-
Re: [OLD] Jakou DVD±RW vypalovačku?
Citace:
Původně odeslal snapcase
moc vo vypalovackach nevyznam a preto by som sa rad spytal na nazor na Benq DW1655.
popripade nejaku alternativu.potrebujem kvalitne palenie lacnejsich DVD a aby precitala skoro vsetko(cd-rw,dvd-rw,cd-r).plus aby mala nejaku pridanu hodnotu ako soft k tomu Benqu(Qsuite)
achjo, proc lide neumeji nejdriv zkusit neco najit, nez se zeptaji :rolleyes:
RECENZE mechaniky BENQ DW1655 na CDR.CZ
jinak tady mas link na thread o dle meho nazoru skvele mechne:
Citace:
Původně odeslal Bob van Sikorski
-
Citace:
co si myslis,ze odkial o tej mechanike viem?a o tom softe?ano,tipujes spravne,je to s cdr.cz.lenze ako pisem moc sa do toho nevyznam a ked si precitas tu recenziu,tak zistis,ze tam nie je poriadny zaver.na mna su tie recenzie na cdr moc profi...ako viem si precitat aj ja tabulku,ze je cojaviem tretia najlepsia v paleni dvd,ale chyba mi tam take lama zhrnutie na zaver.
preto prosim o radu aj inde,aby som nekupoval len podla jedneho zdroja(na mna na cdr urobila dobry dojem).lenze mozem sa aj mylit...preto by som rad aj nazor niekoho kto ju pouziva,popripade niekoho kto vie zhodnotit jej vlastnosti...
EDIT:momentalne vlastnim Toshibu SD5272...som s nou spokojny,jedine preco by som rad upgrade su rychlosti,plus pridana hodnota aka Qsuite
-
Citace:
Původně odeslal snapcase
co si myslis,ze odkial o tej mechanike viem?a o tom softe?ano,tipujes spravne,je to s cdr.cz.lenze ako pisem moc sa do toho nevyznam a ked si precitas tu recenziu,tak zistis,ze tam nie je poriadny zaver.na mna su tie recenzie na cdr moc profi...ako viem si precitat aj ja tabulku,ze je cojaviem tretia najlepsia v paleni dvd,ale chyba mi tam take lama zhrnutie na zaver.
preto prosim o radu aj inde,aby som nekupoval len podla jedneho zdroja(na mna na cdr urobila dobry dojem).lenze mozem sa aj mylit...preto by som rad aj nazor niekoho kto ju pouziva,popripade niekoho kto vie zhodnotit jej vlastnosti...
EDIT:momentalne vlastnim Toshibu SD5272...som s nou spokojny,jedine preco by som rad upgrade su rychlosti,plus pridana hodnota aka Qsuite
aha, pak ti tedy dluzim omluvu, prilis rychle jsem si vyvodil chybny zaver. co se tyce zkusenosti s tou benq mechnou, bohuzel nemohu slouzit, mam jen ten teac. nicmene tva pripominka k prilisne odbornosti recenzi mechanik na cdr mi neprijde zas az tak nezajimava .... mozna by nebylo od veci napsat tyto tve dotazy do diskuse pod tu recenzi (pokud jsi jiz tak neucinil, nekoukal jsem se) , ver mi ze martin a zero to sleduji, pokud budou vedet, odpovi, ale minimalne by ses tam mohl dockat odpovedi od lidi, co jiz mechaniku vlastni
-
Citace:
aha, pak ti tedy dluzim omluvu, prilis rychle jsem si vyvodil chybny zaver. co se tyce zkusenosti s tou benq mechnou, bohuzel nemohu slouzit, mam jen ten teac. nicmene tva pripominka k prilisne odbornosti recenzi mechanik na cdr mi neprijde zas az tak nezajimava .... mozna by nebylo od veci napsat tyto tve dotazy do diskuse pod tu recenzi (pokud jsi jiz tak neucinil, nekoukal jsem se) , ver mi ze martin a zero to sleduji, pokud budou vedet, odpovi, ale minimalne by ses tam mohl dockat odpovedi od lidi, co jiz mechaniku vlastni
dakujem,pokial sa nenajde niekto tu,asi to budem musiet skusit niekde inde:-)
do diskusie som neprispieval,ale mam ju precitanu...holt,ked chcem podrobnosti,asi budem musiet prispiet :-)inak,pozeral som na tu tvoju teac,nevyzera zle,ale ze by ma posadilo na zadok,ked som o nej cital,tak to teda nie.neviem asi to bude nejaka vrodena nedovera...
-
Mám pocit, hraničící s jistotou, že Bobův TEAC je OEM BenQ (stejně jako Plex PX-750), ale že se ve variantě přímo jako BenQ neprodává, nebo alespoň u nás ne.
-
Citace:
Původně odeslal peta303
Mám pocit, hraničící s jistotou, že Bobův TEAC je OEM BenQ (stejně jako Plex PX-750), ale že se ve variantě přímo jako BenQ neprodává, nebo alespoň u nás ne.
Cituji z cdr.cz:
Citace:
Prý to je výrobek BenQ, jenže žádný takový, který jsme u nás testovali, mu podobný není.
