Ozyvam sa ;DCitace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
Printable View
Ozyvam sa ;DCitace:
Dotázeček pro ty co už flexo úspěšně použili. Když odměřím velikost flexa a udělám si kousky smršťovačky, všechno nasadím na kabel. Stačí jenom zatavit smršťovačku nebo jste to zajistili ještě něčím? Bojím se, aby to nezačalo sjíždět. Jestli to ta smršťovačka sama udrží?
...osobne som to nezaistoval nic, len tou zmrstovackou a drzi to v pohode :wink:Citace:
Původně odeslal Jedla
No, pokud bys to chtel stahnout, tak to neni problem, zas tak moc to tam nedrzi, ale ten kabel ve skrini neni pod nejakym mechankickym namahanim, tak to nijak nevadi, ne? :-)Citace:
Původně odeslal Jedla
EDIT: A bacha kdyz to mas uz nachystany (delku), at se ti moc neroztrepi konce...
Jeste k tomu zajisteni - pokud to mas od konektoru ke konektoru, tak ti to nikam "ujet" nemuze, protoze to prece drzi ty konektory - kabely jsou uzky a ke konektorum se rozsirujou - a pres to se ta smrstena smrstovacka nedostane :idea:
To Flexo je lepší na koncích nepatrně zatavit třeba zapalovačem nebude se vůbec třepit ale zase tak aby se dalo roztáhnout.A protahovat každou žílu zvlášť.Citace:
Původně odeslal Jedla
Když budeš mít správný průměr smršťovačky tak se sjíždět nebude.
Tak nevim, ja pouzil s prum. 1cm (kdyz ji uplne splostim, tak ma asi 1,6cm) a kdyz jsem tim zval 2*4draty, tak se tomu uz moc nechtelo... myslim pri nandavani na vetev kde je 2xmolex+1xnapajeni disketovkyCitace:
Původně odeslal Frontier
No tak mozem potvrdit ze tie vzorky chodia.Trvalo to skoro mesiac ale doslo to.A vyzera to fakt dobre asi zacnem aj ja uvazovat o flexe.Len ako ho dopravit na Slovensko lebo ta posta vide strasne vela.
Tak jsem dneska strávil celý odpoledne nad flexem :D Teda řeknu vám, dalo mi to docela zabrat. Hlavně asi po půl hodině kdy jsem vymýšlel, co strčit do toho ATX konektoru, abych to mohl sundat, sem se na to vykašlal a drátky ve zdroji přecvakal. Teď jsem to namontoval do komplu a se zatajeným dechem spustil. Někdy jsem totiž taková lama, že bych to byl schopnej po...., ale zadařilo se a řekl bych, že to vypadá móóc dobře. Zítra ráno to nafotím a nahodím fotky.
Pravda je, že jak tady někdo už říkal, když už flexo na něčem tak potom chceš mít flexo na všem ;D Postupně ho opravdu udělám na všechno. Přemýšlím, jestli až udělám všechno v case, jestli mě ta závist nebude pořád držet a já budu flexovat kabely i mimo case ;D ;D ;D
edited 23.11.: tak fotky nepřidám, protože mi zrovna nepracuje foťák :(
nevite kde sezenu toto [img]www.m4jty.wz.cz/1.jpg myslim ten "zip na kabely
2Jedla:ten ATX si cvakat nemusel...teda kable...slo to prestrcit aj normalne...myslim ze som to v tomto threade uz raz pisal ze ako :). Zalezi vsak od toho ake flexo si na ten ATX daval :wink:
jasně, no jde to přes konektor, ale já neměl toho velkýho flexa tolik, takže kdybych ho zničil tak bych neměl další :(Citace:
Původně odeslal GABO
...jak malo ??? predava sa minimalne meter -> a ja som z neho vzdy znicil cca 15-20cm a po navlieknuti na ATX este cca 10-15cm mi zostalo :wink:Citace:
Původně odeslal Jedla
