a jakou výpalku chceš, stačí jednovrstvá nebo duallayer, jednovrstvé mají snad všichni výrobci, duallayer zatím jen Teac a Nec
Printable View
a jakou výpalku chceš, stačí jednovrstvá nebo duallayer, jednovrstvé mají snad všichni výrobci, duallayer zatím jen Teac a Nec
Přečti si náš přehled. je jich mnohem víc.Citace:
Původně odeslal sid
přehled číst nemusím,myslím , že se v tom nyní docela orietuji, tady je řeč o black provedení DVD výpalky, jednovrsvé jsou v nabídce snad od všech firem , co výpalky dělají, duallayer jsem viděl jen Teac a Nec, podle mě přijdou i LG , LiteonCitace:
Původně odeslal peta303
Ale samozřejmě. S dostupností nejsou většinou problémy, LiteOn nebo LG by určitě měly jít sehnat, kolikrát je to tak, že prodejce nedá black verzi do ceníku víceméně jen z toho důvodu, že o ni zatím nebyl takový zájem, nebo se kupují černé verze spíš u jiných mechanik apod., spíš, než že by ji nemohl/nechtěl sehnat.Citace:
Původně odeslal sid
Konkrétně CC je, pokud se obrátíš na správné lidi (doporučuju p. Gaje), velmi vstřícný, když chceš zboží, co nemají zrovna v ceníku (černé/stříbrné varianty (stříbrné jsou víceméně výjimkou), zboží mimo ceník, atd.).
No, taky bych si koupil novou case, ....... Ale chtěl bych si koupit vypalku LG GSA-4120B. Bohužel jsem ji v černé variantě ještě nenašel. Nevíte o nějakém shopu?
Uvažuju taky o koupi DVD LG GSA-4120, chtěl jsem se zeptat jak ji vidíte v poměru cena/výkon, popř. jakou byste doporučili?!Citace:
Původně odeslal smile4me
Taky o ni uvažuju, ale nevím, jestli má cenu přecházet z Plextora PX-708A :? Nerad bych šel do mínusu :-)Citace:
Původně odeslal joudus
Láká mě DL, vyšší rychlosti pálení a hezkej design. Připadá mi, že Plextor kromě vyšší ceny nenabízí nic navíc, než tyto LG, LiteOn, apod.
Opravte mě, jestli se mýlim. Třeba si nakonec nechám Plextora :-)
A proč ten spěch?Citace:
Původně odeslal Pinďoureček
Pokud jsi se stávající mechanikou spokojen, nemáš co řešit a klidně si počkej na dlouhodobější zkušenosti s LG nebo na ještě lepší mechaniku.
Pokud nejsi, opět nemáš co řešit (s tak malým finančním rozdílem, jaký jsi zmiňoval, tuplem ne) a do té LG jdi.
No já nevim. Mě se zdá taková obyč. Prostě nic extra. Tu LG hodně lidí chválí a DL využiju i přes vyšší cenu médií. Takže jdu do LG. Jen doufám, že zvládne nějaké ty ochrany. :-)Citace:
Původně odeslal peta303
no všichni co uvažujete o nové machanice, tak bych možná doporučil si počkat i na tohle:
http://82.142.72.98/StoreCSVS/Produc...productID=9222
Pioneera bych po zkušenostech s posledníma modelama fakt nedoporučoval ...Citace:
Původně odeslal sid
no samo počkat na recenze, ale já měl Pioneera za kvalitu, tedy alespoň modely 105 a 106
To se rozhodně o aktuální řadě A07 říct nedá :roll:Citace:
Původně odeslal sid
Muzu se lamersky zeptat na duvod ? Pali na vsechno co ji das. Na jen trochu kvalitnejsi media pali skvele, podpora od vyrobce je taky super (ne jak vyrobci kteri vydavaji fw jedou za rok). Cena u te 108 uz neni tak silena jako u predchozich typu a nebo Plexe. Z testu na CDRku ji berou jako druhou nejlepsi palirnu atd. Opravdu bych byl rad za nejaky rozumny duvod...Citace:
Původně odeslal jan555
(ps:bavim se o paleni, jeji cteci schopnosti neuvazuju pac je ani neznam, na cteni mam DVDROM)
Z mých zkušeností - špatná kvalita pálení na DVD-R, špatné čtení, nekompatibilita, přehřívání, atd. Ze zkušeností jiných - vysoká poruchovost. Když se teď podívám na aktuální testy, tak to vypadá, že leccos hodně pořešily poslední firmwary ...? (mě už tahle mechanika nesmí na oči, líbil se mi design XL, ale potom, co jsem viděl - např. mechanika nebyla schopná přečíst právě vypálené "svoje" médium, atd. :roll: , to se skutečně moc nestává)
To se stává tak často, jak hodně ji krmíš nekvalitníma médiama a tenhle Pioneer je na ně trochu háklivej, jinak je to perfektní mechanika.Citace:
Původně odeslal jan555
Jmenovane z tvych "zkusenosti" se mi nic nestalo (cteni neuvazuju), takze pro me je to porad jeste velice solidni mechanika (na Plexe proste nemam :? a Liteonu zase pro zmenu neverim ja :oops: ). Design XL se mi taky libi a jestli bude u 108 bezproblemove paleni a CTENI DL medii, tak o ni budu uvazovat...Citace:
Původně odeslal jan555
2.Voivod.: nevsiml jsem si ze by byla hakliva na nekvalitni media. V pohode palila na vse co jsem ji strcil...
