nj ale mne by prislo fer kdyby mi nabidli oboje...Citace:
Původně odeslal nex
Printable View
nj ale mne by prislo fer kdyby mi nabidli oboje...Citace:
Původně odeslal nex
Pred vcerom som isiel naflashovat novy bios zo soft chladenim cez ten winflash a este som chcel pridat vlastne logo do POSTu. Vyskytol sa taky problem a sice ze akonahle winflash pustim tak automaticky padne a ten magicscreen taktiez. Pritom asi pred mesiacom som ho bez problemov pouzival. Jedine riesenie ktore som nasiel tak ist na to cez win98se povodne som to skusal v w2k. Winflash fungoval v pohode ale ten magicscreen hadzal jednu chybu za druhou ale ked som ich ignoroval tak mi tam to logo vlozil. Nevie niekto cim by to mohlo byt. Jedine co som menil je ze som pridaval sp pack 4 inac nic. Navyse som ho pridal tak ze sa neda vratit k 3. Nemohol by to niekto testnut na sp pack 3 a potom nahodit 4 a testnut to?
no hele me magicscreen vubec nebezi a hlasi to nejakej error s cbrom32. nicmene staci spustit CBROM32 jmenoflashe /LOGO jmenoobrazkubmp - koukni vejs v tomhle threadu.Citace:
Původně odeslal hr
a s winflashem. nevim, normalne ho spustim ( winflash exe ) a dam soubor-update bios ci jak to je a pohoda.
Mam W2k SP3 a flashoval jsem ho pres Winflash uspesne. Vzapeti pomoci MagicScreen verze 2.0 vrazil tam logo taktez uspesne.
Heh...Tak to je prvotridni bastl...Citace:
Původně odeslal Katoo
a proc to neflashnes z diskety hned postu pres alt+F2? A nerikej ze diskety jsou nespolehlivy :) ikdyz si jednu proveris,tak to tu minutku nez flashnes urcite vydrzi :)Citace:
Původně odeslal hr
a nebo nevydrzi :lol:
Ja to taky flashuju taky pres alt+F2 jako jsem byl zvyklej z ASUSU....ale tam ten postup byl ..slozitejsi.. o to ze si musel napsat nazev souboru xxxxx.bin :-)
poslal jsem jim mejl a dohodli jsme se ze bude oboje :-)Citace:
Původně odeslal mokus
takze status oblibeneho obchodu jim zustava :-)
Protoze nemam disketovku.Citace:
Původně odeslal free666
Muze mi nekdo rict co znamena FF na tej diagnostickej ledke. Mam nemeckej manual a anglickej sem omylem smazal. Nemecky prakticky neumim.
post code:Citace:
Původně odeslal hr
FFh or CFh
problem:
1)BIOS chip inserted incorrectly
2)Incorrect BIOS update version
3)Mainboard problem :)
4)Add-on card inserted incorrectly
Solution:
1)Reinsert the BIOS chip
2)Download the correct BIOS version update
3)Replace mainboad ;D
Remove and replace the add-on card
---tak doufm,ze aspon anglicky umis :)
to znam, to tam mam vzdycky kdyz zacne startovat OS
btw co tam mate vy po dokonceni POSTu?
Nazdar chlapici,tak tu pročítám tohle téma a mám jednu otázku lajka :-) .Když má tahle deska takovyhle problémy tak proč ji všichni tak chválí!!! :?: .
PS:Mám zájem o koupi nový desky a tahle se mi docela zamlouvala,ale teď ???
CusCitace:
Původně odeslal Hogac
nerek bych ze ma tahle deska vic much nez jakakoliv jina.
Jenze tady lidi resej takovi pi*oviny jako je seekovani diskety pri staru,logo v biosu,svitici PS\2 mys,cvrkani v neznackovym zdroji ............
To jsou veci, ktery na vykon a stabilitu desky nemaj skoro zadnej vliv.
i kdyz uznavam ze to muze mrzet ;D
ale pak to vypada ,jako by to byl nejakej smejd.Mam ji a slape jak vino.
