadne jsem zaregistrovanej na svoje jmeno a adresu a nevlastnim ani zivnostak ani firmu, takze nepredpokladam, ze jsem jako podnikatel.Citace:
Jinak tu mam kamosovu Jetwayku a blbne mi v Epoxu 8K3A+. Uz pri POSTu jsou videt chyby v grafice, pri najizdeni win pak svisle prouzky a nemizi ani ve win. Ovladacema to samozrejme neni, pac to dela uz primo pri POSTu. :-( Prolejzali jsme s kamosem nastaveni v biosu a laborovali s tim asi hodinu a pak jsem to vzdal a bude ji zkouset zitra on u sebe, ja ji mel jen na chvili na odzkouseni. Jestli mu zitra pojede normalne, tak mam aspon vyzkousene, ze si ji objednavat nemam, ze problem bude u me. :-o
Ta Gecube Infinity ma ake jadro?350 alebo 360?!
Islo by dat jadro zo 470 na 500?!
Takze TA tolik diskutovana JETWAY bude asi opravdu 9600xt ale prodavana jako 9550 ... ati tool mi totiz meri teplotu, coz AFAIK maji jenom 9600xt jadra(rv360), ne? chladic jsem jeste nesundaval, takze nevim co je tam zac ... jinak pameti mam SAMSUNG 3,3ns ... za 2483KC ku*va slusna karta
Ja som to urobil presne ako ty, povodny maly prec a velky 12v na 5v a teplota 51C pri zatazi, 31C v desktope. Hluk ziadny, to je hlavne. Zaujimalo by ma, kolko stupnov maju ti ludia s VGA Silencermi.....skuste niekto odmerat v atitoole.Citace:
Původně odeslal DAN2
2jaluvkap: ne, je to 95XT-AD-128C, podle nálepky na karte. Taková ve specifikacích prostě neni.
Kdo jste z jetwaye sundával původní chladič? Je tam teplovodivá pasta nebo ta žvejka? Pokud je tam pasta, je jí dostatečné množství nebo je jí jen "mini bobek" - ptám se proto, jestli to mam případně rozebrat a pastu vyměnit.
Pořídil jsem tuhle kartu příbuzným do PC a potom objevil tenhle thread a zkusil OC. Nedopadlo to zle:
KT600, XP2200+, 512 MB
GPU/MEM 250/400
3DM01 7500b
3DM03 2110b
GPU/MEM 435/580
3DM01 10110b
3DM03 3250b
Za cenu 1995,- Kč je to bezkonkurenční karta.
GPU s lepším chladičem by šlo i výš, zkoušel jsem i 490, ale po minutě už vytuhnul 3DMARK...
Škoda jen, že příbuzní OC možnosti nikdy neocení :roll: :lol:
Je tam ta zvyka jak rikas - taky jsem tam priplacnul trosku pasty.Citace:
Původně odeslal DAN2
Žvejku si kompletně sundal nebo si na ni připlácnul trochu pasty? Snížila se ti teplota?Citace:
Původně odeslal kajos
lepší je jí celou sundat a pak by se měla určitě snížit teplota,ta žvejka tam je na 2 věci :roll:Citace:
Původně odeslal DAN2
Tak s VGA silencerem: core: desktop-29 stupňů, zátěž-36 stupňů (po 2 hodinách NFSU2)Citace:
Původně odeslal STiLL
měřeno v rivatuneru...
Mate nekdo tu Jetway na KT333? Kamosovi to dela uplne stejne chyby obrazu jako u me a mame oba KT333. Takze to bude reklamovat... nevime ale, zda je to vadou kusu a nebo nekompatibilitou s KT333. :roll:
Mám takový malinkatý problémeček !
