Co se tyce spony na GPU, muzete vyrobit sponu na Herculesa 9800XT ??
Printable View
Co se tyce spony na GPU, muzete vyrobit sponu na Herculesa 9800XT ??
jo pokud posles rozmer
To je jinej rozmer nez na R9700?? Se mi nejak nezda...Citace:
Původně odeslal epidot
Kdo vi ja to nevidel na zivo... ???
Tak co už je hotová expanzka ?
::: EXPANZKA :::
http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=46669
mam taku otazku > uz to ktosi testoval alebo vlastni na P4ke? ak hej tak ake su dojmy && teploty etc ;)
MadCap
vcera som robil generalku vodneho chladenia a cele som ho rozobral, ake bolo moje prekvapenie ked som zistil ze mam bloky zas**te vodnym kamenom :evil: , uz davnejsie som si vsimol ze na cerpadle sa vytvara biely povlak a teraz uz viem preco. detto aj v hadickach z vnutra mam kopec vodneho kamena, a ked hovorim kopec tak je ho tam naozaj vela. Vodu pouzivam cistu destilovanu ale bolo obdobie ked som bezal aj na klasickej z vodovodu, viem ze z nej sa moze tvorit vodny kamen ale kamoz bezi iba na destilke a ma ten isty problem ( a ma tie isty WB od KaRlOs[C]-a & Pirs-a ). Nemala by sa nahodou pouzivat DEMINERALIZOVANA voda namiesto DESTILOVANEJ?
Ked som tie bloky vyplachol prudom vody tak z nich vyplavilo nejake ulomky toho kamena ale chcelo by to asi nejaku chemiu na odstranenie, co mam pouzit?
ocotCitace:
Původně odeslal user
ocot sa nesmie pouzit koli eloxu kt. je zvnutra na WB
ocet ne, je zasaditej a tak by rozezral elox
tak jsem si to tady procetl a je to gut. Tedka jeste sehnat 4klacky :(
Hlavne jsem se chtel zeptat-neslo by do uchyceni chladice GPUcka dat drazky a ne diry ? Pri zmene roztece der (nevim jestli jsou rozdilne, ale pro jistotu ?) by se muselo menit cele rameno, drazky se mi zdaji vhodnejsi.
V soucasnosti se pouzivaj jen dva typy spon na GPU a to Ati (55mm) a FX (80mm) takze je zbytecny delat tam drazku misto diry a navic by to vypadalo nehezky :wink:Citace:
Původně odeslal Petrt
Takze stale vyrabite?? Mel bych zajem, uz me stve to huceni :evil: Jak dlouha je popripade dodaci lhuta?? za cenu 2500 celyho setu je to rulezzzni :-o
jedna z veci proc se mi nelibej bloky s elox hlinikem je prave tahle nemoznost chemicky vycistit vodni sutr...Citace:
Původně odeslal user
2Grigy: Nevyrabime, alespon prozatim ne. Momentalne zvazujeme dalsi kroky s WB a pracujeme na novych napadech.
2JERROME: Zas bych to s tim cistenim neprehanel, vodnika jsem rozebral ,kdyz jsem ho v patek prodaval :-(. Po pul roce provozu na vodu z vodovodu a pak na napln do ostrikovace bez predchoziho cisteni vevnitr nebyl zas takovej bordel. Elox uvnitr bloku byl sice cerno/sedivej, ale byla to slaba vrstva a med byla bez koroze. Takze nejaka spina na eloxu nema vliv na vykon bloku. Na cisteni staci proplachnout blok proudem vody, kdy vetsinou vylitne ven bordel, ktery se uplne neodstranil pri cisteni radiatoru z vrakace. :wink:
Ok :wink: , ale az zase (doufam) zacnete budu vazny zajemce ;D ;DCitace:
Původně odeslal Pirs
A na kolik vyjde GPU block + FX spona .. no a ten rozměr pro hadičky, dělá se i menší? tuším 8mm, vnitřek 6mm (mám starší aquacool).Citace:
Původně odeslal Pirs
GPU set stal 850Kc, na natrubky bylo mozny dat redukci 10-6 pro pozdejsi zapojeni do okruhu na 10mm.