Doufam ze jsem nikoho neurazil
Maxim
já když se vše nastartuje, tak tam mám FF..Citace:
Původně odeslal mISHA
hr: a taky to může být tím, že tá deska umožnuje věci,k teré jiné neumějí. takže při tom vznikají různé situace o kterých člověk prostě musí podělit... :idea: ;D
Co to meles :roll: ....Citace:
Původně odeslal Hogac
No myslim tim,ze se to moc hřeje.Ma to sem tam nějaký eror v Biose atd.Mohl by jste mi to někdo uvest na spravnou míru.pleas ;D
když máš na mysli NB a SB, tak se to hřeje standardně, jenom teplota se víc projevuje při OC. pak jsou asi nějaké desky, které se hřejou asi víc, ale je to stále v normě. já takovou mám, ale zatím nevím, zda to není i procesorem, protože mám kousek, který je topičem a NB je taky docela horký. ale nemělo by to až tak vadit. spíš je tady každý víc pintlich a chce, aby to jeho bylo nejlepší! :-DCitace:
Původně odeslal Hogac
No to je divny pocas startu se mi tam meni ruzny kod coz docela chapu (inicializace ruznych zarizeni) a pak kdyz mi zacnou nabihat widle tak tam je FF a to tam je uz porad az do restartu. Vsechno mi jede naprosto normalne. Inac co som se ted koukal do anglickyho manualu tak nakonci sou ti kody popsany podrobneji a FF je bootstrap coz znamena zavadzat. Neznamena to tedy nahodou ze se zavadi anebo je zavedenej system a vsechno facha jak ma?Citace:
Původně odeslal free666
Jsem asi lama, ale fakt jsem nikde nenasel lockovani AGP a PCI frekvence. JE TO TAM NEKDE ??? ( mysleno v BIOSu ) :-)
AGP/PCI lock nema...Citace:
Původně odeslal Brutus
No tak to je Kua poradny nedostatek...Sem myslel, ze tam bude automaticky...Citace:
Původně odeslal nex
Panove, panove, nema smysl se znepokojovat, fsichni tam mame FF (teda pokud vam facha deska spravne), protoze to znamena zavedeni boot sectoru, tohle mam napsany v manualu: FFh - Boot Attempt (Int 19h), takze no problem :wink: .Citace:
Původně odeslal hr
...no jasne..ja taky nerikal ze je to problem..ptal se co to je tak jsem to opsal z manualu :) :) a jeste k tomu jen s ty strucny tabulky na zacatku :) vzadu se mi hledat nechtelo...FF...jestli wono to neznamena fast forward :) jako ze to proste fachci :)Citace:
Původně odeslal IntEx
Mě to zase jako nedostatek nepřipadá,jedu na 225 FSB ;D ;D ,což někdo na nForce 2 nedosáhl ;D ;DCitace:
Původně odeslal Brutus
FF rulezz ;D
btw tahle deska nema nejake vyraznejsi problemy, musim rici, ale ze pokud to koupi nekdo, kdo je zacatecnik, tak asi bude mit trosku problemky ( nejak sem si musel nechat poradit s urcityma ficurkama ). take nechapu proc neni mozne udelat nastaveni multiplikatoru i napajeciho napeti pomoci dipu ( nekamenujte me, hned vysvetlim ). mel sem to na asusu ( a7v133 - nejlepsi deska vsech dob dle me ) a je to vyborna vec, protoze to nastavim natvrdo i u prociku, kterej muze mit urcite problemy napriklad se startovacim napajecim napeti.
take jedna zvlastni vec. s timto poslednim biosem mi nefakci INSERT ( zruseni oc hodnot ) kdyz nejdriv nastavim nasobic s napetim a nikoliv nasobic a pak az napeti ( docela me to naprdlo a donutilo me to udelat vyvod na prepinac clear cmoc )
Další problém:
Na 225 fsb jsem to provozoval už dost dlouho (10 dní) a všechno bylo super stable :-)
Včera se mi ale začaly ne mám WD 80GB JB vyskytovat BB (13 MB).Disk nešlo vůbec naformatovat :-o :-o .Až FDISKem jsem to trošku rozkopal a pak i naformátoval :|
Jenže těch 13 Mb BB tam pořád bylo(formátováno pod DOSem).Dneska jsem ho ještě zkusil naformátovat pod winama a BB jsou pryč :?:
Moc to nechápu,nikdy se mi to nestalo :-(
tak jsem to zjistil jak to je. teď jsem si kupoval nový zdroj (viz podpis) a ledka mi po vypnutí už taky postupně zhasína. takže to je určitě zdrojem..Citace:
Původně odeslal IntEx
je mozny, ze ten zdroj po vypnuti neudela slus a konec ale jeste dojizdi z kondiku napeti...Citace:
Původně odeslal gorge
Cus.Mam takovej problemek okolo zvukovky.Mozna to jsem nepatri ale....
Mam asi 4m Audigy 2.Kdyz posloucham MP3,nebo DVD ci gamesim zadnej problem.Ten se projevil,kdyz jsem si chtel ripnout audio CD(bez ochrany)Ten creative media player jej normalne nacte,vidi ty stopy ale neprehraje.A ani nedokaze ripnout.Vypisuje hlasku ...This CD-ROM doesnt support digital ripping... ??? Zkusel jsem nekolik mechanik,ve spravci zarizeni je u CD zaskrtnuto ..povolit digitalni prehravani.Vse bez konfliktu.Zkousel jsem jak analog kabel,tak diditalni.Prehazoval jsem ji do jinech slotu a nic.Vzdy bez uspechu.Mimochodem,takovej Windows player 9 to CD prehraje??!!Zkusel jsem preinstalovat ovladac i nove updaty od Creativu,nic.A ted se dostavame k tomu nejzajimavejsimu.Vyhodil jsem zvukovku a nahodil tu integrovanou.Nainstalil jsem prvni prehravac co me prisel pod ruku a to iTunes.Ejhle stejny problem.Neprehraje,nedokaze vyrobit MP3.A to uz je divny ne?Koukal jsem do BIOSu ale nevidel jsem tam nic,co by se se tykalo zvuku,krom vypnout zapnout zvuk na boardu.Dokonce jsem i vytahoval jumpery na desce,ktery jsou hned vedle vstupu CD_IN na boardu.No nic.
