ale moze to byt aj tymi TDA-ckami ktore su uz sami o sebe slabe a aj trafom ktore je :!: vzdy :!: :!: horuce :!:
Printable View
ale moze to byt aj tymi TDA-ckami ktore su uz sami o sebe slabe a aj trafom ktore je :!: vzdy :!: :!: horuce :!:
Jestli jsem nic nepřehlíd, tak koukám, že nikdo nezkoušel ten subwoofer krmit jiným zesákem.... ???
hmm rad bych to vyzkousel asi si postavim nejaky zesak a testnu to :o) jinak co se tyce te 226 tak porad sem nejak nenasel to spravne reseni nechces mi s nim pomot ty programy na me nejak nereaguji bo hazi divna cisla ???Citace:
Původně odeslal Arteee
no je to mozny ze ten uvnitr original wooferu zkresluje,skuste otevrit zadek u toho woofera a puste nakou hudbu,asi honem rychle ho zase zavrete :)Citace:
Původně odeslal nood
tak me napadla takova vec co udelat toto: vytahnout veskerou eletkroniku ze subu, udelat mu zadni stenu drevenou vepredu zadelat diru po panelu a zesak zvlast do nejake te krabice myslim ze by to hodne taky pomohlo subu a kdyz z tak vymenit zesak u subu za nejaky silnejsi + trafo ....
Pokud chceš odstranit ten přední panel a něčím to zalátat, tak to bude vždycky vypadat jak polub mě v řiť a navíc to nikdy neutěsníš tak, aby to nefukalo, nebo utěsníš, ale ta bedna už nebude mít tu masivnost či jak bych to nazval(nebude to ono). Já spíš myslel nechat to tak, jak to je, akorát teda vyměnit tu zadní stěnu a udělat zesák + napájení čistě pro sub zvlášť.Citace:
Původně odeslal DaRk_DarGon
tak to teda si myslim ze prave ze ne myslis ze to ted je utesneny a ma lepsi vlastnosti kdyz tam je ten predni panel nez kdyz tam das drevo a poradne kdyz to zalepis nejakym silikonovym lepidlem no hold nesmis to odbit tak to daleko bude met lepsi nez kdyz to ted profukuje pres potaky a je tam ten plastovy bazmek a ta elektronika v zadu to trafo a zesak taky dela sve takhle by to bylo ciste jen bednaCitace:
Původně odeslal Millisx
Myslím, že sa ďalej neposunieme pokial ten menič niekto nepripojí na nejaký externý zosik. Ja by som to Arteeemu hneď doniesol, keby som býval na dostrel. A doma mám len receiver nie asi velmi na to vhodný. Ale keď sa nenájde lepšia alternatíva, tak to skúsim. Nemá niekto lepšiu možnosť?
Ja mam dajaky zosik napr. TECHNICS 2x60W -skutocny vykon sinus -s tym vybudite aj 120W reprak... a dalej mam TECHNICS 2x100W ale na to je potrebny aspon taky 150w rerak sinus aj viac lebo to ma teke basy ze konec. Ja som na to pripojil 150W basak 30cm priemer a po 5 minutach smrdel za spaleninou. Ten prvy TECHNICS je trida A a ten druhy je trieda H+ ???
Ale ked sa tam pripoji silny zosik tak to bude fucat cez potenciometre ne?
A co keby sa s tam vybral basak a dal sa do uplne inej ozvucnice? ???