CHce kazdy slepejsa?? Vsak som pisal v tom postupe ze ak to spravis tak ako som pisal tak flexo neznicis....dolezite je ohnut konektor a oblepit hrany poriadne paskou - pretoze prave tie posr. rohy nicia flexo...takto:
http://www.pretaktovanie.sk/00/flex1.jpg
a potom to ide cez flexo krasne.... :wink:
http://www.pretaktovanie.sk/00/flex2.jpg
Myslim ze uz treti krat to nebudem musiet vysvetlovat :roll: lebo ma porazi :wink:
Na flexo mod mam komplet postup vo fotkach...mozno to niekdy nahodim ako navod - je to tak detailne ze aj male decko snad pochopi 8-)
A tu smršťovačku tam dáš jak? :mweheh:
bud to zadela barevnou 3m izolackou a nebo koupi smrstovaci lepenku....nebo buzirku vetsiho prumeru....Citace:
Původně odeslal Frontier
JJ presne tak...zmrstovacku tam nepotrebujem zohnal som matnu izolacku farby ktora je rovnaka ako farba flexa tak neviem co je tu na smiech :). Treba len rozmyslat...alebo mat sirsi obzor :mweheh:
GABO je to dost dobrá metoda, to se musí nechat. Ten ATX konektor je jinak na zabití, ale tys ho prechytracil (misto toho "prechytracil" by se hodilo jedno sproste slovo) :wink:
Citace:
Původně odeslal GABO
Jasně že se to dá omotat izolačkou…taky drátem nebo provazem. ;D
Nevím jestli je to dobře nebo špatně ale mám rád precizní práci.
ATX jde docela dobře sundat.
Tento emot. :mweheh: Je hnusnéj co??
Takový práce si s tím člověk dá a někdo mu to….
Bych te chtel videt jak to sundavas treba z Chieftec zdroje ;DCitace:
Původně odeslal Frontier
Tak jsem si taky konečně udělal trochu času a zmáknul to flexo je to super a kluci na LAN párty čučeli jak puci. Jako jediný jsem tam měl upravený case a tak hned z úvodu byla exkurze u mojeho PC. Ještě nemám úplně hotový casemod, ale až ho dodělám tak nahodím fotky.
Ja som neomotaval izolackou citaj poriadne (je rozdiel omotavat, alebo zaistit)... :roll: ...s tym dratom a snurkou chod niekam (nie som idiot ....).Citace:
Původně odeslal Frontier
Ta izolacka (alebo paska) vyzera 2x lepsie nez cierna zmrstovacka....len aj tu izolacku treba vediet nalepit pekne v 2 vrstvach (1,5cm sirka staci).
Ako spravne poznamenal Westler...zalezi od typu zdroja, na niektorych ide ATX konektor dole pekne..u inych nejde..treba spec. vec na vyberanie konektora ATX.
K tomu emot. mna naozaj netrapi :wink: . To co si napisal v 3 troch odkazoch ma naozaj nulovu informacnu hodnotu... Je fajn kritizovat ze ;D len tak dalej :wink:
Omlouvám se Vám, že se nejspíš ptám na něco, co už tu je, ale tento thread už je tak dlouhý, že jsem to asi přehlédl. Jen jsem se dočetl, že by mi někde mohli poslat vzorky flexa, ale nenašel jsem kde. Můžete mi někdo poradit? Dík
Citace:
Původně odeslal GABO
No dobře…tak teda sorry Gabo. :wink:
Tato téma už je jak kolotoč.
ATX jsem sundával u několika zdrojů včetně stand. Chieftec HPC-360-202 a nemůžu si stěžovat (už jsme si o tom tady psaly)a to ne jen kvůli Flexu …dřív než někdo přišel na to použít Flex na poč. tuning (prp.Enermax)řešilo se to způsoby Husí krky,spirálové bužírky,pasky atd… dokonce se dají kabely zdroje tuningovat bez ničeho,a to tak že se spletou do sebe jako pomlázka (patent KimberCabl).