Takze to vypada jakoby na nejaky problem s bordem,nevim.Je to nejaka pikovina,ale ja se s tim morim par bez uspechu.Nenapada vas neco?Diky za vsechny rady
to sem asi nepatří, ale zajímalo by mě, jak jseš si jistý, že to CD je bez ochrany... :idea:
No dobre.Dela to i u CD kery je uz vysmazeny.Tzn z MP3 udelany AIFFy.Psal jsem to uz do sekce zvuk,ale bez odpovedi.Citace:
Původně odeslal gorge
nasel jsem ceskej manual www.epox.cz sekce podpora
snad to neni OT :-)
nex: ses si jistej ze to nejni nastavenim ripovaciho software ???
Ne.Docela me to s.e.r.e.Kdyz to dela i u integrovany zvukovky,tak je to divny.Skusil jsem Itunes,WinAmp.Nechapu.Delal jsem cistou instalaci Win.A nic.Citace:
Původně odeslal Rhapsody
Ja na riping pouzivam audiograbber, nebo CDEX
kdysi mi to hazelo (na jine sestave) v podstate stejnou hlasku a bylo to nastavenim toho softu...
Jelikož honzAK nemá pochopení pro vylévání mého nešťastného srdce a Locknul mou slohovou práci (což si sním dnes osobně vyřídím :D :D ) prosím vás o vyjádření k mému problému zde : http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=41969 pokud vás něco napadne. Jinak jinou pamět jsem zkoušel jiný zdroj zkusím ale 8K3A mi s tímhle zdrojem jela na 100%. Navíc budu těžko reklamovat zdroj a dokazovat tenhle problém. Jinak zdroj mám 360W Chieftec cca 1měsíc starej
Hm.Zkusim.V podstate se jednalo o par CD.Ale nechapu co mam v creative playeru nastavit,aby to jelo.Mel jsem A7V8X+AudigyI, bez problemu.A nemusel jsem nic nastavovat.Ani analog nebo digital.Ja 99% poslucham MP3,ktery si prinesu z prace.Mame toho stovky GB,takze to neresim.Citace:
Původně odeslal Rhapsody
Vcera jsem zkousel WMP a CD sosnul bez problemu.Tak nic.Asi jsem blbej ja,nebo creative soft.End.
A co prohodit CD mechan. s diskama.Si asi zkusel.V poslednim BIOSu je voltage mem.default 2,7VCitace:
Původně odeslal JOHN
Ja v Softcomu reklamoval minulej tejden CD-ROM bez problemu.Resilo se to vymenou kus za kus.Myslis ten kram 28.pluku?
JOHN....ten zdroj co bol akoze zly...mi tiez siel v inej masine....proste mas ten isty problem.
ADD k tomu rpehadzovaniu mechanik....proste problem je v tom ze na IDE 1 kanaly haluzi vsetko ale akonahle to das na IDE 2 kanal nehaluzi nic a ide vsetko ako ma....vymen zdroj potom sa ozvi ako si dopadol... :wink:
Nabíhání - mám taky komplet TC větráky a zaseklo se to snad jednou a to se starším BIOSem.Citace:
Původně odeslal Thomas
A teploty (měřené laserovým teploměrem):
north bridge - 48
south bridge - 45.4
... ty mě opravdu nepálí :-). nForce 2 vaří mnohem mnohem víc. Odhadem tak 60 mají pasivně chlazené nForce 2 určitě, dokážu to porovnat, grafika chlazená pasivem má 72.
A7N8X - přečti si mojí (už skoro rok starou) recenzi.
Ma tu nekdu tuhle desku a Radeon 9500/9600/9700?
Pretrvava porad problem mezi KT600 a Radeony, nebo uz se to da nejak rozumne resit? Postaci k vyreseni problemu snizit AGP na 4x?
Zajima me prakticka zkusenost. :-)
Diky
Ja!!! Mam tam Sapphire Radeon 9500 a no problem!
A jak vam pri o/c snasi vase karty (Radeony, zvukovky, sitovky, tv tunery) vyssi frekvenci AGP a PCI sbernice? Je ta delicka 1/6 dostatecna, nebo sou karty kterym to presto nesvedci?
Ptam se hlavne s ohledem na Radeon 9600/9700, TV tuner a zvukovku.
Nejake prakticke zkusenosti?
Diky
no snasi v pohode jak muj radeon8500 tak audigy, ale nejvyssi PCI byla 35.4 ( nepotrebuju extra vykon kdyz to bude hodne topit )
no a s radkem 9600XT bych to zkusit mohl, ale nechce se mi to prehazovat z druheho poce... mozna jestli se premluvim tak v tydnu.
