WOW.Tak to je zasadni zprava.Takze jsem nakonec,rad ze jsem misto KRA2+ vzal RDA3+To by me docela nas....,pac me ma kazdym dnem prijit mobile XP.Citace:
Původně odeslal Mirectec
Printable View
WOW.Tak to je zasadni zprava.Takze jsem nakonec,rad ze jsem misto KRA2+ vzal RDA3+To by me docela nas....,pac me ma kazdym dnem prijit mobile XP.Citace:
Původně odeslal Mirectec
PATA raid jsem nenašel u žádný desky:( co zatim vyšla
http://82.142.72.98/StoreCSVS/Produc...productID=8866 PATA raid here...
Nechapu,kde je vyhrabali ???
mám pocit že on chtěl s KT880 ???Citace:
Původně odeslal nex
Ano chtel. Ale svoji musim reklamovat, takze kdyby mi ji v Softcomu vymenili za tu KT600 s RAIDem, tak bych se urcite nezlobil :wink:Citace:
Původně odeslal Vinc Black
no mam 4 dny ASUS s KT880 a zatim vse OK (stabilní 11x 210), teda az na jednu malickost jedinou hru co na ni rozebehnu je tetris, vse ostatni pada...................................... :?
no to je fajn :eek: a když se daj default hodnoty v Biosu tak taky?Citace:
Původně odeslal Julian
Tak mám jednu nepříjemnou zprávu o Solteku SL-KT880E-RL:
Dear Sir,
Thanks for contacting Soltek.
The SL-KT880E-RL does NOT support "AGP/PCI clock lock" due to chipset limit.
:-( :-( :roll:
Taxem trochen zmaten. Otazka na majitele Asus A7V880: ma AMI nebo AWARD BIOS :?: Diky nekterym prispevkum v tomhle threadu jsem ziskal dojem za ma AMI, ale kdyz jsem neco pohledal na netu, tak tam se uvadi AWARD napr viz. http://www.pantherproducts.co.uk/Pro...20A7V880.shtml
Jedna se mi o moznost plne vyuzivat XP-M procik :arrow: takze potrebuju AWARD
No oni maju upraveny AWARD Bios takze ani award ani ami,ale asi to bude s tym nastavovanim nasobica ako u award (hadam),Treba niekoho zohnat kto ma nejaku novsiu dosku asus aj kt600 a ci mu ide mobile XPCitace:
Původně odeslal Thomas
"ASUS A7V880 používá Award Medallion 6.0 BIOS, který se mírně odlišuje od klasického Phoenix Award 6.0 (je nutné použít utility ASUSu jako EZ Flash a AFUDOS)"
Prevzato z PCT :-)
No to sem si taky sice precet, ale otazkou zustava jestli pujde menit nasobic u XP-M :?:
Vsechny desky maji AWARD a nenit to pujde ....Citace:
Původně odeslal Thomas
Start L3: Abit, Asus, Aopen, Biostar, Chaintech, CFD, EPoX, FIC, Gigabyte, Iwill, Tyan
Start L6: ECS, MSI, Soltek, Asrock
... platí to pouze obecně, na konkrétních deskách to může být jinak.
??? To jsem nějak nepochopil. KRA2+ má AWARD a že na ní jede mobilní CPU, to už vím(e) od listopadu minulého roku, kdy jsem si mobilní XP vyrobil z desktopového. A narozdíl od RDA3+ má KRA2+ podporu FID_Change command, takže umí změnu násobiče za chodu.Citace:
Původně odeslal nex
A už je to tady. Přesně to jsem čekal a je to jistě důvod, proč Abit a EPoX ještě nešli s KT880 ven. VIA má potvrzené problémy s AGP/PCI lock u K8T800 Pro a že to nejde v pořádku ani u KT880, mě nijak nepřekvapuje.Citace:
Původně odeslal kubajzz
jj, to se mi na Abitech specialne libi, ze se do niceho nehrnou po hlave .. :-))) EPoX asi tak ....
Pamatuju jak si dal Abit na cas s KG7 a byla to Super deska ....