Takže 850Kč včetně redukce na menší hadičku, kdy bych to mohl mít? je třeba to vyrobit, nebo už máš něco v zásobě?Citace:
Původně odeslal Pirs
skladem nemame nic, vyrabet uz nic dalsiho nebudem
do dvou mesicu uvedeme novou revizi a pak se uvidi...
Fakt už ani jeden kus nemůžete vyrobit?
muzem, ale momentalne pracujem na necem jinym a hlavne kvuli jednomu bloku se nevyplati ani oblict monterky :wink:
Já myslel že ty montérky ani nesundáváš :-) ale když vidím jak má GPU 70C při zátěži, tak mi je z toho zle.Citace:
Původně odeslal Pirs
70°C ? Tak to se zeptej *Viper*ra kolik na te stejne grafice mel pri nezapojenem ventilatoru :wink: (cca kolem 100°C)Citace:
Původně odeslal Spajdr
Mno, ja bych taky jednu kompletni sadu pro Athlonka, Radlo a sveho Epoxe snesl. :-)
Tiez by som zobral komplet sadu (CPU+GPU+NB). Snad ked sa nas dost nazbiera, tak si aj oblecies tie monterky. A mohol by si nam za +100.- Kc urobit specialnu Limited Edition waterblockov :-) .
Bylo by nas opravdu hodne :mweheh: ;D ;D :drool:
:mweheh: to teda... hned bych je bral...
Pokud budou zajemci jsme ochotni jeste udelat posladni objednavku.
Tak já chci GPU blok pro Geforce FX i s redukcí na menší hadičky :-)
Takze jestli se to rozjede, tak objednavam CPU+AMD spona(nemam dirky :oops: ), NB, GPU SET ATI. ;D ;D ;D
O osudu posledni objednavky se rozhodne po testech na PCT.
Osobne se mi moc nechce nic dalsiho delat, protoze to posune vyvoj novejch WB zas o dalsi mesic :?
edit KaRlOs[C] : uvidime :wink:
Ja by som zobral wb na CPU. Dufam, ze zasielas aj na Slovensko....
Posilani do SK zalezi na Cesky poste, az nabidne nejaky rozumny podminky pro dobirku v EU.
btw. Vzdyt mas eXtherm, ten ti nestaci? A navic pro vyuziti plnyho potencialu KPcoolu budes muset pouzit vedeni prumeru 10mm (eXtherm ma 8mm) a tak rozvaz, jestli se ti ta investice bude za tech par °C vyplati. :wink:
Ja bych si taky radeji pockal na nejakou novou verzi. Aspon muzu v klidu shanet penizky :lol:Citace:
Původně odeslal Pirs
Pripadna nova verze by byla k dispozici kdy asi? Alespon nejaky odhad, plus minus par tydnu. Docela rad bych chladil vodou v nejblizsich mesicich, ktere budou pochopitelne nejtelplejsi v roce. Pockat mesic, nebo mesic a pul nejni tak hrozne, ale nerad bych na nove verze bloku cekal do zari... :?
Ide o to, ze mam 2 compy - jeden na intraku a jeden doma a chcem si dat vodne chladenie aj na ten druhy comp. Moc sa s tym neponahlam, ale nabudol som dojem, ze koncite s vyrobou....Citace:
Původně odeslal Pirs
2Keyoke: Po 10.5. pokud bude material, tak bude prvni kousek. Ale je dost mozny, ze uz se uz zadny dalsi WB nebudou. Myslim, ze ted pro ceskoslovenskou OC komunitu nebude po vstupu nasich zemi do EU problem sehnat kvalitni bloky.
