Re: Mozilla FF vs Opera vs IE
Jen tak mimochodem, zkoušeli jste v opeře to hlasový ovládání? Já jsem se dal s operou do řeči a zrovna moc sme si nepokecali :-). Nevim jestli umim tak blbě anglicky, ale ona mi skoro vůbec nerozumí. Spolehlivě mi reaguje jenom na opera zoom in, a pak se 100% přesností na opera f.ck, což vyhodnotí jako domovskou stránku :-D.
u mě na webu naopak 9 final spravila jeden problém, co tam měly bety :)
O9 final
O9 beta (jakejkoli build)
Firefox
nevíte jak se dá vypnout ten zabudovaný torrent klient? je to celkem otrava furt dávat Save target as.. když chci stáhnout nějaký .torrent...
4Masster: díky :)
Citace:
Původně odeslal JaB
nevíte jak se dá vypnout ten zabudovaný torrent klient? je to celkem otrava furt dávat Save target as.. když chci stáhnout nějaký .torrent...
opera:config
BitTorrent, odtrhnout enable ;)
btw. psat do adress baru
nestává se někomu, že mu v opeře (nová 9) najednou zmizí kurzor myši? mě se to děje v podstatě furt. ne že by mi to nějak extra vadilo, ale už mě to začíná pomalu zajímat, čím by to mohlo asi být. fakt zajímavé :)
Citace:
Původně odeslal JaB
nestává se někomu, že mu v opeře (nová 9) najednou zmizí kurzor myši? mě se to děje v podstatě furt. ne že by mi to nějak extra vadilo, ale už mě to začíná pomalu zajímat, čím by to mohlo asi být. fakt zajímavé :)
3 dny používání final verze a zatím se mi to nestalo.
Ještě doplním že ji používám na 4 PC a všude jsem upgradoval z 8.54
Mně se taky ta identifikace browseru někam ztratila a také mi nefungují náhledy na tabech, kdyz se na něj najede myší. V předchozích týdenních buildech mi všechno jelo :(
Identifikaci browseru taky nemam, ale kurzor mi nemizi a nahledy u tabu normalne funguji.
Cista instalace bude asi nejlepsi, pokud to dela i pak, tak netusim, jedine zkusit oficialni forum.
nojo, weekly buildy sou celkem casto ;)
Citace:
Původně odeslal Bob van Sikorski
nojo, weekly buildy sou celkem casto ;)
Nicmene po final to prislo docela brzo bych rekl
tak mi po třech dnech provozu 9 final spadla... docela ok výsledek :)
ja jsem upgradoval z 8.54 a v kontextovým menu mám identifikaci browseru, zas ale nefunguje mi takový to jejich proklamovaný přidání search enginu přes pravej klik na tlačítko pro hledání. tak nevím... nechtělo se mi to instalovat načisto a předělávat všecko nastavení...
jedu zpatky na 8.54, tot k nove verzi meho oblibeneho browseru
K Opere 9 len tolko, ze kazda vyraznejsia zmena je obslehnuta od FF. Jedine na co bohujem su zmenene klavesove skratky a hodne divne fungujuca cache
Tak svuj problem jsem vyresil - absence nekterych novych polozek menu byla zpusobena tim, ze jsem pouzival WebDeveloper menu. Nicmene se vam nekomu ztratila identifikace browseru, tak jsem ji prave nasel: Appearance->Buttons->Preferences - da se pridat na nejaky panel
nevíte o něčem pro operu, co by umělo to samé co tenhle plugin pro Firefox https://addons.mozilla.org/firefox/190/ ? tj. převod textového odkazu na stránky na jeho klikatelnou obdobu?
no ja proste takovyto text v opere oznacim, dam prave mysitko a kliknu n a"go to URL" (nebo jak ze se to jmenuje)
edit: "přejít na adresu z textu"
Pro mě Maxthon - jednoduché, přehledné a díky tabbed browsingu (alespoň mi to tak připadá) na něm nefunguje pár exploitů pro IE...
a prostě jsem si na něj zvykl. Zkoušel jsem i Operu 9, ale musím si jí malinko upravit k obrazu svému. Ale nevypadá až tak zle...
a málem bych zapoměl, v Linuxu klasika Links :lol:
Na tohle bys IMO potreboval nejakou podporu regularnich vyrazu. Tudiz muzes skusit hledat, FF to umi v zakladni vybave, proto si muzes napsat libovolny pravidla pro CSS atd => prekopat si cely web podle sebe.
FF ..no mam problem ..kde sa vypina vo FF flash ? napr otravne reklamy mi piju krv .. uz a=zase musim dat nejaky poriadny sw FW :mad:
Pouzivam FireFox k plne spokojenosti. Ta flashova reklama me taky pekne sere, ale pouze ty agresivni verze, co lezou do textu. Takze diky za odkaz, vyzkousim.