??? To jsem nějak nepochopil. KRA2+ má AWARD a že na ní jede mobilní CPU, to už vím(e) od listopadu minulého roku, kdy jsem si mobilní XP vyrobil z desktopového. A narozdíl od RDA3+ má KRA2+ podporu FID_Change command, takže umí změnu násobiče za chodu.Citace:
Původně odeslal nex
Napsal jsem to zmatene.Ja puvodne chtel KT880 vod Epoxu,ale nechtel jsem cekat.Takze proto RDA3+.To ze nemuzu menit nasobic z win je me fakt ukradeny.Nevim,proc to furt vsude pises.Ted jedu 11,5*210 pri 1.65V fpoho. :-)
P.S.Jinak nic ve zlym :-) Rad jsem cetl,i ctu tvoje clanky na SH.Peace. :-)
Asus A7V880 - EAYZ, naprosto SUPER, s Athlonem 2200+, overclocking 30%, default VCore, v Sandře na úrovni Athlonu 2800+, paměť default 256 Mb, Transcend 333, bohužel , ale bude vyměněna za 2x 256 Mb 400 a pak to teprve bude cvrkot, zatím nejlepší deska na AthlonaXP co jsem dostal do rukou. žádná zvýšená teplota a a zatím ani náznak nějakého problému.
je neco noveho?
Tak další poznatky - AGP Lock, je v defaultu vypnutý a Spectrum Spread zapnutý, vypl jsem jej. BIOS byl ve verzi 2, původní v záloze je 1 a vyšly již 3 a 4. Jelikož jsem tam nacpal Palomino 2200+, verze 2 na desce jej v pohodě umí, ale verze 1, 3 a 4 Palomino nezná a najede v defaultu jako Athlom 1500+. Troughbreda, ani Bartona jsem v tom neměl. Nemám ani SATA disk, takže nevím, ale všechna ostatní zařízení - ATA100 disk, ATA33 disk v šuplíku i DVDRom pracují v DMA mödu po nainstalování Via4in bez problémů. Vestavěná 1Gb síťovka jede v pohodě a po instalaci softu z přiloženého CD umí detekovat závady na kabelu až do délky 100m - nevyzkoušeno. Zatím vše, až zjistím další věci, napíšu.
Somir: Palomino 2200+ ??? to existuje ?!?
Nee, posledni Palmonimo bylo XP 2100+
Máte samozřejmě pravdu, ten procák uz tam byl nasazenej i s box chladičem, nedělal jsem jej pro sebe a hlavně mě zmátly ty biosy, že jej nenadetekovaly korektně, tedy v. 001, 0003 a 004. Jen původní 002. Myslel jsem, že mi to tu nechá dýl, abych to testnul pořádně, ale ještě včera si to odnesl. Ale první dojem na mně ta fošna udělala veskrze dobrý.
Ani bych nerek. Protoze si pamatuji jak sem si kupoval abit kt7a s raidem kdyz to byla novinka. Stalo to poradne prachy a chvili po tom co sem to koupil se objevil 686B bug.Citace:
Původně odeslal svaca
nevsim sis prosim te, jestli ta deska mela vedle north bridge u napisu pwr fan treti konektor pro vetrak? na fotkach, co jsem videl, tam nekdy je a nekdy neni. dikCitace:
Původně odeslal Somir
Ne, ta co jsem měl, měla jen dva Fan konektory.
hmm, tak na tech fotkach byla asi nejaka betaverze u ktere jeste pocitali s aktivnim chlazenim NB. stalo by za to promerit, jestli u te prodejni verze desky z mist, kde chybi konekor pro treti vetrak leze 12 V a funguje monitoring otacek. Dneska jsem ji objednal, tak uvidime...Citace:
Původně odeslal Somir
Tak ako? Podarilo sa poskladať tú zostavu s Gigabytom?Citace:
Původně odeslal Petrt
Ja už pol roka čakám na Abit KV7-II, ale o moc viac už čakať nemôžem, tak začínam uvažovať o GA-7VT880 (MSI ani ASUS sa mi moc nepozdávajú) Nemáte už niekto ten Gigabyte? Aké sú s ním skúsenosti?
Gigabyte neni.. Zatim ani v holandsku pro nas ....:-((((
Nevim, kde to vazne, taky cekam a hned beru na testy ......