PS: Mám rád smršťovačky ;D a toto :mweheh: to je bomba.
Vsak v pohode...ja sa nehadam ako si povedal. BTW: tych sposobov je naozaj vela...ako si spomenul.
No a naozaj mas pravdu ze je ako kolotoc...sa neustale pytaju ludia na to iste co tu uz bolo spomenute...proste lenivost kvitne.
navod jak vytahnout molex nebo spis kabely znej je od Hasiche
http://www.sweb.cz/hasich/konektor.gif
Helejdte lidi, fakt nevite kde se tohle da koupit nekde v Brne ???
Prece musi existovat plno auto-moto kde to objednavaji, do Prahy to mam trochu z ruky.
Objednat to sice jde, ale rad bych na to mrknul osobne (barvy), vobcas prikoupil nejakej ten metr a za to nebudu pokazdy platit dalsi 100 za postovny a cekat tyden na postu :evil:
Zkusebne jsem se ptal v par prodejnach moto, ale jako ne-motorista nevim kam jit. Zatim na me koukali jako puk a mysleli ze chci "flexo-snuru" na prodluzovak :eek:
Urcite v Brne je nekde prodejna autotuningu, tam to maji a urcite budou vedet o cem mluvis. Kdyztak se ptej jako ja po futralech ;D na kabely k rozdelovaci (to kdyz nezareagujou na Flexo). Potom mi toho vytahla metry a metry.
Taky si myslim, jenze kdyz si vzpomenu jak jsem mesic shanel jemnej smirgl na lapovani medi... :oCitace:
Původně odeslal Vamp_
Brnaci POMOOOC :cry:
...no napriek tomu ze nie som "Brnak" ti skusim pomoct :wink:Citace:
Původně odeslal Aigor
...ked som bol perd mesiacom v Brne v D&M Autodoplnky na Palackeho tr. 164 tak som tam videl nejake vzorky flexa /ked vojdes do predajne tak sa daj do prava a v rohu v presklenej vitrine su vzorky tak sa skus spytat :idea: :wink:
No ja taky nejsem primo Brnak ;-), ale uz jsem tu firmu nasel a poslal jim dotaz, tak uvidimCitace:
THX
Tak jsem to taky dodelal, dal jsem flexo i na kabely k diskum, vypada to fakt pekne, ATX nebyl problem. A jeste mne z Rieggra poslali privesek ke klicum.
tak tak, na ATX de flexo dobre pretahnout a konec se da pekne omotat zatahovaci paskou ktera se po chvili spoji v jeden kus ...
Tak jsem si vcera precet o FLEXu, hned jsem si ho bezel koupit a behem 2,5 hod. jsem mel oflexovany vsechny kabely. Je to fakt super. Natah jsem ho asi 10 m. Jde to (pri trose zrucnosti) i na ATX i IDE. Dokonce se nepovedlo znicit vic, nez 10 cm. Chvala tomu, co na to prisel... :idea:
Tak dneska sem prosel snad 20prodejen a servisu auto-moto a kazdej na me cumel jako vyorana mys dyz sem po nich chtel flexo. Ze prej nic takovyho neslyseli, ale ze je urcite sezenu v elektro obchodech :-(
Zkusim jeste Palackyho, snad budu mit vis stesti
Tam sem se ptal (mailem), maj na prodejne vzornik a prej neni problem objednat. Jinak ale presne ceny a terminy neznam, osobne jsem tam jeste nebyl, tak pak poreferuj :wink:Citace:
Původně odeslal Fraj#r
si to nech poslat z Prahy na dobirku u rieggra to posilaj.Citace:
Původně odeslal Fraj#r
Jak je to s instalaci na Chieftec zdroj?? Dokazeto i takove noob jako ja? Jde mi o to, aby se tam nemuselo nic pajet.. tj. jestli jdou oddelat ty molexi... a kolik bych si toho na tento zdroj mel koupit? radsi bych toho vzal vic, co kdyby se mi to zalibilo a zacal to jako nekteri pritomni davat na fsecko..