Jako spokojeny dlouhodoby uzivatel firefoxu a thunderbirdu dost znacne zkustomizovanem (adblock, download statusbar, gestures, switchproxy, tabmix, sessionsaver, forecastfox, custom toolbary, tema, atd atd atd) jsem se po precteni mnoha od na Operu a jeji rychlost a nenarocnost rozhodl dat ji sanci. byl jsem skepticky, protoze zvyk je zelezna kosile :)
I stahl jsem si posledni verzi Opery, ukoncil FF a TB a naimportoval bookmarky a mailove ucty.
Hodnoceni Opery:
+ rychlost: skutecne je subjektivne rychlejsi, mozna je to tim, ze stranku zobrazuje postupne; spousteni je rychlejsi, neseka se kdyz se da neco stahovat... coz mi ffox pri zobrazovani okna downloads delal
+ mala pametova narocnost: s par bezne otevrenymi taby si po cca. 5 hodinach provozu, kdy se obcas objevi mnoho velkych tabu s obrazky, bere vc. mailoveho klienta cca. 80MB VP. Kdyz porovnam s firefoxem a tbirdem, je to cca. 150+50 MB pri normalni praci. Kdyz resim vic posty (stahuju vsechny ucty najednou, presouvam, filtruju) tak tbird 100MB no problem, ffox pri browseni galerii 250 MB no problem.
Na prvni pokus mi pobrala bookmarky, bookmarks toolbar folder, nejaky ten skin jsem si taky nasel, blokovat reklamy umi, mouse gestures bez diskuze (aby ne :))... a to mi zatim staci. Jo, neukazuje mi pocasi, ale to asi vyresit pujde. Jo a neumi switchproxy - nemate na tohle nejaky tip? Snad to bude brat z Access Connections, aspon.
Takze opera ma u me velke plus a budu ji ted pouzivat. Uvidime, jak se dal osvedci.
Jinak resim to proto, ze uz HW meho NTB prestava stacit a tak hledam SW, ktery mu nebude davat takovou sodu. A navic jsem prisel o jednu ramku, mit jen 512 je mizerie, nikomu bych to nepral.
Citace:
Původně odeslal Marty
Jako spokojeny dlouhodoby uzivatel firefoxu a thunderbirdu dost znacne zkustomizovanem (adblock, download statusbar, gestures, switchproxy, tabmix, sessionsaver, forecastfox, custom toolbary, tema, atd atd atd) jsem se po precteni mnoha od na Operu a jeji rychlost a nenarocnost rozhodl dat ji sanci. byl jsem skepticky, protoze zvyk je zelezna kosile :)
I stahl jsem si posledni verzi Opery, ukoncil FF a TB a naimportoval bookmarky a mailove ucty.
Hodnoceni Opery:
+ rychlost: skutecne je subjektivne rychlejsi, mozna je to tim, ze stranku zobrazuje postupne; spousteni je rychlejsi, neseka se kdyz se da neco stahovat... coz mi ffox pri zobrazovani okna downloads delal
+ mala pametova narocnost: s par bezne otevrenymi taby si po cca. 5 hodinach provozu, kdy se obcas objevi mnoho velkych tabu s obrazky, bere vc. mailoveho klienta cca. 80MB VP. Kdyz porovnam s firefoxem a tbirdem, je to cca. 150+50 MB pri normalni praci. Kdyz resim vic posty (stahuju vsechny ucty najednou, presouvam, filtruju) tak tbird 100MB no problem, ffox pri browseni galerii 250 MB no problem.
Na prvni pokus mi pobrala bookmarky, bookmarks toolbar folder, nejaky ten skin jsem si taky nasel, blokovat reklamy umi, mouse gestures bez diskuze (aby ne :))... a to mi zatim staci. Jo, neukazuje mi pocasi, ale to asi vyresit pujde. Jo a neumi switchproxy - nemate na tohle nejaky tip? Snad to bude brat z Access Connections, aspon.
Takze opera ma u me velke plus a budu ji ted pouzivat. Uvidime, jak se dal osvedci.
Jinak resim to proto, ze uz HW meho NTB prestava stacit a tak hledam SW, ktery mu nebude davat takovou sodu. A navic jsem prisel o jednu ramku, mit jen 512 je mizerie, nikomu bych to nepral.
ja jsem taky presel z FF na Operu a muzu potvrdit to co pises
vetsi rychlost a mensi narocnost na pamet(i kdyz ja tu pamet zase tak neresim)
jenom jsem zklamanej, ze nektery stranky to zobrazuje spatne
to se me u FF stalo tak 1x za mesic