hz ber z menu moitoru-ten ukazuje spravne
ja ty barvy resetovat uz zkosuel a zadnou paseku mi to neudelalo...
Printable View
hz ber z menu moitoru-ten ukazuje spravne
ja ty barvy resetovat uz zkosuel a zadnou paseku mi to neudelalo...
??? jak mam ted ale nastavit obnovovaci frekvenci? mam ATI grafiku, takze sem to vzdycky delal v nastaveni obrazovky, jaka je jeste jina moznost?Citace:
Původně odeslal Wolferine
navic mi to ted tam ukazuje 85Hz, ale ve skutecnosti mam 60.
Momentek...já bych to viděl na thread "60Hz stuck..." v sekci u ATIn.Citace:
Původně odeslal patka
OK, tak ten monitor se definitivne zblaznil (pravdepodobne s pomoci WXP). :eek:
Prave jsem to zapnul a nabehlo to v rozliseni 1280x1024 ale Windows fungovali v 1600x1200, takze sem se pohyboval v obraze a pri posunu mysi do strany se mi postupne zobrazilo to, co nebylo predtim videt.(takze pri posunu doprava sem videl vlevo dole hodiny, ale nevidel start :?: ) Ted sem se prepl do 1024x768 a funguje cokoli co se vejde do obrazovky o rozmerech 1280x1024. :?: :?: :?: pripocteme-li ze nejde menit zobrazovaci frekvence - je to divny.
U te zobrazovaci frekvence sem zkousel i Rage 3D Tweaker, a kdyz sem to tam nastavil, tak sice Wokna hlasili zmenu, ale monas si jel porad na 60Hz- problem je pravdepodobne pri prenosu informaci do monitoru.
To co se ale stalo ted ale uz vubec nechapu???????
Kdepak, na tenhle problem bych to temer jiste nevidel .....Citace:
Původně odeslal peta303
Citace:
Původně odeslal patka
Naprosto jiste. To same i ten "problem" s rozlisenim. Neni vada v monitoru, ale pred monitorem a v ovladacich + os.
Vypni DDC a na obnovovacku pouzij napr Powerstrip, Refresh Forvce bud samostatny nebo jako soucast Omega driveru ci si to rovnou flashni do BIOSU karty. To uz Ti musi fungovat zarucene... :roll:
Kdyz se to tak z niceho nic podelalo, tak sem zkousel i rage 3d tweak a neslo to nastavit, predelal sem ted system a problem s rozlisenim jiz neni, ale problem s Hz zustava. Jinak zajimavy je, ze kdyz sem ho instaloval poprvy, tak se sam chytil jako Dell, kdezto ted se porad hlasi jako vychozi, i kdyz sem mel cistou instalaci.,takze sem dodal ovladace sam.Citace:
Původně odeslal Dawe
btw. samozrejme ze neni problem v monitoru, ale nekde v ovladacich + system :idea:
nevidel jste tam v akci tento: 21 " monitor HP A 4576 monitor?
ten bych asi radsi nez to vase HPcko, protoze je levnejsi a je asi zachovalejsi nez ty vase (protoze vy jste asi ty the best kousky vykoupili :? ). ma sony trinitron, tak to jebka asi nebude. tak zkousel jste ho nekdo???
No s těma lepšíma kouskama bych to tak vážně nebral spousta lidí nakupuje monitory podle mě až moc z dálky :roll:
A některý navíc hodnotí kvalitu monitoru podle obrazu Windows XP se standartní plochou :roll: :lol:
Jestli to ještě někdo neví, celej Overclocking má u WWW.KUKU.CZ protekci - na http://www.kuku.cz/overclocking.html a prej se daj pak usmlouvat ceny jinejch dílů.
WOW a kdo tam tu protekci dojednal ???
Tuším Marty to před pár lety dohodnul. Popravdě je jedno kdo, hlavně že slevy fungujou ;D
Prej jestli to jeste nekdo nevi ;DCitace:
Původně odeslal Jalda
To je trosku stara zalezitost, ktera se uz na foru resila rozhodne ne jednou... A proc to znovu vytahovat :wink: Zainteresovani vedi...