OK, tak to potom jo ;D Dostala skutečně nekvalitní média - ThatsWrite, TDK mb TY, Verbatim a Emgeton mb TY :wink: Sry, kdo je s ní spokojenej, tak fajn, já jen můžu konstatovat, že proti mýmu LiteOnu je lepší (XL) max. v hezčím front-panelu a to je subjektivní, cenu ani nekomentuju 8-)Citace:
Původně odeslal .Voivod.
EDIT: PetrT - podle tohohle jsme měli každý jinou mechaniku, což ale rozhodně není vyloučené :?
EDIT2: třeba v notebookách jsem měl jenom Pioneer mechaniky a byly super, ale prostě tohle neee ...
To: jan555
Chci si koupit stejnou dvd výpalku co máš v popise. Přečetl jsem tento thread a podle tebe je asi celkem good - je to tak? Ten DL Pioneer je celkem drahej a pokud je to shit, tak není co řešit. LG nemusí být špatný, ale radši bych koupil toho Lite-ONa. Pálil si už DL médium? Tohle je jediný, čeho se trochu bojím - jestli je to čitelný, nemá moc chyb atd...
Napiš mi prosím,
díky Gordon
Gordon: od posledního firmwaru (VS0A) si na ní nemůžu v nejmenším stěžovat. DL jsem pálit nezkoušel (a vzhledem k cenám ještě dlouho nebudu), podle testů je to ale bezproblémů.
To: jan555
Jo, díky. Už jsem si ho objednal. Jsem na něj zvědavej.
Cena DL médií je zatím dost hrozná, ale doufám, že půjdou dolů :D .
Stejně bych to chtěl co nejdřív testnout... ;D
Nejsem Jan a uz vubec nemam 555, ale treba se bude moje odpoved hodit nekomu jinemu (stejne ji mas uz objednanou)...Citace:
Původně odeslal Gordon
Jestli je ten "DL Pioneer" (108D) shit a nebo neni ti nikdo nerekne, protoze recenze na nej jeste nejsou a ani nevim o nikom ze by ji uz nekde koupil. A k te cene...draha by byla za 5000,- a ne za cenu LG4120 :wink:
Osobne bych asi zesilel si vybirat jednu z X mechanik s vedomim, ze kazda cte jinak (diametralne jinak) a ze to zjistim (overim si to) az po koupeni (jsem magor ze :lol: )
To je naprosto normální :wink: Osobně bych třeba taky nad LG uvažoval, až na to, že má černou část panelu (což se mi nehodí), nepotřebuju RAM a když jsem kupoval DL, tak byl jenom LiteOn a Sony (což je jedno a to samé), dneska je to složitější - ale o moc nejde, že ;DCitace:
Původně odeslal PetrT
Imho jsou LiteOny poslední dobou hodně nahoře, resp. jedny z nejlepších, s tím Pioneerem se snad taky brzo uvidí :idea:
OK. Já proti Pioneeru nic nemám. Např. ochrany zvládá Lite-ON na jedničku. U Pioneeru s ochranami asi moc nepochodíte (až doposud to tak bylo). K těm cenám:
LG SuperMulti GSA-4120B Retail 3318,-
Lite-ON SOHW-832S Retail 2589,-
Pioneer DVR-108 ATAPI OEM 3392,-
Rozdíl mezi Pioneerem a Lite-ONem je 803 Kč = např. 35 DVD Verbatim :-)
Ještě k tomu, že je ten Pioneer v OEMku.
Ceny mám z CC, protože tam nakupuju. Ceny jsou platné pro 33.týden.
Gordon
2Jan555: u LG me taky odratil ten hrozny desing :?
2Gordon: Ochrany ... na co ? V podpisu mas W540, ta na ne nestaci ? K tobe se dostane tolik veci jeste s ochranou :wink:
Ty ceny... 108D je novinka-i proto je cena vyssi nez u konkurence. Jako jedina z uvedenych podporuje 16x zapis (na neexistujici media, ale kdyz uz bych uvazoval dnes o DVDpalirne, tak bych bral nejakou ktera vydrzi dlouho, abych nemusel za pul roku kupovat novou). Dalsi takova je treba novy NEC.