Pak se ozvu ....
Tak o tom Gigabyte GA-7VT880L mám taky špatnou zprávu.
Psal jsem jim, jestli má PCI/AGP lock a tady je odpověď:
Dear Sir,
Thank you for your kindly mail and inquiry.
About the issue you mentioned, based on product specification, the board does not come with such feature. Sorry for the inconvenience.
At last, if you still have any further question or suggestion about our products/service, please do not hesitate to contact with us directly. We will try our best to help you resolve the problem ASAP.
******** Thank you for supporting Gigabyte products ***********
hm to je špatný to je moc moc špatný
Od pondelka to je objednane. V ceniku meli info o dostupnosti 1-3 dny, tak doufam, ze se v pripade problemu s dodavkou ozvou.Citace:
Původně odeslal mrba
Ja zase cekam na Epox s KT880 :wink:
K tomu AGP/PCI locku - tu desku majitel ani nevyuzije, taktovat se nic nebude, ale kdyz je o 200,- drazsi nez jine, tak jsem ji tam dal-aspon se na ni podivam osobne :wink:
2Svaca: sakra, to neni dobre info :?
EDIT: v CC maji dva kusy skladem za cca 2300,-
EDIT2: tak desku uz mam nachystanou, jen si ji vyzvednout ... :-)
Teda ja som spokojny s KT600 nadmieru. optimisticky je to pre mna najlepsia doska na single :) tak co mi viac treba ze. milujem VIA
Co vic ? Mne odchazi deska do haje. Kdybych kupoval novej CPU (zamcenej), tak musim stejne vzit i novou (kvuli 200MHz FSB) desku. U CPU muzu menit jen FSB a to bez zamknuti PCI/AGP delat nebudu - takze KT600 je pase a nVidii nechci. Jedina moznost je cekat na Epoxe s KT880 a modlit se za PCI/AGP lock :DCitace:
Původně odeslal port777
Druhá možnosť je kúpiť si XP-M, a ten je odomknutý.Citace:
Původně odeslal Petrt
Ano vim, ale u nej bych stejne musel mit max 166MHz FSB a vysoky nasobic. Nad Upgradem zatim nepremyslim - vse bude zalezet jak se bude reklamovat moje deska. Ale konec OT.Citace:
Původně odeslal mrba
Dneska bych mel jet pro toho Gigabyte KT880. Pokud ohledne ni bude nekoho neco zajimat, tak at se pta ... (i kdyz to nejdulezitejsi uz padlo :? )
Trocha informaci o te desce (zatim neni zapojena):
V PCB kolem socketu nejsou diry :?
Na desce jsou 3 konektory pro ventilátory (CPU, Power, System) :-)
Deska vyzaduje ATX 12V napajeni :?
Na desce je integrovanej VIA6306 cip (IEEE1394), ale v baleni nejsou konektory (podle manualu jen u typu PRO).
Oproti memu Epoxu je na tom Gigabytu o hooodne min kondenzatoru
- 5x 6.3V 3300mikroF
- 3x 16V 1500mikroF
- 12x 6.3V 1000mikroF
- 1x 25V 330mikroF
A nema DualBios
Dalsi postrehy:
- delicku opravdu nema
- menit FSB jde jen mezi krokama 100-132/133-165/166-199/200-2xx - jednotlive kroky si ale urci deska sama podle pouziteho CPU :-(
- AC CopperSilent 2 rev2 jsem musel "upravit" aby sel zapojit a neohybal jeden kondenzator.
Z tohodle duvodu sem presel z KT400 docasne na SiSe. Mel sem v planu to vymenit za KT880, ale jak vidim tak u sise zustanu az do upgrade na A64 ;D Deska za 1100,- co ma funkcni PCI/AGP lock 8-) kam se na to zatim desky s viou hrabou.... Gigabyte a Soltek nemaj lock, msi nema diry kolem socketu a az vyjde epox, bude SocketA mrtva vec :roll:Citace:
Původně odeslal Petrt
Petrt: budu vdecen za jakekoli dalsi info o te desce (zatim spise zklamani). Mas moznost vyzkouset Radeon 9600? V diskusi na CC tam kdosi psal, ze je to nekompatibilni...