Kdo chce nakupovat u Kuku at si tam nakupuje, i s 50% slevou je to porad drahy jak blazen :-)
kdyz jsme u tohoto dredu, tak se musim pochlubit ze uz i ja jsem vlastnikem DELL P1110 a to mozna nejlepsiho kusu putujicim po foru :))
Samozrejme THX to DAWE :)
tak sem se po dlouhy dobe zase posadil za monas a pri blizsim zkoumani (nalepil sem nos na obrazovku) sem zjistil, zemi po pismenkach pobihaj takovy jako prouzky a cely je to jako mirne rozklepany?co to?nevite ???
nějaký rušení :!:
já viděl i komp kterej byl strčenej do kovový skříně a ta když se zavřela tak se obraz na celym LCD začal vlnit a když si zase otevřel tak ne ;D
2Goodman: pri akom rozliseni/Hz? mne to robilo ked som to prehnal s parametrami zobrazenia (uz to bolo na hrane jeho schopnosti) a nemusel som mat ani nos na monitore aby som to videl ... mas to tam aj pri inych nastaveniach?
hmm tak sem to projel a dela to pri 1280x1024 pri 85 i 90 Hz...coz je fakt blby protoze to pouzivam nejvic...pri 1600x1200 to asi nedela ale to uz je hodne malinky...
pak se chci zeptat jak se projevi moire kdyz je to uplne pokurveny? ;) protoze kdyz si to jakz takz nastavim tak je to este vic rozmazly nez ted takze ho mam vypnuty..btw pri zapnutym se mi to vlni este vic..
Moiré poznáš v Nokia Monitoru lehce má to pak duchy jak svi.ně,ale není to spíš konvergencí ???
Na www.importer.cz opet cekaji ten fenomenalni monitor, kvuli kteremu toto forum vzniklo. Dnes jsem tam volal a objednaval si ho, pry cekaji 130 kusu a cca 35 jich je jeste volnych. ( fakt se asi dobre prodavaj :o ) Takze kdo tento skvost jeste nemate, doporucuju si pospisit! Monitory by meli pry dorazit kolem patku , cekaji jeste COMPAQ P 110 SONY TRINITRON a HP 1110 . Ceny jsou podobne jako pri minule dodavce. Uz se fakt tesim, ale jedu tam hned jak dorazi aby na me nezbyl nejakej sunt :-)
doufam, ze budu mit minimalne stejny :wink:Citace:
Původně odeslal neGryk
Sakra zase to prosáklo :evil: a já to tak úpěnlive tajil :evil: ale tentokrát nejlepší kusy míří do Rakovníka :!:
Naše firma už je tam celkem známá ;D
Nějaká osobní zkušenost? Začínám uvažovat, že tam koupim monitor... Nejdou usmlouvat ještě nižší ceny?Citace:
Původně odeslal Dawe
No ono kdyz vsem dealerum chodi VO cenik importeru mailem tak nechapu co tajis. :roll:Citace:
Původně odeslal globalkiller
Navic to mailem bylo anonciovano uz pred 14 dny a vice jak 50% uz je predem rozebrano.... Je blahove delat si nadeje na "utajeni"....
A to o tech nejlepsich kouskach - dojedes si je tam sam vybrat ?
1)Ne ? Tak nejsou nejlepsi. ;D
2)Jo ? Tak si vem vzperace a dvoje zada. ;D
EDIT: 2Kankal: Jo, u Kuku jsem parkrat nakupoval, nic proti ale s importerem to opravdu nesrovnavej. Tot vse. :wink:
Já si tam jezdím vždycky sám :-)
A ještě ani jednou jsem nevzpěral vždycky mi to nosil ten kluk ;D
takze sem zjistil ze se mi ten obraz klepe i pri 1600x1200 takze je to pekne na...tak me napada nevite kde by se dal tenhle monas prodat nakymu blbovi treba za dvojnasobek ceny? ??? :wink:
Dawe,
už jsem se nejspíš někdy v minulosti ptal, ale nedostal jsem od nikoho odpověď. Nevíš, jak se dá tu P1110 dostat do servisního menu???
Případně někdo jiný na to přišel???
Pokud ja vim tak bohuzel zatim neprisel.....
dotaz pro zasvecene osoby, Dell 1626HT nebo IBM P260 ??? cena 4700 nebo 5000 bez dph
obrazovka je uplne stejna, vybirej podle vzhledu.Citace:
Původně odeslal Lukoborec
EDIT: Ted jsem si fsiml, ze to IBM ma TCO99 a vyssi vert. i horizont. obnov. frekvence.