mas ty bedny ? jeslti jo tak proc to nezkusis napojit na ten zesak ten samotny sub vsak kdo rika ze musis to zesilit na max :o) to ze ti to horel spis bude v necem jinem :o) treba spatna impedance ? :o))Citace:
Původně odeslal nood
jo to je jasny ze to tak i tak bdue profukovat proto sem chtel udelat to ze vytahnout celou elektroniku a pekne to vse zadelat predek a zadek udelat drevneny :idea:
tak to uz si muzes rovnou udelat novou a vetsi a kvalitnejsi bednu s rozdelenim na elektronickou cast a zvukovou komoruCitace:
proc to uz je zas zbytecnost vsak kdosi tu rikalze to je dobre navrzena bedna az na par malickostiCitace:
Původně odeslal Adio
Čistě teoreticky bych navrhoval, vyzkoušet ten sub tak, jak je ale s jiným zesákem, a hned bude další závěr, pokud je tam špatný ten zesák, je třeba ho asi vyměnit, a teprve pak bych se staral o úpravu bedny. A byl bych taky pro celou elektroniku vytáhnout a dát zvlášť(i s tím panelem, mohlo by to vypadat zajímavě
Lidi, já vím, že číst 15 stránek je nuda... Ale říkáte ty samé věci dokola... Tím rozhodně přehlednost tohohle dredu nezlepšíte.
Zvlášť věty že 60W zesilovač dokáže vybudit 120W měnič, no ještě aby ho nevybudil, ale vybudího jenom na 60W!!!!! Když bude hlasitost na polovinu, tak bude dodávaný výkon do měničů 30W... Tak už takovýhle věci nepište děkuji....
Jak napsal Millisx ji dříve a musí se taky opakovat(chudáček :wink: ). Teď je potřeba vyloučit vadu zesilovače, takže ho vyzkoušet na JIŽ HOTOVÉ soustavě!
2Aido: zkusím ti pomoct, ale pojď to radši řešit na http://diy.arteee.net kvůli přehlednosti... tady by to dělalo další bordel.
odskúšajte niekto ten zosilovač a konečne sa pohneme vpred.
U zesilovace subwoofru nejvice zalezi na velikosti vnitrniho odporu zesilovace a tim na velikosti soucinitele tlumeni - cim vyssi tim lepe ... v opacnem pripade dochazi k prekmitum membrany a nastava fazove zkresleni. Tohle je prave problem vetsiny TDAcek a LMek (ty jsou na tom troch lip - resenim by bylo servo, ale na to nikdo z nas nema.
A to s tym zosikom je pravda...
Lebo ja som to pustal cez mix s vystupom 1.55V a to dost vybudi zosik a ked sa to vyladi tak ze to neskresluje no tak z 60W zosiku vytrieskas aj 100W -k tomu dajaky vetrak ....Pretoze zosilnovace technics to nieje dajake TDA alebo LM...
A maju hlavne dost silne trafa...
napr. ten 2x60 ma 250W trafo.
A tie genius repraky sa mi velmi nechce rozoberat lebo su este cerstve pred tyznom kupene...
No uz som pripojil na ten zosik 2x100W, menic tvm 6614 a hralo to perfektne....urcite silnejsie basy ako maju geniusy. Nic neskreslovalo ako tebe ADIO..
Tie ARN su dobre basaky.. :o -dost dobre zvladaju velku teplotu magnetu...Basy boli ciste a neskreslene so silnym akusticky tlakom a to aj pri nizkych frekvenciach.
To znamena ze v Geniusoch je :!: dost :!: slaby zosik aj trafo.Treba tam silnejsi zosilnovac na sub..
a kam presne mam jit,na subwoofery a stavby?Citace:
Původně odeslal Arteee
2Aido: třeba... :wink:
No o kvalitě TVM měničů by se dalo pochybovat, ale budiž, na domácí aplikace mohou stačit... Ale již sám jsem zjistil, že po zvukové stránce lecos postrádají.
2nood: Možná by ses divil, ale i technics a podobné značky používají IO od National s. Už jsem se setkal s profi zesilovačem za 27tisíc (4x70W@4Ohm / 2x140W@2ohm Bridged) a po rozebrání tam bylo LM3875 v zapojení GC.
Takže pozor Nation vyrábí velice populární čipy i u profi firem... o to víc jsou oblíbené u komunity DIY. ;D
Zda sa mi, ze je tam dajake SVI
tak sem zkusil dat do toho druhzho wooferu jeste jeden reprak ze strany, takze tam byly z obou dvou stran jeden repro a je to jeste horsi nez lepsi!!!!!!!mam ten cely woofer dany pod postely v takovy maly komurce a neni to zkresleni skoro vubec slyset :) a hraje to o dost lip nez original woofer,asi bude lepsi udelat ozvucnici jen s bassreflexem,neco jako ma arteee ve svojim 4um na obrazku, ale asi si ten woofer dam casem do auta!!!!