To ze je OEM ... Nero uz urcite mas ke stavajici palirne a 4 sroubky ti daji v kazdem PC obchode :idea:
Vim ze to vypada, ze tu prosazuju porad toho Pioneera, ale spis bych si vybral podle toho tucneho...
Jo, já Ti rozumím. Můj Teac na všechny ochrany nestačí. Občas si půjčím chráněný audio, ale to je jednou za čas - takže tohle není zas takový plus. Jediný, co se mi líbí na Retail balení je PowerDVD, jinak čtyři šroubky a nero mám. Jistě je dobrý mít 16x zápis na dvd, ale já se spokojím s 8x. Stejně bych 16x nepálil - to už je solidní datový tok co? Lite-ON má u mě plus za to, že není tak dlouhý.
Jj, dost velká výhoda, i přesto se moc nehřeje.Citace:
Původně odeslal Gordon
Tak to rád slyším.
Bohužel mám malou skříň (krátkej middletower), takže by se tam ani klasická mechanika nevešla. Kvůli tomu nebudu kupovat novou skříň! Nechce se mi vyhazovat cd vypalovačka a dvdčko je v pohodě, takže třetí mechanika musela bejt malá.
Ale na Liteony obrovský pozor. Liší se vyloženě kus od kusu, musí se dávat na samostatný kabel nastavený jako master či cs, a stejně to není moc slavné. Rozhodně je s nima nejvíc problémů. Jediné jejich plus je že zvládají všechny ochrany (ale to se týká hlavně her - i když někdo tvrdil že jediná mechanika se kterou vygraboval cd od Landy byl P 107 a zkoušel všechny jmenované). Ty Pioneery jsou rozhodně kvalitnější, navíc ta 108 je asi nejlepší na trhu, má rozhodně nejkvalitnější zápis, byla lepší než Nec 3500. Potom Nec ten je dost dobrý, i když trochu horší čtení i zápis než Pioneer, navíc 3500 umí pálit +R DL 4rychlostně(ten P108 si nemůžu vybavit ale možná taky), a pro Nec vycházejí od Herrieho velmi kvalitní neof. firmwary. A vynikající je LG 4120B, co se týče zápisu nemá konkurenci(max. do fw 1.02, 1.04 má mouchy).
Nejlepší je podívat se na cdr a projít si ty testy a auditka, ale s tím Liteonem je opravdu nejvíc problémů.
rowdy: na to nemůžu říct nic jiného, než že většina, cos napsal, není pravda. (to říkám velice jemně :wink: )
2rowdy: muzu se zeptat kde, jak a cim jsi testoval kvalitu zapisu u Pioneera 108 a NECa3500 ?
DVDx Liteony nemam, ale co jsem zatim cetl (a nemam duvod tomu neverit) tak best of na zapis je Plex712 :wink:
Mohl by jsi tedy podporit sve tvrzeni nejakym obrazkem ci vypisem z KProbe ? :-)
těžko to testil, když ten Nec v česku ještě nebyl, srovnání jsem viděl zde:
http://www.flashman.dsl.pipex.com/Pioneer-NEC.htm
Souhlas. (Já to řeknu taky jemně). Absolutní hovadiny, slyšené z jedoucího vlaku. Nejsem zastánce Lite-on, ale má jí hodně lidí a slyším na ně chválu, v poslední době jsou spolu s LG vynikající pálírny.Citace:
Původně odeslal jan555
Mňo tak jsem se prokousal nakonec diskuze a jsem na tom stejně jako před první stranou. Litenům moc něvěřím - špatné zkušenosti s cd-rw (3 ks), Sony je na tom podobně, takže se tradičně rohoduju mezi LG 4120 a NEC 3500. DVD-RAM asi stejně nevyužiju takže to nakonec vyhraje ten NEC ale přivítám vaše názory na mou volbu.
Thanx to all
Tezko ti bude nekdo davat osobni rady a zkusenosti s mechanikou, ktera se u nas jeste moc sehnat neda (da-li se vubec). Kousek vys nekdo posilal link na porovnani 108vs3500. Ja osobne bych si pockal na ceskou recenzi, pripadne na ceske zkusenosti...Citace:
Původně odeslal iwi007
Protože to tu ještě nebylo, tak konečně pořádnej test LiteOna SOHW-832S - http://www.cdr.cz/a/11466 . To by mělo zodpovědět otázku, jakou páličku ;D 8-)
Přesně tak, na CD-R ji slíbili už na příští týden a to, co zatím je zveřejněno, přinejmenším stojí za shlédnutí, výsledky jsou (špičková kvalita zápisu 16x na 8x DVD+R a 4x na 2,4x DVD+R DL) totiž víc než skvělé.Citace:
Původně odeslal PetrT
Pokud se nový Pioneer A08 povedl stejně, jako vypadá, že se povedl ten NEC 3500A, bude mít LiteOn, pokud něco rychle nevymyslí, velmi krušné časy (však stojí za to se podívat na specifikace jednotlivých mechanik (A08, 3500A, SOHW 1633S + review 3500A) na CD-R, nové odkazy na ně jsem dal včera do FAQ).