Z vlastni zkusenosti ma to IBM opravdu bombovej obraz. Ta vyssi cena za to stoji.
asi do nej pudu, taky byl muj favorit ;DCitace:
Původně odeslal Buddha
co rikate na tohle : http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=40435 nedivejte se na cenu ale na typ prosim
Tak asi 14 dni mam 21"IBM P275. Koupil jsem ho za 7000Kc z Importeru,
je krasne ostry to jsem od CRT vubec necekal... Ma take DVI vstup, ale nedari se me ho rozchodit, nevite jak na to ???
teda, nevím, jestli mi něco neušlo, ale není DVI digitální vstup? Nějak nechápu, co by jako dělal na analogovým monitoru ??? Nesplet sis to?Citace:
Původně odeslal Michall
Citace:
Původně odeslal Staňour
Taky jsem tomu neveril, ale jak me prisel domu tak az na vlastmi oci jsem se presvedcil, ze tam zkutecne je.
Zkousel jsem zapojeni pres VGA kabl z grafiky vystup VGA a do monitoru ho pripojit pres redukci do DVI a jde bez problemu, ale jak ho zapojim pres DVI kabl monitor je bez signalu....
A nie je to tak, že monitor má len koncovku, ktorá vyzerá ako DVI a nie je ? To aby bol monitor pripravený, keď budú už len grafiky a káble s takýmito rozvodkami... Ak sa nemýlim, tak cez rovnkaú koncovku môže ísť aj analog, aj digital ale líšia sa nejakým usporiadaním kontaktov...Citace:
Původně odeslal Michall
Dival jsem se na stranky vyrobce a maji tam DVI-ACitace:
Původně odeslal LtK
Jak rikas, asi to znamena, ze koncovka je DVI, ale jenom tak vypada asi jede jen s analogvym signalem. Nejak me uchazi smysl tohoto reseni... ???
Troufám si tvdit že se to s DVI má tak, že je pamatováno i na analogové signály, proto podle mého názoru stačí mít kartu která to podopruje, třeba můj Radeon to umí, a pak už jen stačí plný DVI kabel se všemi konektory, bohužel ten jsem ještě v ruce neměl, každopádně když se mrkneš na tu redukci tak ta má všechny, zatímco kabel má jen některé. Potom je ale přenos stejně analogový, takže to až takový význam nemá.
Mám spíš jiný problém, používám tento monitor v rozlišení 1280x960@100Hz a pozoruji na něm jednu velkou vadu a to kovergenci v rozích. Nedaří se mi to zarovnat ani dlooouhým nastavováním, nenapadá někoho z vás něco?
musis si s tim pohrat :wink:
ale pokud to opravdu jede dost rozdilne v rozich a uprostred je to ostry a cisty, tak se spis podivej po magnetickym ruseni blizko monasu (zpravidla repro, lampicka,...)
EDIT: nejni nad to si pro ten monas dojet osobne a na miste vyzkouset a vybirat (v Importeru jsou fakt ochotny). ;D
Pravěže jsem si s tím vyhrál až dost. Je to tak že ten monitor má 4 druhy oprav konvergence. Horizontální, vertikální, horní horizontální a dolní horizontální, ale ať se snažím jak chci tak se mi dobrého výsledku nedostává, není to bohužel jen u jednoho kusu. Grafika je OK, je to Radeon 9800.Citace:
Původně odeslal Buddha
Repráky mám 4m od Monitoru a lampičku metr. Zkoušel jsem i ten digitální ten mi prozměnu dělal strašné duchy. Mám sto chutí ho vrátit (mám ho 8 dní) a koupit místo něj LCD.
Jo ještě jedna věc a to že při nižších obnovovacích frekvencích je to ok. od 85Hz v jakémkoliv rozumném rozlišení (1280/960) to stojí za prd. Nemá třeba nějáké servisní nastavení či co?