To by bylo fajn,Citace:
Původně odeslal mISHA
mam v planu si tuhle desku v pondeli/utery objednat (vaham mezi ni a 8RDA3+...jak jinak, no, ale asi nebudu sam) a protoze se chystam sice jenom na "normalni" o/c, nic hard, ale presto o/c, tak bych se nakonec nerad chytal za frnak. :-) Tak dlouho vybirat desku a nakonec sahnout vedle. :-) Mam pocit ze mi ostatni rozumi. :-)
no tak hele mam 8kra2+ a 8rda3i a tu druhou sem teda zatim netrapil ( a nevim jestli to jeste zvladnu - je to vanocni darek pro bratranka ) ale musim rici, ze v sandre jsem ani zdaleka nedosahl udavanych hodnot pameti ( 2.8/2.6 proti 3.0/2.9 ) a to jedu na 200FSB 3-6-3 dual. se stejnyma hodnotama na sve kra2+ mam 2.9/2.8 a jede to single.Citace:
Původně odeslal Connor
co do moznosti biosu je na tom lepe rdacko ale zas musim rici, ze co do prehlednosti to maji udelane dost nelogicky. tu vitezi kracko.
s chladicema ma rdacko mensi na NB nez kra a ma i maly na SB narozdil od kracka, ktery nema zadne. take bych rekl, ze chipset min topi proti kra.
no zkusim a eventualne sem jeste napisu nejake srovnani mezi temahle dvema deskama ( ale nic svetoborneho, protoze neminim prehazovat cpu a ostatni veci ).
Diky za info. Ja musim uz dnes dopoledne objednat, takze volim KRA2+. Ledaze bys me od toho zrazoval a doporucil 8RDA3+?? :-)Citace:
Původně odeslal mISHA
Diky za pomoc
obe sou fajn desky. zalezi co od toho cekas. ja sem mel vzdy VIA tak sem volil tuto cestu. no nemuzu rict, ze nelituju, pac sem mel predtim uplne jenou tridu ( asus a7v133 - dnes uz asusy nejsou co byvaly ) a trosku me na zacatku zlobila, ale to asi neni jeji vina.Citace:
Původně odeslal Connor
no na hrani jsou dobry obe...
Misha: Diky, necham se prekvapit, jak to bude fachat. :-) O/C zkusim (beru k tomu Bartona 2600+ a Kingstony 433MHz, CL2) a kdyz pujde alespon trochu, budu rad, kdyz ne...nepo**ru se :-) i kdyz by to byla skoda vzhledem k casu co jsem nad tim dumal a vybranym komponentum. :-)
Ma smysl do tehle desky (a jinych s KT600) kupovat pamet v paru??
Nemá, protože to není dualchannel ;-)Citace:
Původně odeslal Connor
Jasne :-) a co v zavislosti na stabilite pri o/c apod.? Tam je to taky fuk?Citace:
Původně odeslal Rhapsody
Melo by byt, ale ruku do ohne za to nikdo nikdy neda (leda ze by byly certifikovane vyrobcem desky), idealni je to vyzkouset, myslel jsem ze nejni nutne kupovat parovane pameti specialne urcene na dualchanell...Citace:
Původně odeslal Connor
Ale KT600 neni tak narocna na pameti, jako nforce2
+ani ja som nemal checksum error BIOSu. (ona asi vie ze by som je spalil ak by mi to zacala robit, lebo mi torobila stara ECS)Citace:
Původně odeslal baros
-tiez mi pusta vecsie napetie do CPU. asi preto sa mi tak krasne pretaktuva :-) a tiez sa mi mierne menia otacky :-(
ale uz coskoro kupujem Fortrona 350W tak sa to vsetko zmeni. aspon dufam
Aky bios pouzivate. ja mam teraz 28.8.03 a premyslam nad tym 28.10.03 ale neviem ci to ma nejaku cenu. ???
Pokud je to ten se softwarovým chlazením CPU, tak to cenu má, protože to podstatně sníží teplotu když nejni zatížen procesor ;-)
Používám BIOS z 28.10.03 (SW cooling) a jsem spokojená,doporučuji přečíst si v sekci BIOSY více o tomto biosu :wink:
Taky se chystám na Fortrona 350W,doufám,že to pomůže :?
tak teda dalsi poznaky o rda3i. trosku sem si s tim hral a zjistil jsem toto. pri nastaveni CPU na aggressive se mi zvysila propustnost pameti na 3050/2900 a to pri stejnem nastaveni jako na me kra2+. tzn vykonovy narust je pri stejne frekvenci nic moc ( pri dualmodu ). jinak za tu cenu je to celkem fajn deska.
a s tim radkem 9600xt no uprimne nevim jestli to stihnu, pac bratrankovi davam poc v patek a prace mam nad hlavu :oops:
Tak podľa očakávania mi došla z reklamačky doska 8KRA2+ zatial ju mam pol dňa a spokojny som.
Ako mate nastavene v tom power menu tie prve založky ? neviem presne čo to je 2 s ktorými som sa ešte nestretol. inaq je vše nastavene v pořadku. Pojdem na 200MHZ FSB ale teraz neni čas. a neviem čo to moje 333 MHZ zvládnu. Uvidim. revizia dosky je 1.0
Celkom fajn Clive :) ze ti ju poslali...sice 8K3A/+ je 8K3A/+ ze :wink: ale aj tato je fajn. Pozri si moju recenziu na www.hwplus.sk na danu dosku tusim z nej vycitas co znamenaju tie prve dva polozky v power menu :).
Mam takovej dotazek.