Koupil jsem si teď ATI 9550 a V 3D režimu mě v pravém horním rohu tj zhruba v 10cm2 "sněží" teda ono po celé obrazovce ale tam je to nejvíc vydět!! Je to takový divný artefakty tam nejsou (karta jede na default 250/200MHz) zkoušel jsem všechno možný - ovladače AGP 8x 4x nový systém a pořád to délá! Někdy málo jindy moc! Karta je studená nehřeje! Paměti taky OK (hyhix 4ns) Mám ještě jednu tuhle kartu (viz podpis) a ta běhá na 100%!!
tak pred 10minutama sem prisel z TSB s touto kartickou, default 500/600 a v driverech se hlasi jako RADEON 9600XT :D pameti hynix 3.3 takze zatim spokojenost,pozdej doplnim OC a vysledky 3dmarku :-)
Tak jsem tu Jetway před chvílí donesl z reklamace z Bohemie. Je vyměněná, ještě nerozbalená ze sáčku. Hodim ju do kompla. Po najetí ukazuje v RadLinker a v AtiTool 500/300.
Je to v těch programech ještě nevynásobený dvěma nebo mě dali zas nějaké šmejd? Zkoušel jsem ty paměti zdvihnout, ale na víc než 425 v těch programech nejdou.
Odpoved je jednoducha,koukni se na casovani a typ pameti(ctverecky nebo odbelniky).425 na ddr(213 singl) by odpovidalo potencialu 5ns pameti.425 na singl(850 ddr) je celkem hukot na 3,3 ci 2,8ns pametech ;D
Ovsem 300 v ddr sem videl leda tak na 256MB verzich pomalejsich karet s nakejma 6ns pametma,proste smecka.
jestli ti jede jadro na 500 default tak na 99% je to v poradku, neni to vynasobene 2ma, 425 by bylo 850Mhz :wink:Citace:
Původně odeslal tie
To víš, že máš tu správnou 500/300(efektivně 600) :wink:Citace:
Původně odeslal tie
Nejvíc se mí líbí, jak píšeš, že nejdou více jak 425MHz=850MHz!! efektivně! což je hodnota nevídaná! ale myslím, že jsi testoval jenom v 2D módu? vyzkoušej nějaké marky s touto hodnotou a pak napiš na jakých frekvencích jede stabilně. :wink:
Takze jsem to zbezne projel 3dmarkem 01,na default s 2Ghz cpu : 12403
Zkousel sem i lehce OC,zatim jen ramek a daji 700Mhz :o 3dmark po OC ramek : 13071
3dmark 03 3979 - snad ty 4k dam ;D EDIT: uz jsem to dal,zvedl sem jadro o 11Mhz :lol: 4004 3dmarks -> SCREEN
no zatim spokojenost, za 2k :-)
Kdyby nekoho zajimal tak tady je TIMING.
A tady je KRABICE
Paměti to jsou zase Samsung 3.3ns (obdélníky).
Když jsem ale měl tu první kartu, tak v RadLinku to ukazalo 500/600. Tak je mi to podezřelý.
Otestoval sem na nastavení 500/300 (asi tedy jak pišete to bude těch 600):
3DMark 2001se: 10197
3DMark 2003: 3492
3DMark 2005: 1376
Takže podstatně slabší než ostatní tady.
Offtopic: počítá se v 3DMark do celkového hodnocení i CPU test (u mě docela tragické)?
update: NfS Underground 2 je při 500/300 s černýma artefaktama.
V ATITool 0.0.22 při Scan for Artifacts žádný víc jak minutu a půl.
tak to ti muže byt jasyn že to ten duron nebude tak krmit jak XP a bartony :-)
2silenec - jsi kupoval bez dane??
Ano, pocita.Citace:
Původně odeslal tie
ne, nepočítá. S, i bez, je score stejné.Citace:
Původně odeslal Comby
Na www.eo.cz dostali zásilku gecube R9550 infinite 470/650MHz, paměti BGA 2,8ns! Cena je vyšší, kolem 3100 (za výkon R9600XT), ale OC potenciál ty karty mají slušný, pasivy i na pamětech...
jj Dík.
Před chvílí jsem vyrval ten uřvané větrák a dal jsem na ten pasiv na dvě gumičky 80mm ArcticCooling Fan Pro TC (teplotně regulovatelný), který jede stabilně zhruba na 1600rpm = ticho.
Ještě ty artefakty v Underground2: Stáhl jsem jádro na 485Mhz a úplně vymizely.
Chtělo by to teda sundat ten pasiv (moc mě to nešlo, ale někdy to určitě pude :idea: ) a hodit tam pořádnou pastu. No a kdyby se dal sehnat nějaké Cu pasiv (ten co tam je teď má díru bez žebrování po tom malém větráčku), tak by to bylo naprosto super.