Heeeeeej, proč nikdo nic nepíšete, to ste nikdo nic nezkoušely s těmy zesíky?ja si asi koupim jeden subwoofer - Sinus live D-120 2x150W(2x70W RMS) ale nevim jestli je to dobrý subwoofer, je dost levný - 990,- nemáte někdo ňákou fotku PROSÍM
No já už dlouho nabízím lidem z Prahy, Ať to donese ke mě a ozkoušíme to... Ale nikdo se k tomu nemá :?
no to ja bych prisel hned, ale bydlim na jihu v prachaticich :(
mrtvo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
poradíte někdo?kdyz je navržena ozvucnice z urcitych parametru 4ohmoveho menice a dam tam misto 4ohmovyho menice 8ohmovy tak by to melo hrat stejne ne?
Vypadá to jednoduše, ale je fakt, že 8Ohm měniče oproti svým 4Ohm bratříčkům mají jiné parametry... Hlavně ty kvalitostní... když odebíráš větší proudy, tak zacházíš většinou do míst kolem hranic výdrže určitého materiálu, jinak řečeno při větších proudech se projevují různé prazitní a jiné vlastnosti, které negativně ovlivňují výsledek, takže 8Ohm má většinou lepší citlivost a elektrickou jakost a od toho se odvodí potom i celková jakost "Qts" jakožto jeden z most důležitých parametrů při návrhu ozvučnice... takže se podívej jak se liší ty dva měniče právě v tomhle údaji.
Jinak upravil jsem tvůj post s těma vykříčnikama... nevím jak v IE, ale v mozile i Opeře se to zobrazilo na jeden řádek....
Příště stačí těch vykřičníku míň...Dík
>>Aido's post >> EDIT
Dik, kouknu se na to Qts
mno uz ste teda nekdo zkousel ten zesak pripojit na ten sub od geniusu ??
No evidentně je vidět, že radši všichni o tom jenom mluví, ale činy jdou stranou... A ty co by to chtěli vyzkoušet, tak nemají prostředky :-(
no jo ja nemam zesak :/ kdybych nejaky mel tak bych to hned testnul
ten sub v geniusoch som nechal tak a mam este jeden napajany zosikom 2x60W pod postelov.Sak bolo uz pred tym dajake foto.ale som ho dost pomenil.Su v nom 2x ARN226-05/4 v takej specialnej ozvucnici ani neviem ako sa vola.Daco ako bandpass ale kus ine... sak potom dam aj dajake foto....(ked chcete) A hraje to podla mna super lebo je to dokonca stereo sub...
http://www.gjar-po.sk/~jedlak1d/1.jpg
http://www.gjar-po.sk/~jedlak1d/2.jpg
no a takto su tam umiestnene rproduktory
http://www.gjar-po.sk/~jedlak1d/3.jpg
mno se me to zda takove jakesi ujete :o) myslis ze ty dva to ma lepsi zvuk nez ten jeden ?nereknu kdyby na kazde strane byl ten reprak a treba uprostred basreflex ale i tak co sem cetl tak pre na ARN 226 se basreflex nehodi
__________________________________________________ ____________
v patke sem obevil v jednom starozitnictvi super bedynky 3 pasmove technics SC - 722A vypadaj dobre zkusim je omrknout otestovat jeslti jsou v poradku a kdyztak si je koupim chcou za to 1500,-, + geniuse a dam si to jako 7.1 repro :o)
To je sic pravda, že pro 226/x se hodí pouze uzavřená ozvučnice a né basreflex, ale tohle není basreflex... Tohle je takový zvláštní BandPass... teď nedokážu říct jaké třídy... je to bandpass s metodikou isobaric ozvučnice... tahle aplikace je při správných rozměrech naprosto v pořádku.
hlavne som tam chcel mat dva rep. aby som si na to mohol pripojit satelity...ze kazdy sat ma sub...
mas nejaky navrh na zesak ? pises tu ze LMka jsou lepsi a tak bych si nejaky udelal nejaky tak 2x100W dik
To bylo asi na mě...co? :wink:
No návrhů je hodně, záleží na tvé aplikaci... Protože pokud je to zesilovač určený pouze pro SUB, tak tě moc nezajímá jeho total zkreslení, ale spíš dynamika basových tónu... V jiném případě asi obojí.