Právě jsem si přinesl domů NEC 3500A. První zjištění po zapojení bylo že na DVD-R Verbatim 4x umí palit 8x. Právě pálím zkušební DVD a hned ho otestuju v KProbe. Večer sem dám výsledky aby jsem malinko rozkryl jaká vlastně je. Je to moje 3tí DVD palirna za tento mesic tak snad bude O.K. Ale na obhajobu Liteona musím říct že pálí perfektně! Nezničil jsem na něm ani jedno DVD zhruba z 200ks... Verbatim DVD-R 4x a nějaká +ka.Citace:
Původně odeslal peta303
Kdyz uz jsi v tom kupovani, tak se primlouvam o koupi jeste ctvrte a jejiho testu (jsi rychlejsi jak CDR :lol: ) ... 108cky :wink: :lol: ;DCitace:
Původně odeslal Frost
Neboj není všem dnům konec :wink: taky příjde na řadu, ale momentálně jsem nadšený z toho NECa. Vypálil jsem několik zkušebních DVD a dopadlo to tak že pálí ještě kvalitněji než LiteOn 832. Chyby PI se vyšplhají maximálně na 50 a PIF se při vypálení druhého DVD nedostaly nad 1. Při prvním DVD byly častější a dosahovaly v několika místech na 3 ale poté se čočka zkalibrovala a opravdu jedničku nepřekročí. Navíc hustota PIF je mnohem menší než u LiteOnu kde už i tak byly výsledky dost dobré. Nemám moc času dávat sem screany grafů ale zítra bych to mohl dohnat (pokud nekdo bude mít zájem). Momentálně doma nemám žádné DVD+R médium takže nemůžu říct jak na ně pálý, ale na DVD-R Verbatim 4x@8x pálý perfektně. Test DL ze znamého důvodu nedostatku médií dělat nebudu. Ještě prověřím DVD-+R 8x@16x a výsledky dodám.Citace:
Původně odeslal PetrT
Na CdR se testu jistě brzy dočkáme, ale jsem rád že jsem byl rychlejší ;D
EDIT: Test kvality zápisu na DVD byl proveden na LiteOn 832 z důvodu nekompaktibility NECa s KProbe. Doufám že ji začne v další verzi podporovat.
Tak se mi právě podařilo pačnout TEACa W58G-A na LiteOn SOHW-832S.
Stačilo si jen sosnout jeden soubor :D .
http://codeguys.rpc1.org/firmwares/8...-_51S@832S.rar
Rozhoduji se mezi Lite-On 832,Lite On 1633 nebo NEC 3500.Na Lite-Ony jsem tady četl skoro jen chválu :-) ,ale NEC taky není špatný (hlavně tato 3500-ka).Bude to moje první DVD palírna,takže nemám v tomto oboru moc velké zkušenosti (čemu dát/nedát přednost).
Kterou bych si měl koupit a proč?
Dík za rady :wink:
Běž do Lite-On 832 je to ověřená mechanika. Sice umí max. 8x zápis na DVD media, ale víc je stejně zbytečnost. Navíc jí už seženeš za dobrou cenu.Citace:
Původně odeslal Katoo
Toť můj názor :-)
spomedzi tych troch jednoznacne to iste co radi kecinzer
Lite-On 1633 není dobrá?
To právě nikdo neví, nevim jestlí jí tady vůbec někdo má, kdežto 832ku má víc lidí, třeba i já a naprostá spokojenost :wink:Citace:
Původně odeslal Katoo
Souhlas. Jinak 16x média imho teď moc nehrozí, tak co ...Citace:
Původně odeslal kecinzer
No já bych jenom chtěl vidět, jak budu pálit 8x. Natož vyššíma rychlostma, dyť to nemůže ani ten comp resp. disky stíhat to tam cpát :roll:
Ja mam 1213S, cela 3S serie (1613S, 1633S) je nove vyvinuty hardware a tak ted vychytavaj chyby ve firmwarech.
Zda se ze hardware vsech trech mechanik je stejnej a tak se da pouzit do 1213S firmware z 1633S a taky z Sony DRU-710A a Memorexe DLRWL1 F16 = udelat z ni dvouvrstvou a 16x.
2S serie uz je na trhu dost dlouho a uz to maj snad vyladeny, ale rychlejsi zapis nez 8x asi nebude podporovat.
Pokud chces kvalitni zapis, tak palit rychlostma vetsima nez 8x zatim nema moc cenu, chce to jeste poradne doladit kvalitu medii.