2andux: S vyrobou jsme skoncili nebo alespon s vyrobou toho, co jsme vyrabeli doposud. Udela se prototyp novy revize (zatim jen CPU) a pak se uvidi. Napadu je moc, ale casu a penez na realizaci zalostne malo :?
no myslim ze zaujem o bloky ostane .. kvalitou sa im moc komercnych nevyrovna .. a cena tiez bola fajn
Dalsi osud vyroby bloku a uvedeni nove revize 2.0 zavisi i na testech v PCT ktere se blizi do "finale"...
informace:
* Test by mel byt uverejnen do "3 tydnu" na www.pctuning.cz
* Jelikoz Redaktor, ktery testy provadi, chce byt nestrany tak uvalil inf. embargo na vysledky a prubeh testu at do doby zverejneni clanku na PCT.
* Takze uz jen netrpelive cekame. :|
no ja som osobne velmi zvedavy na metodiku testu .. ak je podobna ako na procooling tak to berem ;)
MC
Každopádně ten test bude ostrej! těžko říct kdo vyhraje..
2 KaRlOs[C] and Pirs, mam technicku otazku. Pri montovani vasho blocku na CPU sa ten dotahuje 4ma srubkami. Ako viete kedy uz staci a ci je dotiahnutie rovnomerne na vsetkych 4 bodoch? Viem ze to treba robit s citom a tak som to aj robil ale momentalne mi odisla doska a pravdepodobne koli tomu ze sa privelmi prehla v mieste patice CPU. Ked som ju vymontoval z case a rukou narovnal tak znovu nabehla. Prehnutie bolo dost vyrazne, typujem tak 1-3mm. Je dost tazke odhadnut utiahnutie, obzvlast ak je tam tak jemny zavit a uz len pol zavitu naviac spravi cca 0,5mm... neuvazovali ste o vyrobe nejakeho podstavca kt. by sa monoval na zadnu stranu CPU ako je u AMD64? tym by sa dost odlahcil tlak na PCB. Pripadne by sa dali dat medzi matice a blok nejake tvrdsie pruziny aby sa ten tlak rovnomernejsie rozlozil, ale na to by museli byt tie sruby dlhsie. Nemal nikto s neicim podobnym problem?
Postup montaze:
Zatlacis na imbusovy sroub, ktery je uprostred bloku a je spojen s osou stredu jadra CPU, a potom dotahnas rukoj jen srouby ke spone a dale dotahujes rukou do uhlopricky, ale s citem. :wink:
Z 35 lidi kterí od nas maji bloky si nikdo nestezoval, a my pri testech jsme nemeli nejmensi probleny, ani zadne vyditelne poskozeni PCB
Ale ty asi sundavas blok s desky priliz casto a menis CPU, a zas ho tam nandavas, to urcite taky neni moc optimalni.
Rada:
Dejej to proste s citem... :wink:
P.S. Neco jeste k tomu poznamena Pirs
ok ked mi pride doska z reklamacie tak to tak spravim, ja som to vzdicky est edotahoval klucom tak +1zavit ale ak vravis ze to staci rukou tak to skusim.
tak uz sem tady... :wink:
S postupem uvedenym kolegou Karlosem bez vyhrady souhlasim.
1) zatlacit na imbusovou hlavu sroubou na bloku priblizne silou, jakou tlacis na sponu sroubovakem u klasickyho chladice
2) matky na spone dotahovat do krize a to pouze rukou (z tohoto duvodu jsme upustili od dodavani kridlovych matic k sade :) )
3) stejny postup plati i u NB a grafik, obzvlaste u GF4 a FX dotahovat s citem a kontrolovat pruhyb PCB z duvody velky roztece der (80mm)
Takze posledni objednavka byla vyrizena...