Za malý peníz se dá postavit 2x100W modnutý zapojení tranziwatu 130 dle ing. Vlčka... velice jednoduché a výsledek je taky slušný, ale THD se mnohdy šplhá až k 5%, ale může být i 0.5%...jde tam hodně o vyladění klidových budů
To LMko je taková sázka na jistotu ... simply & very efficient
Prostě výsledek vždy stejný a dobrý... a to s několika variantama zapojení >> robustní pro SUB nejlepší nebo v zapojení GC(GainClone), což je ten chip s třema součástkama, skoro žádnou filtrací ve zdroji... vyší požadavky na trafo a kvalitní(hodně) usměrňovač.
mno chci to na ty moje bedynky technics 2x 100W takze ne na sub :o)
Mno tak to dopuručuju to LMko... ta 3886 je 70W na 4Ohm ... zvuk dobrý dynamické basy ale trochu ploché středy a vejšky...
podívej se spíš na datasheet LM3875... je to silnější, novější verze... všichny ji používají pro 8Ohm i ona se tak tváří v datasheetu... nikdy jsem ji nepoužil, ale všichni si jí zvukově jenom chválí... oproti 86ce lepší dynamika středů a vejš na úkor zaraženějším basům... Vlastně jedno jsem ji slyšel a moc se mi líbila je opravdu velice dynamická a ty basy nejsou vůbec tragický.
kdyz uz sme u toho kde se mam podivat ten datasheeek ? jsem se s tym jeste nejak nesetkal nevim dke to hledat
Zkus do googlu napsat "LM3886t" (nebo tu 75ku) a hned první odkaz je nastránky přímo u national.com a tam je hned k stažení(*.pdf)
Mozna by stacil LM4870 maj ho v GME neco kolem 2kil. Na netu najdes forum, kde se jim dost zabejvaj ;D
Tak to teda nevim... LM4870 mu asi stačit nebude... leda kdyby jich 100 zbridgoval ;D
LM4870 jak tuším je 1.1W max on max 6V
default 1W at 5V
???
tak to abych si jich koupil aspon 100 :o)ú abych z toh ovytahl 100W :o))
Hlavne ze ste se nikdo nikdy nespletl ;DCitace:
Původně odeslal Arteee
Ma tam bejt samozrejme LM4780 :wink:
Tak to samozřejmě jo :D Tohle je vlastně stereo varianta od LM3875/3886 Takže je to prašť jak uhoď :wink:
uz sem si rikal :o))) i kdyz jsem jednu dobu 50W repraky zkousel hnat 0,5W zesakem a celke mto jelo pak jen lup :o)
2Arteee: Chcem si urobit suwoofer s 12" reprakom a neviem aku mam zvolit ozvucnicu, uvazoval som nad normalnym bassreflexom alebo snekovou ozvucnicou alebo vola sa to subgrave(videl som to na stranke www.selenium.com.br). Porad co bude lepsie. Chcem to pouzivat na PA ucely, tak aby to malo tvrde basy so silnym akustickym tlakom a velkou ucinnostou... ???
2nood: Jakou ozvučnici máš zvolit ni nepovím... Jaká ozvučnice se má použít, to záleží JEN a jen na měniči, respektive na jeho parametrech, respektive na jeho Qts... Takle nic neřeknu, když nevím jaký měnič chceš použít.
Presne,bez nich to hraje lip. ;DCitace:
Původně odeslal Fila
Presne,bez nich to hraje lip. ;DCitace:
Původně odeslal Fila
2arteee:Ake ma Qts to neviem vyrobca to nenapisal a nenasiel som to ani na nete.Napisal tam iba vykon a fr rozsah.A to Qts sa asi tak lahko zistit neda co?Co by si mi odporucal?....