Tak to te velice zklamu - do vcerejska jsem to tady drzel, ale nikdo se neozval, tak jsem ten pocitac poslal do sveta - sveho Radka jsem tam nezkousel. Na desce jede R9000Pro (bez problemu).Citace:
Původně odeslal Sam Hawkens
Ja jsem nejvic zklamanej z toho rozmezi FSB. To same mi delalo na prvnich deskach Gigabyte s KT600 - pred par tydny mi ale kamos rikal, ze na jeho Gig KT600 uz muze menit FSB bez omezeni.
No nevadi, uz tak existuje dostatek duvodu, proc tuto desku nekoupit :|
ohldene Gigouse tak uz v CC maj tu namakanejsi verzi
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28440
4banky na RAM,dual bios atd
Ta levnejsi deska ma taky 4 banky na pameti. Rozdil 1000,- jen kvuli dvema pribalenym bracketum (IEEE a digital na audio) a druhemu biosu se mi zda jako silenost :? Kdyby aspon pridali IDE Raid :evil:Citace:
Původně odeslal DJ
Pro vyrobce je IDE raid mrtvy (protoze oni mysli pouze na penize a budoucnost) a to me taky stve, snad Abit, EPoX ...
BTW, ta KT880 od gigabyte je na nic, neda se to taktovat .....
Detekuje CPU automaticky, stejne hloupe jako KT600 od Gigabyte ....
tak uvazuju, zda koupit nove prkno a prejit z KT600 (z podpisu) na KT880...
otazkou je, zda uz jsou prkna, co jsou venku, natolik kvalitni, aby clovek nejake koupil...
docela me laka dualchannel a pci/agp lock...
Prave proto cekej na Abit, EPoX .....
s AGP/PCI lockem jsou nejake problemy, proto EPoX a Abit jeste nic nevydaly ..... :-))
A co tak asus? -tam predsa lock funguje.
Zatim ... Ale problemy jsou, proto u Gigabyte treba neni, takze neco opravdu neni v poradku ..... To same plati i pro AMD 64 bit ...Citace:
Původně odeslal Marek
Mate niekto Soltek SL-KT880E-RL. Tu dosku by som chcel aj napriek tomu ze nema AGP/PCI Lock. Potrebujem len vediet ci sa na nej da previest aspon mierny overclocking a ako je to so stabilitou, ci nie su problemy s ovladacmi alebo ci nie je problem rozchodit na nej nejake graficke atd. Dik.
A nemate nekdo nahodou MSI KT880?? Sice ma pekne blbe umisteny IDEcka,.... ale treba zkusit 280MHz FSB by taky mohlo bejt zajimavy...
Moze mi niekto prosim vas vysvetlit ako sa teda vlasne meni FSB na tom Gigabyte KT880. Je to tak ako na Gigabyte KT600 ze sa da napr.166-199 a delicka sa neprepne? A ako to Petrt ze nema delicku? Ale nema ani AGP/PCI Lock. Dik.
Takze postupne: vloni jsem kupoval KT600 od Gigabytu (jedny z prvnich desek) a u nich to funguje tak, ze podle vlozeneho CPU si to pozna rozsah. Napr. u Tbreda s 133MHz FSB ti to umozni menit FSB od 133 do 165MHz. Pokud to detekuje Bartona s 166MHz FSB, tak ti umozni menit frekvenci od 166 do 199MHz.Citace:
Původně odeslal Gordon_Freeman
Gigabyte s KT880 co jsem kupoval nedavno, se chovala uplne stejne. AGP/PCI lock nema a menit FSB ze 133 na napr. 200MHz nejde - musel by jsi ASI mechanikcky upravovat desku jako u KT600 od Gigabytu.
ALE kamos kupoval KT600 od Gigouse pred cca 3-4 mesicama a on muze PREJ menit FSB jak se mu zlibi (u Tbreda si nastavit FSB 166 ci 200MHz). Nevidel jsem to na vlastni oci, tak nevim jestli je to pravda - on mi to tak tvrdi. Treba je to jen nejaka nova revize a to same se casem umozni i s KT880.