Tam kde jsem ho kupoval mi říkali abych ho nechal zahřát že se sám zaostří ale to je blbost to neni ostření, ale jen korekce jasu, kontrastu a barev.
nechci zakladat novej thread ale co rikate na tohle
http://www.pcskonto.cz/?cls=ProductDetail&pro_id=11183
To je klasickej Diamondtron - mame naky v praci a me nesedej...... :| Neni nad klasickej Trinitron. Ja bych ted volil IBM p260 :arrow: http://www.monitory.prodejce.cz/48x0.htm Mas ho rovnou i cernej a ne hnusne bilej :wink:Citace:
Původně odeslal J!mmY
dotaz, ted budou mit v importeru IBM p275, je to velkej rozdil od p260?
(parametry jsou celkem stejny)
Belinea? A jinak jsi zdravy? :lol:Citace:
Původně odeslal J!mmY
Citace:
Původně odeslal milka
P275 je nastupce P260
P275 jsem si koupil v lete v importeru jako meziclanek mezi 19" LCD, pouzivam rozliseni 1280x960 100Hz a jede bez problemu, ma krasne ostry obraz a zive barvy. Pred tim jsem mel 17"AOC,a na to se nehodilo divat..
P275= novejsi, lepsi :wink:
Já se chystám koupit černou IBM P275. Myslíte že když je stav popsán jako nový a perfektní tovární seřízení, tak že moc neriskuju když si ho nechám poslat bez osobní kontroly?
Bral bych to u firmy na kterou dal dawe odkaz o pár příspěvků dřív.
Navíc mám snad právo vrátit to do 14 dnů bez udání důvodů, tak snad to bude v pohodě.
Kdyby měl někdo tip na lepší, případně levnější moncl, tak budu rád.
Nemusí být černý, ale je to velké plus.
Dík
klasickej diamondtron to neni - je to NFko.... :roll:Citace:
Původně odeslal Dawe
v pripade belinea bych se tomu vyhnul, ale pokud by slo o lepsi znacky preferuju Mitsubishackou obrazovku (diamondtron) nad Sonackou (trinitron), diky konstrukci nevypada jak propadla dovnitr a povetsinou ma lepsi barvy (pokud neni dojebana implementaci firem jako AOC nebo belinea ktery jevne berou naky Bckovy kusy)
Jinak P275 jsou dobry monitory, ale chce to vybirat konkretni kus, stejne jako uz od probehnuvsiho nakupu 21" Dellu u stejny firmy je tezky najit monitor s super ostrosti, barevnou homogenitou, konvergenci a zaroven dostatecnym kontrastem, vetsinou splnujou jen nektery z predpokladu, ale da se.... :wink:
No já mám momentálně targu 19, což je asi stejná třída jako AOC.
Nemám žádný přehnaný požadavky, v podstatě mi skoro stačí abych si nepohoršil s kvalitou. A navíc je nemají skladem, jenom na objednávku, takže si moc vybrat nemůžu.
Takže se rozhoduju mezi Dell P1130 za 6500,- a IBM P275 za 6300,-
Nemůžu je mezi sebou porovna, páč je nemají skladem. Ten Dell je o rok mladší a "prý" téměř nepoužívaný. Takže pokud můžete, doporučte kterej monitor je asi lepší, dík.
Teraz dostali na monitory.prodejce.cz nejake
21" Sony Trinitron FD Perfect Flat Screen GDM 5410 oem SUN Microsystems
a pod tym nadpisom pisu ze nove.
Mate niekto s tymi monitormi skusenosti? Neoplatilo by sa to, kdeze asi ide o nove monitory? Alebo skor by som si mal kupit nejaky iny? Prosim poradte, s tymto nemam ziadne skusenosti.
EDIT:
The MultiScan Total Flat Screen Sony FD Trinitron GDM-5410 SUN Microsystems part # X7136A .....
Co znamena MultiScan a co je FD trinitron.
Teraz mam nec FE770, ktory ma NEC clearflat obrazovku. Tak dufam ze ten trinitron bude trocha lepsi. FD znamena ze nie je plochy ale ze je to vyrez z valca? teda horizontalne plochy, ale vert. nie?
Alebo sa oplati pockat na cierny P275? Neviete kedy by ich mali dostat?
MultiScan byl tusim v nazvu modelu primo Sony monitoru, FD se oznacuje flat obrazovka (Sony FD Trinitron vs. Sony Trinitron). Neni to 100% ploche (zvenku jo), ale zakriveni vevnitr neni skoro znatelne - kdyz jsem se dival na Diamondtron NF, zdal se mne mnohem vic kulaty zevnitr.