Tak to není ještě nic ztraceno... Qts(celkový činitel jakosti) se počíta z Qes(elektrický) a z Qms(mechanický). No to nic pro tebe, tohle nemáš tuplem ale dá se spočítat vcelku přesná hodonota právě z frekvenčního rozsahu a to:
Kde Fh... horní frekvence s přenosem -3dB(právě hodnota která je na -3dB), Fl jo to samé akorát ve spodních kmitočtech a Fs je rezonanční kmitočet.Kód:(Fh-Fl)/Fs
No a tohle znáš, máš rozsah(vždy se udává v pásmu -3dB) a doufám, že rezonanční kmitočet najdeš... u basového měniče se bude pohybovat v rozmezí 25-40Hz
Teď mě napadá, že Fh a Fl se musejí číst z grafu, protože udavané pásmo není přesně to co potřebujem.
Co je na tom reproduktoru napsáno???
Vypocital som to a vyslo mi 140 ???
na repraku nieje nic napisane iba vyrobca.
ten vzorec mi vysiel asi zle ne? malo vijst menej.nie? Ja neviem...
MNo nesledoval som moc ten thread...podarilo sa niekomu zlepsit tie Genius pridanim toho zosiku ci co to bolo? :wink:
Potom co jsem tohle psal, jsem si taky něco zkusmo spočítal... asi si to pamatuju blbě, ikdyby se to vydělilo stem tak to pořád nevychází... Jak jsem říkal, ten udávaný rozsah je totiž k ničemu... potřebujem vidět celou charakteristiku a zvlášť část kolem rezonanční frekvence...
Jakost teoreticky nikdy nemůže vyjít větší jak "1" (praxe je jiná Qts 1,15 jsou běžně k dostání :roll: ).... a ta jednička je ideál...
Tak jinak, jaký je ten výrobce? a Nemohl bys jsi poskytnout fotku toho měniče, třeba to poznám.
Jinak ten šnek se hodí jen na PA a openairy... Na domácí použití není!!! Teda pokud nechceš vidět svá okna rozsypaná na chodníku :lol:
Ozvučnice typu šnek je ale velice náročná jak na návrh, a v připadě nějakého zaběhlého, je to šílěně složitý na samotnou stavbu(hlavně na přesnost) .
2GABO: Bohužel... nikdo kdo má zesilovače(já) nemá k dispozici HTčka ... zrovna před chvílí jsem mluvil s člověkem co je má, když jsem mu řekl, jestli by je nechtě rozebrat, že bych potřeboval snima něco zkusit, tak utekl ;D ...né prostě se bojí... ještě to zkusím.
Ten reprak je do auta zn. ROCKWOOD.Vykon 400W asi hud.a ta snekova ozvucnica je asi prave to co potrebujem.Chcem aby to bol velky akusticky tlak.Budem to pouzivat doma na open air do telocvivne a tak...(Ako sub k satelitom 2x120W tiez 12" basaky).
Ten ROCKWOOD basak je skoro taky noname: nic na magnete iba na krabici...(predavali ho u nas v radioamateri).
http://www.gjar-po.sk/~jedlak1d/rockwood.jpg
Takto vyzera.Priemer repraku 30cm priemer manetu 16.5cm a ma uprostred magnetu dieru na odvod tepla..