Mel jsem 8K9A2+ a na ni bezelo moje DLT3C na 2400MHz v pohode. Ted jsem si koupil 8KRA2+ a ejhle. KDyz tam dam treba 2200 (a vejs) pri jakekoliv kombinaci FSBXnasobic, tak to cely vytuhne a ani to nejde restartnout. Prime jede chvilku v pohode, nehodi zadnou chybu a pak to cely vytuhne. Nejdriv jsme myslel, ze je to procik, ale ted tam zkousim thortona a dela to s nim uplne to sami. Deska asi vadna, coz?
ted me jeste napadlo, ze jsem si kupoval soucasne matrixe chieteca s 360 zdrojem. Mozna ten zdroj je vadnej a neutahne to ???...zkusim tam dat sunteka 300W, co jsem tam mel predtim a uvidime.
deska vadna neni. samozrejme to muze byt zdroj, ale tohle mi delalo, kdyz sem nastavil spatne parametry u procesoru anebo u pameti. zkus dat vse na default a jen zvysit nejdriv ( pokud mas novej bios ) napeti a po rebootu na tomto napeti postupne zvysovat parametry.Citace:
Původně odeslal Fik
Tak prvé taktovanie dopadlo takto:
10x200MHZ FSB pri 1.725 (nastavene 1.7V) Prime Stable ale iba 2 hod.
Viac som nemal čas vyskušať ale myslim si že to bude v pohode.
Je to len zakl. freq. na 200MHZ. Cez prazdniny sa pohram vyššie
ale teraz neni na to času :( Zaujimave je, že keď nastavim 12x166MHZ FSB zvlada procak toto nastavenie pri 1.625V. hmm daň za 200MHZ FSB :) Pamäte sú asynchro 333DDR.Brzdia ma ale skusim sa cez prázdniny snimy pohrať.
Inaq je doska stabilná, žiadny problem sa doteraz nevyskytol (iba jedno
seknutie v 3D mark 03) pomohlo pridanie šťavy o 0.025V.
Ľúbi sa mi to soft chladenie.
Celkovo dobra doska, podobna (legende :) 8K3A+ !
Ma tu nekdo KRA2I ??? Zajima me jestli je tam totozne PCB jako na KRA2+, akorad s vypustenim 1394 a HiPoint radice, nebo je PCB jine.
Proc se ptam? Ted jsou na trhu uz totiz misto KRA2I desky KRAI, ktere maji PCB jine (o 90° otoceny socket, vys umestene IDE konektory, 5 PCI slotu a AGP posunuty o ten jeden chybejici PCI niz - takze se da v poho menit RAM i s dlouhou GK, jinej chladic na NB - nepodarilo se mi ho sundat z cipu, celkem hodne drzel). Tot snad vsechny zmeny oproti KRA2+ co si ted vzpomenu...
V BIOSU vse stejne a taktovat jde taky pekne ;-)
krai od kra2i se liší nejenom chybějícim pci slotem, ale hlavně že podporuje pouze 333 sběrnici, ne 400! to znamená, že jedeš na 2700 DDR.
jo a mimochodem funguje někomu na této desce softcooling?
treba ja.. presne co rikas.. neni cip raid a konektory a fw....jinak stejneCitace:
Původně odeslal Rhapsody
A na toto jsi prisel kdy ??? Pekna kravina, sbernice je true 400, ted na tom delam, tak nepis nesmysly :wink:Citace:
Původně odeslal gorge
Jinak jeste jsem zapomnel na (nejmin) jeden rozdil - neni tam ten "hlasic stavu bootovani" - nevim jak se to jmenuje, proste ty 2 hexadec. svitici cisla pro diagnostiku...
EDIT: Pristi tyden snad budu s timhle boardem delat jeste nejaky kompy, tak to pripadne nafotim...
EDIT2: Tak koukam neni nutno, uz se to objevilo na strankach epoxu :-)
EDIT3: LOL, tak oni tam maji tu diagnostiku vyfocenou :-D ale fakt tam neni, odkaz na Epox zde
"Specifications for EP-8KRAI:
• Socket A for 200/266/333/400MHz FSB AMD Processors
• VIA KT600 Chipset (KT600 + VT8237)
• 1 Floppy drive controller - 2 serial ports - 1 parallel port
• 5 PCI slots - 1 AGP (AGP 8X)
• 2 standard IDE ports for ATA-133, backwards compatible with ATA-100/66
• Two S-ATA ports with up to 150MBps bandwidth by VT8237 for RAID
• 3 DDR SDRAM banks for Maximum 3 GB memory DDR333/400
• Supports DDR333/400 using VIA FastStream64™ technology for increased performance
• 4 USB 2.0 ports, 4 extra by optional USB back-panel cable
• Onboard sound, 6 channel ALC655 Audio with Jack Sensing
• Standard ATX format 305 x 245mm x 40mm, ATX Size
• 10/100Mb Fast Ethernet by onboard VIA PHY "
Porad se prodava revize 1.0 nebo uz je novejsi??
nepoužívej silná slova, ale nejprv si to ověř. tato deska podle specifikace epox oficiálně podporuje paměti pouze do 2700!!! koukni na: http://web.epox.com/html/motherboard...P-8KRAI&lang=1Citace:
Původně odeslal Rhapsody
NO FLAME! uznávam, že úroveň epox je dost bídná, už jsme o tom tady zmínili, když jsme probírali bios. taky mě osobně zajímá, jak je to ve skutečnosti a s oficiální podporou!