S vyvojem novy revize 2.0 sme zatim moc nepohnuli z duvodu nedostatku casu a chuti :oops:
V soucasny dobe mame zbytky materialu na vyrobu cca dvou komletnich sad posledni revize (tj. CPU1.5a+NB+GPU) a mozna nejaky zbytky, popr. vyrobu nejakyho bloku dle vlastniho navrhu (pokud bude rozumnej).
Takze pokud by mel nekdo zajem nebo mel nejakej zajimavej napad, tak na to muzem vlitnout a uvidime, co z toho vyleze...:wink:
Libila by se mi nejaka brutalita typu: chlazeni GPU a pameti + brutalni Vmod, neco ve stylu co udelal extremecorvette na ocforums.com. Mozna by stalo za to udelat konecne nejaky HC/OC projekt, protoze za posledni pulrok je tady nejak mrtvo...
Komplet chlazeni na grafiku vc. pameti by celkem bodlo, bylo by zase o vetrak mene :DCitace:
Původně odeslal Pirs
Pro brutalni vmod je ale treba dobrej kousek HW, moji grafice Vmod na GPU temer nepomohl, takze zustal jen na pametech :?
No co sem mel jeste Radlo, tak mi Vmod pomoh z 275/275 na 420/365 a to jsem tu kartu docela setril. Na jadru 1.7V, pameti 3.2V. Pravda je, ze soucasny 9800 a X800 bezi uz na hranici svyho maxima, takze bych taky nejaky zazracny zvyseni necekal. :?
Nicmene to chlazeni bylo zajimavy, co jsem koukal, tak 9800XT a X800 maji stejny PCB, takze by byla asi jen jedna verze. Jeste uvidim jak to bude s NV 6800...
Predpokladam, ze i bez vmodu si tipuju tak cca 380/330 dal.Citace:
Původně odeslal Pirs
Ja myslim, ze 9800XT ma stejny PCB jako 9800 (a jiny nez X800), alespon ohledne umisteni pameti a jadra.Citace:
Nicmene to chlazeni bylo zajimavy, co jsem koukal, tak 9800XT a X800 maji stejny PCB, takze by byla asi jen jedna verze.
No ja bych rozhodne jednu komplet sadu snesl...bloky na NB, pro Athlona XP a pro Radeona. Kdyz nova revize nevypada, ze by byla v dohledu, tak na co cekat...
Taky bych mel zajem o jednu kompletni sadu (jestli to jeste jde). Na koho se mam obratit? Na webu KPcool neni o objednavce ani o cene nic.
Tak ak by ste vyrobili nejaky blok na ramky tak by som mal urcite vazny zaujem, dnes som zase otestoval maximum jadra grafiky a bol som milo prekvapeny 490 bez artefaktov pri 1,9V problem mam ale s pamatami, mam na nich tiez Vmod ale akonahle pridam co i len 0,1V naviac tak idu este menej... Maximalne mi idu na 740MHz ale som si isty ze ak by som ich chladil tak pri pridani V by isli hore.Citace:
Původně odeslal Pirs
Problem je, ze co karta, to jiny PCB. A delat pouze WB na pameti na GK je nesmysl, byl by problem s uchycenim a tech hadic by tam uz bylo trochu moc.
Takze jakmile se mi dostane do rukou X800, zacnu neco vymejslet.
Uz se tesim. Po zapojeni vodnika na grafice jsem krome ticha na tom podobne. Predtim jdem mel Hercula9800NP chlazenyho pasivem z Spire Copperkinga II a zespodu ofukovan 80x80 na 2000otackach. Zeshora pak taky ztisenou 60x60. S vodnikem mohu jit o kousek dal s GPU, ale pameti bez cirkulace vzduchu musely zas o kousek niz.
Dnes sa mi dostala do ruk teplovodiva pasta Shin Etsu G-751 tak budem moct konecne poriadne otestovat tie vase waterblocky (zatial som mal iba trochu lepsiu bielu od DowCorning T-340) vecer ak bude cas tak poreferujem teploty... Inak test tej pasty je - TU - a ak to bude obdobne aj u mna tak by som sa mohol pri full load dostat z maximalnych 50°C kt som mal pri 2,7-2,8GHz @ 1,85-1,95V na nejakych peknych 43-45°C... co je pri takych taktoch a napatiach super hodnota.