......
Podle všeho se nejedná o originál, s pravděpodobností hraničící s jistotou je mechanika vyrobena v továrnách společnosti BenQ.
Nicmene me je osobne celkem jedno, jestli mechaniku zplodil ten ci onen, podstatna je pro mne skvela kvalita cteni i paleni, kterou mechanika produkuje a take prace s dvd-ram diky panasonic chipsetu.
-
To ano, po dlouhé době konečně u TEACa vybrali mechaniku, za kterou se nemusí stydět.
-
Tak, pro ty co si uz drive koupili ND-4550A (nebo 355x) je tu dobra zprava:
http://www.cdr.cz/a/16646
-
jj wift zase zaperlil, nicmene pro spoustu lidi jiste bude jednodussi si "lehce" priplatit nez se mrcasit s timto. navic pokud nepotrebuje dotycny labelflash ci dvd-ram, nema duvod vubec nic flashovat.
-
Citace:
jj wift zase zaperlil, nicmene pro spoustu lidi jiste bude jednodussi si "lehce" priplatit nez se mrcasit s timto. navic pokud nepotrebuje dotycny labelflash ci dvd-ram, nema duvod vubec nic flashovat.
Tak jiste, ale sou tu urcite lidi, kteri si mechaniku koupili uz driv. Ja bych si bejval 4551 koupil kdyby uz nas byla k dostani, na duhou stranu toho ted nijak nelituju :). Navic pokud nekdo este ve vyprodeji sezene 3550 tak muze usetrit docela dost, coz za tech 10min. "namahy" myslim stoji.
EDIT: Koukam ze bych si mel opavit popisek :)
-
ja to myslel tak, ze jsou mezi nami taci (jako treba ja), kterym by pridani labelflash pri 4550->4551 nebo lf a dvdram pri 3550->4551 nestalo ani za tech 10 minut namahy. dvdram si treba cenim velmi, ale abych se namahal nejakym flashovanim kvuli peachovine jako lf (no flame please), tak na to sem mooooc linej :p
-
Tak takovi jiste mohou muj prispevek s klidem ignorovat a svuj predrahoceny cas vernovat necemu jinemu nez psani /quote
;)
BTW aby bylo jasno, nejsem zadny fanatik do LF (viz moje starsi prispevky na CDR, este sem ani zadny dyvko nepocmaral), mel sem tak trochu jiny zajmy. Ale myslim ze rada majitelu starsich modelu bude vdecna za to RAM...
-
Citace:
Původně odeslal RayeR
Tak takovi jiste mohou muj prispevek s klidem ignorovat a svuj predrahoceny cas vernovat necemu jinemu nez psani /quote
;)
BTW aby bylo jasno, nejsem zadny fanatik do LF (viz moje starsi prispevky na CDR, este sem ani zadny dyvko nepocmaral), mel sem tak trochu jiny zajmy. Ale myslim ze rada majitelu starsich modelu bude vdecna za to RAM...
sorry ja mel dneska nejakou rejpavou slibuju, ze tohle je posledni QUOTE :mweheh: :mweheh:
-
Citace:
Původně odeslal RayeR
rada majitelu starsich modelu bude vdecna za to RAM...
Ten crossflash jde jen 3550-4550-4551, takže zájem může mít jen majitel 3550, přičemž ten buď skutečně chtěl ušetřit, nebo o DVD-RAM neměl zájem, tudíž víceméně nevidím hlubší smysl toho crossflashe - a vlastně i humbuk ze strany NECu. Proto mi ani nijak nevadí různá cena za vpodstatě stejnou mechaniku.
-
Citace:
Původně odeslal peta303
Ten crossflash jde jen 3550-4550-4551, takže zájem může mít jen majitel 3550, přičemž ten buď skutečně chtěl ušetřit, nebo o DVD-RAM neměl zájem, tudíž víceméně nevidím hlubší smysl toho crossflashe - a vlastně i humbuk ze strany NECu. Proto mi ani nijak nevadí různá cena za vpodstatě stejnou mechaniku.
Este i 3551A, a nezapominej na lidi, co si mechaniku koupili v dobe kdy proste lepsi typy nebyly...
-
ad RayeR:
- 3551 ano, ale ta jde jen flashovat výše, na 3551 flashovat nelze.
- ad lidi, kteří si mechaniku koupili dříve - první se dala pořídit 4550, tudíž důvod opět postrádám, kvůli LabelFlash bych mechaniku neriskoval... Pravda, možná se u mě projevuje "deformace", podle níž mi přijde "malovat" si popisky na média jako nesmysl - raději použiji lihovou fixu nebo printable média a k tomu nějakou Pixmu...
LabelFlash má kouzlo v nevyužitých oblastech média na datové straně, pravda...ale opět bych jen kvůli tomu neriskoval crossflash.
-
Citace:
Původně odeslal peta303
ad RayeR:
- 3551 ano, ale ta jde jen flashovat výše, na 3551 flashovat nelze.