Nemáte někdo nějaké dostupné tip na pasivky na paměti?
jsem línej a nic mě netlačí,ale podle mě by stačil chladič z PII na 6V a bylo by to uchlazený v pohodě a v tichu - takhle jsem to měl na R9100. naměřit a vyvrtat díry podle původního chladiče a za 10 minut je hotovo.Citace:
Původně odeslal tie
ale ten proc je prostě socialni a nemuže to utahnout aby měl stejny vykony jako vy :wink: prostě durexCitace:
Původně odeslal DAN2
Chces povedat, ze ked na svojom stroji vymeni toho Durona za AthlonXP vysledok v 3DMarku bude rovnaky? Ja mam pocit, ze prave na to sa pytal.Citace:
Původně odeslal DAN2
to se mu snazim řict....3dm01 je hodně zavislej na cpu a hlavně na propustnosti pamětí.....samozřejmě nejvic na grafice že.... třeba 03 už se moc to skore s cpu nemeni tam je to fakt hlavne o grafice
joXerus: máš pravdu. mám slabé kompl. ale stejně...
silenec: dík za ten edit s obrázky, dost mi to pomohlo se asi utvrdit v tom, že ty paměti nejsou blbě nataktovaný od výroby (300!=600).
Jinak jsem nainstnul novější ovladače ATI 4.10 (vím že jsou i novější, ale neměl jsem je po ruce), zkoušel jsem i DNA (teď nevím označení), ale byly určitě postaveny na ATI 4.11, ale ty mi nahlásili, že nepodporují tento hardware, tak nevim.
Zkoušel jsem jak moc půjdou paměti nataktovat a ŠLY až na 410MHz(820). Při tymto projel 3dmark 2001se bez problémů. Dneska na tym zkusím hry a novější 3dmark. Vím, že je to možná až moc, ale večer vám sem postnu obrázky. Právě toto mi přišlo divný, že to jde tak moc, že asi to už bude ta původní hodnota (300) 2x.
3DMark 2001SE: 10881 - paměti na 410(820)
Když tak se vyjádřete jestli je to vůbec možný to tak nataktovat.
tak to smrdi...
Duron 1.8@2.2(11*200)Ghz | WhisperRock IV | A7N8X-X (nForce2) 1.0.0.9 | Ati Radeon 9550GE@R9600Pro 250@450Mhz/400@600Mhz + [80x80 + TT Ramsink Copper] | 2 x ST380011A 80GB = 160GB | 512DDR 400Mhz Kingstone [8-3-3-2.5]2.8V | CDRW Teac W540E | DVD Toshiba | SB Live! 5.1 | Repro 4.1 FPS1600 | Genius Video Wonder Pro III | Fortron FSP350-60PN(PF)350W| Win XP Professional | Microsoft 4.0A | 17" Hyundai ImageQuest Q790
.:: 3DMark01 SE = 13000b. 3DMark03 = 3700b. 3DMark05 = 1500b. ::.
Komunikoval jsem s nima pred chvili po ICQ a nemaji. Bud to byl informacni sum a nebo jsou rozebrany. Ale informoval jem se zprostredkovane a u Abacusu (coz by mel byt pry dovozce) nepotvrdili, ze by nejake byly, pry nekdy pristi tyden snad.Citace:
Původně odeslal DAN2
Takže výsledky na mé sestavě co je dole s grafikou nataktovanou 485/740 (těch 820 bylo dnes při najíždění systému s artefaktama, pak zmizely, tak jsem ty paměti stáhl na 740):
Ovladače Omega 2.5.90. Na jakých ovladačech jedete vy? (nechci zakládat flame war, jen mě zajímá na čem jedete)
3DMark 2001SE: 10608
3DMark 2003: 3825
3DMark 2005: 1472
Quake3 (1024x768 full detail noAA) demo001: 184 fps
Quake3 (1024x768 full detail noAA) demo002: 182 fps
Nastavení ATITool, procesoru, testy v 3DMark 03,05:
http://tie.wz.cz/pic/overclocking.gif
Výpis testu v 3DMark 01:
http://tie.wz.cz/download/3dmark2001.txt