Nemate nekdo ovladace pro ten Dell P1110? pro W XP? At delam co delam nemuzu je najit ...
Takze oplati sa ten novy SUN, alebo radsej pockat na P275?
pro priznivce diamondtronu doporucuju NEC FP1370
http://www.monitory.prodejce.cz/49x0.htm
je tady za slusnou cenu a je to fakt moc moc dobrej monitor, obrazove se mi libi vic nez OEM derivaty sony (dell, ibm, atd).
navic disponuje opravdu dobrym rozsahem uzitecnych nastaveni :wink:
Ale to je pre mna uz celkom dost.
Potreboval by som poradit, ci sa oplati tento SUN alebo pockat na cierny P275. Neviete kedy maju dostat ten IBM a kolko bude stat?
A co rikate na ty Sonaky co maji na http://www.monitory.prodejce.cz/ ? Rozhoduju se mezi 21" a tou 24", jen nevim, jestli uz preci jen neni 24" moc a taky bych asi mohl na prenaseni zapomenout. Takze spis jen co rikate na tu 21"?
Ta 24" je sirokouhla. Idealne na hry a firmy. Keby som nebol student a normalne zarabal... resp. mal $, tak si to kupim. Zatial som si objednal len ten OEM sun 21" trinitron FD, tak uvidim co to bude az mi to pride :)
Takže já jsem místo DELL 1130 kterej nebyl skladem objednal taky toho SONY aka SUN Microsystems.
Včera přišel a musím říct že je to fešák. Obrazově naprosto skvělý, trošku debilní ovládání menu, ale už si zvykám. Akorát mi nechce dávat 1600*1200 při 85 Hz, jenom 75Hz. Ale to není na 99 procent chyba monitoru, ale nějaký zlo ve windowsech na který brzo přijdu :evil: .
jinak obchodování perfektní, na dobírku a takovej krásnej kousek.
To si pis, ze je to chyba windows nebo ovladacu, dava totiz 97Hz pri 16x12, muzu potvrdit :wink: Ja se byl podivat primo u nich, zkouseli jsme tam ty Sonaky min. 4 a vsechny meli naprosto perfektni obraz.Citace:
Původně odeslal brazilterrorist
v atinackejch driverech vypni DDC a zkus....Citace:
Díky, už jsem na to přišel. :idea:Citace:
Původně odeslal DeeKay
mám v plánu nákup nějaký použitý 21" Rozhoduju se mezi IBM P260 za 4600,- nebo tím SONY za 5000,- Co by jste brali vy. Nějak se furt nemůžu rozhodnout a objednávat chci zejtra. :wink:
No ten moj je nejaky prilis presvetleny, aj ked stiahnem jas na minimum tak je to pre mna celkom dost. Skusal som aj resetnut nastavienia (color return) a stale je to dost svetle. Dalsia vec - zda sa mi ze je dost do cervena. Mozno len moj stary nec bol nejaky modry alebo neviem aky, spolubyv. trinitron sa mi zda tiez jemne do cervena, takze asi je to feature vsetkych trinitronov. Proste cierna nie je cierna ale do hneda. Navyse celkom svetla. Chcel by som aby cierna bola taka ista cierna ako je pri okraji monitora ako sa konci zobrazovany obraz... proste cierna.
Neviete co s tym? Napr. na niektorych monitoroch sa dala nastavit uroven vstupu na 0.8v alebo 1v, resp. ci nie je chybou ze v prepojovacom kabli medzi pc a monitorom chybaju 4 koliky - na oboch stranach.
Dalsia zaujimava vec, nasiel mi ho normalne win, vsetky rozlisenia atd. ale po 2 resetoch mi zmizol a je tam len obyc. plug and play monitor. Stiahol som nejaky driver z netu, ale ten neopravi rozlisenia. Inac pri 1600 mozem normal nastavit 85hz.
Ten můj je taky docela jasnej, teď jedu jas na 10 a je to akorát. Jinak trošku hapruje konvergence, trošku se liší v ploše monitoru. Ale to už člověk musí zkoukat skoro lupou. Jinak fakt super kauf.