Tak jsem se tam stavil. iGor mel pravdu! Ve tirince myji vystavene ruznobarevne druhy flexa!Citace:
Původně odeslal Aigor
Jake to bylo zklamani kdyz mi prodavac oznamil ze flexo uz dlouho nema a zr zadne uz objednavat nebude :-(
taky me zajima ... chieftec 420W je na ceste :) (tajne doufam ze by to moh bejt ten uz flexovanej ;) )Citace:
Původně odeslal Ace_Ventura
nj, ale ja mam 360W ;) ten co je standartne ve skrini.. Vcera(teda dnes) v noci ve 3 hodky sem procital cely tento dred a tusim, ze tam nekdo psal s problemy pri aplikaci na tento zdroj.. Uz se mi ale pomalu zaviraly vicka a stridave sem paril CS po netu, takze si to uz presne nepamatuju.. a procitat znovu cely dred se mi moc nechce..Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
mno ja se priznam ze cely jsem to necet ale ja si hodlam najit nastroj kterym ty konektory molexy a atx pujdou akorat sundat (rozumej sundat ten kus plastu) abych nemusel nic nikam pajet, ucvakavat apod.Citace:
JJ, vim, ale galaxi na tusim 3. strane(ted sem to procet) pise, ze z Chieftec zdroje mu to sundat neslo a musel to prepajet.. to bych ja rozhodne nedelal, zas tak moc si neverim ;) ...
Ja sem to doma zkousel jen na jednom starsim zdroji(3 mi tu lezi) a uplne fpohode to slo zdelat i dat zpatky.. Tak to zkusim potom i na tom mojem Chiefu a jestli to nepude, tak se na*eru..
Tak jsem to zkusil a...
... fpohode ...
skusil sem sundat molex(jen jeden drat jsem videlal a pak zas dal zpatky, takze ne cely..) z jednoho napajeciho kabelu, ktery byl v DVD-RW a dal ho zpatky a slo to.. Sice mi to zabralo trochu vic casu, nez u Eurocasu, protoze tam bylo min mista(v molexu), ale uz sem ho tam dal zpatky a fse jede..
5.1 objednavam FLEXO ;)
2Ace_Ventura a dalsi: Jee, vy ste to nepochopili, MOLEXy jdou sundat skoro VZDY, ale sla rec o ATX konektoru - tomu do desky... :roll: :roll: :roll:
No ja sundal jen na 12V ATX a slo to HODNE BLBE - se 4ma dratama jsem si hral hodinu :-)
EDIT: Jo a mam Chieftec - pro jistotu :roll:
No ja sundavat ATX(20 kabliku..) nebudu, podla navodu Galaxiho to pretahnu pres nej.. Jo a budu sai kupovat 10m 1/4 a 2m 1/2, protoze to budu prvni testovat na jednom starsim zdroji.. Ten muj new comp sem neskladal, koupil sem sestavu(mnou nakonfigurovanou), takze doufam, ze kdyz z tama ten zdroj vytahnu a zaFLEXUJU, tak se mi ho tam podari dat i nazpatek a vse zapojit :|Citace:
Původně odeslal WeSTLeR
Ty budes na kabliky k diskum/cdrom davat 1/4 ? To teda pak napis jak to tam slo. Ja daval vetsi a tak tak jsem to tam dostal - myslim prevlikani pres ten kovovej "caplik" :wink: co je v kazdym molexu...Citace:
Co myslis tim kovovim caplikem? To cim je ten kabel uchyceny v molexu?Citace:
Původně odeslal WeSTLeR
Vetrina lidi z tadyma co vim, tak ma na napajecich kabelech(disky, cdrom) ty 1/4"..
btw: kdyby to treba neslo pretahnout(tak, ze by se tim to FLEXO treba trhalo), tak to(ty kovove casti) proste oblepim lepici paskou a pak to nema jak to FLEXO roztrhnout..
btw: jakous tam daval velikost ty? 3/8? 1/2?
vzdyt 1/2 staci i na ATX a ten je o dost silnejsi..