BTW moj BIOS ubera presne 15°C oproti teplote v jadre (mam to overene)
pastu som otestoval a naozaj je o cca 5-6°C lepsia oproti obycajnej bielej paste DowCorning T-340. Som spokojny, teploty sa po nabootovani pohybuju okolo idle 40 full load 45°C aj po par dnoch. Skoda len ze nemozem zmerat teplotu vody nakolko mi moja draha polovicka rozmlatila teplomer :evil:
Opravdu jsme spokojeni s tvyma hodnotama... :-)
Videl bych to ne rozdil voda/cpu (full load) 7°C zkus to zmerit.
Diky
Taky pridam nejaky teploty :) (sledoval sem to asi 2 mesice). Chladim viz podpis (CPU+NB+GK) prozatim se Skoda120 radiatorem na kterym sou dva 120 YS-Techy na 6V. Nedavno sem mel v pokojiku 30°C a at sem zatezoval sebe vic tak sem se nad 49°C (CPU) nedostal :lol: (vodu nemerim, zatim, cekam na Hardcano12) takze naprosta spokojenost ;D ... Jeste jednou diky K&P :-)
Tak sem to vše zapojil a žasnu jak to vše hladce a suprově funguje. S bloky jsem maximálně spokojenej, svou úlohu plní na 100% a až půjdu do A64 tak to vidím zase jen na KPCOOL:) tedy na spony :)
Montáž je suprově vyřešena - nebyla s ní žádná potíž, šlo to jedna radost.
Pomocí expanzky od galaxiho to bylo rychle zavodněno a odvzdušněno a šlo se na testy!! Výměník je tam od ertyho ten velkej s jedním 12cm fanem od Primacool.
BEZ OC je to:
idle - 27 °C - 29°C
Burn - 34 - 36°C (záleží jak je v pokoji teplo)
S OC - procík 2380 Mhz(nějak ho netrápím radši zahořím), GPU 570/1170 (možná půjde i výše uvidíme)
idle - 32 - 35°C
burn - zatím bylo max 40°C ale asi to půjde o něco výše.
S teplotami jsem až moc spokojenej, i když časem to možná trošku stoupne. S OC taktéž , takže se mi tato investice velice vyplatila.
DÍKY KPCOOL :) :)
www.kulda.herma.org
PC viz podpis,
chlazení:
bloky K&P CPU, Chipset, GPU
2x eRTyho chladič HDD
radiátor z topení nějakýho Renaulta, tak akorát na 2x 12cm větráky vedle sebe.
čerpadlo Eheim 1048, expanzka Aquacool převrtaná pro větší fitinku.
Tohle všechno je pospojovaný silikonovejma hadičkama 14/10, nevypadá to teda nic extra. Větráčky na radiátoru jsou 1800 RPM, Primecooler
No a teď to zajímavější: Teploty: jak všichni víme, hodně záleží na teplotě okolí.
Léto: CPU: idle: 44°
burn: 50°
Zima (teď) idle: 42°
burn: 46°
teplotu vody nevim, musel bych si koupit teploměr a jsem línej :-)
Do budoucna by to chtělo další rad a zároveň ztišit větráčky...
pozn k HDD - jelikož, jak píšu, chladím 2 Seagaty 120, dostává se z nich do okruhu poměrně významné množství tepla. Pro ilustraci, dříve, bez chlazení, měly oba disky běžně okolo 50°, s vodníkem mám 37°...
takze ja mam KPcool na vsem
CPU+NB+GPU
teploty mam:
CPU NB H20
idle 37 26 24
burn 42 31 28
do CPU poustim 1.76V
nemuzu si samozrejme na nic stezovat
akorat je skoda, ze nedodal jeste kotvicku(nevim jak to nazvat) z druhe strany GK
strasne se me totiz prohyba, kdyz to poradne utahnu
Pěkné, ale tohle se dá v pohodě uchladit starým aquacoolem s 8/6 hadičkama :-)Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
jasne ze bych to uchladil, ale nevim jestli s takovyma teplotama :wink:Citace:
Původně odeslal Spajdr
U mne je zatim s K&P bloky (CPU,NB+R9800) take spokojenost.