No takze som si dal do mojej 8KRA2+ novy bios a soft cool je uplne super.
Po 2 hodinovom pozerani filmu Board 32 a CPU 35 ale po 2 minutach 32 :-)
Vcera som tam hodil aj novy zdroj Fortron 350W s 12cm Fanom a je to pecka. Otacky vetracikov sa uz nemenia a je to o dost tichsie.
Ale ten fortron ma pri power off vecsi odber, lebo sa mi nevypina ochranna zasuvka. :-(
Od ty doby co mam ten bios se softcoolem se mi parkrat pri parbe (napr. RTCW) kousnul natvrdo comp, stalo se to uz nekomu?
to Connor: ted jsem kupoval 8KRAI rev:1.1
Jenom dotaz jeslti jsi prisel na to cim to je?? :)Citace:
Původně odeslal Fik
Je videt ze jsi dost zmaten, to ze je tam napsano ze max 3GB PC2700 znamena ze pokud chces 3GB pameti, neruci ze vsecky pojedou na DDR400, zaruceno je to u 2 modulu, myslim ze to vyplyva ze spec. KT600, takze nesir mylné zprávy, to ze to napsali na USA web tak blbe je uznavam celkem zmatecne z jejich strany, ale na evropskem webu (ze ktereho jsem citoval ja) je informace spravna. Nevim jaky silny slovy myslis, ale kdyz pises neovereny blbosti, tak se nediv. Jinak ja si na EPOX nemuzu ztezovat, jsem s 8KRA2+ naprosto spokojen...Citace:
Původně odeslal gorge
Hlavne pletete 3 desky dohromady !!!
1. 8KRA2+ (6 PCI +1394)
2. 8KRA2I (6PCI - bez 1394) - NEDELA se byla nahrazena:
3. 8KRAI (5 PCI) - DDR 400 (2 sloty)
Prodavam je prakticky denne ....
já vím, že 8krai a 8ka8i jsou rozdílne desky, ale debata vznikla o tom, zda to novější není od epoxu ořezaná na DDR sběrnici. přesněji, zda má ofiko podporu pouze do 2700 DDR.
4 rhapsody: píšu z toho samého zdroje jako ty, to znamená oficiální web epox. já nejsem jasnovidec a nevím, který web má pravdu, ale jak vidím ty to víš přesně!!!
tím s tebou končím debatu.
Nechapes to! Pokud tam chces 3GB DDR400, tak to ti vyrobce nezaruci, (proto max. 3GB PC2700), pro 2 moduly je to PC3200 :!:Citace:
Původně odeslal gorge
Měl jsem tu desku v rukách tak to vim, tak mi to nevyvracej ;-)
svaca: Precti si to poradne, nic nepletem dohromady, ja jsem napsal, ze 8KRA2I uz neni, misto toho je 8RAI a psal jsem jake jsou mezi 8KRA2I a 8KRAI rozdily, ju? A gorge tvrdil ze to nepodporuje DDR400 ale jen DDR333 a uznavam ze na USA webu to maji napsane debilne, jenze ja to psal dle toho co jsem zjistil pri skladani kompu s ni...
Zaverem se omlouvam gorgemu, ze jsem se vyjadroval prikreji, ale kdyz si mi tvrdil neco jineho, nez jsem mel v tu chvili pod rukama, tak jsem se nechal unest, promin :oops:
4 rhasody: nic se nestalo. a o té specifikací 600 s třema slotama vím.
epox je king! :-)
Mate nekdo SATA disk jako systemovej?
Mam novej SATA disk a nemuzu na nej nainstalovat Windows XP.
Spusti se instalace z CD, pres F6 tam vrazim ovladace na diskete, soubory se zkopirujou na disk, pocitac se restartuje, nabihani Windows se zastavi na boot screenu a prouzek jezdi porad dokola do aleluja.
Pri nouzovym rezimu po nacteni ovladacu zustane jen cerna obrazovka s blikajicim kurzorem.
Zkousel sem orig ovladace z diskety i novejsi 2.10a z Via areny.
Ted tam jsou 2.20, tak to zkusim jeste snima.
Zkousel sem i Win 2k3 a dela to to samy.
Jinak ve Win ten disk funguje, instalacni soubory sou tam nakopirovany i ovladace z diskety.
-------------------------------------------------------------------------------
Na 8KRAI sou jen dva konektory na vetraky.
já ten disk SATA mám a funguje mi normálně.. ale mám winxp ze SP1. zkus si stáhnout nové ovladače na disketu.. :idea:
baros: LOL, ja vedel ze jsem na neco zapomnel a to s tema konektorama je celkem k nasrani :-/
když jste u konektorů na větráky, ví někdo proč se třetí větrák neobjevuje na Usdm?
No on není ani v BIOSu, ne? Já si myslím že neumí 3. větrák měřit, ale jistě to nevim...
Ešte k upresneniu ako mate nastavene položky a ake skusenosti mate s nimi (stabilita , výkon) :
DRAM BURST LENGHT 3 / 4
WRITE RECOVERY TIME 3 / 2
tWTR 2 / 1.