Treba citat thread od zaciatku....je tu viacero typov a trikov ktore asi nie su nikde inde napisane kedze som este navod nenapisal (a asi ani nenapisem). Sa tam presne pise ze treba tie konce kt. sa vyberu z Molexov stale oblepit paskou priesvitnou...potom v pohode preklzne.
jeste hezci reseni by mohlo bejt vzit nejakou trubicku o prumeru tak aby se vesla tesne do toho flexa, flexo na ni natahnout, trubickou protahnout ty draty a pak akorat vytahnout trubicku ;)
(zni to jednoduse ale vyzkousim to az mi prijde novej zdroj ... snad brzo ;) )
To bych chtel videt tu rouru na napajeci kabel do desky... :wink: jinak jsem zkousel zpevnovat konec flexa kusem rozdelane tuzky a konec se opravdu tolik netrepil... musel jsem akorat protahovat draty po dvou. :-)
Hi 2 All, tak uz mam doma flexo a ostatni nove veci.. Vetrone CM jsou uz zaflexovane a chtel bych se pustit na zdroj.. Chci se zeptat, co se stane, kdyz bych dal ty prostredni 2 cerne kabely do molexu naopak? Snad by se to stat nemelo, ale clovek nikdy nevi..
Potom trochu OT, kde se daji koupit ty hladke smirgl papiry, ktere se pouzivaji na Lapovani? Tady v obchode meli max. 600 a kdyz sem se zeptal, jesti nemaji 2000, tak na me cumeli jak ***...
... thx ...
prehodit groundy je uplne fuck, (cierne kable) a 2000ka je fakt trosku moc .. tak 1200 este maximalka tusim ;D
MadCap
Poradte mi prosim.
Da sa zohnat FLEXO aj na Slovensku???
Alebo iba v CR???
DIK
Nejak sem z tvoji odpovedi nepochopil, jestli je to zavazne, nebo ne... Kdyz je prehodim, tak co seteda stane?Citace:
Původně odeslal MadCap
co si z toho nepochopil OMG?? groundy su zeme .. este som tam napisal ze cierne kable .. obidva su v zdroji aj tak spojene !! takze dedukcia dalej vravi ze ... < test IQ
MadCap
Oki, ja chapu, ze groundy jsou zeme, ale ze jsou ve zdroji spojene, tj. na nich nezalezi me nenapadlo a nemusis tady ze me delat blba..Citace:
Původně odeslal MadCap
btw, i tak thx za odpoved..
No, taky mi vsichni tvrdili, ze zeme jsou spojeny, ale ja jsem si udelal test kdyz jsem to flexoval - odpojil jsem zdroj od 230V, zapojil na 12V a zemi - konkretne na molex nejbliz u zdroje baterku 3V a na poslednim molexu zkousel diodou ktera je to zeme (nemam doma zadny pristroje a v elektronice se moc nevyznam). Mely by "svitit" obe zeme, kdyz jsou PODLE VAS spojeny, ale svitila jen jedna !!!
Tak a schvalne jestli to nekdo objasni ;D
ja ti poviem len tolko, ze si rozober ten zdroj a pozri sa donho ... potom tu takuto kravinu fakt uz nevysplechnes ;)
MadCap
Ale fakt to svitilo jen na JEDNY ZEMI, NA DRUHY NE! ???Citace:
Původně odeslal MadCap
a nemels na druhy strane nejak otocenou polaritu ? :)
Nemel...Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
Na prvni pohled jsem mela dojem ze tam mas jen datovy kabely od serialata ;D A napajeci ze chybi, je to cool, me by se to libilo mit takhle pekne prehledny vnitrek. Obzvlast u prosklenyho casu se to sikne :-)
Uff, flexomod hotov :|
Sem na tom makal od 17:00 do 4:30 a uz je to konecne hotovy.. Nastesti, kdyz jsem to zapojil, tak to jede.. Zaflexoval jsem skoro vsechno: vse ze zdroje, vsechny vetrone, komplet katodu, atd..