Ja mam (mel) MSI KT880 a po asi 6 hod od prvniho pusteni sem resetnul komp a nic... tak sem to odnes reklamovat a cekam dodnes(uz 2 tejden) doufam ze by to mohlo bejt tak do patku z5... Tak pak necham tejden zaběhat procik a pak udelam nejaky testy :-) a pozna se i jak fachja ten agp/pci lock protoze tam mam prozatim PCI grafiku TNT2 a je pekne citliva na jakejkoli bordel s PCI :wink: ... no co sem stim ten okamzik delal tak se mi ta deska libila, dokonce se na ni veslo i to moje aero 7 lite, cehoz sem se dost bál :-)
MSI KT880 jsem měl na test. Pro XP-M sice jde (s posledním BIOSem zůstával násobič na hodnotě zvolené v Setupu), ale jinak je to klasika MSI... vždycky nějaký problém. Zde konkrétně se zasekávala klávesnice (a spravilo se to až při bootu do Windows). Ideální ochrana proti změně nastavení v Setupu.Citace:
Původně odeslal vlv
Osobně si myslím, že dnes už nemá vůbec smysl o socket A uvažovat, ta platforma je už mrtvá, jedině XP-M jako upgrade z Tbredů je dobrá volba. KT880 mělo být před půl rokem, teď už je pozdě.
Problem s klavesnici sem opravdu nezaznamenal :-) akorat kdyz byla zapnuta uvitaci obrazek MSI to sem se pak musel s mackani del hodne cinit abych se do biosu dostal :-) až nato jak seč mai po par hodinach odmlčela na dobro... sem nemel zadne problemy, teda az na to zo ze jakmile klesli otacky meho aera pod asi 2800 se zacala vsude ukozovat 0 otacek a pustil se alarm, ale to je v poslednim biosu odstraneno... Doufam ze se mi v pondeli z reklamace vrati :-) No ja si myslim že dokud nebudou AMD 64 s PCI-E možna i DDR-II a neklesnou podstatne ceny tak socket A pořad žije, a bude ještě dlouho...
Citace:
Původně odeslal Eagle
Tak tedko sem z toho totalne vedle, jaky je teda BIOS na Asus A7V880? V tomto threadu je nekde vyse psano, ze ma Awarda (ci hybrid), ale co ctu jine diskuze, tak tam uzivatele pisi, ze AMI. Co sem si stahl BIOS a mrknul se do nej, tak tam je taky zminka o AMI!!! Jde mi o to, zda v nem pujde AMD XP-M a hlavne menit nasobic bez zasahu do CPU... (Co mam info, tak pokud je AMI, tak nasobic menit nelze, snad jsem to nejak nepomotal).
Paja_K
2Paja: Ta Asuska ma AMI BIOS, ale je upraveny ASUSEM - jde v pohode menit jak FSB tak multiplikator!!! A mrkni na muj podpis - XP M tam taky jede a to fakt dobre.
No konecne nekdo kdo ma kombinaci obojiho, tvuj podpis sem videl jiz o vikendu, ale nebyl sem si jist, zda to mas s HW upravou CPU ci bez.
Takze at to shrnu pro vsechny vcetne me a ty mi to pls potvrd: AMD XP-M a Asus A7V880 beha v pohode bez nejakeho zasahu do HW, pouze zmenou FSB a multiplikatoru v BIOSu? Pokud ano, tak je vyresen muj problem, za coz bych byl rad...
Paja_K
Uff, podesate ;D (je to i na PC Tuningu):
Bez jakychkoliv HW uprav - Athlon XP M 2500+ a ASUS A7V880 - vubec neni zadny problem! Pro jistotu si tam falshnete novy BIOS a nedela problem ani sitovka se zvukovkou (mam Augidy). V BIOSu JDE menit i MULTIPLIKATOR i FSB!!! :idea:
Lock taky funguje, pameti jdou taky dobre nastavovat - akorat clovek musi poradne ten BIOS projit, protoze je jinak delany a pokud si to v nem ruco nepredelate, tak tam mate vsecko na default a kdyz nezapnete MANUAL nastaveni, tak se k nicemu nedostanete (cyklovani pameti...)
Nehodlam delat ASUSu reklamu, ale jsem zatim spokojeny.