+
CPU TIMING: normal / fast (na 8k3a+ som mal nastavene fast a no problema)
ROMSIP TABLE: normal / fast / ultra - (toto ma najviac zaujima čo to je ?)
DRAM Command Rate: Command 1T / 2T ??
tak tak 8KRA2+ ma sice 3 fun konektory ale monitoring je len na dvoch. :-(
Tiez ma to dost nasralo. :evil:
2 gorge: Ja mam XP taky s integrovanym SP1 a stejne to nejde, ty mas ale 8KRA2I.
Zkousel jsem i ty ovladace 2.20 vysledek stejnej.
Jeste zkusim pouzit BIOS z 28. 8.
Ma nekdo 8KRA2+ se SATA diskem a podarilo se vam na nej nainstalovat Windows ?
Edit: Jeste me napadlo, ze by to mohlo bejt tim, ze tam mam jen jednu 80 GB partition, treba to nejak nemuzou rozdejchat Windows. Zkusim tam udelat jeste nejakou mensi.
DRAM BURST LENGHT 3 / 4
- tohle je blbost, nastavení jsou pouze 4 cykly nebo 8 cyklů. U P4 je jasná volba 8 cyklů burst (přesně sedí na 8x 8byte = 128byte délku prefetch - pokud si to nenastavíte na 64byte, což se dá přes MSR), u Athlonu je to spíš jedno, protože má 64byte prefetch. Osobně používám 8 cyklů, protože to může někdy zlepšit výkon.
WRITE RECOVERY TIME 3 / 2
-2T je rychlejší
tWTR 2 / 1.
-1T je rychlejší
CPU TIMING: normal / fast (na 8k3a+ som mal nastavene fast a no problema)
-nastavuje Fast command decode, při vyšších FSB nefunguje
ROMSIP TABLE: normal / fast / ultra - (toto ma najviac zaujima čo to je ?)
-nevím, co dělá, ale mám Ultra
DRAM Command Rate: Command 1T / 2T ??
-podle specifikace pamětí, které máš. 1T je o pár procent rychlejší, ale málokterá paměť to při vysokých frekvencích zvládne.
dik Eagle
vedel som že väčšinou čim nižšie číslo tym rýchlejšie :-) len som proste chcel vedeť čo čo robi a aky to ma vplyv na výkon/stabilitu. ešte raz dik.
2Eagle: Ahojda, koukal jsem, ze ten tvuj CPUMSR umi zapinat a vypinat soft-cooling pres chipsetovy registry a tak se chci zeptat, jestli neexistuje nejakej program, kterej by tyhle hodnoty menil "on the fly" pri kliknuti na nej (treba pres zadani registru do prikazove radky). Jde mi proste o to, ze ja soft-cooling nechavam vypnutej (pres WPCRSET), protoze mi pri pohybu mysi, praci, etc.... haluzi zdroj ("cvrkani"), no a kdyz nechavam neco pres noc stahovat, tak vypinam casefany a rucne pres WPCREDIT nastavuju softcooling. Je to dost pracny, protoze si jednak musim pamatovat, jakou polozku zmenit na jakou a jeste to tam naklikat... :roll: Neni nahodou nejakej programek, kterymu by tohle stacilo zadat treba do prikazovyho radku a pak bych jenom clicknul na ikonku toho programku s parametrem a soft-cooling by se okamzite aktivoval?? Diky!
4 baros: v tomhle jsou ty desky stejné. zkusil si dát biosn na fail a instalovat to tak? a co kšanda sata, zkusil jsi ji vyměnit?
Na sata disk jsem zkoušel jen začátek instalace,respektive formátování. Na začátku instalu stisknout f6 a hodit tam disketu s ovladačema. Jinak jsem si ho naklonoval za starýho. Ale budu přeinstalovávat,mám poblbanou instalaci z věčnejch pokusů.
Tak jsem zkousel instalovat na 8KRAI (BIOS z 28. 8., jinej kabel, ovladace 2.20) a vysledek stejnej.
Jeste zkusim nahrat v BIOSu Fail Safe defaults jak radi gorge.
Kdyz jsem hledal, jak resit muj problem, tak jsem nasel na Via arene navod na udelani instalacniho CD Windows s integrovanym ovladacem na SATA.
Treba se to nekomu bude hodit (me teda jo, protoze prodavam disketovku), funguje to, akorat to ma u me stejnej vysledek jako kdyz pouziju disketu.
-------------------------------------------------------------------------------------
How to make an slipstreamed winxp sp1 cd with Via's Serial-Ata drivers:
Copy all the files from your XP cd to a temporary folder (let's call it C:\XPSource)
Make this structure of folders C:\XPSource\&OEM&\&1\DRIVERS\SATA
Copy the contents of the SATA folder of DriverDisk
Place file WINNT.SIF into C:\XPSource\i386
-------------------------
[Data]
AutoPartition=0
MsDosInitiated="0"
UnattendedInstall="Yes"
[Unattended]
UnattendMode=ProvideDefault
OemPreinstall=Yes
OemSkipEula=Yes
NoWaitAfterTextMode=1
NoWaitAfterGUIMode=1
TargetPath=\WINDOWS
DriverSigningPolicy=Ignore
OemPnPDriversPath=Drivers\SATA
[GuiUnattended]
OEMSkipWelcome = 1
[UserData]
FullName=""
OrgName=""
----------------------------------------
Open in Notepad file TXTSETUP.SIF into C:\XPSource\i386
-------------------------------
add the following line under [SourceDisksFiles]
viasraid.sys = 1,,,,,,_x,4,1
add the following line under [HardwareIdsDatabase]
PCI\VEN_1106&DEV_3149 = "viasraid"
add the following line under [SCSI.Load]
viasraid = viasraid.sys,4
add the following line under [SCSI]
viasraid = "VIA Serial ATA RAID Controller(Windows XP)"
----------------------------
And at last, burn it to a bootable CD.