Jo a nevíte někdo jestli by se dalo v servisním menu udělat s tou konvergencí víc než v normálním menu?
Tak ja teda problem se svetlosti nemam, mam brightnes na 25 a pohodicka. Ale taky je pravda, ze mam trosicku jiny model, i kdyz elektronika je nejspis na 99% stejna. Oni maji totiz v nabidce i SGI, coz je 5411, cerna barva.
SGI melo od Sony 1A vyberovy kousky obrazovek, takze by to nemusela bejt spatna volba :wink:
Este jedna vec: na stranke pisu rok vyroby 2002, ale ten moj ma vzadu na stitku r. 2000...
Oplatila by sa mi vymena za ten SGI? Mam 2 dni na odskusanie, tak by som potreboval vediet cim skor. Alebo neviete kde maju v Prahe predajnu, resp. kde sa daju vidiet tie monitory zapnute...
No jo, ten můj má pro jistotu strženou část štítku, kde byl datum. Je tam vidět akorát October...Citace:
Původně odeslal THX_Corp
To se mi moc nelíbí.
Tak to si me potesil, vidim, ze sem nakonec vybral dobre ;DCitace:
Původně odeslal DeeKay
Ja mam 2001 myslim. To bys musel mluvit primo s dovozcem, jak uz jsem tady psal, ja si byl ten monitor vybirat osobne a on nam rikal, ze to vozi z Belgie jako rok 2002, ale nekdy se tam neco starsiho priplete, jinak ty dalsi dva Sony co jsem si tam prohlizel byli oba 2002 a FW900 myslim taky. Prodejnu maji ve Velkych Prilepech, maji to napsane na strankach, je to kousek za Prahou, ale najit to nebyla vubec sranda :)Citace:
Původně odeslal THX_Corp
prodejnu by dle stranek meli mit kousek za prahouCitace:
Původně odeslal THX_Corp
http://www.mapy.cz/handler.py?action...x65x0x63x0x68x
tak poraďte:
IBM P260 (černá barva se mi líbí, cena je menší, ale je zase pravděpodobně starší než ten sony)
SONY (asi kvalitnější, vyšší cena)
Ber to SGI-cko co mam ja, je taky cerny a DeeKay tvrdi, ze jsou to vyberove kousky, takze neni moc co resit :wink: A cena je taky pekna.Citace:
Původně odeslal dravgunov
Tak si to tu procitam a zacinam silne uvazovat nad koupi. Ale tedka jeste nemuzu,kupoval sem auto,takze sem dost vykapsovanej,ale tak zacatkem unora uz by to mohlo bejt aktualni,auto mam,takze kdyby chtel nekdo z Liberce ci okoli vzit,byl bych jenom rad,kdyby jel nejakej znalec :)
To sgi stoji tolko isto co ten sun? Alebo kolko?Citace:
Původně odeslal Masster
Ja platil 5600 + 200 za prodlouzeni zaruky na rok ;DCitace:
Původně odeslal THX_Corp
5600 s dph? Mal si nejaku zlavu? Ja som mal 10% isic, teda som platil 5400. Dufam ze mi ho vymenia, ten moj je nejaky do cervena, uplne ciernu na nom nedosiahnem ani keby som sa neviem ako snazil a navyse ma v 1280x960 celkom silne neviem ci je to moire alebo co, ale ak dam default nastavenie, tak monitor mi pekne svieti na celu izbu a okolo textu svietia pixely ktore by vobec nemali. Skoda ze nemam fotak aby som to vyfotil...Citace:
Původně odeslal Masster
neděste...právě jsem si to SGI objednal
SGI je v pohode ;) On ma toho Suna.Citace:
OK díky, tak už můžu bejt alespoň trochu klidnej. Jo to bude 24 pod stromem pěkně velká krabice.
Mel jsem mensi slevu :) Kupovali jsme totiz jeste tu FW900 ;DCitace:
Původně odeslal THX_Corp
a jakej ste sehnali kousek FW900? Dobrej? Sony mel s jejich kvalitou velky problemyCitace:
Původně odeslal Masster
Co myslíte vyplatí se připlatit si navíc půlroční záruku navíc ? Jde o to SGI
ja si myslim ze za ty dve kila to urcite stoji, uz pro lepsi pocit
Bylo to jen tak tak, teprve 4. kus byl v pohode. Vetsinou byl problem s konvergenci v pravem rohu a neslo to srovnat, treti kousek uz byl dobry, ale mel skrabanec.....Citace:
Původně odeslal DeeKay
no premejslim o tom ze si udelam po vanocich vanoce a poridim si to IBM v cerny barve ( LCD sux ) ma ho nekdo tady a jak je s nim spokojen?