No konecne to je napsane na foru i pro "blbce jako sem ja" srozumitelne a kompletne jako zkusenost uzivatele, co to ma doma a ne jako dohady nejakych "radobyguru". Dikes kajos.
Paja_K
Pokud to povazujete za OT tak to klidne smazte:
Taky me tu nektere dohady pekne zamotaly hlavu - tech zvastu tu bylo vic nez dost - i kdyz uz deska byla na trhu tak se tu opravdu proflakly dohady, ktere by odradily snad i lidi primo od vyrobce. Ami x Award x XP M, AGP/PCI Lock, podpora disku... Problemy jsou u novych desek asi vzdycky a u vsech vyrobcu - ale kdyz to snad uvedou na trh, tak by to melo minimalne pouzivane standardy podporovat a pouzivat. To ze se muze hadat jeden konkretni kus zeleza s nejakym obvodem je vec druha...
Jo, aby si to nekdo spatne nevylozil - zadny guru nejsem - proste sem to risknul a zkusil...
Ale jestli tu nejaky takovy machr je - jaky je teda rozdil mezi normalni A7V880 a A7V880-DX(kterazto neni ani na strankach vyrobce???) - na webu jsou sice 2 ruzne fotky, ktere si lisi jenom jednim konektorem na vetrak(nebo apson tak vypada) a tim, ze mezi PCI slotama je jeste nejaky jiny konektor, ktery vypada jak dalsi USB nebo FW?
No ten rozdil DX a neDX by me zajimal take, ale myslim, ze kupovat neDX verzi je asi zbytecnost, napr. na Czechcomputeru je DX verze levnejsi, ve mnoha obchodech je pouze DX verze. Ale jen tak pro zajimavost bych to tez rad vedel. Kdo to vi odpovi:-)
Osobne mam Epox KRAI, docela fajne vyladeny, ale mam tedko moznost udelat change (s temer nulovym rozdilem), tak se na tuto desku informuji.
Paja_K
OT dohad: neni to DX neco podobneho jako X revize u KT600 od Asusu ? (tzn. nizsi kvalita soucastek, horsi taktovani, celkove nic moc deska)...je to jen dohad, ja jsem sice KT880 desky shanel, ale o nejake DX jsem nemel ani tuseni (tehdy)Citace:
Původně odeslal Paja_K
no nevim to presne ale DX asi jako deluxe , takze horsi trida urcite ne, a rozdil by mel bejt ve specialnim asusackym stoli na tu jejich wifinu, nekde sem to cet,ale kde uz fakt nevim :-(
jo a souhlasim stim ze v týhle dyskuzy(kt880) se dyskutuje spis stylem jedna pani rikala ze ale zadny konkretni problemy tu moc nejsou :-( aneb melo to byt driv a co udela epox...
DX určitě není deluxe :!:Citace:
Původně odeslal Moorfeus
:!: pěknej podpis - co se kouknout do pravidel :!:
za ten podpis všem sorry zapoměl sem na změnu písma, takle už to je asi ok...doufam :oops: no zkratka DX k přirovnani DeLuxe svadi ale jak koukam na stranky asusu tak to asi ono nebude :-( zeby gb sitovka a bez?to asi nebude ono... stranky asusu o tom nepisou ani tecku... ikdyz sem tam nikde nevidel jinou desku s jakymkoli oznacenim DX... a to deluxe tam bylo casto... :? ale jak koukam na CuechComputer mohl by byt rozdil ve zvukovce :? u verze DX nemaji psany zadne vnitrni audio konektory... :?
2Morf: jestli jsi tu svoji fosnu trosku testoval, dej sem nejake info o ni - porad se tu lidi hadaji, jestli tam je AGP/PCI lock funkcni nebo ne apod.
Kamos o ni porad basni, jako ze do ni pujde ale skutek mu nejak porad utika. Jak to je s taktenim - u MSI bylo dobrym zvykem ze se dalo menit jak FSB tak i multik a samozrejme voltaz, co pameti???
Diky za jakekoliv info.