Cenový rozdíl není tak velký,tak jsme myslel trošku do budoucna,protože nejsem nějaký fanda do novivek,že bych musel co cca 6 měsíců kupovat novou mechaniku :lol:
OT:CD-RW Teac 4x4x32 mám už čtvrtý rok a pořád jsem jí věrný :wink:
Proto jsem uvažoval i o 16x zápisu :wink:
Zdravim
nevite nahodou neco podrobnejsiho o nove mechanice TEAC DV-W516D ?? Parametry docela ujdou, ale nevim, co kvalita zapisu a cteni poskozenych DVD a CD. Kdybyste nekdo vedel, napiste
Dik
Jinak CD-RW TEAC 4/4/32 nesmrtelna mechanika, dodneska smazi a je bezproblemova, pravda "lehce" pomala (a neumi DVD :-( )
Pioneer A08.Citace:
Původně odeslal Shobul
Ta moje (taky 4letá) pořád šlape jako nová na koleji.Citace:
Původně odeslal Shobul
[quote="peta303"]Pioneer A08.Citace:
Původně odeslal Shobul
Jo, jo, taky jsem se to nekde docetl, nevis prosim te, kde by se daly zjistit blizsi info o kvalite zapisu apod. Dik
Tady v tomto threadu je link na porovnani zapisu Neca3500 a Pioneera 108. Zkus se o 2-3 strany vratit a podivat se tam. Recenze Neca uz na CDR vysla, snad brzy vyjde i Pioneer.Citace:
Původně odeslal Shobul
Osobne preferuju kvalitni zapis a ten LITEON urcite NEUMI. Osobne mam 832S a rozhodne si moc nerozumi s mediama Verbatim. Zapis na media -R je prisernej temer na vsecky. Vsechny testovany media projizdim Kprobem i CDspeedem a hruza. Na malo ktere medium umi zapsat kvalitne do konce. Uplne jinak je to s kvalitou cteni. Tam je to treba oproti NECu super. Ovsem podle me ma nejkvalitnejsi zapis NEC 3500.
Doporucuju si precist tohle forum:
http://club.cdfreaks.com/forumdisplay.php?f=61
Včera a dneska jsem vypálil cca 25 kusů Verbatimů (obyč AdvancedAZO v2 ze spindlu) a naprosto v pohodě, takže moc nechápu :roll:
Mno, tak konkretne: vypaluju na atipy verbatimu: MCC003, MCC002 obe printable, 01rg20 a 02RG20, zase printable. Vse pouze 4x. Precist zpetne jdou vsecky(na Liteonu), ale u na konci byvaji problemy a mechanika neumi medium precist plnou rychlosti. To potvrzuji i vysledky z K-probe. Kdyz tyhle media donesu ke kamosovi na NEC ND1300A, tak ke konci mu to hlasi errory ve cteni. Takze tak. Momentalne testuju fw CG2B a teprv s timhle neoficialnim fw to vypada, ze zapis na +R media je stejne kvalitni jako s NECem. Pokud bude mit nekdo zajem o obrazky z Kprobe a z CDspeedu, tak je dodam...
and35rew: tak ty obrázky z Kprobe nahoď :idea:
Vydrz, po obede je uploadnu :wink:
Taakze zacneme -Rkama:
Napred Emgeton Video 4x-des a hruza
http://sweb.cz/ondra.vacula/832S/-R/emgeton.PNG
Verbatim printable 4x ale cteno pouze 1x!
ten konec media....no comment
http://sweb.cz/ondra.vacula/832S/-R/verbatim.png
Jiny Verbatim printable 4x
opet konec.....
http://sweb.cz/ondra.vacula/832S/-R/verbatim1.png
Mno a jeste treba nejlevnejsi Gigamaster 4x
ten je prekvapive nejlepsi co se tyce citelnosti, ale kdyz se podivate na medium, tak je na nem videt, jak nekvalitne je to slepene dohromady. Ale za ty penize...
http://sweb.cz/ondra.vacula/832S/-R/gigamaster.png
A pokracujeme +Rkama:
Zapis na +R je trochu lepsi.
Memorex 4x:
pro zmenu krasne vypaleny az do konce :evil:
http://sweb.cz/ondra.vacula/832S/%2BR/Memorex.png
Verbatim 8x vypalen 8x:
mno na tom zlomu se prehravac (jenom shitovni Onkyo:-)) zadrhne a po chvilce premysleni bezi dal, NEC1300 na tom zlomu skoncil :|
http://sweb.cz/ondra.vacula/832S/%2BR/Verbatim.png
Mno a Gigamaster 4x:
Opet nejlevnejsi medium a opet dobre citelne. O "kvalita" lepeni je bohuzel stejna jako na -R mediu...
http://sweb.cz/ondra.vacula/832S/%2BR/gigamaster.png
A ted starsi Verbatim 4x - s novym beta fw:
Takhle si predstavuju kvalitne zapsane medium, problemy se ctenim pochopitelne nejsou:-)
http://sweb.cz/ondra.vacula/832S/%2BR/verbatim2.png
Je z toho jasné, že je to mechanikou a je něco shnilého ve státě dánském ... Za chvíli dodám, jak to vypadá u mě.