Standartne jedu XP-M na 2525MHz/1.7-1.725V (240x10.5) pri teplotach cca 38/48C (ale pouzivam starsi bios, nove biosy ukazuji o cca 5C nizsi teploty) pri cca 30C voda.
Driv jsem jel na 2640/1.8V (ale procaku se to nejak prestalo libit) a teploty CPU o cca 3C vyssi.
bude tedy revize 2.0?? W bloků??
Zdravim revize bloku nebude uz zadna.. neni na to cas :?Citace:
Původně odeslal MarKo
Zbyvy na prodej cela sada 3 bloku CPU+NB+GPU a k tomu spony na AMD - NB - ATi + P4 - NB - FX za 2199kč viz. 1 stranka tohoto threadu.
Cau mel bych zajem o bloky CPU+NB+GPU a k tomu spony na AMD - NB - ATi.Mate je jeste?
Vsechny sady jsou prodane.Uz neni nic, a projekt KPcool je tak ukoncen...
Doufam, ze spona na A64 jeste bude :-)Citace:
Původně odeslal KaRlOs[C
takže bych chtěl jen říct že ten projekt neměl chybu kluci udělaly ste toho pro CZ watercolling moc :D
Já mám tu poslední sadu :-)
Zatim jses ty a short24 jediny dva zajemci... :?Citace:
Původně odeslal Jiri Drak
Takze vam muzu poskytnout vykresy a vyrobu si musite zajistit sami.
btw. Zbylo mi tady par vykresu nikdy nerealizovanejch vodniku (blok na 6800U>, neco ve stylu DD TDX a jine..) kdyby mel nekdo zajem at se ozve.
A proč jste je přestali vyrábět? :?:
Je pohodlnejsi sedet po vecerech za pocitacem a datlovat html, nez stat o vikendech 10 hodin za soustruhem. :wink:
Citace:
Původně odeslal Pirs
To je recht!!!
Ale pokud se najde nejakej investor nebo clovek s CNC fabrikou, tak sem ochotnej ho zasobovat napady, protoze muj chory mozek plodi jednu ptakovinu za druhou. :lol:
Citace:
Původně odeslal honzanun
Protoze projekt KPcool vznikl, z nudy a diry na trhu, která nas motivovala, stravili jsem na tom hodne casu, vyvoj 6 mesicu 5 revizi bloku a potom nekolika mesicni vyroba, jinak nevim co by jsme delali :-) A hlavne jsem realizovali teorie do praxe, coz je nejdulezitejsi! V tom bylo vyuziti nasich vedomosti, ktere se nam snazi narvat do hlavy na CVUTu, ale oba jsem byli nabiti vedomostma a praxi, jeste driv nez jseme strcili prdel do CVUTu.
Chci podekovat Pirsovi za jeho spolupraci na tomto projektu...
A hlavne vsem, kteri duverovali nasim blokum a ted jim dobre slouzi v jejich kompech...
vyrobu klidne prevezmu, pokud by byl teda zajem
jenom ten cas ;-(
zamacnu slzu a tise dodam vice podobnych chorych mozku [a skvelych vodniku] :wink:Citace:
Původně odeslal Pirs
Není ten konec lepší jak všechno během výroby? ;D ;D
Konec dobrý Všechno dobré :wink:
taky se pridam, dik moc za to co ste udelali a za vas pristup :wink:
Tak tak ... ja dekuji hned dvakrat ;D
JJ bloky jsou super, ale mám dotaz - vím že se to tu probíralo ale každý ma jiný názor - po cca měsíci mám vodu uplně šedou - prej to dělá ten elox či co, chce to nějaký inhicor - co to je a kde to koupit pls?
jmenuje se to INHIBITOR KOROZE a prodavaj to kuprikladu v Bauhausu, Baumaxu, Hornbachu atd..Citace:
Původně odeslal Kulda
super díky, zítra koupím.