Ale co by jsi taky chtel resit ? Na trhu jsou 4 desky a z toho o dvou je tu myslim uz psane. Z tech 4 uvedenych vim jen o Asusu ze ma funkcni AGP/PCI lock (aspon to psali prave majitele). A jako kazdy normalni clovek cekam s cim vyjde Epox. Na AMD64bit nemam penize a rvat do me 166MHz desky novy CPU se mi zda zbytecne.Citace:
Původně odeslal Moorfeus
no me to mSI behalo 6 hod pak se neco prihodilo a od ty doby (2tydny a neco malo navrch) se mi reklamuje, a uz styhle K6tkovy rachodtiny zacinam silet... no ta volba agp/pci lock je tam pod volbou Auto Distable DIMM/PCI Clock , jak a jestli funguje vam nereknu protoze za tu chvilku co mi to běhalo sem tam akorat naistaloval XP a par blbosi... az budu mit desku doma tak ji urcite testnu... a hlavne doufam ze to byla nejaka ojedinela chyba stou jeji SMRTI :-(Citace:
Původně odeslal PetrT
recenze je tady http://www.svethardware.cz/art_doc-F...2006C0436.html na taktovani by mela bejt opravdu dobre pripravena, no casem se uvidi :-) kdyztak ji v CzechComputeru maj na skladeCitace:
Původně odeslal kajos
Frekvence FSB: 100-280MHz (po 1MHz)
Voltáž jádra: 1,35 – 2,3V (po 0,05MHz)
Voltáž pamětí: 2,55 – 3,3V (po 0,05V)
Voltáž AGP: 1,55 – 2,1V (0,05V)
dost velky rozmezy voltáže :-)
nevite jestli bude jeste naka deska na socket A s PCI Express x16 na grafiku?
recenze - Soyo SY-KT880 Dragon 2 Motherboard
http://www.pcper.com/article.php?aid=63
and
http://www.hothardware.com/viewartic...leid=556&cid=3
Vime. NEBUDE .....Citace:
Původně odeslal DJ
That´s how AMD said .....
Kamarat si kupil Gigabyte s KT880 PRO a nevie si rady. Doska fungovala bezchybne dva dni a zrazu ho zapol a rozhodila sa mu grafika ako keby mal rozsynchronizovany obraz. Ma tam teraz PCI grafiku. Skusal aj ine grafiky a s tymi vobec nema obraz. Bios resetol a skusil ho aj naflashovat najnovsim biosom tou utilitou co si najnovsi stiahne z internetu. Stale nic. Nemal ste niekto s touto doskou podobne problemy, a vyriesila to az reklamacia?
Zlaty chipset KT600 tento 880 vypada byt pekne nedoladeny, co si tak vsimam :evil:
kto by rad ATA/SATA RAID na doske s KT880 chipsetom tak nech si zozenie SY-KT880 DRAGON 2
Tak to me zajima, problem je, kde tady v ty republice sehnat Soyo ...
Ale no tak, ja si myslim, ze KT880 je zbytecny chpset, ne nedodelany urcite neni, vzdyt tam nejsou skoro zmeny ... :-)))Citace:
Původně odeslal TYMMY
Buh vi, co ma kamarad za problem, udelejte thread a popiste problemy ....
v CR to problem nie je http://www.hi-tech.cz/ ale tie ceny su trosku vyssieCitace:
Původně odeslal svaca
Kamarat to zajtra pojde odniest na reklamaciu do Czechcomputeru. Bude to nejaky hardwarovy problem. Uz som nieco take v robote videl. Technici zistili ze tam odisiel v AGP nejaky tranzistor. Inac vo win mu to islo na 4-bit farbach a okolo kazdeho objektu[napr.mysi] mal stvorcek. Samozrejme 3DMark ani nic podobne sa mu spustit nepodarilo. Ja som chcel len vediet ci nahodov niekto take na tej doske uz nemal, ale teraz sa rozhodol ze to da reklamovat takze len dopisem co s tym bolo.
na Hothardware je rosahla recenzeCitace:
Původně odeslal aragorn
http://www.hothardware.com/viewartic...leid=556&cid=3
dostala 7 z 10 , na OC moc neni ale jinak ma plus ve vybave.