No tak už mi dorazil. Jde o SGI gde-5411 za 5500,- A je to prostě bomba (večer sem dám foto) Jediný problém je, že na ploše jsou 2 tenký čáry a to asi v 1/3 monitoru. No právě se ptám jestli je to na reklamaci nebo ne. Jinak zatím pracuju 1600x1200 85Hz 106khz
nejsou to dratky drzici masku :idea:Citace:
určitě to dráty nejsou, ty ještě poznám
Tak mne dnes vymenili monitor za iny a ten je uplne OK. A u toho co som mal predtym bola jedina chyba - ze bol zle nastaveny a na opravu nastaveni trebalo servisny kabel... ktory som nemal.
No ten můj je taky vpohodě (až na ty čáry) Nějak se mi nechce ho vracet a ty čáry jsou skoro neznatelný. No nevím asi se na reklamaci vykašlu, snad jedině bych mohl požadovat slevu.
No ten monitor ma 121khz, takze mas jeste trosku rezervu ;) Ja pri 85Hz pracovat nemuzu, to blikani je dost neprijemny.Citace:
Jak říká Wolferine - jsou to stabilizační drátky, které drží masku. To není chyba, to je vlastnost Trinitronů. Za chvíli si zvykneš a nebudeš o nich vůbec vědět (narozdíl třeba od blbé konvergence nebo škrábanců).Citace:
Původně odeslal Wolferine
Tak to je on. Jen pro porovnání uvádím 14" monitor na kterým jsem musel dělat, když se odporoučela stará 17" (dělal jsem na něm přes měsíc, občas zežloutnul, ale pár ran to vždy napravilo) A teď si užívám luxusu. Case je upatlaná, neměl jsem čas ani náladu ji čistit. Repráky jsou rozházený po stole, obvykle jsou dva zadní za mnou. A zdroj musel bejt takhle dokud jsem nedostal prodlužovací kabely, ale ty došly dneska zároveň s monitorem a zdroj už spočívá na svém místě.
před...
http://sweb.cz/dravgunov/NFS/Sn%C3%ADmek%20009.JPG
nyní...
http://sweb.cz/dravgunov/NFS/Sn%C3%ADmek%20034.JPG
Nemas ten monitor nejak blizko?
právě, že mám. Budu muset posunout stůl od zdi a pak to snad bude dobrý.
Nevíš prosimtě kde by se ten kabel dal sehnat? Trošku se mi zdá rozjetá konvergence, sice jen nepatrně, ale když se na to soustředím, tak to postřehnu a nastavením v menu už se to nedá zlepšit. Tak si říkám, že bych to tim kabelem mohl doladit. Dík.Citace:
Původně odeslal THX_Corp
Netusim, to ze bol zle nastaveny mi len povedal ten clovek co mi ho prisiel vymenit... Inac tento novy tiez nie je celkom OK, ale je to podstatne lepsie ako henten tamten :)Citace:
Kiez by som bol vedel skor o tom SGI.
No a ze ten kabel maju oni... a mozno este k tomu kablu treba nieco navyse? Neviem. Chcelo by to zistit ako sa dostat do servisneho menu.
Inac ked uz sme pri tychto velkych monitoroch... Ake rozlisko pouzivate?
Ja 1280x960. Vychadza to na 61dpi - co je to iste ako na 17" 1024.
No já docela pochybuju o tom, jestli ten monitor servisní menu vůbec má. Protože přes ten kabel se dá asi udělat všechno pohodlně přes PC. Vzadu na monitoru pod krytem je 4 pinovej konektor, kterej se bude asi připojovat do COMu. No a asi ještě nějakej jednoduchej SONY soft. Jenže kde je vzít.Citace:
Původně odeslal THX_Corp
Rozlišení používám 1600x1200*85 a málokdy 1280x960*85
Ja pouzivam taky 1280x960 pri 100Hz....Citace:
Původně odeslal THX_Corp