Pro zajemce posilam vykres spony na s939/754 pro CPU bloky (rev1.3 az rev1.5a). Je to ulozeno jako dwg v ACAD2000. Material doporucuju nerez tl. 4 mm, pokud mate jiny diry v desce nez prumer 4 mm, tak si vykres nalezite upravte.
http://www.pirs.vyrobce.cz/Images/sp...PU-AMD-939.dwg
edit: Shanim nejakou dobrou dusi s AMD64, ktera by byla ochotna mi otestovat novej blok na s939. Nemam totiz ani vodnika ani vhodny komp. :oops:
nedalo by se to uložit v něčem jiném pls?Citace:
Původně odeslal Pirs
http://www.pirs.vyrobce.cz/Images/939.dxfCitace:
Původně odeslal Kulda
http://www.pirs.vyrobce.cz/Images/939.tif
díky spona je už hotová :)
Posilam linky na fotky novyho bloku na socket 939 a 754, neni to zadna prevratna myslenka, ale myslim, ze novy Athlon 64 to uchladi bez problemu. V budoucnu pribyde jeste blok na 6800U/GT stejne koncepce (plexi+o-krouzek+med) pokryvajici celou kartu (GPU, pameti, mosfety).
http://www.pirs.vyrobce.cz/Images/TTrs-komplet.jpg
http://www.pirs.vyrobce.cz/Images/TTrs-s_vikem.jpg
http://www.pirs.vyrobce.cz/Images/TTrs-spodek.jpg
http://www.pirs.vyrobce.cz/Images/TTrs-spodek2.jpg
fotky z testovani (thx short24) na DFI LANPARTY NF4 SLI-DR
http://h2o.kvalitne.cz/939.htm
Tak zatím s těmito blokami na A64 3200+ na defaultu ve win cca 30°C při zátěži max 34°C většinou při dekodování videa po cca 20ti minutách cca 33°C.
2x 12cm fan na výměníku, 1x 8cm fan z boku, 1x 8cm fan vzadu.
Moc pekny.. ale na A64 voda temer nema vyznam :-(Citace:
Původně odeslal Kulda
no jo ale co s vodníkem vyhodit? :D
Zase se muze dat bez problemu blok do nejakyho levny zdroje (LC), jednoduchej blok na CPU a s radiatorem jet jenom na pasiv... Navic na HC/OC grafiky je voda stale nutna... :wink:Citace:
Původně odeslal Prokop
jak kde a jak u koho - s vzduchem jsem koncil na 220 dal teploty v prime nad nad 60, s vodnikem na 270 s voltazi na 1,58 v poho pod 40 stupnu [mam sundany rozvadec tepla]Citace:
Původně odeslal Prokop
ted napr. beachken psal ze na 280 skoncil protoze mu to moc topi pri 1,55 vcore, mas to na strane 40 threadu o a64 90nm predposledni prispevek dole - ps. na 260 jede default
aless, jiri drak a rada dalsich nema takove stesti a museli s voltazi nahoru a topi A64, jo topi
skoncili jste uplne ? nebo je mozny sehnat ten novej cpu blok na 939 ?
No tenhle projekt nekonci, nevim jak moc muzu mluvit za tvurce, ale porad se na tom dela a myslim, ze to bude mit uspech. Jestli ale budou nejake komercni verze to nevim, vazne ne.Citace:
Původně odeslal NazQul