Panove, nehovorili ste ze budu testy Radkovych chladicov na overclocking.cz??? :?: ??? Tak kde su??? A to uz pretieklo vela vody odkedy som to cital.
Printable View
Panove, nehovorili ste ze budu testy Radkovych chladicov na overclocking.cz??? :?: ??? Tak kde su??? A to uz pretieklo vela vody odkedy som to cital.
ne na overclocking, ale na PC-tuning.
http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=30875&start=240
Sou nejaci pomali.. (extreme, bych uz dneska rekl)
RADEK
Mam ted doma jak cascadu od Radka, tak bloky od K&P a ucinnost tech bloku je hodne podobna. Testoval jsem na dvou CPU a to TB2600+@2.4+GHz a Barton2500+@2.3+GHz (velmi vyhrevny kousek). Vcore jsem zkousel max. na 1.95V. Teploty pri fulload jsou u obou prakticky identicke (+/- 1C), ale oba procaky mi bezely primestable vzdy o kousek vysse (20-30MHz) s blokem od K&P a take jim na to stacilo i o 0.025V nizsi Vcore. Radkovo blok jsem mel v PC asi mesic (samotny), K&P mam asi 14 dnu (prvni tyden jen na CPU pro porovnani, ted uz vcetne chipsetu a grafiky, ale vodu stejne uchladim prakticky na stejne teploty). Prime mi posledni mesic bezelo skoro denne, pri vsech moznych nastavenich, tak myslim, ze to celkem dokazu porovnat. Stavim sice teprve sveho prvniho vodnika, takze si nechci hrat na recenzenta, ale hodlam si nechat blok od K&P, ktery se mi osvedcil o fous lepe. Samozrejme je mozne, ze za jinych okolnosti, by to mohlo byt i jinak. Sam jsem zvedavy jak dopadne recenze na PCT.
Sestava: NF7, cerpadlo Hydor S30II, radiator od Ertyho (mimo case) + 2x12cm FAN (cca 6V), teplota okoli 21-23C, voda 26-28C, CPU v prime pri max. primestable frekvenci/1.9V 51-52C. Case je zatim otevrena, protoze na ni jeste provadim nejake upravy.
těžko říct ale podle mě je ten jeden stupen už úplně ukradenej nezdá se vám že je to perličkářství? :lol: fakt podle mě stupen sem stupen tam :¨) 8-)
Pane recenzente jake jste pouzil cerpadlo? Prutok vody? :-)Citace:
Původně odeslal Jiri Drak
pan recenzent pise, ze Hydor S30II a to ma 600l/hodCitace:
Původně odeslal Fila
cena bloku??
Stejna tedy 1k, pokud se mezitim nezmenila.Citace:
Původně odeslal berraneck
nj ale take meranie nema velku vahu ak nevies garantovat laboratorne podmienky, viacnasobne meranie s viacnasobnym nasadenim (na AMD hlavne) a podobne ... ale imho su tie bloky vykono hodne rovnake .. kolko mas prietok a vytlak cerpadla?
MC
Cerpadlo ma udavany prutok 600/l a vytlak 1.3m (nemeril jsem to).Citace:
Původně odeslal MadCap
Laboratorni podminky opravdu zarucit nedokazu (a ani nemyslim, ze je to az tak dulezite vzhledem k tomu kolik tepla CPU produkuje), bloky jsem samozrejme zkousel nasazovat vicekrat.
Mi spis pripadne , ze mas dost velkou teplotu, ja v klidu mam bezne kolem 34 stupnu a pri zatezi 48 max!!! 50. Rozdil teplot voda cpu by mel byt cca 9-10 stupnu.
(mozna je to i otazka cidel ma desce) .
RADEK
Cidlo je v socketu a ty teploty 51-52C mam, kdyz jede CPU opravdu nadoraz pri 1.9Vcore. Pri mirnejsim OC (standartne jedu 2.34G/1.85V) je max. teplota 48C. V klidu mam asi 37C. Samozrejme je mozne, ze to cidlo ukazuje o kapku vic (navic jina deska = o +/-5C jina teplota nekdy i vic) a taky budou mit na teplotu asi trochu vliv mofsety, ktere jsou pobliz socketu a i s pasivem opravdu hodne pecou. Skoda, ze deska neumi cist teplotu primo z CPU.Citace:
Původně odeslal Radek-B
EDIT: u novejsich biosu jsou teploty CPU o cca 5C nizsi.