Vice pro ty co umi angicky na foru, link je nekde vys. Proste liteon ma vybornou kvalitu cteni, chranena cd kopiruje dobre, ovsem kvalita zapisu je podle me podprumerna. Jeste se mi NESTALO, ze by medium od kamose z NECa 1300 vypadalo jinak nez posledni scan +Rka nebo snad probuh byly nejake problemy se ctenim(pravda, ze zapisuje jenom na Verbatimy printable, ale i tak:-). Rozdil mezi forem na NEC (3500) a Liteonem (832) je vesmes: Proc mi NEC necte to a to, podivejte jak krasne zapisuje na tyhle shit media, to sem ani necekal. A na LITEonu: problem se zapisem na to, na to a na to, jaka media "chutnaji" LITEonu? Proc mi medium zapsane na LITEonu XXX nejde precist tam a tam....
Jeste poznamecka ke scanum: Snazil sem se vybrat media, ktera jsou vypalena az k okraji. Kdyz si vypalim neco, co ma treba 4 GB, tak to je bez tych spiku na konci....
Tak tady je - je to poslední pálený médium z 10 za sebou, takže tam může jít ještě něco navrub zahřátí, je to prostě pravděpodobně nejhorší médium, který jsem vypálil. Verbatim prostě není dobrý médium, ale ty výsledky jsou jasný - jen nechápu to vylítnutí v jednom místě ...?
http://jan555.webpark.cz/verbalast4x.jpg
Toho 1 spiku si nevsimej, to nic neni. Hmm, vidim, ze palis na ty starsi 01RG20. Ke konci se ti tam PIF taky zacinaj zvedat i kdyz ne tak dramaticky jak me. Z grafu to neni moc videt, ale pokud jsou pod hodnotou 4, tak je to O.K. Zkus nahodit jeste jiny media... P.S. Non-printable sem nezkousel. Mozna i to neco udela. Hledam medium, ktery by bylo levny a nemusim mit strach ho potom precist. Skladuju na nich data z kamery nez je zpracuju. Vysledky potom palim na ty printable. Uz me nebavi vecne upgradovat fw a porad kontrolovat kvalitu. Asi pudu do NECa, ale me LITEon nepresvedcil...
Zajímavé, že jiné mechaniky s nimi problémy nemají.Citace:
Původně odeslal jan555
Ad obrázek - 403 forbidden.
Tak tak, spis bych rekl, ze LITEon neni dobra mechanika :?Citace:
Původně odeslal peta303
Ale nedoporučuje se to říkat veřejně, když jsem tohle v mnohem mírnější podobě (že existují emchaniky s lepším zápisem než LTN a že ten je podstatný a že LTN líp jede + než -) napsal o pár stránek dříve, strhl se kolem toho skoro flame.Citace:
Původně odeslal and35rew
Ja mam sve argumenty vyse, ale muzu to zmirnit na MOJE LITEon neni dobra mechanika ;D
Já nemám rád Verbatimy - měl jsem s nima spoustu problémů speciálně na Pioneerech. Na LiteOnu nikoliv - totiž nemám problémy s ničím ...
Ad obrázek - copy and paste ...
Před týdnem jsem si koupil do práce Lite-ON 832S a moc spokojenej taky nejsem. Jak tu zaznělo dobré čtení, horší pálení, tak k tomu se přidávám. Ještě, že jsem si domů koupil LG :-)
EDIT: Abych upřesnil, vypálil jsem 7 filmů na DVD-R Verbatim 4x a CD-Speed mi při scan surface u čtyř médií nahlásil několik nečitelých sektorů. :-(
OK. Jinak to až na ty dva úlety (PI+PIF a zakončení média) není vyloženě špatné. To nevypadá na špatné médium, spíš si s ním ideálně neporadila vypalovačka. Ještě jedna věc - jak rychle jsi to pálil? SOHW 812S měla problémy při změně rychlosti, u 832S jsem viděl něco podobného, lišilo se to jen tím, že 812 měla špatný průběh na dlouhé oblati, 832 lokálně.Citace:
Původně odeslal jan555
Páleno 4x samozřejmě. (jo a on-the-fly)
Takže, protože mě tohle téma dosti zajímá, odhodlal jsem se k drsnějšímu testu - vyhrabal jsem zřejmě nejstarší -RWčko, který tu mám (min. 1,5 roku starý Traxdata), pěkně ojetý (mimo krabičku), asi 100x přepalovaný. Jak to dopadlo tady - http://jan555.webpark.cz/tdatalo.jpg . No, prostě si nemyslím, že by ta mechanika pálila špatně ...?