Cuzz, tak já sem si objednal repro Carpower http://e-shop.ergoelektra.cz/index.p...odSelected=616 ten jak ukazoval tenkrát Nood ale je 100W/350W průměr repra je 25cm a potřeboval bych taky nakou ozvucnici ale nevim jak na to a nemam ani žadný program na navrhy ozvucnic.Poradite?
ja som mal v tom sube ten isty ale 20cm.Na ten carpower je vhodny obycajny bassreflex...(pretoze ty to chces asi do bytu nie?)Ale ja chcem open air a velke saly...
no domu si ho dat nemuzu protoze mam ty geniuse a ty sjou 8 ohmový a ten carpower je jen 4 ohmový a 8 ohmovy se nedela, tak si udelam v praci ozvucnici a to muzu udelat jak chci velkou a i treba dva bassreflexi jak dlouhy a velky chci?a dam ho do auta
2Artee: mno dufam ze sa ti podari ho presvedcit... :wink:
tak už sem dnes zapojil ten 100W Carpower na ten subwoofer od geniusu a je to uplne to samy jak¨sem jiz psal s tim menicem od TVM-Valmez ze to ukrutne chrapti kdyz to dam víc jak na ctvrtku.tak je urcite ten zesilovac na nic.
Hmm cize z toho sa da usudit ze treba nejako vymenit v tom subaku zosik?
Chlapi tak som tiez uvazoval o tychto reprackoch ale po precitani 19 stran :o mam dojem, ze nejake tie muchy tam pretrvavaju :roll: Ale zase na akom vyrobku nie su, ze? :-)
Ale vymenou zosika by sa to predrazilo a bude ho treba spravne navrhnut aby nedochadzalo zase k podobnemu efektu :idea:
Spytam sa ako je to moc hlasne, ked sa to da na "viac ako stvrtku"? Hraju ozaj tak potichu?
ale je to docela husty poslouchat ted to moje domácí kino 5.3 :) dost to bassuje ale skoda ze kdyz to dam nahlas tak ty dva woofery chrapti :( Jeste sem se chtel zeptat sinusovy vykon je totez jako vykon RMS?
2Aido: ad výkony. Technicky vzato se tyhle dvě pojmenování berou jako totožné. Prakticky vzato názvem "sinusový" se vlastně neví co tím myslíš(rms, max...). ale v hanté je to to samý (Ale pozor prodejci typu Conrad s oblibou používají sinusový výkon co by hudební!)
Jo asi je zbytečný psát, jestli si při připojení toho Carpoweru odpojil ten původní menič a jesště jedna otázka ten Carpower je 4Ohm?
2 Artee: no doma mam ted zapojeny ten originalni woofer genius, potom pod postely ten TVM 70W RMS 8ohmovy, a vedle wooferu genius mam ten Carpower 100W RMS 4ohmovy.fakt to dost basuje :) :) :)
To jo, mě zajímalo, jestli na tom zesilovači z Genius HT si měl připojený jak měnič Carpower, tak i ten co tam je normálně, nebo jestli si ten orig odpojil.
zitra budu stavet pro jeden bar zesaky 2x 2x 125W tak az to slozim testu ty geniuse pripojim tam ten exteri zesak na reprak v subu takze po vejkendu dam vedet jak to teda je , mozna z prace vemu osciloskop a generator a testu ten zesak co je v subu puvodni jake ma parametry zatim cest prac soudruzi
no jeden cas sem ho uplne vyndal, ale pak sem ho dal zpet a je to lepsi no.nevite kde by se dal nejak dost levne, treba i nakej starsi zesik 1x100W RMS do auta? vubec nevim kde to sehnat,nebo nechtel bys mi ho postavit ty DaRk_Dargone? :) :) :)
no ja bych nerekl ze hrajou az tak potichu kdyz se to da na ctrvrtku, ale me to doma chrapti protoze mam ty dva woofery tak ze je videt reprak a v tech geniusich je ulozen uvnitr a tak to chrapteni neni sliset kdyz to das nahlas.Citace:
Původně odeslal Jan
...no musim si ich niekde vypocut takto to nejde zistovat :-)
Čus,jak tak ty bedny poslouchám,nejsem s nima nijak extra spokojen(subáč)...nevíte někdo o něčem lepšejším v této cenové kategorii?
No tohle prosim radsi resit tady:Citace:
Původně odeslal jago
:arrow: http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=56456 :roll:
tady mas navod :) http://s-sw.wz.cz/obsah/elektro/zesil100.htmCitace:
Původně odeslal Adio
Citace:
no mě to je docela k prdu :) ja to neumím :( a na kolik by tak vyšel pěněz?a je těch 100W v RMS???