Citace:
Původně odeslal Crab
heh, nakej zoufalec co ma 1 post a nemuze postovat do bazaru....
Ale pokud nemuzes postovat do bazaru, tak to neplacej sem... :evil:
Ja sem cekal, ze to pravidlo s tema 50 postama do bazaru udela nakou paseku... nic mene tady nekdo nezna pravidla!! ach jo.. :?
Sorry za OT
edit by Voky
chci se zeptat. Mám čerpadlo Sicce Suprema (4000l/h, max. výtlak 3m). Výkon je řekl bych značně předimenzovanej, ale snad by mělo jít regulovat. Máte někdo zkušenosti s takhle silným čerpadlem?
jo jeden clovek ho tu ma Frost se jmenuje, ma to kvuli vytlaku.. jinak to IMHO nema vyznamCitace:
Původně odeslal Thanatos
Na jakem principu , funguje to cerpadlo ?? Jde to regulovat bud mechanicky (priskrtit) anebo elektricky , ale tam zavisi na to m , na jakem principu to cerpadlo funguje ,. co pouziva k tvorbe tociveho magn, pole co toci s lopatkami . (omezit jednu pulvnu stridaveho prudu a nebo postavit frekvencni menic).Citace:
Původně odeslal Thanatos
RADEK
"Radek-B"
Tak jsem sbastlil blok na intelacky cipset:
http://home.tiscali.cz/ot.priklady/cipsetP4_ocka/14.JPG
http://home.tiscali.cz/ot.priklady/cipsetP4_ocka/5.JPG
http://home.tiscali.cz/ot.priklady/cipsetP4_ocka/13.JPG
http://home.tiscali.cz/ot.priklady/cipsetP4_ocka/12.JPG
http://home.tiscali.cz/ot.priklady/cipsetP4_ocka/8.JPG
RADEK
jde o odstředivé čerpadlo s magnetickým pohonem, poháněné vodotěsným synchronním motorem (to je opsané z manuálu). K regulaci je tam otočná regulace průtoku, ale to mi přijde jako dost šupáckej způsob regulace. btw ten výtlak mi s největší pravděpodobností bude na nic, ale časem hodlám vodou chladit celej komp takže se výkonová rezerva bude hodit.Citace:
Na jakem principu , funguje to cerpadlo ?? Jde to regulovat bud mechanicky (priskrtit) anebo elektricky , ale tam zavisi na to m , na jakem principu to cerpadlo funguje ,. co pouziva k tvorbe tociveho magn, pole co toci s lopatkami . (omezit jednu pulvnu stridaveho prudu a nebo postavit frekvencni menic).
tak tady jedine frekvencni memic, ¨synchronni motory totiz nemaji skluz a tudiz neni co ovlivnovat. Motor se toci synchronne podle frekvence site a poctu jeho polu.
Vyznas se trochu v elekronice ?,na jednoduchy menic budes potrebovat IO 4047, nejake dva darlinktony, trafo 220/2*10V , potenciometr , kondenzator, nejake odpory, potaenciometr. (darlinktony a trafo /zalezi na pozadovanem vykonu)
Cele to maka na 12V.
[/quote]
jde o odstředivé čerpadlo s magnetickým pohonem, poháněné vodotěsným synchronním motorem (to je opsané z manuálu). K regulaci je tam otočná regulace průtoku, ale to mi přijde jako dost šupáckej způsob regulace. btw ten výtlak mi s největší pravděpodobností bude na nic, ale časem hodlám vodou chladit celej komp takže se výkonová rezerva bude hodit.[/quote]
Inu Radek? Tie testy na tvoje bloky su uz hotove??? Viem ze som sa cosi podobne uz pytal ale na pctunning som nic nenasiel. :?:
to sa spytaj supermanov na pctuningu ktorym to trva dlhsie jak vyvoj liekov na AIDS :P
MC
jj. je to dlooooha doba. uz aby to bylo. uz se tezim z5 na muj wb :cry:Citace:
Původně odeslal MadCap
A co keby sme ich zbombardovali emailami??? Len nemam adresy ;D
tak aspon 10 za den :idea:
To sem skousel , nereaguji..Citace:
Původně odeslal MLAKATOR
RADEK
jen dodam ze se muzete aspon pripravit na moje porovnani galaxiho cpu bloku (plexi vicko;old verze) a Radkovy nove revize Cascade WB.. uz se sam nemuzu dockat!