A ještě mě napadla jedna věc - nejsou to +R printable made in Taiwan? S těmi majitelé LiteOnů hořce zaplakali (dneska se mi ozval majitel "TEAC" W58GA, že mu taky nejedou, přitom z mých NECek vylezly ty samé placky perfektní). A v auditoriích na CD-R už se tyhle zvěsti taky objevily - tuším skoro všechno W58G/GA a někdo s 812, takže to nejspíš bude v tom (nejsou ve firmwaru a tak na ně nepálí optimálně). V ČR má být celá taková "jiná" série, ale jak říkám, z NECu 2510, Toshiby 5272, LG4082 a P107 vyšly dobré. Teď ale nemůžu postnout KProbe (kolegovi se konečně, po dvou měsících trápení, podařilo vyreklamovat jeho 812S - ničila CD, při jakékoli rychlosti na jakémkoli CD 2-3 min. úsek s takovým množství C2, že to přečetl jen TEAC 540E a hooodně pomalu, jiný kus 812 byl OK, tedy bylo to čitelné i jinde).
Ještě jedna věc - s Verbatimkami má problémy i 1213S (resp. ta v recenzi nedokázala použitelně psát na nic jiného, než na TY a to Zero 2x flashoval novější FW)...
Ja mam bohužel podobný zkušenosti s LiteOn 832S - jednu jsem reklamoval a včera jsem dostal jinou a znovu stejný problémy se zápisem na Verbatimy DVD-R 4x Printable. Takže jdu znovu reklamovat, takováhle vypalovačka je na nic...
Potrboval bych rychle poradit, takze se omlouvam jestli se budu opakovat, ale nemam moc cas na procitani. Jednoducha otazka a doufam ze i jednoducha odpoved. Kterou vypalku si mam vybrat NEC ND3500A OEM - DVD-R/+R, DualLayer http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28627 , Teac DV-W512G OEM - DVD-R/+R http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28234 nebo Sony DRU700A Retail - DVD-R/+R, DualLayer http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27621 ?????
KnoXviL: A co tuhle, tu bys nechtěl? :-)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28133
Aktuální je sice 4160B, ale kdo ví, jaký budou. 4120B už je řádně prozkoumaná a velice špičková :D
Jinak pokud pevně stojíš o nějakou z těch tří, tak já bych osobně zvolil NEC. Ale to by nesměl bejt LG ;D
přidávám se k Pinďourečkovi, mám obě a myslím, že to jsou nyní jedny z nej na trhu,tedy Nec 3500 a LG4120B a kdybych měl volit z těchto dvou, tak to bude těžké rozhodování ale možná Nec
No ja sem byl z tech tri taky nejvic priklonenej k NEC, ale mozna spis vezmu tu LG... Moc diky za rady :-)
Ja se priklanim k NEC. Kupoval sem ju uz do dvou compu a je to opravdu spickova palirna! Navic v cerne verzi vypada velice pekne :wink:Citace:
Původně odeslal KnoXviL
Co byste mě doporučili za DVD vypalovačku do 3k ? Podmínky mam snad jenom aby uměla DVD+-RW a byla černá.. DL nemusí být (ale kdyby se nějaká taková dobrá mechanika našla, tim líp ;))
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28628 - neni o cem diskutovat! jasna volba! :!:Citace:
Původně odeslal lmarky
Poznamka pro OCery. LG GSA 4120 nema rada jiny FSB nez defaultni hodnoty (= nesmi bejt OC PCI). Pali s chybama (pravidelne). Pri FSB 166 vse OK, pri 180 (= PCI +3MHz) uz chyby.
Tady tuto informaci by bylo lepsi spis dat rovnou do FAQu (pokud ho vubec lidi ctou). Tady to nikdo nikdy nenajde :lol:Citace:
Původně odeslal Jezevec
Ostatně tohle není problém jen LG, ale většina mechanik (a disků) má problémy při PCI >33 MHz.Citace:
Původně odeslal Jezevec
Třeba TEAC 540E při 83 MHz FSB grabuje "ticho" ;-).
Se stejnou mechanikou mám přetaktováno ze 100 na 119MHz/fsb a všechno v pohodě. Sorry za OT.Citace:
Původně odeslal peta303
Přeci jen je rozdíl mezi 33 -> 41,5 a 33 -> 39,3...Citace:
Původně odeslal .Voivod.
Všeobecně se nedoporučuje nechávat PCI na nestandardních hodnotách, často to funguje, ale většinou jsou s tím problémy.
Jasně. Měl jsem to původně na 121MHz, ale občas, třeba 2-3x týdně to spadlo. Vypalovačka ale šlapala v pohodě (přijde asi taky kus od kusu). Na těch 119MHz to je 100% stabilní, PCI má jaks psal 39,3MHz.Citace:
Původně odeslal peta303
Chci si koupit vypalku do 3k Kč. S co kvalitnějším zápisem a zápisem do DL. Zajímaly by mne také vaše zkušenosti s DVD palírnama, co se týká kvality u jednotlivých značek. Prostě, co nekupovat. Díkas
4 Mili
tady máš odkazy na recenze, většinou se reálné zkušenosti příliš neliší.