Jeste pockam, az mi dojde regulator, abych mohl vetrone zapojit do nehe, protoze ted to rve jak krava..
Cus a ja jdu hajat..
taky taky se chystam na FLEXomod ale nechci to davat jen tak na tu kabelaz jak tam je ale chcu si upravit delky vodicu atd - proste at je to na miru mym komponentum a nemam tam zadny zbytecny kabely.
dotaz: muzu vsechny mechaniky a HDDs v compu napojit na jednu vetev? jakoze ze zdroje pujde napajeni do nejhornejsi mechaniky - potom z toho molexu do dalsi z dalsiho molexu do supliku s HDD pak zase z toho molexu do dalsiho co pujde do hdd no a nakonci budu mit treba jeste jeden volnej molex na pozdejsi pripojeni neceho... muzu to tak udelat? bude to pro zdroj stejny jako kdyby to jelo kazde ze zvlastni vetve?
no z pohladu zdroja je to jedno, ale treba dat pozor, aby si nepresiahol max Ampere na vodicoch, a to by sa ti mohlo podarit, neviem presne ako to ale vypocitat ;D ta stredna uz je daleko za mnou ;)
MadCap
Ve zdroji jsou všechny větve propojeny ke stejným sběrnicím,takže je to jedno ale na jednu větev bych stejně dal maximálně tři až čtyři zařízení.Citace:
Původně odeslal sub-drum-47
Nebo dát silnější vodiče tak 2,5mm v průřezu prokládaný fer.jádry a můžeš na to zapojit všechno. :-)
OK.... dam tam 3-max4 zarizeni.... snad to pude v klidku.....
Rozmyslam ze objednam FLEXO.
Nemate zaujem este niekdo?? Cim viac tym lacnejsia posta.
No tak sem testoval ty vzorky co mi prisly a svitej akorat neon zluta a neon svitive zelena (ale brutalne). Ta modra, ktera by mela bejt taky neon, tak vubec nereaguje.Citace:
je to fakt pravda zkoušel to někdo protože si chci zrovna koupit tu modrou neo :?:Citace:
Původně odeslal Pulchyck
Hmm,please poradte kolik toho koupit na kalsickej EuroCasovej zdroj v middle toweru ??? Rozebírat celej komp se mi nechce a než se dostanu do práce abych to přeměřil u novýho tak se nedočkám :oops: strašně se na to těšim :oops:
P.S. K těm rozměrum: viděl sem ve fabrikách i větší flexa a megasvazky kabelů měli průměr tak 50-100mm co takhle hodit do flexa i kabely co vedou z PC ven :idea:
Kde sehnat ty stahovací bužírky???
Ja jsem je nasel v takovem obchodu, neco mezi elektro a pro kutily.. Ale snad by je meli mit v ruznych elektrach, mozna i kovomaty, atd..
Nemate nekdo z Olomouce ci okoli f planu si objednavat flexo ? Ze bych se pridal at se to postovni pekne rozpocita ?
napsala mi slecna s rieggra ze jim doslo i nove flexo 1/8
Sakra,sakra,už mám nějakou tu dobu objednaný katalog z U.S.,ale zatím nc nepřišlo.Tento týden kupuju nový zdroj,takže by se to celkem šiklo.Nu,ještě počkám(co mně taky zbývá,že jo... ;D ) :roll:
a na co by byla 1/8?Citace:
Původně odeslal KaRlOs[C
No mohlo by slusne stahnout kabliky od ventilatoru...1/4 je na ne trochu moc...ta je lepsi na vetve zdroje...Citace:
Původně odeslal sebad
Tak já mám už týden oflexováno akorát mi po objednání volala slečna z Riegeru,že modrý,žlutý,černý nemají tak padla volba až na červený :? case mám sice nasvícenej modře,ale kupodivu do vpadá velice pěkně.