Structure of the Cd:
|-&OEM&
|xxxxx|-&1
|xxxxx|-Drivers
|xxxxxxxx|-SATA
|xxxxxxxxxx|-TXTSETUP.OEM
|xxxxxxxxxx|-VT8237
|xxxxxxxxxx|-...
|xxxxxxxxxx|-Winxp
|xxxxxxxxxxxxxxx|-viasraid.sys
|xxxxxxxxxxxxxxx|-viasraid.inf
|
|-DOCS
|-I386
|xxx|-WINNT.SIF
|xxx|-TXTSETUP.SIF
|xxx|-viasraid.sys
|-SUPPORT
|-UPDATE
|-VALUEADD
(in my Cd for security I also have copied viasraid.sys and viasraid.inf in SATA and Drivers folder but I think this is not important)
Edited:
IMPORTANT: I forget to mention that you need to copy file viasraid.sys also in I386 folder. Sorry!
Tak jsem narazil na problem a to se zvukovkou. Mam SB Live! a kdyz do WinXP hodim driverovy balicek od Creativu, tak pri prehravani se to "zadrhava". S okennima orig. driverama to beha dobre, kX jsou dobry a puvodni drivery z CD taky, jenomze na tech zase neni EQ. Viz http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=43678 . A dalsi problemek, sice malinkatej, ale stve mne a to ten, ze kdyz prejizdim mysi treba z textboxu do normalniho okna, tak nekdy pri zmene kurzoru blikne misto sipky takova cerna skrvna. Zkousel jsem cachrovat s Hyperionama a pouzivat vsemozny ovladace (Catalyst, DNA, Omega) a porad to samy, ale kdyz jsem o jeden stupinek snizil HW akceleraci tak ok. Viz http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=43042 . Davam sem tento dotaz proto, protoze se to jednak tyka 8KRA2+ a taky kvuli tomu, ze mi na ty predchozi thready moc lidi neopdovedelo (nic mi nepomohlo). Mate nekdo podobny problemy, nebo vite jak tyhle vyresit? Diky!!!!
covece IntExi ses samej problem :wink: , hele uprimne tuhle desku mam jen jednu doma jinak nemuzu soudit a xp taky nemam. nicmene nic z toho co rikas sem na svem radkovy 8500 a audigine nepotkal. s tim kurzorem - zkus tam dat jine kurzory ( trebas muze byt mirne poskozeny soubor ) jen pro zkousku. pokud to bude delat dale tak potom co pretaktovani FSB? nebo moc velke pretaktovani grafarny? co fastwrite?Citace:
Původně odeslal IntEx
a sblive - nemuze to byt konflikt s nejakym zarizenim ktery se projevi teprve s tema ovladacema? co prehodit do jineho slotu? take sem zjistil, ze muze byt bordel v systemu a nepomuze nic jineho nez cista instalace. anebo konflikt s nejakym programem, ktery permanentne neco zkousi v systemu...
Nojo, ja si ty problemy nevymejslim :oops: . FSB bezi na 166MHz, pricemz PCI klasicky na 33MHz, grafiku nemam zatim pretaktovanou vubec a vcera jsem 12x (!!!) preinstalovaval XPcka (jednou se SP1 a jednou bez). S tim fastwrite jsem to pravda nezkousel, ale jak potom pujde vykon dolu? A jeste k tomu Live!, porad se mi usazuje na IRQ19 ( ??? ) a pametovej rozsah ma furt A400-A41F a zaboha s tim nemuzu hnout (ostatne to u zadnyho zarizeni), ale ve W98SE se alespon s tim pametovym rozsahem hnout da...
no s tim IRQ nic neudelas. leda zkouknout eventualni kolize. s fastwrite vykon dolu moc nepujde. alespon sem to nepozoroval. a hodne se to tu resilo tusim v nVidia foruCitace:
Původně odeslal IntEx
Zkusim teda jeste vypnout to fastwrite a porovnat jak moc to slo dolu (kdyztak se na ten cursor vyprdnu, ale spis to vypada na softwarovej problem, protoze jinak 2D/3D jede dobre). No a tu zvukovku zkusim hodit do jinyho slotu, ale s Orig driverama a kX to chodi dobre, takze zahada - asi taky zase software, proto se ptam, jestli to taky dela nekomu jinymu :idea: .
hele pokud budes mit dostatek casu, zkus tam nahodit w2k. ono totiz ve vetsine pripadu je taky problem na strane xpcek ( noflame plz ). no za zkousku nic nedas...Citace:
Původně odeslal IntEx