Nejkvalitnější zápis mají už od doby 2500A NECky, což mohu potvrdit a což byl i pozdější důvod mého výběru - právě proto, že jsem měl možnost vyzkoušet více mechanik. ND-3500A je už dovedená skoro k dokonalosti, výborné jsou i Plextory 712, LG od 4082, Pioneery od 107, dobrá i Toshiba 5272 (ale nejede jí vše a už je poměrně zastaralá), jak jsem psal, s mechanikami výše mám i vlastní širší zkušenosti (tedy mimo P108 a LG 4160, ale dle současných ohlasů šťastných majitelů jsou dobré). Zkušenosti mám i s LiteOny (zatím mimo poslední 1633 a 1213 jen krátce), kde hodně pomáhají nové firmwary, ale přesto doporučuji kteroukoli jinou mechaniku z napsaných (za předpokladu, že na tom chceš pálit a nechceš na tom hlavně číst - což je zase plus pro LTN).
Osobní komentář na LiteOn jsem ti poslal do SZ, sem to nepatří.
NEC 2500A? tak to bych si bral jako poslední páličku, nic horšího jsem v rukou neměl, nic z toho co se vypálilo nedalo přečíst, nebo to na konci pálení vytuhlo a bylo jedno kde ta pálička byla, druhý kousek dělal to samé.
Tak to by me zajimalo, jak si tu kvalitu toho zapisu zjistoval, porovnaval a vyhodnocoval...Citace:
Původně odeslal peta303
Nekamenujte mě za to že se takhle hloupě ptám ale půl dne hledám, pročítám a mám v tom už takovej zmatek že se radši zeptám zde. Momentálně mám toshibu SD-R5112 a jsem vcelku spokojen. Nyní mám možnost mechaniku víceméně zadarmo vyměnit za nějákou jinou. jedná se mi především o kvalitu zápisu na DVD (dejme tomu DVD-R). Nic jiného mě nezájímá. potřebuju co nejvyšší spolehlivost (aby vypálené médium šlo přečíst na co nejvíce přístrojích (dvd video)). Co by jste mi doporučili jestli by jste mi vůbec něco doporučili. Šlo by mi o rychlost zápisu 8x jestli to má smysl co se týče kvality zápisu. Předem díky.
Nejlepsi kvalitu zapisu na DVD-R maji mechaniky pioneer. Doporucuju A08/108
Když byla chuť (a nebyla zrovna v reklamaci), tak na kolegově 812S v KProbe - rozhodně ne všechna média, spíš reprezentativní vzorek (20%), když jsem někomu dával nějakou mechaniku, samozřejmě jsem ji vyzkoušel, byly-li pochybnosti, tak pořádně a buď se vyzkoušela ještě jiná média a novější fw, nebo, v případě, že tomu nejela žádná níže zmíněná, tak reklamace..., takže médií bylo celkem dost (nejen mých), nicméně ne všechno jsme jeli tak důkladně.Citace:
Původně odeslal Huncut
Porovnávali jsme spíš na zkoušku, hlavní je stejně čitelnost v mechanikách / přehrávačích. A když mi z jedné várky médií jde z NECu nebo LG přečíst všechno a z 812 tak polovina...domysli si sám (ta jedna konkrétní 812 už byla 2x v reklamaci, resp. i nový kus nestojí za moc, přestože je lepší). Mimochodem používám Verbatimky, Ricohy, Riteky a CMC (TY jsou zatím moc drahé). O Pioneeru jsem nic hanlivého nenapsal, tak proč ten tón? Vždyť jsem ho dal do doporučených...
BTW - toho NECa jsem si kupoval na přelomu dubna/května, na základě zkušenosti s několika kusy už od března, recenze mě tehdy jen utvrdila...
Tohle nebyl námět na flame, ale praktické zkušenosti... Znám člověka, který drbe starý dobrý TEAC W540E, ale když vidím, co té mechanice prováděl, divím se, že vůbec funguje.
má někdo zkušenosti s dvd vypalkou do notebooku? Docela o ní uvažuju (do ntb v popisu), ale moc se v tom nevyznám :oops:
co říkate na tuhle?:
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=47636
dikas
Na CDR byla recenze Toshiby a LiteOnu, najdu linky a hodím sem... Předem říkám, že na tom nebyly špatně.Citace:
Původně odeslal Staňour
EDIT
- Toshiba SD-R 6112 Ta se ještě pořád prodává
- LietOn SDW-200DX To už je starší model, ale pro vytvoření obrázku stačí, jiné recenze jsem nenašel (ani nehledal, když o těchto 2 vím) :-D
EDIT2
samozřejmě ne CC ale CDR...
K te NB palirne. Na CDR vysel taky testik nejake DVD palirny, tehdy vysla kvalitou lip jak nektere klasicke palirny.