- ad lidi, kteří si mechaniku koupili dříve - první se dala pořídit 4550, tudíž důvod opět postrádám, kvůli LabelFlash bych mechaniku neriskoval... Pravda, možná se u mě projevuje "deformace", podle níž mi přijde "malovat" si popisky na média jako nesmysl - raději použiji lihovou fixu nebo printable média a k tomu nějakou Pixmu...
LabelFlash má kouzlo v nevyužitých oblastech média na datové straně, pravda...ale opět bych jen kvůli tomu neriskoval crossflash.
.... a navic LF media stojej ponekud vice nez bezna potiskovatelna. a navic to imho ani nevypada nijak extra (nemuzu si pomoct, ale me to proste prijde jako ptakovania, ale vice uz to tu ventilovat nebudu)
-
OK, myslel sem, ze prvni z rady byla 3550...
Ale at tak ci tak, kdo ma zajem si uprgadnou mechaniku nebo usetrit nakou kacku, tak ma ted MOZNOST.
Kazdy upgrade BIOSu ci FW nebo pretaktovani ma svoje riziko, od toho sme tu na O'C foru a ne nekde v lami staji, ne? :) Ja sem rad za kazdej mod, kterej nejakym zpusobem bez dalsich nakladu postrci moznosti HW/SW dale, ikdyz je to jen malickost. Jinak zatim nevim o pripadu znicene mechaniky onim flasherem...
-
Jednoznačně LG. Mají nejkvalitnější zápis a jsou na ně dobré ohlasy
-
Citace:
Původně odeslal danera
Jednoznačně LG. Mají nejkvalitnější zápis a jsou na ně dobré ohlasy
jezismarja :mad: tenhle vseobjimajici nazor si strc nekam. na forech najdes v diskusich u medii i lidi, kterejm zrovna LG mrvi nektera media, zatimco liteony ci pioneery a necy je pali v poho (a jindy je to samozrejme naopak, taky zalezi na fw). pokud mas nejakou konktretni zkusenost s danym modelem, sem s ni, ale napsat, ze "LG je nejlepsi" je to samy jako napsat "paroubek je de.il". proste to nema zadnou vypovidaci hodnotu
-
Citace:
jezismarja :mad: tenhle vseobjimajici nazor si strc nekam. na forech najdes v diskusich u medii i lidi, kterejm zrovna LG mrvi nektera media, zatimco liteony ci pioneery a necy je pali v poho (a jindy je to samozrejme naopak, taky zalezi na fw). pokud mas nejakou konktretni zkusenost s danym modelem, sem s ni, ale napsat, ze "LG je nejlepsi" je to samy jako napsat "paroubek je de.il". proste to nema zadnou vypovidaci hodnotu
Říkám LG je v klidu značka, konkrétně mám model GSA 4163B a nemůžu si stěžovat. Pravda že některým nezkousne nějáká média, když má někdo firmware z roku 1 2 a čeká zázraky. Dnešní mechaniky jsou na velmi dobré úrovni, ale podle mého LG patří mezi nejlepší, alespoň řada GSA4xxx. Vlastnil si už předtím nějákou mechaniku?
-
Citace:
Původně odeslal danera
Říkám LG je v klidu značka, konkrétně mám model GSA 4163B a nemůžu si stěžovat. Pravda že některým nezkousne nějáká média, když má někdo firmware z roku 1 2 a čeká zázraky. Dnešní mechaniky jsou na velmi dobré úrovni, ale podle mého LG patří mezi nejlepší, alespoň řada GSA4xxx. Vlastnil si už předtím nějákou mechaniku?
no pokud mas na mysli dvd vypalovacky, taxem mel sony u14a (oem 510), ktera palila velmi pekne na media, ktera jsem tehdy pouzival (4x a 8x dvd+r traxdata), vic sem od ni nepotreboval. dnes mam teac 516e, prislusny thread najdes v sekci o mechanikach. za tu dam klidne ruku do ohne. ale rozhodne bych si ani omylem nedovolil takhle zobecnovat ze "teacy jsou skvely". beztak je to uvnitr oem neco jineho (pravdepodobne benq). ty napriklad osobne vis, co je uvnitr vsech lg dvd vypalvoacek za streva?
-
Bob má naprostou pravdu! Sry danera, ale to cos řekl, má nulovou informační hodnotu. Buď uvedu jakého typu se to jedná, s jakými médii máš zkušenost a čemu se vyhnout. Navíc, jak je v tomhle samotnym threadu již probíráno, každá vypalka má své přednosti a nedostatky, takže je nejlepší si nejprve říct, na co ji potřebuji a pak dle toho vybírat. Dobré je kombinovat vždy vypalku s dvd mechanikou pro lepší čtení či tišší provoz, popř. nedostatky jedné vypalky vyvážit koupí druhé.
PS: svým příspěvkem rozhodně nesnižuji kvality LG mechanik a pls no flame ;-)
-
Pani rozhodujem sa ze si kupim este jednu DVDRW mechaniku a zvazujem ci LG4167 a samozrejme nasiel i starsi model 4163. Neviem sa rozhodnut. Osobne mam 4160 ale ta ostava v druhom PC.
-
Já bych šel do modelu 4167, 4163 je přece jen starší. A moc se už neprodává. Je to můj názor.Osobně mám 4163.