No nebavilo mě to číst, takže nevím jaký tranzistory jsou požítý jako koncový stupně, ale typovali bych nějaký BC911 - BD912 .. rpstě klasickej Push-Pull..
A soudě podle příkonu (12*16) to je určitě 100W rms (zaleží na učinosti .. Push-Pull asi 70%)
No každopádně tohle zapojení mě nápadně připomíná zapojení Tranziwatu modifikovaný do auta(12V) :wink: :D
mno kdyz pisi ze to je do auta ;DCitace:
Původně odeslal Arteee
hmm, tak sem si dnes konečně domontoval bassreflex a je to znát jak svině že hraje líp, ještě chybý ňákej ten koberec na to. je to dělaný z DTD 23mm. jestli chcete vidět foto tak bych vam to poslal mejlem a dali by ste to sem, já totiž nemam svoje stránky.tak napište :)
Takže adiovy fotky (originály po kliknutí, jsou moc velký):
http://capinoha.wz.cz/obrazky_web/05/Zepredu2.jpg
http://capinoha.wz.cz/obrazky_web/05/Zestrany2.jpg
EDIT: Neni ten spodní subwoofer trošku přehnaně velkej na použití s geniusama? Vždyť takovej by mohl zbořit barák.. :o
no je velkej 50x40x30 šířka - hloubka - výška a repro je průměr 25cm a ty dva bassreflexy jsou o průměru 7cm a delky 26cm.já sem si ho dělal do auta a jelikož musím ještě sehnat 100w RMS zesilovač do auta tak sem ho zatim zapojil doma :) nevíte někdo na kolik peněz může vyjít takovej zesík???dik
našel sem dost levnej zesík do auta za 1390,- na http://www.autex.cz - ZESILOVAČE - AKCE PRO SWOOFER. ale ten výkon asi určitě nejni RMS co? nevíte kolik to tak může být?
No koukal jsem na něj... těžko říct... U autoradií se často uvádí hudební výkon... každopádně není problém udělat za tuhle cenu zesilovač s výkonem kolem 100W... Jenom mě trochu zaráží těch 130W do 8Ohmovový zátěže.
tak doufam že bude hrát dobře, volal sem tam a řekl mi ňákej ten cápek co tam dělá že neví jakej to má výkon v RMS, ale že je dost dobrej a hraje fakt pěkně. tak to uslyšim až ho dostanu, prej snad už ve středu.tak pak písnu jak hraje, ale jestli to budu umět zapojit, moc se f tom nevyznam.no ale už se nemohu dočkat :)
tak už ho mam doma, a nevíte někdo jak bych to mohl zkusit zapojit doma? napište prosím!!!vstup do toho je 12V a 15A
No potřebuješ zkrátka SS zdroj s 12V a přinejmenším výstupním proudem 2-5A(na velmi malé hlasitosti).
takže ňáký trafo, nejlepší se stejnýma Voltama a Ampérama jako má zesík. tak dik
POZOR, ty potřebuješ Stejnosměrný napětí, né střídavý, prostě to co je v autě, takže k trafu ještě usměrnovač.!!!
hmm, takže to SS znamená stejnosměrný - tak na to kašlu a dnes už snad zajedu za autoelektrykářem a ten to musí udělat nejlíp :) tak dik
tady je docela mrtvo :) tak sem včera nechal konečně zapojit ten SWOOFER a hraje to o dost líp než ty geniusy. a zapojení mě normálně stálo 918 Kč , musel sem to nechat zapojit v servisu, protože je na auto ještě záruka a zapojovaly to dvě a půl hodiny.
a zkoušel jste někdo obrátit ten měnič co je v geniusech v SW magnetem nahoru? ja sem to dnes zkusil a nevim, možná že je to trochu jiný. tak to kdyžtak zkuste a napište
Citace:
Původně odeslal Glassman
Zkoušel jste to někdo? já bych do toho docela šel, asi někdy teď v nejbližší době. nejdřív se na to půjdu poptat a pak ...