Neco podobneho (rozpadnuti obrazu jako kdyby MOC pretaktoval grafiku, PC ale dal jede) dela i znamemu - dela to jen obcas a vypada to, ze jen v kombinaci se setricem obrazovky. 3DMark a Prime uplne v pohode, hry v pohode. Po resetu je vse OK. Deska Gigabyte KT880, Radeon 9000Pro. Podle Gargamela to bude spis soft problem - proto jsem to sem nepsal.Citace:
Původně odeslal Gordon_Freeman
PS: Modi nechte to tady, treba se nekdo s KT880 chytne taky...
Kamarat dnes rano zapol ten komp a uz ide normalne. Teda aspon tych 15 minut lebo isiel rano do roboty. Po robote ju chcel dat reklamovat ale kedze mu rano isla tak ju nepojde. Povedal ze ak je tam nieco fakt hardwarove tak ma na to 3-roky. Uvidime ako sa bude spravat ta doska dalej. Inac ma tiez nejakeho RADEONA no RADEON 9100 myslim.
Mna by zaulimalo, na akom najnizsom napati mozes to xp-m pustit. xp-m maju ine vid teda ak si doska bude mysliet ze to je klasicky barton a nie xp-m tak do neho bude pustat viac ako 1.45v. No a v tejto doske sa da napatie len zvysovat teda na def. napatie to xp-m nie je mozne dostat. Zisti si teda a7v880 ze je to xp-m a pouzije napatie pren urcene[premapuje si vid]? JE mozne xp-m prevadzkovat na jeho default napati? pls.Citace:
Původně odeslal kajos
2GFreeman: nejnizsi napeti to umi dat XP M na 1,6 V - v BIOSU je ale nejnizsi volba 1,65... realne na default jede 1,60. Na 200 MHz FSB se mi pri nasobici 11 chytl na 1,6 V ale stabilne na 1,65. Ted jedu to co podpis.
specifikace a screen desky - Abit KW7 VIA KT880
http://www.amdboard.com/abit_kw7.html
Tak uz ju maju v BGS - cena 2 095,00SK bez DPH, len stale neviem, ci ma PCI/AGP lock :?
PS: a na stranke ABIT-u som si nevsimol, ze by k nej mali manual
EPoX je venku - EP-8VTAI
VIA KT880 +VT8237 AGPset, ATX size
FSB400 / DDR 400 / AGP 8X / 6ch audio / 8 USB2.0
100MbE LAN / SATA / Two 184-pin DDR SDRAM DIMM socket
ale je to slabota a pro mne zklamani , vice na webu
http://www.epox.com.tw/eng/products_content.php?ps=330
Proč slabota - je fakt, že tam mohli dát víc pamětových slotů, ale budiž.Jinak je taková, co dovoluje čipset. A něco navíc - za tu cenu to ujde,tak se to zdá mně.
Treba konkretne pro me je zklamani, ze nema diry kolem socketu. A tato "blbost" je duvod proc o ni neuvazovat pri pripadnem upgradu pocitace.Citace:
Původně odeslal mefule
To je pravda, vodník se na ni nedá namontovat
S KT400 taky ne... :evil: (viz A7V8X series)Citace:
Původně odeslal Rhapsody
PLS Help Mají vůbec desky s VIA KT880 AGP/PC Lock???? Já mám Gigabyte GA7VT 880 L rev 1 bios F8 a tohle jsem tam bohužel nenašel ani ctrl f1 nepomohlo?? Popřípadě je nějaký mod bios pro mou desku??
http://www.giga-byte.com/Motherboard...A-7VT880-L.htm
PS: pro rejpálky :: HLEDAT sem použil!! si to zkuste hledat v 560 souborech :-((
Já mám MSI KT880 Delta a AGP/PCI lock má.
Taky nemá, ta volba o které si myslíš, že to je AGP/PCI lock, je jen automatické vypínání obsluhy neobsazených slotů PCI.
docela dost reklamaci teto desky, takze bych ji moc nedoporucovalCitace:
Původně odeslal DJ
btw. pci/agp lock ma automaticky
Tos nekde vycetl, nebo zkusenosti ?
Ja si zatim nemuzu stezovat ....
zkusenosti, bohuzelCitace:
Původně odeslal svaca