Rovnou jsem oflexoval i kabílky k Zalmanu ted přemýšlím co dál oflexovat :oops:
sakra chiefteca uz mam ted se jeste dokopat k tomu ho oflexovat :)
Tak si ještě oflexuj třeba ruce nebo....-jo,to by šlo dobře ;DCitace:
Původně odeslal globalkiller
Tak se teda prekonali, objednal sem si katalog asi pred tydnem a v patek me cekalo ve schrance prekvapko :arrow: ;D
Akorat me nastvali s tim, ze neposlali zadnej modrej vzorek. Zato se me tak zalibila zelena, ze asi pouziju tu. Beztak "modrou ma kazdej" jak porad slysim, tak doufam ze nez ten mod dokoncim, nebudu zase vsude slyset ze "zelenou ma kazdej" :evil:
PS: Ta modrou sem zkoukl na fotkach a stejne me docela zklamala, thx MadCap foto :wink:
Tak ještě jedno příjemné překvapení, u Rieggera velice rychle zareagovali na můj mail, tak si dovolím přeposlat část sem. Pár podnětů sem jim už sepsal, a podle ohlasu je modding PC velice zajímá, tak se snad dočkáme co nejdřív :arrow: :drool:
Citace:
V blízké době se totiž pravděpodobně objeví na nešem trhu novinka v tomto
sortimentu, určená právě pro toto použití.
Tato sada pro použití pro "interier" PC obsahuje:
cca 3m 1/8", cca 3m 1/4", cca 1,5m 3/8", cca 1,5 1/2" potahů flexo ve zvolené
barvě, k tomu ve stejném barevném provedení zakončovací pásky (12ks), 30cm
stejně barevné "stahovačky" ("návlek", který se po zahřátí "přicucne" na
kabel a úhledně tak zakončí jeho potažení Flexem ve stejné barvě) průměr 9mm,
30cm "stahovačky" průměr 18mm, cca 15cm "stahovačky" průměr 24mm. Vše, co
tato sada obsahuje je odolné teplotám až 110°C (přesně 255°F). Sady budou
dodávány v několika barevných provedeních, pravděpodobně jen v UV reaktivních
barvách, což znamená: růžová, neonově červená (růžovo-oranžová), neonově
žlutá, neonově žlutá v kombinaci s perleťově zelenou (nejsem si jist, zda-li
je sada i v této barvě), neonově zelená. Jak jsem se již zmínil, jsou to
barvy UV reaktivní, čili po nasvícení UV světlem jsou fosforeskující.
Co se týče dotazu na Flexo o průměru 1/8", bude zatím dostupné pravděpodobně
jen v těchto sadách, samostatně je dostupné jen v černé barvě.
a kolik taková sada bude stát?Citace:
Původně odeslal Aigor
dovolim si podotknout ze TECHFLEX takouvou sadu uz prodava a Vantec dela neco podobneho. Takze byx neco podobneho sehnat mela byt pouze otazka distributoru. Nepodotkne to nekdo "Dudu" 13/17dolacu :idea:
Pravda přišli mi ty ukázkový kousky a je to tam na obrázku.
Vrtalo mi hlavou kde sebrali ty barevný smrštovačky :-) a ted už je mi to jasné ;D
Uplnej souhlas :wink: , ale jelikoz rychlost s jakou to k nam zacnou dodavat rekl bych zalezi na zajmu, jsem pro, aby jsme jim kazdej hodili aspon jeden request na info@riegger.cz ;DCitace:
Původně odeslal Kazdic
PS: Nevim jestli je to jenom muj dojem, ale jejich vyjadreni k pouziti flexo v PC bylo spis prekvapujici, ze by o neco takoveho byl zajem.
mmch, radeji bych moznost poskladani vlastni sady treba po baliccich s minimalni metrazi, ale bez zbytecnosti jako barevny stahovaci pasky apod. To sem jim tak i napsal 8-)
Takže pokud to shrneme tak pokud počítáme sundání konektorů tak na napájecí větve 1/4", na ATX 1/2" a třeba na fany 1/8" ? Je to tak, či tohle je ikdyž přetahujeme?
btw:sem zjistil, že kolim riggera chodim každej den do školy:)(jen tak naokraj)
Asi tak,ještě bych dodal,že toho 1/4 bys měl objednat tak o 2-3metry víc protože dalšímu flexování všeho možnýho se neubráníš.Citace:
Původně odeslal commander
1/2 jde objednat minimálně metr,ale musíš uznat podle svojí šikovnosti jestli ti to vystačí na přetáhnutí přes ATX. Já při tom zmrvil je 10cm a to tím,že sem si to rozpletl do tří pramenů který sem slepil izolačkou k sobě :idea:
)Citace:
dyť říkám, že ty konektory sundám.. takže ty hodnoty jsou ideální, nebo můžu vzít menší, když sunadavm konektory? abych toho pak nekoupil za nevim kolik, a zjistil, že je to velikýýýý
Jenom napad - zkouseli jste zaflexovat hadice na vodnika :arrow: :idea:
Myslim ze by to vypadalo suprove, jen netusim jestli by nebyly vic "lamave", nemam zatim flexo ani silikonovou hadici, tak to nevyzkousim.. :-(
uff, tak uz jsem nakoupil, ovšem zakysl jsem. Molexy uz mam hotovy, prvni kabel byl spis sbirani poznatku, ale pak uz to slo. OVSEM! dy debilni ATX konektory, tak to je moc.. Jak je vyndat, kdyz tam chci dat jeste buzirky?? fakt nevim, navic jsem v nem zlomil spendlik, tak to jeste musim dostat ven. :cry: co ted?
No já nevim já ATX olepil ne koncích flexa stejně barevnou izolvačkou a je to naprosto GOOD.
Doporučuji si ATX konektor než ho rozebereš vyfotit digitálem aby si pak neměl problémy :idea: ;D
nejjednodusi je fakt asi ta paska, pokud nemas to flexo zluty jako ja sehnat odpovidajici zlutou pasku bez toho aby ju musel kupovat v celkym pbaleni je docela orisek. A vypada to taky dobre jak os buzirkou.
na kažej kabel jsem si udělal takový vlaječky s izolačky s číslem pinu, kam jde, docela vopruz, ale lepší než vodpálit komp :-) .Citace:
btw: to zmrvený ATX jsem ještě nepokořil. 12v ATX šlo jak po másle, ale velkej prostě nejde, a to to dělám stejně jako ten 12v, a mají stejný způsob zapojení :evil:
Hele a co ten celej konektor rozlousknout a pak nasadit novej, sam s tim praxi nemam ale bavili se tom tady jedni kolci. Ja mel podobny tendence ale pri pohledu na ty deb*** mini piny sem radsi koupil o fous vetsi flexo a bylo toCitace:
Původně odeslal commander
taky možnost, ale v PS nemají ATX, možná ještě v pondělí do GMka.. Idyž ten plast je celkemk tuhej, asi se to bude muset rozřezat/rozštípat, louskání asi nestačí... ???Citace:
Původně odeslal Kazdic
proste ho hrubou silou dostat dolu ;D Nebo sehnat ten specialni nastoroj, kterej sme ale nikde u nas nevidel
To už mi přijde jednodušší odpájet to ve zdroji jednoduše navléct a zase připájet bude to rychlejší než shánění ATX konektoru :idea: :!:
Na co chcete davat dole ATX konektor,?Ved to flexo 1/2 ide cez nen krasne prevliect.Ked sa to flexo stlaci na max priemer(t.z. minimalnu dlzku) , atx konektor sa do neho zmesti.Potom uz ho staci len na strane zdroja natiahnut na kabel a zas su kusok stlacit a zas to pretiahnut -a za par sekund to je hotove.